0906 | donderdag 24 november 2016 @ 13:26 |
Ik heb hier nog een magnetronmaaltijd met vlees dat al 24 uur buiten de koeling staat. Is dit nog eetbaar? | |
Ama | donderdag 24 november 2016 @ 13:27 |
- Kijken - Ruiken - Proeven | |
Phone8 | donderdag 24 november 2016 @ 13:35 |
Eten kan je het sowieso. | |
#ANONIEM | donderdag 24 november 2016 @ 13:41 |
Jawel hoor. | |
Bananenpap | donderdag 24 november 2016 @ 13:50 |
Trek het open en trek je conclusie. ![]() | |
junkiesietze | donderdag 24 november 2016 @ 14:26 |
Goed voor de weerstand | |
Jordy-B | donderdag 24 november 2016 @ 15:27 |
dit. Ligt er ook aan of het vlees rauw is. | |
nogeenoudebekende | donderdag 24 november 2016 @ 15:29 |
Als de folie bolt kun je het sowieso wegflikkeren, anders inderdaad even ruiken. | |
derLudolf | vrijdag 25 november 2016 @ 00:53 |
Een magnetronmaaltijd zou ik sowieso wegflikkeren | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 09:56 |
Magnetronmaaltijden zijn sowieso niet eetbaar. Maar goed, ik laat regelmatig eten gewoon op het aanrecht staan, zeker in de winter. Simpelweg omdat mijn koelkast vol staat, of zo. En dan eet ik het gewoon de volgende dag op. En ik heb nooit problemen gehad. Dus ik snap niet waarom mensen hier altijd zo panisch over doen. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 november 2016 @ 12:01 |
Is die paar euro het waard het risico te nemen van projectielkotsen en spetterpoep, of nog erger? | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 13:58 |
Het gaat niet 'om een paar euro'. Het gaat mij om het compleet panische waarin veel mensen zijn doorgeslagen m.b.t. inschatten of eten nog goed is. Ik heb familie in brazilie en daar is het veel warmer dan hier natuurlijk en is het ook gewoon normaal om pannen op het aanrecht te laten staan, of eventueel in de oven (die uit staat) en dan de volgende dag gewoon op te eten. Hele generaties doen dat en niemand wordt er ziek van. Ook rijst waarvan jij beweert dat je er dood aan gaat als je dat de volgende dag nog eet. As we speak staat er bij mij ook gewoon een pan rijst op het aanrecht want mijn koelkast was vol. Ga ik echt dood als ik dat straks eet denk je? Dus waarom zou je een magnetronmaaltijd (die bovendien nog vol zit met chemicaliën, conserveermiddelen, bremzout is etc.) dan niet een dagje op het aanrecht kunnen laten staan? Zeker in een kouder klimaat. | |
0906 | vrijdag 25 november 2016 @ 14:08 |
Ik eet al een jaar niets anders. ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 14:13 |
Tsja, is jouw keuze. | |
rosalinde93 | vrijdag 25 november 2016 @ 14:15 |
![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 25 november 2016 @ 15:06 |
Klinkt als, mijn opa rookte iedere dag twee dozen sigaren en werd op zijn 90ste geschept door een bus bij het joggen | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:17 |
Niet 'mijn opa', maar ik zelf heb het ook gegeten en heb nergens last van. Het is ook niet zo alsof ze daar geen koelkasten hebben of zo. Het komt gewoon niet in ons op dat het een probleem zou zijn om eten even buiten de koelkast te laten staan. En niemand wordt er ziek van. | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:19 |
Altijd dat panische gedoe met eten. Als kind moest ik bedorven feta kaas eten, het zag helemaal blauw en was helemaal beschimmeld. 'Eet maar op, smaakt naar brie' zei m'n vader. En verrek het was nog waar ook. Helemaal niet ziek van geworden. Ik ben opgegroeid onder het motto van dat je eten gewoon absoluut niet weggooit, tenzij het zelf wegloopt van je bord. En ik heb daar niks aan overgehouden hoor. Ik loop nog steeds rond. | |
LievePoetin | vrijdag 25 november 2016 @ 15:28 |
Ja natuurlijk kun je dat nog eten ![]() | |
Farenji | vrijdag 25 november 2016 @ 15:32 |
Ik laat regelmatig allerlei groente wekenlang buiten de koelkast staan, dan begint het te bubbelen en wordt het zuur, kun je gewoon eten en is nog gezond ook. | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:32 |
Denk dat pietverdriet zo panisch is geworden doordat die in restaurants heeft gewerkt. Dat is natuurlijk een heel ander verhaal dan hoe je thuis kookt: - Wat je thuis kookt, is voor jezelf. Jij bent dus verantwoordelijk voor wat je zelf eet. Als ik voor anderen kook dan ben ik ook veel strenger mbt hygiëne en versheid. - In een restaurant gelden strenge HACCP regels en terecht. Er gaat veel meer eten in een restaurant om dan thuis dus dan is dat heel erg belangrijk. Ik bedoel piet, proef jij ook nooit je eigen eten tijdens het koken en dan diezelfde lepel er terug in doen? Is in een restaurant uiteraard not done, maar thuis doe ik dat regelmatig. Het is immers míjn eten. Restaurant koken =/= thuis koken. | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:32 |
Pics | |
Pietverdriet | vrijdag 25 november 2016 @ 15:33 |
Ik weet gewoon waar ik het over heb. | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:35 |
Ik ook. Ik eet het immers zelf op. En met mij mijn hele familie. En niemand wordt ziek van de manier waarop wij eten bewaren. Al generaties lang wordt het zo gedaan. Dan durf ik ook wel te beweren dat ik weet waar ik het over heb, dus. | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:35 |
Of zijn jullie van suiker gemaakt, dat jullie van iedere microbe 3 weken met hoge koorts op bed liggen en de hele plee onder schijten? | |
RobinOok | vrijdag 25 november 2016 @ 15:45 |
Ja, vaak wel. Risoco's zijn er om in te schatten en te nemen. | |
Geerd | vrijdag 25 november 2016 @ 15:46 |
Als je het van jongs af aan gewend bent ja. Het zal idd wel goed gaan, maar niet echt zin om het te testen eigenlijk als je begrijpt wat ik bedoel "O.Bommel" | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:46 |
Je bent een vrouw naar mijn hart robin ![]() | |
RobinOok | vrijdag 25 november 2016 @ 15:46 |
Nou, dat heb je wel eens anders gezegd.... | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:47 |
Ze moeten ouders die hun kinderen helemaal steriel en panisch opvoeden uit de ouderlijke macht ontzetten. Laat je kidneren door de modder wroeten, buitenspelen, en wees niet zo panisch met eten. Daar krijg je grote sterke weerbare kinderen van. | |
Geerd | vrijdag 25 november 2016 @ 15:47 |
Heerlijk je vrije weekend op de pot zitten en dan maandag op het werk trots bij de koffie vertellen dat je het risico hebt durven nemen ![]() ![]() ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:47 |
Haat-liefdeverhouding noemen ze dat toch. | |
RobinOok | vrijdag 25 november 2016 @ 15:48 |
Welnee, het is een risico. Kans is groter dat ie er niks aan overhoudt. | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:49 |
Ik ben eigenlijk nog nooit ziek geworden van mijn eigen eten. De laatste keer dat ik ziek werd van eten, was in Roemenië waar ik iets verkeerds heb gegeten. Maar goed da's ook een land waar het niet al te best is gesteld met voedselveiligheid, dus dat kan gebeuren. Dat was dan ook niet mijn eigengemaakte eten ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 15:50 |
En nee, dat was niet prettig. Maar to be honest, toen ik terug kwam vroeg ik een antibioticapilletje aan de huisarts en eht was zo weer over. Dus ja prettig is het niet, maar de kans is echt extreem klein dat je ergens ziek van wordt (tenminste als je niet van suiker bent), en het is ook zo weer opgelost. | |
RobinOok | vrijdag 25 november 2016 @ 16:03 |
Ik ken iemand die regelmatig naar India reist, voor zijn werk en er noooooiit, maar dan ook nooit uit eten gaat. Zijn regels zijn water uit een fles, fruit, goed zelf wassen en ik weet niet meer, maar hij eet dus echt noooooit een lekkere curry of snack of weet ik veel wat. Hij is er zelf erg content mee, want het risico dat hij ziek wordt heeft hij tot nul gereduceerd. Zijn collega's zijn wel eens beroerd. Nou, ik zou dus echt, never nooit zijn strategie kiezen. Of het moest de dag voor een superbelangrijke meeting zijn of zo. Zo ben ik ook wel eens niet mee wezen wadlopen op een koude, natte dag, omdat ik die week dingen te doen had en niet het risico wilde lopen verkouden of erger te worden. Maar als je een beetje normaal wilt leven, dan neem je die risico's toch? | |
Farenji | vrijdag 25 november 2016 @ 16:07 |
Ik heb een paar maanden door India gereisd, vanalles gegeten, ook veel streetfood, salades, ongepeld fruit, heb zelfs een keer kraanwater gedronken, maar ik ben slechts 1 keer ziek geworden - nadat ik in een posh hotel een "westerse" kip cordon bleu heb gegeten. | |
RobinOok | vrijdag 25 november 2016 @ 16:10 |
Ja, maar dat neemt niet weg dat je al die maanden wel risico's hebt genomen. | |
sirdanilot | vrijdag 25 november 2016 @ 16:24 |
Typisch Nederlands vind ik zoiets ![]() Echt triest hoe sommige mensen leven. | |
DoubleDip | vrijdag 25 november 2016 @ 23:25 |
Dit. En vlees heeft snel de neiging te bederven. Ook als het een normale maaltijd was zou ik het weg hebben gegooid. | |
Spanky78 | vrijdag 25 november 2016 @ 23:27 |
Nee, niet eten. Waarschijnlijk bedorven. Misschien word je er niet ziek van, zou het risico niet nemen. | |
Geerd | zaterdag 26 november 2016 @ 01:49 |
Dat voorkom ik toch liever ![]() ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 26 november 2016 @ 10:46 |
Ik ook, maar ja, in pauperlanden als Roemenië kan het nu eenmaal gebeuren. | |
sirdanilot | zaterdag 26 november 2016 @ 10:46 |
Hebben we ons trolletje weer ![]() | |
Farenji | zaterdag 26 november 2016 @ 10:48 |
![]() | |
sirdanilot | zaterdag 26 november 2016 @ 10:50 |
Is dat lekker? | |
Sotchi2014 | zaterdag 26 november 2016 @ 10:55 |
Zintuigen. Gebruik ze. Anders heetten ze wel onzintuigen. | |
Farenji | zaterdag 26 november 2016 @ 10:59 |
Ja, de bacteriën die hierin goed gedijen maken melkzuur en dat is een uitstekend conserveermiddel maar smaakt ook nog eens erg lekker. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 november 2016 @ 11:00 |
Bereid vlees en zeker in een zurige saus bederft helemaal niet zo snel, gekookte pasta en vooral rijst zijn een veel groter risico. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 november 2016 @ 11:01 |
Risocos, is dat risotto van een dag of twee oud? | |
sirdanilot | zaterdag 26 november 2016 @ 11:19 |
Gisteren nog rijst gegeten die een dag op mijn aanrecht heeft gestaan (24 uur)/ Zou ik nu dood moeten zijn volgens jou? | |
Spanky78 | zaterdag 26 november 2016 @ 11:37 |
Ga eerst eens even afstuderen in culturele antropologie ( ![]() In tegenstelling tot jou heb ik namelijk wel een klein beetje verstand van voedeelmicrobiologie. En donder eens op uit cul met je bullshit. 90 procent van wat je zegt klopt niet, dus begin niet over een ander Dit soort maaltijden bevatten van zichzelf al aardig wat micro-organismen. Buiten de koelkast bederven ze heel snel. Je wordt niet direct ziek, maar gezond is het zeker niet. Met name de schimmels die gaan groeien maken allerlei kankerverwekkende stofjes. Doe proef je niet, die zie je niet, maar over 20 jaar heb je veel meer kans op heel nare ziektes. Dit nog los van een gewone heel vervelende voedselvergiftiging. | |
Spanky78 | zaterdag 26 november 2016 @ 11:41 |
India is wel een apart land wat dat betreft. Een beetje voorzichtig moet je daar wel zijn. In principe is iets eten wat jij zelf ziet koken gewoon veilig. Alles wat met water in aanraking is geweest en niet gekookt is voor onze zwakke immuunsysteempjjes een risico. | |
Spanky78 | zaterdag 26 november 2016 @ 11:44 |
Yup. Alles wat zuur is bederft niet zo snel, ziek worden gebeurt iig bijna niet. Alles wat neutraal is, dat heeft hogere risico's, zeker als er snelle suikers en eiwitten aanwezig zijn voor micro organismen. Pasta met tomatensaus is daarom veel veiliger dan gekookte pasta naturel. En boerenkoolstamppot met azijn of mosterd kun je veel makkelijker bewaren dan zonder. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 november 2016 @ 11:49 |
Belangrijkste doodsoorzaak in de ontwikkelingslanden is diaree. | |
KillerBee4ever | zaterdag 26 november 2016 @ 11:54 |
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bacillus-cereus.aspx Wel verstandig om even te lezen. Of je het gelooft, is een tweede, maar ik hoef gelukkig niet in jouw lijf rond te lopen ![]() | |
RobinOok | zaterdag 26 november 2016 @ 11:57 |
Dat zou ik dan weer niet doen. Maar mijn vader bijvoorbeeld wel. Ik word soms kriegel van wat hij allemaal op het aanrecht laat staan. | |
sirdanilot | zaterdag 26 november 2016 @ 12:02 |
Micro organismen zijn júist gezond. Zodner bacteriën in jouw darmen kon jij het meeste voedsel niet eens verteren. Van de slechtere micro organismen krijg je alleen maar een grotere werstand. Doe maar eens een linkje dan dat je er de kanker van krijgt. Sowieso krijg je van 90 procent van het eten tegenwoordig de kanker ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 26 november 2016 @ 12:03 |
Ik heb het toch echt gegeten hoor. Toch leef ik nog. Voor mij is dat voldoende bewijs (niet 1x, maar het feit dat ik dit mijn hele leven al zo doe en met mij mijn volledige voorgeslacht en niemand wordt ooit ziek). | |
sirdanilot | zaterdag 26 november 2016 @ 12:07 |
Wist ik al, dat gedoe om bacillus cereus. Maar iedereen die ik ken laat zelfs hele pasta maaltijden meerdere dagen buiten staan en eet het gewoon op en wordt nooit ziek dus ik geloof er eigenlijk niks van. Dat laatste doe ik zelf overigens niet. | |
minilot | zaterdag 26 november 2016 @ 16:27 |
Opgeschoond. Normaal doen hier svp. Thanks! ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 26 november 2016 @ 19:26 |
Met een pilletje van de dokter is het weer opgelost? Dat is antibiotica, die je liever niet wilt gebruiken | |
DoubleDip | zaterdag 26 november 2016 @ 19:30 |
Vraag me wel af of TS de maaltijd nog heeft opgegeten. | |
sirdanilot | zondag 27 november 2016 @ 00:04 |
Klopt je wil het liever niet. Maar dit is dus gebeurdo p vakantie in roemenie (een ontwikkelingsland waar je nu eenmaal risico loopt op voedselvergiftiging, dat is niet anders). Wat er uit mijn eigen keuken komt ben ik nog nooit ziek van geworden. Niemand. | |
DoubleDip | zondag 27 november 2016 @ 17:20 |
Ach, ziek worden kan overal. Ik ben ooit ziek geworden na een prima maaltijd in een luxe hotel. Niet kotsend op bed ofzo, maar gewoon niet lekker en buikpijn. Ik zou TS echter wel afraden zoiets nog te eten. | |
4EverBlackEyed | dinsdag 29 november 2016 @ 18:46 |
Oh, hier maak ik me weleens schuldig aan ![]() Ook laat ik gekookte rijst weleens een dagje staan, dan bak ik het de volgende dag weer op met een uitje, bacon en ei ![]() Maar dat blijkt dus slecht te zijn? | |
#ANONIEM | donderdag 1 december 2016 @ 15:02 |
Definieer risico's. Wat Farenji zegt is gewoon waar. In India kun je net zo veilig eten kopen zonder ernstige gevolgen als hier zolang je maar common sense gebruikt. Dan vallen die risico's gewoon enorm mee. | |
#ANONIEM | donderdag 1 december 2016 @ 15:04 |
Bovendien definieer uit de koeling? Als het met dit seizoen 24 uur in de bijkeuken staat waar b.v. geen verwarming is dan kun je het nog prima eten als het vlees al gegaard is geweest. | |
RobinOok | donderdag 1 december 2016 @ 16:16 |
https://nl.wikipedia.org/wiki/Risico | |
#ANONIEM | donderdag 1 december 2016 @ 16:17 |
Lolbroek, definieer het risico. | |
RobinOok | donderdag 1 december 2016 @ 16:51 |
Het risico op ziek worden en eventueel doodgaan. | |
vaduz | donderdag 1 december 2016 @ 17:27 |
Waarom wachten op terugkomst? | |
Pietverdriet | donderdag 1 december 2016 @ 19:19 |
Impact maal kans is risico |