abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_180824585
quote:
1s.gif Op zondag 29 juli 2018 22:59 schreef madam-april het volgende:

[..]

Een Amerikaans Pitbull terrier en een Amerikaanse Staffordshire terrier vallen inderdaad allebei onder de categorie pitbull, maar een Amerikaanse Pitbull terrier is niet hetzelfde als een Amstaff.
De Stafford heeft FCI stamboom.Apt heeft UKC stamboom. Pitbull is verzamelnaam
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_180824713
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 15:19 schreef maily het volgende:
Al drie bijtincidenten met loslopende hond Gemert. Iedereen loopt voorzichtig door de wijk

Alweer een bijtincident met een hond in de Gemertse wijk Doonheide. Buurtbewoners klagen steen en been bij de politie, maar die kan niets doen. De hond is eerder al een tijdje uit huis geplaatst voor observatie, maar volgens de experts zou het niet om een gevaarlijke hond voor mensen gaan. Wel geldt er een aanlijnplicht en muilkorfplicht, waar de eigenaar zich volgens de buurtbewoners niets van aantrekt.

Op de Facebookpagina van de wijk meldden buurtbewoners op verschillende data dat ze de hond los hebben zien lopen. Het dier dat bij woonwagenkamp de Viool zou horen, struint de hele wijk af, gaat op opritten zitten en is agressief tegen andere honden. Deze week was het weer raak: het derde bijtincident volgens buurtbewoners.

Donderdagavond rond half zeven werd werd een Yorkshire terriër in zijn poot gebeten door de loslopende hond. De eigenaresse kon haar huisdier nog oppakken maar het was te laat. "Ik heb de politie gebeld, ze hebben de eigenaresse een boete gegeven, maar kunnen verder niets doen. Alleen als er een mens gebeten wordt, kunnen ze verdere maatregelen nemen." Later op de avond zou de hond opnieuw geprobeerd hebben een andere hond te bijten.

De politie bevestigt dat ze regelmatig meldingen krijgt over de bijtende hond. "Er zijn gesprekken geweest tussen de eigenaresse en de wijkagent over het loslopen en gedrag van de hond. Ook zijn er boetes uitgeschreven. De wijkagent heeft met verschillende bewoners contact over de situatie."

Reactie politie
Zolang de hond geen mensen aanvalt, kan de politie niets doen. "De politie bepaalt niet of een hond gevaarlijk is of niet. In het verleden is er een bestuurlijk traject geweest waarbij de hond ook een tijdje uit huis is gehaald om geobserveerd te worden door deskundigen. Daarbij is vastgesteld dat de hond niet gevaarlijk zou zijn voor mensen. Wel is er door de gemeente een aanlijn- en muilkorfplicht ingesteld. Als de politie die overtredingen constateert, dan kan er dus een boete worden gegeven. Dat is ook diverse malen gebeurd."

Een van de buurtbewoners die Omroep Brabant sprak is, bang dat de situatie uit de hand gaat lopen: "Ik hoor dat sommige mensen die de deur uitgaan met hun hond al voorwerpen meenemen om zich te wapenen. Dit gaat een keer fout."

8)7 8)7

Dit gaat zeker een keer fout.
Het beste is die hond vangen/aanlijnen en de dierenambulance bellen en melden dat je een hond gevonden hebt. De eigenaar kan hem dan op gaan halen en de kosten betalen. Er ontstaat daar gelijk een dossier als dat meerdere keren gebeurt
I'm sliding like a lizard on my belly and back
  maandag 30 juli 2018 @ 15:41:48 #203
214643 Nober
#Altijdtegenons
  Spellchecker woensdag 8 augustus 2018 @ 12:59:40 #204
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181029222
Man stuurt zijn hond doelbewust op kat Kokkie af. Ik was laaiend!

quote:
Dick en Brenda uit Helmond plaatsten een video op Facebook waarop is te zien dat een man zijn hond doelbewust op hun kat Kokkie afstuurt. De twee zijn op zoek naar de hondeneigenaar. "Wat een idioot", "Stuur een paar valse honden op hem af" en "Diep triest" zijn enkele, nog milde, reacties op het filmpje.

De beelden komen van een bewakingscamera, die Dick en Brenda vanaf hun vakantieadres online hebben gezet. Zelf waren ze niet thuis tijdens de aanval, maar zoon Kasper wel.

'Ik was laaiend'
"Ik zat in de tuin en ging een biertje pakken. Toen zag ik op de monitor die man staan met zijn hond. Ik dacht al: waarom staat hij stil? En toen zag ik dat hij zijn hond losliet. Het gebeurde gewoon voor mijn ogen. Ik was laaiend", vertelt hij. Hij wilde direct achter de man aan gaan, maar moest eerst nog even een broek aantrekken. "Omdat het zo warm was, zat ik in mijn onderbroek in de tuin."

Toen hij dit dit boven deed, sprak hij de man wel meteen aan vanuit het raam. "Ik zei: 'Maat, blijf jij maar even staan.' Hij keek me aan, draaide zich om en liep gewoon weer door. Toen ik buiten was, nog geen veertig seconden later, was hij al weg."

Doelbewuste actie
Kat Kokkie lag lekker in de voortuin. Op de camerabeelden is te zien dat de man aan komt lopen met zijn hond. Hij stopt bij het huis en doet de hondenriem af. Het dier rent, na zelfs nog wat aansporing van zijn baasje, op Kokkie af. Die gaat ervandoor.

Kasper is van plan de beelden aan de politie te laten zien. "Het liefst zou ik bij hem hetzelfde doen als wat hij bij mijn kat heeft gedaan, maar ik denk dat dit verstandiger is." Ook wil hij een excuses van de hondeneigenaar zelf. "Ik hoop eigenlijk dat hij zelf nog even aan de deur komt. Misschien dat hij er zelf ook niet zo trots op is achteraf."

De kat is niet gewond geraakt bij de actie. "Ze ligt weer lekker in de tuin."
Filmpje kan ik niet hier posten :@
https://www.facebook.com/100005261430294/posts/904104716441568/

Wat een lamlul die hondeneigenaar ...... :r
pi_181043055
Olifant loopt door tuin in Ommen
quote:
Als politieagent maak je een boel mee, maar soms komen er wel heel opmerkelijke situaties voorbij. Zo werden agenten in Ommen vandaag opgeroepen om te assisteren bij het vangen van... een olifant.

'Volgens de meldkamer zou er een olifant door de tuin van de melder lopen', schrijft de politie op Facebook, 'en ook al aan het eten zijn van zijn perenboom. De melder gaf desgevraagd aan dat het geen grapje betrof.'

Dat het inderdaad niet om een grap ging, bleek toen agenten bij het huis van de melder aankwamen. Daar lagen 'grote bulten ontlasting' op de oprit, ontlasting die inderdaad weleens afkomstig van een olifant kon zijn.

'Dat doet 'ie anders nooit'

De geschrokken bewoners vertelden de agenten dat de eigenaar van de olifant het beest inmiddels had opgehaald en was vertrokken via een bospad. Het bleek voor de agenten een kleine moeite om via het bospad de eigenaar én de olifant te traceren.

De agenten schrijven: 'Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit.'

Circus

'De olifant hoorde bij een circus, die dezer dagen op een camping in de omgeving is neergestreken. De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met ons teruggegaan naar de geschrokken bewoners.'

De man heeft de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade. En de agenten? Die maakten nog even een foto met het dier, 'om te voorkomen dat niemand ons gelooft...'.
pi_181045704
quote:
Godver dan sta je ook even raar te kijken :D
  donderdag 9 augustus 2018 @ 02:41:54 #207
7380 Treinhomo
Hatebreed, Salt-n-Pepa, KLF.
pi_181045726
quote:
Op woensdag 8 augustus 2018 23:17 schreef Chai het volgende:
quote:
'De olifant hoorde bij een circus, die dezer dagen op een camping in de omgeving is neergestreken. De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met ons teruggegaan naar de geschrokken bewoners.'
'Dat'. }:|
Putin is bad,
very very very bad,
but he is still better than the guy
who brings every conversation around to bitcoin.
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 10:45:07 #208
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181342495
Meteen dood, mooi zo !
quote:
In Rotterdam-Zuid heeft een pitbull-achtige hond gistermiddag een 68-jarige vrouw aangevallen. Ze werd in haar buik en arm gebeten.

De zwaargewonde vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een buurtbewoner bracht de vrouw drie kinderen naar huis. Toen daar de deur openging, rende de hond naar buiten en greep hij haar.

Stuk hout
Iemand die het slachtoffer hoorde gillen, stak een een stuk hout in de bek van de hond, net zo lang tot die zijn kaken opende en de vrouw losliet. Enkele mannen hielden het dier in bedwang tot de politie hem een muilkorf omdeed en verdoofde.

Het dier stierf op straat. Om de doodsoorzaak te achterhalen wordt er sectie verricht, schrijft RTV Rijnmond.
Geweldig zo'n hond die zijn territorium verdedigd.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 10:57:28 #209
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_181342691
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 10:45 schreef deedeetee het volgende:
Meteen dood, mooi zo !

[..]

Geweldig zo'n hond die zijn territorium verdedigd.
Kan de hond niks aan doen vet zielig dattie dood is
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 11:06:01 #210
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181342852
quote:
Het dier stierf op straat. Om de doodsoorzaak te achterhalen wordt er sectie verricht
Dit begrijp ik niet goed. Denken ze dat het beest hondsdol was ? Wat maakt het anders uit waar hij aan stierf ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 15:24:21 #211
115121 Arizona
Eet geen appels.
pi_181348737
https://www.rtvoost.nl/ni(...)ientallen-hechtingen
quote:
De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen was nog geen minuut binnen bij kennissen toen de American Stafford vanuit het niets de aanval opende en haar van achteren te grazen nam. Het resultaat: zware bijtwonden en tientallen hechtingen. Al is ze ook opgelucht. Haar baby is namelijk ongedeerd gebleven…

Ze kan er nog steeds niet over uit, Marissa. De Kampense - zelf baasje van chihuahua Luca - is gek van dieren en toen ze dit weekeinde een bezoekje aan vrienden bracht, aaide ze dan ook eerst enthousiast de twee viervoeters van het gezin.

Van achteren aangevallen

“De eigenaresse was er niet, maar haar schoonzus. Nadat ik de honden had geaaid en mijn handen had gewassen, ging ik zitten. Meteen werd ik van achteren aangevallen. De hond beet me vol in mijn achterhoofd.”

De schoonzus probeerde tevergeefs de hond van het slachtoffer te halen. “Hij beet me in mijn gezicht en arm. Tot twee keer toe wist ik te ontsnappen, maar die hond kwam me steeds achterna.”

Door huis gesleurd
De hond sleurde haar zelfs door het huis, waarbij ze haar armen voor haar buik hield om haar ongeboren kind te beschermen. Uiteindelijk staakte het beest de aanval en ontsnapte via de achterdeur.

Vervolgens alarmeerde ze haar vader Henk. Die vond haar in de douche. "Het bloed spoot eruit, ik dacht echt dat ik haar zou kwijtraken", zegt de vader.

Tientallen hechtingen
Marissa werd ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht. “Ik heb 20 tot 30 hechtingen in mijn gezicht, 7 in mijn arm, een gat in mijn wang, twee tanden zijn afgebroken en mijn haar moest worden afgeknipt.”

Geëmotioneerd doet ze haar verhaal. “Achteraf had het nog veel gekker gekund. De tweede hond heeft zich er goddank niet mee bemoeid. Het ging om een oudere pup en vader. De vader had me in mijn kaak te pakken, maar als hij me in mijn hals had gegrepen, vraag ik me af of ik het had kunnen navertellen.”

Baby
Marissa is 22 weken zwanger. Haar grootste opluchting is dat de baby het goed maakt. “De gynaecoloog heeft me onderzocht en met het jongetje is goddank niets aan de hand.”

Strijdvaardig
Hoe aangeslagen ook, ze klinkt strijdvaardig. Ze is namelijk niet van plan het erbij te laten zitten. Wat haar vooral steekt is dat de eigenaren van de hond zich niet of nauwelijks om haar bekommerden: “Die waren alleen maar bang dat hun hond nu misschien wel moet worden afgemaakt. Ik heb nu een letselschadeadvocaat in de arm genomen.”

Massale verontwaardiging
De aanval heeft intussen in Kampen massale verontwaardiging veroorzaakt. Op de website van Kampen.online stromen tientallen reacties binnen.

Gedragstest
De politie heeft de viervoeter in beslag genomen. De hond wordt nu eerst een week lang door een gedragsdeskundige onderzocht, daarna wordt beslist wat er met het dier gaat gebeuren.
Twente O+
The sun always shines on TV
Het was nooit zo donker of het werd wel weer licht
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 15:29:08 #212
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181348851
quote:
Daar gaan we weer met die onzin. NIks onderzoeken door gedragsdeskundige, het ( gevaarlijk agressieve) gedrag is toch wel akelig duidelijk gebleken nietwaar ? Afmaken en eigenaren aanpakken.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_181349342
quote:
Dat doet ie anders nooit....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 16:30:02 #214
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181350190
Tsja vrijwillig een huis in gaan waar ze zo'n hond hebben is dus mss toch niet zo'n goed idee. Ik zou dat niet durven maar ben dan ook een angsthaas als t om honden gaat.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Spellchecker dinsdag 21 augustus 2018 @ 16:46:44 #215
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181350390
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 16:30 schreef deedeetee het volgende:
Tsja vrijwillig een huis in gaan waar ze zo'n hond hebben is dus mss toch niet zo'n goed idee. Ik zou dat niet durven maar ben dan ook een angsthaas als t om honden gaat.
Twee nog wel .... EN ze aaien .... :N

Ik hoop dat haar littekens netjes genezen ....
En godzijdank is haar zoontje nog niet geboren. Kind had het niet overleefd. Zouden ze nog vrienden zijn?
pi_181351609
quote:
De tweede hond heeft zich er goddank niet mee bemoeid. Het ging om een oudere pup en vader. De vader had me in mijn kaak te pakken, maar als hij me in mijn hals had gegrepen, vraag ik me af of ik het had kunnen navertellen.”
En dat dat soort tokkievolk het dan ook nog een goed idee vindt om te fokken met zo'n pauperhond... Je zal er maar een pup van hebben, zo'n onbetrouwbaar beest. Lekker dan :r Hond afmaken, en die mensen verbieden ooit nog iets gevaarlijkers dan een goudvis in huis te nemen :N
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  Spellchecker dinsdag 21 augustus 2018 @ 17:49:21 #217
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181351638
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 17:47 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

En dat dat soort tokkievolk het dan ook nog een goed idee vindt om te fokken met zo'n pauperhond... Je zal er maar een pup van hebben, zo'n onbetrouwbaar beest. Lekker dan :r Hond afmaken, en die mensen verbieden ooit nog iets gevaarlijkers dan een goudvis in huis te nemen :N
Slachtoffer heeft zelf ook een hond (chihuahua), kan de stafford daardoor getriggerd zijn?
pi_181353674
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 17:49 schreef maily het volgende:

[..]

Slachtoffer heeft zelf ook een hond (chihuahua), kan de stafford daardoor getriggerd zijn?
Nou... Honden zijn doorgaans niet zo dom dat ze het verschil niet opmerken tussen een mens dat naar andere hond(en) ruikt en een echte andere hond. Dus zelfs als die hond een bloedhekel aan chihuahua's heeft lijkt het me sterk dat hij daarom die vrouw te grazen nam :P En dan zou hij ook (juist) bij binnenkomst toen ze hem aaide al wel raar gedrag hebben moeten vertonen zou ik denken. Dat hij dan pas iets doet als ze weg is gelopen, handen heeft gewassen en gaat zitten vind ik raar. Waardoor hij dan wel getriggerd is zou ik niet weten, in zijn hoofd was er vast een reden maar ik heb geen idee.

Wat ik wel weet is dat een hond die zoiets doet een enkeltje dierenarts moet krijgen. En die baasjes moeten zich schamen dat ze die hond niet alvast zelf hebben weggebracht. Een snel spuitje in bijzijn van de baas is 10x diervriendelijker dan hem eerst in beslag laten nemen, in een kennel laten zetten, en dan nog laten evalueren (met zeer grote kans dat er vervolgens alsnog een spuitje volgt). Als het mijn hond was zou ik wel weten wat ik had gedaan. Maar mijn honden zijn geen pauperhonden en bijten gelukkig geen mensen het ziekenhuis in.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 18:02:01 #219
115121 Arizona
Eet geen appels.
pi_181376634
_O- Het baasje nu aan het woord. Zijn letterlijke woorden:
quote:
“Mijn hond grijpt nooit zomaar iemand, dat heeft hij nog nooit gedaan. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”
https://www.rtvoost.nl/ni(...)hij-nog-nooit-gedaan
Twente O+
The sun always shines on TV
Het was nooit zo donker of het werd wel weer licht
pi_181376760
quote:
10s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 18:02 schreef MaLo het volgende:
_O- Het baasje nu aan het woord. Zijn letterlijke woorden:

[..]

https://www.rtvoost.nl/ni(...)hij-nog-nooit-gedaan
RTV oost is wel clickbait gericht genoeg om woorden van die strekking even zo te draaien voor een lekker cliché citaat.

De woorden van het baasje hebben ze ook maar van horen zeggen omdat hij in de gevangenis zit. :')
  Spellchecker woensdag 22 augustus 2018 @ 18:25:35 #221
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181376966
quote:
10s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 18:02 schreef MaLo het volgende:
_O- Het baasje nu aan het woord. Zijn letterlijke woorden:

[..]

https://www.rtvoost.nl/ni(...)hij-nog-nooit-gedaan
Bazinnetje is zelf hoogzwanger .... en misschien wil ze de hond nog wel terug ... onbegrijpelijk ...
pi_181383126
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 11:06 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Dit begrijp ik niet goed. Denken ze dat het beest hondsdol was ? Wat maakt het anders uit waar hij aan stierf ?
Het is nogal een verschil of hij bijvoorbeeld een tumor in zń kop had of dat hij ergens één of andere drugs van straat of thuis van tafel gegeten heeft. Kunnen allebei oorzaken van z'n gedrag zijn. Ik denk dat je dat als eigenaar sowieso wil weten.
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_181383360
Blijkt wel dat gemeente en politie hier steken hebben laten vallen. Zoals zo vaak in het geval van agressieve honden:

https://www.rtvoost.nl/ni(...)ij-nog-nooit-gedaan#
quote:
Volgens Sneller heeft de hond nog nooit andere mensen aangevallen, maar ze erkent wel dat door buren vaker is geklaagd over Royce. Dat gebeurde bij politie en gemeente. “Maar dat zijn mensen die het niet hebben voorzien op die hond.”
https://www.rtvoost.nl/ni(...)gemeente-kampen?amp=
quote:
De politie en de gemeente Kampen hebben nooit meldingen over incidenten met of agressief gedrag van bijthond Royce gekregen.
I'm sliding like a lizard on my belly and back
  Spellchecker woensdag 26 september 2018 @ 00:26:08 #224
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182135552
Peggy schoot buurvrouw te hulp bij vechtende Staffords. Ik hoop dat ze een gouden mandje vinden
Peggy schoot maandagmiddag te hulp toen de negen Staffords van haar buurvrouw in Tilburg om zich heen begonnen te bijten. De buurvrouw raakte gewond en ook Peggy en haar vriend werden gebeten. Dinsdag zijn de honden uit huis gehaald. "Ze worden in beslag genomen en krijgen dan gedragstherapie."

Peggy werd gebeten in haar knie. Haar vriend in zijn arm en buik. "Dat zijn gelukkig oppervlakkige wonden", vertelt ze een dag later. Haar buurvrouw raakte gewond aan haar handen. "Ze is met de ambulance meegegaan en gelukkig viel het mee. Er zijn geen pezen beschadigd. Ze heeft alleen wat hechtingen."

Ruzie
Volgens Peggy vielen de honden niet hun eigenaresse aan. De buurvrouw denkt dat de honden onderling ruzie kregen nadat een van de jonge honden werd overlopen door de andere dieren.

Negen grote honden in een rijtjeshuis lijkt vragen om problemen. Volgens Peggy wilde haar buurvrouw de puppy's in eerste instantie verkopen. "Ze hebben op Marktplaats gestaan, maar door de vooroordelen over het ras kwam ze er niet vanaf." Vervolgens raakte ze gehecht aan de dieren en wilde ze er geen afstand meer van doen.

'Niemand wilde ze hebben'
Peggy realiseert zich ook dat negen van die grote honden geen doen is. "We hebben in proberen te grijpen. We hebben ze weer op Marktplaats en Facebook geplaatst. We hebben opvangcentra gebeld, maar niemand wilde ze aannemen."

Van de hulpdiensten kreeg Peggy te horen dat de dieren in beslag worden genomen. Dat is inmiddels gebeurd. "Dan krijgen ze gedragstherapie en besluit de officier van justitie wat er met ze gaat gebeuren."

'Hoop dat ze een gouden mandje vinden'
De buurvrouw heeft het volste vertrouwen in de dieren. "Ik weet bijna zeker dat ze allemaal door de therapie heen komen en ik hoop dat ze een gouden mandje zullen vinden. Ik vind het schatten van beesten, mijn zoon van 10 zit er ook gewoon tussen."

https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496443875233792
https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496006765838341
pi_182135571
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:26 schreef maily het volgende:
Peggy schoot buurvrouw te hulp bij vechtende Staffords. Ik hoop dat ze een gouden mandje vinden
Peggy schoot maandagmiddag te hulp toen de negen Staffords van haar buurvrouw in Tilburg om zich heen begonnen te bijten. De buurvrouw raakte gewond en ook Peggy en haar vriend werden gebeten. Dinsdag zijn de honden uit huis gehaald. "Ze worden in beslag genomen en krijgen dan gedragstherapie."

Peggy werd gebeten in haar knie. Haar vriend in zijn arm en buik. "Dat zijn gelukkig oppervlakkige wonden", vertelt ze een dag later. Haar buurvrouw raakte gewond aan haar handen. "Ze is met de ambulance meegegaan en gelukkig viel het mee. Er zijn geen pezen beschadigd. Ze heeft alleen wat hechtingen."

Ruzie
Volgens Peggy vielen de honden niet hun eigenaresse aan. De buurvrouw denkt dat de honden onderling ruzie kregen nadat een van de jonge honden werd overlopen door de andere dieren.

Negen grote honden in een rijtjeshuis lijkt vragen om problemen. Volgens Peggy wilde haar buurvrouw de puppy's in eerste instantie verkopen. "Ze hebben op Marktplaats gestaan, maar door de vooroordelen over het ras kwam ze er niet vanaf." Vervolgens raakte ze gehecht aan de dieren en wilde ze er geen afstand meer van doen.

'Niemand wilde ze hebben'
Peggy realiseert zich ook dat negen van die grote honden geen doen is. "We hebben in proberen te grijpen. We hebben ze weer op Marktplaats en Facebook geplaatst. We hebben opvangcentra gebeld, maar niemand wilde ze aannemen."

Van de hulpdiensten kreeg Peggy te horen dat de dieren in beslag worden genomen. Dat is inmiddels gebeurd. "Dan krijgen ze gedragstherapie en besluit de officier van justitie wat er met ze gaat gebeuren."

'Hoop dat ze een gouden mandje vinden'
De buurvrouw heeft het volste vertrouwen in de dieren. "Ik weet bijna zeker dat ze allemaal door de therapie heen komen en ik hoop dat ze een gouden mandje zullen vinden. Ik vind het schatten van beesten, mijn zoon van 10 zit er ook gewoon tussen."

https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496443875233792
https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496006765838341
Je kan de meeste kenmerken wel weer afvinken hier. Geluk dat ze nu elkaar aanvielen en niet een kind oid
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')