abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 3 november 2016 @ 20:12:16 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166398032
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 19:22 schreef Isabeau het volgende:
Mooie avond, golfer & Bluezz! En voor die prijs :o
Dat is het voordeel van de Restaurantkaart die we voor 4,95 voor 2 maanden via De Volkskrant hebben aangeschaft. Je krijgt bij heel veel restaurants 50% korting op het eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 november 2016 @ 21:29:02 #27
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_166400638
Wij waren even weer uit eten bij http://heerlijkheid.nl/restaurant/drie-gangenkeuzemenu

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Schol was niet echt bijzonder.. de rest lekker!

voor 50 euro met 4 dure biertjes .

Vind het een fijn restaurant... ze waren wel verbaast dat we alles op hebben gegeten, dat gebeurd niet vaak want grote porties.

[ Bericht 1% gewijzigd door uniekhoorn op 03-11-2016 21:38:29 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 4 november 2016 @ 14:05:53 #28
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_166413214
Mooie recensie van ML, daar wil ik ook snel eens heen. Ook vriendelijk geprijsd, ook zonder die kortingskaart. :)

Heeft er iemand nog tips voor een mooi (sterren)restaurant in London?
Liefst uitgebreide lunch, budget ca. 100 euro pp zonder drank, dus zeg 150 pp met drank.
Kan door de bomen het bos niet meer zien. :')
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_166413558
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 14:05 schreef Kopstoot het volgende:
Mooie recensie van ML, daar wil ik ook snel eens heen. Ook vriendelijk geprijsd, ook zonder die kortingskaart. :)

Heeft er iemand nog tips voor een mooi (sterren)restaurant in London?
Liefst uitgebreide lunch, budget ca. 100 euro pp zonder drank, dus zeg 150 pp met drank.
Kan door de bomen het bos niet meer zien. :')
Er was hier een tijdje geleden iemand die bij Ottolenghi had gegeten. Daar zou mijn voorkeur naar uitgaan. Alleen geen idee wat dat kost.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_166489797
Derde bezoek met minilot aan Yama :s)


Waar? Yama Japanese Cuisine
Wanneer? Gister, zondag 6 november.
Wat at je? Het vijf gangen menu, waarbij je zeker zeven keer iets voor je neus krijgt. Deze keer het 'herfst menu' - van de drie keer dat we hier geweest zijn was dit ook de zwaarste.
Tofu van pompoen, verschillende sushi's, shabu shabu, twee oesterbereidingen.
Impressie? Weer absoluut subliem, de hoeveelheid detail in de gerechten, uiterst fijne smaakcombinaties, prachtige opmaak.

Het begin ging wat vlot (waarschijnlijk omdat we de laatste waren die binnen kwamen), na drie van de zeven gerechtjes leken we 'op schema' met de gasten die er al eerder waren. Bij de vorige twee keer kwamen bepaalde onderdelen van een gang van het eerste bezoek wel weer terug bij een gang bij het tweede bezoek, nu was -buiten de fenomenale sushi- de tofu eigenlijk alleen een 'overlap', dat lijkt een vaste starter te zijn. De vorige keer van erwtjes en deze keer van pompoen.
Kosten? ¤145 inclusief fooi (drankjes iets van drie wijn (Verdejo), en twee of drie flesjes bubbelwater)
Cijfer?9,5


Pompoentofu met krab en wasabi.


Handroll sushi met garnaal, spicy Fish egg en 'kaviaar' van sojasaus en een beetje 'zelfgemaakte japanse mayonaisse'. Deze home made kewpie komt ook terug bij de sushi.




Soep met jacobschelp, kip, sinaasappelschil en paddestoelen.






Spinaziesalade met Japanse paddenstoelen, lage temperatuur gegaarde zalm met rettich en mango, eend met .. lever? en rode miso. Heerlijke zachte, fijne structuur had de zalm.


Gefrituurde oester en tempuraoester met tapioca en ingelegd ei met truffel (we kregen wederom geen emmertje mee met ei ;( ).


Ibericovlees met Ponzusaus en yuzupasta en een hotpot met sojamelk om dit in te garen, met wat groente (oa. chinese kool). Geen ham, prachtige marmering en volle smaak in het vlees.






Sushi (tikje out of focus).

Meer foto's

[ Bericht 9% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 07-11-2016 23:09:48 ]
  maandag 7 november 2016 @ 23:20:06 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166490782
Wat een plaatjes weer! ^O^ :9

quote:
2s.gif Op maandag 7 november 2016 22:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:


Ibericovlees met Ponzusaus en yuzupasta en een hotpot met sojamelk om dit in te garen, met wat groente (oa. chinese kool). Geen ham, prachtige marmering en volle smaak in het vlees.
Dat blad lijkt me shungiku (aka kikuna aka chrysantum blad)
  maandag 7 november 2016 @ 23:22:47 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166490870
Het water loopt me in de mond van Yama. :9~
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166491122
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 23:22 schreef golfer het volgende:
Het water loopt me in de mond van Yama. :9~
Nou! Absoluut geweldig zo te zien _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_166491256
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 23:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou! Absoluut geweldig zo te zien _O_
Correct.
  dinsdag 8 november 2016 @ 08:02:59 #35
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_166493619
Oh my :9~ _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_166573169
Ik heb honger nu... Gouden topic blijft dit, nu Iberico ! :9 :9 . Ook een gefrituurde of gebakken oester wil ik altijd nog een keer proberen.
  zondag 13 november 2016 @ 11:21:55 #37
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166621558
Eens een keertje wat anders. Ik maak graag een uitgebreid diner, meestal doe ik dat voor mijzelf en wat vrienden of enkele familieleden. Maximaal zijn dat dan 4 man, soms 6. Met kerst voor het hele gezin, dat zijn er maximaal 8 en dat is nog nooit heel exquise geweest. Maar nu was er een familiedag aan mijn vaders kant en hij vond dat ik het eten wel kon verzorgen. Prima joh, maar dan doe ik wel gelijk een viergangendiner in een onbekende keuken voor 16 man. Dus: productie verdubbelen is een wat uitgebreider verslag. Foto's helaas wel 'gewoon' met een iPhone gemaakt en we bedachten meestal pas op het laatste moment dat het moest, maar ik ben gemiddeld wel heel tevreden met de opmaak. :)

Bij de voorbereiding leek het me handig iets te kiezen wat ik al eens eerder had gedaan. Een onbekende keuken (die gelukkig veel groter is dan mijn keuken van 4x2, dus dat kwam goed uit) en een hoeveelheid die ik nog nooit eerder had gemaakt, zorgden dat ik afstapte van mijn principe om elke keer nieuwe dingen te maken. Dat komt dus wel weer bij het volgende diner voor vrienden of familie. Omdat het een familiedag wilde mijn sous-chef, mijn zus, ook graag een high tea doen. Dat leek me wat veel van het goede, de familie ook, dus werden het gewoon ham-kaascroissants (geen foto) en de blondie die Chloe tijdens Masterchef maakte.


En poeh, die was lekker! :9~ Heel makkelijk, maar zeker een aanrader. Smaakte een beetje naar de notentaart die mijn moeder zo lekker kan maken. Ziet er wellicht wat donker uit, maar dat komt denk ik door het licht, proefde ik in ieder geval niets van.

Maar dan het echter werk. Ik wilde beginnen met Caesar’s ballen: een voorgerecht met bitterballen die gebaseerd zijn op de Caesar’s salad. Hierbij kwam de onbekende keuken om de hoek kijken: de frituur werkte niet. Grr. Eigenaar gevraagd langs te komen en in de tussentijd de volgorde omgegooid: het tussengerecht werd het eerste gerecht: bospaddenstoelenconsommé met briochetoast met porcinichutney.


Toen ik de consommé proefde vond ik hem nóg lekkerder dan de eerste keer dan ik hem maakte en toen vond ik het al het lekkerste wat ik ooit had: hij was nóg wat zoetiger en hartiger tegelijk, echt een topding. Helemaal met dat toastje erbij, ongenadig lekker. :9

In de tussentijd werkte de frituur wel weer, maar niet al te lang. Na de eerste portie ballen vloog de zekering er wéér uit. Gevalletje bouwwerk uit de jaren 50 met porseleinen stoppen. Klasse. Duurde allemaal erg lang en toen we wat gewone olie hadden gevonden en die maar op het vuur hadden gezet, ging de frituur toch werken. Omdat het al bijna 45 minuten na het eerste gerecht was, besloot ik te beginnen met 2 ballen serveren en dat zag er daardoor ook echt uit als de ballen van Caesar. :+


Maar lekker was het zeker! Het zegt genoeg dat de helft van de eters om het recept heeft gevraagd (staat hier, dus check het).

Toen het hoofd. Het lam had ik langzaam gegaard in de oven en had ik er alvast uitgehaald toen ik wilde beginnen met het eerste gerecht, maar door de vertraging heb ik het toch weer terug moeten zetten op wat lagere temperatuur. Dat was een noodgreep en zorgde dat het vlees net wat verder was dan ik wilde, maar qua smaak zat het gelukkig wel goed. Iedereen was tevreden. Geserveerd op geroosterde broccoli, met pastinaakpuree en gefrituurde gnocchi. Aan tafel ging er nog een rode portsaus bij.


Dikke prima. Ik blijf het lastig vinden om met het hoofdgerecht echt uit te pakken, maar het is gewoon solide.

Als afsluiter leek het mijn zus en mij leuk om een herfstachtig dessert te serveren. Dat werd gepocheerde peer met stroopwafelijs en een koekkruidencrumble. Voor mijn doen erg eenvoudig, omdat ik meestal voor minimaal 5 componenten kies, maar hey: first time for everything. Mijn zus wist niet dat ik Conference-peren (mooi figuurtje) wilde en had daarom Comice-peren (dik en log, maar wel sappig) gekocht. Iets minder mooi, maar qua smaak… Ik heb het recept van Jeroen Meus als basis gebruikt en dat kan ik iedereen aanraden. Super lekker. Ik had ongeveer 4 liter ijs gemaakt en dat is ook allemaal opgegaan: lijkt me een goed teken.


En het is me zelfs gelukt mooie rochers te serveren.

Mijn zus vond het allemaal heel leuk en raakte zelfs emotioneel: ze is daar wat gevoeliger voor en had veel spanning. Maar ik had eigenlijk nergens last van, ondanks dat ik nog nooit voor zoveel mensen had gekookt. En mijn familie is best eerlijk en er zijn ook wat koks, maar ook zij vonden het allemaal erg geslaagd. Heel erg leuke ervaring, maar wel zwaar. Heb gisteren ongeveer 12 uur in de keuken gestaan, maar het voelde echt waanzinnig.

En nu… Heel veel mensen in mijn omgeving zeggen dat ik hier meer mee moet doen, maar ik heb altijd gezegd dat ik het vooral een leuke hobby vind en dat zo wil houden (ik houd ook van mijn werk) omdat het goede ontspanning is. Maar na gisteren ga ik toch een beetje twijfelen…
  zondag 13 november 2016 @ 11:29:13 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_166621695
Wow weer O+ _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 13 november 2016 @ 11:54:03 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166622095
*O* *O* *O* *O* *O* HULDE! *O* *O* *O* *O* *O*
pi_166622381
:o :o :o zo indrukwekkend!

Heel leuk ook om het met je zus te ondernemen O+

Als je twijfel de andere kant op slaat weet ik in ieder geval zeker dat t een groot succes zal zijn! *O*
  zondag 13 november 2016 @ 12:25:43 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166622575
:Y)
Leuk hè? Restaurantje spelen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 zondag 13 november 2016 @ 12:52:14 #42
414785 sirdanilot
pi_166622987
Leuk hoor, en dapper vooral !

Ik zou zoiets nooit doen voor zoveel mensen. Ik ben meer van de grote schalen, grotere gerechten, dan van de individuele bordjes.

Het peertje zou je kunnen bijsnijden voor een wat slankere vorm.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 13 november 2016 @ 12:57:33 #43
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166623086
Ik zou al zijn gestorven van stress door alles wat er mis ging. :')

Echt respect. _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 13 november 2016 @ 12:59:15 #44
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166623119
Dank u allemaal :)

quote:
14s.gif Op zondag 13 november 2016 12:25 schreef golfer het volgende:
:Y)
Leuk hè? Restaurantje spelen?
Heerlijk ja. Mijn ultieme wens is ook om ooit een restaurant te hebben waarbij ik mijn werk (leidinggeven) kan combineren met hobby (koken).

quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 12:52 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk hoor, en dapper vooral !

Ik zou zoiets nooit doen voor zoveel mensen. Ik ben meer van de grote schalen, grotere gerechten, dan van de individuele bordjes.

Het peertje zou je kunnen bijsnijden voor een wat slankere vorm.
Ja, had inderdaad gekund, maar ik had daar zelf geen tijd meer voor en uiteindelijk was dit ook gewoon een heerlijke, sappige smaakbom. En dat is uiteindelijk het belangrijkst. :)
  zondag 13 november 2016 @ 13:09:11 #45
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166623291
Zelfs peertjes worden gefatshamed tegenwoordig. _O- #liposuctie
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_166646663
Wow Vinnypassy!!
pi_166649476
quote:
2s.gif Op maandag 7 november 2016 22:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Derde bezoek met minilot aan Yama :s)

Waar? Yama Japanese Cuisine
Wanneer? Gister, zondag 6 november.
Wat at je? Het vijf gangen menu, waarbij je zeker zeven keer iets voor je neus krijgt. Deze keer het 'herfst menu' - van de drie keer dat we hier geweest zijn was dit ook de zwaarste.
Tofu van pompoen, verschillende sushi's, shabu shabu, twee oesterbereidingen.
Impressie? Weer absoluut subliem, de hoeveelheid detail in de gerechten, uiterst fijne smaakcombinaties, prachtige opmaak.

Het begin ging wat vlot (waarschijnlijk omdat we de laatste waren die binnen kwamen), na drie van de zeven gerechtjes leken we 'op schema' met de gasten die er al eerder waren. Bij de vorige twee keer kwamen bepaalde onderdelen van een gang van het eerste bezoek wel weer terug bij een gang bij het tweede bezoek, nu was -buiten de fenomenale sushi- de tofu eigenlijk alleen een 'overlap', dat lijkt een vaste starter te zijn. De vorige keer van erwtjes en deze keer van pompoen.
Kosten? ¤145 inclusief fooi (drankjes iets van drie wijn (Verdejo), en twee of drie flesjes bubbelwater)
Cijfer?9,5

[ afbeelding ]
Pompoentofu met krab en wasabi.

[ afbeelding ]
Handroll sushi met garnaal, spicy Fish egg en 'kaviaar' van sojasaus en een beetje 'zelfgemaakte japanse mayonaisse'. Deze home made kewpie komt ook terug bij de sushi.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Soep met jacobschelp, kip, sinaasappelschil en paddestoelen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Spinaziesalade met Japanse paddenstoelen, lage temperatuur gegaarde zalm met rettich en mango, eend met .. lever? en rode miso. Heerlijke zachte, fijne structuur had de zalm.

[ afbeelding ]
Gefrituurde oester en tempuraoester met tapioca en ingelegd ei met truffel (we kregen wederom geen emmertje mee met ei ;( ).

[ afbeelding ]
Ibericovlees met Ponzusaus en yuzupasta en een hotpot met sojamelk om dit in te garen, met wat groente (oa. chinese kool). Geen ham, prachtige marmering en volle smaak in het vlees.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Sushi (tikje out of focus).

Meer foto's
Ik kan niets anders doen dan dit bevestigen. Ik ben afgelopen zaterdag met vrienden geweest. Alleen jouw foto's zijn iets beter gelukt ;) Mijn menu was exact hetzelfde.

Daarnaast heb ik nog een arrangement van Sake erbij gekozen voor de 5 gangen. De gastvrouw kwam elke gang met een nieuwe Sake aanzetten en haar landkaartje. Daar wees ze aan waar de Sake vandaan kwam uit Japan, gaf aan wat de eigenschappen waren en waarom ze die had uitgekozen en waarom deze bij het gerecht past. Nooit geweten dat er zoveel verschillende smaken waren binnen de Sake-wereld, echt een aanrader.

Verder was het eten echt subliem inderdaad. Zoveel detail, zo'n geweldige smaken en combinaties, stuk voor stuk kunstwerken. De kwaliteit van de ingrediënten ligt ontzettend hoog. Ook een fijne en rustige locatie, maximaal 20 mensen per avond en er hangt een lekkere huiskamersfeer. Daarnaast is het heerlijk om de chefs aan het werk te zien in de open keuken.

Daarna nog een praatje gemaakt met Chef Yama en zijn vrouw. De vriend die het georganiseerd had (het is niet bepaald dicht bij huis) heeft namelijk de plafondlampen en wandlampen (die in Japanse stijl) met de hand voor ze gemaakt. Zodoende zijn we op dit adres terecht gekomen en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ook al is het anderhalf uur rijden.



Cijfer? 9,5
  maandag 14 november 2016 @ 15:04:05 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166649613
:9~

* golfer zet Yama nog hoger op de verlanglijst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166649891
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2016 14:56 schreef Molleman het volgende:
n menu was exact hetzelfde.

Daarnaast heb ik nog een arrangement van Sake erbij gekozen voor de 5 gangen. De gastvrouw kwam elke gang met een nieuwe Sake aanzetten en haar landkaartje. Daar wees ze aan waar
Tof dat het zo beviel! :) Wij hadden de eerste twee keer ook het sake-arrangement, en inderdaad mooie en bijzondere smaken ook, alleen vonden we het voor de derde keer niet opwegen tegen de pakweg ¤40 die je aan het einde van de avond extra kwijt bent in vergelijking met een glas wijn :)

De lampen gezien ja, de rechthoekige 'boxen' zeg maar? :D Wel leuk om dan zo op die plek terecht te komen.

En de hoeveelheid detail in zowel smaak als opmaak is echt subliem ja. Groot fan hier :)
pi_166649928
quote:
14s.gif Op maandag 14 november 2016 15:04 schreef golfer het volgende:
:9~

* golfer zet Yama nog hoger op de verlanglijst.
Ik zou het zeker proberen. Wat je zelf al opmerkte is het zeker niet goedkoop, maar wel -als het je keuken is- een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding.

Wat voor jou mogelijk ook een kleine plus is, is dat je hier geen úúren zit. Niet dat je zo weer weg bent, maar het laatste bezoek daar was pakweg twee uur of zo (want lang tafelen was fysiek lastig, meen ik mij te herinneren?).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')