abonnement Unibet Coolblue
pi_175866371
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:12 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dank je voor de tips. Ik dacht aan Tante Fanny bladerdeeg, inderdaad uit de koeling op zo'n rol.
Ja. Bladerdeeg is niet zo ingewikkeld. De meeste smaak komt van de boter. Dus als tante Fanny met boter is en zonder margarine, is dat prima.

Ik denk dat je keus sowieso beperkt zalmzijn mbt bladerdeeg.

Zolang je zorgt voor topvlees, goede Parma en zeer belangrijk een heel lekkere duxelles is het denk ik prima.

Die duxelles is heel belangrijk, zorg dat die echt goed op smaak is. Dus met iig sjalotje, voldoende peper en zout en peterselie. Die gaat je gerecht maken of breken, ervan uitgegaan dat het vlees netjes mals is.

Ikzelf voeg nog toe: cognac om te flamberen' teentje knoflook, liefst heb ik nog wat eekhoorntjesbrood in de duxelles.
Whatever...
pi_175867033
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:12 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dank je voor de tips. Ik dacht aan Tante Fanny bladerdeeg, inderdaad uit de koeling op zo'n rol.
Dat is echt smerig in vergelijking met diepgevroren plakjes. Die plakjes kan je op elkaar leggen en uitrollen tot een groter geheel.
Spoilers!
  woensdag 20 december 2017 @ 16:18:11 #103
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_175867589
quote:
2s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:13 schreef Postbus100 het volgende:
Sommigen pakken hun vlees (edit: en duxelles + parmaham) nog eens in met een (paar) pannenkoek(en), tegen lekken. Is dat een doodzonde bij beef Wellington of zijn er meer die dat doen?

Edit, zo dus:

[ afbeelding ]
Zo hoort het officieel omdat de sappen uit het vlees en de duxelle anders het bladerdeeg zompig maakt.
Die pannekoeken nemen nu het vocht op en dan blijft het bladerdeeg knapperig.
pi_175868083
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 16:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Zo hoort het officieel omdat de sappen uit het vlees en de duxelle anders het bladerdeeg zompig maakt.
Die pannekoeken nemen nu het vocht op en dan blijft het bladerdeeg knapperig.
Als je duxelles droog genoeg is dan neemt het wat vleessap op en wordt je bladerdeeg ook goed.

Maar inpakken met pannenkoeken kan wel. Ik vind het niet perse lekker.
Whatever...
  woensdag 20 december 2017 @ 16:57:45 #105
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175868515
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:12 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dank je voor de tips. Ik dacht aan Tante Fanny bladerdeeg, inderdaad uit de koeling op zo'n rol.
Ik vond die prima, helemaal niet ‘smerig’.

Heb verder de aanwijzingen gevolgd in de youtube van Gordon Ramsay.


Ik vond het heeerlijk. Ik had per ongeluk nogal veel ossenhaas, heb er twee gemaakt, een rauw ingevroren en een paar maanden later klaargemaakt. Was nog steeds heerlijk.

:)
The love you take is equal to the love you make.
pi_175874476
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:12 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dank je voor de tips. Ik dacht aan Tante Fanny bladerdeeg, inderdaad uit de koeling op zo'n rol.
Als ik me het goed herinner zijn die rollen van tante fanny niet met roomboter, zo lang je roomboter bladerdeeg hebt is diepvries of koeling niet heel belangrijk.
pi_175874520
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 06:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vul wilde gans nooit, maar je zou hem kunnen vullen met (Gegaarde) zuurkool, Rode boskoop appels of tamme kastanjes. Leg er vetspek overheen voor het braden want wilde gans wordt snel droog. Hoop,dat je een wwildliefhebben bent want wilde gans smaakt zeer uitgesproken.
Ik eet regelmatig tamme gans, dat is geheel anders dan wilde gans, zit echt een heel groot verschil in
Dank Piet, vooral voor de tip met het vetspek, zou ik niet aan hebben gedacht :)
En dan maar hopen dat iedereen het lekker vindt, maar volgens mij zijn het allemaal wel wildliefhebbers
  woensdag 20 december 2017 @ 21:04:17 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175876402
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 20:18 schreef the_Reader het volgende:

[..]

Dank Piet, vooral voor de tip met het vetspek, zou ik niet aan hebben gedacht :)
En dan maar hopen dat iedereen het lekker vindt, maar volgens mij zijn het allemaal wel wildliefhebbers
Je hebt 1 gans voor hoeveel mensen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175880854
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt 1 gans voor hoeveel mensen?
Voor 6 mensen, volgens de poelier was 1 gans dan voldoende.
Of denk jij dat dit te weinig is?
pi_175884921
Piet heb je nog tips voor fazantfillets? Bereiden als een biefstuk? Goeie combo's met sausjes en garnituur..?
  donderdag 21 december 2017 @ 07:19:44 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175885209
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 05:31 schreef Mip1988 het volgende:
Piet heb je nog tips voor fazantfillets? Bereiden als een biefstuk? Goeie combo's met sausjes en garnituur..?
nee, eerder als kip. Spek erom heen om uitdrogen te voorkomen, Fanzant kan snel droog en taai woorden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 december 2017 @ 07:20:10 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175885213
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 22:58 schreef the_Reader het volgende:

[..]

Voor 6 mensen, volgens de poelier was 1 gans dan voldoende.
Of denk jij dat dit te weinig is?
Dat is volgens mij wat weinig, maar wij zijn grote eters. Maar ligt er ook aan wat voor een gans het is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175900940
Hey Piet, een kapoen van 3-3,5 kilo, ongevuld maar wel omwikkeld met spek, hoe lang zou jij die in de oven doen en op welke temperatuur? En op welke kerntemperatuur moet ik mikken?

Internetbronnen zeggen allemaal wat anders natuurlijk dus je advies zou erg gewaardeerd worden :)
pi_175907261
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:08 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, een kapoen van 3-3,5 kilo, ongevuld maar wel omwikkeld met spek, hoe lang zou jij die in de oven doen en op welke temperatuur? En op welke kerntemperatuur moet ik mikken?

Internetbronnen zeggen allemaal wat anders natuurlijk dus je advies zou erg gewaardeerd worden :)
Wat ikzelf met zo'n Gigantische kapoen zou doen is 1 hele dag op 120 graden. En daarna een half uurtje grilleren. Moet jij eens kijken hoe dat smaakt. Kerntemperatuur is m.i. enkel interessant doen. Die boeit niet. Dat is vooral bedoeld voor als je weinig tijd hebt. Gaar het ding een dag op lage temperatuur en dan is ie goed.

Het is zo met die grote brokken vlees dat als je in paniek raakt over de kerntemperatuur dat je daar op korte termijn toch niets aan kan veranderen. De echte Coque doet dat gewoon op gevoel en trekt daar tijd voor uit. Als het ding in de oven ligt kan je ondertussen een mooi boek lezen. Van Tolstoj ofzo. Of Konsalik als dat meer je genre is. Dit alles in het kader van een relaxte kerst: de gerechten dienen zelf het werk te doen. :)

[ Bericht 7% gewijzigd door Bart2002 op 21-12-2017 23:05:50 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 03:34:43 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175912890
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 22:54 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Wat ikzelf met zo'n Gigantische kapoen zou doen is 1 hele dag op 120 graden. En daarna een half uurtje grilleren. Moet jij eens kijken hoe dat smaakt. Kerntemperatuur is m.i. enkel interessant doen. Die boeit niet. Dat is vooral bedoeld voor als je weinig tijd hebt. Gaar het ding een dag op lage temperatuur en dan is ie goed.


120 graden is niet laag.
  vrijdag 22 december 2017 @ 07:30:06 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175913758
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:08 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, een kapoen van 3-3,5 kilo, ongevuld maar wel omwikkeld met spek, hoe lang zou jij die in de oven doen en op welke temperatuur? En op welke kerntemperatuur moet ik mikken?

Internetbronnen zeggen allemaal wat anders natuurlijk dus je advies zou erg gewaardeerd worden :)
2 1/2-3 uur bij 175 graden schat ik, ligt ook aan je oven en de kapoen. Belangrijkste is Kerntemperatuur 72 graden Celsius, ofwel, als je er in prikt moeten de sappen geheel helder zijn. Grillen is met een 3 kilo kapoen waarschijnlijk niet mogelijk als ik uitga van de standaard ovens met grill. Dat trekt de motor niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175914810
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 07:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

2 1/2-3 uur bij 175 graden schat ik, ligt ook aan je oven en de kapoen. Belangrijkste is Kerntemperatuur 72 graden Celsius, ofwel, als je er in prikt moeten de sappen geheel helder zijn. Grillen is met een 3 kilo kapoen waarschijnlijk niet mogelijk als ik uitga van de standaard ovens met grill. Dat trekt de motor niet.
Bedankt!
De oven die ik heb heeft wel een grillstand, maar het eten draait er niet in rond, dus ik denk dat de motor geen rol speelt? of hoe werkt dat?
  vrijdag 22 december 2017 @ 14:51:27 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175922181
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 09:14 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Bedankt!
De oven die ik heb heeft wel een grillstand, maar het eten draait er niet in rond, dus ik denk dat de motor geen rol speelt? of hoe werkt dat?
Dat is meer een salamander, kan je een gratin van een krokant laagje voorzien. Een kip rijg je aan een spies en draait dan rond onder de grill (als je oven dat kan) en krijgt dan rondom krokant vel


Zo dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 15:27:00 #119
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_175923222
Ik wil voor een kerstlunch rosbief maken en heb daarvoor een Anova tot m'n beschikking. Hoeveel heb ik nodig voor ca. 6 personen en hoe vlieg ik het aan? Moet ik nog om een specifiek stuk van het rund vragen, of maakt dat niet uit (lees meerdere interpretaties van wat rosbief nou eigenlijk hoort te zijn)? Braad ik de rosbief aan voordat hij in het water gaat; hoe kruid ik 'm lekker; hoe lang en op welke temperatuur?

Vragen, vragen, vragen, kun je me helpen Piet?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  vrijdag 22 december 2017 @ 15:35:46 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175923489
quote:
5s.gif Op vrijdag 22 december 2017 15:27 schreef InTrePidIvity het volgende:
Ik wil voor een kerstlunch rosbief maken en heb daarvoor een Anova tot m'n beschikking. Hoeveel heb ik nodig voor ca. 6 personen en hoe vlieg ik het aan? Moet ik nog om een specifiek stuk van het rund vragen, of maakt dat niet uit (lees meerdere interpretaties van wat rosbief nou eigenlijk hoort te zijn)? Braad ik de rosbief aan voordat hij in het water gaat; hoe kruid ik 'm lekker; hoe lang en op welke temperatuur?

Vragen, vragen, vragen, kun je me helpen Piet?
1. Vertel je slager dat je een rosbief maakt, er zijn meerdere stukken vlees geschikt
2. Vooraf garen in het waterbad. Garen op 50 graden voor een rode rosbief
3 daarna aanbraden
Kruiden zou ik zout, peper, foelie of muskaatnoot gebruiken\

40-45 ˚C is rauw (bleu)
50-55 ˚C is rood (saignant)
55-60 ˚C is rosé (a point)
65-70 ˚C is doorbakken (bien cuit)
Hoeveel voor 6 personen? Kleine eters 1 kilo, grote eters 2 kilo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 15:50:05 #121
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_175923893
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1. Vertel je slager dat je een rosbief maakt, er zijn meerdere stukken vlees geschikt
2. Vooraf garen in het waterbad. Garen op 50 graden voor een rode rosbief
3 daarna aanbraden
Kruiden zou ik zout, peper, foelie of muskaatnoot gebruiken\

40-45 ˚C is rauw (bleu)
50-55 ˚C is rood (saignant)
55-60 ˚C is rosé (a point)
65-70 ˚C is doorbakken (bien cuit)
Hoeveel voor 6 personen? Kleine eters 1 kilo, grote eters 2 kilo
Zeer nuttig, dankjewel!

Ik heb wel een kerntemperatuurmeter, maar hoe lang zou je een stuk van 1,5kg er grofweg in moeten houden om 'm a point te krijgen? Lees verschillende suggesties, is 3 uur een redelijke schatting?

En ik lees in dit recept dat er meerdere redenen zijn om 'm wel vooraf aan te braden:

quote:
Reason #1: Flavor. Presearing initiates the Maillard reaction, so that when the steak goes into the sous vide bag, it cooks together with all of the flavorful compounds created by searing. That means deeper, more complex flavor.

Reason #2: Time. We like to do the least work possible right before serving dinner. If you presear the beef before cooking sous vide, you can do a 30-second sear afterward and call it good. If you don’t presear, the final sear will take about five minutes.

Reason #3: Crust. When you sear meat that’s still cold, you can develop a nice, flavorful crust without overcooking the inside. A quick sear at the end won’t overcook the beef, but if you have to leave the meat in a hot pan for four or five minutes to develop the crust you want, you risk overcooking the inside.
Wat is jouw visie daarop?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  vrijdag 22 december 2017 @ 15:52:22 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175923956
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 15:50 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Zeer nuttig, dankjewel!

Ik heb wel een kerntemperatuurmeter, maar hoe lang zou je een stuk van 1,5kg er grofweg in moeten houden om 'm a point te krijgen? Lees verschillende suggesties, is 3 uur een redelijke schatting?

En ik lees in dit recept dat er meerdere redenen zijn om 'm wel vooraf aan te braden:

[..]

Wat is jouw visie daarop?
Je moet je water temperatuur gelijk zetten aan je gewenste kerntemperatuur en het uren en uren er in laten zwemmen, aanbraden doe je daarna kort voor de smaak, niet voor het garen.
Ik braad erna aan, omdat dit imho lekkerder is, de korst vers en krokant
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175925972
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 15:50 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Zeer nuttig, dankjewel!

Ik heb wel een kerntemperatuurmeter, maar hoe lang zou je een stuk van 1,5kg er grofweg in moeten houden om 'm a point te krijgen? Lees verschillende suggesties, is 3 uur een redelijke schatting?

En ik lees in dit recept dat er meerdere redenen zijn om 'm wel vooraf aan te braden:

[..]

Wat is jouw visie daarop?
Met 3 à 4 uur is ie wel door en door de gewenste temperatuur. Met een Anova heb je natuurlijk geen kernthermometer nodig.
pi_175926130
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet je water temperatuur gelijk zetten aan je gewenste kerntemperatuur en het uren en uren er in laten zwemmen, aanbraden doe je daarna kort voor de smaak, niet voor het garen.
Ik braad erna aan, omdat dit imho lekkerder is, de korst vers en krokant
Maar het artikel heeft wel.gelijk.

Je zou dus ook heel kort kunnen aanbraden, sous vide garen en dan nog kort afbruinen voor het mooie korstje.
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 17:34:10 #125
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_175926540
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:11 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Met 3 à 4 uur is ie wel door en door de gewenste temperatuur. Met een Anova heb je natuurlijk geen kernthermometer nodig.
Dat laatste snap ik uiteraard, maar was in verband met planning op zoek naar een indicatie wanneer het vlees volledig op temperatuur is.
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  vrijdag 22 december 2017 @ 17:57:03 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175927075
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:34 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Dat laatste snap ik uiteraard, maar was in verband met planning op zoek naar een indicatie wanneer het vlees volledig op temperatuur is.
Hoe langer in de sous vide, hoe beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 17:57:43 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175927090
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:17 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Maar het artikel heeft wel.gelijk.

Je zou dus ook heel kort kunnen aanbraden, sous vide garen en dan nog kort afbruinen voor het mooie korstje.
Dat is natuurlijk ook een idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175928576
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk ook een idee
Ben het helemaal met je eens dat na het sous vide gebeuren het vlees echt even de pan moet zien hoor. Of een brander.
Whatever...
pi_175928834
Hi Piet!

Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht. Een beetje het idee uit het onderstaande filmpje.


Echter, ik wil 'm niet zo fijn en denk meer aan kleine blokjes vlees. Watvoor vlees moet ik dan pakken? Wil wel de stappen uit het filmpje volgen om 'm op smaak te maken - of heb jij daar ook nog goeie suggesties voor?

:)
pi_175929111
Goede biefstuk.. en dan heel netjes snijden in zeer dunne plakjes. Die in heel dunne reepjes enn dan in dunne blokjes. Dan krijg je iets meer bite. Alsmje her goed doet is het dan direct goed. Lukt alleen met een echt goede scherp mes.

Ikzelf maak op smaak op heel klassieke wijze. Met eigeel, dijon, cornichons, kappertjes, peper en zout. Eventueel een scheutje olie als het geheel iets te 'ruw' is.

Vind ik toch het lekkerst. Een drupje Chipotle Tabasco kan lekker zijn.
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 19:30:26 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175929144
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Hi Piet!

Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht. Een beetje het idee uit het onderstaande filmpje.


Echter, ik wil 'm niet zo fijn en denk meer aan kleine blokjes vlees. Watvoor vlees moet ik dan pakken? Wil wel de stappen uit het filmpje volgen om 'm op smaak te maken - of heb jij daar ook nog goeie suggesties voor?

:)
Ossenhaas of biefstuk. Heb het filmpje niet bekeken. Zout peper worcestershire saus, serveren met rauwe eidooier, kappertjes en augurk, toast.
Met een scherp mes fijnsnijden, niet door de molen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175929286
Doe jij Worcester erdoor Piet?

Ik vind het dan zo gehaktballerig worden.. want daar doe ik dan veel in :@
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 19:37:35 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175929300
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:36 schreef Spanky78 het volgende:
Doe jij Worcester erdoor Piet?

Ik vind het dan zo gehaktballerig worden.. want daar doe ik dan veel in :@
Beetje maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175929345
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beetje maar
Ok, ga ik ook eens doen...

P.s. die Chipotle Tabasco werkt ook goed. Lekker tokerig en smaakvol!
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:05:08 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175931565
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Wat voor vlees moet ik dan pakken?
Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit als het maar mager is. Dus nul witte vetjes of zeentjes. Kan biefstuk zijn, ossenhaas, jodenhaas, rosbief, bieflappen. Als het maar mager is.

Zelf snijden is een goed plan. Zorg dat je genoeg hebt om goed zelf te kunnen proeven of het lekker is. Want te fijn is misschien niet optimaal, maar als het te grof is kan het ook oneetbaar of gewoon onprettig worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 22-12-2017 21:28:58 ]
pi_175932312
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit als het maar mager is. Dus nul witte vetjes of zeentjes. Kan biefstuk zijn, ossenhaas, jodenhaas, rosbief, bieflappen. Als het maar mager is.

Zelf snijden is een goed plan. Zorg dat je genoeg hebt om geld zelf te kunnen proeven of het lekker is. Want te fijn is misschien niet optimaal, maar als het te grof is kan het ook oneetbaar of gewoon onprettig worden.
Zeker met wat minder vlees is grof snel lastiger te eten. Een proeven is bij tartaar echt een must.

Met ossenhaas is het risico op taaiheid wel klein. Ik zou zelf niet zomaar bieflappen nemen. Maar Jodenhaas,diamanthaas, bloemstuk. Allemaal prima. (Overigens zal het meeste gewoon als biefstuk verkocht worden).
Whatever...
pi_175932518
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
speak only if it improves the silence.
pi_175932550
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:28 schreef TjjWester het volgende:
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
Ossenhaas
Whatever...
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:29:30 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175932553
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:28 schreef TjjWester het volgende:
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
Nee, beef wellington is ossehaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:29:33 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175932557
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:28 schreef TjjWester het volgende:
Ik zag laatst gordon's recept van de beef wellington, helaas is hij weinig duidelijk over welk vlees hij gebruikt.

Wat zou jij doen? Rosbief?
Beef Wellington is altijd ossenhaas. Altijd.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:29:51 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175932573
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ossenhaas
GMTA
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:30:04 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175932583
Zo, drie in 1 minuut. :)
pi_175932717
Ossenhaasstuk van 500 gram, bestaat dat serieus? Ik dacht dat de osenhaas vrij klein was.
speak only if it improves the silence.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:36:38 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175932808
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:34 schreef TjjWester het volgende:
Ossenhaasstuk van 500 gram, bestaat dat serieus? Ik dacht dat de osenhaas vrij klein was.
Beetje varkenshaas is al 400 gram
Goede ossenhaas zit dik boven 1500 gram, mooie nog meer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:37:34 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175932842
Groter ook nog wel.
Een koe is een groot beest.
pi_175933290
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

GMTA
O-)
Whatever...
pi_175935995
Dag piet,

Ik zoek voor oud n nieuw een amuse/buffet hapje wat vooraf (thuis) klaar te maken is, zonder vis of kaas. Ik ben zonder inspiratie :{. Ideeen?
hardcoholic
  vrijdag 22 december 2017 @ 23:20:14 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175936142
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:15 schreef Ferdii het volgende:
Dag piet,

Ik zoek voor oud n nieuw een amuse/buffet hapje wat vooraf (thuis) klaar te maken is, zonder vis of kaas. Ik ben zonder inspiratie :{. Ideeen?
Zelf gehakte tartaar (zie hierboven)?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 december 2017 @ 23:23:01 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175936232
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:15 schreef Ferdii het volgende:
Dag piet,

Ik zoek voor oud n nieuw een amuse/buffet hapje wat vooraf (thuis) klaar te maken is, zonder vis of kaas. Ik ben zonder inspiratie :{. Ideeen?
Pastrami met augurkjes en klein toefje mierikswortelroom :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175941118
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)

Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.

Wat zou jij doen?
pi_175941227
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)

Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.

Wat zou jij doen?
Ik zou hem heel houden. Als het goed is heeft de ossenhaas grofweg de vorm van een cilinder. Je kunt ook individuele stukken maken, maar ik vind een groot stuk mooier en het blijft sappiger.

Kijk anders een paar filmpjes op YouTube. Die van Gordon Ramsey hierboven is prima, 24 kitchen (Rudolf) heeft ook een aardig filmpje.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 11:47:36 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175942609
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht.
..
Wat voor vlees moet ik dan pakken?
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:18 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik zou hem heel houden.
8)7

Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam. :s)
pi_175949432
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]


[..]

8)7

Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam. :s)
Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.
Whatever...
pi_175949602
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 16:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.
Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:04:28 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175949626
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:03 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
Nee over beef wellington
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:22:15 #156
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175950237
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee over beef wellington
Nope, dat was TjjWester. United maakt er tartaar van.
Bijzonder dat mensen liever volhouden dan even terug te lezen. 8)7
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:28:35 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175950391
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)

Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.

Wat zou jij doen?
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_175952256
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]


[..]

8)7

Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam. :s)
Oh, k dacht aan de Wellington..
Whatever...
pi_175952284
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Is kerst en zo verknal je het nooit.

Ik zou ook gaan voor een mm of 2-3. Lukt alleen met een goed mes.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 18:45:24 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175952374
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 18:46:20 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175952386
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Oh, k dacht aan de Wellington..
Joh!
pi_175952699
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Joh!
Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 19:09:54 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175952915
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175953744
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
Ik ben voor orale sex.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 19:49:29 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175953818
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Oh, heb ik het nou gedaan!? _O-
pi_175954259
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 19:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, heb ik het nou gedaan!? _O-
Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk. :)

Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:12:59 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175954381
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:08 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk. :)

Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk. :)
Ha, ben je er weer? :)
Net op tijd om me te redden. Of zo. _O-
pi_175954387
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Ik ga daar morgen blokjes van snijden van 1 kubieke millimeter. Gewoon omdat het kan.

Edit: de rest was wat te zwaar aangezet. Dus weg.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_175954445
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ha, ben je er weer? :)
Net op tijd om me te redden. Of zo. _O-
Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:19:37 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175954612
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
*O* *O* *O* *O*
pi_175954812
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

*O* *O* *O* *O*
Zeg het ook tegen je kerel. Oude geluksvogel. :)

Maar goed. Zo kan het wel weer. Het ging over Tartaar. Zoveel is zeker. De Beef W., vlees in een jasje wordt steevast overtroffen en voorbijgestreefd door ons eigen Saucijzenbroodje.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:44:42 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175955461
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:51:15 #173
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_175955662
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
Gerookte Makreeltartaar is ook lekker, en met vanalles te combineren, witlof, bietjes, creme fraiche...
Kan je makkelijk een amuse van maken maar een voorgerecht of lunchgerecht kan je met bijna dezelfde ingredienten maken.
pi_175956073
Whoeps. Mag ik pommes dauphine frituren in ossewit? Ik heb niet echt wat anders :+.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_175961246
Ik heb een hammetje gekocht bij de slager maar deze adviseert hem 2 uur op 140 graden in de oven te doen met een glaze. Ik vroeg me af of ik hem eerst kon koken zoals het onderstaande filmpje en dan kort op hoge temperatuur met aardappelen in de oven kan doen met glaze.

Anders vroeg ik me af of ik de aardappels iets langer zou kunnen doen op 140 graden en of ze dan ook lekker knapperig worden :o Slager was super druk dus kreeg niet echt de kans om iets te vragen haha.

bedankt alvast en fijne kerst!
pi_175961362
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Ik vind het best lekker, maar ook zeker niet fantastisch. Maar ieder zijn smaak.

Goede tartaar maak je me blijer mee geloof ik. Als ik een groot stuk vlees mag kiezen voor dat geld heb ik liever een kalfslende (cote)
Whatever...
  zondag 24 december 2017 @ 00:36:00 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175963446
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 december 2017 21:02 schreef sigme het volgende:
Whoeps. Mag ik pommes dauphine frituren in ossewit? Ik heb niet echt wat anders :+.
Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 december 2017 @ 00:36:56 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175963473
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 23:24 schreef nukes4life het volgende:
Ik heb een hammetje gekocht bij de slager maar deze adviseert hem 2 uur op 140 graden in de oven te doen met een glaze. Ik vroeg me af of ik hem eerst kon koken zoals het onderstaande filmpje en dan kort op hoge temperatuur met aardappelen in de oven kan doen met glaze.

Anders vroeg ik me af of ik de aardappels iets langer zou kunnen doen op 140 graden en of ze dan ook lekker knapperig worden :o Slager was super druk dus kreeg niet echt de kans om iets te vragen haha.

bedankt alvast en fijne kerst!
Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175965814
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijk
?
Ben je niet in de war met pommes duchesse?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 24 december 2017 @ 09:41:42 #180
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175965857
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 24 december 2017 @ 09:42:50 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175965868
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
Ja, bedankt, Oma.
Inderdaad veel kleuters met een mening over Beef Wellington.
pi_175965870
Het lijkt me uitstekend om die aardappels te frituren in ossewit. Tenslotte krijg je zo ook de beste frieten. De Belg doet niet anders. Enig speuren leert ons dat je de oven- en de frituurvariant hebt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 december 2017 @ 09:45:15 #183
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175965894
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 09:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, bedankt, Oma.
Inderdaad veel kleuters met een mening over Beef Wellington.
Echt, je ontstijgt met je te pas en te onpas roepen wat je stom vindt amper het niveau van een kutuser.
The love you take is equal to the love you make.
pi_175965901
Vrede op aarde dames. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 december 2017 @ 09:46:47 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175965910
Nou, mooi zo. Nog iets?
  zondag 24 december 2017 @ 10:28:11 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175966447
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 09:37 schreef sigme het volgende:

[..]

?
Ben je niet in de war met pommes duchesse?
Euh, ja, Blaim it on the gluhwein
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 december 2017 @ 10:31:53 #187
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_175966516
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
Dat is een act waar ze niet mee lijkt te stoppen.
Dit, dus.
pi_175966519
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, ja, Blaim it on the gluhwein
:*

Ik frituur altijd alles in ossewit. Voor het familiekerstdiner neem ik pommes dauphine mee. Maar dan zijn ze dus niet heet meer, ze kunnen wel even weer opgewarmd worden. En dan is ossewit misschien niet de beste optie? Het maakt niet echt meer uit, ik heb niks anders dan ossewit in huis.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 24 december 2017 @ 10:50:47 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175966818
quote:
7s.gif Op zondag 24 december 2017 10:31 schreef sigme het volgende:

[..]

:*

Ik frituur altijd alles in ossewit. Voor het familiekerstdiner neem ik pommes dauphine mee. Maar dan zijn ze dus niet heet meer, ze kunnen wel even weer opgewarmd worden. En dan is ossewit misschien niet de beste optie? Het maakt niet echt meer uit, ik heb niks anders dan ossewit in huis.
Arachideolie? Zonnebloemolie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175966980
quote:
7s.gif Op zondag 24 december 2017 10:31 schreef sigme het volgende:
ik heb niks anders dan ossewit in huis
Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 december 2017 @ 11:03:18 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175967002
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:02 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.
als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175967059
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoel
Ah. Men eet ze koud. Wat typisch... Zo uit de frituur lijkt mij lekkerder. Maar de Fransoos wil ze dus koud. Dan is het wel logisch.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_175967083
Een paar posts geleden staat toch dat ze weer opgewarmd worden?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 24 december 2017 @ 11:08:08 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175967099
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 11:07 schreef Vanyel het volgende:
Een paar posts geleden staat toch dat ze weer opgewarmd worden?
ik sprak meer algemeen,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175967112
Ik had het dan ook tegen Bart :D
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_175967640
Ik heb ze deze zomer voor het eerst gegeten, gekocht bij een Franse slager. Die waren dus koud.
Een beetje lauw (opgewarmd dus) vond ik ze lekkerder, en dat lijkt me nu met de ossewit dan ook de beste optie.
Eventueel doe ik volgend jaar wel een herkansing met olie ipv vet.

quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Arachideolie? Zonnebloemolie?
Heb ik nooit in huis :@. Er staat nog een jaren oude fles arachide, destijds gebruikt om een koe (in levende vorm) in te vetten op een beschadigd stuk huid.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_175970221
Hey Piet. Ik heb een mooie grote kalfssucade gekocht. Paar maanden terug voor het eerst gegeten. Vriend kwam ermee aan zetten, van jij kan vast wel iets leuks mee. Toen maar t enige gedaan wat ik altijd doe met grote vleesdelen: in de stoofpan, bakken in boter en dan met een scheutje wijn e.d. Heerlijk mals als biefstuk, niet draadjesvleesachtig.
Nu voor de kerst lees ik alleen recepten waarin hij helemaal onder moet staan met fond?
Heb jij nog een goede tip? En wat is de kerntemperatuur die ik aan moet houden?
pi_175970855
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerder
Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.

Kan ik de aardappelen gewoon iets langer in de oven doen op een iets lagere temperatuur om ze toch knapperig te maken?
pi_175976053
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 14:12 schreef nukes4life het volgende:

[..]

Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.

Kan ik de aardappelen gewoon iets langer in de oven doen op een iets lagere temperatuur om ze toch knapperig te maken?
Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.

Laatste halfuur oid wat hoger en dan aflakken/glaceren. Het mooist vind ik zelf als je het in laagjes doet. Dus insmeren en dan elke 5 minuten een laagje. Dan verbrandt er niets, krijg je een dikke laag smaak. Wel meer werk.

Ik geloof dat piet hem juist hard roostert om de zwoerd mooi krokant te krijgen.
Whatever...
pi_175978239
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 17:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.

Laatste halfuur oid wat hoger en dan aflakken/glaceren. Het mooist vind ik zelf als je het in laagjes doet. Dus insmeren en dan elke 5 minuten een laagje. Dan verbrandt er niets, krijg je een dikke laag smaak. Wel meer werk.

Ik geloof dat piet hem juist hard roostert om de zwoerd mooi krokant te krijgen.
De hele ham op hoog zetten? Is ie dan wel helemaal goed warm van binnen? Bedankt voor de tips kan ik zeker wat mee! Steeds opnieuw basten was wel het plan haha.

Heb je nog tips om er wat bij in te pakken als je hem overdekt het eeerste anderhalf uur? Ik kan hem.Ook al marineren de hele dag of is dat niet nodig. Thanks Piet!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')