Dit was inderdaad wat ik zochtquote:Op zaterdag 15 april 2017 15:13 schreef Riparius het volgende:
[..]
Een andere manier is om het linkerlid van je vergelijking in λ herleid op 0 op te vatten als een functie van λ en te kijken naar de eerste afgeleide
Welnu, de eerste afgeleide heeft twee nulpunten λ = −1/3 en λ = 1, en met behulp van de tweede afgeleide
stel je dan vast dat de uitdrukking
een locaal maximum van −22/27 aanneemt voor λ = −1/3 en een locaal minimum van −2 voor λ = 1. Beide locale extrema hebben hetzelfde teken (ze zijn beide negatief) en daaruit volgt inderdaad weer dat bovenstaande uitdrukking in λ slechts één reëel nulpunt kan hebben.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik snap de overgang naar het vetgedrukte niet en snap ook niet waar de 1 vandaan komt.. Kan iemand mij hiermee helpen?
[ Bericht 1% gewijzigd door RustCohle op 16-04-2017 15:37:38 ]
Het werd toch al gedeeld door P?quote:Op zondag 16 april 2017 16:40 schreef thabit het volgende:
De vergelijking PA - L = P wordt gewoon links en rechts door P gedeeld.
Ik bedacht net dat je ook langs elementaire weg (zonder gebruik van de discriminant van een kubische vergelijking en zonder differentiaalrekening) kunt aantonen dat de vergelijkingquote:Op zaterdag 15 april 2017 16:02 schreef heyrenee het volgende:
[..]
Dit was inderdaad wat ik zocht
Ik wist inderdaad dat de determinant een dergelijke eigenschap had, maar ik zou deze niet weten te reproduceren zonder hulpmiddelen (of heel veel tijd). Ik liep echter vast bij het gebruiken van de tweede afgeleide. Een beetje stom achteraf.
Doorsnede van A met T? Hoort A niet y te zijn in jouw voorbeeld? Er is een y in S, zodat doorsnede y met T gelijk is aan y.quote:Op donderdag 4 mei 2017 19:51 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik heb een situatie waarin ik een verzameling elementen S heb, waarin ieder element in S een eigen verzameling A bestaande uit booleaanse waarden heeft. Nu probeer ik de selectie te beschrijven waarin een of meerdere elementen uit S, een verzamling A hebben die volledig uit de waarde T bestaat. Ik dacht dat ik zo als onderstaand moest beschrijven:
Maar volgens mij heb ik het verkeerd gedaan doordat de elementen x niet per se in de verzamling van element y hoeft te zitten, alleen weet ik niet hoe ik dit wel moet beschrijven? Of heb ik het gewoon compleet mis?
Ja dat onderste is inderdaad wel wat ik bedoel, iedere S heeft een eigen verzameling A. Alleen is een doorsnede van A met T niet wat ik zoek, ik zoe alle elementen S, met ieder een eigen verzameling A die volledig uit elementen met de waarde T bestaan.quote:Op maandag 8 mei 2017 21:45 schreef Mathemaat het volgende:
[..]
Maar volgens mij heb ik het verkeerd gedaan doordat de elementen x niet per se in de verzamling van element y hoeft te zitten, alleen weet ik niet hoe ik dit wel moet beschrijven? Of heb ik het gewoon compleet mis?
Doorsnede van A met T? Hoort A niet y te zijn in jouw voorbeeld? Er is een y in S, zodat doorsnede y met T gelijk is aan y.
Je kunt de verzameling {(s_1, A_1),..., (s_n,A_n)} gebruiken als je echt bedoelde dat elke s een bijhorende verzameling heeft.
Projecties zijn, als ik me goed herinner, goed gedefinieerd in Eerste-Order Logica. Definieer U:= {(s_1, A_1),..., (s_n,A_n)} en zij p projectie naar de tweede tubel. Danquote:Op dinsdag 9 mei 2017 19:49 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ja dat onderste is inderdaad wel wat ik bedoel, iedere S heeft een eigen verzameling A. Alleen is een doorsnede van A met T niet wat ik zoek, ik zoe alle elementen S, met ieder een eigen verzameling A die volledig uit elementen met de waarde T bestaan.
Oké top, dankjewel.quote:Op woensdag 10 mei 2017 20:49 schreef Mathemaat het volgende:
[..]
Projecties zijn, als ik me goed herinner, goed gedefinieerd in Eerste-Order Logica. Definieer U:= {(s_1, A_1),..., (s_n,A_n)} en zij p projectie naar de tweede tubel. Dan
Er is een y in U, zodat (voor alle x in p(y), zodat x=T).
Dat klinkt alsof je van school de opdracht hebt gekregen om hier een verhaaltje over te schrijven. Begin eens met het doornemen van de artikelen over Eratosthenes in de Engelse en in de Duitse Wikipedia (de Nederlandse Wikipedia kun je gevoeglijk links laten liggen).quote:Op donderdag 18 mei 2017 20:03 schreef wielrennerdt het volgende:
Waarom was het in de tijd van Eratosthenes zo revolutionair dat hij de omtrek van de aarde kon berekenen en waarom was dit iets nieuws?
Bedankt voor je snelle reactie.quote:Op donderdag 18 mei 2017 20:11 schreef Riparius het volgende:
[..]
Dat klinkt alsof je van school de opdracht hebt gekregen om hier een verhaaltje over te schrijven. Begin eens met het doornemen van de artikelen over Eratosthenes in de Engelse en in de Duitse Wikipedia (de Nederlandse Wikipedia kun je gevoeglijk links laten liggen).
Niemand had de moeite? Dus deze man was de gene met de meeste moeite van de wereld of hoe moet ik me dit voorstellen?quote:Op donderdag 18 mei 2017 20:34 schreef wielrennerdt het volgende:
[..]
Bedankt voor je snelle reactie.
Het is inderdaad voor een opdracht voor wiskunde. Wat ik zelf dacht is dat het revolutionair was omdat niemand dit eerder had bedacht en de moeite en kennis had om dit te berekenen.
Maar dat lijkt me een beetje een te korte uitleg hiervan.
In het tweetallig stelsel, ook wel het binaire stelsel, gebruik je alle machten van 2. De nullen en enen in positie in het getal, geven aan of je de betreffende tweemacht wel of niet gebruikt.quote:Op woensdag 21 juni 2017 19:20 schreef Vilan het volgende:
Dit is denk ik voor jullie een heel simpele vraag. Voor mij echter niet. Ik zit op het mbo.
Ik moet de volgende omzettingen maken.
10111(2) is gelijk aan 23. Dat snap ik wel. 23(10)
Maar weet iemand wat de omzetting van 30(10)= ...(2) is?
En waarom?
Opzicht hoeft waarom uitleggen niet perse. Als ik het antwoord weet kan ik vaak zelf wel puzzelen naar het waarom maar een waarom er bij/ uitleg zou mooi meegenomen zijn.
Sorry typefoutje. Het gaat om 39(10).quote:Op woensdag 21 juni 2017 19:24 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
In het tweetallig stelsel, ook wel het binaire stelsel, gebruik je alle machten van 2. De nullen en enen in positie in het getal, geven aan of je de betreffende tweemacht wel of niet gebruikt.
10111 (2) = 23 (10), omdat 1x16 + 0x8 + 1x4 + 1x2 + 1x1 = 23.
Als je bijvoorbeeld het getal 45 wil omzetten in binair, dan kijk je welke tweemachten je daarvoor nodig hebt. Dat zijn 32 (13 over), 8 (5 over), 4 en 1. Dus schrijf je 101101.
30 mag je nu zelf doen.
De machten van 2 zijn niet al te ingewikkeld uit te rekenen, zeker niet bij kleine getallen. Alles tot de 1000 is redelijk te doen.quote:Op woensdag 21 juni 2017 21:43 schreef Vilan het volgende:
[..]
Sorry typefoutje. Het gaat om 39(10).
Maar je eerste voorbeeld met die 10111(2)snapte ik al..
Je tweede voorbeeld snapte ik niet met die 45. Hoe kom je erachter wat voor tweemachten je daarvoor nodig hebt.. ik snap echt niet hoe je aan 32 (13 over) etc komt..
Ja, maar als die x groter of gelijk aan 4 is zou het wel een vreemde omzetting zijn.quote:
ik moestquote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:01 schreef -jos- het volgende:
[..]
Ja, maar als die x groter of gelijk aan 4 is zou het wel een vreemde omzetting zijn.
Eigenlijk kwam ik direct uit tot die 2e.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:11 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Dan is eerste uitkomst goed hoor. Je hoeft x niet daarin te zetten.
Het is wel goed, maar wat jos al zegt; het is niet gebruikelijk. Ook omdat als x 10 is je dan 1.(10/4) krijgt terwijl je normaal 1.25 * 10 krijgt. Dat is wel wezenlijk anders. Dan moet je een limiet aangeven bij 1.(x/4).quote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:19 schreef _--_ het volgende:
[..]
Eigenlijk kwam ik direct uit tot die 2e.
Wat mij betreft is het met die 2e juist makkelijker. Het is wel gewoon goed toch?
Dan is het dus gewoonquote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:20 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Het is wel goed, maar wat jos al zegt; het is niet gebruikelijk. Ook omdat als x 10 is je dan 1.(10/4) krijgt terwijl je normaal 1.25 * 10 krijgt. Dat is wel wezenlijk anders. Dan moet je een limiet aangeven bij 1.(x/4).
Ergo, laat x gewoon erbuiten.
Ons boek zegt dat het precies hetzelfde isquote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:24 schreef Frozen-assassin het volgende:
Als ik er zo over nadenk slaat het eigenlijk nergens op om x erin te doen. Het is onnodig verwarrend.
Ja, het kan. En het mag ook. Maar ik zou het niet doen. Laat het lekker erbuiten. Veel makkelijker rekenen ookquote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:25 schreef _--_ het volgende:
[..]
Ons boek zegt dat het precies hetzelfde is
Het probleem is dat ik niet kan rekenen met x erbuiten. Snap niet hoe dat werktquote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:26 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Ja, het kan. En het mag ook. Maar ik zou het niet doen. Laat het lekker erbuiten. Veel makkelijker rekenen ook
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:26 schreef _--_ het volgende:
[..]
Het probleem is dat ik niet kan rekenen met x erbuiten. Snap niet hoe dat werkt
Nee,quote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:25 schreef _--_ het volgende:
[..]
Dan is het dus gewoonDat wordt dan toch
Dit snap ik dus al wat minder...
Dusquote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:32 schreef -jos- het volgende:
[..]
Nee,
Je kan het ook zien doorin te vullen, dan klopt je vergelijking niet.
Je hebtquote:
Zeer duidelijk. maar het antwoordenboekje gaat toch voor één één vierde keer x.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:40 schreef Riparius het volgende:
[..]
Je hebt
en dus ook
Daarnaast heb je
Maar: je moet
niet schrijven als
omdat dit laatste opgevat zou kunnen worden als
en dat is uiteraard iets anders dan
Dit laatste kun je ook nog als één breuk schrijven, je hebt immers
Als je toch de onechte breuk
als coëfficiënt zou willen gebruiken dan zou je kunnen schrijven
Duidelijk zo?
Dat is precies wat de notatiequote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:43 schreef _--_ het volgende:
[..]
Zeer duidelijk. maar het antwoordenboekje gaat toch voor één één vierde keer x.
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 16:46 schreef Riparius het volgende:
[..]
Dat is precies wat de notatie
aangeeft. De punt (als teken voor vermenigvuldiging) mag hier niet worden weggelaten omdat de notatie zonder punt ambigu is.
Laat die smiley maar achterwege. De notatie van je antwoordenboekje is ambigu en daarmee onjuist.quote:
smiley was voor het boekje niet voor jou.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 17:04 schreef Riparius het volgende:
[..]
Laat die smiley maar achterwege. De notatie van je antwoordenboekje is ambigu en daarmee onjuist.
Het is ook gemakkelijk in te zien waarom. Immers,
maar
en dat betekent dat je
op zou kunnen vatten als
maar ook als
en dat laatste is hier niet de bedoeling. Het is evident dat je eigen verwarring hier mede wordt veroorzaakt door de gebrekkige notatie in je antwoordenboekje.
Dat laatste is juist, maar er is een uitzondering bij de traditionele notatie van onechte breuken zoalsquote:Op zaterdag 24 juni 2017 17:06 schreef _--_ het volgende:
[..]
Smiley was voor het boekje niet voor jou.
En een + moet toch altijd worden weergegeven als die er is?
Bedankt voor je hulp.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 17:10 schreef Riparius het volgende:
[..]
Dat laatste is juist, maar er is een uitzondering bij de traditionele notatie van onechte breuken zoals
en dat is precies wat hier aan de basis ligt van jouw verwarring.
Dat is hetzelfde. Een onechte (gemengde) breuk zoalsquote:Op zaterdag 24 juni 2017 17:16 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik vat een een vierde anders gewoon op als 5/4 en niet als 1 + 1/4...
quote:Op zondag 25 juni 2017 17:04 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Ik weet dat het fout is maar ik weet niet wat. Antwoord is a + 1 als a niet gelijk aan -2
Lol ik deed het met een tweeterm manier. Thanks!quote:
In zo ongeveer iedere afleiding die je doet zit een (grove) fout.quote:Op zondag 25 juni 2017 17:13 schreef _--_ het volgende:
[..]
Lol ik deed het met een tweeterm manier. Thanks!
Leg eens uit wat je met een tweeterm manier bedoelt?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |