abonnement Unibet Coolblue
pi_175941227
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)

Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.

Wat zou jij doen?
Ik zou hem heel houden. Als het goed is heeft de ossenhaas grofweg de vorm van een cilinder. Je kunt ook individuele stukken maken, maar ik vind een groot stuk mooier en het blijft sappiger.

Kijk anders een paar filmpjes op YouTube. Die van Gordon Ramsey hierboven is prima, 24 kitchen (Rudolf) heeft ook een aardig filmpje.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 11:47:36 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175942609
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht.
..
Wat voor vlees moet ik dan pakken?
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:18 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik zou hem heel houden.
8)7

Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam. :s)
pi_175949432
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]


[..]

8)7

Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam. :s)
Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.
Whatever...
pi_175949602
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 16:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.
Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:04:28 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175949626
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:03 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
Nee over beef wellington
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:22:15 #156
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175950237
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee over beef wellington
Nope, dat was TjjWester. United maakt er tartaar van.
Bijzonder dat mensen liever volhouden dan even terug te lezen. 8)7
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:28:35 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175950391
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)

Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.

Wat zou jij doen?
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_175952256
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]


[..]

8)7

Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam. :s)
Oh, k dacht aan de Wellington..
Whatever...
pi_175952284
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Is kerst en zo verknal je het nooit.

Ik zou ook gaan voor een mm of 2-3. Lukt alleen met een goed mes.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 18:45:24 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175952374
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 18:46:20 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175952386
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Oh, k dacht aan de Wellington..
Joh!
pi_175952699
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Joh!
Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 19:09:54 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175952915
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175953744
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
Ik ben voor orale sex.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 19:49:29 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175953818
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Oh, heb ik het nou gedaan!? _O-
pi_175954259
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 19:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, heb ik het nou gedaan!? _O-
Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk. :)

Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:12:59 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175954381
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:08 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk. :)

Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk. :)
Ha, ben je er weer? :)
Net op tijd om me te redden. Of zo. _O-
pi_175954387
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Ik ga daar morgen blokjes van snijden van 1 kubieke millimeter. Gewoon omdat het kan.

Edit: de rest was wat te zwaar aangezet. Dus weg.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_175954445
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ha, ben je er weer? :)
Net op tijd om me te redden. Of zo. _O-
Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:19:37 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175954612
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
*O* *O* *O* *O*
pi_175954812
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

*O* *O* *O* *O*
Zeg het ook tegen je kerel. Oude geluksvogel. :)

Maar goed. Zo kan het wel weer. Het ging over Tartaar. Zoveel is zeker. De Beef W., vlees in een jasje wordt steevast overtroffen en voorbijgestreefd door ons eigen Saucijzenbroodje.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:44:42 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175955461
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:51:15 #173
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_175955662
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
Gerookte Makreeltartaar is ook lekker, en met vanalles te combineren, witlof, bietjes, creme fraiche...
Kan je makkelijk een amuse van maken maar een voorgerecht of lunchgerecht kan je met bijna dezelfde ingredienten maken.
pi_175956073
Whoeps. Mag ik pommes dauphine frituren in ossewit? Ik heb niet echt wat anders :+.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_175961246
Ik heb een hammetje gekocht bij de slager maar deze adviseert hem 2 uur op 140 graden in de oven te doen met een glaze. Ik vroeg me af of ik hem eerst kon koken zoals het onderstaande filmpje en dan kort op hoge temperatuur met aardappelen in de oven kan doen met glaze.

Anders vroeg ik me af of ik de aardappels iets langer zou kunnen doen op 140 graden en of ze dan ook lekker knapperig worden :o Slager was super druk dus kreeg niet echt de kans om iets te vragen haha.

bedankt alvast en fijne kerst!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')