Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 12:42 |
Bestaat hier al een topic over? fok nieuws iig wel ik heb zelf ook een pan van de Albert Heijn en het viel mij op dat ik twee keer onrustig heb geslapen nadat ik ook 2 keer op deze pan iets had bereid. Zou natuurlijk kunnen dat het ook 2 keer hetzelfde gerecht was (hamburgers) Nu twijfel ik dus of die teflon laag van een nieuwe pan invloed heeft gehad op mijn nachtrust. Niemand kan daar waarschijnlijk iets nuttigs over zeggen maar als vogels uit de lucht vallen door een pan.. sorry hoor.. maar dat vind ik toch best bizar | |
Munktar | donderdag 26 januari 2017 @ 12:51 |
Gebakken kip is altijd dood | |
jogy | donderdag 26 januari 2017 @ 12:56 |
Lijkt me een broodje aap kanarie. Van de vrouw dan. | |
Woelwater | donderdag 26 januari 2017 @ 13:00 |
Nee, is algemeen bekend. https://www.parkietenfreak.nl/a-teflon.php https://vogelverenigingav(...)iftiging-bij-vogels/ | |
wcborstel | donderdag 26 januari 2017 @ 13:01 |
Als je de pan totaal verkeerd gebruikt, dus niets erin doen en op groot vuur zetten, of de pan niet eerst afwassen voor eerste gebruik, en je zet die vogels er vlak naast dan kan het wel eens mis gaan ja. Vogels zijn nu eenmaal ontzettend gevoelig voor dat soort rook. Maar bij normaal gebruik is er niets mis mee. Dat jij niet kunt slapen heeft niets maar dan ook niets met die pannen te maken. | |
opgebaarde | donderdag 26 januari 2017 @ 13:05 |
Ik ben aan het nadenken waarom haar man de afzuiger harder moet zetten terwijl zij aan het koken is.... | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:11 |
Gisteren die koekenpan voor de 2de keer gebruikt en vannacht ook zeer kut geslapen. 4 a 5x wakker geweest. Maar om dit nu meteen aan die pan te wijden... Ik slaap wel vaker slecht. Als je kijkt naar wat er met die vogels gebeurd is, zou je juist goed moeten slapen door die pan ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 26-01-2017 13:12:29 ] | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:12 |
afwassen voor eerste gebruik? stond niet in het boekje iig | |
IkStampOpTacos | donderdag 26 januari 2017 @ 13:20 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:20 |
Lijkt me gewoon logisch he. Ook geen afwasmiddel gebruiken. Dat vreet aan de anti-aanbaklaag. | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:21 |
nou dat ik twee keer slecht slaap nadat ik twee keer die pan heb gebruikt.. dat kan haast geen toeval zijn maar misschien zijn het de smaakversterkers van de hamburgers, ik weet het niet.. heb nog één hamburger over, die ga ik dan maar eens in een andere pan bakken om mijzelf als proefkonijn te gebruiken | |
bitterbal | donderdag 26 januari 2017 @ 13:22 |
Vind het echt sneu voor die mensen dat ze hun vogeltjes kwijt zijn. | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:23 |
dat laatste is onzin aldus https://www.plezierindeke(...)ud-pannen-gietijzer/ | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:24 |
Het staat gewoon in die mini-handeleiding die bij de pan zit. | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:24 |
nou placebo effect werkt weer goed hoor we hebben iemand die slecht slaapt door pannen ![]() | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:30 |
ben gewoon een angsthaas soms ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:30 |
Ze zijn niet kwijt. Ze zijn dood. Hun kindertjes. | |
karr-1 | donderdag 26 januari 2017 @ 13:31 |
Vogels in de keuken? Bakken van zuurkool? | |
bitterbal | donderdag 26 januari 2017 @ 13:32 |
...... | |
wcborstel | donderdag 26 januari 2017 @ 13:32 |
Kijk... Daar gaat het al mis. Mensen lezen niet meer goed. Heb het boekje hier voor me en het staat er gewoon in. 'LEES ONDERSTAANDE INSTRUCTIES ZORGVULDIG VOOR HET EERSTE GEBRUIK - verwijder alle stickers en andere verpakkingsmaterialen en was de pan in warm water met een standaard wasmiddel en een spons of een borstel. De pan zorgvuldig afdrogen. - zorg ervoor dat u uw kookgerei nooit oververhit. Gebruik de hoogste stand alleen om kort te verhitten, nooit langer dan 3 minuten. - oververhitting kan leiden tot verkleuring en in extreme gevallen tot beschadiging van de pannenbodem.' Daarna komen de gebruiksaanwijzingen en speciale info over pannen met anti aanbak laag. | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:32 |
haha.. albert heijn heeft zojuist hun gratis nummer uit de lucht gehaald | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:33 |
dat heb ik gelezen.. maar staat niks over schoonmaken met schoonmaakmiddel toch? | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:33 |
Ik heb regelmatig vogels in de keuken, maar dan zijn ze al dood. En een zuurkoolstamppotje opbakken met een klontje roomboter is heerlijk. | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:36 |
Jawel. | |
wcborstel | donderdag 26 januari 2017 @ 13:38 |
Heb je wel gelezen? Tip een is met afwasmiddel... Bij de tips over de anti aanbaklaag staat dat je geen schuurmiddelen en sponzen moet gebruiken. Gewoon wasmiddel kan dus geen kwaad volgens de handleiding | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:39 |
ik lees het ja.. | |
tong80 | donderdag 26 januari 2017 @ 13:39 |
Zuurkool bakken ![]() ![]() | |
wcborstel | donderdag 26 januari 2017 @ 13:39 |
Verkeerde knopje | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 13:40 |
TS is een rare vogel. | |
Weltschmerz | donderdag 26 januari 2017 @ 13:40 |
Dat is al heel lang bekend van teflon. Vogels zijn wat gevoeliger dan mensen, zoals men in mijnbouw al heel lang weet. Teflon is gewoon niet geschikt voor heet bakken. Kennelijk rekent de AH dat niet tot het normaal gebruik. Ik zou zeggen dat de waarschuwing wel wat duidelijker mag, en bij een wok nergens op slaat. Normaal gebruik van een wok is namelijk heet bakken, daar is het een wok voor. | |
tong80 | donderdag 26 januari 2017 @ 13:41 |
Jij weet. eerste les toen ik op mezelf ging wonen. En wat ik zei.....groenten moet je niet na het koken nogmaals bakken. Heb ook wel eens de vlam in de pan gehad wegens te weinig of te veel boter. Pan weggooien en effe naar de Blokker. ![]() | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:41 |
voor elke pan een aparte kop.. heb alleen het begin gelezen.. was denk ik te blij met mijn nieuwe aanwinst ![]() | |
tong80 | donderdag 26 januari 2017 @ 13:42 |
![]() Rob de geus kom er maar in. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 13:42 |
Dat is wel slecht ja. Villeroy & Boch kan het blijkbaar beter bij schijtpotten houden. | |
DrMabuse | donderdag 26 januari 2017 @ 13:43 |
| |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 13:43 |
Denken dat je met pannenzegeltjes kwaliteitspannen krijgt bij een kruidenier. ![]() | |
Megumi | donderdag 26 januari 2017 @ 13:44 |
Dus de dierenarts kan met een lekker hapje en een AH pan gelijk de dieren die niet meer te helpen zijn helpen. Zie wel weer een markt voor deze pannen als het verhaal klopt tenminste. | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:45 |
http://www.24kitchen.nl/s(...)urkool-met-rookworst het schijnt mogelijk te zijn | |
jogy | donderdag 26 januari 2017 @ 13:46 |
Oh noes, dat is dan wel sneu ![]() | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:47 |
zouden de mensen stemmen op de pvdd? en met voorbedachte rade gehandeld hebben? ![]() ![]() ![]() | |
Zolderkamer | donderdag 26 januari 2017 @ 13:47 |
Werken ze ook tegen muggen en vliegen? | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:48 |
vind ik een gewaagde maar ook wel terechte opmerking.. al is V&B geen slecht merk.. misschien nu wel ![]() | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 13:49 |
ja, maar het is beter als je gewoon je reet afveegt | |
Zolderkamer | donderdag 26 januari 2017 @ 13:50 |
Met een pan? ![]() | |
Megumi | donderdag 26 januari 2017 @ 13:51 |
Net van het vuur? ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 26 januari 2017 @ 13:53 |
De meeste Nederlanders doen toch alleen aan sudderwokken in olijfolie (wel extra vierge hoor!), dus dan maakt het niks uit. Maar ja, de verkoper moet rekening houden met mensen die wel kunnen koken en weten waar een wok toe dient. | |
111210 | donderdag 26 januari 2017 @ 13:56 |
Ik denk dat 99% van de mensen niet met pannen kan omgaan, als je die teflon pannen op standbe max zet dan is het niet zo gek dat die chemische zooi smelt ( volgens mij mogen ze niet warmer dan 300 graden worden) | |
tong80 | donderdag 26 januari 2017 @ 13:58 |
In een uitzending van de smaakpolitie hing er in een restaurant zo'n vliegenvanger boven het fornuis. ![]() ![]() | |
tong80 | donderdag 26 januari 2017 @ 13:58 |
Een goeie pan heeft een melding in het midden dat het te warm wordt. ![]() | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 14:07 |
Zal wel een partij zijn die niet aan de kwaliteits-eisen van V&B zelf voldeed. Nu wordt dus ook duidelijk wat er mis met die pannen is,de tefal-laag. Maar de verantwoordelijkheid wordt dus afgeschoven op het zogenaamde foute gebruik van degene die ermee bakt en braad. Kijk voor de grap maar eens wat die pannen echt kosten en voor welke prijs ze in de spaaractie de deur uit gaan. ![]() | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 14:08 |
ik vind eigenlijk dat alleen vrouwen het recht hebben om te begrijpen hoe pannen werken | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 14:08 |
das een mannenpan | |
Weltschmerz | donderdag 26 januari 2017 @ 14:11 |
Restaurants gebruiken doorgaans geen teflon. Wokrestaurants in ieder geval niet. | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 14:13 |
octrooi fixed mannenpannen | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 14:22 |
Dat zijn de tefal-optima pannen | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 14:23 |
2.2.5 Hoe heet mag je tefal maken? Volgens DuPont, de uitvinder en nog altijd (een van de) belangrijkste fabrikanten van teflon, begint dat vanaf 260 graden Celsius kapot te gaan door de hitte, maar begint dat pas bij 350 graden in significante mate op te treden. Tefal meldt dezelfde 260 graden als bovengrens voor veilig koken en bakken. Verder zijn er diverse studies gedaan, waarbij 200 graden wel wordt genoemd als de temperatuur vanaf waar het gevaarlijk voor vogels kan zijn (zie onder) en 280 graden als temperatuur vanaf waar de afbraak door hitte (pyrolyse) inzet. Dat zijn overigens behoorlijk hoge temperaturen. Ter vergelijking: Bij 150 graden verbrandt boter; Bij 190 graden begint ongeraffineerde olijfolie en reuzel te roken; Bij 230 graden beginnen geraffineerde olijfolie, arachide- en zonnebloemolie te roken; Bij 260 tot 270 graden rookt elke plantaardige olie en dierlijk vet. We noemen olie en boter, omdat praktisch alles dat je daarin bakt eerder verbrandt dan de olie of boter zelf. Het is derhalve bij normale kookprocessen niet bijster aannemelijk dat de temperatuur 260 graden overstijgt, laat staan 350. Let op: het wordt anders indien je een lege pan gaat (voor)verwarmen. Op een flinke pit die vol aanstaat hoeft het maar enkele minuten te duren voordat je (ver) voorbij de grens van 260 graden schiet. We willen dat dan ook ten zeerste afraden bij tefalpannen. 2.2.6 Welke stoffen ontstaan er bij oververhitting van tefalpannen? Als tefal boven 260 graden wordt verhit begint het af te breken. Er worden daarbij diverse stoffen gevormd, waaronder diverse die (zeer) giftig zijn. Het betreft daarbij ook vaak componenten die gasvormig zijn, dus dat kan een bijzonder onwenselijk gevolg hebben. Dat begint echter pas een rol van betekenis te spelen bij temperaturen boven de 350 graden, en wordt daarboven enkel ernstiger. Het is daarmee onverstandig om eens zelf te kijken wat er gebeurt als je het te heet maakt! 2.3 Dode vogels De stoffen die bij oververhitting van tefal bestaan zijn giftig voor mensen (zie onder), maar nog meer voor vogels. Dat komt omdat de longen van vogels veel kwetsbaarder zijn voor schadelijke stoffen dan die van mensen. Dat was vroeger ook al bekend, tot het nadeel van de vele kanaries die in mijnen zijn gebruikt als gasmeter. Er zijn dan ook meerdere berichten in de media geweest over vogels die zouden zijn overleden door oververhitting van tefalpannen, zoals kanaries en papegaaien. Tegenwoordig adviseren meerdere fabrikanten daarom om vogels niet in de buurt van de keuken te houden. Overigens zijn vogels ook vatbaarder voor andere dampen die in de keuken zouden kunnen ontstaan, zoals wanneer olie onverhoopt te heet wordt. Het advies is dus ook het overwegen waard voor mensen die niet met tefalpannen koken. 2.5 Teflonkoorts In extreme gevallen kunnen de stoffen die ontstaan bij oververhitting van teflon griepachtige verschijnselen bij mensen veroorzaken. Dat fenomeen wordt ook wel teflonkoorts genoemd. Er lijkt evenwel weinig reden te zijn om aan te nemen dat dit zich bij normaal gebruik van tefalpannen kan voordoen in een huis-, tuin- en keukenkeuken. 3. Conclusie: zijn tefalpannen giftig? Tefal is bij normaal gebruik veilig. Het kan schadelijk voor de gezondheid zijn, maar pas als je het zo heet maakt dat alles dat eventueel in de pan zit al aan het verbranden is. Als je tefalpannen niet leeg, zonder inhoud, verhit, is er eigenlijk geen kans op het ontstaan van giftige of anderszins gevaarlijke stoffen. Tips voor het veilig gebruiken van tefal: Nooit een pan zonder inhoud op het fornuis zetten; Als de inhoud van je pan te heet is wordt de tefallaag dat binnenkort ook. Zet het vuur lager als de olie of boter blauw begint te roken; Niet met metalen spatels of vorken in tefalpannen werken, maar hout of kunststof; Altijd goed ventileren in de keuken; Geen vogels in of nabij de keuken houden; Pannen waarbij de tefal antiaanbaklaag erg is beschadigd, niet meer gebruiken. https://groentegroente.nl/keukenweetjes/tefal/ | |
Garfield1985 | donderdag 26 januari 2017 @ 14:27 |
Hier gestopt met lezen. Pannen kopen van de Appie Hein en dan lopen klagen ![]() | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 14:29 |
| |
MichaelScott | donderdag 26 januari 2017 @ 14:46 |
Zal niet aan de AH liggen maar eerder aan het feit dat de gemiddelde Nederlander gewoon niet met (semi-)professioneel keukengereedschap om kan gaan. Eerder ook al met die messen: http://www.metronieuws.nl(...)-ah-messen-te-scherp | |
TheThirdMark | donderdag 26 januari 2017 @ 14:47 |
Och, heb een jaar of 15 terug een hele set van BK binnengehaald via de AH. De hele set staat hier nog steeds in de kast, onverwoestbaar. Kost een paar knaken, heb je ook wat. | |
Physsic | donderdag 26 januari 2017 @ 15:28 |
Oude aflevering van Recht in de Regio waar een vrouw aan tafel zit waarvan een nieuwe pan van de Blokker ook heeft geleid tot de dood van haar vogeltjes. Echt heeeeel zielig filmpje en een heel klein beetje grappig. | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 15:31 |
ik vind het sowieso knap dat je kan lezen ik ben trots op je | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 15:34 |
wel zielig voor die dame ja.. | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 16:08 |
Nog zieliger voor haar vogeltjes. Punt is dat ze nog gelijk heeft ook, waar veelal ongeloof heerst en wat lacherig over gedaan wordt.Is het wel degelijk een punt. Wat tot op de dag van vandaag dus nog steeds genegeerd word of op verkeerd gebruik afgeschoven wordt. Tefal is gewoon giftig en kankerverwekkend! | |
Physsic | donderdag 26 januari 2017 @ 16:21 |
En destijds werd het dus niet eens aangegeven in de gebruiksaanwijzing van de pan. ![]() Volgens mr. Visser zou de boosdoener vanaf 2015 verboden worden, maar het probleem bestaat nu nog steeds. Die stof was dus óf niet de boosdoener, óf de vervangende stof van de boosdoener heeft hetzelfde effect, óf ze gebruiken die stof nog steeds.. | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 16:31 |
Leverancier zegt dat pannen Albert Heijn ongevaarlijk zijn Foto: ANP Gepubliceerd: 26 januari 2017 15:44 Laatste update: 26 januari 2017 15:43 Villeroy & Boch Group, de leverancier van de pannen die mensen konden kopen via een spaaractie bij Albert Heijn, heeft gereageerd op de ophef die woensdag is ontstaan. Een panneneigenares liet weten dat haar vogels waren overleden nadat zij de pan had gebruikt. De vrouw vermoedde dat haar vogels overleden door de anti-aanbaklaag van de pan, die volgens haar is gemaakt van Teflon. "Sinds gisteren is er veel aandacht voor onze pannen met Teflon™-anti-aanbaklaag, die verkocht worden aan consumenten tijdens de spaaractie van Albert Heijn", meldt de fabrikant in een verklaring. "Alle pannen uit deze spaaractie zijn voorafgaand aan de productie uitvoerig getest en voldoen geheel aan de geldende wet- en regelgeving." Verwachte kwaliteit "Drie van de negen pannen (koekenpan 28 cm, koekenpan 24 cm en de wokpan) zijn voorzien van een Teflon™-coating, hetgeen bij normaal gebruik geen enkel gevaar oplevert voor de gezondheid van mens en dier. De pannen uit de spaaractie van Albert Heijn zijn van de verwachte kwaliteit en veilige samenstelling." Albert Heijn liet woensdag weten dat er bij normaal gebruik inderdaad geen schadelijke stoffen zouden moeten vrijkomen. De winkelketen heeft contact met de klagers en gaat met de leveranciers onderzoeken wat er is gebeurd. Door: NU.nl http://www.nu.nl/eten-en-(...)jn-ongevaarlijk.html ![]() | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 16:45 |
wet- en regelgeving." Teflon verboden in 2015, hoe zit het? http://blog.greenjump.nl/(...)015-hoe-zit-het.aspx Daarnaast is het alternatief dat nu ontwikkeld is, C6, ook een schadelijke stof. http://www.ewg.org/resear(...)hing/recommendations ![]() | |
praadje | donderdag 26 januari 2017 @ 16:48 |
Een heel oud gerecht en je bakt niet de zuurkool letterlijk maar je bakt je stamppot zuurkool van de vorige dag op in een koekepan en dan op een broodje met worst, heerlijk. Wordt ook veel gedaan met hutspot maar dat wordt dan niet op een broodje gegeten maar gewoon met een boterham. Armoede eten was dat vroeger. | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 16:48 |
die vogels waren instant dood... het gaat om de nabestaanden met leed.. dode beesten zijn niet zielig | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 16:49 |
als ze die stof nog steeds gebruiken zijn ze wel strafbaar en moet AH alle pannen terug nemen.. gaat nog wat worden dus | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 16:51 |
Zoals eerder genoemd wordt vanaf 2015 PFOA verboden, maar de PTFE wordt niet verboden dus Teflon pannen blijven een risico voor de gezondheid. http://www.gezondheidscen(...)aag-in-pannen-giftig Lees de wet en regelgeving er op na en je ziet dat het van de regen in de drup is ![]() | |
Onnoman | donderdag 26 januari 2017 @ 16:51 |
asbest is ook niet gevaarlijk voor de mensheid mits je het goed gebruikt.. dat zelfde geldt in mijn optiek dan ook voor teflon. Ik vind dat je pannen zou moeten gebruiken zoals je wilt zonder dat het schadelijk kan zijn voor de mens.. dat staat dus los van het gegeven dat de consument zelf verantwoordelijk is voor de levensduur van de pan | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 16:53 |
Moet je niet met koekenpannen (teflon of niet) iemands hersens er mee inslaan daar is de consument echter zelf wel verantwoordelijk voor(en heeft hoogstwaarschijnlijk wel invloed op de levensduur) ![]() ![]() | |
Physsic | donderdag 26 januari 2017 @ 17:32 |
Ohja, DuPont.. Dat kwam gisteren in de Zembla-aflevering nog regelmatig voorbij. http://zembla.vara.nl/dos(...)-chemische-industrie | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 18:32 |
Het is dus duidelijk een "wij van wc-eend......"verhaal(m.b.t. de bedoelde pannen) wat nu dus in de media circuleert . Tijd voor een echt onafhankelijk onderzoek dus naar de betreffende pannen. | |
crystal_meth | donderdag 26 januari 2017 @ 19:04 |
Dacht dat die pannen sowieso schadelijke dampen afgaven de eerste weken, ook bij normale gebruikstemperatuur. | |
Physsic | donderdag 26 januari 2017 @ 19:06 |
Ja, dat dacht ik ook! Alleen dan slechts bij eerste keer gebruik en niet de eerste weken. | |
Weltschmerz | donderdag 26 januari 2017 @ 19:13 |
Dit is de normale gebruikstemperatuur van een wok. Bij een teflon wok vallen de duiven dan drie straten verderop dood van het dak. Er is geen reden om aan te nemen dat die damp voor mensen niet schadelijk is. | |
Haags | donderdag 26 januari 2017 @ 19:14 |
Maf wijf. Die vogels zijn gewoon opgezogen door de afzuigkap. | |
LievePoetin | donderdag 26 januari 2017 @ 19:40 |
Ze heeft die vogels gewoon in de teflonpan gegooid. | |
Dance99Vv | donderdag 26 januari 2017 @ 20:09 |
Gebraden hele en dove kwartel http://www.poelier.nl/rec(...)en-hele-kwartel.html |