abonnement Unibet Coolblue
  zondag 27 november 2016 @ 12:59:16 #1
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166928923
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166929028
PetoLucem twitterde op zondag 27-11-2016 om 13:03:37 #SAA advances in #Aleppo are remarkable. It seems like militant capabilities (numbers and defensive abilities) were greatly overestimated. reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 27 november 2016 @ 13:08:29 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166929073
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 13:05 schreef IPA35 het volgende:
PetoLucem twitterde op zondag 27-11-2016 om 13:03:37 #SAA advances in #Aleppo are remarkable. It seems like militant capabilities (numbers and defensive abilities) were greatly overestimated. reageer retweet
Ja dus.

Benieuwd hoeveel burgers er uiteindelijk zaten, zeker niet die 250.000 die je overal hoort :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166929131
  zondag 27 november 2016 @ 13:18:57 #5
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166929280
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 13:08 schreef Szura het volgende:

[..]

Ja dus.

Benieuwd hoeveel burgers er uiteindelijk zaten, zeker niet die 250.000 die je overal hoort :').
Eerst had men het zelfs over 1,5 miljoen toch, of nog meer?
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 13:19:59 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166929302
quote:
10s.gif Op zondag 27 november 2016 13:18 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Eerst had men het zelfs over 1,5 miljoen toch, of nog meer?
Dat is in West Aleppo
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 13:29:06 #7
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166929451
sayed_ridha twitterde op zondag 27-11-2016 om 13:08:39 In north Aleppo, Syrian Army & Kurdish forces take full control of hills/villages on Jabal Sha'ale (except the radar base) - 7km until alBab reageer retweet
PetoLucem twitterde op zondag 27-11-2016 om 13:20:12 #SAA also captured Ard Hamra area in east #Aleppo. If things go on like this, Aleppo pocket will be split in 2 halves in a few hours. #Syria reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 13:31:47 #8
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166929472
a5barsy1 twitterde op zondag 27-11-2016 om 12:43:18 عاجل || معارك النصر لحلب الجيش العربي السوري يقتحم حي الصاخور و يسيطر على جسر الصاخور و مشتل الصاخور وسط اشتباكات عنيفة reageer retweet
SAA zit in Sakhur!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 13:31:54 #9
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166929475
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 13:19 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dat is in West Aleppo
Dan ben ik in de social media-valkuil getrapt
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 13:32:10 #10
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166929481
sayed_ridha twitterde op zondag 27-11-2016 om 13:28:25 Manbij Military Council (SDF) repelled another Turkish-FSA attack on Sheikh Nasir & Sab Weran axis north of Arimah reageer retweet
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 14:10:45 #11
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166930307
sayed_ridha twitterde op zondag 27-11-2016 om 13:44:38 Fateh Halab defences crumble on Sakhur & Tareeq al-Bab fronts reageer retweet
NatDefFor twitterde op zondag 27-11-2016 om 13:20:54 REPORTS: #SAA entered the Sakhour district reageer retweet
NatDefFor twitterde op zondag 27-11-2016 om 14:06:48 Pro-jihadist Step News: SAA is advancing in Haydariyah #Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166930598
watanisy twitterde op zondag 27-11-2016 om 14:17:13 #SAA captured Jandoul labs and half of Ba'edin neighborhood and 40 blocks in Hellok reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166930735
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 27 november 2016 @ 14:30:34 #14
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166930864
Haha die tranen van Julian roepcke :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 14:30:46 #15
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166930869
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166930971
Wat een voortgang in dat gebied... Gaat snel.
  zondag 27 november 2016 @ 14:43:20 #17
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166931266
Victory inshallah

@MIG29_
#Aleppo ,#Breaking
SAA Storm Alsakhur neighborhood
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166931310
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 27 november 2016 @ 14:44:39 #19
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166931313
Problemen met tweets hier
Say what?
pi_166931327
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 14:44 schreef UpsideDown het volgende:
Problemen met tweets hier
Bij mij ook. Ook met klikken op foto's.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 27 november 2016 @ 14:46:36 #21
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166931363
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 14:44 schreef UpsideDown het volgende:
Problemen met tweets hier
inderdaad.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166931429
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166931440
Minder dan een kilometer tot de pocket gesplitst is. *O*
  zondag 27 november 2016 @ 14:49:28 #25
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166931462
Als de ''rebellen'' slim zijn geven ze gewoon Aleppo op.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166931472
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 14:44 schreef UpsideDown het volgende:
Problemen met tweets hier
MED / Klein onderhoud, mogelijk enig overlast.

Er is onderhoud, wellicht daarom.
  zondag 27 november 2016 @ 14:52:17 #27
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166931544
@watanisy before i go , #SAA captured parts of al-Sakhour neighborhood acc. to pro opp. source
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 14:52:18 #28
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166931547
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 14:49 schreef zG. het volgende:

[..]

MED / Klein onderhoud, mogelijk enig overlast.

Er is onderhoud, wellicht daarom.
Ok thnx
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 14:55:01 #29
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166931638
@CivilWarMap
#SDF forces captured Qanli Quyu from turkish-backed #FSA . Also clashes near Bash Jum
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 15:02:20 #30
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166931875
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 14:52 schreef Zahreddine het volgende:
@watanisy before i go , #SAA captured parts of al-Sakhour neighborhood acc. to pro opp. source
@todayinsyria
#Aleppo | #SAA captures the entire district of Al-Sakhur
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 15:05:17 #31
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166931981
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 15:02 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

@todayinsyria
#Aleppo | #SAA captures the entire district of Al-Sakhur
Waar is Muhaysini zijn lelijke bek nu? :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 15:09:14 #32
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166932100
@PetoLucem
Opposition media claims militants are also pulling out from Sheikh Kheder and Sheikh Fares districts in northern #Aleppo. #Syria

Zoals IPA35 al had vermeld, de hele noord-pocket is na vandaag leeg
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 15:09:29 #33
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166932108
@IvanSidorenko1
#Syrian #Aleppo #EasternAleppo #Syrian Reporter kinana allouche claims #Sakhur district is captured

@C_Military1
#????
????? ?????? ????? ??? ???? ?? #??????? ??? ????? ???.
#???????_??????_???????

Sakhour bevrijd!

@AlabedBana
The army got in, this could be our last days sincerely talking. No Internet. Please please please pray for us.- Fatemah #Aleppo

hahaha

[ Bericht 31% gewijzigd door Zahreddine op 27-11-2016 15:15:11 ]
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166932469
Opvallend dat er nu ineens wel mensen Aleppo ontvluchten nu er geen jihadi's meer zijn om ze tegen te houden. _O-
pi_166932814
gaat hard vandaag oost Aleppo bijna is tween gesplitst
pi_166932817
Gewoon een GRAD raket in een TOW stoppen, vanaf 2:20.

SAA. _O_
mon citoyens vous serez unis.
  zondag 27 november 2016 @ 15:32:12 #37
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166932820
En Aleppo is gesplitst.
pi_166932899
Gister was er nog een docu over Oost- Aleppo bij Vranckx. Baarden en pinguins maken daar het straatbeeld.

Je moet er toch niet aan denken dat zij deze oorlog zouden winnen?
Hey
  zondag 27 november 2016 @ 15:35:30 #39
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166932943
Grote aantallen burgers ontsnappen nu aan Oost Aleppo
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 15:39:25 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166933064
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 15:34 schreef Dakterras het volgende:
Gister was er nog een docu over Oost- Aleppo bij Vranckx. Baarden en pinguins maken daar het straatbeeld.

Je moet er toch niet aan denken dat zij deze oorlog zouden winnen?
Linkje?
  zondag 27 november 2016 @ 15:39:43 #41
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166933071
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 15:35 schreef Zahreddine het volgende:
Grote aantallen burgers ontsnappen nu aan Oost Aleppo
Beeld?
pi_166933090
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 27 november 2016 @ 15:41:17 #43
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166933128
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166933267
quote:
Alleen te bekijken binnen Belgi (beperkte uitzendrechten)...
pi_166933306
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 15:44 schreef zG. het volgende:

[..]

Alleen te bekijken binnen Belgi (beperkte uitzendrechten)...
Vanmiddag herhaling op Canvas dacht ik. Moet je even kijken op tvgids.
Hey
pi_166933329
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 15:40 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
is dit van een bron zo jah linkje graag gaat zo hard alle maps lopen achter nu
  zondag 27 november 2016 @ 15:47:11 #48
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166933338
Sow wat gaat dit hard
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 27 november 2016 @ 15:50:53 #49
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166933437
quote:
Zo bizar dat de Westerse media het spinnen alsof die mensen allemaal tegen de SAA zijn en de "rebellie" steunen en daar belegerd zitten dankzij de SAA. Zodra ze weg kunnen gaan ze meteen.
pi_166933469
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 15:46 schreef kraaiiii het volgende:

[..]

is dit van een bron zo jah linkje graag gaat zo hard alle maps lopen achter nu
http://syriancivilwarmap.com/.

En hetzelfde, maar dan de directe link: http://umap.openstreetmap(...)itinosmControl=false.
pi_166933559
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 15:50 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo bizar dat de Westerse media het spinnen alsof die mensen allemaal tegen de SAA zijn en de "rebellie" steunen en daar belegerd zitten dankzij de SAA. Zodra ze weg kunnen gaan ze meteen.
toen uiteindelijk zelf Syrian Observatory for Human Rights toe gaf dat de burgers tegen hun wil daar gevangen werden gehouden en dat is de bron van westers MSM, zelf toen hield de westers media zijn bek dicht hypocrieter kan het niet
pi_166933582
quote:
thanks
pi_166933732
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 15:55 schreef kraaiiii het volgende:

[..]

toen uiteindelijk zelf Syrian Observatory for Human Rights toe gaf dat de burgers tegen hun wil daar gevangen werden gehouden en dat is de bron van westers MSM, zelf toen hield de westers media zijn bek dicht hypocrieter kan het niet
Europa is nog 10 x hypocrieter bezig als Saudi Arabi of Erdogan
pi_166934344
Is er ooit enige informatie geweest over wat de Koerden gaan doen met die Aleppo pocket van ze?
pi_166935293
Aleppo zou wel weer helemaal opgebouwd moeten worden, maar dat komt vast goed, ik zie Berlijn en Rotterdam als een mooi voorbeeld. :)

Wel ben ik benieuwd of Assad wel echt aftreed, zeker als hij steeds meer gebied terugwint, de motivatie om te vertrekken word dan minder lijkt mij.
pi_166935470
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 27 november 2016 @ 17:40:07 #57
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166936347
Voor het nieuwe jaar Aleppo bevrijd :9

Dan wordt het echt vuurwerk daarna. Er zitten tienduizenden pro SAA milities in Aleppo.

Ik gok dat de volgende stap de Sjiitische enclaves in Idlib worden en Latakia / Jisr as-Shugour.
pi_166936355
Met dit tempo staat Bashar Al Asad over 2 weken in oost Aleppo de overwinning te vieren... Tering dit gaat snel!
pi_166936442
*O*

Dr Bashar _O_
pi_166937804


"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 27 november 2016 @ 18:37:40 #62
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166937866
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166937901


Onze held Assad.
Onze Atatrk maar dan voor Syri, de beschermer van het seculisme.



Inshallah roeit hij alle vijanden uit.
pi_166937960
Aleppo bevrijd in 2016? *O* *O*
pi_166938235
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 18:40 schreef JaJammerJan het volgende:
Aleppo bevrijd in 2016? *O* *O*
Voor februari zeker.
  zondag 27 november 2016 @ 18:50:57 #67
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166938386
Say what?
pi_166938594






pi_166938694
quote:
Overwinning komt toe aan het Syrische leger + allies, niet n man.
pi_166939063
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 19:01 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Overwinning komt toe aan Rusland, Iran en zijn proxy's en wat over is van het Syrische leger.
dit is veel realistischer ;)

maar damn wat is dat snel gegaan in aleppo....
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166939210
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 18:39 schreef Zalmplaat010 het volgende:
seculisme.

Inshallah
lol
pi_166939352
doet me denken aan Veldkamp met zijn Assad propaganda plaatjes een paar jaar terug

quote:
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 18:39 schreef Zalmplaat010 het volgende:
[ afbeelding ]

Onze held Assad.
Onze Atatrk maar dan voor Syri, de beschermer van het seculisme.

[ afbeelding ]

Inshallah roeit hij alle vijanden uit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 27 november 2016 @ 19:32:57 #74
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166939660
Dadelijk komen we amper tot 25.000 burgers die uit Oost-Aleppo komen ipv die verzonnen 250.000 :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166939704
quote:
verstandig, als je iets langer wilt leven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166939840
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 19:32 schreef Szura het volgende:
Dadelijk komen we amper tot 25.000 burgers die uit Oost-Aleppo komen ipv die verzonnen 250.000 :').
de 250 duizend sloeg inderdaad nergens op
  zondag 27 november 2016 @ 19:55:13 #77
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166940204
@DrPartizan_
260 fighters join the Manbij Military Council and are prepared to defend #Manbij from Turkish occupiers and ISIS terrorists.

Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 20:03:15 #78
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166940429
Allah Mheyii al Jeish!!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166940562
wat probeert doe Bosnjo hier precies duidelijk te maken? zijn bron is een turkse soldaat zegt ie

https://twitter.com/BosnjoBoy/status/802469184454135808

@BosnjoBoy (37) Turkey already broke their agreement with Russia when nearing Al Bab & taking Qabasin village. This shouldnt have happened

Qabasin should be under YPG control as per demand from Russia, the same as the area N. of Al Bab. Turkey made a mistake

Now as they came 2close to Al Bab, they don't know what to do, as the town should be under #SAA control. Airstrikes on their

position was a warning, so they withdrew their troops to Akhtaren. Rebels stayed & are delusional, attacking #YPG instead

Full conversation. BUT, As #Aleppo is already under siege, theres no difference if Rebels enter Al Bab, which can still happen

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 27 november 2016 @ 20:06:56 #80
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166940566
Julian Roepcke is helemaal de weg kwijt
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166941056
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 20:06 schreef Szura het volgende:
Julian Roepcke is helemaal de weg kwijt
wieso?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 27 november 2016 @ 20:26:08 #82
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166941206
quote:
10s.gif Op zondag 27 november 2016 20:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

wieso?
JihadiJulian
quote:
Say what?
pi_166941306
quote:
Exclusive: Turkish delegation (Head of Intel & Foreign Minister) to Iran discussed the north of Syria (al-Bab) following last attack.
quote:
Iran President Rouhani & FM Zarif received Turkish counterpart Mevlut Cavusoglu & Hakan Fidan Head of Turkey's National Intel in Tehran.
https://twitter.com/EjmAlrai/status/802818955874332673







  zondag 27 november 2016 @ 21:08:42 #84
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166943062
MIG29_ twitterde op zondag 27-11-2016 om 21:04:26 #Aleppo : The Tiger issued a statement giving militants last warning to leave Aleppo city or suffer total annihilat… https://t.co/z6o5O45s8W reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166943296
quote:
Ik zie het liefst verregaande samenwerking tussen Turkije en Iran (en Rusland). Dat lijkt mij met het oog op een stabiel(er) Midden-Oosten een betere alternatief dan wat er nu is.

Op die manier kan de VS buitenspel gezet worden en hopelijk ook de zieke ideologie waar Saoedie-Arabi‎ voor staat.

Het brengt natuurlijk veel problemen met zich mee. Het wantrouwen is groot, de religieuze stromingen botsen, er zijn tegenstrijdige belangen en er zal van buitenaf ook veel weerstand zijn.

Het gaat me even om de twee naties, zonder te kijken naar de (huidige) regeringen. Ik denk dat er veel winst te behalen valt voor die hele regio wanneer de soennitische Turkije en de sjiitische Iran meer begrip voor elkaar kweken en de spanningen zoveel mogelijk wegnemen.

Ik vind het gewoon enorm triest hoe al die landen in het Midden-Oosten elkaar zo enorm tegenwerken, uiteindelijk is de bevolking constant de pineut. Het zou voor iedereen fijner zijn als er wat meer ruimte is voor andersdenkenden in het Midden-Oosten, want 'we' slaan nu al decennia elkaars koppen in. Denk bijvoorbeeld aan de minderheden, of dat nou de Druzen, Assyrirs, Yezidi's, Turkmenen, Koerden, christenen, joden zijn maakt verder niet uit.

Hoe zie jij dit voor je? Kun je het los zien van al het nationalistische meuk dat het teweegbrengt?

Ik zeg overigens niet dat het berhaupt haalbaar is. Ik vind dat conflictzoekende schreeuwerige toon van Erdoğan echt helemaal niets. Het is in ieder geval ergens hoopgevend dat het op diplomatiek vlak goed blijft lopen tussen Turkije en Iran, no?

Anyways, ik zou het dus fijn vinden als die twee landen de kar trekken in het Midden-Oosten. Hoe denk jij daarover?‎
pi_166943466
Klopt dit zou geweldig zijn, als de Turken zich bij een Iraans-Russisch-Egyptische alliantie aansluiten.. amerikanen en saudis buitenspel!
pi_166943710
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 20:03 schreef Zahreddine het volgende:
Allah Mheyii al Jeish!!
Wil je aub stoppen? :')
pi_166943793
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:25 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wil je aub stoppen? :')
wat zegt ie dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 27 november 2016 @ 21:27:41 #89
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166943816
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 21:14 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik zie het liefst verregaande samenwerking tussen Turkije en Iran (en Rusland). Dat lijkt mij met het oog op een stabiel(er) Midden-Oosten een betere alternatief dan wat er nu is.

Op die manier kan de VS buitenspel gezet worden en hopelijk ook de zieke ideologie waar Saoedie-Arabi voor staat.

Het brengt natuurlijk veel problemen met zich mee. Het wantrouwen is groot, de religieuze stromingen botsen, er zijn tegenstrijdige belangen en er zal van buitenaf ook veel weerstand zijn.

Het gaat me even om de twee naties, zonder te kijken naar de (huidige) regeringen. Ik denk dat er veel winst te behalen valt voor die hele regio wanneer de soennitische Turkije en de sjiitische Iran meer begrip voor elkaar kweken en de spanningen zoveel mogelijk wegnemen.

Ik vind het gewoon enorm triest hoe al die landen in het Midden-Oosten elkaar zo enorm tegenwerken, uiteindelijk is de bevolking constant de pineut. Het zou voor iedereen fijner zijn als er wat meer ruimte is voor andersdenkenden in het Midden-Oosten, want 'we' slaan nu al decennia elkaars koppen in. Denk bijvoorbeeld aan de minderheden, of dat nou de Druzen, Assyrirs, Yezidi's, Turkmenen, Koerden, christenen, joden zijn maakt verder niet uit.

Hoe zie jij dit voor je? Kun je het los zien van al het nationalistische meuk dat het teweegbrengt?

Ik zeg overigens niet dat het berhaupt haalbaar is. Ik vind dat conflictzoekende schreeuwerige toon van Erdoğan echt helemaal niets. Het is in ieder geval ergens hoopgevend dat het op diplomatiek vlak goed blijft lopen tussen Turkije en Iran, no?

Anyways, ik zou het dus fijn vinden als die twee landen de kar trekken in het Midden-Oosten. Hoe denk jij daarover?
Ik ben het er grondig mee eens. Een machtsblok Turkije-Rusland-Iran betekent dat Saudi-Arabi definitief buitenspel wordt gezet, gezien zij simpelweg niet tegen dat machtsblok op kunnen, militair gezien niet en economisch gezien ook niet meer. Dat lijkt me een nobel streven.

Tevens voorkomt het buitenspel zetten van Saudi-Arabi een machtstrijd tussen Saudi-Arabi en Iran, welke momenteel voor veel ellende zorgt. Ook lijkt het mij ergens wel gezond als landen als Turkije en Iran elkaar in toom houden.

Het staat buiten kijf dat Amerika sowieso buiten het Midden-Oosten moet worden gehouden. Grote verliezer in dit scenario is echter wel Isral.
pi_166943863
Zolang de Islam er is zal het toch een puinhoop blijven.
pi_166944136
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:28 schreef BEFEM het volgende:
Zolang de Islam er is zal het toch een puinhoop blijven.
Nou ja, als het de protestanten en de katholieken lukt, lukt het de soennieten en sjiieten ook wel
pi_166944200
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 21:35 schreef zarGon het volgende:

[..]

Nou ja, als het de protestanten en de katholieken lukt, lukt het de soennieten en sjiieten ook wel
Moet er wel een verlichting komen. En dat zit er voorlopig niet in.

En ook bij de protestanten en katholieken kwam de druk vanuit de niet religieuzen. In Nederland is het humanisme bijvoorbeeld al 400 jaar groot. Dat zorgt dat de religieuzen ook zien van 'ey, zonder elkaar de kop in slaan kunnen we k normaal leven en onze religie volgen'. Die luitjes heb je natuurlijk niet in het Midden-Oosten. Op Isral na, wat ook geen puinhoop is.
pi_166944246
quote:
10s.gif Op zondag 27 november 2016 21:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat zegt ie dan?
God met het leger. Maar de manier hoe hij het zomaar zegt is pure cringe.
  zondag 27 november 2016 @ 21:38:15 #94
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166944257
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:25 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wil je aub stoppen? :')
waarom zou ik?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166944287
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:38 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

waarom zou ik?
Cringe. Beetje nutteloze slogans zeggen. Zelfde als iemand steeds aan het akbarren is.
  zondag 27 november 2016 @ 21:40:29 #96
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166944336
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:39 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Cringe. Beetje nutteloze slogans zeggen. Zelfde als iemand steeds aan het akbarren is.
Oneliners FTW
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166944385
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 21:35 schreef zarGon het volgende:

[..]

Nou ja, als het de protestanten en de katholieken lukt, lukt het de soennieten en sjiieten ook wel
de protestanten en de katholieken is het pas gelukt in de 20ste eeuw na een totaal vernietigende 2de wereldoorlog en met druk van de VS en de Sovjets.

daarvoor zaten de europeanen net zo hard zo niet erger elkaars hersenen in te slaan als de volkeren in het M-O.

ik weet zeker dat op het moment de EU echt uit elkaar valt we terug gaan naar dat praktijk wat dood en begraven leek.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166944543
quote:
10s.gif Op zondag 27 november 2016 21:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

de protestanten en de katholieken is het pas gelukt in de 20ste eeuw na een totaal vernietigende 2de wereldoorlog en met druk van de VS en de Sovjets.

daarvoor zaten de europeanen net zo hard zo niet erger elkaars hersenen in te slaan als de volkeren in het M-O.

ik weet zeker dat op het moment de EU echt uit elkaar valt we terug gaan naar dat praktijk wat dood en begraven leek.
De oorlogen daarvoor waren geen religeuze oorlogen. Niet in 1800/1900 in ieder geval. Grootste gedeelte was gewoon vanuit nationalistisch oogpunt.

Eigenlijk zou een grotere rol van Turkije wel beter zijn voor het Midden-Oosten aangezien zij traditioneel meer gericht zijn op een 'gematigde' islam. Alleen jammer dat het met Erdogan compleet de verkeerde kant op gaat.
pi_166944638
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:46 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De oorlogen daarvoor waren geen religeuze oorlogen. Niet in 1800/1900 in ieder geval. Grootste gedeelte was gewoon vanuit nationalistisch oogpunt.

of het religieus geinspireerd is of niet maakt weinig uit, je slaat elkaars de hersens in of niet. de waarom is niet relevant.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166944818
quote:
10s.gif Op zondag 27 november 2016 21:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

of het religieus geinspireerd is of niet maakt weinig uit, je slaat elkaars de hersens in of niet. de waarom is niet relevant.
Om het te voorkomen is de waarom natuurlijk wel relevant. Als IS verslagen is zal Irak nog steeds een puinhoop zijn. Zelfde geldt in Syri. Alle niet-homogene landen hebben een groot probleem.
pi_166944950
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:28 schreef BEFEM het volgende:
Zolang de Islam er is zal het toch een puinhoop blijven.
onder Assad hadden alle religies (geloof iets van 13) het redelijk goed en hun kerken/tempel/moskeen bleven intact, en dat is best knap als een van de religies sunni moslims zijn .
pi_166944956
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:54 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Om het te voorkomen is de waarom natuurlijk wel relevant. Als IS verslagen is zal Irak nog steeds een puinhoop zijn. Zelfde geldt in Syri. Alle niet-homogene landen hebben een groot probleem.
Hier in Europa leven moslims, christenen joden en katoelieken naast elkaar zonder enige problemen. je zou kunnen zeggen dat de islam in Europa doorgevalueerd is in het positieve.
pi_166945002
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:59 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Hier in Europa leven moslims, christenen joden en katoelieken naast elkaar zonder enige problemen. je zou kunnen zeggen dat de islam in Europa doorgevalueerd is in het positieve.
Wat? :')
pi_166945074
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 22:00 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat? :')
ik besloot om maar niet te reageren op die post :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166945092
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 22:00 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat? :')
Mijn buurvrouw heeft een hoofddoekje op, aan de overkant leven Poolse mensen, en het gaat allemaal goed, het is hier niet zoals in Irak dat mensen elkaar gaan afmaken om hun geloof of afkomst.
Komt waarschijnlijk omdat we het hier welvarend hebben en je scholing krijgt.

Die aanslagen in Parijs zijn echt het uitschot van de moslims, er wonen 10 miljoen moslims in Frankrijk, en een aanslag gebeurd zelden.
Tuurlijk zijn er verbeterpunten, maar het kan zo zijn dat we over 50 jaar geen enkele negatieve uitspatting meer hebben.
pi_166945136
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 22:03 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Mijn buurvrouw heeft een hoofddoekje op, aan de overkant leven Poolse mensen, en het gaat allemaal goed, het is hier niet zoals in Irak dat mensen elkaar gaan afmaken om hun geloof of afkomst.
Komt waarschijnlijk omdat we het hier welvarend hebben en je scholing krijgt.
heeft inderdaad niks te maken met een stabiel politiek systeem.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166945287
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 22:03 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Komt waarschijnlijk omdat we het hier welvarend hebben en je scholing krijgt.
Zijn genoeg weinig welvarende landen in de wereld die elkaar niet afmaken. Over het algemeen zijn Arabieren moeilijke mensen, zeker collectief niveau.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166945672
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 22:09 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Zijn genoeg weinig welvarende landen in de wereld die elkaar niet afmaken. Over het algemeen zijn Arabieren moeilijke mensen, zeker collectief niveau.
de arabieren zijn vergeten hoe ze zichzelf moeten regeren na eeuwen lange heerschappij van externe mogendheden wat begon met de mammelukken en eindigde met ottomanen, fransen, engelsen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166946746
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 17:40 schreef Richestorags het volgende:
Voor het nieuwe jaar Aleppo bevrijd :9

Dan wordt het echt vuurwerk daarna. Er zitten tienduizenden pro SAA milities in Aleppo.

Ik gok dat de volgende stap de Sjiitische enclaves in Idlib worden en Latakia / Jisr as-Shugour.
Om niet te vergeten dat zo'n overwinning een enorme boost voor het moraal zal zorgen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166946850
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 15:50 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo bizar dat de Westerse media het spinnen alsof die mensen allemaal tegen de SAA zijn en de "rebellie" steunen en daar belegerd zitten dankzij de SAA. Zodra ze weg kunnen gaan ze meteen.
En dat niet alleen. Zodra het SAA een gebied heeft bevrijd zie je de burgers massaal feest gaan vieren en Assad toejuichen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166947102
quote:
10s.gif Op zondag 27 november 2016 22:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

de arabieren zijn vergeten hoe ze zichzelf moeten regeren na eeuwen lange heerschappij van externe mogendheden wat begon met de mammelukken en eindigde met ottomanen, fransen, engelsen.
Arabieren laten zich gewoon niet makkelijk de les lezen.
Mijn kapper is Irakees, en heeft al een kapperszaakje waar je voor 10 euro jezelf kan laten opscheren, en hij neemt gelijk ook je haren in je gezicht mee met die touwtjes, en werkt je wenkbrauwen bij.

Hartstikke trots is hij, maar je merkt aan alles dat het wel een man is met een eigen mening.
Zo'n vent kan je niet ergens in een zaak als de McDonald's neerzetten waar je heel erg duidelijk onder een baas werkt.

Zie je ook in landen als Libi, elk dorp die een eigen leger heeft. Ze houden niet zo erg van gehoorzamen naar een persoon die boven ze staan.
pi_166947512
Turkije heeft de Syrische oppositie hartstikke hard genaaid natuurlijk middels logistieke steun, hun hoop geven en het toelaten van jihadisten over de grens. Turkije moet boeten voor Syrie en zij moeten meebetalen voor de heropbouw als zij echt mee willen doen met Rusland en Iran. Wie is de grootste winnaar van het conflict? Assad? Nee... Putin? Nee.... Iran? Ja... Of het ik het nou leuk vind of niet, ik ben altijd een grote vijand en tegenstander geweest van Iran als Arabische nationalist; maar Iran heeft hier in de oorlog toch wel laten zien hoe je een proxy oorlog op meerdere fronten kan spelen. Ik kan begrijpen waarom Trump zo tegen Iran is en een gevaar in Iran ziet, die Perzen hebben de gehele Arabische wereld onder controle gekregen en hun macht en invloed wordt alleen maar groter. Knap van Iran en tactisch en politiek gezien heel slim uitgespeeld, respect... Ja ook je vijanden kan je respecteren. De oorlog in Syrie is bijna afgelopen, als Aleppo gevallen is zal de rest ook net als dominostenen vallen. Het was me een plezier en genoegen om mezelf met jullie in dit topic te bevinden. Het waren wat mij betreft interessante leuk en minder leuke jaren met jullie hier in dit topic. Syrie heeft gewonnen, Bashar heeft gewonnen en het spel is afgelopen.
  zondag 27 november 2016 @ 23:37:50 #113
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166947621
Nu is TR wel zwaar de lul

Unidentified aircrafts launched 6 air strikes on #Assad regime troops&militia in Nubl & Zahra towns in #Syria

EDIT: @IvanSidorenko1 #Syria #Aleppo Hamza Soud Hamza & Fatma Hassan Ahmed Olba Martyred as #RuAF #Russia Mistakenly Hit #Zahra W/ 4 Cluster Raids & Other Missile
Say what?
  zondag 27 november 2016 @ 23:39:25 #114
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166947644
@MIG29_
#Breaking #Aleppo
More than 10,000 people exit from East Aleppo
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 27 november 2016 @ 23:40:10 #115
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166947656
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 23:39 schreef Zahreddine het volgende:
@MIG29_
#Breaking #Aleppo
More than 10,000 people exit from East Aleppo
En dat zijn cijfers van het SOHR
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 27 november 2016 @ 23:41:05 #116
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166947670
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 23:40 schreef Szura het volgende:

[..]

En dat zijn cijfers van het SOHR
Gaat het bevrijdingsproces alleen maar versnellen.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166948571
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 23:37 schreef UpsideDown het volgende:
Nu is TR wel zwaar de lul

Unidentified aircrafts launched 6 air strikes on #Assad regime troops&militia in Nubl & Zahra towns in #Syria
Dit waren de Turken?
  maandag 28 november 2016 @ 06:56:29 #118
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166948854

Hnano district. Laat ook wel zien dat de "rebellen" met flink minder zijn dan gedacht. Een en al concrete jungle. Daar heb je echt een zware overmacht voor nodig om daar doorheen te komen.
pi_166948952
Dag is nauwelijks begonnen en de volgende district in Aleppo is alweer ingenomen:

quote:
Shadi Hulwe Has CONFIRMED SAA fully captured Haydariyah Early this morning.
https://mobile.twitter.co(...)s/803125218734669825
  maandag 28 november 2016 @ 07:50:54 #120
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_166948972
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 23:31 schreef JubaUrbicus het volgende:
Turkije heeft de Syrische oppositie hartstikke hard genaaid natuurlijk middels logistieke steun, hun hoop geven en het toelaten van jihadisten over de grens. Turkije moet boeten voor Syrie en zij moeten meebetalen voor de heropbouw als zij echt mee willen doen met Rusland en Iran. Wie is de grootste winnaar van het conflict? Assad? Nee... Putin? Nee.... Iran? Ja... Of het ik het nou leuk vind of niet, ik ben altijd een grote vijand en tegenstander geweest van Iran als Arabische nationalist; maar Iran heeft hier in de oorlog toch wel laten zien hoe je een proxy oorlog op meerdere fronten kan spelen. Ik kan begrijpen waarom Trump zo tegen Iran is en een gevaar in Iran ziet, die Perzen hebben de gehele Arabische wereld onder controle gekregen en hun macht en invloed wordt alleen maar groter. Knap van Iran en tactisch en politiek gezien heel slim uitgespeeld, respect... Ja ook je vijanden kan je respecteren. De oorlog in Syrie is bijna afgelopen, als Aleppo gevallen is zal de rest ook net als dominostenen vallen. Het was me een plezier en genoegen om mezelf met jullie in dit topic te bevinden. Het waren wat mij betreft interessante leuk en minder leuke jaren met jullie hier in dit topic. Syrie heeft gewonnen, Bashar heeft gewonnen en het spel is afgelopen.
Dit vindt ik wel erg kortzichtig.
  maandag 28 november 2016 @ 08:21:53 #121
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166949109
@MIG29_
#Breaking #Aleppo
Syrian Army full control Alsakhur neighborhood
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166949137
quote:
BREAKING Syria army takes key rebel district, dividing east Aleppo: state TV
https://mobile.twitter.com/AFP/status/803137420778577920
  maandag 28 november 2016 @ 08:28:34 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166949144
quote:
Ik denk dat die buurten ten noorden van Sakhour ook wel leeg zijn, dus dan is die hele noordelijke pocket al veroverd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166949204
quote:
1s.gif Op maandag 28 november 2016 08:28 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik denk dat die buurten ten noorden van Sakhour ook wel leeg zijn, dus dan is die hele noordelijke pocket al veroverd.
Lijkt inderdaad zo te zijn.

quote:
The neighbourhoods are empty after militants fled towards Old Aleppo, it is mostly sweeping operations, removing IEDs
https://mobile.twitter.com/sayed_ridha/status/803138295928483843
pi_166949405
quote:
BREAKING Rebels lose control of northeast Aleppo: monitor
https://mobile.twitter.com/AFP/statu...42310661734401
pi_166949598
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 23:39 schreef Zahreddine het volgende:
@MIG29_
#Breaking #Aleppo
More than 10,000 people exit from East Aleppo
Ik mag toch hopen dat strijdvaardig ogende single mannen even worden gescand? Of is etnische profilering in Syri ook not done?
Racist
pi_166950255
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 23:37 schreef UpsideDown het volgende:
Nu is TR wel zwaar de lul

