Hoezo bedoel je dat niet? Dat is hetzelfde merk. Of denk je dat Kwekkeboom aan de snackbar andere kroketten verkoopt dan aan de supermarkt?quote:Op maandag 14 november 2016 10:34 schreef Guinevere1 het volgende:
Bij de snackbar bestel ik altijd een kwekkerboom kroket. Heel lekker en lichter van kleur dan de normale kroket. Maar geen idee wat de vulling is. Als ik het google krijg ik alleen maar het merk kwekkeboom uit de supermarkt, maar dat bedoel ik dus niet.
Dit dus.quote:Op maandag 14 november 2016 11:08 schreef k_man het volgende:
[..]
Hoezo bedoel je dat niet? Dat is hetzelfde merk. Of denk je dat Kwekkeboom aan de snackbar andere kroketten verkoopt dan aan de supermarkt?
Is toch gewoon hetzelfde bedrijf waar ze vandaan komen?quote:Op maandag 14 november 2016 12:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik hou van Van Dobben maar elke snackbar hier heeft Kwekkeboom
Bij een lunchtentje stond er Van Dobben op de menukaart. Bleken het ook Kwekkeboom te zijn
Zelfde eigenaar ja. (Van Geloven van Mora en die is dan weer eigendom van McCain).quote:Op maandag 14 november 2016 12:24 schreef Coritchando het volgende:
Is toch gewoon hetzelfde bedrijf waar ze vandaan komen?
Eh, nee?quote:Op maandag 14 november 2016 12:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Zelfde eigenaar ja. (Van Geloven van Mora en die is dan weer eigendom van McCain).
Dat klinkt nogal dubbelzinnig...quote:Op maandag 14 november 2016 13:16 schreef Jordy-B het volgende:
kwekkeboom heeft slagroom in hun 'Croquet'
Ze vullen kroketten, geen soezen.quote:
https://www.businessinsid(...)se-frietreus-mccain/quote:Op maandag 14 november 2016 13:11 schreef Coritchando het volgende:
Eh, nee?
Beiden eigendom van Royaan bv toch?
Royaan gaat wel een en ander aan Van Geloven verkopen staat me bij, maar dat loopt nog.
En McCain is geen eigenaar van Van Geloven, slechts de grootste aandeelhouder
Betekent niet dat het product hetzelfde is.quote:Op maandag 14 november 2016 12:24 schreef Coritchando het volgende:
[..]
Is toch gewoon hetzelfde bedrijf waar ze vandaan komen?
En hoe zit het met de Kwekkeboom bakkerijen dan?quote:Op maandag 14 november 2016 13:33 schreef golfer het volgende:
[..]
https://www.businessinsid(...)se-frietreus-mccain/
Zit nauwelijks verschil tussen.quote:Op maandag 14 november 2016 12:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik hou van Van Dobben maar elke snackbar hier heeft Kwekkeboom
Bij een lunchtentje stond er Van Dobben op de menukaart. Bleken het ook Kwekkeboom te zijn
Geen idee of die ook zijn overgenomen of dat het alleen de frituurdivisie betreft.quote:Op maandag 14 november 2016 14:15 schreef k_man het volgende:
En hoe zit het met de Kwekkeboom bakkerijen dan?
En anderhalf keer zoveel vlees bij Van Dobben.quote:Op maandag 14 november 2016 14:19 schreef golfer het volgende:
Verschil inderdaad die slagroom bij Kwekkeboom in de salpicon.
Is die wel ambachtelijk dan?quote:Op maandag 14 november 2016 18:47 schreef kibo het volgende:
Naar mijn mening zijn zowel de K als de vD kroket zwaar overhyped.
En van dat ambachtelijke imago blijft ook weinig over wanneer je die ingredientlijst ziet.
Doe mij maar een Febo kroket.
Febo kroketquote:Op maandag 14 november 2016 18:47 schreef kibo het volgende:
Naar mijn mening zijn zowel de K als de vD kroket zwaar overhyped.
En van dat ambachtelijke imago blijft ook weinig over wanneer je die ingredientlijst ziet.
Doe mij maar een Febo kroket.
Zelfs Johannes van Dam was dol op de Febo-kroket.quote:Op maandag 14 november 2016 20:24 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Febo kroket
Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen
Niet wetenquote:Op maandag 14 november 2016 20:24 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Febo kroket
Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen
Nee. Die gaf de voorkeur aan die van Holtkamp.quote:Op maandag 14 november 2016 20:34 schreef k_man het volgende:
Zelfs Johannes van Dam was dol op de Febo-kroket.
Worden dacht ik vers aangeleverd vanuit de fabriek, ipv diepgevroren.quote:Op maandag 14 november 2016 20:24 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Febo kroket
Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen
Inderdaad, Febo-kroketten worden niet ingevroren. En zijn de lekkerste.quote:Op maandag 14 november 2016 20:54 schreef Fer het volgende:
[..]
Worden dacht ik vers aangeleverd vanuit de fabriek, ipv diepgevroren.
Het één sluit het ander niet uit. Er zijn diverse artikelen en filmpjes waarin hij bij de Febo smikkelt.quote:Op maandag 14 november 2016 20:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Die gaf de voorkeur aan die van Holtkamp.
Precies, voor machinaal gemaakte kroketten moeten veel hulpstoffen worden toegevoegd om het rollen mogelijk te maken. Tenminste, dat is wat de lokale cafetaria-eigenaar hier zegt (die zelf zijn kroketten draait, zo'n 10 verschillende soorten)quote:Op maandag 14 november 2016 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Het blijven fabriekskroketten, de vulling is een pasta met teveel bloem, nodig voor de machinale verwerking. Een mooie handgemaakte kroket is een ragout met een korstje.
Één van de moeilijkste dingen om te maken in de NL keuken.quote:Op maandag 14 november 2016 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Het blijven fabriekskroketten, de vulling is een pasta met teveel bloem, nodig voor de machinale verwerking. Een mooie handgemaakte kroket is een ragout met een korstje.
Valt op zich wel mee als je je netjes aan het recept van Holtkamp houdt.quote:Op dinsdag 15 november 2016 14:04 schreef sirdanilot het volgende:
Één van de moeilijkste dingen om te maken in de NL keuken.
Maar ik wil het wel een keertje proberen nog.
De kalfsvleeskroket van de FEBOquote:Op maandag 14 november 2016 12:07 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Ik vind de FEBO-kroketten veel lekkerder, vooral kalfs.
Doen!quote:Op dinsdag 15 november 2016 15:03 schreef fathank het volgende:
[..]
De kalfsvleeskroket van de FEBO![]()
![]()
denk alleen niet dat ik er ooit één nuchter heb gegeten, dus helemaal objectief ben ik niet
Ik vind dit niet meevallen, eerlijk gezegd. Wat een werk zeg !quote:Op dinsdag 15 november 2016 14:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Valt op zich wel mee als je je netjes aan het recept van Holtkamp houdt.
Hier is zijn recept voor overheerlijke garnalen-croquetten:
Maar natuurlijk kan je de garnalen vervangen door sudderrundvlees, draadjesvlees of kalfsvlees.
De basis van de salpicon en de omhulling blijft hetzelfde.
V&D is dicht.quote:Op maandag 14 november 2016 18:47 schreef kibo het volgende:
Naar mijn mening zijn zowel de K als de vD kroket zwaar overhyped.
En van dat ambachtelijke imago blijft ook weinig over wanneer je die ingredientlijst ziet.
Doe mij maar een Febo kroket.
Zou toch echt een bouillon trekken van garnalenschalen voor de salpicon van garnalenkroketten en een rundvleesbouillon voor je draadjesvlees kroket.quote:Op dinsdag 15 november 2016 14:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Valt op zich wel mee als je je netjes aan het recept van Holtkamp houdt.
Hier is zijn recept voor overheerlijke garnalen-croquetten:
Maar natuurlijk kan je de garnalen vervangen door sudderrundvlees, draadjesvlees of kalfsvlees.
De basis van de salpicon en de omhulling blijft hetzelfde.
Is niet moeilijk, wel wat werk en precies het recept volgen, zoals trouwens bij alle banketbakkersrecepten,quote:Op dinsdag 15 november 2016 14:04 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Één van de moeilijkste dingen om te maken in de NL keuken.
Maar ik wil het wel een keertje proberen nog.
De snackbar hier maakt ze zelfs van bloedworstquote:Op donderdag 17 november 2016 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou toch echt een bouillon trekken van garnalenschalen voor de salpicon van garnalenkroketten en een rundvleesbouillon voor je draadjesvlees kroket.
Maar voor de rest is het hetzelfde.
Kroketten kan je idd verder overal van maken, of het nu een kaasragout of kippenragout is. Mossels of garnalen. Ooit eens zuurkoolstampot kroket gegeten, heerlijke variatie.
Volgende keer dat je zuurkoolstamppot overhoud, of een andere stamppot, paar blaadjes gelatine smelten en deze door de nog warme stampot roeren. Verder Af laten koelen en er worstjes van rollen, paneren en 24 uur op laten stijven in de koelkast, frituren, zuurkoolstamp restjes smaakten nog nooit zo lekker.quote:Op donderdag 17 november 2016 12:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De snackbar hier maakt ze zelfs van bloedworst
Wat een hoer was van Dam toch eigenlijk.quote:Op donderdag 17 november 2016 12:31 schreef golfer het volgende:
Je kunt inderdaad vrijwel van alles kroketten maken, zelfs zoete exemplaren.
Ik heb hier daarvoor het Krokettenboek van Johannes van Dam, boordevol tips en recepten:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In Amersfoort bij Van Goghquote:Op vrijdag 18 november 2016 07:39 schreef BakkieDoen het volgende:
Ik vind het meelballen, van Dobben én Kwekkeboom. En ik kom ook altijd zo'n vies stuk vet tegen als ik er in bijt, bah....
Zelfgemaakt is natuurlijk helemaal geweldig, maar die vind je meestal niet bij de doorsnee friettent.
Kern van de Sligro vind ik best lekker.
De friet is daar goed, heel goed zelfs, wist niet dat ze ook de snacks zelf maken,quote:
http://vangoghfrites.nl/amersfoortse-kroket/quote:Op vrijdag 18 november 2016 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De friet is daar goed, heel goed zelfs, wist niet dat ze ook de snacks zelf maken,
Krijg meteen zin in krokettenquote:Op vrijdag 18 november 2016 16:16 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
http://vangoghfrites.nl/amersfoortse-kroket/
Alsjeblieft, alle info.
Maakt zelf zijn kroketten, gehaktballen, eierballen, hamburgers en bamischijvenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |