Hier ben ik het geheel mee eens. Zo is men vandaag beledigd over Rotterdamse flyers over het zelf uitkiezen welke partner je wil.quote:Op dinsdag 23 mei 2017 21:48 schreef Red_85 het volgende:
Zullen we gewoon stoppen in dit land overal maar beledigd over te zijn? Zou het een stuk leuker maken hier.
Bij van der Valk, misschien. Of de lokale schnitzeltent. Maar niet bij een 'echt' restaurant.quote:Op woensdag 24 mei 2017 15:08 schreef Gia het volgende:
Overigens wordt er minder eten verspild dan men verwacht.
Van het eten wat, in de keuken, overblijft, wordt de volgende dag de 'plate du jour', gemaakt.
Of Chefs special, of hoe men het ook noemt. Vreten van gisteren.
Ditquote:Op woensdag 24 mei 2017 16:44 schreef Ludachrist het volgende:
Danny trapt hier even in een marketingtrucje voor het boek van Ronald Leonardo.
Wij deden in restaurants niet aan kindermenuutjes voor onze kinderen. Altijd die frietjes met een frikandel of worstje. Dat is toch niets speciaals voor zo'n kind! Uit eten moet voor het hele gezelschap speciaal zijn. Vind ik.quote:Op woensdag 24 mei 2017 17:00 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Wtf? Wat is dit nu weer voor gezeur van een onbelangrijk persoon?
Als ik uit eten ga mag ik me gaarne even te buiten gaan en teveel eten. Maar een kleinere portie is bijna nergens een probleem. Zo vaak gehad dat ik voor mijn zoon kleinere porties vroeg en zonder probleem kreeg, of een voorgerecht als hoofdgerecht kreeg.
Ik denk eerder bij een 'echt' restaurant. Vooral bij grote concerns wordt veel verspild.quote:Op woensdag 24 mei 2017 17:27 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Bij van der Valk, misschien. Of de lokale schnitzeltent. Maar niet bij een 'echt' restaurant.
Als ik minder wil eten, dan bestel ik wel een kleine biefstuk, i.p.v. een grote. Staan meestal 2 maten op de kaart. Of je vraagt even aan de bediening of een bepaald gerecht 'veel' is, of dat het wel meevalt. Er staan meestal ook salades op de kaart, in twee vormen, als bijgerecht of als hoofdgerecht. Wil je echt weinig eten, dan neem je een mager soepie vooraf, een kleine salade als hoofdgerecht, en een fruitsorbet (beetje stout mag wel) als toetje.quote:Op woensdag 24 mei 2017 17:40 schreef MichaelScott het volgende:
Wat belet die vrouwen om specifieke wensen door te geven zoals een salade in plaats van aardappelen naast het vlees?
Misschien hebben we een andere definitie van 'echte' restaurants, want ik heb bij een restaurant met een ster (of twee, of drie) nog nooit een 'plat-du-jour' op het menu zien staan.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 12:00 schreef Gia het volgende:
Ik denk eerder bij een 'echt' restaurant. Vooral bij grote concerns wordt veel verspild.
Van vlees wat overblijft, kun je best een stoofpotje maken.
Let maar eens op hoeveel 'gerechten van de chef/plat du jour', bestaat uit een soort van stoofpotje, of een mix van vlees en vis.
Mijn jongste heeft een koksopleiding gedaan en stage gelopen in echte, zichzelf respecterende, restaurants, maar het gebeurt echt.
Ik snap sowieso niet dat die Leonardo hierover begint. Vrouwen hebben duidelijk geen moeite met de huidige situatie.quote:Op zaterdag 27 mei 2017 16:37 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Hoog tijd voor een goede wereldoorlog, als dit soort gezeik opeens de standaard begint te worden. Meneer Leonardo zal dan wel wat anders hebben om over te janken.
Misschien omdat we het al ons hele leven gewend zijn, het schuiven met het eten over de borden, het is bijna een soort van traditie bij familie etentjes.quote:Op zondag 28 mei 2017 00:27 schreef Morrigan het volgende:
Vrouwen hebben duidelijk geen moeite met de huidige situatie.
Aardappelen eten in een restaurantquote:Op donderdag 25 mei 2017 23:52 schreef Lunatiek het volgende:
Beetje restaurant serveert bescheiden porties en kun je zonder bijbetalen extra salade, groenten, aardappelen bijbestellen. Verder kun je een van de -tig gangen overslaan. En last but not least: het balansdagje ofwel bij restaurantbezoek 's avonds de andere maaltijden van die dag bescheiden houden.
Wat maakt dat nou uit? Al zit je in het meest chique restaurant van Nederland, als jij een aardappel op je bord wil, heeft dat er maar gewoon te zijn.quote:Op donderdag 1 juni 2017 02:15 schreef Firewarrior het volgende:
[..]
Aardappelen eten in een restaurant
Naar welk restaurant ga jij? Restaurant de boerenpummel?
Aardappelen kun je net zo goed thuis eten. Als ik naar een restaurant ga wil ik echt lekker eten.quote:Op donderdag 1 juni 2017 02:21 schreef Hathor het volgende:
[..]
Wat maakt dat nou uit? Al zit je in het meest chique restaurant van Nederland, als jij een aardappel op je bord wil, heeft dat er maar gewoon te zijn.
Je kan alles thuis eten, maar sommige mensen vinden aardappels lekker, ook als ze naar een restaurant gaan, gek he?quote:Op donderdag 1 juni 2017 02:22 schreef Firewarrior het volgende:
[..]
Aardappelen kun je net zo goed thuis eten. Als ik naar een restaurant ga wil ik echt lekker eten.
Waarom zou dat er moeten zijn als jij in een restaurant zit? Als ze geen aardappels serveren heb je gewoon pech.quote:Op donderdag 1 juni 2017 02:21 schreef Hathor het volgende:
[..]
Wat maakt dat nou uit? Al zit je in het meest chique restaurant van Nederland, als jij een aardappel op je bord wil, heeft dat er maar gewoon te zijn.
Klopt, maar als ik daar toevallig zin in heb, lopen ze dus een klant mis. Overigens zijn er maar weinig restaurants waar ze dat niet hebben, dus het zal allemaal wel loslopen.quote:Op donderdag 1 juni 2017 08:46 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Waarom zou dat er moeten zijn als jij in een restaurant zit? Als ze geen aardappels serveren heb je gewoon pech.
Wat een logica.quote:Op donderdag 1 juni 2017 18:29 schreef Hathor het volgende:
[..]
Klopt, maar als ik daar toevallig zin in heb, lopen ze dus een klant mis. Overigens zijn er maar weinig restaurants waar ze dat niet hebben, dus het zal allemaal wel loslopen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |