abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_166656220
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2016 18:47 schreef kibo het volgende:
Naar mijn mening zijn zowel de K als de vD kroket zwaar overhyped.
En van dat ambachtelijke imago blijft ook weinig over wanneer je die ingredientlijst ziet.
Doe mij maar een Febo kroket. *O*
Is die wel ambachtelijk dan?
pi_166656314
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2016 18:47 schreef kibo het volgende:
Naar mijn mening zijn zowel de K als de vD kroket zwaar overhyped.
En van dat ambachtelijke imago blijft ook weinig over wanneer je die ingredientlijst ziet.
Doe mij maar een Febo kroket. *O*
Febo kroket :')
Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen :')
U MAD?
pi_166656591
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 20:24 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Febo kroket :')
Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen :')
Zelfs Johannes van Dam was dol op de Febo-kroket.
  maandag 14 november 2016 @ 20:38:49 #29
256666 leeell
I know you're lonely
pi_166656705
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 20:24 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Febo kroket :')
Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen :')
Niet weten :')
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  maandag 14 november 2016 @ 20:40:09 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166656750
quote:
7s.gif Op maandag 14 november 2016 20:34 schreef k_man het volgende:


Zelfs Johannes van Dam was dol op de Febo-kroket.
Nee. Die gaf de voorkeur aan die van Holtkamp. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166656943
ik bestel altijd gewoon een kroket. krijg je hier een draadjesvlees kroket, prima.
welk merk? dat interesseert me dan niet.
pi_166656950
Toch blijft Dobben anders smaken. Een lekker kleine mollige kroket met een heerlijke ragout en bros korstje O+

Holtkamp nog steeds niet geproefd helaas. Het houdt me tegen dat het 2 tot 3x zo duur is.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 14 november 2016 @ 20:48:56 #33
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_166657059
Krokettendiscussie *O*

De AH kroket is ook erg lekker. En dan vooral de kipsate. Maar toen ontploften ze ofzo. Nu de lidl kroket in huis. Die zijn ook goddelijk. (Sla de zuurkoolkroket wel even over)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_166657239
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 20:24 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Febo kroket :')
Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen :')
Worden dacht ik vers aangeleverd vanuit de fabriek, ipv diepgevroren.
.
pi_166657340
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 20:54 schreef Fer het volgende:

[..]

Worden dacht ik vers aangeleverd vanuit de fabriek, ipv diepgevroren.
Inderdaad, Febo-kroketten worden niet ingevroren. En zijn de lekkerste.
Protège moi de mes désirs.
pi_166666755
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 20:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Die gaf de voorkeur aan die van Holtkamp. :9
Het één sluit het ander niet uit. Er zijn diverse artikelen en filmpjes waarin hij bij de Febo smikkelt. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2016 11:24:45 ]
  Moderator dinsdag 15 november 2016 @ 13:10:28 #37
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166668984
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Het blijven fabriekskroketten, de vulling is een pasta met teveel bloem, nodig voor de machinale verwerking. Een mooie handgemaakte kroket is een ragout met een korstje.
Precies, voor machinaal gemaakte kroketten moeten veel hulpstoffen worden toegevoegd om het rollen mogelijk te maken. Tenminste, dat is wat de lokale cafetaria-eigenaar hier zegt (die zelf zijn kroketten draait, zo'n 10 verschillende soorten)

Maar dat neemt niet weg dan een Van Dobben of Kwekkeboom kroket misschien al stukken beter smaakt dan de Euroshopper kroket :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_166670099
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Het blijven fabriekskroketten, de vulling is een pasta met teveel bloem, nodig voor de machinale verwerking. Een mooie handgemaakte kroket is een ragout met een korstje.
Één van de moeilijkste dingen om te maken in de NL keuken.

Maar ik wil het wel een keertje proberen nog.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator dinsdag 15 november 2016 @ 14:15:36 #39
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_166670257
Die van Holtkamp vind ik de lekkerste.

Er zit hier achter ons kantoor een horeca-school, waar ze zelf kroketten maken die dan tijdens de lunch verkocht worden aan mensen die in het bijbehorende eetcafé komen lunchen. Die kroketten zijn vaak ook lekker van smaak, maar de uniformiteit van smaak, vorm en omvang wil nog wel eens afwezig zijn. :').
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 15 november 2016 @ 14:57:22 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166670944
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:04 schreef sirdanilot het volgende:


Één van de moeilijkste dingen om te maken in de NL keuken.

Maar ik wil het wel een keertje proberen nog.
Valt op zich wel mee als je je netjes aan het recept van Holtkamp houdt.
Hier is zijn recept voor overheerlijke garnalen-croquetten:

Maar natuurlijk kan je de garnalen vervangen door sudderrundvlees, draadjesvlees of kalfsvlees.
De basis van de salpicon en de omhulling blijft hetzelfde.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 15 november 2016 @ 15:03:48 #41
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_166671050
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 12:07 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Ik vind de FEBO-kroketten veel lekkerder, vooral kalfs.
De kalfsvleeskroket van de FEBO :9~ :9~

denk alleen niet dat ik er ooit één nuchter heb gegeten, dus helemaal objectief ben ik niet
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_166674914
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:03 schreef fathank het volgende:

[..]

De kalfsvleeskroket van de FEBO :9~ :9~

denk alleen niet dat ik er ooit één nuchter heb gegeten, dus helemaal objectief ben ik niet
Doen! ;)
(Wel vers laten bakken.)
Protège moi de mes désirs.
pi_166684787
De lekkerste Croquetten haal ik altijd bij Holtkamp:

http://www.patisserieholtkamp.nl/nl/croquetten

Heerlijk :)
pi_166685008
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Valt op zich wel mee als je je netjes aan het recept van Holtkamp houdt.
Hier is zijn recept voor overheerlijke garnalen-croquetten:

Maar natuurlijk kan je de garnalen vervangen door sudderrundvlees, draadjesvlees of kalfsvlees.
De basis van de salpicon en de omhulling blijft hetzelfde.
Ik vind dit niet meevallen, eerlijk gezegd. Wat een werk zeg ! :o

Maar misschien ga ik het wel een keer proberen. Maar daar trek ik dan een hele middag voor uit, minstens.

Eerst al die garnalen pellen, dan de ragout maken volgens exact recept, dan nog al die dingen lopen rollen, pff....

Denk dat ik het met stoofvlees maak ipv met garnalen want ik ben maar een student en hollandse garnalen zijn nogal prijzig. Volgens mij waren ze dit jaar zelfs nog duurder dan normaal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166686390
De beste kroket blijft toch wel de Valuas kroket.

Www.valuaskroket.nl

Enkele PLUS winkels in de buurt van Venlo kun je ze op de vriesafdeling krijgen. Ritje wel waard.

Verder nog wat adresjes in den lande waar je ze kan krijgen, meestal restaurants of lunchrooms.

Van gewoon normale fabriekskroketten heb ik t liefste Ad van Geloven 20%.
pi_166686435
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2016 18:47 schreef kibo het volgende:
Naar mijn mening zijn zowel de K als de vD kroket zwaar overhyped.
En van dat ambachtelijke imago blijft ook weinig over wanneer je die ingredientlijst ziet.
Doe mij maar een Febo kroket. *O*
V&D is dicht.
pi_166711164
Kwekkeboom kaaskroket :9

De enige lekkere vegetarische kroket.. Vind ik :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 17 november 2016 @ 12:18:21 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166711241
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Valt op zich wel mee als je je netjes aan het recept van Holtkamp houdt.
Hier is zijn recept voor overheerlijke garnalen-croquetten:

Maar natuurlijk kan je de garnalen vervangen door sudderrundvlees, draadjesvlees of kalfsvlees.
De basis van de salpicon en de omhulling blijft hetzelfde.
Zou toch echt een bouillon trekken van garnalenschalen voor de salpicon van garnalenkroketten en een rundvleesbouillon voor je draadjesvlees kroket.
Maar voor de rest is het hetzelfde.
Kroketten kan je idd verder overal van maken, of het nu een kaasragout of kippenragout is. Mossels of garnalen. Ooit eens zuurkoolstampot kroket gegeten, heerlijke variatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 17 november 2016 @ 12:19:31 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166711262
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Één van de moeilijkste dingen om te maken in de NL keuken.

Maar ik wil het wel een keertje proberen nog.
Is niet moeilijk, wel wat werk en precies het recept volgen, zoals trouwens bij alle banketbakkersrecepten,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 17 november 2016 @ 12:21:00 #50
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166711288
quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2016 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou toch echt een bouillon trekken van garnalenschalen voor de salpicon van garnalenkroketten en een rundvleesbouillon voor je draadjesvlees kroket.
Maar voor de rest is het hetzelfde.
Kroketten kan je idd verder overal van maken, of het nu een kaasragout of kippenragout is. Mossels of garnalen. Ooit eens zuurkoolstampot kroket gegeten, heerlijke variatie.
De snackbar hier maakt ze zelfs van bloedworst
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')