abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170473110
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170473363
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 11:23 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Is dit gewoon nog uit rancune? Of wil Rusland net als USA in SyriŽ Afghanistan destabiliseren?
jij maakt het mij in syrie moeilijk dan maak ik het jou in afghanistan moeilijk, tit for tat, we zijn weer in de politiek van koude oorlog.

daarnaast zal het eerder door iran komen denk ik, dat de russen nu weer in afghanistan aanwezig zijn, het is simpelweg irans achtertuin. de samenwerking tegen de VS politiek wordt doorgezet in afghanistan als het ware.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170478521
Ex-defense minister says IS ‘apologized’ to Israel for November clash

quote:
Former defense minister Moshe Ya’alon on Saturday said the Islamic State terrorist group in the Syrian Golan Heights “apologized” for attacking an Israeli unit.

“There was one case recently where Daesh opened fire and apologized,” Ya’alon said, using the terror group’s Arabic nickname.

This was an apparent reference to a clash that took place near the Syrian border last November, in which IDF troops exchanged fire with members of the Islamic State affiliate. After a brief gun battle, the Israeli military attacked the terrorist group with airstrikes and tank fire, killing four of them.
http://www.timesofisrael.(...)-for-november-clash/
pi_170479724
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 april 2017 15:47 schreef Stabiel het volgende:
Ex-defense minister says IS ‘apologized’ to Israel for November clash

[..]

http://www.timesofisrael.(...)-for-november-clash/
Dat zegt een heleboel...
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  dinsdag 25 april 2017 @ 19:27:18 #5
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_170482976
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2017 16:42 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Dat zegt een heleboel...
Dat het onzin is wat daar beweerd wordt?
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_170483178
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2017 16:42 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Dat zegt een heleboel...
Dat IS inderdaad een redelijk gedisciplineerde beweging is met prioriteiten en die liggen nu niet bij IsraŽl.
pi_170483844
kennelijk zijn een aantal pkk militanten veroordeeld nav de "kobani demonstraties" in 2014. burgers werden toen door pkk militanten oa van daken van flatgebouwen gegooid.

quote:
Eighteen sentenced to life for killing teenagers during clashes in Turkey’s southeast

An Ankara court sentenced 18 people to life in prison for their involvement in the murder of four young people, including teenager Yasin BŲrŁ, during unrest in 2014 between supporters of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK) and the Islamist Free Cause Party (H‹DA-PAR) in the southeastern province of Diyarbakır.

Ankara’s 2nd Court of Serious Crimes gave 16 convicts five aggravated life sentences each. Two others were sentenced to aggravated life imprisonment, while six other juveniles were convicted to 110 years in jail each.
Meanwhile, 13 of the suspects were acquitted.

The court said the sentence had been handed down to the convicts for “killing by torture and with atrocious feelings” as well as “disrupting the unity and territorial integrity of the state.”

BŲrŁ’s father, Fikri BŲrŁ, said it would be better if the instigator had been sentenced but even so, “this decision is a relief for us.”

One of the other victims’ father, Mehmet GŲkguz, said they had been facing difficulties for two years while waiting for the court decision.

“When the lawyers of the suspects were talking, my heart was about to stop. But finally, my heart started to beat normally tonight. May Allah bless them! The press did not stop following the case,” he added.

On Oct. 5, 2014, 16-year-old BŲrŁ and three friends, Ahmet Dakak, Riyat GŁneş and Hasan GŲkguz, were killed during clashes on the streets that led to the death of dozens of people.

The unrest began amid street protests calling for the government to take action for the Syrian Kurds trapped by the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) in the town of Kobane in northern Syria. Around 50 people were killed in violence around Turkey.

April/25/2017
http://www.hurriyetdailyn(...)112403&NewsCatID=509
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170484099
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170484205
Gaat Erdogan nu ook al The Donald uitdagen?

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_170484252
dat ze in hama een counter aandurven :D :Y)

ach gossie, onze zweed moet in de openlucht slapen ;(

soder_jesper twitterde op dinsdag 25-04-2017 om 19:55:12 We have recived oders to not sleep inside any buildings or bases. This since the Turks bomb our bases. I will not be able to communicate. Gn reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170484299
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 20:18 schreef Nintex het volgende:
Gaat Erdogan nu ook al The Donald uitdagen?
lijkt me sterk, misschien de grenzen opzoeken :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170484318
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 19:27 schreef SillyWalks het volgende:

[..]

Dat het onzin is wat daar beweerd wordt?
War is onzin?
  dinsdag 25 april 2017 @ 20:25:37 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170484415
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 april 2017 20:20 schreef Slayage het volgende:
dat ze in hama een counter aandurven :D :Y)

ach gossie, onze zweed moet in de openlucht slapen ;(

soder_jesper twitterde op dinsdag 25-04-2017 om 19:55:12 We have recived oders to not sleep inside any buildings or bases. This since the Turks bomb our bases. I will not be able to communicate. Gn reageer retweet
Gisteren hebben ze al wat plaatsen via Twitter heroverd! (die ze al in handen hadden :') )
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 25 april 2017 @ 20:26:35 #14
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_170484449
quote:
Ook 5 Peshmerga's gedood in Irak, goed bezig :')
RudawEnglish twitterde op dinsdag 25-04-2017 om 07:42:28 At least five Kurdish Peshmerga soldiers were killed Tuesday morning and several others wounded in Turkish air strikes https://t.co/vxTxAYcJVH reageer retweet
Say what?
pi_170484495
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 20:26 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Ook 5 Peshmerga's gedood in Irak, goed bezig :')
RudawEnglish twitterde op dinsdag 25-04-2017 om 07:42:28 At least five Kurdish Peshmerga soldiers were killed Tuesday morning and several others wounded in Turkish air strikes https://t.co/vxTxAYcJVH reageer retweet
die peshmerga gaven vervolgens de PKK de schuld _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 25 april 2017 @ 20:33:41 #16
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_170484669
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 april 2017 20:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

die peshmerga gaven vervolgens de PKK de schuld _O-
Dat doen ze standaard, Iraakse regering daarentegen haalt uit naar TR
Say what?
  dinsdag 25 april 2017 @ 20:37:48 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170484818
Bij Turkije past maar een smiley: :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170486022
Turkije. :r De luchtmacht van IS.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_170486032
Mooi item van Brandpunt over de strijd in Mosul zojuist op NPO2.
pi_170486878
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 21:14 schreef HSG het volgende:
Turkije. :r De luchtmacht van IS.
Allahu Akbar LAN _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170488072
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 april 2017 21:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

Allahu Akbar LAN _O_
IS aanmoedigen. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_170488170
Turkije :r
Iran :r
IS :r
Hezbollah :r
Qatar :r
  dinsdag 25 april 2017 @ 23:02:14 #23
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_170489395
De Turkse strijdkrachten die de PKK elimineren in Sinjar Irak. Vrijgegeven beelden door de helden van de TSK.

http://video.cdn.ensonhaber.com//flv/flvideo/v/2017/04/1493116812.mp4

bron
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://www.harunyahya.com
pi_170493586
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 22:19 schreef WammesWaggel het volgende:
Turkije :r
Iran :r
IS :r
Hezbollah :r
Qatar :r
VS :r
RU :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 26 april 2017 @ 10:19:58 #25
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_170494066
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 april 2017 15:47 schreef Stabiel het volgende:
Ex-defense minister says IS ‘apologized’ to Israel for November clash

[..]

http://www.timesofisrael.(...)-for-november-clash/
Israel lapt gewonde jihadisten op zodat ze weer terug kunnen naar het slachtveld. Israelische officials hebben eerder gezegd Assad een grotere bedreiging te vinden dan IS. Het zal mij niks verbazen als Israel via de achterdeur wapens, geld en andere goodies aan IS en andere jihadisten levert. Lekker stoken in de ellende van je buren, terwijl je zelf voorlopig van die buren geen last hebt.
pi_170498249
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170498426
quote:
10s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

VS :r
RU :r
Dat zeker.

De enige sympathieke partij is de militie bestaande uit Armeense Mexicaanse vatos. :7
pi_170498472
quote:
7s.gif Op woensdag 26 april 2017 13:36 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Dat zeker.

De enige sympathieke partij is de militie bestaande uit Armeense Mexicaanse vatos. :7
das lang geleden :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170498781
quote:
10s.gif Op woensdag 26 april 2017 13:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

das lang geleden :P
Ja ik neem aan dat zij inmiddels onder een laag van het zand liggen. :')


Vatos locos forever :7
  woensdag 26 april 2017 @ 15:47:18 #30
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170501233
Al Shaer gasvelden volgens diverse twitteraars veroverd, wat tot deze situatie zou hebben geleid op de kaart:

C-V16VwXUAAXOaO?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170503112
de grap: "de ypg heeft niks met de pkk te maken" gaat een nieuwe fase in _O- _O- _O-

C-V2L87WsAExyOW.jpg

ragipsoylu twitterde op woensdag 26-04-2017 om 15:14:08 #BREAKING US commander visited Syria's Derik yesterday was accompanied by PKK's armed wing HPG commander Şahin Cilo… https://t.co/9penOygcHH reageer retweet
ragipsoylu twitterde op woensdag 26-04-2017 om 15:23:03 US commander is pictured with Şahin Cilo, PKK founder Abdullah Ocalan's adopted son, also PKK's general commander in Syria for YPG forces reageer retweet
ragipsoylu twitterde op woensdag 26-04-2017 om 16:05:04 Turkey designated PKK comdr Şahin Cilo as a leading terrorist, but US commander walks with him as a show of support against Turkish strikes reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 26-04-2017 om 15:43:49 [email protected] #pt: Sahin Cilo (real name: Ferhat Abdi Sahin) is also member of #PKK's transnational KCK leadership.A designated terrorist, per U.S. law.https://t.co/cVOW0WkWac reageer retweet
overigens

Conflicts twitterde op woensdag 26-04-2017 om 16:48:33 VIDEO: Alleged footage of YPG forces in #Efrin #Syria firing an ATGM at a Turkish military position. - @ThomasOz_ https://t.co/GdlqI1gZKb reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170503206
de strijders van alle kampen worden steeds jonger. foto van door isis gevangen genomen assadisten bij palmyra. nasty beelden van omgekomen assadisten overigens :X

C-WAjP_XkAQOTab.jpg

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 26-04-2017 om 16:07:03 @worldonalert Child is 15 years old (born July 2001). reageer retweet
C-WAk72XsAAQzgs.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170504082
Wtf is Turkije aan het doen, :') Zie de mortier/artillerie aanvallen over de hele lengte van YPG gebied.
pi_170504652
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 april 2017 15:47 schreef Stabiel het volgende:
Ex-defense minister says IS ‘apologized’ to Israel for November clash

[..]

http://www.timesofisrael.(...)-for-november-clash/
De negatieve rol die IsraŽl in dit conflict speelt, zou ook weleens belicht mogen worden in de reguliere media.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_170505477
quote:
10s.gif Op woensdag 26 april 2017 17:22 schreef Slayage het volgende:
de strijders van alle kampen worden steeds jonger. foto van door isis gevangen genomen assadisten bij palmyra. nasty beelden van omgekomen assadisten overigens :X

[ afbeelding ]

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 26-04-2017 om 16:07:03 @worldonalert Child is 15 years old (born July 2001). reageer retweet
[ afbeelding ]
Oh het conflict is nu in dit stadium beland... Triest...
pi_170506257
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 10:19 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Israel lapt gewonde jihadisten op zodat ze weer terug kunnen naar het slachtveld. Israelische officials hebben eerder gezegd Assad een grotere bedreiging te vinden dan IS. Het zal mij niks verbazen als Israel via de achterdeur wapens, geld en andere goodies aan IS en andere jihadisten levert. Lekker stoken in de ellende van je buren, terwijl je zelf voorlopig van die buren geen last hebt.
Vage shit man
pi_170507137
quote:
10s.gif Op [ur

l=http://forum.fok.nl/topic/2372193/2/25#p170498781]woensdag 26 april 2017 13:53[/url] schreef WammesWaggel het volgende:


[..]

Ja ik neem aan dat zij inmiddels onder een laag van het zand liggen. :')


Vatos locos forever :7
Still gang bangin' homie
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 26 april 2017 @ 22:46:28 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170510707
C-XO8cjXgAA2-wg?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170511075
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 19:26 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Oh het conflict is nu in dit stadium beland... Triest...
idd...

de lokale spelers zijn al jaren terug uitgeput en uitgespeeld. de kampen worden op de been gehouden door externe spelers. als die er niet waren zouden ze niet verder kunnen komen dan *pang-pang* te roepen naar elkaar :% uiteraard impliceert dit dat het conflict door zou kunnen gaan tot het einde der tijden :B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170511104
deze dude heeft cojones BROER

soder_jesper twitterde op woensdag 26-04-2017 om 18:42:45 I will tonight risk being bombed by the Turks. I will refuse to leave the HQ in order to keep updating and working. The rest will leave HQ. reageer retweet
overigens

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170513287
Isis faces exodus of foreign fighters as its 'caliphate' crumbles

https://www.theguardian.c(...)s-caliphate-crumbles


Zij zijn welkom, welkom in ons land :')
pi_170514723
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 01:29 schreef WammesWaggel het volgende:
Isis faces exodus of foreign fighters as its 'caliphate' crumbles

https://www.theguardian.c(...)s-caliphate-crumbles

Zij zijn welkom, welkom in ons land :')
dood knuffelen LAN *;
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170515224
Mooie beelden van het vliegveld in Damascus. Is er hier al meer bekend van de geweldige actie van het IDF? :9
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_170515459
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 10:06 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:
Mooie beelden van het vliegveld in Damascus. Is er hier al meer bekend van de geweldige actie van het IDF? :9
Ja het was een wapendepot van de terroristische hezbollah, de Russen keken de andere kant op met hun fabelachtige S-400 en Assad vraagt zich af wat nu :D
pi_170515691
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 10:06 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:
Mooie beelden van het vliegveld in Damascus. Is er hier al meer bekend van de geweldige actie van het IDF? :9
Waarom is het een geweldige actie volgens jou?
pi_170516377
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 10:06 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:
Mooie beelden van het vliegveld in Damascus. Is er hier al meer bekend van de geweldige actie van het IDF? :9
eerst die KUT turken die syrie bombarderen. nu die KUT israelisch!!! :( :( :(

iedereen komt maar aanvliegen en doet zijn ding en ome putin vindt het maar best!!! :( :( :( een beetje als een hoer zonder de bescherming van haar pooier ;(

"De Leeuw" Assad, heeft het land in de uitverkoop gedaan aan de russen en perzen. in principe hoeft dat geen probleem te zijn, maar dan zou je zeggen, dat zij dan WEL het land zouden beschermen tegen die KUT turken en KUT isralisch, maar niets van dat alles. ik word er moedeloos van!!! ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170516387
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 10:46 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Waarom is het een geweldige actie volgens jou?
B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170516882
quote:
10s.gif Op donderdag 27 april 2017 11:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

eerst die KUT turken die syrie bombarderen. nu die KUT israelisch!!! :( :( :(

iedereen komt maar aanvliegen en doet zijn ding en ome putin vindt het maar best!!! :( :( :( een beetje als een hoer zonder de bescherming van haar pooier ;(

"De Leeuw" Assad, heeft het land in de uitverkoop gedaan aan de russen en perzen. in principe hoeft dat geen probleem te zijn, maar dan zou je zeggen, dat zij dan WEL het land zouden beschermen tegen die KUT turken en KUT isralisch, maar niets van dat alles. ik word er moedeloos van!!! ;(
Het is nu hopen op een andere speler want het begint wat saai te worden, India of China met hun gare carriers bv.
pi_170517025
quote:
10s.gif Op donderdag 27 april 2017 11:44 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het is nu hopen op een andere speler want het begint wat saai te worden, India of China met hun gare carriers bv.
ik ben bang dat dit conflict nog wel ff aan zal houden :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 27 april 2017 @ 11:53:11 #50
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170517106
China heeft wel net z'n eigen vliegdekschip onthuld :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')