FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Wat leggen jullie op de BBQ?
DKSzaterdag 20 mei 2017 @ 19:09
Zomer komt eraan, wat gaat er op de BBQ? Recepten zijn welkom.
Ik leg er meestal saté op.
En wat voor salades en andere bijgerechten?
#ANONIEMzaterdag 20 mei 2017 @ 19:10
Salades leg ik niet op de bbq
._HAAK_.zaterdag 20 mei 2017 @ 19:11
Kaassoufflés
Rumblingzaterdag 20 mei 2017 @ 19:12
Speklap :9
Sigaartjezaterdag 20 mei 2017 @ 19:12
Wat zijn jullie eenzijdig zeg.
Catch22-zaterdag 20 mei 2017 @ 19:13
Vandaag picanha, staartstuk. Als saus een chimichurry. En coleslaw on the side
Geerdzaterdag 20 mei 2017 @ 19:17
45cm
mstxzaterdag 20 mei 2017 @ 19:20
Patat
DKSzaterdag 20 mei 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:12 schreef Sigaartje het volgende:
Wat zijn jullie eenzijdig zeg.
Inderdaad, dacht gastronomen hier tegen te komen.
Sigaartjezaterdag 20 mei 2017 @ 19:30
Valt me ook erg tegen.
De TS legt alleen maar een paar sateetjes erop.
dan hebben we er nog een die legt er alleen maar één speklap op.

Waarom maak je dan een bbq aan?
Alleen maar voor één ding?
DKSzaterdag 20 mei 2017 @ 19:39
Niet een paar sateetjes, een stuk of 100 voor ons drieën, meestal maak ik er niks bij, maar de vrouw wil het liefst alles zelf maken, en haar vegadingetjes wil ze ook zelf bbqen.
RolStaart-Beerzaterdag 20 mei 2017 @ 19:43
Frikandellen
emmyemmy2zaterdag 20 mei 2017 @ 19:44
Een banaan
Geraltzaterdag 20 mei 2017 @ 19:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:39 schreef DKS het volgende:
Niet een paar sateetjes, een stuk of 100 voor ons drieën, meestal maak ik er niks bij, maar de vrouw wil het liefst alles zelf maken, en haar vegadingetjes wil ze ook zelf bbqen.
33,33~ satétjes de man? Vetzak. :X
Ferzaterdag 20 mei 2017 @ 20:00
Sate varkenshaas maak ik tegenwoordig vaak. Karbonades, gambas,,grote champignons (ja op de gril)

Maar leuker is om ribben of een hele kip op lager vuur lekker langzaam te garen, slow & low methode.
fotostarterzaterdag 20 mei 2017 @ 20:24
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:47 schreef Geralt het volgende:

[..]

33,33~ satétjes de man? Vetzak. :X
Zijn vrouw is vega. Dus dan zijn het er 50
#ANONIEMzaterdag 20 mei 2017 @ 20:53
Worst, hamburgers en kipfilet.
Ben gestopt met de halve kip (duurt te lang)...
Lucky_Strikezaterdag 20 mei 2017 @ 22:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:10 schreef Chai het volgende:
Salades leg ik niet op de bbq
Ik wel :) Ik maak regelmatig salades met gebarbecuede groenten. Champignon, tomaat, asperge, courgette, zoete aardappel, paprika, halve kropjes romaine. Ook kan een blok feta, geitenkaas of een camembert lekker zijn.

En vlees natuurlijk ook. Vorige week spareribs en aardappels. Morgen maken we burgers. Burger, broodje, spek en tomaat wordt allemaal gegrild.
bonkezaterdag 20 mei 2017 @ 22:45
ik maak altijd shaslicks :)

[ Bericht 1% gewijzigd door bonke op 20-05-2017 22:51:32 ]
Geraltzaterdag 20 mei 2017 @ 22:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ook kan een blok feta, geitenkaas of een camembert lekker zijn.
Hoe de vliegende neuk grill of BBQ je in godsnaam kaas!? 8)7
Geraltzaterdag 20 mei 2017 @ 22:52
Dat kan helemaal niet, als je dat erop tieft dan sijpelt het langs het rooster af de kolen op man!
Lucky_Strikezaterdag 20 mei 2017 @ 22:53
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:52 schreef Geralt het volgende:

[..]

Hoe de vliegende neuk grill of BBQ je in godsnaam kaas!? 8)7
In een ovenschaaltje of op aluminiumfolie.
Geraltzaterdag 20 mei 2017 @ 22:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In een ovenschaaltje of op aluminiumfolie.
Dan is het toch geen ge-BBQ-de kaas. Dat is gewoon hetzelfde als kaas in de oven zetten en smelten die zooi.


:{w
Lucky_Strikezaterdag 20 mei 2017 @ 22:58
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:55 schreef Geralt het volgende:

[..]

Dan is het toch geen ge-BBQ-de kaas. Dat is gewoon hetzelfde als kaas in de oven zetten en smelten die zooi.


:{w
Maar dan met rooksmaak ja. Net als vis die je op de bbq op aluminiumfolie grilt.
bonkezaterdag 20 mei 2017 @ 23:09
Sigaartjezaterdag 20 mei 2017 @ 23:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 20:53 schreef aloa het volgende:
Worst, hamburgers en kipfilet.
Ben gestopt met de halve kip (duurt te lang)...
Halve kip eerst laten garen in de oven. :)
Sigaartjezaterdag 20 mei 2017 @ 23:13
quote:
Ziet er lekker uit, maar ik word al moe als ik er naar kijk. Wat een werk.
Lucky_Strikezaterdag 20 mei 2017 @ 23:15
quote:
Die staat nog op onze wishlist.
#ANONIEMzaterdag 20 mei 2017 @ 23:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Halve kip eerst laten garen in de oven. :)
Dat kan ook idd.

Die worsten kook ik al eerst kort, anders staat de barbecue steeds in de brand :{
arvensiszaterdag 20 mei 2017 @ 23:22
kebap.jpg
Adana kebab, tomaat, paprika. :9~

dscn4104.jpg
Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).

En natuurlijk kipvleugeltjes.

Daarnaast maak ik standaard als meze

pismis-sogan-salatasikebapci-usulu-500x333.jpg
Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. :9~ Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).

17261870.jpg
Rus salatası.

1483-acili-ezme_f.jpg
Ezme.

En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.

2013-04-1321.jpg

En natuurlijk ;)
10608106_1760179427547901_1575593287_n.jpg?ig_cache_key=MTIwNDQ5NTc0MzUwNDIxNDc1MQ%3D%3D.2
Rakı & şalgam. O+

Zo, nu heb ik honger. ;(

[ Bericht 3% gewijzigd door arvensis op 20-05-2017 23:30:51 ]
Pietverdrietzaterdag 20 mei 2017 @ 23:47
Op de bbq? T Bone Steaks, porterhouse, entracote, haas, sucadesteak, flap, vissen in alle soorten en maten, varkenslendes, karbonades, asperges, courgettes, aubergine, peen, prei, maiskolven, burgerpattys, worsten, varkenspootjes, lamskoteletten, saté van rund, varken, kip lam, verder lamsfilet, inktvis, speklappen.
#ANONIEMzaterdag 20 mei 2017 @ 23:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Op de bbq? T Bone Steaks, porterhouse, entracote, haas, sucadesteak, flap, vissen in alle soorten en maten, varkenslendes, karbonades, asperges, courgettes, aubergine, peen, prei, maiskolven, burgerpattys, worsten, varkenspootjes, lamskoteletten, saté van rund, varken, kip lam, verder lamsfilet, inktvis, speklappen.
Dat gooi je er in een keer op?
golferzaterdag 20 mei 2017 @ 23:58
Tijd om deze weer omhoog te schoppen?
CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden
emmyemmy2zondag 21 mei 2017 @ 02:49
Twee bananen
#ANONIEMzondag 21 mei 2017 @ 03:20
Rode poon

RodePoon007.jpg
DKSzondag 21 mei 2017 @ 06:12
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:47 schreef Geralt het volgende:

[..]

33,33~ satétjes de man? Vetzak. :X
Er blijft altijd over, en de hond krijgt ook wat.
En ik mag wel wat aankomen, ik weeg maar 69 kg bij 1.87.

[ Bericht 4% gewijzigd door DKS op 21-05-2017 06:22:53 ]
DKSzondag 21 mei 2017 @ 06:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Adana kebab, tomaat, paprika. :9~

[ afbeelding ]
Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).

En natuurlijk kipvleugeltjes.

Daarnaast maak ik standaard als meze

[ afbeelding ]
Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. :9~ Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).

[ afbeelding ]
Rus salatası.

[ afbeelding ]
Ezme.

En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.

[ afbeelding ]

En natuurlijk ;)
[ afbeelding ]
Rakı & şalgam. O+

Zo, nu heb ik honger. ;(
Dat ziet er goed uit!
Ferzondag 21 mei 2017 @ 08:50
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:16 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat kan ook idd.

Die worsten kook ik al eerst kort, anders staat de barbecue steeds in de brand :{
Heb je geen deksel soms? Is je kip ook sneller klaar, zonder voorkoken
JeSuisDroppiezondag 21 mei 2017 @ 08:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:58 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Maar dan met rooksmaak ja. Net als vis die je op de bbq op aluminiumfolie grilt.
Op alufolie? Bah. Op een plankje roken.
Sigaartjezondag 21 mei 2017 @ 09:02
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:56 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat gooi je er in een keer op?
En hij nodigt blijkbaar de hele wijk uit. Een speklapje is het ene uiterste, maar dit voorbeeld geeft ook aan dat overdrijven een kunst is.
Sigaartjezondag 21 mei 2017 @ 09:02
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 03:20 schreef Stien_Struis het volgende:
Rode poon

[ afbeelding ]
Mag je zelf opeten. ;(
Lucky_Strikezondag 21 mei 2017 @ 09:08
quote:
1s.gif Op zondag 21 mei 2017 08:52 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Op alufolie? Bah. Op een plankje roken.
Dat is zeker lekkerder. Maar niets mis met folie, vooral handig bij ruimtegebrek.
Pietverdrietzondag 21 mei 2017 @ 09:27
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 09:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

En hij nodigt blijkbaar de hele wijk uit. Een speklapje is het ene uiterste, maar dit voorbeeld geeft ook aan dat overdrijven een kunst is.
Nah, ik zeg nergens dat ik het er tegelijk op leg, het zijn wat voorbeelden van dingen die ik op de bbq leg.
#ANONIEMzondag 21 mei 2017 @ 09:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:58 schreef golfer het volgende:
Tijd om deze weer omhoog te schoppen?
CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden
Goed idee golfer, ga even een modje aan haar vestje trekken om het te regelen.
sirdanilotzondag 21 mei 2017 @ 11:51
- vis
- speklap
- kip

Maar heb nog maar 1x gebarbequed dit jaar. Binnenkort snel weer :D
#ANONIEMzondag 21 mei 2017 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 11:51 schreef sirdanilot het volgende:
- vis
- speklap
- kip

Maar heb nog maar 1x gebarbequed dit jaar. Binnenkort snel weer :D
gevarieerd hoor, doen ze in Brazilië zeker ook?
sirdanilotzondag 21 mei 2017 @ 13:29
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 12:05 schreef MCH het volgende:

[..]

gevarieerd hoor, doen ze in Brazilië zeker ook?
Nee, daar doen ze grote stukken rundvlees op de bbq. B.v. staartstuk (picanha).
anndbzondag 21 mei 2017 @ 13:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Adana kebab, tomaat, paprika. :9~

[ afbeelding ]
Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).

En natuurlijk kipvleugeltjes.

Daarnaast maak ik standaard als meze

[ afbeelding ]
Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. :9~ Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).

[ afbeelding ]
Rus salatası.

[ afbeelding ]
Ezme.

En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.

[ afbeelding ]

En natuurlijk ;)
[ afbeelding ]
Rakı & şalgam. O+

Zo, nu heb ik honger. ;(
Zou zo aanschuiven.
Postbus100zondag 21 mei 2017 @ 20:40
Frikandellen, hamburgers, speklapjes (alhoewel, dan slaat al gauw de vlam in de bbq, en dat wil je liever niet), shaslicks, satéstokjes, karbonades, worstjes, dat werk.

Edit: dat is tenminste wat mijn ouders er altijd op leggen. Zelf organiseer ik (nog) geen BBQ's, maar denk dat ik dan wel ongeveer op hetzelfde zou uitkomen.
#ANONIEMzondag 21 mei 2017 @ 20:53
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 20:40 schreef Postbus100 het volgende:
Frikandellen, hamburgers, speklapjes (alhoewel, dan slaat al gauw de vlam in de bbq, en dat wil je liever niet), shaslicks, satéstokjes, karbonades, worstjes, dat werk.

Edit: dat is tenminste wat mijn ouders er altijd op leggen. Zelf organiseer ik (nog) geen BBQ's, maar denk dat ik dan wel ongeveer op hetzelfde zou uitkomen.
Gatver, waarom frikandellen?
Postbus100zondag 21 mei 2017 @ 21:30
quote:
1s.gif Op zondag 21 mei 2017 20:53 schreef MCH het volgende:

[..]

Gatver, waarom frikandellen?
Waarom niet? Frikandellen zijn echt lekker :9~
DKSzondag 21 mei 2017 @ 21:40
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
#ANONIEMzondag 21 mei 2017 @ 21:40
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:30 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waarom niet? Frikandellen zijn echt lekker :9~
Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.
#ANONIEMzondag 21 mei 2017 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Dasty van de Wibra :D
Spanky78zondag 21 mei 2017 @ 21:45
Euh,

Courgette, puntpaprika (met wat zout, peper, olie,azijn knoflook en provencaalse kruiden)

Aubergine (nacht gemarineerd in japanse soja, chilisaus en bruine suiker)

Gevulde tomaten (in een alu tray, anders vallen ze uit elkaar) je vult flinke tomaten met worstvulling (kippebgehaktkan ook) met een enorme hoeveelheid knoflook, wat ui, tijm en peterselie

Snoeptomaatjes aan een spies, met wat olie en balsamico-azijn

Uien

Zoete aardappelen (poffen)

Uiteraard sate, maken uit hamlappen en dan 2 dagen marineren, wordt vanzelf zacht.

Procureurlapjes vind ik erg lekker, ook goed te marineren op allerlei manieren, draagt goed smaakt vanwege het vet en de dunne lapjes nemen veel smaak op

Allerlei stukken vlees, soms groot, soms klein. Soms low n slow, maar meestal grillen omdat ik liever naar het strand fiets op een mooie dag dan zitten stomen in een te warme tuin. Dan zet ik in de ochtend alles klaar en hoeven we het alleen maar af te bakken. Ik gebruik de indirecte warmte wel veel voor de groenten en een grote t-bone ofzo. Picanha is ook top. En als ik vakantie ben dan bbq ik graag lokale worstjes, gewoon omdat ze die bijna overal super lekker maken (in nedrland kom ik weinig goede worst tegen helaas).
DKSzondag 21 mei 2017 @ 21:56
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:41 schreef MCH het volgende:

[..]

Dasty van de Wibra :D
Thnx, ik zal het doorgeven.
Postbus100zondag 21 mei 2017 @ 22:22
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef MCH het volgende:

[..]

Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.
Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist :D Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames :@ ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?
Ik vind vooral de kruidenmix van een frikandel goddelijk, dan maakt het me niet zoveel uit of hij geroosterd, gebakken of gefrituurd is. Alleen rauw gaat me iets te ver, maar voor louter de smaak zou het nog kunnen :D
Lunatiekzondag 21 mei 2017 @ 22:43
Ik laat me graag door het aanbod van een goede slager of visboer inspireren. Dat aanvullen met groenten en aardappelen of wat er voor moois bij de groenteboer is. Simpele salade erbij.
Niks ingewikkelds, de smaak moet vooral van de rook komen. Ik ben kwistig met vuurkruiden.
Spanky78zondag 21 mei 2017 @ 22:56
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 22:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist :D Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames :@ ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?
Ik vind vooral de kruidenmix van een frikandel goddelijk, dan maakt het me niet zoveel uit of hij geroosterd, gebakken of gefrituurd is. Alleen rauw gaat me iets te ver, maar voor louter de smaak zou het nog kunnen :D
Ik ben wel een foodie, noem me snob, maar ik vind frikandellen best lekker. Met mayonaise het liefst... Eet ze niet zo vaak, want niet echt heul gezond. Maar wel lekker :) (en niet p de bbq trouwens, in de airfryer of de frituurpan)
fathankmaandag 22 mei 2017 @ 12:40
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:56 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat gooi je er in een keer op?
Ja, maar wel eerst in de blender.
fluitbekzeenaald2.0zondag 28 mei 2017 @ 13:01
Vanavond zalm, zoete aardappel (poffen) met feta, en paprika. Vanmiddag worstjes voor op een broodje.
MrsDuckzondag 28 mei 2017 @ 14:06
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
Deshainzondag 28 mei 2017 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Goed hoog opstoken en even met een messing borstel (2,- bij de Action) schoonmaken. Nachtje in het gras leggen of een zonnige dag in een afgesloten vuilniszak met water en een vaatwasserblokje laten weken.
Lucky_Strikezondag 28 mei 2017 @ 22:02
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
Klinkt allemaal heerlijk, ik heb het courhetterecept opgeslagen.
Pietverdrietzondag 28 mei 2017 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Vuur heet opstoken, boven de 350 graden, dan veranderd alles behalve het rooster in witte as.
Red_85maandag 29 mei 2017 @ 00:21
Rauwe spareribs met een dry rub roken voor een uurtje of 4
Halve kippen
Staartstukken/entrecotes/t bones...
Gambas
Inkvissen
Zalm
Plak Lamsbout met honing-tijm marinade
Zijn wel mijn favos

Verder bij gerechten als aubergine in tomatensaus met mozzarella, gemarineerde courgette of een pakketje met verschillende groente wat je stoomt. Of de klassieke pofpieper.

Damn good!
Red_85maandag 29 mei 2017 @ 00:24
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
So dan.

Bookmark :p
Zorromaandag 29 mei 2017 @ 18:20
Het doet me deugd dat de mensen die hier spreken over barbecue ook daadwerkelijk dat bedoelen. Dit in tegenstelling tot mensen die op een veredeld gasfornuis of nog erger, een electrische "barbecue" hun spullen bereiden. En dat dan barbecue noemen. Barbaren.
DKSmaandag 29 mei 2017 @ 18:21
quote:
6s.gif Op maandag 29 mei 2017 18:20 schreef Zorro het volgende:
Het doet me deugd dat de mensen die hier spreken over barbecue ook daadwerkelijk dat bedoelen. Dit in tegenstelling tot mensen die op een veredeld gasfornuis of nog erger, een electrische "barbecue" hun spullen bereiden. En dat dan barbecue noemen. Barbaren.
Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.
MrsDuckmaandag 29 mei 2017 @ 21:54
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 00:24 schreef Red_85 het volgende:

[..]

So dan.

Bookmark :p
Manlief houdt van de barbecue en als hij tijd heeft, het weer is goed... dan willen we niet anders dan dat. De colakip viel wat tegen trouwens. Was sappig, maar ook wat flauw. Het korstje was wel lekker. Misschien de volgende keer drumsticks of vleugeltjes in die marinade... meer korstje!

Vandaag hadden we zelfgemaakte kipburgers van de barbecue met een pastasalade.
Deshainmaandag 29 mei 2017 @ 22:59
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 18:21 schreef DKS het volgende:

[..]

Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.
Urban myth/cognitieve dissonantie/confirmation bias
Oceanonixdinsdag 30 mei 2017 @ 22:19
Voor donderdag is het duidelijk: moinks. Het is dan moink-dag *O*

moo voor koe
oink voor varken
Pietverdrietdinsdag 30 mei 2017 @ 22:27
Vandaag, lendes van iberico varken en groene asperges
RobinOokdinsdag 30 mei 2017 @ 22:34
2287198400_93573a2e47_z.jpg
Banana wrapped in Bacon


2286410779_8014942176_z.jpg
Banana wrapped in Bacon
Atakdinsdag 30 mei 2017 @ 22:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:09 schreef DKS het volgende:
Zomer komt eraan, wat gaat er op de BBQ? Recepten zijn welkom.
Ik leg er meestal saté op.
En wat voor salades en andere bijgerechten?
Vlees.
Kip.
Köfte.
Garnaal.
Aubergine, ui, tomaat, groene peper, paprika om er salade van te maken.
Kalkoen.
Kangoeroe.
Struisvogel.
Schaap.
Vis.
Krab.
Etc.
DKSwoensdag 31 mei 2017 @ 06:53
quote:
Dat ziet er eigenlijk best lekker uit