Unidentified aircrafts launched 6 air strikes on #Assad regime troops&militia in Nubl & Zahra towns in #Syria

EDIT: @IvanSidorenko1 #Syria #Aleppo Hamza Soud Hamza & Fatma Hassan Ahmed Olba Martyred as #RuAF #Russia Mistakenly Hit #Zahra W/ 4 Cluster Raids & Other Missile
friendly fire was het meest aannemelijke, turken gaan echt niet dit soort capriolen uithalen na dat hele vliegtuig incident een jaar terug met de russen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166950294
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 23:31 schreef JubaUrbicus het volgende:

Syrie heeft gewonnen, Bashar heeft gewonnen en het spel is afgelopen.
"syrie" is het grootste slachtoffer van dit conflict. bashar mag voorlopig van zijn meesters in het paleis blijven zitten en het spel gaat gewoon een nieuwe fase in.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166950889
duidelijk friendly fire dus, dat bombardement op nubl / zahra

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/803168657152970752
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 28 november 2016 @ 11:51:07 #130
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166952038
@MIG29_
Breaking #Aleppo
Sheikh Khader , Sheikh Fares captured
SAA Dismantling mines





[ Bericht 23% gewijzigd door Szura op 28-11-2016 12:02:56 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 28 november 2016 @ 12:40:26 #131
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166953126
Ondertussen word West Ghouta verder opgekuisd

@sayed_ridha
42 buses have begun to leave Khan al-Sheeh & Zakiah towards Idlib

Ik benieuwd wat er met die Sheikh Maqsood pocket op de lange termijn gaat gebeuren en wat de volgende stap is in Aleppo.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166953955
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2016 12:40 schreef Zahreddine het volgende:

Ik benieuwd wat er met die Sheikh Maqsood pocket op de lange termijn gaat gebeuren
vooralsnog zal het verstandshuwelijk tussen ypg en de assadisten doorgaan, ze hebben elkaar namelijk nodig, omdat ze meerdere gezamenlijke vijanden hebben.

de ypg laat zich graag spannen voor het karretje van het regime als ze er winst uit kunnen halen. business as usual sinds dag 1 van de opstand. er is niks veranderd wat dat betreft. win-win dus.

en wanneer het regime weer op kracht is en de ypg niet meer nodig heeft zullen ze sheikh maqsood anaal nemen. de uitvoering van verdeel en heers is het regime meester in.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 28 november 2016 @ 15:06:18 #133
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166955688
Belangrijk:

@MIG29_
Suleiman al-Halabi Pumping station
#Aleppo

https://aml.ink/-ZIB8
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166959623
quote:
10s.gif Op maandag 28 november 2016 10:49 schreef Slayage het volgende:
duidelijk friendly fire dus, dat bombardement op nubl / zahra

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/803168657152970752
God straft snel :D
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_166961327
  maandag 28 november 2016 @ 20:02:56 #136
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166961803
quote:
10s.gif Op maandag 28 november 2016 13:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

vooralsnog zal het verstandshuwelijk tussen ypg en de assadisten doorgaan, ze hebben elkaar namelijk nodig, omdat ze meerdere gezamenlijke vijanden hebben.

de ypg laat zich graag spannen voor het karretje van het regime als ze er winst uit kunnen halen. business as usual sinds dag 1 van de opstand. er is niks veranderd wat dat betreft. win-win dus.

en wanneer het regime weer op kracht is en de ypg niet meer nodig heeft zullen ze sheikh maqsood anaal nemen. de uitvoering van verdeel en heers is het regime meester in.
Je vergeet dat beide partijen een pocket in elkaars gebied hebben, als de n de ander aanvalt kan hij klappen terugverwachten.
Say what?
pi_166962992
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 21:59 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Hier in Europa leven moslims, christenen joden en katoelieken naast elkaar zonder enige problemen. je zou kunnen zeggen dat de islam in Europa doorgevalueerd is in het positieve.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  maandag 28 november 2016 @ 23:13:44 #138
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166967655
quote:
10s.gif Op maandag 28 november 2016 18:41 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

God straft snel :D
Dat merken de "rebellen" inderdaad.
  maandag 28 november 2016 @ 23:17:31 #139
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166967808
quote:
Binnen een maand zijn er alleen nog wat kleine pockets over die zich na veel moeite gaan overgeven op den duur. De "rebellen" hebben hun hand overspeeld met het kansloze dubbele offensief. Ik ben benieuwd wat hun defensieve kwaliteiten in Idlib zijn straks. Vlak terrein, weinig grote steden. T90, Russische luchtsteun en eindeloze artilleriebombardementen maakt ze imho kansloos om Idlib te behouden op de lange termijn.

Na Aleppo is het zaak een meerfrontenoorlog te starten: Hama, Aleppo-Idlib grens, Latakia. Een oude Russische tactiek genaamd Deep Operation.
pi_166968896
quote:
"Het heeft erg lang geduurd voordat deze overwinning binnen was. De rebellen hebben het nu veel moeilijker gekregen doordat ze over twee enclaves verdeeld zijn." Van Hoorn benadrukt dat de strijd niet zomaar voorbij is. "Het blijft een strijd in een stad, wat op zichzelf al moeilijk is. En de vijand zal zich niet zomaar overgeven."
http://nos.nl/artikel/214(...)leger-van-assad.html

Onze staatsmedia en Middenoosten correspondenten. :')
  maandag 28 november 2016 @ 23:45:46 #141
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166968956
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2016 23:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

http://nos.nl/artikel/214(...)leger-van-assad.html

Onze staatsmedia en Middenoosten correspondenten. :')
Dat berichten ze echt al de hele dag, terwijl rond de middag al bekend was dat SAA alle noordelijke wijken had gepakt _O-.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 28 november 2016 @ 23:45:58 #142
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166968965
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2016 23:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

http://nos.nl/artikel/214(...)leger-van-assad.html

Onze staatsmedia en Middenoosten correspondenten. :')
De NOS :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166970202
Zou dit het volgende doel zijn?


  dinsdag 29 november 2016 @ 01:11:58 #144
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166970881


Is er trouwens iemand die weet hoe dit precies zit? Het is geen YPG/SDF toch? Maar is het nou een Koerdische brigade onder SAA-vlag of een aparte Koerdische militie die nu samenwerkt met SAA?

[ Bericht 40% gewijzigd door Szura op 29-11-2016 01:20:14 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166971336
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 01:11 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]

Is er trouwens iemand die weet hoe dit precies zit? Het is geen YPG/SDF toch? Maar is het nou een Koerdische brigade onder SAA-vlag of een aparte Koerdische militie die nu samenwerkt met SAA?
Het gele, rode en oranje op die kaart zijn Syrirs.

Het groene is een mengelmoes van Turkse en Arabische terroristen. (Vijandelijke bezettingsmacht)

Het zwarte is een Saudi proxy bestaande uit mannen die graag maagden willen ontmoeten en typetjes zoals Abu Hajar, alijd in voor wat avontuur.
  dinsdag 29 november 2016 @ 09:26:11 #146
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166972916
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 01:11 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]

Is er trouwens iemand die weet hoe dit precies zit? Het is geen YPG/SDF toch? Maar is het nou een Koerdische brigade onder SAA-vlag of een aparte Koerdische militie die nu samenwerkt met SAA?
SDF en SAA werken sinds vorige week samen, dus het is inderdaad wel de SDF + SAA.

Idee erachter is dat de SDF de cantons wil verbinden uiteraard en de SAA wil graag de SDF als buffer tussen hen en de TFSA houden.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166975236
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2016 20:02 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Je vergeet dat beide partijen een pocket in elkaars gebied hebben, als de n de ander aanvalt kan hij klappen terugverwachten.
das onderdeel van het verstandshuwelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166975282
quote:
10s.gif Op maandag 28 november 2016 18:41 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

God straft snel :D
de meningen zijn verdeeld, maar in God's "tijdbesef" van tijdloosheid, kan het als snel ervaren worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166975345
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 01:51 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Het gele, rode en oranje op die kaart zijn Syrirs.
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 29 november 2016 @ 11:46:17 #150
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166975408
Hmm volgens Al Masdar:

quote:
Pushing eastwards from a batch of recently captured villages on the outskirts of Aleppo city, the SAA's Republican Guard and the newly formed 'Syrian National Resistance' (SNR) were able to wrestle control of Azraq village, thus advancing the SAA's forward units to positions just five kilometers from al-Bab city.

The SNR is formed out of the 'Kafr Saghir Martyrs Brigade', a predominately Kurdish pro-government unit which spearheaded the capture of Aleppo Infantry School exactly one month ago. Notably, the SNR is a key player in improving regional relations between the SAA and Kurdish-led Syrian Democratic Forces (SDF).
https://mobile.almasdarne(...)ls-outskirts-al-bab/
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166975435
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 01:11 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]

Is er trouwens iemand die weet hoe dit precies zit? Het is geen YPG/SDF toch? Maar is het nou een Koerdische brigade onder SAA-vlag of een aparte Koerdische militie die nu samenwerkt met SAA?
'Syrian National Resistance'.

http://en.hawarnews.com/s(...)st-turkish-invasion/.

Edit: ugh, tweets toevoegen lukt nog steeds niet...

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2016 11:49:30 ]
  dinsdag 29 november 2016 @ 11:52:08 #152
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166975554
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 11:47 schreef zarGon het volgende:

[..]

'Syrian National Resistance'.

http://en.hawarnews.com/s(...)st-turkish-invasion/.

Edit: ugh, tweets toevoegen lukt nog steeds niet...
Dank

quote:
THE AIMS OF THE COALITION

The aims of the coalition were listed as follows:

– With the goal of building the democratic and co-existential life in Syria, the coalition will use the energy it will derive from the natural rights of every Syrian for the solution to the crisis in Syria.

– The Turkish colonial goals will be stopped and the area between Jarablus and the Iskenderun Brigade will be taken back as Syrian territory.

– The coalition is open to working in coordination with national forces for the liberation of every inch of Syrian land and against possible invasion attacks in the future.
Nou dat wordt me een feest....
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166975576
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 11:52 schreef Szura het volgende:

[..]

Dank

[..]

Nou dat wordt me een feest....
Bron is overigens @CivilWarMap, de makers van http://syriancivilwarmap.com.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2016 11:53:25 ]
pi_166975654
Even een melding geplaatst over de niet-werkende tweetknop: BUG / [FO] [BUG] Tweets kunnen niet meer toegevoegd worden.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2016 11:56:32 ]
  dinsdag 29 november 2016 @ 13:28:28 #155
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166977887
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 11:52 schreef Szura het volgende:

[..]

Dank

[..]

Nou dat wordt me een feest....
Ze haten de Turken meer dan elkaar.

Slecht nieuws voor de Turkse territoriale ambities iig.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166978150
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 13:28 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ze haten de Turken meer dan elkaar.

Slecht nieuws voor de Turkse territoriale ambities iig.
Het zal even wat minder worden. Tot de 1000 euro is overgemaakt, dan is er weer geld voor deze hobby.
  dinsdag 29 november 2016 @ 13:41:01 #157
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166978169
West-Ghouta ontruimd, al schijnt de busreis niet helemaal vlekkeloos te zijn verlopen

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166978670
http://syria.liveuamap.co(...)terpreter-shows-east

In de link staat een video over Aleppo, maar die soldaten van Assad lijken daarin ook wel terroristen met dat enge spook muziek. Hoe zit dat nou?
pi_166980797
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 14:03 schreef Zalmplaat010 het volgende:
http://syria.liveuamap.co(...)terpreter-shows-east

In de link staat een video over Aleppo, maar die soldaten van Assad lijken daarin ook wel terroristen met dat enge spook muziek. Hoe zit dat nou?
Dit breekt mijn hart... Wat je daar hoort is een latmiyah (sjiitische muziek in lof voor hun imams enzo) en dat doen zij expres bij sunnitische vluchtelingen in oost Aleppo om te laten zien dat nu de "sjiiten" de baas zijn. Gadverdamme, waar is het seculiere Syri gebleven? Lijkt verdomme Bagadad nu...
pi_166980922
quote:
The Turkish military launched its operations in Syria to end the rule of Syrian President Bashar al-Assad, President Recep Tayyip Erdoğan said Nov. 29.

(...)

“Why did we enter? We do not have an eye on Syrian soil. The issue is to provide lands to their real owners. That is to say we are there for the establishment of justice. We entered there to end the rule of the tyrant al-Assad who terrorizes with state terror. [We didn’t enter] for any other reason,” the president said.

Bron: http://www.hurriyetdailyn(...)106709&NewsCatID=352.
Net wanneer je denkt dat hij (Erdoğan) zich een beetje milder zou uiten tegen Assad - om bijvoorbeeld een gelijkgezinde te hebben tegen de Koerden, uit hij zich op deze manier. :').

Volgens mij begon het ook met 'IS verdrijven van de grens', al was dat verkapt het linken tussen Afrin en Manbij tegen te houden... Inmiddels is ES blijkbaar gericht tegen Assad ( :?...).
  dinsdag 29 november 2016 @ 16:05:51 #161
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166980998
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 16:02 schreef zarGon het volgende:

[..]

Net wanneer je denkt dat hij (Erdoğan) zich een beetje milder zou uiten tegen Assad - om bijvoorbeeld een gelijkgezinde te hebben tegen de Koerden, uit hij zich op deze manier. :').

Volgens mij begon het ook met 'IS verdrijven van de grens', al was dat verkapt het linken tussen Afrin en Manbij tegen te houden... Inmiddels is ES blijkbaar gericht tegen Assad ( :?...).
Altijd die schreeuwerige Erdogan weer, wanneer gaan ze bij die gast eens een 'Kennedy' scenario doen?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 29 november 2016 @ 16:09:43 #162
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166981072
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 16:02 schreef zarGon het volgende:

[..]

Net wanneer je denkt dat hij (Erdoğan) zich een beetje milder zou uiten tegen Assad - om bijvoorbeeld een gelijkgezinde te hebben tegen de Koerden, uit hij zich op deze manier. :').

Volgens mij begon het ook met 'IS verdrijven van de grens', al was dat verkapt het linken tussen Afrin en Manbij tegen te houden... Inmiddels is ES blijkbaar gericht tegen Assad ( :?...).
'State terror' heeft Erdogan wel verstand van, natuurlijk.

Post-Coup Turkish State Terror Targets Kurdish Communities
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 29 november 2016 @ 16:20:27 #163
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166981314
quote:
Deel Mosul zit zonder water door gevechten

MOSUL - In Mosul dreigt volgens de Iraakse autoriteiten een „humanitaire ramp” doordat een belangrijke waterleiding is kapotgeschoten tijdens de gevechten tussen het leger en de terreurbeweging IS. Ongeveer 650.000 inwoners van de belegerde stad zitten nu zonder water, stelde een provinciebestuurder dinsdag.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166981357
Turkey entered Syria to end al-Assad’s rule: President Erdoğan.

Het is duidelijk. De Turken willen heel graag oorlog tegen andere landen voeren om hun fascistische rijk te vergroten.
mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 29 november 2016 @ 16:23:58 #165
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166981406
Gewoon een kogel door zijn hoofd. Meer is er niet nodig
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 29 november 2016 @ 16:49:14 #166
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166981861
Ondertussen opnieuw terreinwinst in Oost Ghouta

@MIG29_ Report : SAA capture mydaani Town
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166982560
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 01:11 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]

Is er trouwens iemand die weet hoe dit precies zit? Het is geen YPG/SDF toch? Maar is het nou een Koerdische brigade onder SAA-vlag of een aparte Koerdische militie die nu samenwerkt met SAA?
Betekent het oranje niet gewoon een min of meer overlapt/gedeeld/onduidelijk terrein van SAA en Koerden?
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  dinsdag 29 november 2016 @ 17:48:11 #168
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166982791
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 17:34 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Betekent het oranje niet gewoon een min of meer overlapt/gedeeld/onduidelijk terrein van SAA en Koerden?
Zie post bovenaan deze pagina
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166982879
quote:
Breaking : ISIS announce of capture two Turkish soldiers north Al-BaB northern city of Aleppo
https://twitter.com/MIG29_/status/803641698630959104
pi_166982960
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 17:48 schreef Szura het volgende:

[..]

Zie post bovenaan deze pagina
Onnodig ingewikkeld weer, maar wat ik hieruit opmaak is dat het dus een gemengde pro-SAA coalitie is waarbij SAA'ers die graag tegen de Turken zouden willen vechten maar dat niet in directe zin onder de vlag van de SAA kunnen doen zich bij aan kunnen sluiten.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_166985109
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 16:02 schreef zarGon het volgende:

[..]

Net wanneer je denkt dat hij (Erdoğan) zich een beetje milder zou uiten tegen Assad - om bijvoorbeeld een gelijkgezinde te hebben tegen de Koerden, uit hij zich op deze manier. :').

Volgens mij begon het ook met 'IS verdrijven van de grens', al was dat verkapt het linken tussen Afrin en Manbij tegen te houden... Inmiddels is ES blijkbaar gericht tegen Assad ( :?...).
Ik zie jou nog wel als een redelijk gematigde Turk hier die nog enig empathisch vermogen heeft om zaken ook vanuit een ander licht te bezien. Ben je het eens met de manier waarop de YPG nu wordt aangepakt door Turkije, door te voorkomen dat ze hun cantons kunnen verbinden? Als verlengstuk van het beleid dat tentoongespreid wordt in Turkije: (Koerdische) media afsluiten, verkozen burgemeesters afzetten, oppositie en onwelgevallige organisaties en verbonden sluiten en vervolgen. Denk je dat hetgeen 30 jaar gedaan is door voorgangers van Erdogan, nu ineens wel zou moeten werken?

Het lijkt er trouwens op Putin Erdogan heeft lopen naaien. Die nieuwe coalitie van sdf/saa lijkt zich te gaan begeven richting al bab, met inderdaad zoals sommigen hier aangeven, linken van de koerdische cantons als een soort buffer tussen de TFSA.
pi_166985256
quote:
Turkije bevestigt dat het communicatie heeft verloren met twee van haar soldaten nabij al-Bab:

http://www.haberdar.com/g(...)-iddiasi-h35327.html
pi_166985799
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 20:00 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Turkije bevestigt dat het communicatie heeft verloren met twee van haar soldaten nabij al-Bab:

http://www.haberdar.com/g(...)-iddiasi-h35327.html
Wat een opvallend slechte false flag om de Turken een excuus te geven om verder Syrie in te trekken. :')
pi_166985867
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 20:24 schreef Nintex het volgende:

[..]

Wat een opvallend slechte false flag om de Turken een excuus te geven om verder Syrie in te trekken. :')
Een excuus voor wie?
  dinsdag 29 november 2016 @ 20:37:44 #175
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166986080
Beetje vroeg voor zulke conclusies he?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166990664
quote:
weer een snuf movie van isis te verwachten dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166991628
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 15:56 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Dit breekt mijn hart... Wat je daar hoort is een latmiyah (sjiitische muziek in lof voor hun imams enzo) en dat doen zij expres bij sunnitische vluchtelingen in oost Aleppo om te laten zien dat nu de "sjiiten" de baas zijn. Gadverdamme, waar is het seculiere Syri gebleven? Lijkt verdomme Bagadad nu...
Vae Victis
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166991735
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 15:56 schreef JubaUrbicus het volgende:
Dit breekt mijn hart... Wat je daar hoort is een latmiyah (sjiitische muziek in lof voor hun imams enzo) en dat doen zij expres bij sunnitische vluchtelingen in oost Aleppo om te laten zien dat nu de "sjiiten" de baas zijn. Gadverdamme, waar is het seculiere Syri gebleven? Lijkt verdomme Bagadad nu...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Luister naar je soennitische (leeuwen)hart ilias en laat je niet misleiden door die onzin dat Assad een "nationalist" zou zijn.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166991897
Wel aandoenlijk. Die tere, sektarische zieltjes van soennieten. Wat een ramp zeg, wat soldaten die een sjiitisch nummer afspelen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_166991940
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 00:06 schreef Stabiel het volgende:
Wel aandoenlijk. Die tere, sektarische zieltjes van Soennieten. Wat een ramp zeg, wat soldaten die een sjiitisch nummer afspelen.
We kunnen nu ook gewoon filmpjes van Soennitische soldaten spammen...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166991987
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 00:07 schreef IPA35 het volgende:

[..]

We kunnen nu ook gewoon filmpjes van Soennitische soldaten spammen...
Ja, maar dat past niet in die sektarische narrative. Het feit dat Palestijnse Soennieten een prominente rol aan het Aleppo front hebben willen deze Sunni supremacisten natuurlijk ook niet toegeven.
pi_166992032
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 00:10 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ja, maar dat past niet in die sektarische narrative. Het feit dat Palestijnse Soennieten een prominente rol aan het Aleppo front hebben willen deze Sunni supremacisten natuurlijk ook niet toegeven.
Maakt mij verder weinig uit. Feit blijft dat Oost-Aleppo jarenlang een schuilplaats was voor Salafisten. Mij vertel je niet dat dit mogelijk is zonder in elk geval (voorwaardelijke) steun van een significant deel van de inwoners. Die mogen best eens door het stof gaan en een sjiitische laars kussen. Mosul idem.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166992379
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 00:06 schreef Stabiel het volgende:
Wel aandoenlijk. Die tere, sektarische zieltjes van soennieten. Wat een ramp zeg, wat soldaten die een sjiitisch nummer afspelen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iran is een religieuze staat. Het heeft zoals Saudie Arabi een duidelijke religieuze ideologie die het actief exporteert. Overal waar Iran zich heeft bemoeid met conflicten is er in het kielzog van militaire hulp ideologische "aid" meegestuurd om zieltjes te winnen. Al in Bosni, maar ook in Irak na de val van Saddam (strijd tussen wilayat alfaqih sjia en non-WF sjia in Irak) of zelfs met staatshoofden waar geen conflict is maar men het verkoopt onder het mom van "Iraans Cultureel Attache", zoals in Marokko voordat men de banden verbrak, of Tunesi van voor de revolutie. Dit beperkt zich tot het verspreiden van 12-er sjia lectuur en bekeerlingen (gratis) in Qom laten studeren bijvoorbeeld.

Als je denkt dat Syri anders is is het alsof je stelt dat ook Saudie Arabi niet moeite doet om elke klein kans niet te benutten om diens ideologie te verspreiden. Syri is verwoest en kan behalve alle militaire hulp van Iran ook economische hulp gebruiken straks. Iran zal daar goed op inspringen, met de bekende ideologische inslag als winstpunt en gedrevenheid zieltjes te winnen. Opkopen van grond, investeringsprojecten beginnen, allemaal onderdeel van en tweede fase waarin economisch gezien de tentakels worden uitgespreid en Assads-regime sowieso geen kant meer op kan omdat het weinig keuze of alternatieven heeft. Met altijd op de achtergrond de verspreiding van de heersende doctrine in de Islamitische Republiek Iran: 12-er sjia Islam met wilayat al Faqih inslag: autoriteit behoort aan nu Khamenei.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166992597


Je kan het ook positief bekijken: nu blijven een boel mensen tenminste nog leven. Terwijl in het alternatieve scenario, als Al Qaeda had overwonnen, er miljoenen doden/gewonden/vluchtelingen bij waren gekomen.

Maar goed wie ben ik, misschien weegt het spelen van wat sjiitisch muziek en gratis stufi en opleidingen in Qom wel zwaarder...
pi_166992698
Echt h, prioriteiten ook weer :')

Als 1 of andere bebaarde Saudi of Checheen een kind onthoofd wordt er al snel gedaan alsof het niks is, het is oorlog, kan gebeuren.

Maar iemand speelt muziek af, harten breken, gejank, gehuil :'(
pi_166992854
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 01:11 schreef Peunage het volgende:
Echt h, prioriteiten ook weer :')

Als 1 of andere bebaarde Saudi of Checheen een kind onthoofd wordt er al snel gedaan alsof het niks is, het is oorlog, kan gebeuren.

Maar iemand speelt muziek af, harten breken, gejank, gehuil :'(
Onzin. Dat die Saudiers en Tsjetsjenen bommen koppen is alleen maar goed. Van welke kant de bom ook komt. Dus kom nou niet met deze dooddoener die standaard gelijk van stal wordt gehaald.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166993003
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 01:33 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Onzin. Dat die Saudiers en Tsjetsjenen bommen koppen is alleen maar goed. Van welke kant de bom ook komt. Dus kom nou niet met deze dooddoener die standaard gelijk van stal wordt gehaald.
Oh er zijn zat mensen hier die een ISIS onthoofding eigenlijk helemaal niet erg vinden als het slachtoffer een rafidhi of een commi-koerd is. Maar nu hebben ze opeens tere zieltjes...

Ik denk dat de duizenden die het rebellengebied ontvlucht zijn wel andere dingen aan hun hoofd hebben dan muziek.
pi_166993034
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 00:42 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Iran is een religieuze staat. Het heeft zoals Saudie Arabi een duidelijke religieuze ideologie die het actief exporteert. Overal waar Iran zich heeft bemoeid met conflicten is er in het kielzog van militaire hulp ideologische "aid" meegestuurd om zieltjes te winnen. Al in Bosni, maar ook in Irak na de val van Saddam (strijd tussen wilayat alfaqih sjia en non-WF sjia in Irak) of zelfs met staatshoofden waar geen conflict is maar men het verkoopt onder het mom van "Iraans Cultureel Attache", zoals in Marokko voordat men de banden verbrak, of Tunesi van voor de revolutie. Dit beperkt zich tot het verspreiden van 12-er sjia lectuur en bekeerlingen (gratis) in Qom laten studeren bijvoorbeeld.

Als je denkt dat Syri anders is is het alsof je stelt dat ook Saudie Arabi niet moeite doet om elke klein kans niet te benutten om diens ideologie te verspreiden. Syri is verwoest en kan behalve alle militaire hulp van Iran ook economische hulp gebruiken straks. Iran zal daar goed op inspringen, met de bekende ideologische inslag als winstpunt en gedrevenheid zieltjes te winnen. Opkopen van grond, investeringsprojecten beginnen, allemaal onderdeel van en tweede fase waarin economisch gezien de tentakels worden uitgespreid en Assads-regime sowieso geen kant meer op kan omdat het weinig keuze of alternatieven heeft. Met altijd op de achtergrond de verspreiding van de heersende doctrine in de Islamitische Republiek Iran: 12-er sjia Islam met wilayat al Faqih inslag: autoriteit behoort aan nu Khamenei.
Abu Aloulou al-Tunisi is mad _O- _O- _O-
pi_166993103
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 03:58 schreef Peunage het volgende:
Oh er zijn zat mensen hier die een ISIS onthoofding eigenlijk helemaal niet erg vinden als het slachtoffer een rafidhi of een commi-koerd is. Maar nu hebben ze opeens tere zieltjes...
Niet hier zijn die. Ken ze niet. Iedereen is vrijwel unaniem tegen IS en diens grote misdaden. Wellicht 1 uitzondering wat betreft Irak en dat is Si Ilias.

quote:
Ik denk dat de duizenden die het rebellengebied ontvlucht zijn wel andere dingen aan hun hoofd hebben dan muziek.
Nu wel ja. Kijk ik kan best leven met het feit dat Assad wint straks dankzij de inbreng van Rusland en Iran. Al had ik het liever anders gezien. Blijft staan dat Iran itt Rusland ideologisch gemotiveerd is en een "evangelie" exporteert.

Alleen blijft vaststaan dat onder dit Syrische regime geen echte hervormingen mogelijk zijn. Het zal zich nog meer vastbijten middels politiestaat methoden om te voorkomen dat "ooit weer hetzelfde dreigt te gebeuren"; terwijk het begin met normale demonstraties. Daarmee zal elke vorm van publieke onvrede keihard worden neergeslagen. Precies zoals voor de demonstraties de status-quo was. Het stikt van de mukhabarat. Tijdelijk werkt dat maar als je even over een periode van 20/30 jaar denkt werk je dezelfde problemen in de hand en een uitbarsting.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  woensdag 30 november 2016 @ 07:10:24 #191
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166993158
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 06:36 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Niet hier zijn die. Ken ze niet. Iedereen is vrijwel unaniem tegen IS en diens grote misdaden. Wellicht 1 uitzondering wat betreft Irak en dat is Si Ilias.

[..]

Nu wel ja. Kijk ik kan best leven met het feit dat Assad wint straks dankzij de inbreng van Rusland en Iran. Al had ik het liever anders gezien. Blijft staan dat Iran itt Rusland ideologisch gemotiveerd is en een "evangelie" exporteert.

Alleen blijft vaststaan dat onder dit Syrische regime geen echte hervormingen mogelijk zijn. Het zal zich nog meer vastbijten middels politiestaat methoden om te voorkomen dat "ooit weer hetzelfde dreigt te gebeuren"; terwijk het begin met normale demonstraties. Daarmee zal elke vorm van publieke onvrede keihard worden neergeslagen. Precies zoals voor de demonstraties de status-quo was. Het stikt van de mukhabarat. Tijdelijk werkt dat maar als je even over een periode van 20/30 jaar denkt werk je dezelfde problemen in de hand en een uitbarsting.
Niet dat ik fan ben van zulke methodes maar als je in de landen in het Midden-Oosten de mensen te veel vrijheden toekent krijg je gegarandeerd militanten die toeslaan omdat ze zwakte ruiken. Daar zit uiteraard wel een tussenweg in, je kan ook zoals Marokko de Salafisten regelmatig helemaal doorlichten en vastzetten en de "gewone" bevolking meer met rust laten.
  woensdag 30 november 2016 @ 07:43:09 #192
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166993264
De race is begonnen!


Op uw plaatsen, klaar....
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166993283
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 07:43 schreef DustPuppy het volgende:
De race is begonnen!

[ afbeelding ]
Op uw plaatsen, klaar....
Spanning en sensatie.
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 30 november 2016 @ 07:48:56 #194
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166993298
Van de reddit (I lolled):
quote:
[–]wessagoTurkey [score verborgen] 10 uur geleden
now its truly a battle of five armies.

[–]ZornorphBahamas [score verborgen] 9 uur geleden
That will be when the US Air Force shows up. They are - quite literally - the eagles.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 30 november 2016 @ 08:13:15 #195
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166993448
quote:
Turkey entered Syria to end al-Assad’s rule: President Erdoğan

The Turkish military launched its operations in Syria to end the rule of Syrian President Bashar al-Assad, President Recep Tayyip Erdoğan said Nov. 29.

“In my estimation, nearly 1 million people have died in Syria. These deaths are still continuing without exception for children, women and men. Where is the United Nations? What is it doing? Is it in Iraq? No. We preached patience but could not endure in the end and had to enter Syria together with the Free Syrian Army [FSA],” Erdoğan said at the first Inter-Parliamentary Jerusalem Platform Symposium in Istanbul.

“Why did we enter? We do not have an eye on Syrian soil. The issue is to provide lands to their real owners. That is to say we are there for the establishment of justice. We entered there to end the rule of the tyrant al-Assad who terrorizes with state terror. [We didn’t enter] for any other reason,” the president said.

On Aug. 24, the Turkish Armed Forces launched an operation in Syria, the Euphrates Shield operation, with FSA fighters to ostensibly clear the country’s southern border of both the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) and the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) forces, which Ankara considers as a terrorist group linked to the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK).

Last week, a total of six Turkish troops, of them four in a suspected Syrian government attack, and two in ISIL attacks, were killed in three separate attacks from Nov. 24 to 26.

Turkish jets kill 11 ISIL militants

As part of the ongoing operation, Turkish Air Forces killed 11 ISIL militants in air strikes carried out on four shelters used by the jihadists and two armored vehicles in northern Syria on Nov. 28, the military announced on Nov. 29.

The air strikes targeted the Baratah, Dana and Zarzur regions as part of the Euphrates Shield operation. It said two ISIL vehicles were also targeted by armed drones in the region.

Erdoğan also said the U.N. could not provide justice with its current structure, suggesting that all continents and all belief groups around the world should be represented at the Security Council apart from the five permanent members. The president has constantly voiced his criticism on the structure of the Security Council, saying “the world is bigger than five,” referring to the number of permanent members.

As Turkey’s operation inside Syria continues, an offensive by the Syrian government with the help of its allies on the besieged parts of eastern Aleppo continued on Nov. 29, pushing rebels to pull back to a more defensible front line after losing control of a key district.

16,000 people displaced in Aleppo, says UN

The United Nations humanitarian chief and relief coordinator, Stephen O’Brien, said on Nov. 29 that up to 16,000 people had been displaced in Aleppo by intense attacks on the rebel-held eastern part of the city, Reuters reported.

The area had no functioning hospitals left, food stocks were nearly exhausted and it was likely that thousands more people would flee their homes if fighting persisted in the coming days, he said in an emailed statement.
“The situation is very bad. There’s intense fear of collective annihilation,” said a medic who lives in the area and gave his name as Abu al-Abbas.

“This week I’ve changed locations three times,” he added, speaking on Nov. 28 using a social networking site. “In the shelter, we had dead people who we couldn’t take out because the bombardment was so intense.”
Russia, on the other hand, said on Nov. 29 that the Syrian army’s breakthrough in Aleppo had dramatically altered the situation on the ground, allowing more than 80,000 civilians to access humanitarian aid after years of being used by militants as human shields.

“During the last 24 hours, thanks to very well-prepared and careful actions, Syrian soldiers were able to radically change the situation,” Maj.-Gen. Igor Konashenkov, a Russian Defense Ministry spokesman, said in a statement.

“Practically half of the territory occupied by rebels in recent years in the eastern part of Aleppo has been completely liberated.”

10 people killed in Syrian strikes on Aleppo: Monitor

The Syrian Observatory for Human Rights, a Britain-based monitoring group, said air strikes on the Bab al-Nairab in Aleppo killed at least 10 people on Nov. 29, and left dozens more wounded or missing.

The Observatory said air strikes, including barrel bomb drops, hit several eastern Aleppo districts overnight and into Nov. 29.

The U.N. envoy for Syria, Staffan de Mistura, said on Nov. 29 that he could not say how long the eastern part of Aleppo would last as fighting was still intensifying there.

“Clearly, I cannot deny – this is a military acceleration and I can’t tell you how long eastern Aleppo will last,” he told the European Parliament, referring to the rebel-held districts that Syrian government forces and their allies are storming. “There is a constant increase of movement on the military side.”

De Mistura also sought to dispel concerns that the U.S. President-elect Donald Trump could strike a deal with Russia over Syria, saying he would welcome it if Washington increased its fighting against ISIL.

“Based on those statements, we have an idea that he intends to give total, top priority to fighting Daesh [ISIL]. I don’t think anyone around... will disagree with that, including me,” de Mistura said, referring to Trump’s remarks during his presidential campaign where he said he would bomb the militant group heavily. “You could and you should fight together with Russia [against] Daesh because everybody is threatened by them.”

Bron: Hurriyet Daily News
Well then... :{
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 30 november 2016 @ 13:31:47 #197
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166998647
Rusland vraagt om opheldering:
quote:
Kremlin asks Turkey to explain Erdogan's remark about toppling Assad

The Kremlin said on Wednesday that Turkish President Tayyip Erdogan's statement that his forces in Syria were there to topple President Bashar al-Assad had come as a surprise to Moscow and that it expected an explanation from Ankara.

In a speech on Tuesday, Erdogan condemned what he said was the failure of the United Nations in Syria and cast Turkey's incursion in August, when it sent tanks, fighter jets and special forces over the border, as an act of exasperation.

"We are there to bring justice. We are there to end the rule of the cruel Assad, who has been spreading state terror," Erdogan said.

"The announcement really came as news to us," Kremlin spokesman Dmitry Peskov told reporters on a conference call.

"It is a very serious statement and one which differs from previous ones and with our understanding of the situation. We hope that our Turkish partners will provide us with some kind of explanation about this."

Bron: Reuters
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 30 november 2016 @ 13:38:27 #198
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166998801
@MIG29_
#Aleppo , report that SAA & Allies capture shiekh Saeed south of Aleppo

i will Ask then confirm soon

@MIG29_
#Breaking : #Aleppo Syrian Army & Allies have Big advance in Sheikh Said and capture most of it
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 30 november 2016 @ 13:45:42 #199
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166998950
Nieuwe speler erbij (als sinds september, maar vooruit).


Eentje die komende maanden erg belangrijk gaat worden.

Toffe vlag wel, eigenlijk.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166999187
Gaat hard.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 30 november 2016 @ 14:04:29 #201
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166999412
@sayed_ridha
Syrian MoD announces capture of Sheikh Sa'eed district in Aleppo

@MIG29_
#Breaking : #Aleppo : Syrian Army & Allies Advance too in Amiriyah and Sikarry neighborhoods



[ Bericht 29% gewijzigd door Szura op 30-11-2016 14:18:57 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166999672
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 13:31 schreef DustPuppy het volgende:
Rusland vraagt om opheldering:

[..]

Snap ik wel. Je maakt afspraken en ineens komen ze met hele andere doelstellingen.
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 30 november 2016 @ 14:26:52 #203
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166999988
Syria reageert ook:
XSovietNews twitterde op woensdag 30-11-2016 om 14:10:35 LifeNews: Syrian Foreign Ministry: Erdogan's statements put an end to his lies. https://t.co/nDUrF06XdJ reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_167005319
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 00:42 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Iran is een religieuze staat. Het heeft zoals Saudie Arabi een duidelijke religieuze ideologie die het actief exporteert. Overal waar Iran zich heeft bemoeid met conflicten is er in het kielzog van militaire hulp ideologische "aid" meegestuurd om zieltjes te winnen. Al in Bosni, maar ook in Irak na de val van Saddam (strijd tussen wilayat alfaqih sjia en non-WF sjia in Irak) of zelfs met staatshoofden waar geen conflict is maar men het verkoopt onder het mom van "Iraans Cultureel Attache", zoals in Marokko voordat men de banden verbrak, of Tunesi van voor de revolutie. Dit beperkt zich tot het verspreiden van 12-er sjia lectuur en bekeerlingen (gratis) in Qom laten studeren bijvoorbeeld.

Als je denkt dat Syri anders is is het alsof je stelt dat ook Saudie Arabi niet moeite doet om elke klein kans niet te benutten om diens ideologie te verspreiden. Syri is verwoest en kan behalve alle militaire hulp van Iran ook economische hulp gebruiken straks. Iran zal daar goed op inspringen, met de bekende ideologische inslag als winstpunt en gedrevenheid zieltjes te winnen. Opkopen van grond, investeringsprojecten beginnen, allemaal onderdeel van en tweede fase waarin economisch gezien de tentakels worden uitgespreid en Assads-regime sowieso geen kant meer op kan omdat het weinig keuze of alternatieven heeft. Met altijd op de achtergrond de verspreiding van de heersende doctrine in de Islamitische Republiek Iran: 12-er sjia Islam met wilayat al Faqih inslag: autoriteit behoort aan nu Khamenei.
the awefull truth...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167005539
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 13:45 schreef DustPuppy het volgende:
Nieuwe speler erbij (als sinds september, maar vooruit).

[ afbeelding ]
Eentje die komende maanden erg belangrijk gaat worden.

Toffe vlag wel, eigenlijk.
weer een nieuwe PKK proxy of is dit een directe militie gecreeerd door de assadisten? mijn arabisch is niet zo best.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167006936
quote:
10s.gif Op woensdag 30 november 2016 18:46 schreef Slayage het volgende:
weer een nieuwe PKK proxy of is dit een directe militie gecreeerd door de assadisten? mijn arabisch is niet zo best.
"Het Nationale Syrische Verzet". Radicaal links-socialistisch clubje wat dweept met "the resistance". Baathistische jaren 70 retoriek.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  woensdag 30 november 2016 @ 19:31:17 #207
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167007053
Sheikh Saeed *O*
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 30 november 2016 @ 20:00:04 #208
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167008076
Avashin twitterde op woensdag 30-11-2016 om 17:56:13 reports that local groups in Azaz asking YPG for help to kick out Turkish backed Al Qaeda groups from the city. #TwitterKurds reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 30-11-2016 om 18:38:45 #SRO | LOCAL SOURCE - Liwa Asifat al-Shamal (part of Jabhat ash-Shamiya), main #Azaz brigade, had talks in past days with #Afrin #SDF (1) reageer retweet
tweet klikken voor meer
Say what?
  woensdag 30 november 2016 @ 20:12:38 #209
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167008546
MIG29_ twitterde op woensdag 30-11-2016 om 18:39:48 Breaking Aleppo , syrian Army capture Youth housing in the neighborhood Ahalouanah https://t.co/zN06Le92xL reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 30 november 2016 @ 20:51:12 #210
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167009875
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 30 november 2016 @ 20:51:38 #211
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167009890
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167011406
pi_167013995
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2016 14:49 schreef Zahreddine het volgende:
Als de ''rebellen'' slim zijn geven ze gewoon Aleppo op.
Willen ze niet,mede dankzij Barry Obama/HDRC en co!! ;)
pi_167017953
sayed_ridha twitterde op woensdag 30-11-2016 om 23:59:29 Turkish-FSA forces have suffered large losses in a number of failed offensives against SDF/YPG at Qert Weran, Oshali & Sheikh Nasir reageer retweet
*O*
mon citoyens vous serez unis.
pi_167018662
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 10:05 schreef HSG het volgende:
sayed_ridha twitterde op woensdag 30-11-2016 om 23:59:29 Turkish-FSA forces have suffered large losses in a number of failed offensives against SDF/YPG at Qert Weran, Oshali & Sheikh Nasir reageer retweet
*O*
Benieuwd wie Al-Bab gaat krijgen.
pi_167018911
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 10:50 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Benieuwd wie Al-Bab gaat krijgen.
Straks wordt het allemaal kebab!
mon citoyens vous serez unis.
pi_167019048
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 11:03 schreef HSG het volgende:

[..]

Straks wordt het allemaal kebab!
Win-win voor iedereen.
pi_167019109
quote:
14s.gif Op donderdag 1 december 2016 11:10 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Win-win voor iedereen.
Heb je gelijk ook het voedselprobleem opgelost.
mon citoyens vous serez unis.
pi_167020212
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 11:14 schreef HSG het volgende:

[..]

Heb je gelijk ook het voedselprobleem opgelost.
badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167020333
erdo is teruggefloten door de russen _O-

quote:
The Turkish military operation in Syria is not against anyone but terror groups, President Recep Tayyip Erdoğan said on Dec. 1.

Earlier, Erdoğan on Nov. 29 said that the Turkish military had launched its Euphrates Shield Operation that started in late August in Syria to end Syrian President Bashar al-Assad’s rule.

Details to come...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167020375
de russische doctrine: "deny everything"

quote:
Neither Russia nor Syria staged deadly attack on Turkish soldiers in Syria, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said during an official visit to Turkey on Dec. 1.

Speaking at a joint news conference after meeting his Turkish Foreign Minister Mevlt avuşoğlu in the Mediterranean resort town of Alanya, Lavrov also said through a translator that Russia was “ready to speak with all parties in the Syrian conflict.”

Four Turkish soldiers were killed and nine others were wounded in the air strike during a Turkish-backed Free Syrian Army operation in northern Syria.

International agencies misquoted Lavrov as saying in earlier reports that Syria was responsible for the attack due to translation mistake.

December/01/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 december 2016 @ 12:55:20 #222
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167021004
Tja, als toch niemand je wat kan maken...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167021714
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 19:54 schreef Ceserius het volgende:

[..]

Ben je het eens met de manier waarop de YPG nu wordt aangepakt door Turkije, door te voorkomen dat ze hun cantons kunnen verbinden?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Het lijkt er trouwens op Putin Erdogan heeft lopen naaien. Die nieuwe coalitie van sdf/saa lijkt zich te gaan begeven richting al bab, met inderdaad zoals sommigen hier aangeven, linken van de koerdische cantons als een soort buffer tussen de TFSA.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In een spoiler omdat het veels te veel/lang blabla is.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-12-2016 13:35:45 ]
pi_167022992
quote:
Syrian rebels in secret talks with Moscow to end Aleppo fighting

Turkey-facilitated negotiations without US show how Washington could become sidelined

19 MINUTES AGO by: Erika Solomon in Beirut , Mehul Srivastasa in Istanbul and Geoff Dyer in Washington

Syrian rebels are in secret talks with Russia to end the fighting in Aleppo, according to opposition figures, a development that shows how the US could become sidelined in some of the Middle East’s most pivotal conflicts.

Four opposition members from rebel-held northern Syria told the Financial Times that Turkey has been brokering talks in Ankara with Moscow, whose military intervention last year on the side of President Bashar al-Assad helped turn the five-year civil war in the regime’s favour. Russia is now backing regime efforts to recapture the rebel’s last urban stronghold in Syria’s second city of Aleppo.

“The Russians and Turks are talking without the US now. It [Washington] is completely shut out of these talks, and doesn’t even know what’s going on in Ankara,” said one opposition figure, who asked not to be identified because of the sensitivity of the negotiations.

The outgoing administration of US President Barack Obama has provided limited training and weaponry for the rebels but had long been hesitant to give forceful backing that could turn the tide in the opposition’s favour. President-elect Donald Trump, meanwhile, has repeatedly signalled his willingness to back Russian leader Vladimir Putin’s efforts to shore up the Assad regime in the five-year civil war, arguing that the Kremlin is acting to stamp out Islamic extremists.

While the secret talks are not the first time a rebel representative has met with the Russians, those familiar with the talks said it was the first time such a large number of opposition groups were involved — a sign of where they think they will have to turn to reach a deal.

The negotiations are riven by the tensions between Ankara and Moscow, however. The Kremlin confirmed on Wednesday that Mr Putin spoke with Recep Tayyip Erdogan after the Turkish leader had said he was seeking Mr Assad’s overthrow. A Turkish official, who asked not to be named, said talks over an Aleppo ceasefire were derailed after Mr Erdogan’s comments caused a Russian delegation to abruptly cut off talks while waiting for Mr Erdogan and Mr Putin to speak.

Though the talks have made little progress, the fact they are taking place, without US involvement, underlines the shifting political dynamics in the Middle East. Regional actors now seem more willing to bypass Washington to seek out pacts with Russia, which is keen to develop the image of a rising power that can help broker such deals.

The fierce Russia-backed aerial assault has nearly flattened Aleppo. In the past week regime forces have made steady advances, capturing more than a third of rebel-held districts.

Yaser Alyoussef, a spokesman for the Nour al-Din al-Zinki brigades, called the talks “consultations, not negotiations,” adding that they were ongoing but had so far been unsuccessful.

“There are consultations with the Russians through Turkish mediation to calm things down and bring in essential goods into the city,” he said. “We want to bring in basic things, even if just a single bag of rice could come in. At this point everything is needed, from food and fuel to medicine.”

None of those who spoke about the negotiations would clarify if the rebels met the Russians face-to-face or indirectly, with Turkish officials mediating.

On Thursday Sergei Lavrov, Russia’s foreign minister, met with his Turkish counterpart Mevlut Cavusoglu in the Mediterranean town of Alanya, where he said Russia was willing to work with all parties in Syria. Asked about talks with the rebels, he told journalists: “We have never avoided contacts with any political opposition groups or with field commanders,” adding that Turkish officials often related information to them about the rebels.

For Washington, any such negotiations have ramifications far beyond Syria. Emile Hokayem, a fellow at the International Institute for Strategic Studies, blamed the marginalisation of the US in the civil war on Barack Obama, who has shown a reluctance to entangle Washington in regional rivalries, leading Middle East leaders to turn to Moscow instead.

“The American approach to this conflict guaranteed the US less and less relevance, not just in the Syrian conflict but also the broader regional dynamics. There has been a loss of face and a loss of leverage,” he said. “The politics of the region are being transformed and this happened under Obama, whether by design or by failure.”

Libyan general Khalifa Haftar, who holds an eastern portion of the war-torn country, recently went to Moscow seeking military support. Turkey, having resolved its dispute with Moscow over the downing of a Russian jet, is believed to have reached an understanding with Russia that allows Ankara to deploy its forces in parts of northern Syria. Egypt and several Gulf countries have also increased communications with Russia, Mr Hokayem said.

Charles Lister, a Syria expert at the Middle East Institute in Washington, said the first meeting between Russia, Turkey and the rebels took place on Monday in Ankara, and another meeting was likely on Saturday.

“Russia is hedging its bets. It would prefer to make a deal with the opposition,” he said. “If Aleppo were to fall, the Syrian regime would need so many troops to hold the city that its forces would be left thin elsewhere in the country — or dependent on Iranian help, which Moscow would prefer to avoid.”

In parallel to the talks in Turkey, the US has been pursuing negotiations to restore the ceasefire and aid deliveries to Aleppo, including talks with Russia through the Geneva process and regular phone conversations between John Kerry, outgoing US secretary of state, and Mr Lavrov.

One opposition figure, when asked why he thought Russia would seek a deal with the rebels just as Mr Assad appeared to be winning, said Moscow was “essentially saying: ‘Screw you, Americans’.”
https://www.ft.com/content/bc167c3a-b71d-11e6-961e-a1acd97f622d
pi_167023211
quote:
Nog wel ja, straks als Trump president is wil hij ook bij de meetings en telefoontjes aanwezig zijn natuurlijk

quote:
"Fantastic peace deal, tremendous terms, we get the oil, you get protection."

"If you don't agree with us and make peace we will bomb the hell out of you. And boy believe me some folks can't wait to turn on CNN and watch your country lit up. They don't care who's in power, they really don't. Do you know what a Nuclear Football is? I could test one on your country and I wouldn't lose any support. Putin [...] he won't care he's a good friend, a fantastic friend, he could be the sole gas supplier for Europe, he'd love that, it's incredible."
CNN: BREAKING NEWS: "Assad, Rebels, ISIS, Hamas, Hezbollah, Iran, Yemen surrender Unconditionally"
pi_167023521
quote:
10s.gif Op donderdag 1 december 2016 12:15 schreef Slayage het volgende:
erdo is teruggefloten door de russen _O-

[..]

https://www.rt.com/news/368863-erdogan-syria-backtracks-putin/

quote:
"I can only say that a telephone conversation between our president and Erdogan took place yesterday, and the topic [of Turkey’s presence in Syria] was addressed. Yes, he [Erdogan] gave an explanation," Ushakov told reporters on Thursday, without elaborating.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167023717
Voor de mensen die nieuwsgierig zijn hoe Aleppo er voor de oorlog uit zag, in deze link heb je enorm veel foto's .

Aleppo
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=657142

Damascus
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=618726

Ik heb er spijt van dat ik nooit voor de oorlog ben geweest, in 2008 zaten we te twijfelen om een rondreis te maken door Syri maar het is toen Tunesi geworden.

[ Bericht 9% gewijzigd door Charleville op 01-12-2016 15:28:39 ]
pi_167025138
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 15:17 schreef Charleville het volgende:
Voor de mensen die nieuwsgierig zijn hoe Aleppo er voor de oorlog uit zag, in deze link heb je enorm veel foto's .


Super, bedankt voor het delen!

Ook interessant om te zien wat er in die reeks wordt gezegd in 2008:
quote:
De gastvrijheid is misschien wat minder dan vroeger, heb ik de indruk. Daar zullen 9/11 en de golfoorlogen wellicht niet vreemd aan zijn. De bevolking is ook een stuk religieuzer geworden. Vroeger was een hoofddoek de uitzondering (het Alawitisch minderheidsbewind ht de soenitische meerderheid), nu is het eerder de regel. Als je al een 'liberaal' uitziende Syrir ontmoet is dat meestal een regeringsgezinde Alawiet of een Christen.
Radicalisatie in opkomst, leidend tot massale steun aan jihadisten onder de bevolking.

[ Bericht 37% gewijzigd door Koskesh op 01-12-2016 16:33:14 ]
pi_167025296
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 13:35 schreef zarGon het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In een spoiler omdat het veels te veel/lang blabla is.
zou me niks verbazen als het een naaistreek van putin blijkt te zijn, dan is het briljant uitgevoerd iig. echter blijft het giswerk en volgens wat tweets van bosno sinjic hebben de turken een toezegging gekregen van de russen TOT al bab en dat dat de reden was van de syrische/russische bombardementen op de turken (volgens zijn bron in het turkse leger)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167025309
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 12:55 schreef Szura het volgende:
Tja, als toch niemand je wat kan maken...
true dat.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167025507
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 13:35 schreef zarGon het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In een spoiler omdat het veels te veel/lang blabla is.
Verhelderende analyse.
  donderdag 1 december 2016 @ 17:18:31 #232
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167025955
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 16:26 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Super, bedankt voor het delen!

Ook interessant om te zien wat er in die reeks wordt gezegd in 2008:

[..]

Radicalisatie in opkomst, leidend tot massale steun aan jihadisten onder de bevolking.
Volgens mij valt dat in Aleppo nogal mee.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 december 2016 @ 17:19:05 #233
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167025963
quote:
10s.gif Op donderdag 1 december 2016 16:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

zou me niks verbazen als het een naaistreek van putin blijkt te zijn, dan is het briljant uitgevoerd iig. echter blijft het giswerk en volgens wat tweets van bosno sinjic hebben de turken een toezegging gekregen van de russen TOT al bab en dat dat de reden was van de syrische/russische bombardementen op de turken (volgens zijn bron in het turkse leger)
Zag de tweets ja, kwam logisch over. Maar wat is nog logisch in dit conflict :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 december 2016 @ 17:31:33 #234
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167026146
@ahmadalissa
#Syria: The town of #Khan_AlShih in #Damascus Countryside is fully under the control of the Syrian Army after evacuating all the militants

Daarbij ook zo'n 30 gijzelaars bevrijd:
https://mobile.almasdarne(...)acuation-deal-video/
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 december 2016 @ 18:18:36 #235
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167026999
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 13:35 schreef zarGon het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In een spoiler omdat het veels te veel/lang blabla is.
Goede analyse :)
pi_167027850
Goed artikel over wat in Mosul gaande is en waarom het zo lang duurt, conclusie:
quote:
Iraqi Army has found its very own Stalingrad, where they are able take some ground with armor support, but are unable to hold it against enemy counter attacks that ISIS is able to conduct on their own terms.

Close quarters battle from house to house and room to room against an opponent is grueling and the lack of success is demoralizing. Iraqi Army does not possess the skills or motivation required to successfully defeat ISIS in infantry warfare.
https://medium.com/@pmakela1/tactical-lessons-from-mosul-infantry-skills-matter-da3ced9ab8d6#.h9xyta93t
  donderdag 1 december 2016 @ 18:55:40 #237
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167027877
Mosul duurt inderdaad lang...
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167028787
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 18:55 schreef Zahreddine het volgende:
Mosul duurt inderdaad lang...
Ik denk eigenlijk zelfs dat Mosul gaat uitdraaien op een langdurige belegering en uithongering aangezien het innemen op een reguliere wijze niet mogelijk is zonder zelf tegen enorme verliezen aan te lopen en compleet met de grond gelijkmaken is ook weer zo wat voor zo'n grote stad.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  donderdag 1 december 2016 @ 19:42:17 #239
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167029052
@IvanSidorenko1
#Syria #Aleppo #SAA & Allies withdrew from #Sheikh_Saeed last night just like militants reported. #SAA didnt have enough time to fortify

@MIG29_
#Aleppo , Source :
Syrian army and Aliies with nujaba withdraw from Sheikh Saeed

Kwestie van tijd, net zoals bij Handarat gebeurde.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 december 2016 @ 20:06:40 #240
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167029796
quote:
IS: vanuit strijdgebied niet meer op sociale media

Berichten zouden volgens IS getraceerd worden, met bombardementen als gevolg.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 1 december 2016 @ 20:15:30 #241
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167030113
quote:
Giving Voice to Millions of Americans: End US Wars of Intervention

I recently met with President-elect Donald Trump to give voice to the millions of Americans, including my fellow veterans, who desperately want to end our country’s illegal, counterproductive war to overthrow the Syrian government. We had an hour-long, meaningful, back-and-forth discussion about the problems with current US policy in Syria and where to go from here.

I felt it critical to meet with him now, before warmongering neocons convince him to escalate this war that has already taken more than 400,000 lives and left millions of Syrians homeless and in search of safety for themselves and their families.

I conveyed to the President-elect how the post-9/11 neocon agenda of interventionism and regime-change has left US foreign policy absurdly disconnected from our actual security interests. Our actions to overthrow secular dictators in Iraq and Libya, and attempts now to do the same in Syria, have resulted in tremendous loss of life, failed nations, and even worse humanitarian crises while strengthening the very terrorist organizations that have declared war on America.

Since 2011, the United States—working with Saudi Arabia, the Gulf States, and Turkey—has been providing support to “rebel groups” fighting to overthrow the government and take over Syria. A recent New York Times article reported that these “rebel groups” supported by the US “have entered into battlefield alliances with the affiliate of al-Qaeda in Syria, formerly known as al-Nusra.” How the United States can work hand-in-hand with the very terrorist organization that is responsible for the killing of 3,000 Americans on 9/11 boggles my mind and curdles my blood.

The stakes are higher now than ever. Get The Nation in your inbox.

This absurd alliance has allowed terrorist groups like al-Qaeda to establish strongholds throughout Syria, including in Aleppo, where they are now using the civilian population as human shields and their deaths as propaganda tools.

Additionally, escalating this regime-change war by implementing a “no fly/safe zone” in Syria would not only be ineffective, it would put the US in direct military confrontation with nuclear-power Russia, require tens of thousands of ground troops and a massive US air presence, and commit us to yet another endless war in the Middle East that does not serve American or Syrian interests.

In short, even if the US-Saudi alliance were successful in overthrowing the Syrian government, we would be saddled with the responsibility of building a new nation in Syria. Trillions of US taxpayer dollars, and who knows how many American lives, will be lost, and there will be little to show for it. As was true in Iraq and Libya, the US has no credible government or leader able to bring order, security, and freedom to the people of Syria if Assad is overthrown. To maintain order after Assad’s fall would require at least 500,000 troops in a never-ending occupation.

The most likely outcome of this regime-change war is that it will open the door for ISIS, al-Qaeda, and other terrorist groups who are the most powerful fighting forces on the ground, to take over all of Syria, amass powerful weapons (many of which will have been provided to them by the US), and pose a far worse threat to the Syrian people, religious minorities, and to the world.

The crux of my advice to President-elect Trump was this: we must end this ill-conceived, counterproductive regime-change war immediately. We must focus our precious resources on investing in and rebuilding our own country and on defeating al-Qaeda, ISIS, and other terrorist groups that pose a threat to the American people.
TULSI GABBARD Congresswoman Tulsi Gabbard is a member of the House Armed Services and Foreign Affairs Committees. She is a combat veteran of two Middle East deployments and currently serves as a Major in the Hawaiʻi Army National Guard. She has been a leading progressive advocate for ending US-led regime change wars of intervention, and has introduced legislation to end the counterproductive regime change war in Syria. She was recently re-elected to serve a third term in the US House of Representatives, where she represents Hawaiʻi’s 2nd Congressional District.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 december 2016 @ 22:32:18 #242
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167035075
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 20:15 schreef Szura het volgende:

-knip-

Deze mevrouw snapt het helemaal!
Scratch a liberal and you will find a fascist
  donderdag 1 december 2016 @ 22:35:31 #243
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167035154
West Ghouta opgekuist!

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 1 december 2016 @ 22:38:12 #244
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167035212
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 22:35 schreef Zahreddine het volgende:
West Ghouta opgekuist!

[ afbeelding ]
Stof verdwijnt waar Rusland verschijnt.
  donderdag 1 december 2016 @ 22:43:37 #245
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167035355
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 22:38 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Stof verdwijnt waar Rusland verschijnt.
En dan te denken dat het Southern Front ooit via Dera'a Damascus wou innemen :')

leeft het SF nog?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 1 december 2016 @ 22:47:35 #246
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167035451
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 22:43 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

En dan te denken dat het Southern Front ooit via Dera'a Damascus wou innemen :')

leeft het SF nog?
Ze bestaan nog maar al hun leveranties van wapens, geld en operationele ondersteuning zijn opgedroogd. En dan kunnen ze gelijk niks meer.
  donderdag 1 december 2016 @ 22:50:29 #247
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167035514
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 22:47 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze bestaan nog maar al hun leveranties van wapens, geld en operationele ondersteuning zijn opgedroogd. En dan kunnen ze gelijk niks meer.
Zouden ze beter in het Noorden ook eens doen, nu weten we tenminste wat de rebellen zonder steun van buitenaf zijn.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 1 december 2016 @ 22:54:43 #248
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167035612
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 22:32 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Deze mevrouw snapt het helemaal!
Er waren een aantal weken geleden wat geluiden dat ze voor een ministerspost overwogen werd, maar dat heeft ze zelf ontkend en is stilgevallen. Spijtig, afgaande op dit stuk en haar Twitter-timeline een verstandige vrouw.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 2 december 2016 @ 07:06:54 #249
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167039757
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 22:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Zouden ze beter in het Noorden ook eens doen, nu weten we tenminste wat de rebellen zonder steun van buitenaf zijn.
Andere spelers helaas. De steun in het zuiden kwam natuurlijk vanuit Jordani die op een gegeven moment de vluchtelingenstroom meer dan zat waren. De steun in het noorden komt vanuit Turkije en via Turkije vanuit Qatar, Saudi-Arabi en what not. In het noorden zitten ook veel meer buitenlanders. Ik heb niet het idee dat Jordani allemaal buitenlands terroristentuig de grens over heeft laten steken, zoals Erdo.
  vrijdag 2 december 2016 @ 07:14:08 #250
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167039783
Dit is bij de recente bevrijding van gebieden in Aleppo. Mooi ook om te zien dat alles in die delen nog overeind staat. Waar het precies is weet ik niet. Maar het laat in ieder geval zien dat de leugen dat alles zomaar platgegooid wordt en heel Aleppo gebarrel bombed is gewoon niet klopt.


  vrijdag 2 december 2016 @ 07:56:21 #251
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167039977
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 19:33 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ik denk eigenlijk zelfs dat Mosul gaat uitdraaien op een langdurige belegering en uithongering aangezien het innemen op een reguliere wijze niet mogelijk is zonder zelf tegen enorme verliezen aan te lopen en compleet met de grond gelijkmaken is ook weer zo wat voor zo'n grote stad.
Ik heb een hypothetische vraag. Als het leger toegang had tot alle moderne middelen en units van het Amerikaanse leger, zou het dan nog steeds zo lang duren? Ik ben gewoon verbaast dat duizenden jaren later we nog steeds dit soort taferelen kunnen zien van een belegerde stad die uitgehongerd moet worden. Ik snap dat Amerika natuurlijk niet zijn beste spul inzet voor iets wat voor hen niet zo belangrijk is (en dit legaal ook niet kan doen) en dat IS ook best wel sterk is, maar ik ben gewoon benieuwd.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_167040006
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 07:56 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik heb een hypothetische vraag. Als het leger toegang had tot alle moderne middelen en units van het Amerikaanse leger, zou het dan nog steeds zo lang duren? Ik ben gewoon verbaast dat duizenden jaren later we nog steeds dit soort taferelen kunnen zien van een belegerde stad die uitgehongerd moet worden. Ik snap dat Amerika natuurlijk niet zijn beste spul inzet voor iets wat voor hen niet zo belangrijk is (en dit legaal ook niet kan doen) en dat IS ook best wel sterk is, maar ik ben gewoon benieuwd.
Jij zit in een unit van 20 soldaten. Tegenover jouw staan 20 huizen en gebouwen. In sommige gebouwen zitten ISIS strijders, in sommige zitten onschuldige burgers, sommige zitten vol met boobytraps. Af en toe voel je sniperkogels een halve meter naast je landen. Welk modern middel wil je inzetten?

Steden belegeren is er met de tijd niet makkelijker geworden. Moeilijker zou ik zeggen.
  vrijdag 2 december 2016 @ 08:06:32 #253
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167040044
Een legertje minidrones met een dodelijke steek :P

Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 2 december 2016 @ 08:08:43 #254
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167040059
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 08:00 schreef Peunage het volgende:

[..]

Jij zit in een unit van 20 soldaten. Tegenover jouw staan 20 huizen en gebouwen. In sommige gebouwen zitten ISIS strijders, in sommige zitten onschuldige burgers, sommige zitten vol met boobytraps. Af en toe voel je sniperkogels een halve meter naast je landen. Welk modern middel wil je inzetten?

Steden belegeren is er met de tijd niet makkelijker geworden. Moeilijker zou ik zeggen.
Dank. Ik had echt geen idee. Het probleem is vooral ook neem ik aan dat het lastig is om IS strijders eruit te pikken tussen de bevolking.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 2 december 2016 @ 08:23:48 #255
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167040168
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 07:56 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik heb een hypothetische vraag. Als het leger toegang had tot alle moderne middelen en units van het Amerikaanse leger, zou het dan nog steeds zo lang duren? Ik ben gewoon verbaast dat duizenden jaren later we nog steeds dit soort taferelen kunnen zien van een belegerde stad die uitgehongerd moet worden. Ik snap dat Amerika natuurlijk niet zijn beste spul inzet voor iets wat voor hen niet zo belangrijk is (en dit legaal ook niet kan doen) en dat IS ook best wel sterk is, maar ik ben gewoon benieuwd.
Dat heeft het Irakese leger. Humvees, M1 tanks, F16, alles. Ondersteuning van special forces, Peshmerga en PMU. Hierdoor een zwaar numeriek overwicht en druk langs alle flanken rond Mosul.

Het blijft alleen verrekte lastig om een stad vol gebouwen waar je vanuit elk gebouw kan worden beschoten in te nemen. Tevens zit de stad vol met burgers en zijn strijders vermomd als burger. Het gevaarlijke van IS is dat ze geeneens een wapen hoeven mee te dragen, slechts een bomgordel.

Daarnaast is het Irakese leger gewoon slecht getraind door interne corruptie en is het moreel laag.
  vrijdag 2 december 2016 @ 08:25:18 #256
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167040182
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 22:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Er waren een aantal weken geleden wat geluiden dat ze voor een ministerspost overwogen werd, maar dat heeft ze zelf ontkend en is stilgevallen. Spijtig, afgaande op dit stuk en haar Twitter-timeline een verstandige vrouw.
Dat had inderdaad mooi geweest. Een intelligente mooie MILF van gemengd bloed in Trumps kabinet, straks gaan ze die oliedomme Sara Palin nog benoemen :')

Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_167040186
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 december 2016 08:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Dank. Ik had echt geen idee. Het probleem is vooral ook neem ik aan dat het lastig is om IS strijders eruit te pikken tussen de bevolking.
Insurgents zijn vandaag de dag veel beter bewapend. Zelfs moderne legers hebben het moeilijk als de vijand zich in stedelijk gebied heeft ingegraven. Zoek eens op de 'Battle of Bint Jbeil', dat zich in 2006 afspeelde tussen het Isralische leger en Hezbollah. De IDF (Isral) kon in een maand tijd niet de stad veroveren op Hezbollah strijders, die middels boobytraps, aangelegde tunnels en antitank raketten de Israliers van zich af wisten te houden, ondanks dat laatstgenoemde volledige air superiority had en ze Hezbollah strijders qua mankracht met zo'n factor 30 domineerde.

quote:
Israel sent the elite of its regular forces, the Golani infantry brigade and the Paratroopers brigade to Bint Jbeil. The IDF enjoyed a tremendous superiority both in numbers and firepower as well as absolute air superiority. The over 5,000 IDF soldiers laying a siege around the town were faced by little more than 100 Hizbullah fighters. The IDF failed to conquer the town or to make any other tangible operational achievements. According to Kober the Israeli withdrawal was "correctly interpreted by Hizballah as a great victory for the organization.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Bint_Jbeil

[ Bericht 4% gewijzigd door Stabiel op 02-12-2016 08:33:45 ]
  vrijdag 2 december 2016 @ 08:33:52 #258
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167040279
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 december 2016 08:25 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Insurgents zijn vandaag de dag veel beter bewapend. Zelfs moderne legers hebben het moeilijk als de vijand zich in stedelijk gebied heeft ingegraven. Zoek eens op de 'Battle of Bint Jbeil, dat zich in 2006 afspeelde tussen het Isralische leger en Hezbollah. De IDF (Isral) kon in een maand tijd niet de stad veroveren op Hezbollah strijders, die middels boobytraps, aangelegde tunnels en antitank raketten de Israliers van zich af wisten te houden.
Aan de andere kant kunnen ze de kennis en ervaring van Hezbollah nu wel inzetten om IS en de andere baarden kunnen bestrijden.

Ander nadeel om tegen IS cs. te strijden is dat de meesten een martelaarsdood als het hoogst haalbare zien. En degene onder hen die stiekem toch wat meer op hun sterfelijke bestaan gesteld zijn, weten dat wanneer ze gepakt worden door de Syrische en Iraakse militairen of de Koerdische en sj'itische milities, ze op weinig genade hoeven te rekenen. En ik geef de good guys groot gelijk; IS-volk kan je beter gewoon afknallen en niet gevangen nemen. De kans is groot dat als je ze eenmaal met de witte vlag naar je toe laat komen, ze zich alsnog opblazen. En dat je ze eenmaal gevangen genomen, ze toch ooit eens zal moeten vrijlaten terwijl de software in de bovenkamer niet veranderd is.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_167042541
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 08:33 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Aan de andere kant kunnen ze de kennis en ervaring van Hezbollah nu wel inzetten om IS en de andere baarden kunnen bestrijden.

Ander nadeel om tegen IS cs. te strijden is dat de meesten een martelaarsdood als het hoogst haalbare zien. En degene onder hen die stiekem toch wat meer op hun sterfelijke bestaan gesteld zijn, weten dat wanneer ze gepakt worden door de Syrische en Iraakse militairen of de Koerdische en sj'itische milities, ze op weinig genade hoeven te rekenen. En ik geef de good guys groot gelijk; IS-volk kan je beter gewoon afknallen en niet gevangen nemen. De kans is groot dat als je ze eenmaal met de witte vlag naar je toe laat komen, ze zich alsnog opblazen. En dat je ze eenmaal gevangen genomen, ze toch ooit eens zal moeten vrijlaten terwijl de software in de bovenkamer niet veranderd is.
Dit is ook de reden dat het Syrische leger elke keer de rebellen een kans geeft om zich over te geven en met bussen zich naar Idlib laten vervoeren. Doen ze dit niet en er blijven rebellen strijders achter in overgenomen gebied dan scheren ze hun baard en verstoppen hun wapens verstoppen zich tussen de bevolking en vallen ze je aan met bom gordels of bom auto's.
  vrijdag 2 december 2016 @ 17:25:58 #260
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_167050854
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 10:56 schreef kraaiiii het volgende:

[..]

Dit is ook de reden dat het Syrische leger elke keer de rebellen een kans geeft om zich over te geven en met bussen zich naar Idlib laten vervoeren. Doen ze dit niet en er blijven rebellen strijders achter in overgenomen gebied dan scheren ze hun baard en verstoppen hun wapens verstoppen zich tussen de bevolking en vallen ze je aan met bom gordels of bom auto's.
Heb respect voor Assad hoe hij dat oplost inderdaad.. Geen enkele anderen groepering in Syri is zo humaan wat dat betreft.

Valt mij trouwens mee dat er zo weinig zelfmoordaanslagen zijn in Syri. Bagdad is namelijk veel vaker doelwit dan Damascus, best vreemd want IS heeft meer grond in bezit in Syri dan in Irak.. En in Damascus wonen volgens mij ook genoeg sjiieten en christenen.
  vrijdag 2 december 2016 @ 18:32:50 #261
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167052302
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 17:25 schreef Charleville het volgende:

[..]

Heb respect voor Assad hoe hij dat oplost inderdaad.. Geen enkele anderen groepering in Syri is zo humaan wat dat betreft.

Valt mij trouwens mee dat er zo weinig zelfmoordaanslagen zijn in Syri. Bagdad is namelijk veel vaker doelwit dan Damascus, best vreemd want IS heeft meer grond in bezit in Syri dan in Irak.. En in Damascus wonen volgens mij ook genoeg sjiieten en christenen.
De overheid heeft de boel veel beter onder controle in de delen die het nog controleert in Syri.
pi_167059715
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 08:25 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Dat had inderdaad mooi geweest. Een intelligente mooie MILF van gemengd bloed in Trumps kabinet, straks gaan ze die oliedomme Sara Palin nog benoemen :')

[ afbeelding ]
Tulsi Gabbard ^O^
  vrijdag 2 december 2016 @ 22:58:03 #263
365082 IPA35
Patriarch
pi_167061350
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 22:05 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Tulsi Gabbard ^O^
:9~
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 2 december 2016 @ 23:19:01 #264
365082 IPA35
Patriarch
pi_167061963
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 03:58 schreef Peunage het volgende:

[..]

Oh er zijn zat mensen hier die een ISIS onthoofding eigenlijk helemaal niet erg vinden als het slachtoffer een rafidhi of een commi-koerd is. Maar nu hebben ze opeens tere zieltjes...

Ik denk dat de duizenden die het rebellengebied ontvlucht zijn wel andere dingen aan hun hoofd hebben dan muziek.
I.t.t. 2014 houden ze nu hun mond wel.

Alle wilde praatjes over "muh Kalifaat" en Sjiieten afmaken ten spijt, hun grootste bolwerken Aleppo en Mosul worden ingenomen as we speak en ein-de-lijk is de wereldopinie op solide wijze gekeerd tegen islamisme.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167065903
James Mattis wordt waarschijnlijk minister van Defensie in de VS. Hij is heel kritisch over Iran en Rusland. En volgens mij ook iemand van het "rebellen"kamp.

[ Bericht 18% gewijzigd door Peunage op 03-12-2016 02:58:12 ]
  zaterdag 3 december 2016 @ 03:29:21 #266
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167066043
https://www.theguardian.c(...)t_a-world_b-gdnworld

Looted Palmyra relics seized by Swiss authorities at Geneva ports
quote:
Most of the items reached Switzerland via Qatar and were taken by looters, Geneva’s public prosecutor said in a statement.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167066139
Interessante info vanuit Nusrah-gebied in Idlib, hoe ze zaken runnen en waarom sommige mensen voor ze werken.

quote:
Very Interesting Info About the Life Within Idlib now
------
Idlib, Syria—You can’t imagine the security grip this city is under. Idlib, the capital of the only province in Syria that rebel forces now control, lives in fear of being bombed. Masked, armed men roam the town. Whole streets are blocked off to protect the leaders of the Islamist militia that rules here.

Fear has paralyzed the economy because no one will start up a new business in a city with an airstrike every day—on some days up to 12. Everyone who can, heads to the suburbs, including my family, who live in a farm village.

Much worse could follow. If Aleppo falls, Idlib could be the next city under siege. Residents are storing food in preparation. Some have left for the Turkish border. People expect a big revenge from the regime because so many rebel fighters have come here, after having been expelled from other fronts, especially from the western suburbs of Damascus. But they, too, leave as quickly as they can.

Yet the bombing makes no sense to anyone. Russia and the Assad regime say they’re attacking terrorists from Jabhat al-Nusra, which changed its name to Jabhat Fatah al-Sham in July, when it publicly broke its affiliation with Al Qaeda. In fact, the regime targets are outdoor markets, private houses, factories, schools, offices, and the university—but not the Islamists who run the city, nor military positions.

The United States, which calls Nusra’s new name a deceptive rebranding and still considers it a terrorist group, is now sending drones over the province to kill Nusra leaders.

When Nusra took control in March 2015, Idlib entered a dark tunnel of deprivation. But life has improved since July.
But on the streets of thuis city, known for its mosaic of different religions and its tolerance, it looks very different from both the Russian and the American depictions. When Nusra took control here in March 2015, Idlib entered a dark tunnel of deprivation. Public education deteriorated, the university was closed, and public debate was stifled. But since Nusra broke with Qaeda and changed its name, the city has become a lot more livable.

People here still call it Nusra and feel suffocated by their masks, their guns, and their arrogant manner. But daily life has improved since July. Most restrictions on dress have been lifted. The Hisba, or morality police, are no longer on the streets to enforce them, nor are the women’s police. The Islamic police are demoralized. Even soldiers say their motive for fighting is the pay.

Some things are almost normal, certainly compared with life under the Islamic State, which was once a part of Nusra and now is its rival. Anyone can start up an Internet cafe. Smoking is allowed, though frowned upon. To be sure, music is still banned; the authorities consider it blasphemous (though singing a cappella is OK). So people don’t go to party salons anymore and celebrate weddings at home.

The Fatah Army, an umbrella group of rebel factions that Nusra dominates, has banned the Assad regime’s textbooks on history and religion and has substituted dull courses in Islamic education. High school students say they’re being “lambified”—turned into lambs that are neither pro-regime nor pro-opposition.

Local government is a facade for the Islamists. There is a governor, a mayor, and a Shura, or municipal council, but the supreme body is the Committee of the Fatah Army, which has no contact with residents. It carries out military planning, staffs the front lines, and organizes the fighters. It directs a body called “The Executive Force,” which carries out raids, searches for sleeper cells of the Assad regime or the Islamic State, and generally functions as the all-powerful intelligence agency we are familiar with from the Assad regime.

No one wanted Nusra’s dress code, which required women to wear ankle-length cloaks and to give up makeup.
When Nusra first came to power, it had the upper hand, because it was the biggest group in the Fatah Army. People saw no choice but to accept its rules. They saw it as less dangerous than the regime and the lesser evil. Nusra then created an entire apparatus to impose Sharia law. Sharia courts remain the only form of justice, but the judges are mostly Assad-regime defectors or lawyers, many of them trained professionals.

But the rulers have adapted. They thought they could rule with the “iron and fire” of the age of the Prophet Muhammad. But no one wanted Nusra’s dress code, which required women to wear ankle-length cloaks and to give up makeup. Christians left town, and within six months, most professionals and those with college degrees fled, either to regime-held parts of Syria or to Turkey.

The liberation extends to primary schools. Last year, schoolgirls had to dress Sharia-style starting in the fifth grade, with black niqabs covering the face, a long black cloak, and a hijab or veil. Last month I visited a local school and saw girls in colorful mantos (a short jacket reaching to the knees) and hijabs colored with embroidery. Some even had makeup.

The women’s police used to patrol the streets in black cloaks and a niqab, an identity card on their breasts, a rifle on their backs. They would take names of women wearing colored dresses or makeup and order them to the city administration building for a course in Sharia-style dress. They would go to a woman’s home and warn the man of the house to keep her in line, implicitly threatening arrest if he didn’t. Now the women’s police are off the streets. I see women driving cars, which would have been impossible early in the summer. Shopkeepers no longer have to close their shops at prayer time. They don’t have to hire a woman to sell clothes to female customers.

The easing extends even to the security sector. There are fewer checkpoints and fewer searches. Meanwhile, respect for the authorities has sunk. The Islamic police, in their black pants and white shirt with a police badge, operate the checkpoints on the highways and inside the city, on the public squares and at security headquarters. They were once a feared security force, but now they are weak, powerless, and simple men, most of whom joined Nusra to earn a salary.

“The Nusra Front is decaying from within. All they have is empty propaganda.”
Recently, while driving in Idlib, my car broke down in the middle of the road. A policeman helped me push my car to the side of the street. He had a pleasant smile, even though he had a long beard and thick hair. I thanked him, went back to my car, and tried to flag down a motorist to give me a push when he told me to stop. “The people of Idlib won’t help you,” he said.

We started to talk. He said he had defected from Assad’s police force and needed to make living. “What else can I do? I am 45 years old. I can’t work as a porter. I don’t have the capital to start my own business. I applied for a job with Nusra, and they assigned me to the police corps.”

His salary varies from $20 to $100 a month. He told me he doesn’t care about security in Idlib. The most important thing is his salary. For one thing, he has no power to enforce the rules. “If a driver parks in the middle of the road, he pretends that he doesn’t see me,” he said. Why, I asked. “That man may be an element of the Fatah Army. He might shout at me. He might insult me or even beat me up. If he is a fighter, he might shoot me. And no one will come to my aid.”

He said he was “a simple man. At the end of each day I go home. At the end of each month, I get my salary. Meantime, let them do what they do. I am not responsible for whatever happens.”

I was stunned. How can a Nusra element speak this way, I asked. “I am not a member of Nusra,” he replied. “I am an employee. I only get my salary from Nusra.” He went on to curse the Nusra bigwigs who drive around in big cars that consume $20 worth of fuel a day. “This is equal to our salary for a month,” he said. “Let Nusra go to hell.”

Later I met a Nusra soldier. Abdulkadir had a broad smile and a nice temperament. I asked him what he does for Nusra. “Everything,” he said. One day he is a policeman, the next day a suicide commando, then he’ll be a normal fighter. He is ferried to the front lines two days a week with other fighters and spends the rest of the time at his home. At the front, they while away their time drinking tea and using social media with their smart phones until the two days are up.

Abdulkadir said it is not his business if the regime or the rebels advance, so long as he got paid each month. “We don’t believe in the revolution,” he said. “We believe in the salary!”

What he said voids all meaning from jihad. That fighters are motivated only to make a living undercuts their entire rationale. They take a risk by fighting. “The regime might attack us, and then we’ll be killed. If that happens, may Allah have mercy on us. If nothing happens, all the better. Alhamdullilah [praise be to God],” he declared. “For me, it’s a horrifying picture. The Nusra Front is decaying from within. All they have is empty propaganda.”
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_167066166
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 december 2016 03:29 schreef Szura het volgende:
https://www.theguardian.c(...)t_a-world_b-gdnworld

Looted Palmyra relics seized by Swiss authorities at Geneva ports

[..]

quote:
via Qatar
Tjah, als je eigen geschiedenis niet verder dan 40 jaar gaat....
  zaterdag 3 december 2016 @ 07:32:19 #269
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167066260
Een off topic berichtje wat ik tegenkwam:


https://mobile.almasdarne(...)is-israeli-passport/

_O- :')
pi_167066924
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 december 2016 07:32 schreef Richestorags het volgende:
Een off topic berichtje wat ik tegenkwam:

https://mobile.almasdarne(...)is-israeli-passport/

_O- :')
Sommige mensen zijn gewoon heel triest. Ik snap die "solidariteit" naar de Palestijnen niet want niemand geeft om ze. Zelfs de omringende landen van Isral niet.
mon citoyens vous serez unis.
pi_167067067
Turkish soldiers captured by ISIS resurface in Raqqa

https://mobile.almasdarne(...)-resurface-in-raqqa/
pi_167067089
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 09:22 schreef HSG het volgende:

[..]

Sommige mensen zijn gewoon heel triest. Ik snap die "solidariteit" naar de Palestijnen niet want niemand geeft om ze. Zelfs de omringende landen van Isral niet.
Antisemitisme onder moslims natuurlijk. Dat ze in Myanmar moslims bij bosjes afmaken boeit niemand maar owee als ze in Isral iemand doodschieten die met een mes zit te zwaaien.
pi_167067114
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 09:31 schreef Peunage het volgende:
Turkish soldiers captured by ISIS resurface in Raqqa

https://mobile.almasdarne(...)-resurface-in-raqqa/
Is de link weer duidelijk. Als het Amerikanen of Fransen waren geweest dan hadden ze er een filmpje over gemaakt, nu willen ze gevangenen ruilen...
pi_167067748
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 december 2016 09:36 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Is de link weer duidelijk. Als het Amerikanen of Fransen waren geweest dan hadden ze er een filmpje over gemaakt, nu willen ze gevangenen ruilen...
Thanksgiving is voorbij. Geen Turkey.
  zaterdag 3 december 2016 @ 10:44:12 #275
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167068076
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 09:22 schreef HSG het volgende:

[..]

Sommige mensen zijn gewoon heel triest. Ik snap die "solidariteit" naar de Palestijnen niet want niemand geeft om ze. Zelfs de omringende landen van Isral niet.
Het geeft mensen een doel in het leven en de nedermocro's met een minderwaardigheidscomplex denken graag dat moslims n groep wereldwijd zijn.
  zaterdag 3 december 2016 @ 10:56:30 #276
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167068258
Interessante studie over de verdeling van de "rebellen" in Syri. Geheel niet verrassende uitkomst: gematigde "rebellen" bestaan amper en zijn volledig gemarginaliseerd.

quote:
After more than five years of war, most of the armed opposition to Bashar al-Assad is increasingly fragmented, aside from the Islamic State (IS) and the Kurdish-led Syrian Democratic Forces (SDF). It is becoming more and more difficult to predict the rebellion's dynamics, as the number of groups continues to grow and the coalitions that house them change in composition and name. The opposition's most universal trait is its Sunni identity -- apart from foreign jihadists, most of the rebels are Sunni Arabs, joined by a few thousand Sunni Turkmens, so it is fair to refer to them as a "Sunni rebellion." But this religious homogeneity is not enough to give the armed opposition the military cohesion and unified political identity it so sorely needs. A closer look at the geography of this fragmentation can help observers better understand the rebellion and assess whether it still has a chance to prevail.

BETWEEN 100,000 AND 150,000 FIGHTERS
A March report by the Institute for the Study of the War (ISW) categorized twenty-three of Syria's hundreds of rebel groups as the main "powerbrokers" and "potential powerbrokers" in the opposition. In total, these groups command an estimated 90,000 fighters.


The report described a third category of groups with a few hundred fighters each. While most of the twenty-six factions in this category do not profess any ideology, several of them are linked to al-Qaeda: namely, Jund al-Aqsa, Harakat al-Fajr al-Sham al-Islamiyah, Imarat al-Qawqaz fi al-Sham, and a brigade called "Ajnad Kavkaq."

The report also outlined a fourth category composed of hundreds of smaller groups with a few dozen fighters each. These factions correspond to local clans, and their main objective is to protect their given neighborhood or village; they are incapable of launching offensives.

Estimating the total number of fighters in the third and fourth categories is difficult. The best approximation is between 10,000 and 60,000. In total, then, the "Sunni rebellion" could have anywhere from 100,000 to 150,000 fighters.

In comparison, the Syrian regime has about 125,000 regular army troops and 150,000 pro-government militia members, including around 50,000 Shiite foreign fighters (i.e., Hezbollah personnel and Iranian-trained Iraqis, Pakistanis, and Afghan Hazaras). Yet most of the native forces are preoccupied with defending territory and communication lines; only about a fourth of them are able to launch offensives.

For their part, the SDF and its main component, the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD), have about 30,000 fighters. As for IS, the CIA believes it has as many as 30,000 total fighters in Syria and Iraq. Yet Patrick Cockburn of the Independent has argued that this figure is a gross underestimation because IS recruited thousands of local fighters after seizing large tracts of territory in 2014. In his view, the group's forces could number as many as 200,000, with one-quarter of them in Syria (though the capabilities and loyalties of these additional fighters, whatever their numbers, would likely not be on par with those of the IS core).

POLITICO-RELIGIOUS CATEGORIES
The ISW usefully classified the various rebel groups into four ideological categories: transnational Salafi-jihadists (i.e., al-Qaeda-linked fighters), national Salafi-jihadists, political Islamists, and secularists. The difference between national jihadists and political Islamists is more or less akin to the difference between Salafists and the Muslim Brotherhood -- in simplified terms, the former seek strict application of Islamic law, while many of the latter tend to favor a state with an Islamic civil constitution but protections for religious freedom. As for the "secularists," the term is used very loosely because most of the fighters in this category are conservative Muslims who do not actually want a secular government.

Among the 90,000 "powerbroker" rebels, some 20 percent can be classified as transnational jihadists, 31 percent as national jihadists, 24 percent as political Islamists, and 25 percent as "secularists." When the thousands of rebels in the non-powerbroker categories are added, the "secularists" become the largest grouping, but they are also the most fragmented and therefore the least effective.


EXTERNAL INFLUENCES ACCENTUATE THE DIVISION

The opposition's external supporters have failed to establish a single, unified operations room from which rebel coalitions can coordinate large-scale offensives. Western governments, Saudi Arabia, and the Qatar-Turkey alliance each have their individual clients: the West mainly finances secularists, Riyadh tends to fund Syrian Salafi-jihadists, while Doha and Ankara fund political Islamists. The operations rooms established in Jordan and Turkey do bring these external partners together in support of secularist and political Islamist factions, but the assistance coming from these centers is less important than the direct aid from Gulf Arab countries, which has helped marginalize the secularists.

The division among donors has combined with internal ideological differences to cause multiple confrontations between rebel groups. Al-Qaeda affiliate Jabhat Fatah al-Sham, which until this summer called itself Jabhat al-Nusra (JN), has systematically eliminated groups that opposed its hegemony in the northwest, especially those linked to the Free Syrian Army. And in the Ghouta suburbs of Damascus, Jaish al-Islam and Failaq al-Rahman, assisted by JN, waged a bloody war against each other this spring, allowing the army to retake half of East Ghouta over a six-month period. Most recently, fighting between Jund al-Aqsa and Ahrar al-Sham, both members of the same coalition (Jaish al-Fatah, or the Army of Conquest), was largely responsible for the failure of the Hama offensive last month.

DIFFERENT FRONTS
In the absence of a single command, rebel factions meet in regional coalitions; once they accomplish a given military objective, they separate and renegotiate their participation in a new operation. The coherence of these coalitions depends mainly on the sustainability of external financing and/or the ability of the dominant group to maintain unity.

The most sustainable and effective coalition so far has been Jaish al-Fatah, which JN created in the northwest in February 2015. It continues to grow thanks to its military successes and its coercive power over other groups. JN is trying to reproduce this formula on other fronts. Currently, this al-Qaeda affiliate (along with Ahrar al-Sham, another powerful faction) is present in seven of the opposition's ten regional coalitions; the three exceptions are the Southern Front, Fatah Halab, and the Euphrates Shield.


The Southern Front. Established in February 2014 by the Amman Military Operations Center, this umbrella group comprises 23,000 fighters dominated by five "secularist" groups. Yet a report issued by researcher Aron Lund a month after the coalition's creation argued that it existed only on paper, and that its five main groups were merely a weak federation of village militias. Whatever the case, the front's efforts to take Damascus in 2014 and then Deraa in June 2015 both failed. Since September 2015, its military activity has been limited to the struggle against IS.

Damascus area. Around 20,000 rebel fighters are in the Damascus area. Half of them (hailing from Jaish al-Islam, Failaq al-Sham, and JN) are currently encircled by regime forces in East Ghouta. One by one they have lost towns in the western suburbs (e.g., Daraya, Moadamiya, Qudsaya). In the Anti-Lebanon Mountains, Assad's forces hold Zabadani and Madaya to ensure the security of the Shiite towns of al-Fua and Kefraya in Idlib province.

These encircled rebels had hoped to take Damascus, but all of their offensives since summer 2012 failed. They have now lost hope of reaching this goal or even being rescued from the south. Some factions in Daraya and Qudsaya have therefore made deals to be exfiltrated to the rebel-controlled province of Idlib -- an arrangement the regime was willing to countenance because it can easily retake this valuable area near the capital once local rebels are gone.

The northwest. The main focus of the rebellion is now in the northwest, where nearly 47,000 fighters are active. Jihadist and Islamist factions represent three-fourths of these personnel. JN and its allies have essentially built an Islamic emirate in the Idlib area by gradually eliminating or integrating secularist groups.

Since last year's Russian intervention, however, even rebels on this front have been forced to withdraw. Although their territorial losses have not been large, they have been strategic -- key regime areas in Latakia, Hama, and Aleppo are no longer threatened.

In Eastern Aleppo, JN and its allies now dominate the rebellion, and the Fatah Halab coalition seems marginalized. Led by JN forces, Jaish al-Fatah has been attacking toward the Hama and Latakia fronts to divert the army from Aleppo so that rebels might finally take that city. More broadly, by maintaining its radical line and refusing to negotiate with the Assad regime or other players, JN has sought to attract other rebels disappointed by the lack of support from outside allies.

Northeast Aleppo. The 5,000 rebel fighters in the Azaz-Marea pocket have been reinforced by thousands of pro-Turkish fighters from Idlib province, including the Turkmen brigade Firqat Sultan Murad. The main objective of their offensive is to create a safe zone between Azaz and Jarabulus and thus prevent the PYD from unifying the Kurdish cantons along the northern border.

The Houla-Rastan pocket. A few thousand rebels are essentially surrounded in this enclave between Homs and Hama. The leading group appears to be Harakat Tahrir Homs, a faction headquartered in Rastan and classified by ISW as political Islamist. It competes with both Jaish al-Sham in Talbisah and a local coalition in Houla for dominance.

Yet the situation is calmer in this region than in East Ghouta. The rebels have launched offensives to the north in order to assist with the battle for Hama and link up with the rebel province of Idlib. This is their only chance of avoiding the fate of their brethren in Ghouta, though the army may yet take direct action against this enclave.

HOW AVOID JIHADISTANS
Although the non-jihadist rebels technically outnumber the jihadists, they are very fragmented and marginalized on most fronts, which gives the jihadists the ascendancy. Only the West, particularly the United States, can help "secularist" rebels become major actors again. That would require the incoming administration to act quickly, and even then, the policy would not work if Saudi Arabia, Qatar, and Turkey continue supporting Islamist factions. Yet this may be the only means of preventing rebel zones from becoming ''jihadistans," as has already happened in Idlib province.

Fabrice Balanche, an associate professor and research director at the University of Lyon 2, is a visiting fellow at The Washington Institute.
http://www.washingtoninst(...)logies-and-prospects
pi_167069911
1 wijk bevrijd. :'(
  zaterdag 3 december 2016 @ 13:03:00 #278
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_167071006
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 10:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het geeft mensen een doel in het leven en de nedermocro's met een minderwaardigheidscomplex denken graag dat moslims n groep wereldwijd zijn.
Wat me ook opvalt op facebook is dat Turkse meisjes 9 van de 10 keer gewoon een profiel foto van zichzelf op facebook hebben, en dat Marokkaanse tiener meisjes vaak zo'n foto als profielfoto plaatsen



Of een foto inderdaad van Free gaza

Je ziet duidelijk een verschil Marokkaanse meisjes hebben veel minder vaak foto's van zichzelf op facebook, en hebben ze wel een foto, dan doen ze alleen hun haar zichtbaar, en plakken ze op hun gezicht een emotion...

Daaruit kan je concluderen dat Marokkanen radicaler zijn in het geloof.
  zaterdag 3 december 2016 @ 16:05:38 #279
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167074780
OK dit spant echt de kroon tot nu toe :') :') :r :r

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 3 december 2016 @ 16:37:58 #280
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167075531
@watanisy
Tiger forces confirmed: #SAA captured Helwaniyah roundabout

@watanisy
Tiger forces confirmed : al-Jazmati and Karam al-Tarrab under SAA control

@MIG29_
Breaking #Aleppo
Military source SAA Tiger Forces full control Karm Al-Tarrab and jizmati Neighborhood
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167079173
Russia seeks full rebel pullout from Aleppo

quote:
Russia said on Saturday it was ready for talks with the United States about a withdrawal of all Syrian rebels from eastern Aleppo where advances by the Russian-backed Syrian army and its allies threaten to deal a crushing blow to the rebellion.

An official with an Aleppo rebel group accused Russia of backtracking on ideas agreed at talks in Turkey that would have led to a ceasefire, and said rebel commanders had vowed to fight on even as they face intense bombardment and ground assaults.

Russia has acknowledged contacts with the rebels but given no details of the talks in Turkey.

"I asked the factions, they said 'we will not surrender'," said Zakaria Malahifji, the head of the political office of the Aleppo-based Fastaqim faction, speaking from Turkey.

But with the rebels under fierce assault in their shrinking enclave, the U.N. envoy for Syria suggested eastern Aleppo could fall to the government by the end of the year and hoped a "formula" could be found to avoid a "terrible battle".
http://mobile.reuters.com/article/middle-east/idUSKBN13S0BF?il=0
pi_167079523
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 13:03 schreef Charleville het volgende:

[..]

Wat me ook opvalt op facebook is dat Turkse meisjes 9 van de 10 keer gewoon een profiel foto van zichzelf op facebook hebben, en dat Marokkaanse tiener meisjes vaak zo'n foto als profielfoto plaatsen

[ afbeelding ]

Of een foto inderdaad van Free gaza

Je ziet duidelijk een verschil Marokkaanse meisjes hebben veel minder vaak foto's van zichzelf op facebook, en hebben ze wel een foto, dan doen ze alleen hun haar zichtbaar, en plakken ze op hun gezicht een emotion...

Daaruit kan je concluderen dat Marokkanen radicaler zijn in het geloof.
Kwam er net nog eentje tegen met een plaatje met opschrift #AleppoIsBurning :') .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167079705
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 13:03 schreef Charleville het volgende:

[..]

Wat me ook opvalt op facebook is dat Turkse meisjes 9 van de 10 keer gewoon een profiel foto van zichzelf op facebook hebben, en dat Marokkaanse tiener meisjes vaak zo'n foto als profielfoto plaatsen

[ afbeelding ]

Of een foto inderdaad van Free gaza

Je ziet duidelijk een verschil Marokkaanse meisjes hebben veel minder vaak foto's van zichzelf op facebook, en hebben ze wel een foto, dan doen ze alleen hun haar zichtbaar, en plakken ze op hun gezicht een emotion...

Daaruit kan je concluderen dat Marokkanen radicaler zijn in het geloof.
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 13:03 schreef Charleville het volgende:

[..]

Wat me ook opvalt op facebook is dat Turkse meisjes 9 van de 10 keer gewoon een profiel foto van zichzelf op facebook hebben, en dat Marokkaanse tiener meisjes vaak zo'n foto als profielfoto plaatsen

[ afbeelding ]

Of een foto inderdaad van Free gaza

Je ziet duidelijk een verschil Marokkaanse meisjes hebben veel minder vaak foto's van zichzelf op facebook, en hebben ze wel een foto, dan doen ze alleen hun haar zichtbaar, en plakken ze op hun gezicht een emotion...

Daaruit kan je concluderen dat Marokkanen radicaler zijn in het geloof.
[/quote]
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 13:03 schreef Charleville het volgende:

[..]

Wat me ook opvalt op facebook is dat Turkse meisjes 9 van de 10 keer gewoon een profiel foto van zichzelf op facebook hebben, en dat Marokkaanse tiener meisjes vaak zo'n foto als profielfoto plaatsen

[ afbeelding ]

Of een foto inderdaad van Free gaza

Je ziet duidelijk een verschil Marokkaanse meisjes hebben veel minder vaak foto's van zichzelf op facebook, en hebben ze wel een foto, dan doen ze alleen hun haar zichtbaar, en plakken ze op hun gezicht een emotion...

Daaruit kan je concluderen dat Marokkanen radicaler zijn in het geloof.
Moet je eens kijken naar de sunni's uit landen als Syrie, Irak, Kuwait, VAE etc. Enkele tonen een foto van hen gezicht. En mannen van die groep hebben vaak (bijna) enkel mannelijke vrienden.
Hey
pi_167081043
pi_167081077
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 12:10 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
1 wijk bevrijd. :'(
De hele stad gaat bevrijd worden, te strategisch, en te symbolisch.
  zaterdag 3 december 2016 @ 20:27:57 #286
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167081303
quote:
Goede buffer rond het vliegveld
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167086154
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 20:20 schreef Slaro het volgende:

[..]

De hele stad gaat bevrijd worden, te strategisch, en te symbolisch.
:Y)
pi_167089408
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 december 2016 20:27 schreef Szura het volgende:

[..]

Goede buffer rond het vliegveld
Nog niet buiten bereik van rebellen-artillerie, maar ik vermoed snel van wel.

Een iets duidelijkere map van Aleppo m.b.t de verscheidene districten:


  zondag 4 december 2016 @ 10:33:26 #289
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167089909
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2016 19:09 schreef Stabiel het volgende:
Russia seeks full rebel pullout from Aleppo

[..]

http://mobile.reuters.com/article/middle-east/idUSKBN13S0BF?il=0
Logisch. Pas alle rebellen weg zijn uit aleppo kun je praten over een vredesaccoord voor Aleppo. Het zijn namelijk de door de Amerikanen gesteunde terroristen die bij de rebellen nog steeds de dienst uit maken. Doordat de Amerikanen steeds maar falen (bewust) de terroristen van de gematgden te scheiden is er geen andere oplossing mogelijk.

[ Bericht 14% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 04-12-2016 10:38:54 ]
  zondag 4 december 2016 @ 11:07:49 #290
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167090373
@putintintin1
#Syria #JFS attacked Jaysh al-Islam and Faylaq al-Sham HQs in Kallase neighborhood #Aleppo and stole ammunition and arrested many fighters

@sayed_ridha
Reports emerging of infighting in Aleppo over ammunition, a commander belonging to Jaish Islam reportedly kidnapped

:') de 'revolutie' in 140 tekens
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 december 2016 @ 13:13:41 #291
365082 IPA35
Patriarch
pi_167092926
Maar ze hebben wel weer Sheikh Sa'eed grotendeels teruggenomen?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:18:34 #292
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167093069
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:13 schreef IPA35 het volgende:
Maar ze hebben wel weer Sheikh Sa'eed grotendeels teruggenomen?
Twee dagen geleden al. SAA kon niet snel genoeg de verdedigingslinie opzetten, net als bij Handarat. Kwestie van tijd, mannen en munitie raken vanzelf op.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 december 2016 @ 13:32:34 #293
365082 IPA35
Patriarch
pi_167093425
watanisy twitterde op zondag 04-12-2016 om 13:26:22 #SAA captured Karam al-Myassar and Dahret Awwad / Aleppo reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:37:12 #294
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167093530
Let op mijn woorden, Aleppo gaat vallen voor eind December...
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:38:53 #295
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167093577
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:32 schreef IPA35 het volgende:
watanisy twitterde op zondag 04-12-2016 om 13:26:22 #SAA captured Karam al-Myassar and Dahret Awwad / Aleppo reageer retweet
Volgens sommigen woont dat kind Bana Alabed in Dahret Awwad district, kunnen ze eindelijk die walgelijke propaganda stop zetten.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:41:00 #296
365082 IPA35
Patriarch
pi_167093647
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:38 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Volgens sommigen woont dat kind Bana Alabed in Dahret Awwad district, kunnen ze eindelijk die walgelijke propaganda stop zetten.
Als deze wijken zijn ingenomen dan zal dat stukje daarboven Sha'ar en Turbet Lala en zeg maar alles tussen daar en de Hanano Barakken wel in handen van SAA vallen. Dan neem ik ook aan dat de pocket tussen de barakken en de Citadel spoedig verleden tijd is.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:42:12 #297
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167093676
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:41 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Als deze wijken zijn ingenomen dan zal dat stukje daarboven Sha'ar en Turbet Lala en zeg maar alles tussen daar en de Hanano Barakken wel in handen van SAA vallen. Dan neem ik ook aan dat de pocket tussen de barakken en de Citadel spoedig verleden tijd is.
Kebab removal.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:42:58 #298
365082 IPA35
Patriarch
pi_167093700
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:42 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Kebab removal.
Spoedig dit.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:44:45 #299
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167093753
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:42 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Spoedig dit.
Lijkt er op. Vraag of dat de 'rebellen' dan zo achterlijk blijven om weerstand te blijven bieden en te worden geneutraliseerd of dat ze nu eindelijk eens weggaan..
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:48:15 #300
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167093861
Hopelijk blijft de Citadel verdere schade bespaard...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 december 2016 @ 13:49:28 #301
365082 IPA35
Patriarch
pi_167093893
Dicht
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')