DKS | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:09 |
Zomer komt eraan, wat gaat er op de BBQ? Recepten zijn welkom. Ik leg er meestal saté op. En wat voor salades en andere bijgerechten? | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:10 |
Salades leg ik niet op de bbq | |
._HAAK_. | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:11 |
Kaassoufflés | |
Rumbling | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:12 |
Speklap | |
Sigaartje | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:12 |
Wat zijn jullie eenzijdig zeg. | |
Catch22- | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:13 |
Vandaag picanha, staartstuk. Als saus een chimichurry. En coleslaw on the side | |
Geerd | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:17 |
45cm | |
mstx | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:20 |
Patat | |
DKS | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:27 |
Inderdaad, dacht gastronomen hier tegen te komen. | |
Sigaartje | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:30 |
Valt me ook erg tegen. De TS legt alleen maar een paar sateetjes erop. dan hebben we er nog een die legt er alleen maar één speklap op. Waarom maak je dan een bbq aan? Alleen maar voor één ding? | |
DKS | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:39 |
Niet een paar sateetjes, een stuk of 100 voor ons drieën, meestal maak ik er niks bij, maar de vrouw wil het liefst alles zelf maken, en haar vegadingetjes wil ze ook zelf bbqen. | |
RolStaart-Beer | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:43 |
Frikandellen | |
emmyemmy2 | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:44 |
Een banaan | |
Geralt | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:47 |
33,33~ satétjes de man? Vetzak. | |
Fer | zaterdag 20 mei 2017 @ 20:00 |
Sate varkenshaas maak ik tegenwoordig vaak. Karbonades, gambas,,grote champignons (ja op de gril) Maar leuker is om ribben of een hele kip op lager vuur lekker langzaam te garen, slow & low methode. | |
fotostarter | zaterdag 20 mei 2017 @ 20:24 |
Zijn vrouw is vega. Dus dan zijn het er 50 | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 20:53 |
Worst, hamburgers en kipfilet. Ben gestopt met de halve kip (duurt te lang)... | |
Lucky_Strike | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:39 |
Ik wel Ik maak regelmatig salades met gebarbecuede groenten. Champignon, tomaat, asperge, courgette, zoete aardappel, paprika, halve kropjes romaine. Ook kan een blok feta, geitenkaas of een camembert lekker zijn. En vlees natuurlijk ook. Vorige week spareribs en aardappels. Morgen maken we burgers. Burger, broodje, spek en tomaat wordt allemaal gegrild. | |
bonke | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:45 |
ik maak altijd shaslicks [ Bericht 1% gewijzigd door bonke op 20-05-2017 22:51:32 ] | |
Geralt | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:52 |
Hoe de vliegende neuk grill of BBQ je in godsnaam kaas!? | |
Geralt | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:52 |
Dat kan helemaal niet, als je dat erop tieft dan sijpelt het langs het rooster af de kolen op man! | |
Lucky_Strike | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:53 |
In een ovenschaaltje of op aluminiumfolie. | |
Geralt | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:55 |
Dan is het toch geen ge-BBQ-de kaas. Dat is gewoon hetzelfde als kaas in de oven zetten en smelten die zooi. | |
Lucky_Strike | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:58 |
Maar dan met rooksmaak ja. Net als vis die je op de bbq op aluminiumfolie grilt. | |
bonke | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:09 |
Sigaartje | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:11 |
Halve kip eerst laten garen in de oven. | |
Sigaartje | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:13 |
Ziet er lekker uit, maar ik word al moe als ik er naar kijk. Wat een werk. | |
Lucky_Strike | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:15 |
Die staat nog op onze wishlist. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:16 |
Dat kan ook idd. Die worsten kook ik al eerst kort, anders staat de barbecue steeds in de brand | |
arvensis | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:22 |
Adana kebab, tomaat, paprika. Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.). En natuurlijk kipvleugeltjes. Daarnaast maak ik standaard als meze Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop). Rus salatası. Ezme. En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi. En natuurlijk Rakı & şalgam. Zo, nu heb ik honger. [ Bericht 3% gewijzigd door arvensis op 20-05-2017 23:30:51 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:47 |
Op de bbq? T Bone Steaks, porterhouse, entracote, haas, sucadesteak, flap, vissen in alle soorten en maten, varkenslendes, karbonades, asperges, courgettes, aubergine, peen, prei, maiskolven, burgerpattys, worsten, varkenspootjes, lamskoteletten, saté van rund, varken, kip lam, verder lamsfilet, inktvis, speklappen. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:56 |
Dat gooi je er in een keer op? | |
golfer | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:58 |
Tijd om deze weer omhoog te schoppen? CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden | |
emmyemmy2 | zondag 21 mei 2017 @ 02:49 |
Twee bananen | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 03:20 |
Rode poon | |
DKS | zondag 21 mei 2017 @ 06:12 |
Er blijft altijd over, en de hond krijgt ook wat. En ik mag wel wat aankomen, ik weeg maar 69 kg bij 1.87. [ Bericht 4% gewijzigd door DKS op 21-05-2017 06:22:53 ] | |
DKS | zondag 21 mei 2017 @ 06:23 |
Dat ziet er goed uit! | |
Fer | zondag 21 mei 2017 @ 08:50 |
Heb je geen deksel soms? Is je kip ook sneller klaar, zonder voorkoken | |
JeSuisDroppie | zondag 21 mei 2017 @ 08:52 |
Op alufolie? Bah. Op een plankje roken. | |
Sigaartje | zondag 21 mei 2017 @ 09:02 |
En hij nodigt blijkbaar de hele wijk uit. Een speklapje is het ene uiterste, maar dit voorbeeld geeft ook aan dat overdrijven een kunst is. | |
Sigaartje | zondag 21 mei 2017 @ 09:02 |
Mag je zelf opeten. | |
Lucky_Strike | zondag 21 mei 2017 @ 09:08 |
Dat is zeker lekkerder. Maar niets mis met folie, vooral handig bij ruimtegebrek. | |
Pietverdriet | zondag 21 mei 2017 @ 09:27 |
Nah, ik zeg nergens dat ik het er tegelijk op leg, het zijn wat voorbeelden van dingen die ik op de bbq leg. | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 09:30 |
Goed idee golfer, ga even een modje aan haar vestje trekken om het te regelen. | |
sirdanilot | zondag 21 mei 2017 @ 11:51 |
- vis - speklap - kip Maar heb nog maar 1x gebarbequed dit jaar. Binnenkort snel weer | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 12:05 |
gevarieerd hoor, doen ze in Brazilië zeker ook? | |
sirdanilot | zondag 21 mei 2017 @ 13:29 |
Nee, daar doen ze grote stukken rundvlees op de bbq. B.v. staartstuk (picanha). | |
anndb | zondag 21 mei 2017 @ 13:31 |
Zou zo aanschuiven. | |
Postbus100 | zondag 21 mei 2017 @ 20:40 |
Frikandellen, hamburgers, speklapjes (alhoewel, dan slaat al gauw de vlam in de bbq, en dat wil je liever niet), shaslicks, satéstokjes, karbonades, worstjes, dat werk. Edit: dat is tenminste wat mijn ouders er altijd op leggen. Zelf organiseer ik (nog) geen BBQ's, maar denk dat ik dan wel ongeveer op hetzelfde zou uitkomen. | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 20:53 |
Gatver, waarom frikandellen? | |
Postbus100 | zondag 21 mei 2017 @ 21:30 |
Waarom niet? Frikandellen zijn echt lekker | |
DKS | zondag 21 mei 2017 @ 21:40 |
Gaat dat goed die frikandellen? Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen. | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 21:40 |
Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt. | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 21:41 |
Dasty van de Wibra | |
Spanky78 | zondag 21 mei 2017 @ 21:45 |
Euh, Courgette, puntpaprika (met wat zout, peper, olie,azijn knoflook en provencaalse kruiden) Aubergine (nacht gemarineerd in japanse soja, chilisaus en bruine suiker) Gevulde tomaten (in een alu tray, anders vallen ze uit elkaar) je vult flinke tomaten met worstvulling (kippebgehaktkan ook) met een enorme hoeveelheid knoflook, wat ui, tijm en peterselie Snoeptomaatjes aan een spies, met wat olie en balsamico-azijn Uien Zoete aardappelen (poffen) Uiteraard sate, maken uit hamlappen en dan 2 dagen marineren, wordt vanzelf zacht. Procureurlapjes vind ik erg lekker, ook goed te marineren op allerlei manieren, draagt goed smaakt vanwege het vet en de dunne lapjes nemen veel smaak op Allerlei stukken vlees, soms groot, soms klein. Soms low n slow, maar meestal grillen omdat ik liever naar het strand fiets op een mooie dag dan zitten stomen in een te warme tuin. Dan zet ik in de ochtend alles klaar en hoeven we het alleen maar af te bakken. Ik gebruik de indirecte warmte wel veel voor de groenten en een grote t-bone ofzo. Picanha is ook top. En als ik vakantie ben dan bbq ik graag lokale worstjes, gewoon omdat ze die bijna overal super lekker maken (in nedrland kom ik weinig goede worst tegen helaas). | |
DKS | zondag 21 mei 2017 @ 21:56 |
Thnx, ik zal het doorgeven. | |
Postbus100 | zondag 21 mei 2017 @ 22:22 |
Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go? Ik vind vooral de kruidenmix van een frikandel goddelijk, dan maakt het me niet zoveel uit of hij geroosterd, gebakken of gefrituurd is. Alleen rauw gaat me iets te ver, maar voor louter de smaak zou het nog kunnen | |
Lunatiek | zondag 21 mei 2017 @ 22:43 |
Ik laat me graag door het aanbod van een goede slager of visboer inspireren. Dat aanvullen met groenten en aardappelen of wat er voor moois bij de groenteboer is. Simpele salade erbij. Niks ingewikkelds, de smaak moet vooral van de rook komen. Ik ben kwistig met vuurkruiden. | |
Spanky78 | zondag 21 mei 2017 @ 22:56 |
Ik ben wel een foodie, noem me snob, maar ik vind frikandellen best lekker. Met mayonaise het liefst... Eet ze niet zo vaak, want niet echt heul gezond. Maar wel lekker (en niet p de bbq trouwens, in de airfryer of de frituurpan) | |
fathank | maandag 22 mei 2017 @ 12:40 |
Ja, maar wel eerst in de blender. | |
fluitbekzeenaald2.0 | zondag 28 mei 2017 @ 13:01 |
Vanavond zalm, zoete aardappel (poffen) met feta, en paprika. Vanmiddag worstjes voor op een broodje. | |
MrsDuck | zondag 28 mei 2017 @ 14:06 |
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten. Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade | |
Deshain | zondag 28 mei 2017 @ 22:00 |
Goed hoog opstoken en even met een messing borstel (2,- bij de Action) schoonmaken. Nachtje in het gras leggen of een zonnige dag in een afgesloten vuilniszak met water en een vaatwasserblokje laten weken. | |
Lucky_Strike | zondag 28 mei 2017 @ 22:02 |
Klinkt allemaal heerlijk, ik heb het courhetterecept opgeslagen. | |
Pietverdriet | zondag 28 mei 2017 @ 22:06 |
Vuur heet opstoken, boven de 350 graden, dan veranderd alles behalve het rooster in witte as. | |
Red_85 | maandag 29 mei 2017 @ 00:21 |
Rauwe spareribs met een dry rub roken voor een uurtje of 4 Halve kippen Staartstukken/entrecotes/t bones... Gambas Inkvissen Zalm Plak Lamsbout met honing-tijm marinade Zijn wel mijn favos Verder bij gerechten als aubergine in tomatensaus met mozzarella, gemarineerde courgette of een pakketje met verschillende groente wat je stoomt. Of de klassieke pofpieper. Damn good! | |
Red_85 | maandag 29 mei 2017 @ 00:24 |
So dan. Bookmark :p | |
Zorro | maandag 29 mei 2017 @ 18:20 |
Het doet me deugd dat de mensen die hier spreken over barbecue ook daadwerkelijk dat bedoelen. Dit in tegenstelling tot mensen die op een veredeld gasfornuis of nog erger, een electrische "barbecue" hun spullen bereiden. En dat dan barbecue noemen. Barbaren. | |
DKS | maandag 29 mei 2017 @ 18:21 |
Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet. | |
MrsDuck | maandag 29 mei 2017 @ 21:54 |
Manlief houdt van de barbecue en als hij tijd heeft, het weer is goed... dan willen we niet anders dan dat. De colakip viel wat tegen trouwens. Was sappig, maar ook wat flauw. Het korstje was wel lekker. Misschien de volgende keer drumsticks of vleugeltjes in die marinade... meer korstje! Vandaag hadden we zelfgemaakte kipburgers van de barbecue met een pastasalade. | |
Deshain | maandag 29 mei 2017 @ 22:59 |
Urban myth/cognitieve dissonantie/confirmation bias | |
Oceanonix | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:19 |
Voor donderdag is het duidelijk: moinks. Het is dan moink-dag moo voor koe oink voor varken | |
Pietverdriet | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:27 |
Vandaag, lendes van iberico varken en groene asperges | |
RobinOok | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:34 |
Banana wrapped in Bacon Banana wrapped in Bacon | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:55 |
Vlees. Kip. Köfte. Garnaal. Aubergine, ui, tomaat, groene peper, paprika om er salade van te maken. Kalkoen. Kangoeroe. Struisvogel. Schaap. Vis. Krab. Etc. | |
DKS | woensdag 31 mei 2017 @ 06:53 |
Dat ziet er eigenlijk best lekker uit |