abonnement Unibet Coolblue
pi_167282992
quote:
1s.gif Op maandag 12 december 2016 17:26 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Geen optie, alle scholen hier hebben hetzelfde zindelijkheidsbeleid (ik heb het nagevraagd) en buiten het dorp op school lijkt me bijzonder ompraktisch. En ik snap ook wel dat een juf geen tijd heeft om met een kind luiers te gaan verschonen, ze kan die andere 22 niet alleen laten. Het zal uiteindelijk best goed komen, maar voor nu is het gewoon kut.
Zijn die toiletten ver weg dan? Want bij ons zitten die naast het kleuterlokaal. Als ik kom helpen bij de overblijf staat juf best wel eens even bij t toilet. Maar als ze 1 stap achteruit zet kan ze de klas inkijken, dat scheelt wel denk ik.
Hier hebben ze wel een stapeltje reservekleren liggen. Dus ik gok dat ze lang niet allemaal helemaal zindelijk zijn...

En als ie t ook wel eens ophoud tot half vier dan kan ie op korte dagen ook zonder luier (en plast dan gewoon thuis in zijn luier) en op lange dagen met n luierbroekje dat ie evt. zelf 1 x op t toilet vervangt? Maar ik hoop voor je dat hij gewoon besluit om vanaf nu zindelijk te zijn :)
pi_167283544
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
Had ooit ergens gelezen dat er pas actie wordt ondernomen als een kind 6 jaar is en niet zindelijk. Daarvoor wordt het niet als problematisch beschouwd.

Maargoed, dit is dus eigenlijk wat ik bedoelde in mijn posts van gister. Er wordt veel (misschien wel teveel) van kinderen verwacht tegenwoordig.
Eens.
Iemand zei het hier een tijd geleden ook al. Het verschil tussen drie en vier is zo groot qua wat er van je verwacht wordt.
pi_167283867
quote:
1s.gif Op maandag 12 december 2016 11:54 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Saar gaat nu pas uit een beker drinken hoor.

Verder niet bijgelezen, voor meer info verwijs ik even naar t babytopic
Ik las het gisteren. Wat ontzettend schrikken zeg. Hoe gaat het met J nu?
Sterke hoor. :*
  maandag 12 december 2016 @ 19:16:34 #79
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167284692
Toiletten zijn aan de andere kant van de kleuterhal (4 klassen), juf kan dan haar eigen klas niet meer goed in kijken. En dat zelf omkleden is dus ook een probleem hè, WILLIKNIET =
DOEIKNIET. Reservekleren zitten natuurlijk in J's tas, net als schone luierbroekjes.
pi_167284890
Mm, ik zou toch mijn twijfels hebben bij een school die mijn kind de zorg niet wil/kan bieden die ze op dat moment nodig heeft...

Heb je al gemaild?
  maandag 12 december 2016 @ 19:47:46 #81
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167285502
Ik denk niet dat het realistisch is te verwachten dat een kleuterjuf mijn kind boven 22 andere kinderen stelt, en de klas dus alleen laat. Noodgevallen daargelaten natuurlijk. Dat zal bij geen enkele school gebeuren gok ik zo.

Ik zoek geen andere school, lijkt me niet realistisch een maand voordat hij start, en dat wil ik ook niet. Ik wil alleen dat juf mijn kind eerst leert kennen, voordat ze een oordeel velt. Veel dingen kán J namelijk wel, je moet hem er alleen toe weten te zetten. En dat ligt bij koppige kinderen met een eigen willetje net even i ingewikkeler dan gewoon even vragen 'doen jullie allemaal je jassen even aan'. J schiet dan in de weerstand, want moeilijk, en help, en eng. Terwijl als je rustig uitlegt dat hij het speciale trucje mag gebruiken, en dat iemand best kan helpen met de rits, hij het waarschijnlijk best wil proberen.
pi_167285654
Ik denk dat er bijna geen scholen zijn die luiers verschonen hoor Sunshine. Mijn moeder was Ambulant Begeleider van een kleuter met downsyndroom en die werd ook geacht zindelijk te zijn, maar was het niet.

Ik denk dat een luierbroekje meestal wel prima is, maar het kwam wel wat rot uit juf's mond zo te lezen. Misschien idd het gebrek aan intake voor een verstoring van de communicatie heeft gezorgd? Kan me voorstellen dat je er mee zit, maar het komt vast goed. :*
Kwak
pi_167285682
Ik vind dat je wel van een school mag verwachten dat er gekeken wordt naar elke leerling en wat deze nodig heeft.
Ik houd eigenlijk helemaal niet om naar dat gemiddelde kind te kijken en de rest daarboven of daaronder plaatsen :@
pi_167286044
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 19:55 schreef Omentielvo het volgende:
Ik vind dat je wel van een school mag verwachten dat er gekeken wordt naar elke leerling en wat deze nodig heeft.
Ik houd eigenlijk helemaal niet om naar dat gemiddelde kind te kijken en de rest daarboven of daaronder plaatsen :@
Het heeft niks met naar gemiddelden kijken te maken. Maar een kleuter/basisschooljuf heeft niet als taak om te verschonen (en eigenlijk ook niet om billen te vegen). De opleiding neemt die verzorgende taken niet mee, de juf heeft geen hepatitis B vaccinatie zoals zorgmedewerkers die regelmatig met ontlasting te maken hebben, er zijn geen luiers, geen doekjes en er is geen verschoningsruimte, er is geen vier ogen principe etc.


Ik denk dat het fijn is als school begripvol is, maar school is geen kinderdagverblijf en dat vind ik echt heel logisch.
Kwak
pi_167286089
quote:
1s.gif Op maandag 12 december 2016 00:11 schreef madam-april het volgende:

[..]

Het is inderdaad klote, maar omdat ik wist dat het als ik eenmaal weg was snel over was kon ik het wel makkelijk loslaten.

Die van mij vond het, als ze er eenmaal was en ze weer gekalmeerd was nadat ik weg was, altijd wel leuk.

Heb je het idee dat ze het echt niet leuk had/vond? Of denk je dat het afscheid haar positieve ervaringen overschaduwde?
We zijn er inmiddels achter dat het groter is dan in eerste instantie lijkt. Ze is hoogsensitief en kan de overgangsmomenten dus heel slecht handelen. Ze zit nu sinds 2 maanden op zwemles en nog iedere keer is het huilen bij de overgang van mij naar de zwemjuf.

Mm ik kan me voorstellen dat het rot binnenkomt. Wellicht inderdaad een verkeerde manier van communiceren in combinatie met het feit dat je al niet lekker in je vel zit om deze redenen. Dan is het de druppel. Goed dat je het gaat bespreken, dan komen jullie er samen vast uit.
Van school veranderen zou ik ook niet doen.

Ik liep hier vorige week tegen hetzelfde aan. Eva zit in groep 1/2 (zij in groep 2) en nam een vriendinnetje mee voor de lunch. Meisje is dit jaar in groep 1 begonnen. Wordt over 3 maanden 5.
Eten ging meer dan prima. Maar daarna moest ik helpen billen vegen (terwijl ze alleen geplast had :?) Helpen met haar rits van zowel haar jas als haar schoenen.

Toen ik daar wat van zei tegen mijn vriend werd ik er even fijntjes op gewezen dat onze dames wat dat betreft gewoon best snel zijn.
Oh ja! :D
  maandag 12 december 2016 @ 20:10:23 #86
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167286100
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 19:55 schreef Omentielvo het volgende:
Ik vind dat je wel van een school mag verwachten dat er gekeken wordt naar elke leerling en wat deze nodig heeft.
Ik houd eigenlijk helemaal niet om naar dat gemiddelde kind te kijken en de rest daarboven of daaronder plaatsen :@
Omen, dat ben ik met je eens hoor, en op andere gebieden doen ze dat ook echt wel, maar luiers verschonen zijn de meeste scholen toch erg duidelijk in: doen we niet. Een luierbroekje mag dus, maar dat moet J in geval van nat dus zelf verschonen, en daar kwam vandaag dus de kink in de kabel, hij deed dat niet, want durfde niet/ wist even niet waar te beginnen. En ik hoop dat ik samen met juf zo ver kan komen dat ze daar doorheen prikt, en j op de juiste manier zo ver krijgt dat hij het wèl zelf probeert.
  maandag 12 december 2016 @ 20:12:31 #87
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167286174
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 16:36 schreef watmoetikkiezen het volgende:
rits niet dicht is echt heel normaal hoor, das echt best lastig soms..

