hoe smaakt dat eigenllijk?quote:Op zondag 11 december 2016 13:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Leuk een kerstol maken! En de berg vulling er doorheen werken
Ik had nog een klein busbroodje gebakken
[ afbeelding ]
Lekker! Dit is een deels volkoren brood met zaadjes en pitjes.quote:
volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de ovenquote:Op vrijdag 16 december 2016 20:03 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Zelfs rauw al om te likkebaarden
Waar woon je?quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven
Amsterdam !quote:
Waar werk jequote:Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag.
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Google is gewillig. Denk dat ik het wel een keer heb gegeten zonder dat ik wist dat het zo heette. Ik liep vorig jaar rond deze tijd met mijn moeder door Utrecht toen we op de hoek van de Oudegracht langs een (blijkbaar Italiaanse) winkel liepen die buiten liepen te leuren met een stukje cake. Was een typische specialiteit van dat land en lijkt verdacht veel op de gegoogelde plaatjes. Dus zal wel een Panettone zijn geweest.quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?
Verder googelend vind ik een aardig recept voor de Panettone:quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag.
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
filmpje!quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:
Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
Mooi!! En zooo lekker! moet ik ook weer eens maken, met de kerst ofzoquote:Op vrijdag 16 december 2016 21:30 schreef computergirl het volgende:
hij is echt giga! Maar wat langer in de oven gelaten want 40 minuten leek me wat kort voor dit bakbeest
[ link | afbeelding ]recept Levine1
net even eerste plakje geproefd, lekker joh!quote:Op zondag 18 december 2016 11:06 schreef mascara-klodder het volgende:
computergirl. Jij held! Wat een prachtig brood!
Kleine stukjes. Leek mij ook lekker en we hebben ze nog steeds uit eigen tuin, dus er doorheen gedaan. Vanavond maar eens kijken of het smaakt. Daar was dat stukje van vanmiddag te klein voor..quote:Op donderdag 22 december 2016 18:33 schreef Bleie het volgende:
Appel in stukjes of als appelmoes? Dat eerste lijkt me eigenlijk ook wel lekker door een stol.
ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.quote:Op donderdag 22 december 2016 22:13 schreef qltel het volgende:
In die stol zit veel melk en aardig wat boter. Kun je die dan ook een paar dagen goed houden? Invriezen lijkt me lastig namelijk. Hoe doen jullie dat?
Oh ja, da's waar ook. Dan ga ik me niet ongerust maken, bedankt!quote:Op donderdag 22 december 2016 22:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.
Duitsers bakken hun stol maand van te voren zoals ik hierboven al een keer schreef
Ahhh wat een schatjes!quote:Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade
[ link | afbeelding ]
Hm, leuk idee!quote:Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade
[ link | afbeelding ]
Ja goed hè ! Zij is echt t geheim om zelf ok zulke toffe resultaten te krijgenquote:Op zaterdag 31 december 2016 14:50 schreef Bleie het volgende:
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
kan ook niet vanuit dropbox, wel imgur of photobucketquote:Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.
[ afbeelding ]
Edit: ik krijg de link van de foto niet goed...
Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?quote:Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.
[IMG]http://i63.tinypic.com/w8tjlu.jpg[IMG]
Eindelijk gelukt, ik ben ook niet gewend om veel te posten hier, sorry... Ik heb het brood nog niet geproefd, dus de smaak is nog een verrassing. Voor een eerste keer ben ik in ieder geval wel tevreden met het uiterlijk.quote:Op zondag 1 januari 2017 18:45 schreef Bleie het volgende:
[..]
Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?
Dat klinkt interessant, bedankt voor de tip!quote:Op zaterdag 14 januari 2017 12:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik weet niet of het interessant wordt maar vanaf as donderdag heeft Robert v Beckhoven een programma over brood
http://www.omroepmax.nl/brood/
Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eeuwenoude voedsel. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem.
Robèrt reist in zes afleveringen door acht verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken). Als het even kan bakt en proeft hij mee met de bijzondere mensen die hij onderweg ontmoet.
Uitzending
Vanaf donderdag 19 januari 2017
22.15 uur, NPO 1
(6 afleveringen)
ook brood dat niet goed rijst blijft niet rauw binnenin.quote:Op donderdag 19 januari 2017 00:13 schreef Schadenfreude het volgende:
Ik probeer nu al een tijdje om zelf brood te bakken in de oven. Echter, elke keer is het rauw binnenin. Ik vermoed dat het niet goed genoeg rijst. Ik laat het deeg met gist eerst een hele nacht rijzen, voeg dan nog wat water en meel toe en laat het een paar uur rijzen maar dit is blijkbaar niet goed genoeg. Ik snij dan maar sneedjes af en leg die terug in de oven zodat ze alsnog kunnen bakken.
Het smaakt overigens heerlijk.
Iemand tips hoe ik het wel volledig kan bakken, liefst ook wat luchtiger hoewel het zeker geen baksteen is.
Prachtig!quote:Op zaterdag 31 december 2016 14:42 schreef Bleie het volgende:
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat is zuurdesem (sourdough). Weet niet of dit recept klopt, maar 50 graden is te warm om te reizen. Ik heb niet veel ervaring met zuurdesem, maar anderen hier wel.quote:Op donderdag 19 januari 2017 19:20 schreef Schadenfreude het volgende:
Blijkbaar was een deel van het bericht weggevalen. Dit is mijn recept:
Ik heb een potje met een soort van deeg gekregen van een vriendin dat ik in de koelkast bewaar. Dit werkt als gist (ik weet niet exact hoe dit heet). Als ik bak voeg ik hier 30ml water en 30g wholemeal rye flour aan toe en laat het een aantal uren op de verwarming staan. Daarna haal ik hier twee lepels uit, men deze met 190ml water, 180g wholemeal rye flour en 100g wholemeal spelt flour. Dit laat ik ruim een nacht (16 uur) in de buurt van (niet op) de verwarming staan. Daarna voeg ik nogmaals 190ml water, 200g wholemeal rye flour, 200g spelt flour en een lepel zout toe. Dit zet ik een aantal uren in de oven op 50 graden om te laten rijzen. Daarna gaat het de oven in op 240graden voor zo'n 1,5 uur.
Excuses voor de engelse termen, ik woon in London en weet niet de exacte vertaling. De vriendin van wie ik het gistmengsel heb gekregen heeft mij ook dit recept gegeven maar weet ook niet waarom het bij mij niet en bij haar wel lukt.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1quote:Op zaterdag 21 januari 2017 08:14 schreef pmponer het volgende:
goedemorgen bakkers,
Ik wil voor vanavond 2 broden maken voor bij de soep.
Ik zit zelf te denken aan:
- zongedroogde tomaten en rode ui
- kaas ui
Iemand nog tips voor een goed hartig brood? (met recept, als het kan)
Goede tip, meteen een bookmark gezet bedankt!quote:Op zaterdag 21 januari 2017 08:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1
Kijk hier eens! Top recepten met top uitleg.
eerst als je niet ervaren bent, de tweede als je al regelmatig baktquote:Op zaterdag 21 januari 2017 10:35 schreef pmponer het volgende:
Die boeken van Levine, welke zouden jullie het meest aanraden?
Tarwebloem is een graansoort, met alleen de tarwekern (anders was het meel) en kan van grof tot fijn worden vermalen.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 11:40 schreef pmponer het volgende:
Zo ken ik bijvoorbeeld niet het verschil tussen patent bloem en tarwe bloem (volgens mij is dat er niet)
[ afbeelding ]
ggrrrrrrr, pistoletjes totaal misluktt (desem versie). Kreeg er sowieso niet 12 in de oven en had weer eens een tijdsprobleemquote:Op zaterdag 31 december 2016 14:42 schreef Bleie het volgende:
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Haar kracht is mijns inziens de consistente systematiek die zij toepast. Haar recepten volgen altijd hetzelfde stramien waardoor je na drie keer al snapt waar je precies mee bezig bent en of het volgens plan verloopt. Andere recepten zijn geen nieuwe hocuspocus, maar varianten op hetzelfde thema. Of je nu zoet of hartig bakt, met meer of minder vocht, met of zonder ei/melk, met of zonder vulling, met veel of weinig water, alles is te volgen en geeft je grip op het bakproces. Dat maakt zij zo duidelijk inzichtelijk. Inderdaad, ze is briljant.quote:Op zaterdag 31 december 2016 14:50 schreef Bleie het volgende:
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
Oh, wat balen! Wat is er misgegaan?quote:Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ggrrrrrrr, pistoletjes totaal misluktt (desem versie). Kreeg er sowieso niet 12 in de oven en had weer eens een tijdsprobleem
wat nietquote:Op zaterdag 21 januari 2017 15:38 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, wat balen! Wat is er misgegaan?
Oh jee. Dan had je ze misschien voor de tweede rijs nog beter in de koelkast kunnen zetten tot je weer terug was. Bij mij was het deeg trouwens niet enorm plakkerig. Toch wat meer meel de volgende keer?quote:Op zaterdag 21 januari 2017 15:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat niet
Eerste rijs ging wel goed, maar vormen lukte niet vanwege enorm plakkerig deeg en voor tweede rijs en bakken had ik net niet genoeg tijd omdat ik weg moest.
Half uurtje tweede rijs gedaan, 20 minuten bakken (redelijk volgens recpt) maar toen warenze nog bizar bleek. Met jas al aan besloten om oven uit te doen en ze in de oven te laten maar het zijn pannenkoeken. Wel smakelijk op zich, net eentje opgeknaagd
tja wel over getwijfeld, maar koelkast methode heb ik in verleden ook al eens geprobeerd met weinig succes. Dan moeten ze zo lang weer op temp komen dat ze uiteindelijk ook weer overrezen (?) zijn. Ik had het wel kunnen halen als ik de autolyse had overgeslagen. Maar ja, ze zagen er bij jou zo lekker uitquote:Op zaterdag 21 januari 2017 15:58 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh jee. Dan had je ze misschien voor de tweede rijs nog beter in de koelkast kunnen zetten tot je weer terug was. Bij mij was het deeg trouwens niet enorm plakkerig. Toch wat meer meel de volgende keer?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |