abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 18 maart 2017 @ 08:46:13 #176
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_169604205
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Weer van die belachelijke algemene conclusies op basis van een paar waarnemingen. Man, man, man. De honden lusten er geen brood van.
Hier is alles mee gezegd. Met verbazing heb ik dit topic doorgenomen.

Maar goed, misschien is mijn Nedeelandse kennissenkring wel toevallig onnederlands. Horrorverhalen zoals TS tracht te doen voorkomen ben ik namelijk nog nooit tegengekomen.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  zaterdag 18 maart 2017 @ 08:51:45 #177
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169604231
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 08:39 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
Ze hebben niet eens meer linnen op tafel liggen in veel gevallen.
In veel gevallen? Ja, echt? Wat zal het zijn, 80% van de sterrenzaken?
  zaterdag 18 maart 2017 @ 09:03:49 #178
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_169604309
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 00:32 schreef Aiciu het volgende:
Ik heb een keer bij Nederlanders gegeten en dacht meteen van dit doe ik nooit meer.
Te weinig graatjes voor jouw smaak?
pi_169605269
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 08:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In veel gevallen? Ja, echt? Wat zal het zijn, 80% van de sterrenzaken?
Ik ben niet in 100 procent geweest, dus ik weet het niet exact. Maar 1x lag er linnen op tafel. De rest niet. Ik ga een paar keer per jaar naar zo'n restaurant, dus het is ook weer niet dat ik vaste gast was bij oud sluijs. Maar zeker bij 1* kom je amper nog dat hele stijve tegen.

Alleen bij karel v (Utrecht) toen die nog een ster hadden. Die raakten ze daarna nog kwijt ook...

Daarnaast kwamen ze ook met zo'n zilveren kruimeltjesmes het linnen afnemen. En de 'maître' had een pinguïnpak aan. Echt idioot.
Whatever...
  zaterdag 18 maart 2017 @ 11:00:15 #180
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_169605295
Ik kan me overigens wel voorstellen dat buitenlanders een hartaanval krijgen als ze bij een nederlands gezin gaan eten en iedereen begint ineens als een malle dat eten te prakken :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_169605345
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 11:00 schreef Dven het volgende:
Ik kan me overigens wel voorstellen dat buitenlanders een hartaanval krijgen als ze bij een nederlands gezin gaan eten en iedereen begint ineens als een malle dat eten te prakken :D
Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.
Whatever...
pi_169605646
Als ik vroegah thuis zou proberen te prakken, had ik ws meteen een tik op mijn vingers.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 18 maart 2017 @ 11:54:06 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169605894
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 11:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.
Denk dat er nog genoeg mensen in NL zijn die dat doen. Net als bammetjes mee naar je werk.
pi_169605946
Enorm verschil als je het mij vraagt. Een boterham kun je zo lekker maken als je zelf wil. Normaal eten door elkaar prakken is per definitie ranzig.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 18 maart 2017 @ 12:00:11 #185
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_169605979
Ik ben een totale kaaskop, maar heb nog nooit meegemaakt dat iemand al het eten op zijn bord vermengde en fijnprakte. Hoezo is dat dan typisch Nederlands? Bedoelen jullie misschien met stamppot ofzo?
pi_169606039
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 12:00 schreef Aventura het volgende:
Ik ben een totale kaaskop, maar heb nog nooit meegemaakt dat iemand al het eten op zijn bord vermengde en fijnprakte. Hoezo is dat dan typisch Nederlands? Bedoelen jullie misschien met stamppot ofzo?
Nee. Aardappels en groenten met een vork platdrukken zodat je het makkelijk kunt eten.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zaterdag 18 maart 2017 @ 12:47:27 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169606570
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 12:00 schreef Aventura het volgende:
Ik ben een totale kaaskop, maar heb nog nooit meegemaakt dat iemand al het eten op zijn bord vermengde en fijnprakte. Hoezo is dat dan typisch Nederlands? Bedoelen jullie misschien met stamppot ofzo?
Nee. Mensen die eerst hun karbonaadje aan stukjes snijden en dat vervolgens met de aardappelen en groenten die op hun bord liggen door elkaar gaan prakken met nog een soeplepel jus erdoor. Dat is een Nederlandse traditie die nog steeds leeft. Mensen doen dat. Ongeacht het soort groenten of het soort vlees. Gewoon, prakken. En daarna naar binnen lepelen.

Leef jij onder een steen of zo dat je dat niet weet?
  zaterdag 18 maart 2017 @ 12:54:34 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169606656
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 12:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee. Mensen die eerst hun karbonaadje aan stukjes snijden en dat vervolgens met de aardappelen en groenten die op hun bord liggen door elkaar gaan prakken met nog een soeplepel jus erdoor. Dat is een Nederlandse traditie die nog steeds leeft. Mensen doen dat. Ongeacht het soort groenten of het soort vlees. Gewoon, prakken. En daarna naar binnen lepelen.

Leef jij onder een steen of zo dat je dat niet weet?
Wow hier spreekt een stuk frustratie en jeugdtrauma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 12:57:18 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169606687
Als ik de keuze heb eet ik trouwens liever een goede traditonele stamppot dan snelkookrijst met prut bestaande uit wat kip, een zak roerbakgroente en een pakje conimex. Of pasta met tomaten en groentenprut a la unileveritaliaans
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 13:35:46 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169607112
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wow hier spreekt een stuk frustratie en jeugdtrauma
Nee hoor, helemaal niet. Gewoon echt niet.
Ik snap zelfs dat het lekker is/kan zijn. Ik doe dat met aardappel, spinazie en ei.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 13:45:13 #191
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_169607275
Ik leef niet onder een steen hoor, neem de gewoonte van alle gangen in 1 bord. Die ken ik wel van oma. Die snap ik weer wel, met negen kinderen heb je al genoeg afwas.
pi_169607341
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 13:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee hoor, helemaal niet. Gewoon echt niet.
Ik snap zelfs dat het lekker is/kan zijn. Ik doe dat met aardappel, spinazie en ei.
zou ik ook doen aangezien ik alledrie niet te vreten vind. :+
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_169607397
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik de keuze heb eet ik trouwens liever een goede traditonele stamppot dan snelkookrijst met prut bestaande uit wat kip, een zak roerbakgroente en een pakje conimex. Of pasta met tomaten en groentenprut a la unileveritaliaans
Sowieso lust ik bijna alles dat met zorg en goede bereiding is gemaakt. Rijst of aardappelen, alles prima. Als er maar moeite en liefde in zit, er van geproefd en en op smaak gemaakt.

Stamppot rauwe andijvie vind ik echt een pareltje, zo lekker. De ongespireerde kwak vind ik nooit echt lekker. Zowel de Unilever italiaans, als de stamppot met jus van maggi (Gadvwr, dan maar geen jus. Dat spul smaakt gewoon echt naar nep, poeder, umami en is waterige zooi)
Whatever...
  zaterdag 18 maart 2017 @ 13:57:58 #194
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_169607436
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 11:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.
Ik denk niet dat er statistieken zijn maar er zullen er genoeg zijn die het doen. Niet alleen in Nederland overigens, in België kennen ze het ook.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_169607635
Het is gewenning denk ik.

Je noemt best wat punten waar ik het mee eens ben, maar als Nederlander van Surinaamse afkomst heb ik wel een belangrijke aanmerking. In de Surinaamse keuken laat men botten en graten ook zitten, maar soms is het laten zitten van bot of graten een inbreuk op het eetgemak die afdoet aan de kwaliteit. Daarmee ligt het probleem bij de kok, niet bij de eter.

Neem bijvoorbeeld soep met kip. Kipfilet daarvoor gebruiken vind ik zonde van het dier, maar je kunt het dier ook ontbenen voor je het in de soep gooit. Wanneer je een vis kunt fileren moet je dat ook gewoon doen. Het is makkelijker om dat tijdens de bereiding te doen, dan dat je telkens stukken graat in je mond hebt.

Overigens weet ik dat er ook mensen zijn die de aanwezigheid van botten juist extra waarderen. Mijn moeder (en velen met haar) vindt het bijvoorbeeld lekker om het beenmerg eruit te eten. Daar ben ik misschien wat te Nederlands voor, maar als het geen gerecht is waarbij je uitgebreid gaat zitten kluiven, moet je botten naar mijn mening zoveel mogelijk verwijderen.
pi_169607970
Prakken deden we vroeger. Niet het vlees of appelmoes, wel de aardappels, groente en jus. Omdat alleen een hap kale aardappels, groente of jus niet lekker is maar de combinatie ervan wel.
Je kunt ook van alle 3 een beetje op je vork pakken maar prakken was makkelijker.

Sinds ik op mezelf woon eet ik nooit prakkie meer maar lust het nog steeds.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_169610878
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 12:08 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Echt gebeurd. Mijn punt is dus dat de Nederlander eten als iets noodzakelijks ziet en het zinloos vindt om er iets feestelijks van te maken.
Herinner me nu ook hoe wij vroeger Kerst vierden. Erwtensoep. En dat was je kerstdiner.
Misschien ook typisch Nederlands: Tijdens hoogtijdagen niet zelf de keuken induiken maar naar een restaurant gaan.
pi_169610975
Beetje oftopic misschien: ik kijk veel tv, vnl comedie's en detectives enz.
Nu valt mij steeds opnieuw op dat in Amerikaanse sitcoms het regelmatig voorkomt dat bij de hoofdrolspelers (gezin, groep vrienden) iemand komt binnenvallen, een buurman of een vriend of familielid, die meteen de koelkast induikt en iets te drinken of eten pakt.
Is dat gebruikelijk in de USA?
In Nederland zou je zoiets niet hoeven proberen, er is trouwens niemand die zoiets in zijn hoofd zou halen.
pi_169611234
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 17:21 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Herinner me nu ook hoe wij vroeger Kerst vierden. Erwtensoep. En dat was je kerstdiner.
Misschien ook typisch Nederlands: Tijdens hoogtijdagen niet zelf de keuken induiken maar naar een restaurant gaan.
Niet typisch Nederlands denk ik, maar je moet er wel een enigszins individualistische cultuur voor hebben. Want het feit dat je tijdens zo een dag naar een restaurant kan betekent dat er personeel is, dat met die dagen niet bij hun eigen familie zit. Er zijn veel landen waar dat onvoorstelbaar is.
pi_169611297
Klopt. Maar kerst met je familie is dus geen garantie voor een feestelijke avond, integendeel.
Dit voelt heel vaak als een verplichting, dus iets waar je je met veel zuchten en steunen doorheen moet zien te worstelen.
Jammer, ik vond de erwtensoep niet te vreten, maar de gezelligheid was onbetaalbaar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')