Wij hadden pas na 6 weken echt een intakegesprek. gelukkig herkende de juf W helemaal terug in wat wij in het inschrijfformulier hadden gezet. En waar jullie het laatst over hadden. W is dat 'sneue' kindje dat de eerste weken op het schoolplein alleen wat rondloopt en observeert. Prima gewend aan groepen op t kdv en speelt ook prima met andere kindjes. Haar 'leerstrategie' is nou eenmaal vanuit observatie en niet vanuit gewoon proberen. Dat doet ze ín de klas ook. Vooral kijken wat de rest doet en dan na een tijd doet ze het ook. Ik herken mezelf daar ook in ik kijk ook eerst. Maar daar is niets sneu's aan hoor.
Voorbeeldje. Ze was mee op dansles. In de kring staat ze stil, terwijl alle kindjes bewegen, handen boven t hoofd, bukken enzovoorts. Maar na afloop verteld ze vol vuur wat ze allemaal heeft gedaan. In haar hoofd heeft ze helemaal meegedaan (dat ze vrijwel niet bewogen heeft is bijzaak). De volgende keer doet haar lichaam dan wél mee..
Maar als ze dus een beetje staat te kijken aan de kant is dat niet omdat ze niet durft ofzo en ze is ook nergens verdrietig over, ze kijkt gewoon eerst..
Ja dat was ik.
Ter nuance er is nogal een verschil tussen een kind dat goed in zijn vel zit en observeert en dan los komt of een kind dat echt niet happy is om van huis weg te zijn en toch moet. Zie bijvoorbeeld het verhaal van Danic. Dat vind ik voor alle partijen sneu, niet leuk hoe je het ook omschrijven wilt.
Vergeet niet dat wij hier allemaal vrij bewust met het ouderschap bezig zijn, bewuste keuzes maken en handelen dan wel anticiperen naar het kind. Er zijn hele bevolkingsgroepen die daar geen seconde mee bezig zijn. Als je bijv op een school in de schilderswijk werkt kom je nogal wat 'sneue' situaties tegen.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167286406
Bij luuk hielp het staand plassen ook mee. Toen wilde hij ineens wel.
Op zijn basisschool worden ook geen luiers verschoond. En toen luuk zijn eerste dag op school gepoept had en zn billen niet af kon vegen vroeg juf ook of we dat met hem konden oefenen.

Luuk is dr ook zo een die niet oefent, maar kijkt en pas doet als hij zeker is wanneer hij het kan. Ze hebben op school maatjes in de klas. De groep 2-er helpt dan een groep-1 er met jas dicht doen en schoenen aantrekken.
Hij vindt de buitenspeel situaties nog lastig, is nog echt de jongste in de klas en heeft nog weinig aansluiting. Hij vindt het tot nu toe ook het minst leuke op school. Juf vertelde dat er nog meer nieuwe kinderen in de klas komen, dus we hopen erop dat hij daar nog een klik mee heeft.
*poef* nu is het weg
pi_167286569
N.a.v. deze hele school-leeftijdgerelateerde-dingen-discussie:

Annie is van 16 september. Zij zal dus t.z.t. met de start van een nieuw schooljaar meteen meedraaien in groep 1. Hebben deze septemberkindjes dan ook 'last' van het feit dat ze een stuk jonger zijn dan kinderen die bijv. al vanaf april of mei van het schooljaar daarvoor meedraaiden in groep 1?
pi_167286688
Ik snap dat luiers verschonen geen taak is op school. Maar nog niet zindelijk op de vierde hoor je steeds vaker. Dus ik vraag me af of er dan niet iets moet veranderen op scholen ook. En dan heb ik het niet over verschonen. Maar wel over een oplossing bedenken waarbij het kind in ieder geval naar school kan.

Billen zelf vegen kan mijn bijna kleuter nog niet. Maar ze is nu net zindelijk. Dus kleine stapjes. Komt vanzelf wel

Maar toch. Ik kan me best wel zorgen maken om wat er van een kleuter verwacht wordt en wat zij op dit moment zelf kan/wil.
Gelukkig is ze nog niet leerplichtig :@
pi_167286720
Overigens heeft ze vandaag de PSZ-juf vakkundig voor de gek gehouden. Ze is namelijk nog van ze lang zal ze leven niet zindelijk. Maar vond het WC-rondje voor het naar buiten gaan wel heel interessant. Dus wilde ze ook. En ze heeft volgens juf zeker 5 minuten volgehouden dat er "BIJNA POEP" aankwam. Want ja, dan mag je blijven zitten :') . Mijn kleine actrice O+ .

Ze maakt nu ook echt van die snode plannetjes :D. Staat ze in de Blokker bij een stellage Nijntje-broodtrommels heel hebberig te kijken. Dus ik zeg: "Mooi hè lieverd. Kom je nu weer mee?". Krijg ik een duw en een "Nee mama jij moet weg. Naar de kassa. Annie hier blijven."
  maandag 12 december 2016 @ 20:30:44 #92
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167286740
Dat is dus het gekke, J deed verder helemaal mee in de klas, vertelde ook dat ie buiten had gespeeld en in de zandbak had gegraven. Verlegen is ie niet, maar wel wat KJ zegt, niet willen proberen/ oefenen, hij wil het meteen kunnen.

In J's klas zitten nu 20 kinderen, in januari starten er 4 (waaronder J en buurmeisje) in februari ook 4 en in maart nog 1. Genoeg jonge kinderen die er bij komen dus, ook wel fijn voor hem. De rest is namelijk (op 1 meisje na) allemaal in het begin van het schooljaar gestart, of groep 2. Hij heeft wel een maatje gekregen, maar die is ook pas 4, en in september begonnen op school? Misschien waren de oudste kleuters op :+
pi_167286747
quote:
5s.gif Op maandag 12 december 2016 20:24 schreef Razztwizzle het volgende:
N.a.v. deze hele school-leeftijdgerelateerde-dingen-discussie:

Annie is van 16 september. Zij zal dus t.z.t. met de start van een nieuw schooljaar meteen meedraaien in groep 1. Hebben deze septemberkindjes dan ook 'last' van het feit dat ze een stuk jonger zijn dan kinderen die bijv. al vanaf april of mei van het schooljaar daarvoor meedraaiden in groep 1?
Zij gaat naar school als ze nog drie is?
Ik denk zelf dat dit per kind kan wisselen hoe ze dat ervaren.
  maandag 12 december 2016 @ 20:31:42 #94
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_167286765
quote:
5s.gif Op maandag 12 december 2016 20:24 schreef Razztwizzle het volgende:
N.a.v. deze hele school-leeftijdgerelateerde-dingen-discussie:

Annie is van 16 september. Zij zal dus t.z.t. met de start van een nieuw schooljaar meteen meedraaien in groep 1. Hebben deze septemberkindjes dan ook 'last' van het feit dat ze een stuk jonger zijn dan kinderen die bijv. al vanaf april of mei van het schooljaar daarvoor meedraaiden in groep 1?
Wat ik als grootste pijnpunt daar merk is dat alle kindjes elkaar al kennen. V was nieuw in een al bestaande groep. Sinds sept is er ook maar 1 kindje bij gekomen.

Het nadeel (wat bij ons geen nadeel is, want V vindt het helemaal prima en ik ook wel) is dat hij dus niet bij de groepjes kinderfeestjes en spele hoort. Ik kan mij voorstellen dat dat wel iets is dat een kindje pijn kan doen.

Wij hebben maar een klas van 19 leerlingen in groep 1/2, dus ik denk ook niet dat dit perse iets is wat op alle scholen voorkomt.

De andere kinderen helpen hem goed bij alles.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_167286778
quote:
5s.gif Op maandag 12 december 2016 20:24 schreef Razztwizzle het volgende:
N.a.v. deze hele school-leeftijdgerelateerde-dingen-discussie:

Annie is van 16 september. Zij zal dus t.z.t. met de start van een nieuw schooljaar meteen meedraaien in groep 1. Hebben deze septemberkindjes dan ook 'last' van het feit dat ze een stuk jonger zijn dan kinderen die bijv. al vanaf april of mei van het schooljaar daarvoor meedraaiden in groep 1?
Sac van de 24e en start dus ook meteen. Ligt eraan hoe veel meer herfst kinderen er zijn, kinderen van juli en augustus beginnen ook vaak dan pas. Hoe groot de groep is, hoe je kind zelf is enz enz.

Ik vind vooral het niet kunnen wennen wel lastig.

En voor iedereen is het weer een nieuw schooljaar dus weer wennen. Daarom vind ik het wel fijn dat ze meteen mag starten.
pi_167286797
mijn oudste startte in oktober met school, was de laatste instromer in de klas omdat in november de instroomklas ging starten.
Zij had geen last van dat ze de jongste was. Ze had ook snel aansluiting.
*poef* nu is het weg
  maandag 12 december 2016 @ 20:33:49 #97
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167286838
Razz, dan is ze nog een paar weken 3 als ze begint, hetzelfde als J nu. Hij draait al prima mee (op de zindelijkheid na dan he :P ) en vindt het leuk hoor. Een heel jonge leerling is ze dan niet he, tegenwoordig komen vaak kinderen tm december in groep 1 terecht, J zal met zijn verjaardag op 2 januari bijna altijd de oudste van de klas zijn na de kleuterjaren 8-) :7
pi_167286848
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 20:29 schreef Omentielvo het volgende:
Ik snap dat luiers verschonen geen taak is op school. Maar nog niet zindelijk op de vierde hoor je steeds vaker. Dus ik vraag me af of er dan niet iets moet veranderen op scholen ook. En dan heb ik het niet over verschonen. Maar wel over een oplossing bedenken waarbij het kind in ieder geval naar school kan.

Billen zelf vegen kan mijn bijna kleuter nog niet. Maar ze is nu net zindelijk. Dus kleine stapjes. Komt vanzelf wel

Maar toch. Ik kan me best wel zorgen maken om wat er van een kleuter verwacht wordt en wat zij op dit moment zelf kan/wil.
Gelukkig is ze nog niet leerplichtig :@
Tja, ik denk dat die oplossing er al is: een luierbroekje aan en eventueel zelf komen verschonen of het kind leren hoe het zelf moet afvegen als het toch heeft gepoept/geplast. Juffen en meesters zijn nou eenmaal geen medewerkers op een kinderdagverblijf. Ergens is het ook wel logisch toch, de kindjes komen daar niet om verzorgd te worden, maar om naar school te gaan. Juf gaat ook geen fruit snijden en uitdelen, snoeten poetsen en bekers melk inschenken, lijkt me? Het is een in de basis heel andere taak.
pi_167286860
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 20:30 schreef Razztwizzle het volgende:

Ze maakt nu ook echt van die snode plannetjes :D. Staat ze in de Blokker bij een stellage Nijntje-broodtrommels heel hebberig te kijken. Dus ik zeg: "Mooi hè lieverd. Kom je nu weer mee?". Krijg ik een duw en een "Nee mama jij moet weg. Naar de kassa. Annie hier blijven."
Haha. Mooi is dat. Paar maanden geleden kwam ik I ophalen bij de buren. De buurvrouw zelf was even boven bij haar baby en I en het buurmeisje waren beneden. Ik zag ze samen achter een stoel zitten en ze hadden koekjes. Dus ik vraag; 'Zo, zitten jullie koekjes te eten. Achter de stoel. Hebben jullie die koekjes soms zelf gepakt uit de keuken?" Buurmeisje: "Neeeee" I: "Ja mama." _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167286999
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 20:29 schreef Omentielvo het volgende:
Ik snap dat luiers verschonen geen taak is op school. Maar nog niet zindelijk op de vierde hoor je steeds vaker. Dus ik vraag me af of er dan niet iets moet veranderen op scholen ook. En dan heb ik het niet over verschonen. Maar wel over een oplossing bedenken waarbij het kind in ieder geval naar school kan.

Billen zelf vegen kan mijn bijna kleuter nog niet. Maar ze is nu net zindelijk. Dus kleine stapjes. Komt vanzelf wel

Maar toch. Ik kan me best wel zorgen maken om wat er van een kleuter verwacht wordt en wat zij op dit moment zelf kan/wil.
Gelukkig is ze nog niet leerplichtig :@
Kinderen worden gemiddeld idd wat later zindelijk heb ik het idee. Ik denk niet dat scholen zich daar aan moeten aanpassen, misschien moeten we kijken wat 'we' anders zijn gaan doen (en daarmee bedoel ik niet dat het je eigen 'schuld' is als je kind nu niet zindelijk is, maar in de breedte).

Ik kon toen ik vier was ook geen billen vegen. Ik poepte dus niet op school. Ik heb vast een paar keer een natte broek gehad, ws omdat ik niet drufde te vragen of ik naar het toilet mocht, dat is wat ik me herinner. Maar het ging al snel beter. Ik vond de peuterzaal vreselijk en gjng er huilend heen en ik herinner me nog heel goed de totale verwarring op de eerste paar schooldagen over wat we deden en zongen etc.

MAAR ik ben school heerlijk gaan vinden, en was aan het einde van groep 1 al een totaal ander kind (getest voor groep drie als januarikind maar daar sociaal emotioneel nog niet aan toe).

Ik denk vooral dat het goed is om je van te voren niet teveel zorgen te maken, en met de juf te blijven praten als er zoeits voorvalt als met MM.
Kwak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')