Een fles bier op 50 oliebollen, dat valt toch ook mee. Homeopathische hoeveelhedenquote:Op zaterdag 31 december 2016 13:12 schreef Bleie het volgende:
Ik doe er niet moeilijk over, maar het is gewoon niet waar dat alcohol (volledig) verdampt. Zelfs na uren sudderen blijft er nog 5% van de oorspronkelijke hoeveelheid over. Dat is niet per se erg, maar het is wel goed voor mensen om te weten. Toen mijn kinderen nog kleiner waren, maakte ik stoofpotten zonder alchohol (inmiddels met, omdat ze ze toch niet lekker vinden en er hooguit twee happen van eten). En ja, gist in brood (en in oliebollen ) produceert ook alcohol, maar in veel kleinere hoeveelheden dan in wijn of bier. Die twee zijn dus niet vergelijkbaar.
Ik weet niet hoe jij rijst; maar ik doe 2x 45 minuten, eerst zonder, dan met vulling, met neerslaan voor en na.quote:
quote:Op zaterdag 31 december 2016 13:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een fles bier op 50 oliebollen, dat valt toch ook mee. Homeopathische hoeveelheden
Dat is ondergisting hé, heb je straks alleen gist op de bodemquote:Op zaterdag 31 december 2016 13:27 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ben om. Ik ga ook oliebollen bakken.
Wens me succes....
Ik ga sowieso het bodempje van een westmalle tripel erin doen als gist.
Ligt er een beetje aan hoe lang je laat gisten, een preferment deeg kan meer dan 10% alcohol bevatten, maar hoeveel er in gebakken brood zit heb ik geen nieuwe onderzoek gevonden dan eentje uit 1926, daaruit bleek bij steekproeven tussen 0,04 en 2,5% alcohol in brood te zitten.quote:Op zaterdag 31 december 2016 13:12 schreef Bleie het volgende:
Ik doe er niet moeilijk over, maar het is gewoon niet waar dat alcohol (volledig) verdampt. Zelfs na uren sudderen blijft er nog 5% van de oorspronkelijke hoeveelheid over. Dat is niet per se erg, maar het is wel goed voor mensen om te weten. Toen mijn kinderen nog kleiner waren, maakte ik stoofpotten zonder alchohol (inmiddels met, omdat ze ze toch niet lekker vinden en er hooguit twee happen van eten). En ja, gist in brood (en in oliebollen ) produceert ook alcohol, maar in veel kleinere hoeveelheden dan in wijn of bier. Die twee zijn dus niet vergelijkbaar.
SPOILER: Oliebollen 2016Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
Ik vind ze het lekkerste als de korst nog knapperig is, dat is toch echt de eerste tijd na het bakken. Gewoon bakken, eten, top 2000 a gogo, zo gaat het meestal hierquote:Op zaterdag 31 december 2016 15:03 schreef fietsie het volgende:
Als ik (net) gebakken heb hoef ik ze niet. Dus ik bak eigenlijk liever nog vroeger dan vandaag...
Daar heb ik 's avonds geen tijd voorquote:Op zaterdag 31 december 2016 16:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind ze het lekkerste als de korst nog knapperig is, dat is toch echt de eerste tijd na het bakken. Gewoon bakken, eten, top 2000 a gogo, zo gaat het meestal hier
ben je niet een beetje laat?quote:Op zaterdag 31 december 2016 17:07 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ga het recept van Holtkamp maken. Maar een deel van de melk ga ik vervangen door het bodempje van een fles leffe tripel. (geen westmalle geworden want leffe was in aanbieding, haha).
Ik doe er krenten, rozijnen en appelblokjes bij. En ik heb (met moeite) verse gist gevonden. Heb nog 2 croissantjes gekocht bij die bakker, want ze leken een beetje not amused om voor 50 cent een zakje gist aan me te verkopen
Heb ook gerookte sprotjes en allerlei andere hapjes voor erbij.
Ik vreet ze het liefst zo uit het vet op.quote:Op zaterdag 31 december 2016 17:13 schreef computergirl het volgende:
[..]
ben je niet een beetje laat?
Kijk, jij snapt hetquote:Op zaterdag 31 december 2016 17:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vreet ze het liefst zo uit het vet op.
quote:
Heerlijk tochquote:Op zaterdag 31 december 2016 17:18 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heb nog maar welgeteld 1 halve oliebol op dit jaar (gratis te proeven op de markt) dus ik ga me helemaal bomvol vreten.
Dat is toch weissbier? Geen weizener (zoals paulaner/erdinger).quote:Op donderdag 29 december 2016 19:57 schreef derLudolf het volgende:
Zo, vandaag even boodschappen gedaan. Fransiskaner weisener is het bier wat ik ga gebruiken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |