Dat heb ik dus ook altijd, ik baseer me dit keer op een recept uit een heel oud kookboek. Ik heb de verse biologische gist ook al gehaald, het worden weer topbollenquote:Op woensdag 30 december 2020 10:45 schreef fietsie het volgende:
Zoals gewoonlijk ben ik mijn boekje met m'n oude recepten weer kwijt; het is "ergens opgeruimd in de boekenkast".
Dus nog even... zoeken straks.
Ik maak dit jaar exact dezelfde mix, maar ik ga hem verder neerslaan, en vaker neerslaan. Kijken of ik de bollen wat zwaarder per stuk kan krijgen.quote:
soezendeeg?quote:Op woensdag 30 december 2020 12:08 schreef BakkieDoen het volgende:
Maak anders altijd bollen met soezendeeg erdoor, maar wil dit jaar ook eens wat anders proberen. Zijn die van Holtkamp wat?
En anders heb ik deze nog gevonden:
400 gr bloem
4 dl lauwe melk
2 eieren
40 gr verse bakkersgist of 7 gr (1 zakje) instantgist
1 tl zout
Vulling
150 gr rozijnen
100 gr krenten
75 gr gesnipperde sukade
2 Granny Smith-appels
1 citroen
Rumrozijnenquote:
Oeh, zien er goed uitquote:Op woensdag 30 december 2020 13:36 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Over de appelbeignets ben ik zeer tevreden!
Het oliebollenbeslag staat nu te rijzen en dan zijn die aan de beurt
Zeer mooi! Met spijs?quote:Op woensdag 30 december 2020 13:36 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Over de appelbeignets ben ik zeer tevreden!
Het oliebollenbeslag staat nu te rijzen en dan zijn die aan de beurt
Nee, wel gele roomquote:
Hier zit naar mijn idee te veel vloeistof in.quote:Op woensdag 30 december 2020 12:08 schreef BakkieDoen het volgende:
Maak anders altijd bollen met soezendeeg erdoor, maar wil dit jaar ook eens wat anders proberen. Zijn die van Holtkamp wat?
En anders heb ik deze nog gevonden:
400 gr bloem
4 dl lauwe melk
2 eieren
40 gr verse bakkersgist of 7 gr (1 zakje) instantgist
1 tl zout
Vulling
150 gr rozijnen
100 gr krenten
75 gr gesnipperde sukade
2 Granny Smith-appels
1 citroen
Hmmm...zit wat in. Dit is trouwens ook een oud recept, dat wel.quote:Op donderdag 31 december 2020 10:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hier zit naar mijn idee te veel vloeistof in.
Je wil meel / vloeistof 1 op 1 houden. Een ei is 50ml vloeistof.
Dus op 400 meel doe je 300 melk/bier (ik doe melk en bier weer 50:50) en 2 eieren, dan heb je 400ml vocht.
Zo heb ik het ook in 2 oude boeken staan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |