Ik zou hem heel houden. Als het goed is heeft de ossenhaas grofweg de vorm van een cilinder. Je kunt ook individuele stukken maken, maar ik vind een groot stuk mooier en het blijft sappiger.quote:Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden?
Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.
Wat zou jij doen?
quote:Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht.
..
Wat voor vlees moet ik dan pakken?
quote:Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden?
quote:
Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.quote:Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam.
Het gaat over tartaar he..quote:Op zaterdag 23 december 2017 16:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.
Nee over beef wellingtonquote:Op zaterdag 23 december 2017 17:03 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
Nope, dat was TjjWester. United maakt er tartaar van.quote:
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.quote:Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden?
Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.
Wat zou jij doen?
Oh, k dacht aan de Wellington..quote:Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam.
Is kerst en zo verknal je het nooit.quote:Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Joh!quote:Op zaterdag 23 december 2017 18:38 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Oh, k dacht aan de Wellington..
Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combiquote:Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Ik ben voor orale sex.quote:Op zaterdag 23 december 2017 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
Oh, heb ik het nou gedaan!?quote:Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk.quote:
Ha, ben je er weer?quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:08 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk.
Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk.
Ik ga daar morgen blokjes van snijden van 1 kubieke millimeter. Gewoon omdat het kan.quote:Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ha, ben je er weer?
Net op tijd om me te redden. Of zo.
quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:15 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
Zeg het ook tegen je kerel. Oude geluksvogel.quote:
Gerookte Makreeltartaar is ook lekker, en met vanalles te combineren, witlof, bietjes, creme fraiche...quote:Op zaterdag 23 december 2017 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |