abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168181288
registreer om deze reclame te verbergen
iemand vandaag de Sportcafe check gedaan?
ze waren volgens mij alleen in de regio Amsterdam beschikbaar.
ik had mijn zinnen gezet op het oostelijke deel van Amsterdam binnen de ring, en daar heb ik ook werkelijke alle locaties kunnen doen die ik wilde. tegelijk zag ik in de app dat andere Roamlers (of misschien ook maar 1) het westelijke deel van Amsterdam aan het doen waren, kwam mooi uit :-)

ik heb er 20 gedaan, dus 6 keer bonus erbij, lekker verdiend in 3 uur.
Martijn vertelde me eerder dat het een relaxte opdracht was, maar in veel coffeeshops en arabische bars was het echt niet zo relaxt om stiekem 2 foto's te maken!
3 keer gevolgd door iemand die me op ongezellige wijze kwam vragen waarom ik binnen foto's nam. die heb ik gelukkig alle 3 de keren af kunnen poeieren met een smoes.
het werd me ook wel duidelijk waar het om ging (zo'n vermoeden had ik vooraf al): als je Fox Sports in een horeca bedrijf wil tonen betaal je per maand veel meer dan wanneer je prive een abonnement wil.
het ging om locaties die deels eerder al betrapt zijn op het tonen van die zender, terwijl ze daarvoor niet het juiste bedrag betalen. eigenlijk echt geen relaxte klus dus, want op sommige plekken hebben ze er dus echt flink gezeik mee gehad.

is er ook nog 1 afgekeurd, omdat ik de foto van de voorgevel vanuit mijn auto heb genomen (je zie een stuk van mijn buitenspiegel). hoe kinderachtig is dat van Roamler! prima foto's van binnen, prima foto van de buitengevel en naam van het cafe, maar dan afkeuren op zo'n punt.

1 dame van een klein cafeetje vroeg me of ik toevallig controleur was voor Fox. ze vertelde dat er vorige week iemand binnenkwam en wat te drinken bestelde en ging zitten. er stond geen tv aan. toen vroeg die man of er misschien een tv aan mocht, want er was voetbal bezig. heeft zij op verzoek die tv aangezet, wist ze ook niet op welke zender, zegt hij haar dat ie benieuwd was naar de wedstrijd op Fox....... 2 dagen later dikke rekening van Fox!
ok, ergens is het natuurlijk zo dat ze nee had moeten zeggen tegen die man want ze mocht het met haar prive abonnement niet tonen, maar het is ook wel een heel smerige manier van controleren. en vervolgens worden wij van Roamler ingeschakeld om nog een controle-ronde te houden. ach ja, ik heb me over de twijfels heengezet en er mijn voordeel van genomen.
pi_168184571
omdat ik toch nog effe in de wachtrij zit om kaarten voor U2 te kunnen kopen, nog even dit verhaal.

we kennen allemaal de combinatie-opdracht van Smartspotter.
ik was tussen Kerst en de jaarwisseling zo'n opdracht aan het doen in een Coop winkel. ik kom vrij weinig in die winkels, en ik had er ook weinig indruk van hoe makkelijk of moeilijk ze doen over het maken van foto's voor Roamler en Smartspotter.
ik ben bezig met mijn foto's, veel combinaties in die winkel....... en ik zie ineens dat een jongen (ik denk 25 a 30 jaar) met een donkere winterjas aan (duidelijk geen personeelskleding van die winkel) zag dat ik foto's maakte en ook een beetje bleef kijken. een paar tellen later kwam vanuit een andere hoek de bedrijfsleider aan die mij begon te vragen waarom ik foto's maakte. aan zijn toon was duidelijk te horen dat ie het niet wilde. direct schoot die jongen op ons af en zei amicaal tegen die bedrijfsleider: "laat hem maar, dat hoort bij mijn werk, hij controleert mijn werk". toen zag ik ook het Unilever-logo op zijn jas staan. de bedrijfsleider had nog wel even wat meer overtuiging nodig, maar dat werd allemaal mooi voor mij geregeld, ik hoefde niks uit te leggen. helemaal top!

vervolgens een heel leuk gesprek gehad van een half uur over zijn werk en mijn opdrachten.
zijn werk: hij heeft een aantal winkels onder in zijn portefeuille, 8 stuks. zijn taak is om er dankzij goed contact en overleg met de bedrijfsleiders voor te zorgen dat er zoveel mogelijk combinaties (cross sells) van Unilever worden geplaatst in die winkels.

hoe het werkt voor ons:
maandelijks inventariseren wij via Smartspotter de combinaties.
zodra in 5 van zijn 8 winkels de opdracht is uitgevoerd, vervallen de overige 3 uit de app (waarmee niet gezegd is dat die aantallen 8 en 5 voor iedere vertegenwoordiger gelden, dat verschilt vast per persoon). Unilever heeft maar resultaten uit 5 winkels nodig om te berekenen of deze vertegenwoordiger zijn bonus verdient.
hij verdient een bonus als uit de 5 gecontroleerde winkels gemiddeld 3,5 combinatie of meer blijkt. ik ken bijna alle 8 zijn winkels en weet dat het bij hem dus wel goed zit. ik vertelde hem in welke winkels ik de dag ervoor al was geweest en hoeveel ik daar had geteld, dus hij kon met zekerheid al zeggen dat hij zijn bonus over december verdiend had. hij heeft ook 2 winkels die geen of amper combinaties willen plaatsen, bij 1 daarvan was ik weggestuurd. jammer voor mij, komt mooi uit voor hem. we hebben erom gelachen :)

hij vertelde ook dat hij intern had begrepen dat ze zouden stoppen met het gebruiken van Smartspotter voor deze controle, met ingang van januari. dat zou voor ons wel jammer zijn ;(
hij vertelde dat het de bedoeling zou zijn dat zij zelf hun werk met een paar foto's in beeld zouden moeten brengen om de gescoorde combinaties aan te tonen.
maar anderzijds zien we ook dezelfde opdracht bij Roamler langskomen sinds een tijdje..... daar wist hij niks van.

we bespraken uiteraard ook de tel-methode. hoe Smartspotter de combinaties telt komt inderdaad ook precies overeen met hoe hij erop wordt afgerekend. ook al communiceert Smartspotter naar mijn mening in de opdracht niet duidelijk hoe je moet tellen (maar inmiddels is me dat wel duidelijk na zoveel opdrachten).
bij Roamler zien we dus ook de cross sell opdracht, maar volgens mij is Roamler nog niet helemaal goed op de hoogte van de telling, daar maken ze nog regelmatig fouten in die ik dan zelf bij hen weer moet corrigeren.
pi_168184660
Streetspotr: op 2 januari is mijn laatste opdracht goedgekeurd, maar nu vandaag krijg ik ineens een email dat ik nu een pro ben geworden! bizar dat het verwerken van die status (en ook de bijhorende mogelijkheden) zo lang duurt.
pi_168185883
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een leuke ervaring feestkabouter! En mazzel dat er een vertegenwoordiger van Unilever in die Coop liep, want bij de Coop mag je meestal niet fotograferen. Bij sommige Coop winkels hangt bij de ingang een sticker met een cameraverbod.

En wel jammer dat de combinatie-opdrachten niet meer bij Smartspotter komen. Ik had al zo'n vermoeden want zag al niets staan. Ik deed die opdrachten niet heel vaak, maar vooral aan het eind van de maand leverde ze altijd best wat op.
pi_168186137
Hhmm, 2e van 3 streetspottr Lidl opdrachten is afgekeurd omdat ik geen boodschappen voor minstens 2 dagen voor een gemiddeld huishouden zou hebben gedaan. (had alleen wat eten en drinken gekocht voor tijdens werk) terwijl de 2 anderen wel waren goedgekeurd. (waarbij ik ook niet voor meerdere dagen heb gekocht).. Vreemd.
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
pi_168192745
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 23:56 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

Over de vers-opdracht: er was zogenaamd toestemming van het hoofdkantoor, er schijnt (zo vertelde 1 winkel-manager mij) wel ooit een berichtje over te zijn geweest 'misschien' (hij maakte zich er niet zo druk om, ik mocht gewoon aan de slag), maar een andere manager wist van niets en heeft (waar ik bij stond) gebeld met het hoofdkantoor. De mensen die hij sprak wisten van niets, ik kreeg uiteindelijk geen toestemming.
Dit resulteerde in een afkeuring door Smartspotter, maar hier ben ik het niet mee eens. Als er werkelijk toestemming was moest de opdrachtgever dit maar beter intern laten afstemmen door Jumbo, de fout en dus ook het risico voor de vergoeding van deze opdracht hoort niet bij mij te liggen.
Daarmee kom ik overigens op een ander punt: het heeft er alle schijn van dat de opdrachtgever het hoofdkantoor van Jumbo zelf was, een paar winkelmanagers gingen er vanuit dat het te maken had met het nieuwe gecommuniceerde schappenplan voor de betreffende plekken. Maar dan vind ik het wel vreemd dat er in de opdracht staat 'met toestemming van het hoofdkantoor van Jumbo', het had in mijn gesprek met de winkelmanagers makkelijker geweest als er gewoon had gestaan dat het in opdracht van Jumbo was. Nu komt het heel vreemd over op de winkelmanagers: wel met toestemming maar niet in opdracht van het hoofdkantoor, wat is dit voor vaags?
De enige reden die ik kan bedenken is dat Smartspotter niet zwart op wit wil laten blijken wie zijn klanten zijn, maar dat is in dit geval wel heel doorzichtig.
Tekst bij de opdracht is inmiddels veranderd. 'De winkel is niet op de hoogte gesteld van je komst, gedraag je als onopvallend en als mysteryshopper.'
pi_168194980
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 15:40 schreef Miek95 het volgende:

[..]

Tekst bij de opdracht is inmiddels veranderd. 'De winkel is niet op de hoogte gesteld van je komst, gedraag je als onopvallend en als mysteryshopper.'
bizar: eerst ons op pad sturen met de mededeling dat er toestemming is van het hoofdkantoor, en vervolgens blijkt dit.
dat ondersteunt mijn claim om die ene opdracht waar ik geen toestemming kreeg toch uit te laten betalen.
pi_168195390
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 16:49 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

bizar: eerst ons op pad sturen met de mededeling dat er toestemming is van het hoofdkantoor, en vervolgens blijkt dit.
dat ondersteunt mijn claim om die ene opdracht waar ik geen toestemming kreeg toch uit te laten betalen.
En 9 minuten na het schrijven van dit bericht komt de vergoeding voor die opdracht alsnog binnen :D

Netjes Smartspotter!
pi_168228535
Check wel altijd je Multi-Value betalingsgeschiedenis!
(de PFD's die je op hun site kunt bekijken)

Bleek dat wel al mijn opdrachten erin staan, maar de vergoedingen kloppen niet altijd. Bij 1 stond geen vergoeding, terwijl ik 15 euro had afgesproken.
Komt vast goed, ik heb ze een email gestuurd, maar het is wel slordig van ze.
pi_168238629
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 20:22 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

ik zag net op FB bij Mobeye dat de opdracht op 9 december online is gekomen....... dit zijn wel 2 extreem lange dagen _O-
nou na ruim 5 weken zijn de '2 dagen' dan eindelijk voorbij. de chocolade-opdracht is uit Mobeye verdwenen.
pi_168323079
Lijkt me leuk om te doen. heeft iemand een invite voor mij?
pi_168325240
Kan helaas nog geen pm's beantwoorden
pi_168331108
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:09 schreef Prh01 het volgende:
Kan helaas nog geen pm's beantwoorden
Wel lezen? Dan heb ik ook een oplossing
pi_168332361
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

Wel lezen? Dan heb ik ook een oplossing
Ja gelukt, mooi zo!

Heel veel plezier en succes!!
pi_168366200
Heeft er iemand gisteren nog de sportcafe checks in de regio Utrecht gedaan die waren aangekondigd?
(of misschien in een andere regio?)

Ik heb ze zelf vorig weekend dus in de regio Amsterdam gedaan (toen alleen daar beschikbaar geloof ik), dit weekend kon ik helaas niet...... maar het viel me op dat al ruim voor 17 uur geen enkele opdracht meer beschikbaar was. 3 mogelijkheden: alles was uitgevoerd (lijkt me onwaarschijnlijk), niet alles was uitgevoerd maar de target is wel gehaald (lijkt me ook onwaarschijnlijk omdat mij vorig weekend was verteld dat ze echt allemaal moeten worden uitgevoerd), of de opdracht is ingetrokken.

ben gewoon benieuwd.
pi_168379328
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 10:13 schreef Feestkabouter het volgende:
Heeft er iemand gisteren nog de sportcafe checks in de regio Utrecht gedaan die waren aangekondigd?
(of misschien in een andere regio?)

Ik heb ze zelf vorig weekend dus in de regio Amsterdam gedaan (toen alleen daar beschikbaar geloof ik), dit weekend kon ik helaas niet...... maar het viel me op dat al ruim voor 17 uur geen enkele opdracht meer beschikbaar was. 3 mogelijkheden: alles was uitgevoerd (lijkt me onwaarschijnlijk), niet alles was uitgevoerd maar de target is wel gehaald (lijkt me ook onwaarschijnlijk omdat mij vorig weekend was verteld dat ze echt allemaal moeten worden uitgevoerd), of de opdracht is ingetrokken.

ben gewoon benieuwd.
Volgens mij is de opdracht gisteren wel open gezet. De opdracht was van 12.00 - 15.00 uur uit te voeren. Ik zie nu dat de opdracht weer is aangekondigd a.s. zondag. Dit keer meer in de omgeving van Gouda...

[ Bericht 4% gewijzigd door Miek95 op 23-01-2017 21:02:56 ]
pi_168388803
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 19:17 schreef Miek95 het volgende:

[..]

Volgens mij is de opdracht gisteren wel open gezet. De opdracht was van 12.00 - 15.00 uur uit te voeren. Ik zie nu dat de opdracht weer is aangekondigd a.s. zondag. Dit keer meer in de omgeving van Gouda...
oh dan heb ik niet goed naar de tijdstippen gekeken, dat was blijkbaar de 4e mogelijkheid :s)
ik was er vanuitgegaan dat het dezelfde uren waren als vorige week, maar dat heb ik dus verkeerd gedacht.

maar..... jij nog iets van die opdrachten gedaan?
  dinsdag 24 januari 2017 @ 08:42:34 #43
464660 Spottertje73
Roamler , smartspotter
pi_168390175
Hoi , ik ben nieuw hier en kauwgum opdrachten van SS waren goed te doen en liepen snel op tot 6 tot 8 euro...
Nu is het weer erg rustig bij SS en Roamler maar er komen lege plekken checks aan ...voor 3euro....
Dat is iets wat ik nog steeds niet begrijp waarom opdrachten die zeker een half uur tot een uur duren zo laag betaald worden...
Als ik hier kijk dan zou Roamler strafbaar bezig zijn of mis ik wat ?

https://www.rijksoverheid(...)ettelijk-minimumloon

Dat dit een zakcentje is dat begrijp ik wel maar iemand van 18 die bij de Mac werkt krijgt denk ik meer per uur.

Ik doe daarom ook alleen nog opdrachten als ik er 3 of 4 in een straal van 200 meter kan doen .
Heeft iemand Roamlet weleens gevraagd waar ze die bedragen op baseren ?
pi_168398434
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 00:21 schreef Feestkabouter het volgende:

[..]

oh dan heb ik niet goed naar de tijdstippen gekeken, dat was blijkbaar de 4e mogelijkheid :s)
ik was er vanuitgegaan dat het dezelfde uren waren als vorige week, maar dat heb ik dus verkeerd gedacht.

maar..... jij nog iets van die opdrachten gedaan?
Nope, ik heb ze niet meegepakt. Er is hier weinig te doen, dus hoop van het weekend weer op pad te gaan.
pi_168399315
Je bent niet in loondienst bij roamler dus ze zijn niet verplicht om jou het minimumloon te geven. Voor hun is het gewoon graag of niet.
pi_168400879
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 17:53 schreef loezzzje het volgende:
Je bent niet in loondienst bij roamler dus ze zijn niet verplicht om jou het minimumloon te geven. Voor hun is het gewoon graag of niet.
Okay, maar 42 cent winst voor een opdracht vind ik te gek van woorden. Voor de tony's chocolonely opdracht moest je een reep kopen van 2,58 en je kreeg 3 euro voor de opdracht. Ik denk dat Roamler heus meer vergoeding kan geven, maar dat ze gewoon niet nodig vinden...
pi_168402454
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 19:12 schreef Miek95 het volgende:

[..]

Okay, maar 42 cent winst voor een opdracht vind ik te gek van woorden. Voor de tony's chocolonely opdracht moest je een reep kopen van 2,58 en je kreeg 3 euro voor de opdracht. Ik denk dat Roamler heus meer vergoeding kan geven, maar dat ze gewoon niet nodig vinden...
doordat het geen dienstverbanden zijn kunnen ze bieden wat ze willen. als er mensen zijn die erop ingaan dan werkt het blijkbaar.
het enige wat je eens als tegengas zou kunnen geven in theorie, is als alle Roamlers bepaalde opdrachten niet zouden doen om de prijs op te drijven. maar ja, dat krijg je nooit georganiseerd.

als het gaat om de chocolade: je kunt het zien als werk met de chocolade als bijzaak, en je kunt het ook zo zien dat het geen werk is maar een mogelijkheid om met een klein beetje moeite een gratis reep chocolade te bemachtigen met nog een paar dubbeltjes bonus erbij.

als we dan echter weer kijken naar de lege schappen opdracht, daar vind ik nog steeds (eerder ook al eens genoemd) de leugen van Roamler zeer kwalijk.
destijds stond er dat het 'ongeveer 20' foto's waren, nu staat er 'ongeveer 25'. maar in sommige winkels zijn het alleen al zo'n 18 foto's voor de meters, en dan komen de lege plekken er nog bij. in 1 winkel bleken het 61 of 63 foto's te zijn...... dat heeft niks meer te maken met 'ongeveer 20'.
ik heb Roamler dringend geadviseerd om het anders te formuleren (inclusief een aantal mogelijke voorbeelden), voornamelijk eerlijker, maar blijkbaar hebben zij een heel ander beeld van wat 'eerlijk' is dan ik.
ze kiezen er dus bewust voor om de opdrachten wat mooier te schetsen dan ze in feite zijn, en dat is ook wel een beetje begrijpelijk, maar in dit geval (en ook wel in meer gevallen) gaat de leugenachtigheid echt alle perken te buiten.
ik snap dat het lastig is omdat het zeer uiteen kan lopen, maar het is helemaal niet moeilijk om daar eerlijk over te zijn.
pi_168402828
roamler is niks verplicht natuurlijk. en zolang er nog steeds mensen opdrachten doen voor dat kleine beetje vergoeding, gaat er ook niks veranderen. ik maak me er niet zo druk om, doe alleen de opdrachten die ik leuk vind en die een beetje wat leuks opleveren. de rest mag een ander doen ;)
  woensdag 25 januari 2017 @ 12:20:15 #49
464660 Spottertje73
Roamler , smartspotter
pi_168415300
Dat het op vrije basis wordt gedaan wilt nog niet zeggen dat ze het moeten uitbuiten....
Roamler heeft er echt een handje aan om alles voor 2euro te doen , hoelang de opdracht ook duurt ...

Dat chocolade verhaal vind ik echt nergens op slaan van roamler want je doet je de moeite en in mijn geval is dat 4km fietsen heen en 4km fietsen terug en dat voor 50 cent ...
Dat je die reep gratis krijgt laat ik in het midden want roamler krijgt die reep ook gratis .

En wat kabouter zegt over lege plekken check klopt ook .... Ik hoorde al van iemand dat zo'n opdracht voor haar 40 min duurde en dat voor 3euro .... En wie een 3g/4g gebruikt om alles door te sturen verliest heel wat data ....
Ik ben gelukkig zo slim dat ik nooit me data gebruik maar free wifi van wat er in de buurt is ...
Plus de lege plekken check is mijn ervaring dat de app dan regelmatig crashed wat extra batterijverbruik geeft , extra frustratie en dan moet je nog hopen dat ze hem goedkeuren.... Want ook daar zijn ze soms erg pietluttig in ....
En het is idd jammer dat er een groep is die alles maar doet voor 2euro waardoor je nooit echt betaald krijgt waar je in mijn ogen recht op hebt...
pi_168419778
het idee van Roamler en Smartspotter is dat ze zoveel mensen actief hebben dat je er geen 4 km voor hoeft te reizen.
en als er dan een paar locaties overblijven prikkelen ze mensen om die laatste locaties te doen door de vergoeding wat omhoog te gooien.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')