abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170065900
registreer om deze reclame te verbergen
Dat is het punt met Dylan ook een beetje, het feit dat het op tape staat betekent niet dat het voor uitgave was bestemd, zeker niet in de 60’s. Nu is hij er zelf nog bij, dus is die gewetenskwestie niet aan de orde. Van bijvoorbeeld The Kinks zijn alle sessies en multi-tracks tot aan 1967 zo'n beetje vernietigd, dus dan is het weer heel bijzonder als er een krakende acetate met een alternatieve take wordt teruggevonden.

The Beatles zijn qua studiomateriaal goed bewaard gebleven, een beetje met geluk van het label en de studio en een beetje door een vooruitziende blik. Maar neem als voorbeeld ‘Paperback Writer’, take 1 bevat voorbereidingen en werd afgebroken in het eerste couplet, take 2 was perfect en werd gebruikt om de vocalen en bas op te overdubben. Dat zegt niet dat ze het in 5 minuten geklaard hadden en dat we het hele proces kunnen horen. De tape liep simpelweg nog niet in die tijd als ze nog aan het repeteren en arrangeren waren. Leuke sessie om te horen, maar geen revelatie en zegt heel weinig over de totstandkoming van het liedje in de studio.

Precies het tegenovergestelde: dat er voor The White Album 99 takes van ‘Not Guilty’ in het archief zitten betekent ook weer niet dat ze aan het klooien waren en dat alle 99 takes iets totaal anders bevatten. Dat is duidelijk ‘work in progress’ opgebouwd vanaf de start, waar ze er misschien bijvoorbeeld 5 takes over deden om een bepaalde break goed te krijgen en waar het dus 4 keer mislukt klinkt, en ik zie geen enkele noodzaak om dat officieel uit te brengen.

Je moet er dus goed mee uitkijken, gelukkig gaat het bij The Beatles langs het eerder genoemde strenge comit. Er zijn daarom interessante projecten en opnames die nooit zullen uitkomen omdat bijvoorbeeld de weduwe van George Harrison de wensen van haar man honoreert, zelfs als het Beatles-opnames van McCartney betreft.

Neem ’Carnival Of Light’, ontbrekend op deze ‘Sgt. Pepper’ deluxe-editie. Een lang avant garde-stuk met mythische status, nmaal te horen geweest in Londen in 1967 en daarna geen seconde meer door iemand anders buiten de inner circle gehoord. Waarschijnlijk totale nonsens en niet om aan te horen. Historisch gezien onbetaalbaar. Zou een groot item zijn in een boxset of als losse release. Midden jaren 90 voorbereid om uit te komen op het Anthology-project. Dit was McCartney’s project, maar George Harrison vond het niets (zei in de pers “avant garde a clue”), en er is geen enkele kans dat de weduwe van Harrison tegen die wens in zal gaan. Het is tot op de dag van vandaag nog niet uitgekomen, en zal nu ook weer niet gebeuren. (En McCartney weet stiekem dat de huidige status veel beter is.)

Opvallend hier bijvoorbeeld is dat Harrison’s initile Pepper-liedje ‘Only A Northern Song’ volledig ontbreekt, zelfs de uiteindelijke versie komt niet aan bod. Dat zou goed door zijn familie kunnen zijn bepaald, het is een van de slechtste liedjes die hij ooit schreef, en dat nou net voor ‘Sgt. Pepper’, waarna George Martin hem terecht vroeg om een tweede poging te wagen en daarna met sleutelstuk ‘Within You Without You’ aankwam.

Of live (in het algemeen), zo veel bijzondere en goede opnames, maar de enige live-versies van The Beatles die ooit volledig zullen uitkomen zijn de 3-track recordings van Hollywood Bowl ’64 en ’65, toevallig vorig jaar eindelijk uitgebracht, 40 jaar (!) na de LP-uitgave voor het allereerst op CD. De andere opnames voldoen in hun ogen niet aan de kwaliteitsstandaard. Zelfs voor die halfbakken live-docu van vorig jaar hebben ze overal studio-elementen ingevlogen om het publiek maar niet het idee te geven dat The Beatles live niet zo goed waren, omdat de opnames door techniek ter plaatse niet voldeed aan de standaarden van nu.

Op deze nieuwe boxset gaat het puur om studio-sessies, geen thuisdemo's, 1-2 takes van liedjes inclusief commentaar vanuit de studio ter plekke, waarvan er van een stuk of 5 nog geen seconde van beschikbaar is buiten de uiteindelijke versie. Ook nog eens allemaal McCartney-nummers, dus dat zit wel goed.

Ze waken er echt voor, daardoor stonden de alternatieve versies van Anthology pas een paar maanden na de catalogus op de streaming-outlets, om het nieuwe publiek niet te verwarren. Dingen zoals hier, zie geen enkele reden om hele goed uitgevoerde demo’s en takes niet te willen horen, vooral als het om je favoriete liedjes gaat:

https://open.spotify.com/track/7fqkliaTEAp3nHD2Eti4Oz
https://open.spotify.com/track/2EtQTbZYuYRp8yOiYVylNb
https://open.spotify.com/track/3WVPIqZQWmKOvHsTSBw8RA
https://open.spotify.com/track/1pDSTmPY3bqTW16NBkdvjv
pi_170067387
Ik heb 3 originele mono LP's uit de VS, NL en meen ik UK.
Het remixen met een pc doet alle voordelen van vinyl verdwijnen.
Ze zouden analoog moeten worden gemixt.
pi_170088201
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:06 schreef Aisumasen het volgende:
Opvallend hier bijvoorbeeld is dat Harrison’s initile Pepper-liedje ‘Only A Northern Song’ volledig ontbreekt, zelfs de uiteindelijke versie komt niet aan bod. Dat zou goed door zijn familie kunnen zijn bepaald, het is een van de slechtste liedjes die hij ooit schreef, en dat nou net voor ‘Sgt. Pepper’, waarna George Martin hem terecht vroeg om een tweede poging te wagen en daarna met sleutelstuk ‘Within You Without You’ aankwam.
Lijkt mij sterk, er staat wel een stereo-versie op Anthology 2. Die hadden ze makkelijk kunnen pakken. Denk eerder dat het een keuze is om alleen nummers te nemen die ook op de plaat zijn beland.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_170088613
registreer om deze reclame te verbergen
zoals Penny Lane en Strawberry Fields bv ? :)
pi_170088797
Ik ben blij dat ze Penny Lane en SFF er op hebben gezet, maar vind het ook wel jammer dat ze niet een mooie box hebben gemaakt met al het materiaal uit de SP/MMT periode. Hopelijk blijft het niet bij deze ene box!
Bleuh.
pi_170148633
"Carnival of Light" en "Only A Northern Song" waren volgens Giles Martin bijna op de box beland, maar vielen af omdat ze niet echt onderdeel zijn van Sgt Pepper:

quote:
At a Q&A session, Martin was asked by Paul Sinclair whether "Carnival of Light was considered for bonus material in the boxed set, to which Martin replied: "Yes, it was. As was 'It’s Only A Northern Song', as well, actually. But it wasn’t really part of Pepper. It wasn’t part of the Sgt. Pepper recording. It’s a very different thing. I hope we can do something interesting with that at some point…but it wasn’t really part of the Sgt. Pepper album."
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_170148800
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 16:15 schreef nomar83 het volgende:
"Carnival of Light" en "Only A Northern Song" waren volgens Giles Martin bijna op de box beland, maar vielen af omdat ze niet echt onderdeel zijn van Sgt Pepper:

[..]

Hier meer: http://www.superdeluxeedi(...)-abbey-road-studios/

"I hope we can do something interesting with that at some point…"

'Yellow Submarine' boxset bevestigd ;).
pi_170160178
quote:
17s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:03 schreef Groot-Nederlander het volgende:
Ik heb 3 originele mono LP's uit de VS, NL en meen ik UK.
Het remixen met een pc doet alle voordelen van vinyl verdwijnen.
Ze zouden analoog moeten worden gemixt.
Dit bedoel ik niet snarky, maar dat zou alle voordelen van een moderne remix doen verdwijnen. Een analoge stereo-mix hebben we al, de 1967-mix. Totaal zinloos om dat op dezelfde manier te doen en anno 2017 tegen dezelfde beperkingen aan te lopen. Analoog naar digitaal is simpelweg 0-en en 1-en, het ligt er aan wat er daarn gedaan mee wordt of het nog beter gaat klinken of dat er juist afbraak gaat plaatsvinden.
pi_170277760
Beatles 1+ Blu-Ray deluxe-editie voor een dumpprijs: https://www.amazon.co.uk/1-Beatles-Limited/dp/B01576X9J0/ Komt inclusief belasting en verzendkosten uit op 23,50. Je moet denk ik wel snel zijn, want op de andere internationale sites zijn ze alweer richting de 50 euro.
pi_170470111
Ondertussen is Paul in Japan aanwezig, alwaar later deze middag (NL tijd) het eerste concert van het jaar zal worden gehouden in de historische Budokan. Daarna nog 3 dagen Tokyo Dome voor de boeg. Wat zullen de vernieuwingen zijn? Welke troeven worden er speciaal voor Budokan uit de kast getrokken? Soms wordt er na een langere rustperiode een groter verrassing toegevoegd aan de setlist, maar soms wordt juist terug gegrepen op de setlist van het laatste concert. En aangezien de tour nog steeds hetzelfde heet zou dat best kunnen. Eind van de middag zullen we het weten als het concert klaar is.

Tegelijkertijd loopt Noord Amerika warm, omdat vandaag de eerste USA dates bekend worden gemaakt. Dat zal waarschijnlijk wel de zomer worden.

Er zijn ook mensen van Paul in Zuid Amerika gezien die voorbereidingen treffen voor concerten in de herfst.

Het wordt mogelijk weer een druk schema, dat we nu alleen maar mogen hopen dat Paul in de buurt van Europa komt. Heel misschien het jaar afsluiten vlak bij (zijn) huis in de UK en in het koude december nog even een handvol concerten in de buurt????? Laten we het hopen.
pi_170471560
De besloten repetitie in de Budokan had enkel de 'Sgt. Pepper' reprise met volledig eind als nieuwigheidje. De vorige keer dat hij aldaar repeteerde deed hij alles wat hij later die leg van een tournee nodig zou hebben, dus ik zie het niet rooskleurig in. Tour is ook met handjevol gigs pas jaar onderweg, de vorige wist hij met eenzelfde set over bijna 3 jaar uit te smeren. De aan te kondigen shows in Noord Amerika in juli zijn ook specifiek in territoria waar het de pers en lokale fans niet zal opvallen.

edit: Oh, en MSG... nou ja, ook alweer 6 jaar geen reguliere tour-gig in NYC gehad.

We weten het bij de aftrap over anderhalf uur. Vroege gigs aldaar.

[ Bericht 4% gewijzigd door Aisumasen op 25-04-2017 11:40:00 ]
pi_170474174
Hahaha, AHDN, 'Jet', 'Drive My Car', ennnnn we zijn weer terug in 2011.
pi_170474762
.... juniors farm, let me roll it, I've got a feeling, my Valentine, 1985, maybe I'm amazed, we can work it out.....

ik volg het op
http://www.setlist.fm/set(...)-japan-3be6183c.html
Later meer, en de complete & definitieve lijst
pi_170475017
Zal de quote aanpassen als ik niet op mobiel zit, maar check vorige topic, zondag 9 oktober 2016 @ 01:54 • 224, ik zeg:

"'Junior's Farm' dan wel weer terug van de week ipv 'Letting Go'. Dat is een solo-hit op de gecementeerde plek 3 die plaats moest maken voor een solo-hit die na 5 jaar werd teruggebracht nadat het werd vervangen door de tweede genoemde track die al eerder was toegevoegd in de plaats va... ik kan het zelf niet meer volgen, maar we gaan al jaren in cirkels:

2010: 'Letting Go' gedebuteerd (sinds 1976), slechts een jaar later in 2011 vervangen door 'Junior's Farm' als debuut (sinds 1975). 2 jaar later in 2013 'Junior's Farm' gedropt voor 'Listen To What The Man Said', 2 jaar later 'Listen To What The Man Said' gedropt en in 2016 vervangen voor ... 'Letting Go' (2010-2011), die half jaar later weer werd vervangen door 'Junior's Farm' (2011-2013)."


:D. Ennnn daar is 'Junior's Farm' weer in 2017. McCartney moet wel de ultieme troll zijn. 'Let Me Roll It', 'I've Got A Feeling', gewoon weer terug bij af. Straks weer 'Dance Tonight'?

[ Bericht 0% gewijzigd door Aisumasen op 25-04-2017 15:35:09 ]
pi_170475733
En zoals verwacht de Pepper reprise. Tweede keer ooit (1964-2014 eenmalig) dat hij een anniversary honoreert. Nou, dat was het dan.
pi_170476644
Ik zie "I wanna be your man" in de setlist. Klopt dat echt? Dat zou wel iets "nieuws"/"unieks" zijn in de setlist. Die is slechts incidenteel in de avondsessie voorbij gekomen. Komt meestal alleen als soundcheck nummer voorbij.

Magical mystery tour ook terug van weg geweest.

Sgt Pepper terug, zoals voorspeld door Aisu. Anniversary nummertje. Maar uiteraard niks van Flowers in the dirt, ondanks dat we daar de laatste maanden mee gebombardeerd zijn.

Verder dezelfde nummers als in de afgelopen 30 jaar, en vooral ook de laatste 15 jaar, de nummers die deze band tot in den treuren kent. Hoeveel kan er nog gecombineerd worden met die nummers tot nieuwe setlists? Waarbij bepaalde nummers standaard in de setlist vast zitten. Hey Jude als laatste nummer van de basis set, inclusief meezing activiteit.
pi_170491291
Dus:

July 5: Miami (FL) - AmericanAirlines Arena
July 10: Tampa (FL) - Amalie Arena
July 13: Duluth (MN) - Infinite Energy Arena
July 15: Bossier City (LA) - CenturyLink Center
July 19: Wichita (KS) - INTRUST Bank Arena
July 21: Des Moines (IA) - Wells Fargo Arena
July 23: Omaha (NE) - CenturyLink Center
July 25: Tinley Park (IL) - Hollywood Casino Amphitheatre

September 11: Newark (NJ) - Prudential Center
September 15: New York (NY) - Madison Square Garden
September 19: Brooklyn (NY) - Barclays Center
September 23: Syracuse (NY) - Carrier Dome
September 26: Uniondale (NY) - Nassau Coliseum
October 1: Detroit (MI) - Little Caesars Arena

En aan te kondigen:

October 13: Porto Alegre - Estdio Beira Rio
October 15, So Paulo - Allianz Parque
October 17, Belo Horizonte - Estdio Mineiro
October 20, Salvador - Arena Fonte Nova

3 dingen vallen op:

1) eindelijk gehele legs in n keer aangekondigd om de fans een keer niet te naaien
2) eindelijk eens data ver van tevoren zodat fans plannen kunnen maken
3) secundaire markten en/of bijzondere locaties, zodat hij dezelfde set kan doen zonder dat het de pers en reguliere bezoekers opvalt dat hij in cirkels gaat en een groot gedeelte van de set al 15 jaar doet

Punt 1 en 2 een grote verbetering, punt 3 is om cynisch van te worden. Budokan is geen reguliere gig, nog eens 4 keer zo duur, dus 1/3 zo kort gek genoeg, net zoals de vorige keer. En ook net zoals toen een afwijkende setlist, bijvoorbeeld 'Drive My Car' is al jaren geen onderdeel meer van de tour, 'Every Night' speelt hij alleen tijdens soundchecks. Maar niets waar ze uberhaupt nog voor hoeven te repeteren. De drie keer in de Tokyo Dome deze week zal dezelfde set hebben als de laatste volledige tour-show in oktober, met de Wings-track in het begin afgewisseld, en 'I Saw Her Standing There' en 'Get Back' enzo roterend in de toegift. Nieuwe solo-toevoegingen tijdens de bijna 200 shows in de afgelopen volle 5 jaar: 'Hi Hi Hi', 'Another Day' en 'Listen To What The Man Said' in 2013, die tweede alweer gedropt, die derde al tijdens de tour af en aan gedropt en nu voorgoed, en in 2015 'Temporary Secretary', ook alweer af en toe gedropt.

Vandaar 'I Wanna Be Your Man' dus, gerepeteerd in 2014 voor een kort moment met Ringo, voor Desert Trip vorig jaar solo opgewarmd. Een van die songs die nu in de soundcheck zal blijven hangen en voor een gig als Budokan openbaar wordt gedaan. Het is van de gekken dat ik hem 11 keer heb gezien over 7 jaar in 8 verschillende landen in 2 werelddelen met een tour of 5, en ik nog steeds nooit een nummer als 'Good Day Sunshine' of 'One After 909' of 'I'll Follow The Sun' of 'Things We Said Today' heb gehoord. Nummers die hij er altijd ingooit op speciale momenten of juist zeer sporadisch in het rotatie-slot, maar die je gewoon mist als je niet bij lke gig bent. En dan een benefiet-concertje voor bobo's of zaal-gig voor insiders en al die tracks komen weer langs. Geen enkele reden om dat niet aan de fans te geven.
pi_170497856
Nog even samengevat welke nummers in de setlist anders waren:

Extra/anders:
Drive My Car (ipv got to get you into my life/can't buy me love)
Junior's Farm (ipv letting go en/of temporary secretary)
Every Night
I Wanna Be Your Man
Magical Mystery Tour (ipv eleanor rigby? hoewel niet te vergelijken met elkaar)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)(ipv band on the run)

Verdwenen tov vorig jaar (standaard setlist)
Save us
here there & everywhere
you won't see me
and I love her
new
fool on the hill
four,five seconds
something
encore:
birthday/helter skelter/I saw her standing there(/get back)

Welke nummers kunnen we morgen weer terug verwachten? Er zijn toch wel een aantal nummers waarvan ik het zonde vind dat ze uit de setlist zijn verdwenen. Welke van de nieuwe nummers zijn blijvers?
pi_170499806
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 13:12 schreef awijmans het volgende:
Nog even samengevat welke nummers in de setlist anders waren:

Extra/anders:
Drive My Car (ipv got to get you into my life/can't buy me love)
Junior's Farm (ipv letting go en/of temporary secretary)
Every Night
I Wanna Be Your Man
Magical Mystery Tour (ipv eleanor rigby? hoewel niet te vergelijken met elkaar)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)(ipv band on the run)

Verdwenen tov vorig jaar (standaard setlist)
Save us
here there & everywhere
you won't see me
and I love her
new
fool on the hill
four,five seconds
something
encore:
birthday/helter skelter/I saw her standing there(/get back)

Welke nummers kunnen we morgen weer terug verwachten? Er zijn toch wel een aantal nummers waarvan ik het zonde vind dat ze uit de setlist zijn verdwenen. Welke van de nieuwe nummers zijn blijvers?
Niet eens cynisch bedoeld, maar zoals ik hierboven opmerk zal het exact dezelfde set zijn als een half jaar geleden. Met alleen de Sgt. Pepper reprise ertussen gepropt, misschien in de plaats van 'FourFiveSeconds'. Budokan was een speciale gig met een festival-set benadering. Net zoals dat 'I'll Follow The Sun', 'Every Night' en 'Calico Skies' altijd terugkomen als hij een exclusieve set doet in een zaal ergens.

Hetzelfde gebeurde met Desert Trip: paar nieuwe verrassingen en oude vaste liedjes die terugkwamen ('Day Tripper' en 'A Day In The Life' toen bijvoorbeeld) en toen ook 1 op 1 de set van een half jaar eerder in de arena's de week daarvoor.

Met als enige verschil dat hij nu weer 3 keer op dezelfde plek staat, en hij sowieso in Tokyo Dome altijd iets meer afwisselt, maar echt alleen op 'Jet'/'Junior's Farm' en 'Get Back'/'I Saw Her Standing There' niveau.
pi_170562832
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 14:39 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Niet eens cynisch bedoeld, maar zoals ik hierboven opmerk zal het exact dezelfde set zijn als een half jaar geleden. Met alleen de Sgt. Pepper reprise ertussen gepropt, misschien in de plaats van 'FourFiveSeconds'. Budokan was een speciale gig met een festival-set benadering. Net zoals dat 'I'll Follow The Sun', 'Every Night' en 'Calico Skies' altijd terugkomen als hij een exclusieve set doet in een zaal ergens.

Hetzelfde gebeurde met Desert Trip: paar nieuwe verrassingen en oude vaste liedjes die terugkwamen ('Day Tripper' en 'A Day In The Life' toen bijvoorbeeld) en toen ook 1 op 1 de set van een half jaar eerder in de arena's de week daarvoor.

Met als enige verschil dat hij nu weer 3 keer op dezelfde plek staat, en hij sowieso in Tokyo Dome altijd iets meer afwisselt, maar echt alleen op 'Jet'/'Junior's Farm' en 'Get Back'/'I Saw Her Standing There' niveau.
En het is inderdaad 1 op 1 de set uit 2016 zoals verwacht. Nog steeds de 'One On One'-tournee.

En verschil, wat avond 1 gelijk een van de sterkste openingen ooit maakt, hij deed 'Save Us' niet en deed n 'Junior's Farm' n 'Letting Go. De Pepper-reprise zit in de toegift, goede plek. Dat n hij kondigt 'Mr. Kite' specifiek aan met de 50-jarige verjaardag, hij heeft nooit eerder songs toegevoegd of "gevierd" op die manier. Nog steeds n toegift met 5 (eerst 4) songs ipv twee met elk 3.

'I Wanna Be Your Man' is nu vast onderdeel van de set richting het einde, dit is onder de streep ten koste gegaan van 'Here, There & Everywhere' in de piano-set. Het is wederom een klucht, hoe kan dit.

Avond 2 weer 'Save Us' op de oude plek ipv 'Junior's Farm' en 'Jet' ipv 'Letting Go', plus in de akoestische set helemaal wild: 'I've Just Seen a Face' ipv 'We Can Work It Out'. Toegift van de tweede show is nu bezig, vul het straks wel aan.

Paar leuke vragen in deze Q&A, antwoorden afwijkend als vaak: https://live.line.me/channels/73/broadcast/2714854

Vraag over 'Flowers In The Dirt'-liedjes live: "wel over nagedacht, niet gerepeteerd". Sja.

[ Bericht 4% gewijzigd door Aisumasen op 29-04-2017 14:30:45 ]
pi_170599428
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:09 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

En het is inderdaad 1 op 1 de set uit 2016 zoals verwacht. Nog steeds de 'One On One'-tournee.

En verschil, wat avond 1 gelijk een van de sterkste openingen ooit maakt, hij deed 'Save Us' niet en deed n 'Junior's Farm' n 'Letting Go. De Pepper-reprise zit in de toegift, goede plek. Dat n hij kondigt 'Mr. Kite' specifiek aan met de 50-jarige verjaardag, hij heeft nooit eerder songs toegevoegd of "gevierd" op die manier. Nog steeds n toegift met 5 (eerst 4) songs ipv twee met elk 3.

'I Wanna Be Your Man' is nu vast onderdeel van de set richting het einde, dit is onder de streep ten koste gegaan van 'Here, There & Everywhere' in de piano-set. Het is wederom een klucht, hoe kan dit.

Avond 2 weer 'Save Us' op de oude plek ipv 'Junior's Farm' en 'Jet' ipv 'Letting Go', plus in de akoestische set helemaal wild: 'I've Just Seen a Face' ipv 'We Can Work It Out'. Toegift van de tweede show is nu bezig, vul het straks wel aan. [..]
En de toegift werd dus *tromgeroffel* 'I Saw Her Standing There' ipv 'Birthday'. En avond 3 was weer identiek aan avond 1 maar dan met 'Jet' ipv 'Letting Go' en als toegift ipv n van de eerder genoemden ... 'Get Back'.


quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 00:53 schreef Aisumasen het volgende:
[..] De drie keer in de Tokyo Dome deze week zal dezelfde set hebben als de laatste volledige tour-show in oktober, met de Wings-track in het begin afgewisseld, en 'I Saw Her Standing There' en 'Get Back' enzo roterend in de toegift. [..]
:%

De band zat niet helemaal op n lijn, want na de Pepper-reprise in de toegift gaan ze altijd snel in 'Hi Hi Hi', maar nu deden ze "de rotatie song" eerst, en Rusty kreeg die memo niet:

pi_170698144
22 minuten Japans interview met Paul met random vragen van fans uit een 'golden box'.


Vragen van fans, dus "anders". Simpeler, alledaagse vragen.

Random vragen, dus soms reageert Paul wat ongemakkelijk. De namen zijn vreemd voor hem. En de kaartjes 'tikken' wel lekker, waarschijnlijk, denk ik.
pi_170714704
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 08:33 schreef awijmans het volgende:
22 minuten Japans interview met Paul met random vragen van fans uit een 'golden box'.


Vragen van fans, dus "anders". Simpeler, alledaagse vragen.

Random vragen, dus soms reageert Paul wat ongemakkelijk. De namen zijn vreemd voor hem. En de kaartjes 'tikken' wel lekker, waarschijnlijk, denk ik.
Hierboven gelinkt ;). Boh, werd helemaal gek van die kaartjes. 't is dat het McCartney is... ;) Rare act voert hij hier weer op, ja. En zo jammer dat er een paar best interessantere vragen gesteld worden maar hij gewoon nergens op antwoordt, alles afwijkend, je schreeuwt om een follow-up vraag die nooit komt.

In september een interessante test: 2 gigs in Madison Square Garden, 2 gigs in Newark (New Jersey, maar aan de andere kant van de Hudson), 2 gigs in Brooklyn (ook aan de andere kant van de rivier) plus 2 gigs in Syracuse (5 uur van Manhattan) en Uniondale (2 uur van Manhattan). 10 shows in de NY area in 2 weken dus, waarvan 6 wel heel erg dichtbij elkaar. NY heeft hem al 6 jaar niet op tournee gezien, nou ja, Brooklyn slechts 4 jaar niet, dus sowieso wel 15 andere toevoegingen sinds de laatste keer (slechts stuk of 5 nog nooit in NY): wat zal de lokale pers schrijven als hij 6-10 keer een vrijwel identieke set met toch al flinke overlap met de vorige keer neerzet?

[ Bericht 0% gewijzigd door Aisumasen op 06-05-2017 14:36:36 ]
  vrijdag 5 mei 2017 @ 22:53:52 #76
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_170715812
20 jaar geleden verscheen dit schitterende album:

http://classicrockmag.nl/classicrockfacts/mccartney-flaming-pie/
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:14:31 #77
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_170723768
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 22:53 schreef Peter88Online het volgende:
20 jaar geleden verscheen dit schitterende album:

http://classicrockmag.nl/classicrockfacts/mccartney-flaming-pie/
Inderdaad een schitterend album. ^O^
En van mijn favorieten.
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_170742351
Interview met Paul, Stella & Mary over Linda mcCartney Foods op
https://www.thetimes.co.u(...)mccartneys-dzzg50ghl

Alle tekst achter het ingelogde deel (zonder de foto's dan, maar de enige nieuwe foto is wel te zien via de link ;) ):

quote:
My date with the McCartneys

Do you know how to work the washing machine, Sir Paul? Can I have a discount, Stella? Will you adopt me, Mary? Deborah Ross meets Macca and his girls to celebrate Linda’s legacy – and leaves wishing she could be one of the family

Stella, 45, Mary, 47, and Sir Paul McCartney, 74, in Soho
ROBERT WILSON
The Times, May 6 2017, 12:01am
Share
Save
So, off to meet Stella McCartney (fashion designer), Mary McCartney (photographer and food writer) and their father, Sir Paul McCartney, who was once in some band or other, back in the day. (It may come to me.) I had previously been asked: did I wish to meet Stella and Mary and also Sir Paul, who was in some band or other, back in the day? I said, “Yes,” and, “You bet,” and, “Is Stella generous with discount cards if you suck up enough?”

So I was committed, prior to realising the proposed encounter had “poisoned” and “chalice” written all over it, as it would be strictly about the 25th anniversary of the Linda McCartney frozen food range, and Linda’s legacy in this regard, with any other subject being verboten. Also, it would be brief. (Forty-two minutes, as it turns out.) But I was determined to look on the bright side, as in: is Stella generous with discount cards if you suck up really, really quickly?

Sometimes I still think, ‘I can’t believe Mum hasn’t called’
Armed with “Talking Points for Deborah Ross”, as helpfully provided by the PR people involved – “Paul, Stella and Mary continue to be heavily involved in the day-to-day activity of the brand …” – I make my way to the appointed venue, a house in Soho in London that belongs, I believe, to a friend of Mary’s. It is wonderfully stylish inside, all mid-century modern, but it is tiny, and when I arrive there is barely space to take a breath. The photographer and the photographer’s assistants are still knocking about. The Linda McCartney Foods PR is here, as is Paul’s press person. There are various factotums doing this and that and putting a lunch together. I ascend the stairs – out of the way, top-flight journalist with Talking Points coming through! – to find Paul on the top landing. He isn’t doing that thumbs-up thing – he is sometimes known as Paul “thumbs aloft” McCartney – but does have open arms and is saying, “Hello, Deborah,” which is nice, and superfriendly, and does makes me wish that, in return, I could think of that band. (It may yet come to me. Do you know it?)

They are a striking-looking family. Mary, 47, is darkly pretty. Stella, 45, is 82 per cent eyes. (And also pretty. I’m not playing favourites here.) Meanwhile, Paul, 74, has brown hair and looks fresh as a daisy in a crisp, white shirt and a deep navy suit, both by Stella McCartney. “It’s my new menswear,” says Stella. “He’s my male model.” They are all wearing Stella McCartney because, as Paul says, “We had our instructions.” I say to Stella that I apologise in advance should I happen to call her “Stelvis”, because I’ve a niece called Stella, who has always been known as “Stelvis”. “Why?” she asks. I don’t know. It’s a bit funny, I suppose. “Right.” Sometimes she’s also known as “Stelton John”, I could have said, but instead I opt for: “And are you still heavily involved in the day-to-day activity of the brand?” They confirm that they are. (I think I pulled that back, and still have, “Does the brand have exciting consumer-facing events planned for National Vegetarian Week?” up my sleeve.)

Linda and Paul with daughters Heather, Stella and Mary in 1975
REX SHUTTERSTOCK
Some would say vegetarian food has evolved since Linda McCartney founded her frozen ready-meal brand, that it has moved on from textured vegetable protein and meat facsimiles, but I don’t know. If your household is non-meat and you come in late and tired, or your kids truck up with friends, what are you going to want to do? Whip some McCartney “burgers” out of the freezer or embark on an Ottolenghi featuring 72 ingredients, several of which you’ve never heard of? (Some of those recipes “run to five pages”, confirms Mary.) It remains the bestselling frozen-food range of its kind – sit on that, Quorn! – and I have to say that, when I cooked a load at home, to see what it was like, the “sausage rolls” went down brilliantly well. “People can’t tell the difference,” says Mary. “I think they are amazing. The meat in sausage rolls is so overprocessed. Is it really meat? Or just eyeballs?”

As it happens, I found a copy of Linda McCartney’s first vegetarian cookbook – Home Cooking, published in 1989 – knocking about my house. I know I have used it down the years, particularly the recipe for beetroot with dill and sour cream. “That’s Mum’s Russian-Jewish heritage coming in,” says Mary.

“Borscht,” says Paul, gnomically.

“Borscht didn’t even exist in this country at that time,” says Mary. “Or quiche. We didn’t have quiche in Britain in that day and age.”

“It depended what class you were from,” says Paul. “3A or 3B.”

“This idea,” says Mary, “that Mum took things people weren’t eating in this country and had the courage to write a book and be ridiculed.”

“It was for one reason,” says Paul. “She loved, loved, loved animals. People would see something a bit creepy, like a frog or something, and they’d go, ‘Ewww,’ and Linda would always say, ‘Its mummy loves it.’ ”

“And you can’t argue with that,” says Stella.

Eating out with George Martin, I was about 21, I ordered an avocado pear for dessert
I put it to them that Linda was truly a pioneer, no question, but I am not convinced by the recipe for spaghetti omelette. “My kids love it,” says Stella. On the other hand, it could work, I add, really, really quickly.

Home Cooking was, in fact, Bloomsbury’s bestselling book until Harry Potter came along. But finding a publisher was not easy initially. Linda wrote it with food author Peter Cox, and as he is quoted as saying, in Philip Norman’s biography of Paul, “I went to see one woman who was supposedly a legend in the industry, and who always wore white gloves to the office. She told me a vegetarian cookbook couldn’t possibly sell unless it had some chicken in it.”

“That,” says Paul, “was the climate of the time. There wasn’t vegetarian food. There was one restaurant, Cranks, which Yehudi Menuhin was something to do with, and I always thought that was kind of funny, that he called it Cranks. It was kind of self-deprecating and I liked that.” Was it good? “I never went there as I wasn’t vegetarian then.” I guess we’ll never know.

I say the other thing Peter Cox said is that, throughout the writing process, he kept a copy of Jane Asher’s bestselling book on cakes to hand, so that whenever Linda’s attention flagged, as it was wont to do, he’d take it out and start flicking through it with great interest, and that brought her back into the room. Paul laughs and claps, while Stella says, “That is very funny … Would bring her back into the room!”

Linda McCartney in 1992
1992 MPL COMMUNICATIONS LTD
We then flick through Linda’s book while I comment on the dated photography, which makes everything look so … dingily brown. The “macaroni turkey” – a substitute for a Christmas turkey, sculpted from macaroni – looks especially worrying. “You had to make it because you couldn’t get a vegetarian turkey at Christmas,” says Paul. “It was great,” says Stella. I can now see it could be great, I say, really, really quickly.

And do you remember Linda writing it? “She would have Peter Cox round,” says Paul, “and quite often I’d be in the kitchen, because I was just there, and she’d cook something.” And then photograph it in brown? “And then she’d photograph it in brown.”

“Mum,” says Stella, “was instinctive in the way she cooked, and Peter had to stop her.”

“He’d say,” continues Paul, “ ‘Just before you put that in, let me measure it.’ ”

“I remember,” says Mary, “making a stew and thinking, ‘This tastes rubbish,’ and I phoned Mum and the extra thing was celery.” “Celery is critical,” adds Stella. “She would start all her soups with celery,” says Paul. “Mum and celery, it’s true,” concludes Stella.

Linda – who died of breast cancer in 1998 – was, indeed, ridiculed for her vegetarianism, as all the McCartneys have been. Oh no, here they come, the bloody McCartneys, banging on about not killing cows, and now fish, too. “At the end of the day, what people are forgetting to talk about is fish,” says Stella. “We need to be aware that fish is a stealth industry,” says Mary.

But they’ve proved themselves menschen, have kept at it, haven’t caved on their principles, or gone away quietly. “Almost a third of land is used for livestock production,” Stella might say. “Ninety-five per cent of soya is grown for farm animals,” Paul might add. “The reality of the conversation is that it has to become political,” Mary might further add.

But more and more people have come round to their way of thinking, which must be satisfying. “When I was a child and we said we were vegetarian it was a case of, ‘Why don’t you kill animals to eat them?’ I was the outsider, and you did meet a lot of aggression and anger. But now the landscape is changing,” says Mary. I ask if they’ve seen Simon Amstell’s Carnage, which puts the best case against meat-eating ever. Not yet, they say. You should, I say. They will, they promise. I can’t believe I had to alert you to it, I say. How have you all managed without me for so long? “I’m all for shadowing you and just absorbing,” says Mary. I’m busy, but might be able to fit you in for an afternoon, as a favour. “Thanks,” she says.

Paul with, from left, wife Nancy Shevell, son James and Mary and Stella, at a James McCartney concert in London in 2013
WENN
I am quite interested in Paul’s food memories. As a working-class boy from Liverpool, when did you first encounter an avocado, say? “I was in Soho,” he remembers, “and we went to a restaurant with George Martin. We were all slightly mystified by the menu and I thought, ‘I can do this,’ so I ordered an avocado pear for dessert, because I’m thinking pear melba, or maybe it’s going to be like stewed pears, and this sniffy Italian waiter said, ‘That is not a dessert, sir.’ I said, ‘Yeah, I know that. Just kidding you.’ I was about 21.”

“And your dad,” says Stella, “brought you back bananas, didn’t he? Because he worked in the cotton trade.”

“It was after the war,” says Paul, “when nobody had had bananas, and he brought some back and said, ‘Look! Bananas!’ We’d never seen them or tried them or anything, and we didn’t like them. He was annoyed.”

And was your mum a good cook? “Yeah, in the traditional way. I ate what everyone else ate growing up. There was no variation. You knew that if you went to a friend’s house it would be the same as at your house. Just like us, they would have mandarin oranges from a tin with Carnation milk. That was very well accepted.”

After you left home and before Linda, would you have cooked? “I lost my mother when I was 14, so there was my dad, my brother and me. My dad would drop into the Cavern where we were playing at lunchtime and he’d say, ‘Here’s tonight’s meal, son,’ and he’d leave me a few chops. I’d get home before him so I’d grill the chops and do mashed potato.”

“It’s always his job, the mash,” says Stella.

Are you competent in other domestic areas, Paul? Could you work a washing machine? “No, I can’t.”

“But,” says Stella, “you can hand-wash in a sink with soap.”

Look at Mum’s achievements. I am so proud she left a legacy
“When we were on tour you did do your socks, because they would get a bit smelly,” confirms Paul. “So before you’d go to bed you’d give them a good rub in the hotel sink, with the little soap, then rinse them out and hang them on the radiator.” I think he is referring back to when he was in that band, whatever it was.

They do miss Linda dreadfully. We meet just before Mother’s Day, and I think they wouldn’t have been willing to say how much they still miss her if I hadn’t mentioned it’s a hard time to get through when you’ve lost your mother, as I have, and there’s all this stuff in the shops. They do it because, much as I’ve been joking around, they are, clearly, kindly people. “You definitely notice it,” says Mary. “I also notice mums and daughters walking down the street and you know they are having a lunch or a shop and are having that little moment.”

“At the end of the day,” says Stella, “for a fraction of a second, I think I can’t believe Mum hasn’t called me today.”

“You did that recently?” asks Paul. “That’s normally the first year, when that happens a lot.

“A friend has just lost her husband and I was saying to her, ‘You think he’s going to walk in the door, don’t you?’ And she said, ‘Yes.’ ”

“You’re going to get me going,” says Stella.

“But look at Mum’s achievements,” counters Mary. “They are so relevant. The balls she had. I am so proud she left a legacy and that she is in each and every one of us.”

Stella adds that she gets it in the neck “for not using fur or leather in my career”, but she doesn’t care. Is grateful to her mother, in fact, “for giving me the spectacles that have allowed me to have a point of view”.

The PRs are madly trying to wind us up now so, as she’s mentioned her fashion range, I decide I’m just going to have to come out with it straight, so I do: can I get a discount? “Yes,” she says, adding, almost with a wink, “and Stelvis.” We’ve bonded. I’ve arrived.

Typically, I then push my luck. I could be up for adoption, I say to them all. I would make a good McCartney. I would bring my own celery. And I’d bring your Jewish quotient zooming back up. “My wife [Nancy Shevell] is Jewish,” says Paul. Decent cook? “No, bless her. When we married she was intimidated by Linda’s reputation, so she said, ‘I’m a lousy cook.’”

“She’s a very good orderer,” says Stella. “She is a very good orderer,” confirms Paul.

They’re half out the door, but time for one last question. Paul, were you in some band or other, back in the day? “Yes. The Quarrymen.” Were you any good? “Damned good. Great little band.” Never heard of them. Sorry.

Deborah Ross has since given up meat

A vegetarian lunch with the McCartneys

Linda McCartney’s pad thai noodles

Linda McCartney’s pad thai noodles
ROBERT WILSON
Serves 4

140g rice ribbon noodles
Groundnut oil for frying
150g Linda McCartney’s Vegetarian Pulled Chicken
1 large free range egg, beaten (optional)
4 cloves garlic, chopped finely
4 tbsp vegetable stock
2 tbsp fresh lime juice
1 tbsp unrefined sugar
2 tbsp soy sauce
1 tbsp mushroom sauce (optional)
1 tsp sea salt
½ tsp dried chilli flakes
115g peanuts, chopped
450g beansprouts
3 spring onions, the whites cut thinly crosswise, the green sliced into thin lengths
2 limes, cut into wedges

1 In a medium bowl, soak the rice noodles in warm water according to packet instructions. Meanwhile prepare all the other ingredients so that they are to hand once you start stir-frying.
2 Heat 1 tbsp oil in a large wok. Add the vegetarian pulled chicken and cook for 7-8 minutes, adding 50ml water halfway through. Remove from the wok and set aside on kitchen paper.
3 Add 1 tbsp oil to the pan and heat until sizzling. Add beaten egg (if using) and lightly scramble. Remove from wok and set aside.
4 Heat a further 2 tbsp of oil, saut the garlic, add the drained noodles and toss until they are coated with oil. Add the stock, lime juice, sugar and soy sauce (or mushroom sauce), toss well, gently pushing the noodles around the pan. Then add the vegetarian pulled chicken, egg, salt, chilli flakes and half the peanuts, turning the noodles again.
5 Add all but a handful of the beansprouts and spring onion. Turn for a further minute or two, until the beansprouts have softened slightly.
6 Arrange the noodles on a warm plate and garnish with the remaining peanuts and beansprouts, and lime wedges around the edge.

Linda McCartney’s Vegetarian Burger

Linda McCartney’s Vegetarian Burger
ROBERT WILSON
Serves 4

4 Linda McCartney’s Vegetarian ¼lb Burgers
4 brioche buns
1 red onion, thinly sliced
4 pickled gherkins, thinly sliced
2 tomatoes, thinly sliced
4 slices cheddar or vegan alternative
Coleslaw, plus ketchup, mayonnaise, etc, to serve (optional)

1 Preheat oven to 180C fan. Place burgers onto a preheated baking tray and cook in the centre of the oven for 15-20 minutes, turning halfway through cooking.
2 While the burgers are cooking, lightly toast the cut side of the brioche buns on a hot griddle until slightly charred.
3 Prepare the onion, gherkins and tomatoes and place in small bowls ready to assemble.
4 Remove the burgers from the oven and top each one with a slice of cheese. Serve in the brioche buns topped with the sliced red onion, gherkins and tomatoes. Enjoy with coleslaw and your favourite sauce.

Paul’s family quesadilla

Paul’s family quesadilla
ROBERT WILSON
Serves 2

100g tomato pure
4 medium-sized corn tortilla wraps
120g refried beans
10g onion, sliced
20g jalapeos, sliced
30g mushrooms, chopped
80g mature cheddar cheese, grated

1 Spread the tomato pure evenly over one tortilla wrap, then spread the refried beans evenly over a second tortilla wrap. Repeat this process with the other two wraps.
2 Sprinkle the onions, jalapeos, mushrooms and cheese evenly over two of the coated tortillas. Place the other coated tortillas on top to create two tortilla sandwiches.
3 Heat a large nonstick frying pan to medium heat and cook the quesadilla for about 4 minutes on each side. It will be golden brown on both sides and piping hot on the inside when cooked.

Shoot credits Stella McCartney: Make-up Jane Bradley, hair Lewis Pallett
pi_170745986
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 08:33 schreef awijmans het volgende:
22 minuten Japans interview met Paul met random vragen van fans uit een 'golden box'.


Vragen van fans, dus "anders". Simpeler, alledaagse vragen.

Random vragen, dus soms reageert Paul wat ongemakkelijk. De namen zijn vreemd voor hem. En de kaartjes 'tikken' wel lekker, waarschijnlijk, denk ik.
Hij herinnert zich hoe hij "Here, There and Everywhere" met John beluisterde tijdens de filmopnames van Help!, meer dan een jaar voor de release van Revolver?
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_170749225
quote:
15s.gif Op zondag 7 mei 2017 15:31 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Hij herinnert zich hoe hij "Here, There and Everywhere" met John beluisterde tijdens de filmopnames van Help!, meer dan een jaar voor de release van Revolver?
Wat ik bedoel met z'n hele "act". In interviews programmeert hij zichzelf antwoorden in, en dat is ook alles wat je krijgt tijdens gehele persrondes, zelfs als het verzonnen is. Deze anekdote gaat zelfs terug tot in ieder geval 1984... http://courses.music.indiana.edu/rock/paulint.html

Ennnn diezelfde dag verstootte hij z'n favoriet natuurlijk uit de setlist na een half jaar. Geen touw aan vast te knopen.
pi_170896056
Hoe krijgen ze het voor elkaar, de 'Sgt. Pepper'-boxset lijkt vrijwel perfect, de outtakes zijn niet verknipt, klinken rauw en onversneden, geen geklooi met aan elkaar geplakte takes....Ennnnn dit is hoe de 'Penny Lane' promo-mix klinkt :{: https://soundcloud.com/andregardner/pl-clip

YouTube-ripje van iemand die z'n kapot gedraaide 'Rarities'-exemplaar vanaf een USB-platenspeler met z'n telefoon heeft opgenomen ofzo? _O- Dit is letterlijk de slchtste needledrop van deze versie die ik ooit heb gehoord, en ik heb heel wat troep op bootlegs moeten doorstaan lol.

Zou het met opzet zijn? McCartney's hand zodat het duidelijk is dat dit nt de definitieve versie is, en in 2067 na al de verwatering en geschiedvervalsing niet per ongeluk als "canon" kan worden beschouwd? Ik weet dat hij bang is voor zulke dingen, heeft hij zelf wel eens laten doorschermen en in het confronterende boek You Never Give Me Your Money door Peter Doggett staan veel van zulke verhalen.
pi_170922270
C_ub869W0AIFW9K.jpg
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_171007928
Zojuist bevestigd op BBC6 Radio: zoals verwacht krijgt The White Album de deluxe-behandeling in 2018.

Mark Radcliffe: Apart from doing other things that you do, is there a lifetimes worth of stuff to delve into?

Giles Martin: I hope not! I've got to be careful what I say. Listen, I mean, the White Album, which will be the next release, that is where they became properly indulgent, you know.
pi_171022190
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2017 17:18 schreef Aisumasen het volgende:
Zojuist bevestigd op BBC6 Radio: zoals verwacht krijgt The White Album de deluxe-behandeling in 2018.

Mark Radcliffe: Apart from doing other things that you do, is there a lifetimes worth of stuff to delve into?

Giles Martin: I hope not! I've got to be careful what I say. Listen, I mean, the White Album, which will be the next release, that is where they became properly indulgent, you know.

Volgens mij spreekt Giles hier vanuit de context van de Beatles toen, the White Album was het volgende album, maar een mens mag dromen hoor. ;)
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  donderdag 18 mei 2017 @ 10:15:59 #85
86613 MrBadGuy
I'm a male chicken
pi_171022433
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 10:05 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Volgens mij spreekt Giles hier vanuit de context van de Beatles toen, the White Album was het volgende album, maar een mens mag dromen hoor. ;)
Zou hij dan niet eerder zeggen "which was their next release/album", ipv de toekomstige tijd? Ach, we zullen zien :)
pi_171022679
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 10:15 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Zou hij dan niet eerder zeggen "which was their next release/album", ipv de toekomstige tijd? Ach, we zullen zien :)
Daar heb je wel een punt. Nu ik het terugluister zegt ie inderdaad duidelijk "which will be the next release". Misschien heeft ie dan inderdaad z'n mond voorbij gepraat.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_171023690
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 10:28 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Daar heb je wel een punt. Nu ik het terugluister zegt ie inderdaad duidelijk "which will be the next release". Misschien heeft ie dan inderdaad z'n mond voorbij gepraat.
Ja, dat zegt-ie zo inderdaad, vandaar. Plus hij introduceert het met dat hij moet opletten wat hij zegt. Natuurlijk, later op de dag voor BBC Radio 2 zweeg hij. En zojuist ontkende hij op Twitter:

https://twitter.com/mashupmartin/status/865115257647370240

Maar sowieso wat gaat gebeuren, natuurlijk. Pandora's box is nu open, de Pepper-boxset zal goed verkopen en dan is dit de komende tijd waar ze de nieuwe inkomsten uithalen, die laatste kans gaan ze niet aan zich voorbij laten gaan.
pi_171025305
Op Twitter eerder vanochtend

Giles Martin‏ @mashupmartin
quote:
Just to confirm..I said the White Album is the next Beatles album. I promise that I'm not working on it. Enjoy Sgt Pepper first! X
als reactie op

David Doll‏ @DavidADoll
quote:
let slip on @Radio2 that The White Album is next, which he must already be working on. All the Esher demos please! 😉
pi_171214251
https://twitter.com/mashupmartin/status/867576504187838465

Ook gij, Giles?

Beetje lullig op deze feestelijke dag, maar als Giles dt al niet hoort... Nah, dat klinkt te negatief, de remix is prima. Veel te veel compressie, vooral op de vocalen, en de uitgeknipte en uitvergrootte fills - "come on, Giles, I said you gotta put me drums up!" :P - en fake stereo-effecten en de op een paar punten hoorbare "demixing" zijn effe wennen, maar de overige 75% is alles waar we op hadden kunnen hopen, het klinkt alsof het gisteren is opgenomen.
pi_171218926
Na eerste luistersessie: Meer bass and drum is niets teveel gezegd, "Mr Kite" en "Good Morning" knallen echt uit de speakers. Ook bij "A Day in the Life" is de drum wel heel prominent nu. Ik weet niet of ik daar nu zo van ben, wellicht vooral een kwestie van wennen. Sgt. Pepper is in ieder geval super nu om op de koptelefoon te hebben. ^O^
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  zaterdag 27 mei 2017 @ 10:13:25 #91
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_171240587
Wat was het gisteravond bij RTL Late Night weer gnant toen het over Sgt. Pepper ging. Robert Ten Brink kwam weer met de ene leugen na de andere. Dat Fixing A Hole over herone nou gaan, em volgens hem zou aan het einde van A Day In The Life 'Paul Is Dead' te horen zijn. Xander de Buisonj zat doodleuk te verkondigen dat ze voor het slotakkoord van A Day In The Life 70 piano's hadden gebruikt :'). Waarom wordt het toch altijd gnant in Nederlandse talkshows wanneer het over The Beatles gaat?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_171241978
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 10:13 schreef Peter88Online het volgende:
Waarom wordt het toch altijd gnant in Nederlandse talkshows wanneer het over The Beatles gaat?
Ik denk niet dat dat aan het onderwerp ligt, eerlijk gezegd.
Aging is a gradual process of answering more and more questions with "meh, it depends"
pi_171244468
Omdat de "deskundigen" wel uit de vriendenkring moeten komen....

Het zegt ook veel dat mensen er niets van zeggen, vooral elkaar niet tegenspreken.

Ik heb er ook geen enkel respect voor.

Je hoort inderdaad ook de gekste dingen bij andere onderwerpen die zelfs ik als leek wel weet.

[ Bericht 9% gewijzigd door macca728 op 27-05-2017 14:10:59 ]
pi_171245852
Ik las dat RTL Late Night eerder deze week ook een heel slecht item had over Twin Peaks. Een soort luiheid of gemakzucht van zo'n redactie om snel mensen te vinden die even iets leuks over een onderwerp willen vertellen en niet op zoek gaan naar de juiste mensen die wel iets weten of interessant kunnen vertellen over een onderwerp.

Een interview op Radio 1 vanmorgen met The Analogues was dan iets beter:
http://www.nporadio1.nl/n(...)n-50-jaar-sgt-pepper
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  dinsdag 30 mei 2017 @ 16:02:41 #95
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_171328078
Wat klinkt de nieuwe mix van Sgt Pepper fijn ^O^. Persoonlijk had ik het idee dat je in de nieuwe mix van Strawberry Field Forever voor het eerst duidelijk 'cranberry sauce' aan het einde hoort, maar misschien ligt dat aan mij. Wel heb ik bij de outtakes het idee dat er weinig nieuws tussen zit, omdat we het gedeeltelijk al kenden van Anthology 3.

Ik ben wel erg nieuwsgierig hoe ze (als het echt zo is) volgend jaar The White Album gaan aanpakken. Zou het niet geweldig zijn als ze de akoestische Kinfauns demo's eens gaan oppoetsen?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_171362780
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 16:02 schreef Peter88Online het volgende:
Wat klinkt de nieuwe mix van Sgt Pepper fijn ^O^. Persoonlijk had ik het idee dat je in de nieuwe mix van Strawberry Field Forever voor het eerst duidelijk 'cranberry sauce' aan het einde hoort, maar misschien ligt dat aan mij. Wel heb ik bij de outtakes het idee dat er weinig nieuws tussen zit, omdat we het gedeeltelijk al kenden van Anthology 3. [..]
Hier het een en ander over opgesomd, het overgrote merendeel is nieuw: MUZ / Het Grote Beatles topic - The 63rd anniversary deluxe edition

Enige echte overlap is:

Strawberry Fields take 1, nu naturel, meer compleet, met de originele harmonien
Strawberry Fields take 7, nu in stereo en meer compleet
Good Morning take 8, nu naturel en zonder 60's-mix, meer compleet
Mr. Kite take 7, nu naturel en zonder 60's-mix, meer compleet

Van 'With A Little Help', 'Getting Better', 'Fixing A Hole' en 'Lovely Rita' hadden we zelfs helemaal geen outtakes. ('When I'm Sixty-Four' half, deze take was te "maken" uit de Rock Band-isolaties.)

Wel is er gelijk weer een taak om alle edits te herstellen, slate-announcement van de Anthology, nootje van de Rock Band-chatter hier, 7 unieke seconden (jawel) op de 2-CD versie daar...
  donderdag 1 juni 2017 @ 10:21:48 #97
119165 satecl
Dorpsidioot.
pi_171369684
It was 50 years ago today...

Sgt._Pepper%27s_Lonely_Hearts_Club_Band.jpg

Vanavond lekker naar Ziggo Dome *O*
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
  donderdag 1 juni 2017 @ 10:41:37 #98
247356 infp2009
More cowbell!
pi_171370076
Die remix is echt geweldig. Het is echt alsof je de plaat weer voor het eerst hoort. Zo veel voller, breder stereobeeld, details!
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_171403377
Over The White Album volgend jaar, en dat Pepper dan wel eerst goed moet verkopen...

http://www.officialcharts.com/charts/albums-chart/

Gelukt! #1 in Engeland. En dat is gelijk een record. 37,000 exemplaren in de eerste week.

Paul McCartney: "Wow! Who would have thought that good old Sgt.Pepper would be back at number one 50 years on? It's great news and all of us are well chuffed. Pepper rules!"
  zaterdag 3 juni 2017 @ 09:51:06 #100
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_171413888
En hier in NL wordt Sgt. Pepper van de eerste plek afgehouden door Lil' Kleine :').
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')