Die wordt dan ook gratis geleverd.quote:Op zondag 15 januari 2017 19:30 schreef r_one het volgende:
[..]
En een branderautomaat is ook geen roerende zaak?
Fijn. Maar daarmee is de kous natuurlijk niet af. Het plaatsen kan in casu niet los gezien worden van alleen een doos met inhoud.quote:
Precies en daarmee maakt het dan ook een opdracht en geen verkoop van een roerende zaak.quote:Op zondag 15 januari 2017 19:37 schreef r_one het volgende:
[..]
Fijn. Maar daarmee is de kous natuurlijk niet af. Het plaatsen kan in casu niet los gezien worden van alleen een doos met inhoud.
Wil jij beweren dat, als ik een nieuwe startmotor in mijn auto laat bouwen en die gaat binnen een halfjaar weer stuk, ik wel de manuren moet betalen om onder garantie deze nogmaals te laten vervangen?quote:Op zondag 15 januari 2017 19:39 schreef Fer het volgende:
[..]
Precies en daarmee maakt het dan ook een opdracht en geen verkoop van een roerende zaak.
quote:Indien in geval van een consumentenkoop de verkoper verplicht is zorg te dragen voor de installatie van de zaak en deze installatie ondeugdelijk is uitgevoerd, wordt dit gelijkgesteld aan een gebrek aan overeenstemming van de zaak aan de overeenkomst.
Nee, alles betalen. Bovag geeft maar 3 maanden garantie op reparaties.quote:Op zondag 15 januari 2017 19:41 schreef r_one het volgende:
[..]
Wil jij beweren dat, als ik een nieuwe startmotor in mijn auto laat bouwen en die gaat binnen een halfjaar weer stuk, ik wel de manuren moet betalen om onder garantie deze nogmaals te laten vervangen?
[..]
Ik heb met de Bovag niks te maken, des te meer met de wet.quote:Op zondag 15 januari 2017 20:06 schreef Fer het volgende:
[..]
Nee, alles betalen. Bovag geeft maar 3 maanden garantie op reparaties.
quote:Indien in geval van een consumentenkoop de verkoper verplicht is zorg te dragen voor de installatie van de zaak en deze installatie ondeugdelijk is uitgevoerd, wordt dit gelijkgesteld aan een gebrek aan overeenstemming van de zaak aan de overeenkomst.
Ik heb nog niemand het door mij aangehaalde wetsartikel zien weerleggen.quote:Op zondag 15 januari 2017 23:19 schreef WoundedKnie het volgende:
Ik zie dat de meningen aardig verdeeld zijn. Ben ik toch nog niet helemaal gek. Misschien moet ik maar even aan de rechtsbijstand vragen hoe het zit. Ik moet wel zeker weten dat ik in mijn recht sta voordat ik stennis ga lopen schoppen.
De installatie is wel deugdelijk uitgevoerd, het onderdeel is alleen binnen de garantietermijn weer defect geraakt. Wellicht door een ander onderdeel. Op het onderdeel krijgt ze dus ook garantie, op de dienst niet (die is immers goed uitgevoerd).quote:Op maandag 16 januari 2017 01:15 schreef r_one het volgende:
[..]
Ik heb nog niemand het door mij aangehaalde wetsartikel zien weerleggen.
Voor je rbv (en Feenstra) dan maar: BW 7:18 lid 3.
Bold = ongefundeerde aanname. Uncheck.quote:Op maandag 16 januari 2017 08:32 schreef Kawa600 het volgende:
[..]
De installatie is wel deugdelijk uitgevoerd, het onderdeel is alleen binnen de garantietermijn weer defect geraakt. Wellicht door een ander onderdeel. Op het onderdeel krijgt ze dus ook garantie, op de dienst niet (die is immers goed uitgevoerd).
Een installatie (met gebruikmaking) van een ondeugdelijk product, is de facto een ondeugdelijke installatie. Check ... Uncheck en tevens bullshit!! Je moet ten alle tijden beide zaken apart zien. Is het onderdeel kapot gegaan door een ondeugdelijke installatie of is het kapot gegaan door een ander defect in de ketel. Wie zegt dat het niet kapot gegaan is door een ander defect in de ketel? Het is inderdaad een aanname maar dat jij stelt dat het onderdeel per definitie al ondeugdelijk is, is ook een aanname..quote:Op maandag 16 januari 2017 08:50 schreef r_one het volgende:
[..]
Bold = ongefundeerde aanname. Uncheck.
Het onderdeel is non-conform gebleken (staat, dacht ik, niet ter discussie). Check.
Een installatie (met gebruikmaking) van een ondeugdelijk product, is de facto een ondeugdelijke installatie. Check.
Onderdeel is binnen zes maanden kapot gegaan dan stelt de wet dus dat het product ondeugdelijk is. Dat Feenstra daar dan weer kosten aan moet maken moet het bij haar fabrikant neerleggen, Feenstra kiest immers haar eigen leveranciers en is dus ook verantwoordelijk voor de daaruit voortvloeiende kosten.quote:Op maandag 16 januari 2017 08:32 schreef Kawa600 het volgende:
[..]
De installatie is wel deugdelijk uitgevoerd, het onderdeel is alleen binnen de garantietermijn weer defect geraakt. Wellicht door een ander onderdeel. Op het onderdeel krijgt ze dus ook garantie, op de dienst niet (die is immers goed uitgevoerd).
Even afgezien van wie er in deze casus gelijk heeft.quote:Op maandag 16 januari 2017 10:25 schreef Kawa600 het volgende:
Maar goed, wellicht dat TS even de leveringsvoorwaarden erbij moet pakken. Daar zal het vast wel in staan en daar is op moment van tekenen akkoord voor gegeven.
Wel apart dat de wetgever wél de koppeling heeft gelegd tussen de zaak en installatie. Niet?quote:Op maandag 16 januari 2017 10:25 schreef Kawa600 het volgende:
[..]
Een installatie (met gebruikmaking) van een ondeugdelijk product, is de facto een ondeugdelijke installatie. Check ... Uncheck en tevens bullshit!! Je moet ten alle tijden beide zaken apart zien.
Het is niet mijn aanname, het is de aanname van de wetgever:quote:Is het onderdeel kapot gegaan door een ondeugdelijke installatie of is het kapot gegaan door een ander defect in de ketel. Wie zegt dat het niet kapot gegaan is door een ander defect in de ketel? Het is inderdaad een aanname maar dat jij stelt dat het onderdeel per definitie al ondeugdelijk is, is ook een aanname..
Dit is WGR, niet K&W. Het recht is juridisch, niet (altijd even) technischquote:Bij een consumentenkoop wordt vermoed dat de zaak bij aflevering niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van zes maanden na aflevering openbaart, tenzij de aard van de zaak of de aard van de afwijking zich daartegen verzet.
Dat mag jij vinden. Feenstra vindt dat immers ook.quote:Op maandag 16 januari 2017 13:28 schreef Fer het volgende:
Ik blijf erbij dat gebruikte materialen tijdens een reparatie geen consumentenkoop+installatie zijn.
Dat het wel zo zou zijn, heb ik hierboven, met de relevante wetsartikelen onderbouwd, uiteengezet. Het staat je vrij dat te weerleggen.quote:Kan het alleen nog nergens vinden, ook dat het wel zo zou zijn.
Je mag zoiets apart zien als de installatie ook door de consument gedaan kan worden. In dit geval heeft de consument die kundigheid en de bevoegdheid niet, dus Feenstra moet hoe dan ook op komen draven om het onderdeel te vervangen.quote:Op maandag 16 januari 2017 10:25 schreef Kawa600 het volgende:
[..]
Een installatie (met gebruikmaking) van een ondeugdelijk product, is de facto een ondeugdelijke installatie. Check ... Uncheck en tevens bullshit!! Je moet ten alle tijden beide zaken apart zien.
Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat TS een installatie >100 kW heeft hangen dus deze argumentatie slaat de plank geheel mis..quote:Op maandag 16 januari 2017 15:43 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Je mag zoiets apart zien als de installatie ook door de consument gedaan kan worden. In dit geval heeft de consument die kundigheid en de bevoegdheid niet.
Als het een user-replaceable part zou zijn dan kon Feenstra een nieuwe branderautomaat in een doosje opsturen. Maar dat kunnen ze in dit geval niet, de installatie hoort door een deskundig installateur te gebeuren die daarvoor aantoonbaar de bevoegdheid heeft.
kW of kV?quote:Op dinsdag 17 januari 2017 22:11 schreef Deshain het volgende:
[..]
Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat TS een installatie >100 kW heeft hangen dus deze argumentatie slaat de plank geheel mis..
Aparte bevoegdheden beginnen al ruim onder de 100kV, dus die zal vast niet bedoeld worden.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |