Hier is alles mee gezegd. Met verbazing heb ik dit topic doorgenomen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Weer van die belachelijke algemene conclusies op basis van een paar waarnemingen. Man, man, man. De honden lusten er geen brood van.
In veel gevallen? Ja, echt? Wat zal het zijn, 80% van de sterrenzaken?quote:Op zaterdag 18 maart 2017 08:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ze hebben niet eens meer linnen op tafel liggen in veel gevallen.
Te weinig graatjes voor jouw smaak?quote:Op zaterdag 18 maart 2017 00:32 schreef Aiciu het volgende:
Ik heb een keer bij Nederlanders gegeten en dacht meteen van dit doe ik nooit meer.
Ik ben niet in 100 procent geweest, dus ik weet het niet exact. Maar 1x lag er linnen op tafel. De rest niet. Ik ga een paar keer per jaar naar zo'n restaurant, dus het is ook weer niet dat ik vaste gast was bij oud sluijs. Maar zeker bij 1* kom je amper nog dat hele stijve tegen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 08:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In veel gevallen? Ja, echt? Wat zal het zijn, 80% van de sterrenzaken?
Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 11:00 schreef Dven het volgende:
Ik kan me overigens wel voorstellen dat buitenlanders een hartaanval krijgen als ze bij een nederlands gezin gaan eten en iedereen begint ineens als een malle dat eten te prakken
Denk dat er nog genoeg mensen in NL zijn die dat doen. Net als bammetjes mee naar je werk.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 11:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.
Nee. Aardappels en groenten met een vork platdrukken zodat je het makkelijk kunt eten.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:00 schreef Aventura het volgende:
Ik ben een totale kaaskop, maar heb nog nooit meegemaakt dat iemand al het eten op zijn bord vermengde en fijnprakte. Hoezo is dat dan typisch Nederlands? Bedoelen jullie misschien met stamppot ofzo?
Nee. Mensen die eerst hun karbonaadje aan stukjes snijden en dat vervolgens met de aardappelen en groenten die op hun bord liggen door elkaar gaan prakken met nog een soeplepel jus erdoor. Dat is een Nederlandse traditie die nog steeds leeft. Mensen doen dat. Ongeacht het soort groenten of het soort vlees. Gewoon, prakken. En daarna naar binnen lepelen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:00 schreef Aventura het volgende:
Ik ben een totale kaaskop, maar heb nog nooit meegemaakt dat iemand al het eten op zijn bord vermengde en fijnprakte. Hoezo is dat dan typisch Nederlands? Bedoelen jullie misschien met stamppot ofzo?
Wow hier spreekt een stuk frustratie en jeugdtraumaquote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee. Mensen die eerst hun karbonaadje aan stukjes snijden en dat vervolgens met de aardappelen en groenten die op hun bord liggen door elkaar gaan prakken met nog een soeplepel jus erdoor. Dat is een Nederlandse traditie die nog steeds leeft. Mensen doen dat. Ongeacht het soort groenten of het soort vlees. Gewoon, prakken. En daarna naar binnen lepelen.
Leef jij onder een steen of zo dat je dat niet weet?
Nee hoor, helemaal niet. Gewoon echt niet.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wow hier spreekt een stuk frustratie en jeugdtrauma
zou ik ook doen aangezien ik alledrie niet te vreten vind.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 13:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee hoor, helemaal niet. Gewoon echt niet.
Ik snap zelfs dat het lekker is/kan zijn. Ik doe dat met aardappel, spinazie en ei.
Sowieso lust ik bijna alles dat met zorg en goede bereiding is gemaakt. Rijst of aardappelen, alles prima. Als er maar moeite en liefde in zit, er van geproefd en en op smaak gemaakt.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik de keuze heb eet ik trouwens liever een goede traditonele stamppot dan snelkookrijst met prut bestaande uit wat kip, een zak roerbakgroente en een pakje conimex. Of pasta met tomaten en groentenprut a la unileveritaliaans
Ik denk niet dat er statistieken zijn maar er zullen er genoeg zijn die het doen. Niet alleen in Nederland overigens, in België kennen ze het ook.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 11:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.
Herinner me nu ook hoe wij vroeger Kerst vierden. Erwtensoep. En dat was je kerstdiner.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:08 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Echt gebeurd. Mijn punt is dus dat de Nederlander eten als iets noodzakelijks ziet en het zinloos vindt om er iets feestelijks van te maken.
Niet typisch Nederlands denk ik, maar je moet er wel een enigszins individualistische cultuur voor hebben. Want het feit dat je tijdens zo een dag naar een restaurant kan betekent dat er personeel is, dat met die dagen niet bij hun eigen familie zit. Er zijn veel landen waar dat onvoorstelbaar is.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 17:21 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Herinner me nu ook hoe wij vroeger Kerst vierden. Erwtensoep. En dat was je kerstdiner.
Misschien ook typisch Nederlands: Tijdens hoogtijdagen niet zelf de keuken induiken maar naar een restaurant gaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |