abonnement Unibet Coolblue
pi_166577325
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden van 1-jarigen.. voor zover opvoeden mogelijk is :P


pi_166577389
Nogmaals, bedankt voor alle reacties!

Jagar: Ze valt zo goed als zelf in slaap. We leggen haar na een duidelijk bedritueel (Sesamstraat / yoghurt eten / melk drinken / tandenpoetsen / slaapzakje aan) moe, maar wakker in bed. We geven haar een kusje, zeggen welterusten en lopen weg. Vaak rommelen we dan nog wat op de overloop, was ophangen / opvouwen / opruimen en dan valt ze meestal binnen 5 à 10 minuten in slaap, tot zover geen probleem. Dat van die knuffel is misschien nog wel een goed idee, baat het niet...

Kwak, het geen contact maken staat me ook tegen, ik probeer haar altijd gerust te stellen en te zeggen dat er niks aan de hand is en dat papa en mama in de buurt zijn. Even uit bed halen is op zich nog wel een optie, maar ik ben bang dat ze dan alleen maar weer wil spelen. Naar onze kamer vind ik eigenlijk geen optie meer, ik wil echt graag dat ze gewend is om op haar kamer te slapen voordat de baby er is.

Ingee, ze draagt een romper + zacht broekje + sokjes in haar winterslaapzak met mouwen. Ik heb niet het idee dat ze het koud heeft, maar om alles maar geprobeerd te hebben leg ik ook wel eens een deken over haar heen. Tijdens de afgelopen koude dagen heb ik trouwens ook alle verwarmingen een stukje opengedraaid, dus ik kan me ook niet voorstellen dat dat het is.

Trololol Fokwet trouwens, man was gisteren uiteindelijk tot kwart voor 11 met haar in de weer en vanaf toen heeft ze tot kwart voor 7 doorgetukt in haar eigen bedje op haar eigen kamer. :') Hij is nog een paar keer naar haar toegeweest en heeft een paar keer vanaf onze kamer geroepen dat papa in de buurt was en toen was het schijnbaar oké. Gek kind. O+

Vanavond ben ik alleen (man heeft een feestje) en ik ben heel benieuwd hoe ze het dan doet. Ik wil wel proberen dit door te zetten, het zou zo fijn zijn als iedereen (behalve ik en mijn blaas :') ) zonder onderbrekingen kan slapen.
pi_166577422
Het is echt niet noodzakelijk om geen contact te maken, hoor! Dat kan ik ook niet. Ik ben hem altijd aan het aaien en doen als ik naar hem toe ga - ik haal hem alleen niet uit bed. Nadat ik heb gezegd dat het nacht is en hij lekker in zijn bedje moet gaan slapen, loop ik trouwens wel weer weg, ongeacht of hij dan nog huilt of niet. (Baard niet, die blijft erbij tot I stil is. Needless to say dat het Baard dus ook nooit lukt om hem weer gewoon verder te laten slapen.)
Fijn dat de afgelopen nacht verder in ieder geval goed ging!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_166577482
Ik zei dat van geen contact, maar dat is wel anders bedoeld dan nu opgevat: ik aai W. ook over zijn bolletje en praat tegen hem; maar ik vermijd vooral oogcontact. Als ze je aankijken hebben ze je (en ik kan dus no way consequent blijven als 'ie me recht en verdrietig aankijkt).

Maar goed het klinkt in theorie allemaal leuk, maar in de praktijk werkt het voor iedereen anders. }:|
pi_166577507
Ik zou toch niet weten hoe ik in het stikdonker oogcontact zou moeten maken. :D.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_166578556
Dat doe ik ook, aaien als ze blijft huilen, kusje, knuffel in haar handen en lekker slapen! En dan weer naar beneden, ook al staat ze me ondertussen huilend in haar bedje te roepen. Meestal gaat ze na een paar minuten wel rustig liggen en valt ze weer in slaap. Anders kom ik nog een paar keer terug, maar echt niet eerder dan na 10 minuten.
Lukt het echt niet, dan is het of een fles of nog een half uurtje naar beneden.
  vrijdag 11 november 2016 @ 10:43:50 #7
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_166578990
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 08:44 schreef silliegirl het volgende:
Ik zei dat van geen contact, maar dat is wel anders bedoeld dan nu opgevat: ik aai W. ook over zijn bolletje en praat tegen hem; maar ik vermijd vooral oogcontact. Als ze je aankijken hebben ze je (en ik kan dus no way consequent blijven als 'ie me recht en verdrietig aankijkt).

Maar goed het klinkt in theorie allemaal leuk, maar in de praktijk werkt het voor iedereen anders. }:|
Ook in theorie vind ik het anders echt heel naar klinken :+
Maar ik wil juist mijn kinderen mee geven dat ze mij hebben, altijd, onvoorwaardelijk.
pi_166580466
quote:
17s.gif Op vrijdag 11 november 2016 10:43 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Ook in theorie vind ik het anders echt heel naar klinken :+
Maar ik wil juist mijn kinderen mee geven dat ze mij hebben, altijd, onvoorwaardelijk.
Ja, nahjah, weet je, iedereen is daar anders in.

Mijn W. heeft "mij" ook, maar hij heeft een stuk meer aan me als ik enigszins kan slapen 's nachts. Dus soms ben ik dan even streng ja, maar ook voor hem, want ik heb een stuk vrolijkere dreumes als 'ie goed kan slapen. 'T is maar wat je persoonlijk prettig vindt.

En DAD: :D , ik doe altijd een lampje op de gang aan, in het pikdonker lukt dat sowieso al niet nee!
  vrijdag 11 november 2016 @ 12:48:52 #9
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_166580949
Ik vind slapen ook heel belangrijk, maar dat kan ook door wel contact te maken hoor.
Het is niet zo dat een strenge aanpak ook de kille aanpak hoeft te zijn.
pi_166581576
Selvaria: voorop gesteld dat wij nooit 'echte' of langdurige slaapproblemen hebben gehad en dat de situaties misschien niet te vergelijken zijn, wilde ik toch ook mijn '2 cents' even droppen ;) wie weet heb je er wat aan.

De keren dat onze Minion opeens huilend wakker werd en duidelijk overstuur was, gingen wij er eerst ook om de zoveel minuten naar toe. Maar ik had het idee dat ik het daarmee alleen maar erger maakte; zodra ik er was, kalmeerde ze. Maar zodra ik aanstalten maakte om weg te gaan, raakte ze opnieuw overstuur. Dat gejojo stond mij juist heel erg tegen.
Ik ga er daarom meestal 1x naartoe (ook om te checken of er verder niets is) en leg dan uit dat papa en mama altijd in de buurt zijn, maar dat ze nu echt moet gaan slapen. Ik ga dan meestal net buiten haar slaapkamer op de onderste treden van de zoldertrap zitten (dat leg ik ook aan haar uit) en zing/neurie dan nog een liedje. Op die manier weet/hoort ze dat ik er ben, dat ik ook echt vlakbij ben, maar valt ze toch in slaap zonder dat ik er op haar kamertje bij hoef te blijven. Vaak rommel ik dan inderdaad ook nog even wat boven en valt ze uiteindelijk toch lekker in slaap.

Ik vind dit vooral een fijne methode omdat ik niet zoveel kan met die 2-5-10 methode (voelt voor mij te arbitrair ofzo), er wel echt voor haar wil zijn om haar de veiligheid te bieden maar dus het idee heb dat ik het juist erger maak door er steeds echt naartoe te gaan.

Geen idee of dit bij jullie N. ook werkt / of het bij jullie past (zo niet, leg het dan vooral naast je neer! ;) ). Ik duim dat het snel beter gaat, want kan me voorstellen dat je een beetje nerveus wordt met de kleine op komst! :*
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166581587
Dat zegt Sillie toch ook helemaal niet Buda? Ze maakt toch ook contact, zegt ze juist?

Nou ja, het zal.
pi_166581645
Hier is het grote op-onze-woorden-passen-want-de-Minion-luistert-mee trouwens echt begonnen geloof ik :+

Man en ik zaten gisteren een paar figuren van tv na te doen die in elke zin 3x "Ja toch?!" zeiden.
Resultaat: onze dreumes van 1,5 loopt nu dus al de halve dag "Jaaa...togggg" te roepen _O- echt, veeg me op! :')
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166581739
Sara: Ik denk dat het stukje 'dan hebben ze je' een beetje verkeerd overkomt.

Ik schat dat sillie het niet zo verkeerd bedoelt, maar bij mij roept dat ook nogal wat vervelende associaties op. Het klinkt een beetje alsof je kind er op uit is om je te manipuleren ofzo.
Ik hoor het m'n schoonzus en zwager nog zeggen over m'n toen 3 maanden oude neefje: "Jahaa, maar die kleintjes zijn slim hoor; net zo lang huilen totdat je naar ze toe gaat en dan opeens gaan lachen. Nou, daar trappen wij dus mooi niet in!"
;(
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166582173
O ja vreselijk dat laatste. Alsof ze niet kunnen snappen dat het kleintje gewoon oprecht blij is om je te zien op dat moment. ;(

Wij hebben N. hiervoor nooit bewust laten huilen, maar op dit moment ga(an) ik(we) er aan onderdoor, daarom proberen we het nu zo. Haar het gevoel geven dat we haar aan haar lot overlaten wil ik echt nooit.

Nogmaals bedankt voor alle input. ^O^

Twist, herkenbaar. _O- Hier kunnen we het niet meer over patat hebben bijvoorbeeld zonder dat ze direct "tat! Hmmmmm :9 " roept en zich ter aarde stort als blijkt dat er geen patat is. Verder staat het woord kinderboerderij garant voor al "baaaah!" roepend rennen naar de deur. :D

Ze begint nu ook met woordjes doe bij elkaar horen aan elkaar plakken. Soms vraagt ze me 's ochtends waar papa is "papa?" "Ja schat, papa is werken" "hies?" "Heel goed, op de fiets" "buituh!" "Klopt, fietsen doe je buiten". En zo kan ik nog tig voorbeelden noemen, ik vind het zo ontzettend leuk en knap dat er al zoveel te communiceren valt. O+

Ik moet wel lachen om sommige van haar eigen (soms wel heel erg vrije :+ ) interpretaties van woorden. Zo is een slak nog steeds een jas, alle poezen heten Lizzy (zoals die van de GO) en een wipwap is een wah-wah. O+ O+ O+
  vrijdag 11 november 2016 @ 13:59:26 #15
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_166582427
Leuk is dat he :)
Hier had ik het vandaag met een tandarts over poetsen, zat ze met haar hand bij haar mond poetsbewegingen te maken :o
Wel nog een vraag daarover; ik ben op zoek naar een elektrische tandenborstel met een liedje en/of lampjes, enig idee waar ze die hebben? Bij kruidvat zag ik alleen iets voor 3 jaar en ouder.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  vrijdag 11 november 2016 @ 14:02:29 #16
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_166582490
Over slapen geen tips... N slaapt nog steeds bij ons in bed en valt alleen aan de borst in slaap. Vooral dat laatste zouden we wel anders willen, maar ze gaat dan zo hard huilen, in paniek, dat ik maar toegeef. Slaap voor alles...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_166582495
Haha Selvaria, die herkenbaarheid is inderdaad heerlijk! :D Ik geniet ook echt van die kleine gesprekjes! O+

Van de week was ze bij d'r tante ("Tataa!") en zag m'n neefje opeens een trein. Het gesprek ging ongeveer zo:
Neefje: "Hee kijk, een trein!"
Minion: "Tjein! Mama tjein!" (ik ga altijd met de trein naar m'n werk)
Neefje: "Oh, zit jouw mama in die trein? Dan moeten we wel even zwaaien"
Minion: "Mama tjein! Saai-saai :W Tjein, mama tjein! Siesie* tjein?" (* Dat is ze zelf :+ )
Tataa: "Ja, jij mag vast ook wel een keertje met de trein"
Minion: "Ja. Siesie tjein! *) "

O+ O+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166588971
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 13:31 schreef twist02 het volgende:
Sara: Ik denk dat het stukje 'dan hebben ze je' een beetje verkeerd overkomt.

Ik schat dat sillie het niet zo verkeerd bedoelt, maar bij mij roept dat ook nogal wat vervelende associaties op. Het klinkt een beetje alsof je kind er op uit is om je te manipuleren ofzo.
Ik hoor het m'n schoonzus en zwager nog zeggen over m'n toen 3 maanden oude neefje: "Jahaa, maar die kleintjes zijn slim hoor; net zo lang huilen totdat je naar ze toe gaat en dan opeens gaan lachen. Nou, daar trappen wij dus mooi niet in!"
;(
Uuh. Nou, zoals ik het bedoelde komt het nergens in de buurt daarvan, poging tot uitleg:

Oogcontact is een van de meest "basale" manieren om iemands aandacht te trekken. Denk er maar maar over na; als je met iemand in gesprek wil zoek je eerst oogcontact. Wil je een kindje iets uitleggen doe je dat ook, enz. Oogcontact maken schept een, onbewuste, verwachting van verdere uitnodiging tot contact maken. En die verwachting van meer contact wil je liever niet scheppen 's nachts, je wil immers dat je kleine slaapt.

Vergeef me als het niet duidelijk is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_166589166
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 20:04 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Uuh. Nou, zoals ik het bedoelde komt het nergens in de buurt daarvan, poging tot uitleg:

Oogcontact is een van de meest "basale" manieren om iemands aandacht te trekken. Denk er maar maar over na; als je met iemand in gesprek wil zoek je eerst oogcontact. Wil je een kindje iets uitleggen doe je dat ook, enz. Oogcontact maken schept een, onbewuste, verwachting van verdere uitnodiging tot contact maken. En die verwachting van meer contact wil je liever niet scheppen 's nachts, je wil immers dat je kleine slaapt.

Vergeef me als het niet duidelijk is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat dacht ik ook al niet, dat je het zo bedoelde ;)
En je hoeft ook echt geen excuses te maken omdat iets wat je typt toevallig verkeerd opgevat kán worden hoor! :D Ik merkte alleen dat bij dat ene zinnetje bij mij wat associaties op kwamen, vandaar dat ik dat benoemde ;)

En qua oogcontact heb je absoluut gelijk; ik herinner me nog de keren dat ik met mijn ogen dicht boven de wieg hing en op de tast de speen probeerde te vinden :+

:* voor je spoiler! Hopelijk niets al te ernstigs?
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166589168
Ik vind er ook nog wel wat verschil in zitten of het gaat om een baby of om een dreumes/peuter. Als mijnes net te moe is wordt ze druk en wil ze er uit en rennenspringenspelen. Er bij blijven of samen gaan liggen is dan meer een mamabeklimspel dan een poging tot slapen en liefdevol contact.
R viel tot ruim na haar eerste verjaardag alleen op mij / man in slaap, maar dat werd steeds meer een worsteling van ruim 2 uur terwijl ze bij ieder ander in bed ging liggen, de ogen dicht deed en vertrok.
pi_166589240
quote:
17s.gif Op vrijdag 11 november 2016 10:43 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Ook in theorie vind ik het anders echt heel naar klinken :+
Maar ik wil juist mijn kinderen mee geven dat ze mij hebben, altijd, onvoorwaardelijk.
Ik vind jouw opmerking dan weer nogal naar. Er worden gewoon normale tips uitgewisseld over slaapproblemen en hoe je daarmee omgaat. Nu doe je het voorkomen dat iemand die zo'n methode hanteert bezig is z'n kind mee te geven dat je er als ouder niet onvoorwaardelijk bent. Dat slaat nergens op.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_166589509
Ik meng me nooit in de slaapmethodes, vooral omdat we het allemaal (net iets) anders doen. Ik vind het moeilijk om me voor te stellen dat ik 's nachts geen contact zou willen maken met Frits.
Hij heeft dat dan blijkbaar even nodig.
Maar:
Ik heb (bijna) geen slaapgebrek en hij slaapt na vijf minuten weer verder. Ik hoef het bed niet uit om hem te troosten; een hand op zijn rug, mijn haar om aan te trekken of de borst is genoeg.
We slapen nog altijd in één bed en daar slapen we allemaal prima.
Ik kan me indenken dat het een ander verhaal is als het niet zo werkt.

:W
Na een week met veel snot, diarree, doorkomen hoektanden, pseudokroepnachten en heel veel hoesten probeer ik ook weer aan te haken.

Wat zeggen jullie kindjes al veel! Heel tof!
Frits wees van de week naar een zwaailamp, waarop mijn man de zwaailamp benoemde. Frits reageerde met: "oké " en begon enthousiast naar de lamp te zwaaien. O+

Hij begint bij vlagen dingen te vertellen, maar is op het moment vooral bezig met zijn motorische ontwikkeling. Op het zadel staan van zijn wishbonebike bijvoorbeeld. Vandaag stond hij bovenop zijn ikea stoeltje en kwam tot de ontdekking dat je niet op de rugleuning kan staan. Dan klapt het stoeltje namelijk om en land je met hoofd op de rand van een tafel. :X ;(
pi_166589585
:* Sillie. Ik hoop dat het niet ernstig is?
pi_166590068
Die spraakverwarringen zijn het mooist!
Wij zwemmen sinds kort weer op zondagochtend en man slaapt dan uit. Dus bij thuiskomst zeg ik R dat we papa wakker gaan kussen. R helemaal enthousiast Jaaa papa kussen! Paaaapaaaaaaa wakker!! Kussen!!
En hop de arme man wordt gesmoord met een hoofdkussen. ;(
Ja logisch, een kussen is niet een kusje.
pi_166590929
Haha ingee. :D

Hier vandaag iets soortgelijks (ok, not really though). N. is helemaal verzot op haar kleine houten IKEA stoeltje dat ze aan de salontafel kan schuiven. Vandaag toen ze naar boven ging om te slapen zei ik "zeg maar daag tegen je stoeltje", vervolgens zwaaide ze, zei ze doedoei en draaide ze zich om om haar stoeltje nog een kusje te geven. _O- O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')