abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180824585
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 29 juli 2018 22:59 schreef madam-april het volgende:

[..]

Een Amerikaans Pitbull terrier en een Amerikaanse Staffordshire terrier vallen inderdaad allebei onder de categorie pitbull, maar een Amerikaanse Pitbull terrier is niet hetzelfde als een Amstaff.
De Stafford heeft FCI stamboom.Apt heeft UKC stamboom. Pitbull is verzamelnaam
I'm a Live Wire
pi_180824713
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 15:19 schreef maily het volgende:
Al drie bijtincidenten met loslopende hond Gemert. Iedereen loopt voorzichtig door de wijk

Alweer een bijtincident met een hond in de Gemertse wijk Doonheide. Buurtbewoners klagen steen en been bij de politie, maar die kan niets doen. De hond is eerder al een tijdje uit huis geplaatst voor observatie, maar volgens de experts zou het niet om een gevaarlijke hond voor mensen gaan. Wel geldt er een aanlijnplicht en muilkorfplicht, waar de eigenaar zich volgens de buurtbewoners niets van aantrekt.

Op de Facebookpagina van de wijk meldden buurtbewoners op verschillende data dat ze de hond los hebben zien lopen. Het dier dat bij woonwagenkamp de Viool zou horen, struint de hele wijk af, gaat op opritten zitten en is agressief tegen andere honden. Deze week was het weer raak: het derde bijtincident volgens buurtbewoners.

Donderdagavond rond half zeven werd werd een Yorkshire terriër in zijn poot gebeten door de loslopende hond. De eigenaresse kon haar huisdier nog oppakken maar het was te laat. "Ik heb de politie gebeld, ze hebben de eigenaresse een boete gegeven, maar kunnen verder niets doen. Alleen als er een mens gebeten wordt, kunnen ze verdere maatregelen nemen." Later op de avond zou de hond opnieuw geprobeerd hebben een andere hond te bijten.

De politie bevestigt dat ze regelmatig meldingen krijgt over de bijtende hond. "Er zijn gesprekken geweest tussen de eigenaresse en de wijkagent over het loslopen en gedrag van de hond. Ook zijn er boetes uitgeschreven. De wijkagent heeft met verschillende bewoners contact over de situatie."

Reactie politie
Zolang de hond geen mensen aanvalt, kan de politie niets doen. "De politie bepaalt niet of een hond gevaarlijk is of niet. In het verleden is er een bestuurlijk traject geweest waarbij de hond ook een tijdje uit huis is gehaald om geobserveerd te worden door deskundigen. Daarbij is vastgesteld dat de hond niet gevaarlijk zou zijn voor mensen. Wel is er door de gemeente een aanlijn- en muilkorfplicht ingesteld. Als de politie die overtredingen constateert, dan kan er dus een boete worden gegeven. Dat is ook diverse malen gebeurd."

Een van de buurtbewoners die Omroep Brabant sprak is, bang dat de situatie uit de hand gaat lopen: "Ik hoor dat sommige mensen die de deur uitgaan met hun hond al voorwerpen meenemen om zich te wapenen. Dit gaat een keer fout."

8)7 8)7

Dit gaat zeker een keer fout.
Het beste is die hond vangen/aanlijnen en de dierenambulance bellen en melden dat je een hond gevonden hebt. De eigenaar kan hem dan op gaan halen en de kosten betalen. Er ontstaat daar gelijk een dossier als dat meerdere keren gebeurt
I'm a Live Wire
  maandag 30 juli 2018 @ 15:41:48 #203
214643 Nober
#Altijdtegenons
  Spellchecker woensdag 8 augustus 2018 @ 12:59:40 #204
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181029222
registreer om deze reclame te verbergen
Man stuurt zijn hond doelbewust op kat Kokkie af. Ik was laaiend!

quote:
Dick en Brenda uit Helmond plaatsten een video op Facebook waarop is te zien dat een man zijn hond doelbewust op hun kat Kokkie afstuurt. De twee zijn op zoek naar de hondeneigenaar. "Wat een idioot", "Stuur een paar valse honden op hem af" en "Diep triest" zijn enkele, nog milde, reacties op het filmpje.

De beelden komen van een bewakingscamera, die Dick en Brenda vanaf hun vakantieadres online hebben gezet. Zelf waren ze niet thuis tijdens de aanval, maar zoon Kasper wel.

'Ik was laaiend'
"Ik zat in de tuin en ging een biertje pakken. Toen zag ik op de monitor die man staan met zijn hond. Ik dacht al: waarom staat hij stil? En toen zag ik dat hij zijn hond losliet. Het gebeurde gewoon voor mijn ogen. Ik was laaiend", vertelt hij. Hij wilde direct achter de man aan gaan, maar moest eerst nog even een broek aantrekken. "Omdat het zo warm was, zat ik in mijn onderbroek in de tuin."

Toen hij dit dit boven deed, sprak hij de man wel meteen aan vanuit het raam. "Ik zei: 'Maat, blijf jij maar even staan.' Hij keek me aan, draaide zich om en liep gewoon weer door. Toen ik buiten was, nog geen veertig seconden later, was hij al weg."

Doelbewuste actie
Kat Kokkie lag lekker in de voortuin. Op de camerabeelden is te zien dat de man aan komt lopen met zijn hond. Hij stopt bij het huis en doet de hondenriem af. Het dier rent, na zelfs nog wat aansporing van zijn baasje, op Kokkie af. Die gaat ervandoor.

Kasper is van plan de beelden aan de politie te laten zien. "Het liefst zou ik bij hem hetzelfde doen als wat hij bij mijn kat heeft gedaan, maar ik denk dat dit verstandiger is." Ook wil hij een excuses van de hondeneigenaar zelf. "Ik hoop eigenlijk dat hij zelf nog even aan de deur komt. Misschien dat hij er zelf ook niet zo trots op is achteraf."

De kat is niet gewond geraakt bij de actie. "Ze ligt weer lekker in de tuin."
Filmpje kan ik niet hier posten :@
https://www.facebook.com/100005261430294/posts/904104716441568/

Wat een lamlul die hondeneigenaar ...... :r
pi_181043055
Olifant loopt door tuin in Ommen
quote:
Als politieagent maak je een boel mee, maar soms komen er wel heel opmerkelijke situaties voorbij. Zo werden agenten in Ommen vandaag opgeroepen om te assisteren bij het vangen van... een olifant.

'Volgens de meldkamer zou er een olifant door de tuin van de melder lopen', schrijft de politie op Facebook, 'en ook al aan het eten zijn van zijn perenboom. De melder gaf desgevraagd aan dat het geen grapje betrof.'

Dat het inderdaad niet om een grap ging, bleek toen agenten bij het huis van de melder aankwamen. Daar lagen 'grote bulten ontlasting' op de oprit, ontlasting die inderdaad weleens afkomstig van een olifant kon zijn.

'Dat doet 'ie anders nooit'

De geschrokken bewoners vertelden de agenten dat de eigenaar van de olifant het beest inmiddels had opgehaald en was vertrokken via een bospad. Het bleek voor de agenten een kleine moeite om via het bospad de eigenaar én de olifant te traceren.

De agenten schrijven: 'Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit.'

Circus

'De olifant hoorde bij een circus, die dezer dagen op een camping in de omgeving is neergestreken. De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met ons teruggegaan naar de geschrokken bewoners.'

De man heeft de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade. En de agenten? Die maakten nog even een foto met het dier, 'om te voorkomen dat niemand ons gelooft...'.
pi_181045704
quote:
Godver dan sta je ook even raar te kijken :D
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 02:41:54 #207
7380 Treinhomo
Bring me Edelweiss
pi_181045726
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op woensdag 8 augustus 2018 23:17 schreef Chai het volgende:
quote:
'De olifant hoorde bij een circus, die dezer dagen op een camping in de omgeving is neergestreken. De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met ons teruggegaan naar de geschrokken bewoners.'
'Dat'. }:|
Mike Pence and ISIS are both homophobic,
but Mike doesn't throw gay men off the roof
so he is better
this isn't that hard, people !
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 10:45:07 #208
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181342495
Meteen dood, mooi zo !
quote:
In Rotterdam-Zuid heeft een pitbull-achtige hond gistermiddag een 68-jarige vrouw aangevallen. Ze werd in haar buik en arm gebeten.

De zwaargewonde vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een buurtbewoner bracht de vrouw drie kinderen naar huis. Toen daar de deur openging, rende de hond naar buiten en greep hij haar.

Stuk hout
Iemand die het slachtoffer hoorde gillen, stak een een stuk hout in de bek van de hond, net zo lang tot die zijn kaken opende en de vrouw losliet. Enkele mannen hielden het dier in bedwang tot de politie hem een muilkorf omdeed en verdoofde.

Het dier stierf op straat. Om de doodsoorzaak te achterhalen wordt er sectie verricht, schrijft RTV Rijnmond.
Geweldig zo'n hond die zijn territorium verdedigd.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 10:57:28 #209
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_181342691
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 10:45 schreef deedeetee het volgende:
Meteen dood, mooi zo !

[..]

Geweldig zo'n hond die zijn territorium verdedigd.
Kan de hond niks aan doen vet zielig dattie dood is
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 11:06:01 #210
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181342852
quote:
Het dier stierf op straat. Om de doodsoorzaak te achterhalen wordt er sectie verricht
Dit begrijp ik niet goed. Denken ze dat het beest hondsdol was ? Wat maakt het anders uit waar hij aan stierf ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 15:24:21 #211
115121 Arizona
#neverforget
pi_181348737
https://www.rtvoost.nl/ni(...)ientallen-hechtingen
quote:
De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen was nog geen minuut binnen bij kennissen toen de American Stafford vanuit het niets de aanval opende en haar van achteren te grazen nam. Het resultaat: zware bijtwonden en tientallen hechtingen. Al is ze ook opgelucht. Haar baby is namelijk ongedeerd gebleven…

Ze kan er nog steeds niet over uit, Marissa. De Kampense - zelf baasje van chihuahua Luca - is gek van dieren en toen ze dit weekeinde een bezoekje aan vrienden bracht, aaide ze dan ook eerst enthousiast de twee viervoeters van het gezin.

Van achteren aangevallen

“De eigenaresse was er niet, maar haar schoonzus. Nadat ik de honden had geaaid en mijn handen had gewassen, ging ik zitten. Meteen werd ik van achteren aangevallen. De hond beet me vol in mijn achterhoofd.”

De schoonzus probeerde tevergeefs de hond van het slachtoffer te halen. “Hij beet me in mijn gezicht en arm. Tot twee keer toe wist ik te ontsnappen, maar die hond kwam me steeds achterna.”

Door huis gesleurd
De hond sleurde haar zelfs door het huis, waarbij ze haar armen voor haar buik hield om haar ongeboren kind te beschermen. Uiteindelijk staakte het beest de aanval en ontsnapte via de achterdeur.

Vervolgens alarmeerde ze haar vader Henk. Die vond haar in de douche. "Het bloed spoot eruit, ik dacht echt dat ik haar zou kwijtraken", zegt de vader.

Tientallen hechtingen
Marissa werd ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht. “Ik heb 20 tot 30 hechtingen in mijn gezicht, 7 in mijn arm, een gat in mijn wang, twee tanden zijn afgebroken en mijn haar moest worden afgeknipt.”

Geëmotioneerd doet ze haar verhaal. “Achteraf had het nog veel gekker gekund. De tweede hond heeft zich er goddank niet mee bemoeid. Het ging om een oudere pup en vader. De vader had me in mijn kaak te pakken, maar als hij me in mijn hals had gegrepen, vraag ik me af of ik het had kunnen navertellen.”

Baby
Marissa is 22 weken zwanger. Haar grootste opluchting is dat de baby het goed maakt. “De gynaecoloog heeft me onderzocht en met het jongetje is goddank niets aan de hand.”

Strijdvaardig
Hoe aangeslagen ook, ze klinkt strijdvaardig. Ze is namelijk niet van plan het erbij te laten zitten. Wat haar vooral steekt is dat de eigenaren van de hond zich niet of nauwelijks om haar bekommerden: “Die waren alleen maar bang dat hun hond nu misschien wel moet worden afgemaakt. Ik heb nu een letselschadeadvocaat in de arm genomen.”

Massale verontwaardiging
De aanval heeft intussen in Kampen massale verontwaardiging veroorzaakt. Op de website van Kampen.online stromen tientallen reacties binnen.

Gedragstest
De politie heeft de viervoeter in beslag genomen. De hond wordt nu eerst een week lang door een gedragsdeskundige onderzocht, daarna wordt beslist wat er met het dier gaat gebeuren.
Twente O+
The sun always shines on TV
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 15:29:08 #212
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181348851
quote:
Daar gaan we weer met die onzin. NIks onderzoeken door gedragsdeskundige, het ( gevaarlijk agressieve) gedrag is toch wel akelig duidelijk gebleken nietwaar ? Afmaken en eigenaren aanpakken.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_181349342
quote:
Dat doet ie anders nooit....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 16:30:02 #214
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_181350190
Tsja vrijwillig een huis in gaan waar ze zo'n hond hebben is dus mss toch niet zo'n goed idee. Ik zou dat niet durven maar ben dan ook een angsthaas als t om honden gaat.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Spellchecker dinsdag 21 augustus 2018 @ 16:46:44 #215
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181350390
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 16:30 schreef deedeetee het volgende:
Tsja vrijwillig een huis in gaan waar ze zo'n hond hebben is dus mss toch niet zo'n goed idee. Ik zou dat niet durven maar ben dan ook een angsthaas als t om honden gaat.
Twee nog wel .... EN ze aaien .... :N

Ik hoop dat haar littekens netjes genezen ....
En godzijdank is haar zoontje nog niet geboren. Kind had het niet overleefd. Zouden ze nog vrienden zijn?
pi_181351609
quote:
De tweede hond heeft zich er goddank niet mee bemoeid. Het ging om een oudere pup en vader. De vader had me in mijn kaak te pakken, maar als hij me in mijn hals had gegrepen, vraag ik me af of ik het had kunnen navertellen.”
En dat dat soort tokkievolk het dan ook nog een goed idee vindt om te fokken met zo'n pauperhond... Je zal er maar een pup van hebben, zo'n onbetrouwbaar beest. Lekker dan :r Hond afmaken, en die mensen verbieden ooit nog iets gevaarlijkers dan een goudvis in huis te nemen :N
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  Spellchecker dinsdag 21 augustus 2018 @ 17:49:21 #217
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181351638
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 17:47 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

En dat dat soort tokkievolk het dan ook nog een goed idee vindt om te fokken met zo'n pauperhond... Je zal er maar een pup van hebben, zo'n onbetrouwbaar beest. Lekker dan :r Hond afmaken, en die mensen verbieden ooit nog iets gevaarlijkers dan een goudvis in huis te nemen :N
Slachtoffer heeft zelf ook een hond (chihuahua), kan de stafford daardoor getriggerd zijn?
pi_181353674
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 17:49 schreef maily het volgende:

[..]

Slachtoffer heeft zelf ook een hond (chihuahua), kan de stafford daardoor getriggerd zijn?
Nou... Honden zijn doorgaans niet zo dom dat ze het verschil niet opmerken tussen een mens dat naar andere hond(en) ruikt en een echte andere hond. Dus zelfs als die hond een bloedhekel aan chihuahua's heeft lijkt het me sterk dat hij daarom die vrouw te grazen nam :P En dan zou hij ook (juist) bij binnenkomst toen ze hem aaide al wel raar gedrag hebben moeten vertonen zou ik denken. Dat hij dan pas iets doet als ze weg is gelopen, handen heeft gewassen en gaat zitten vind ik raar. Waardoor hij dan wel getriggerd is zou ik niet weten, in zijn hoofd was er vast een reden maar ik heb geen idee.

Wat ik wel weet is dat een hond die zoiets doet een enkeltje dierenarts moet krijgen. En die baasjes moeten zich schamen dat ze die hond niet alvast zelf hebben weggebracht. Een snel spuitje in bijzijn van de baas is 10x diervriendelijker dan hem eerst in beslag laten nemen, in een kennel laten zetten, en dan nog laten evalueren (met zeer grote kans dat er vervolgens alsnog een spuitje volgt). Als het mijn hond was zou ik wel weten wat ik had gedaan. Maar mijn honden zijn geen pauperhonden en bijten gelukkig geen mensen het ziekenhuis in.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 18:02:01 #219
115121 Arizona
#neverforget
pi_181376634
_O- Het baasje nu aan het woord. Zijn letterlijke woorden:
quote:
“Mijn hond grijpt nooit zomaar iemand, dat heeft hij nog nooit gedaan. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”
https://www.rtvoost.nl/ni(...)hij-nog-nooit-gedaan
Twente O+
The sun always shines on TV
pi_181376760
quote:
10s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 18:02 schreef MaLo het volgende:
_O- Het baasje nu aan het woord. Zijn letterlijke woorden:

[..]

https://www.rtvoost.nl/ni(...)hij-nog-nooit-gedaan
RTV oost is wel clickbait gericht genoeg om woorden van die strekking even zo te draaien voor een lekker cliché citaat.

De woorden van het baasje hebben ze ook maar van horen zeggen omdat hij in de gevangenis zit. :')
  Spellchecker woensdag 22 augustus 2018 @ 18:25:35 #221
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181376966
quote:
10s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 18:02 schreef MaLo het volgende:
_O- Het baasje nu aan het woord. Zijn letterlijke woorden:

[..]

https://www.rtvoost.nl/ni(...)hij-nog-nooit-gedaan
Bazinnetje is zelf hoogzwanger .... en misschien wil ze de hond nog wel terug ... onbegrijpelijk ...
pi_181383126
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 11:06 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Dit begrijp ik niet goed. Denken ze dat het beest hondsdol was ? Wat maakt het anders uit waar hij aan stierf ?
Het is nogal een verschil of hij bijvoorbeeld een tumor in zń kop had of dat hij ergens één of andere drugs van straat of thuis van tafel gegeten heeft. Kunnen allebei oorzaken van z'n gedrag zijn. Ik denk dat je dat als eigenaar sowieso wil weten.
I'm a Live Wire
pi_181383360
Blijkt wel dat gemeente en politie hier steken hebben laten vallen. Zoals zo vaak in het geval van agressieve honden:

https://www.rtvoost.nl/ni(...)ij-nog-nooit-gedaan#
quote:
Volgens Sneller heeft de hond nog nooit andere mensen aangevallen, maar ze erkent wel dat door buren vaker is geklaagd over Royce. Dat gebeurde bij politie en gemeente. “Maar dat zijn mensen die het niet hebben voorzien op die hond.”
https://www.rtvoost.nl/ni(...)gemeente-kampen?amp=
quote:
De politie en de gemeente Kampen hebben nooit meldingen over incidenten met of agressief gedrag van bijthond Royce gekregen.
I'm a Live Wire
  Spellchecker woensdag 26 september 2018 @ 00:26:08 #224
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182135552
Peggy schoot buurvrouw te hulp bij vechtende Staffords. Ik hoop dat ze een gouden mandje vinden
Peggy schoot maandagmiddag te hulp toen de negen Staffords van haar buurvrouw in Tilburg om zich heen begonnen te bijten. De buurvrouw raakte gewond en ook Peggy en haar vriend werden gebeten. Dinsdag zijn de honden uit huis gehaald. "Ze worden in beslag genomen en krijgen dan gedragstherapie."

Peggy werd gebeten in haar knie. Haar vriend in zijn arm en buik. "Dat zijn gelukkig oppervlakkige wonden", vertelt ze een dag later. Haar buurvrouw raakte gewond aan haar handen. "Ze is met de ambulance meegegaan en gelukkig viel het mee. Er zijn geen pezen beschadigd. Ze heeft alleen wat hechtingen."

Ruzie
Volgens Peggy vielen de honden niet hun eigenaresse aan. De buurvrouw denkt dat de honden onderling ruzie kregen nadat een van de jonge honden werd overlopen door de andere dieren.

Negen grote honden in een rijtjeshuis lijkt vragen om problemen. Volgens Peggy wilde haar buurvrouw de puppy's in eerste instantie verkopen. "Ze hebben op Marktplaats gestaan, maar door de vooroordelen over het ras kwam ze er niet vanaf." Vervolgens raakte ze gehecht aan de dieren en wilde ze er geen afstand meer van doen.

'Niemand wilde ze hebben'
Peggy realiseert zich ook dat negen van die grote honden geen doen is. "We hebben in proberen te grijpen. We hebben ze weer op Marktplaats en Facebook geplaatst. We hebben opvangcentra gebeld, maar niemand wilde ze aannemen."

Van de hulpdiensten kreeg Peggy te horen dat de dieren in beslag worden genomen. Dat is inmiddels gebeurd. "Dan krijgen ze gedragstherapie en besluit de officier van justitie wat er met ze gaat gebeuren."

'Hoop dat ze een gouden mandje vinden'
De buurvrouw heeft het volste vertrouwen in de dieren. "Ik weet bijna zeker dat ze allemaal door de therapie heen komen en ik hoop dat ze een gouden mandje zullen vinden. Ik vind het schatten van beesten, mijn zoon van 10 zit er ook gewoon tussen."

https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496443875233792
https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496006765838341
pi_182135571
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:26 schreef maily het volgende:
Peggy schoot buurvrouw te hulp bij vechtende Staffords. Ik hoop dat ze een gouden mandje vinden
Peggy schoot maandagmiddag te hulp toen de negen Staffords van haar buurvrouw in Tilburg om zich heen begonnen te bijten. De buurvrouw raakte gewond en ook Peggy en haar vriend werden gebeten. Dinsdag zijn de honden uit huis gehaald. "Ze worden in beslag genomen en krijgen dan gedragstherapie."

Peggy werd gebeten in haar knie. Haar vriend in zijn arm en buik. "Dat zijn gelukkig oppervlakkige wonden", vertelt ze een dag later. Haar buurvrouw raakte gewond aan haar handen. "Ze is met de ambulance meegegaan en gelukkig viel het mee. Er zijn geen pezen beschadigd. Ze heeft alleen wat hechtingen."

Ruzie
Volgens Peggy vielen de honden niet hun eigenaresse aan. De buurvrouw denkt dat de honden onderling ruzie kregen nadat een van de jonge honden werd overlopen door de andere dieren.

Negen grote honden in een rijtjeshuis lijkt vragen om problemen. Volgens Peggy wilde haar buurvrouw de puppy's in eerste instantie verkopen. "Ze hebben op Marktplaats gestaan, maar door de vooroordelen over het ras kwam ze er niet vanaf." Vervolgens raakte ze gehecht aan de dieren en wilde ze er geen afstand meer van doen.

'Niemand wilde ze hebben'
Peggy realiseert zich ook dat negen van die grote honden geen doen is. "We hebben in proberen te grijpen. We hebben ze weer op Marktplaats en Facebook geplaatst. We hebben opvangcentra gebeld, maar niemand wilde ze aannemen."

Van de hulpdiensten kreeg Peggy te horen dat de dieren in beslag worden genomen. Dat is inmiddels gebeurd. "Dan krijgen ze gedragstherapie en besluit de officier van justitie wat er met ze gaat gebeuren."

'Hoop dat ze een gouden mandje vinden'
De buurvrouw heeft het volste vertrouwen in de dieren. "Ik weet bijna zeker dat ze allemaal door de therapie heen komen en ik hoop dat ze een gouden mandje zullen vinden. Ik vind het schatten van beesten, mijn zoon van 10 zit er ook gewoon tussen."

https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496443875233792
https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/1044496006765838341
Je kan de meeste kenmerken wel weer afvinken hier. Geluk dat ze nu elkaar aanvielen en niet een kind oid
  Spellchecker woensdag 26 september 2018 @ 00:28:26 #226
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182135575
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:27 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Je kan de meeste kenmerken wel weer afvinken hier. Geluk dat ze nu elkaar aanvielen en niet een kind oid
Inderdaad. Ik heb wel medelijden met de buren .... :@
pi_182135596
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:28 schreef maily het volgende:

[..]

Inderdaad. Ik heb wel medelijden met de buren .... :@
Dat sowieso, al snap ik niet helemaal wat er in je omgaat als je besluit om erin te springen als 9 relatief gevaarlijke honden elkaar te lijf gaan... Ik zou ze het zelf laten uitvechten, no way dat ik mijn leven waag voor wat eigenlijk?
pi_182135611
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:30 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dat sowieso, al snap ik niet helemaal wat er in je omgaat als je besluit dom erin te springen als 9 relatief gevaarlijke honden elkaar te lijf gaan... Ik zou ze het zelf laten uitvechten, no way dat ik mijn leven waag voor wat eigenlijk?
Voor een heldenstatus.
pi_182136568
Er moet gewoon een vergunningenstelsel komen op het fokken van honden. Al die tokkies met nestjes.... wie heeft er nu 9 staffords in een rijtjeshuis??

Pvdd doe er iets aan.

Ik ben sws voor een verbod van vechthonden.
pi_182138443
Waarom worden deze niet afgemaakt?
  woensdag 26 september 2018 @ 08:51:54 #231
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_182138459
9 Staffords in huis :')

"HeT ZIjN sCHatTen vAn BEestEN hOOr, eCHt waAr"
pi_182138495
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Bugno2 het volgende:
9 Staffords in huis :')

"HeT ZIjN sCHatTen vAn BEestEN hOOr, eCHt waAr"
doe niet zo lullig Priscilla
Kuttepielen, daar zit muziek in
Pigmeat met Beter Leven Keurmerk
  woensdag 26 september 2018 @ 09:00:02 #233
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_182138524
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 08:56 schreef Symphonic het volgende:

[..]

doe niet zo lullig Priscilla
waar bbemoei jij je mee dan??/ ik heb al jaren steffots en nooit geen probleme zelfs mn zoontje van 1 janiaro speelt ltijd met ze staarten trekekn op ze zitten en nooit agresief die beesten doen heus niet zoaar iets hoor mensen hebben gewoon vooorodelen over steffots zonder dat ze die beeste kenne nou je muil houde of ik zal ze op je aftsure dan zul je wel eanders piepen met je kleien kuttelikkertje zeker hahaha laat me niet lachen tot nooit meer ziens priscilla
  Spellchecker woensdag 3 oktober 2018 @ 07:59:03 #234
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182287158
update

Eigenaresse wil bijtende Staffords terug. Ik heb alles over voor die beestjes

De eigenaresse van de negen Staffords die vorige week om zich heen begonnen te bijten, heeft een advocaat in de arm genomen. De vrouw uit Tilburg wil weten waar de inbeslaggenomen honden zijn en wat er met ze gaat gebeuren. Ook wil ze de twee oudste honden graag terug hebben.

De eigenaresse, die anoniem wil blijven, is er kapot van. Ze heeft negen maanden voor de pups gezorgd en zit nu in een ‘leeg huis’. “Als ik naar de foto’s kijk, komen er allemaal herinneringen boven”, vertelt ze. “Al kost het mij m’n huis of mijn laatste euro. Ik heb alles over voor die beestjes.”

Onderlinge vechtpartij
De negen honden kregen onderling ruzie, volgens haar. Een van de jonge honden werd overlopen door de andere dieren waarop ze elkaar begonnen te bijten. De Tilburgse raakte gewond toen ze de honden uit elkaar probeerde te halen. Ze heeft hechtingen in haar handen, maar het gaat verder goed.

LEES OOK: Peggy schoot buurvrouw te hulp bij vechtende Staffords: 'Ik hoop dat ze een gouden mandje vinden'

Het was niet de bedoeling dat de negen Staffords allemaal in het huis zouden blijven. De vrouw probeerde de pups te verkopen, maar dit lukte nog niet echt. Na het bijtincident zijn alle honden in beslag genomen. Ze krijgen gedragstherapie.

De Tilburgse wil de ouders graag terug hebben als zij door de gedragstherapie heen komen. Ze hoopt dat er voor de pups een ‘gouden mandje’ wordt gevonden.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 08:23:16 #235
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_182287299
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 07:59 schreef maily het volgende:
update

Eigenaresse wil bijtende Staffords terug. Ik heb alles over voor die beestjes

De eigenaresse van de negen Staffords die vorige week om zich heen begonnen te bijten, heeft een advocaat in de arm genomen. De vrouw uit Tilburg wil weten waar de inbeslaggenomen honden zijn en wat er met ze gaat gebeuren. Ook wil ze de twee oudste honden graag terug hebben.

De eigenaresse, die anoniem wil blijven, is er kapot van. Ze heeft negen maanden voor de pups gezorgd en zit nu in een ‘leeg huis’. “Als ik naar de foto’s kijk, komen er allemaal herinneringen boven”, vertelt ze. “Al kost het mij m’n huis of mijn laatste euro. Ik heb alles over voor die beestjes.”

Onderlinge vechtpartij
De negen honden kregen onderling ruzie, volgens haar. Een van de jonge honden werd overlopen door de andere dieren waarop ze elkaar begonnen te bijten. De Tilburgse raakte gewond toen ze de honden uit elkaar probeerde te halen. Ze heeft hechtingen in haar handen, maar het gaat verder goed.

LEES OOK: Peggy schoot buurvrouw te hulp bij vechtende Staffords: 'Ik hoop dat ze een gouden mandje vinden'

Het was niet de bedoeling dat de negen Staffords allemaal in het huis zouden blijven. De vrouw probeerde de pups te verkopen, maar dit lukte nog niet echt. Na het bijtincident zijn alle honden in beslag genomen. Ze krijgen gedragstherapie.

De Tilburgse wil de ouders graag terug hebben als zij door de gedragstherapie heen komen. Ze hoopt dat er voor de pups een ‘gouden mandje’ wordt gevonden.
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 09:00 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

waar bbemoei jij je mee dan??/ ik heb al jaren steffots en nooit geen probleme zelfs mn zoontje van 1 janiaro speelt ltijd met ze staarten trekekn op ze zitten en nooit agresief die beesten doen heus niet zoaar iets hoor mensen hebben gewoon vooorodelen over steffots zonder dat ze die beeste kenne nou je muil houde of ik zal ze op je aftsure dan zul je wel eanders piepen met je kleien kuttelikkertje zeker hahaha laat me niet lachen tot nooit meer ziens priscilla
  woensdag 3 oktober 2018 @ 09:27:34 #236
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_182288014
Goed om te lezen dat ze met de pups bleef zitten. Waarschuwing voor anderen om dit soort hond niet meer te fokken.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 10 november 2018 @ 17:09:25 #237
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_183064258
quote:
Minister Schouten maakt werk van 'bijthonden'

Minister Schouten van Landbouw komt met nieuwe maatregelen om incidenten met bijthonden tegen te gaan. Er komt een landelijk registratiesysteem voor bijtincidenten en er gaat een fokverbod gelden voor zogeheten 'hoog risico-honden'.

Bij het fokverbod gaat het om de beslissing om met individuele risico-honden niet verder te fokken. Om het fokverbod te kunnen uitvoeren, komt eind dit jaar een lijst beschikbaar met honden die een potentieel risico vormen.

Zo'n lijst is er nu ook al, met onder meer de pitbull en de rottweiler, maar volgens het ministerie is die nog onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd. De nieuwe lijst wordt gebaseerd op "genetische (fysieke en mentale) karakteristieken", schrijft Schouten aan de Tweede Kamer.

Fokverbod

Op basis van de lijst kunnen toezichthouders straks gericht toetsen of honden risicovol (agressief) gedrag vertonen. Minister Schouten werkt aan een 'risicotest' waarmee dat kan worden beoordeeld. Als honden ongewenst gedrag vertonen, mogen ze worden uitgesloten van het fokken.

"Ik wil daarbij kijken in welke situaties een castratie- of sterilisatieplicht opgelegd kan worden in aanvulling op dit fokverbod", schrijft Schouten aan de Tweede Kamer. Volgens de minister kunnen met de 'risicotest' ook geïmporteerde honden worden gecontroleerd.
Landelijke registratie

Ook komt er een landelijke database waarin gemeenten en de politie gegevens over bijtincidenten kunnen bijhouden. Zo'n registratiesysteem moet meer inzicht bieden in welke hondenrassen vaak bijtincidenten veroorzaken.

In 2019 starten de politie en een aantal gemeenten met een registratiepilot.

Update

Het fokverbod en het landelijke registratiesysteem stonden al langer op de politieke agenda. De voorganger van minister Schouten, staatssecretaris Van Dam, kondigde in februari vorig jaar al aan dat hij een fok- en importverbod zou uitwerken, evenals een uniform registratiesysteem. Maar die zijn er nog altijd niet.

De Tweede Kamer had minister Schouten daarom om een update gevraagd. Eerder dit jaar spraken enkele deskundigen in de Kamer hun zorgen uit over incidenten met hoog risico-honden.
https://nos.nl/artikel/22(...)-van-bijthonden.html
  zaterdag 10 november 2018 @ 17:18:26 #238
38496 Perrin
Sapere aude
pi_183064370
Al die gespierde tokkiehonden mogen wat mij betreft verboten.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  zondag 11 november 2018 @ 08:59:06 #239
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_183074406
Daarmee veranderd toch helemaal niets? De raad van beheer doet dit namelijk al met de mag test.

Het probleem zit hem in de 'vrije' fok, waar geen controle op zit.
Een andere test is grappig, maar niet heel nuttig, hoe ze gaan handhaven buiten de raad van beheer om, dat is interessant.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Spellchecker zondag 11 november 2018 @ 10:56:31 #240
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_183075361
Honden richten slachting aan op schapenweide Ede

De Edese schapenhouder Bart Kemp schreef op Facebook zijn verdrietige verhaal over het bloedbad op zijn schapenwei door drie honden.

Hij schreef

Helaas werden onze dieren en wij maandag getroffen door een vreselijke aanval door 3 bouviers.
Het was in een koppel van 44 bij ons geboren jonge ooitjes waar 2 rammen bij liepen. Ongeveer de helft was drachtig.
De beesten hebben een vreselijk bloedbad aangericht, dieren liepen in het aangrenzende bos, op straat, dodelijk gewond een halve kilometer verder, levend de oren eraf gevreten, mijn liefste ooitje viel in shock dood door de stress terwijl we naast haar stonden, zonder gebeten te zijn.

Onze dieren hebben vreselijk pijn geleden, en lijden nog
6 dieren hebben het niet overleefd, 12 dieren zijn gewond, gehecht, en het is nog niet zeker of sommigen het overleven. We zijn er als gezin kapot van, en ik word steeds emotioneel als ik ze zie of er aan denk.

We eisen de dood van deze honden

Beste hondeneigenaar,
Hoe vaak word niet gezegd ‘mijn hond doet dat niet’?
Hoe vaak gebeurd het tóch, of gaat het nét goed?
Neem alstublieft verantwoordelijkheid voor uw dieren, en zorg dat zoiets niet kán gebeuren.

Ik hoop dat u dit bericht deelt om andere slachtoffers te voorkomen.

Voor de duidelijkheid, de hondeneigenaar heeft zelf gebeld na de aanval, wil alles betalen, maar op dit moment heeft geld niet zo’n waarde hierin en helpt dat onze dieren niet.

Dit is geschreven door Bart Kemp. Een man die zijn dieren in een wei beschermt met een hek van een meter hoog.
  Spellchecker donderdag 22 november 2018 @ 19:35:45 #241
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_183309044
quote:
UPDATE

Stafford die zwangere Marissa aanviel moet worden afgemaakt

De hond die de zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen ernstig toetakelde in augustus, wordt afgemaakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. Het baasje van ’Royce’ laat het er niet bij zitten.
De zwangere Kampense kwam groot in het nieuws na de aanval van de American Stafford. „Ik heb 20 tot 30 hechtingen in mijn gezicht, 7 in mijn arm, een gat in mijn wang en twee gebroken tanden”, vertelde ze na afloop van de aanval, in het huis van kennissen.
De burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, bevestigt tegenover RTV Oost het vonnis over de hond. Het baasje gaat in beroep tegen de beslissing.
Marissa de Lange is wel blij en opgelucht, laat ze weten, hoewel het besluit haar als dierenvriend pijn doet. „Ook omdat het gezin, waarin Royce woont, drie kinderen heeft. Kijk, er zijn de verhalen dat Royce niet vals is, maar dan was hij ook wel door de testen gekomen.”

Blij nieuws
De aanstaande moeder heeft verder goed nieuws: ze maakt het goed, en op de dag dat ze is uitgerekend, wordt ze 21 jaar. „Rond kerst”, vertelt ze tegen de tv-zender. „Met wat geluk wordt het dus een kerstkindje.”
  donderdag 22 november 2018 @ 19:48:14 #242
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_183309294
Ik ben altijd weer verbijsterd dat mensen een hond die iemand ( ernstig ) heeft gebeten gewoon willen houden. Als t mijn hond was dan liet ik hem meteen inslapen. Die zou ik echt niet meer in huis willen hebben.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Spellchecker vrijdag 4 januari 2019 @ 15:39:43 #243
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_184200960
Meisje (5) uit Alkmaar zwaargewond door hond

Een vijfjarig meisje uit Alkmaar is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat ze uit het niets was aangevallen door een Rottweiler. Ze liep een gecompliceerde armbreuk op en ook is een stuk hoofdhuid met haar door het dier losgerukt. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht.
De peuter liet samen met een familielid twee kleine hondjes uit langs de Grevelingen toen er vanuit de bosschages een Rottweiler aan kwam rennen. Het dier stortte zich vol op het meisje. De eigenaar van de hond probeerde haar te ontzetten door boven op de Rottweiler te duiken. Slechts met hulp van omstanders en de toegesnelde politie was de hond onder controle te brengen. In overleg met de eigenaar is besloten de hond direct te doden.
  Spellchecker vrijdag 4 januari 2019 @ 15:44:10 #244
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_184201077
Boete voor baasje van vechthond die kat doodbeet

Reinart K., de eigenaar van de vechthond die vorig jaar augustus een kat doodbeet, moet een taakstraf van minstens 20 uur uitoefenen en een boete van 638 euro betalen. Dat bepaalde de politierechter in Rotterdam vandaag.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:51:36 #245
476022 PzKpfw
I'm on Smoko
pi_184201241
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:39 schreef maily het volgende:
Meisje (5) uit Alkmaar zwaargewond door hond

Een vijfjarig meisje uit Alkmaar is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat ze uit het niets was aangevallen door een Rottweiler. Ze liep een gecompliceerde armbreuk op en ook is een stuk hoofdhuid met haar door het dier losgerukt. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht.
De peuter liet samen met een familielid twee kleine hondjes uit langs de Grevelingen toen er vanuit de bosschages een Rottweiler aan kwam rennen. Het dier stortte zich vol op het meisje. De eigenaar van de hond probeerde haar te ontzetten door boven op de Rottweiler te duiken. Slechts met hulp van omstanders en de toegesnelde politie was de hond onder controle te brengen. In overleg met de eigenaar is besloten de hond direct te doden.
Wat heeft dit met de OP te maken? Het baasje heeft de hond immers gelijk in laten slapen.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:52:25 #246
115121 Arizona
#neverforget
pi_184201261
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:39 schreef maily het volgende:
Meisje (5) uit Alkmaar zwaargewond door hond

Een vijfjarig meisje uit Alkmaar is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat ze uit het niets was aangevallen door een Rottweiler. Ze liep een gecompliceerde armbreuk op en ook is een stuk hoofdhuid met haar door het dier losgerukt. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht.
De peuter liet samen met een familielid twee kleine hondjes uit langs de Grevelingen toen er vanuit de bosschages een Rottweiler aan kwam rennen. Het dier stortte zich vol op het meisje. De eigenaar van de hond probeerde haar te ontzetten door boven op de Rottweiler te duiken. Slechts met hulp van omstanders en de toegesnelde politie was de hond onder controle te brengen. In overleg met de eigenaar is besloten de hond direct te doden.
Echt sneu, zo'n meisje kan voor het leven getekend zijn.
Twente O+
The sun always shines on TV
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:13:37 #247
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_184201696
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:51 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Wat heeft dit met de OP te maken? Het baasje heeft de hond immers gelijk in laten slapen.
Het sluit mss wel precies aan bij de TT. Hij deed het anders nooit en de baas wilde de kans uitsluiten dattie t nog eens zou doen ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:27:17 #248
476022 PzKpfw
I'm on Smoko
pi_184201965
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:13 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Het sluit mss wel precies aan bij de TT. Hij deed het anders nooit en de baas wilde de kans uitsluiten dattie t nog eens zou doen ?
Dit gaat meer over tokkies die er heilig van overtuigd blijven na een incident dat hun hond heel lief is en eigenlijk wel terug zou moeten.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:28:34 #249
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_184201996
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:51 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Wat heeft dit met de OP te maken? Het baasje heeft de hond immers gelijk in laten slapen.
In zoverre dat dit soort extreem gedrag vrijwel nooit uit het niets komt.
De honden die werkelijk zomaar ineens zo heftig aanvallen, vanuit prima sociaal gedrag naar dit gaan, op 1 hand te tellen zijn (wat dan eigenlijk altijd om acute en ernstige medische redenen gaat, als in die ene dikkert die niet dik is door teveel vreten).

Er zijn maar een beperkt aantal redenen waardoor er meer valt dan een enkele (ernstige) beet. Een werkelijk zomaar vanuit het niets komt eigenlijk alleen voor bij medische redenen en zoals al gezegd is dat vrij uitzonderlijk.
En bij medische redenen mag je ook al een heleboel afstrepen. Want deze hond ging op een willekeurig kind af. Er is hier geen sprake van acute pijn waardoor degene die op dat moment contact met de hond heeft gebeten wordt. Iedereen die op dat moment dichtbij genoeg is gebeten wordt. De hond ging op dat kind af, er is weinig reden om een acute medische reden te koppelen aan het kind (want de hond was niet in contact met dat kind, zocht het zelf op).


Dat deze eigenaar zijn/haar verantwoordelijkheid heeft genomen nu het ergste al gebeurd is is goed. Maar er moet gevraagd worden of dit voorkomen had kunnen worden.
Nu is er een kind ernstig gewond en een hond dood.
Ik acht de kans meer dan redelijk aanwezig dat deze hond al ernstige gedrags problemen had, waardoor hij nooit los had mogen lopen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cause_Mayhem op 04-01-2019 16:34:12 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:33:28 #250
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_184202092
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:27 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Dit gaat meer over tokkies die er heilig van overtuigd blijven na een incident dat hun hond heel lief is en eigenlijk wel terug zou moeten.
Onzin.

Niet willen zien wat gaat gebeuren als je er zo mee om blijft gaan is waar het om gaat.
Daar krijg je dat hele dat doet hij anders nooit van.

Van het oh hij speelt alleen naar met andere honden, alleen vinden die andere honden het niet zo mooi tot hij vertoond agressie naar mensen, maar hij kan best wel los/zonder muilkorf, want het is tot nu toe bij dreigen gebleven.

Dat is de klassieke 'dat doet hij anders nooit'. Dat echt iedereen, van leek tot specialist, kan zien dat het enkel in grove ellende zal eindigen, maar de eigenaar maar blijft doen alsof er niets aan de hand is. Totdat het ergste gebeurd en soms zelfs daarna.

[ Bericht 1% gewijzigd door Cause_Mayhem op 04-01-2019 16:50:24 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')