abonnement Unibet Coolblue
pi_167254729
Leuk een kerststol maken! En de berg vulling er doorheen werken :D

Ik had nog een klein busbroodje gebakken
O+



[ Bericht 0% gewijzigd door Zo-is-dat op 11-12-2016 14:19:19 ]
pi_167254767
Oh die ziet er veel mooierder uit :'(
  zondag 11 december 2016 @ 13:44:36 #163
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_167255371
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 13:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Leuk een kerstol maken! En de berg vulling er doorheen werken :D

Ik had nog een klein busbroodje gebakken
O+

[ afbeelding ]
hoe smaakt dat eigenllijk?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_167255997
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 13:44 schreef sararaats het volgende:

[..]

hoe smaakt dat eigenllijk?
Lekker! Dit is een deels volkoren brood met zaadjes en pitjes.

Gewoon zoals brood smaakt dus, wel iets vaster dan bijvoorbeeld supermarkt brood, lekkerder vooral vind ik :)
pi_167287269
Mn valsspeelbrood :+



Afgelopen zaterdag hadden we kerstmarkt in het dorp waar wij met onze scoutinggroep helpen & een kraampje hebben staan met wat promo-materiaal, maar vooral kampvuur en brood bakken op stokken. De lokale bakker levert dan het deeg en er was nog een bak over, dus daarvan wat meegenomen om thuis te bakken :')
Links gewoon, rechts wat rozijnen door het deeg gekneed.
pi_167377304
:s)
pi_167377974
quote:
Zelfs rauw al om te likkebaarden :9~
Somebody that I used to know
pi_167378076
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:03 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Zelfs rauw al om te likkebaarden :9~
volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven :Y)
pi_167378383
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven :Y)
Waar woon je? O-)
Somebody that I used to know
pi_167378469
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:17 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waar woon je? O-)
:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
pi_167378575
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Waar werk je :+

Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?

Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
Somebody that I used to know
pi_167378707
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?
Google is gewillig. Denk dat ik het wel een keer heb gegeten zonder dat ik wist dat het zo heette. Ik liep vorig jaar rond deze tijd met mijn moeder door Utrecht toen we op de hoek van de Oudegracht langs een (blijkbaar Italiaanse) winkel liepen die buiten liepen te leuren met een stukje cake. Was een typische specialiteit van dat land en lijkt verdacht veel op de gegoogelde plaatjes. Dus zal wel een Panettone zijn geweest.
Somebody that I used to know
pi_167378918
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Verder googelend vind ik een aardig recept voor de Panettone:

http://www.dolcevia.com/n(...)089-panettone-recept
Somebody that I used to know
pi_167378957
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:

Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
filmpje!
Werkt heel goed
pi_167381298
_O- hij is echt giga! Maar wat langer in de oven gelaten want 40 minuten leek me wat kort voor dit bakbeest
recept Levine1
pi_167388734
Heerlijk, computergirl! Wil ik dit weekend ook nog maken, maar dan zonder spijs.
pi_167389494
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 21:30 schreef computergirl het volgende:
_O- hij is echt giga! Maar wat langer in de oven gelaten want 40 minuten leek me wat kort voor dit bakbeest
[ link | afbeelding ]recept Levine1
Mooi!! En zooo lekker! :9 :9 moet ik ook weer eens maken, met de kerst ofzo :Y)
pi_167413097
computergirl. Jij held! Wat een prachtig brood!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_167419941
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 11:06 schreef mascara-klodder het volgende:
computergirl. Jij held! Wat een prachtig brood!
net even eerste plakje geproefd, lekker joh! :Y)
pi_167421360
^O^


Dit is de mijnes. Nog niet geproefd. Best groot ook, voor ons viertjes. Ik denk dat ik hem straks maar vast in plakken snij en dan invries, anders hebben we met kerst oudbakken kerststol...
pi_167421958
Het schijnt dat duitsers al begin december hun stol maken en dan goed verpakt en bijna maand laten rijpen
pi_167422043
Maar dan kan ik niet vast proeven! En we krijgen met ons vieren dat ding nooit in twee kerstdagen op. We zijn bovendien één nacht ook nog uit logeren (hmm, dan kan ik natuurlijk een stuk meenemen, vinden mijn schoonouders vast niet erg).
pi_167422063
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 17:44 schreef Bleie het volgende:
Maar dan kan ik niet vast proeven!
oh op die fiets :+
pi_167422307
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 17:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

oh op die fiets :+
O-)
pi_167453553
De mijne is opgegeten door de collega's
pi_167453911
Werd vast op prijs gesteld!

Die van mij is lekker!
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 16:51:46 #187
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167528680
Ik heb de kerststol ook gemaakt, met wat aanpassingen. Zoals appel in plaats van suiker.



Net klein stukje geprobeerd, smaakt in elk geval prima.
pi_167530397
Appel in stukjes of als appelmoes? Dat eerste lijkt me eigenlijk ook wel lekker door een stol.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 18:39:14 #189
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167530476
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 18:33 schreef Bleie het volgende:
Appel in stukjes of als appelmoes? Dat eerste lijkt me eigenlijk ook wel lekker door een stol.
Kleine stukjes. Leek mij ook lekker en we hebben ze nog steeds uit eigen tuin, dus er doorheen gedaan. Vanavond maar eens kijken of het smaakt. Daar was dat stukje van vanmiddag te klein voor.. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 20:25:39 #190
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167533506
Eerste stuk geproefd. Levine heeft gelijk, dit brood is gruwelijk lekker. Volgend jaar weer 1..
pi_167533678
^O^
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 22:13:47 #192
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167538227
In die stol zit veel melk en aardig wat boter. Kun je die dan ook een paar dagen goed houden? Invriezen lijkt me lastig namelijk. Hoe doen jullie dat?
pi_167539124
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 22:13 schreef qltel het volgende:
In die stol zit veel melk en aardig wat boter. Kun je die dan ook een paar dagen goed houden? Invriezen lijkt me lastig namelijk. Hoe doen jullie dat?
ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.
Duitsers bakken hun stol maand van te voren zoals ik hierboven al een keer schreef
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 22:34:08 #194
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167539215
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2016 22:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.
Duitsers bakken hun stol maand van te voren zoals ik hierboven al een keer schreef
Oh ja, da's waar ook. Dan ga ik me niet ongerust maken, bedankt!
pi_167551807
Ik heb de helft ingevroren, haal ik er morgen uit. Maar ik denk dat het eigenlijk voor ons handiger is om er twee kleine broden van te bakken; dit levert wel erg grote sneetjes op. En anders kun je ze ook altijd nog roosteren, is ook heel erg lekker.
pi_167554821
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade


https://uitdekeukenvanard(...)mini-panettones.html

[ Bericht 16% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 23-12-2016 17:29:02 ]
pi_167554834
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade

[ link | afbeelding ]
Ahhh wat een schatjes! O+
pi_167555020
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 17:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ahhh wat een schatjes! O+
zo luchtig voelen ze dat al die boter en eieren vast niet meetellen voor de calorietjes :+
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 23 december 2016 @ 17:22:21 #199
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167555272
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade

[ link | afbeelding ]
Hm, leuk idee!
pi_167557740
Wat een leukerds! Luchtige calorieën tellen niet hoor. Zeker niet met kerst.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 24 december 2016 @ 16:29:28 #201
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167578895
Ik heb me gewaagd aan vlechtbrood:



en Kaiserbrötchen



Recept is gewoon witbrood, techniek uit Levine 1.

Straks kijken of ik een rechthoekige Pannettone kan maken (bij gebrek aan een tulbandvorm).
pi_167579118
Ik waag mij vandaag aan simultaan bakken, een zuurdesem en berliner knüppel.
Timing is toch weer lastig uit te kienen dus zuurdesem maar even deel van tweede rijs op koude balkon

Edit: slecht plan. Grootste zuurdesem mislukking uit geschiedenis :X
Knüppel wel gelukt, dus we verhongeren niet ;)

[ Bericht 46% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 24-12-2016 20:26:57 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 24 december 2016 @ 20:53:28 #203
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167584347
Mijn Pannettone van de website van Levine.





In plaats van cranberry's krenten genomen, omdat ik geen cranberry's in huis had. Ik weet niet helemaal hoe zo'n ding moet smaken, maar ik had wat meer fruitsmaak verwacht, maar dat kan natuurlijk komen doordat die cranberry's missen.

Oh, en hij had ook een enorme ovenrijs waardoor 1 zijkant wat ontploft eruit ziet. Hij is dus niet geschikt voor heel Holland bakt, maar smaakt prima. :)
pi_167784491
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.



pi_167784539
Oooh, mijn pistoletjes zijn nooit zo mooi *;
pi_167784737
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
pi_167792107
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:50 schreef Bleie het volgende:
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
Ja goed hè ! Zij is echt t geheim om zelf ok zulke toffe resultaten te krijgen O+
pi_167811651
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.


[ Bericht 11% gewijzigd door coucou op 01-01-2017 18:47:46 ]
pi_167811875
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.

[ afbeelding ]

Edit: ik krijg de link van de foto niet goed...
kan ook niet vanuit dropbox, wel imgur of photobucket

Ben je zelf tevreden met het resultaat?
pi_167812120
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.

[IMG]http://i63.tinypic.com/w8tjlu.jpg[IMG]

Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?
pi_167812217
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 18:45 schreef Bleie het volgende:

[..]

Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?
Eindelijk gelukt, ik ben ook niet gewend om veel te posten hier, sorry... Ik heb het brood nog niet geproefd, dus de smaak is nog een verrassing. Voor een eerste keer ben ik in ieder geval wel tevreden met het uiterlijk.
pi_167812228
Ja zie het nu, ziet er idd prima uit!
pi_168126516
Ik weet niet of het interessant wordt maar vanaf as donderdag heeft Robert v Beckhoven een programma over brood
http://www.omroepmax.nl/brood/

Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eeuwenoude voedsel. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem.

Robèrt reist in zes afleveringen door acht verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken). Als het even kan bakt en proeft hij mee met de bijzondere mensen die hij onderweg ontmoet.

Uitzending
Vanaf donderdag 19 januari 2017
22.15 uur, NPO 1
(6 afleveringen)
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 14 januari 2017 @ 13:09:14 #214
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_168126983
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 12:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik weet niet of het interessant wordt maar vanaf as donderdag heeft Robert v Beckhoven een programma over brood
http://www.omroepmax.nl/brood/

Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eeuwenoude voedsel. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem.

Robèrt reist in zes afleveringen door acht verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken). Als het even kan bakt en proeft hij mee met de bijzondere mensen die hij onderweg ontmoet.

Uitzending
Vanaf donderdag 19 januari 2017
22.15 uur, NPO 1
(6 afleveringen)
Dat klinkt interessant, bedankt voor de tip!
pi_168168721
Ik heb weer eens brood gebakken. Volkoren met zaden en pitten, recept van Levine.



pi_168168880
Ziet er gezond uit bleie
Ik heb ook gebakken uit Levine 2 dit weekend, maar niet echt briljant foto materiaal.
Brood met quinoa werd onbedoeld soort van stokbrood omdat hij niet wilde lossen uit de vorm en de Levientjes (zuurdesem versie) wilden niet bijna rijzen. Gelukkig is de combi rozijn, pecan, koekruiden en tarwe altijd wel eetbaar dus maar gewoon in vriezer gegooid
pi_168260188
Ik probeer nu al een tijdje om zelf brood te bakken in de oven. Echter, elke keer is het rauw binnenin. Ik vermoed dat het niet goed genoeg rijst. Ik laat het deeg met gist eerst een hele nacht rijzen, voeg dan nog wat water en meel toe en laat het een paar uur rijzen maar dit is blijkbaar niet goed genoeg. Ik snij dan maar sneedjes af en leg die terug in de oven zodat ze alsnog kunnen bakken.

Het smaakt overigens heerlijk.

Iemand tips hoe ik het wel volledig kan bakken, liefst ook wat luchtiger hoewel het zeker geen baksteen is.
"I can accept failure. I can not accept not trying."
pi_168261232
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 00:13 schreef Schadenfreude het volgende:
Ik probeer nu al een tijdje om zelf brood te bakken in de oven. Echter, elke keer is het rauw binnenin. Ik vermoed dat het niet goed genoeg rijst. Ik laat het deeg met gist eerst een hele nacht rijzen, voeg dan nog wat water en meel toe en laat het een paar uur rijzen maar dit is blijkbaar niet goed genoeg. Ik snij dan maar sneedjes af en leg die terug in de oven zodat ze alsnog kunnen bakken.

Het smaakt overigens heerlijk.

Iemand tips hoe ik het wel volledig kan bakken, liefst ook wat luchtiger hoewel het zeker geen baksteen is.
ook brood dat niet goed rijst blijft niet rauw binnenin.
De temperatuur is te laag of je bakt te kort.

Geef eens details? Wel rececpt gebruik je nu?
pi_168274216
Blijkbaar was een deel van het bericht weggevalen. Dit is mijn recept:

Ik heb een potje met een soort van deeg gekregen van een vriendin dat ik in de koelkast bewaar. Dit werkt als gist (ik weet niet exact hoe dit heet). Als ik bak voeg ik hier 30ml water en 30g wholemeal rye flour aan toe en laat het een aantal uren op de verwarming staan. Daarna haal ik hier twee lepels uit, men deze met 190ml water, 180g wholemeal rye flour en 100g wholemeal spelt flour. Dit laat ik ruim een nacht (16 uur) in de buurt van (niet op) de verwarming staan. Daarna voeg ik nogmaals 190ml water, 200g wholemeal rye flour, 200g spelt flour en een lepel zout toe. Dit zet ik een aantal uren in de oven op 50 graden om te laten rijzen. Daarna gaat het de oven in op 240graden voor zo'n 1,5 uur.

Excuses voor de engelse termen, ik woon in London en weet niet de exacte vertaling. De vriendin van wie ik het gistmengsel heb gekregen heeft mij ook dit recept gegeven maar weet ook niet waarom het bij mij niet en bij haar wel lukt.
"I can accept failure. I can not accept not trying."
pi_168274282
Rijzen op 50 graden :N
Veeeeeeel te warm

Desem moet je de tijd geven maar niet met die temp. Gist gaat dan dood

Probeer deze anders eens, stapje voor stapje uitleg met tijdschema
https://www.weekendbakery(...)tartine-style-bread/

[ Bericht 20% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 19-01-2017 21:29:13 ]
pi_168275082
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:42 schreef Bleie het volgende:
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Prachtig! O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_168276925
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 19:20 schreef Schadenfreude het volgende:
Blijkbaar was een deel van het bericht weggevalen. Dit is mijn recept:

Ik heb een potje met een soort van deeg gekregen van een vriendin dat ik in de koelkast bewaar. Dit werkt als gist (ik weet niet exact hoe dit heet). Als ik bak voeg ik hier 30ml water en 30g wholemeal rye flour aan toe en laat het een aantal uren op de verwarming staan. Daarna haal ik hier twee lepels uit, men deze met 190ml water, 180g wholemeal rye flour en 100g wholemeal spelt flour. Dit laat ik ruim een nacht (16 uur) in de buurt van (niet op) de verwarming staan. Daarna voeg ik nogmaals 190ml water, 200g wholemeal rye flour, 200g spelt flour en een lepel zout toe. Dit zet ik een aantal uren in de oven op 50 graden om te laten rijzen. Daarna gaat het de oven in op 240graden voor zo'n 1,5 uur.

Excuses voor de engelse termen, ik woon in London en weet niet de exacte vertaling. De vriendin van wie ik het gistmengsel heb gekregen heeft mij ook dit recept gegeven maar weet ook niet waarom het bij mij niet en bij haar wel lukt.
Dat is zuurdesem (sourdough). Weet niet of dit recept klopt, maar 50 graden is te warm om te reizen. Ik heb niet veel ervaring met zuurdesem, maar anderen hier wel.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 08:14:32 #223
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168315806
goedemorgen bakkers,

Ik wil voor vanavond 2 broden maken voor bij de soep.
Ik zit zelf te denken aan:

- zongedroogde tomaten en rode ui
- kaas ui

Iemand nog tips voor een goed hartig brood? (met recept, als het kan)
Drop you like an ill, bad habit
pi_168315864
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 08:14 schreef pmponer het volgende:
goedemorgen bakkers,

Ik wil voor vanavond 2 broden maken voor bij de soep.
Ik zit zelf te denken aan:

- zongedroogde tomaten en rode ui
- kaas ui

Iemand nog tips voor een goed hartig brood? (met recept, als het kan)
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1

Kijk hier eens! Top recepten met top uitleg.
^O^
  zaterdag 21 januari 2017 @ 08:39:45 #225
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168316007
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 08:27 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1

Kijk hier eens! Top recepten met top uitleg.
^O^
Goede tip, meteen een bookmark gezet bedankt!
Ik zit nog even rond te neuzen bij Rudolph maar ik heb al wel wat ideen erbij.
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 21 januari 2017 @ 10:35:06 #226
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168317157
Die boeken van Levine, welke zouden jullie het meest aanraden?
Drop you like an ill, bad habit
pi_168317441
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 10:35 schreef pmponer het volgende:
Die boeken van Levine, welke zouden jullie het meest aanraden?
eerst als je niet ervaren bent, de tweede als je al regelmatig bakt
  zaterdag 21 januari 2017 @ 11:40:50 #228
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168318202
hmm ik bak wel af en toe en ken de bakkersformule.
weet hoe ik deeg moet kneden en opbollen

ik ken echter niet alle verschillen in meel en wat dat met de hydratatie doet.
Zo ken ik bijvoorbeeld niet het verschil tussen patent bloem en tarwe bloem (volgens mij is dat er niet)


Moet er maar eens door die boeken heen bladeren dan

zo het eerste afbakken



[ Bericht 37% gewijzigd door pmponer op 21-01-2017 13:35:51 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_168320630
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 11:40 schreef pmponer het volgende:

Zo ken ik bijvoorbeeld niet het verschil tussen patent bloem en tarwe bloem (volgens mij is dat er niet)


[ afbeelding ]
Tarwebloem is een graansoort, met alleen de tarwekern (anders was het meel) en kan van grof tot fijn worden vermalen.

Patentbloem is een malingsgraad van de molen (vrij fijn, met weinig gluten en relatief veel eiwit, dus geschikt voor koekjes, maar minder geschikt voor brood), is meestal van tarwebloem, maar hoeft dus niet per se.

Dat is tenminste wat ik er altijd van heb begrepen.
Somebody that I used to know
pi_168320673
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:42 schreef Bleie het volgende:
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
ggrrrrrrr, pistoletjes totaal misluktt (desem versie). Kreeg er sowieso niet 12 in de oven en had weer eens een tijdsprobleem
pi_168320832
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:50 schreef Bleie het volgende:
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
Haar kracht is mijns inziens de consistente systematiek die zij toepast. Haar recepten volgen altijd hetzelfde stramien waardoor je na drie keer al snapt waar je precies mee bezig bent en of het volgens plan verloopt. Andere recepten zijn geen nieuwe hocuspocus, maar varianten op hetzelfde thema. Of je nu zoet of hartig bakt, met meer of minder vocht, met of zonder ei/melk, met of zonder vulling, met veel of weinig water, alles is te volgen en geeft je grip op het bakproces. Dat maakt zij zo duidelijk inzichtelijk. Inderdaad, ze is briljant.
Somebody that I used to know
pi_168321968
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ggrrrrrrr, pistoletjes totaal misluktt (desem versie). Kreeg er sowieso niet 12 in de oven en had weer eens een tijdsprobleem
Oh, wat balen! Wat is er misgegaan?
pi_168321987
Ik wil trouwens wel weer eens een desem opstarten, maar het probleem zit bij mij altijd in het in leven houden. Ik bak helemaal niet zo vaak, dus bewaar het dan in de koelkast, maar dan gaat het na een tijdje toch dood. Iemand hier tips?
  zaterdag 21 januari 2017 @ 15:47:56 #234
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168322141
zo, klaar voor vandaag



Rozemarijn, tomaatjes (ook zongedroogd), mozzerella, olijf
Drop you like an ill, bad habit
pi_168322170
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 15:38 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh, wat balen! Wat is er misgegaan?
wat niet _O-
Eerste rijs ging wel goed, maar vormen lukte niet vanwege enorm plakkerig deeg en voor tweede rijs en bakken had ik net niet genoeg tijd omdat ik weg moest.
Half uurtje tweede rijs gedaan, 20 minuten bakken (redelijk volgens recpt) maar toen warenze nog bizar bleek. Met jas al aan besloten om oven uit te doen en ze in de oven te laten maar het zijn pannenkoeken. Wel smakelijk op zich, net eentje opgeknaagd
pi_168322324
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 15:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

wat niet _O-
Eerste rijs ging wel goed, maar vormen lukte niet vanwege enorm plakkerig deeg en voor tweede rijs en bakken had ik net niet genoeg tijd omdat ik weg moest.
Half uurtje tweede rijs gedaan, 20 minuten bakken (redelijk volgens recpt) maar toen warenze nog bizar bleek. Met jas al aan besloten om oven uit te doen en ze in de oven te laten maar het zijn pannenkoeken. Wel smakelijk op zich, net eentje opgeknaagd
Oh jee. Dan had je ze misschien voor de tweede rijs nog beter in de koelkast kunnen zetten tot je weer terug was. Bij mij was het deeg trouwens niet enorm plakkerig. Toch wat meer meel de volgende keer?
pi_168322397
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 15:58 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh jee. Dan had je ze misschien voor de tweede rijs nog beter in de koelkast kunnen zetten tot je weer terug was. Bij mij was het deeg trouwens niet enorm plakkerig. Toch wat meer meel de volgende keer?
tja wel over getwijfeld, maar koelkast methode heb ik in verleden ook al eens geprobeerd met weinig succes. Dan moeten ze zo lang weer op temp komen dat ze uiteindelijk ook weer overrezen (?) zijn. Ik had het wel kunnen halen als ik de autolyse had overgeslagen. Maar ja, ze zagen er bij jou zo lekker uit :(
Meh.
Nu gewoon bruin brood aan maken, want ik moet toch iets te eten hebben volgende week :D

Edit:


[ Bericht 13% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 21-01-2017 19:09:18 ]
pi_168336746
Lekkere broden hierboven..

Gisteravond ook een deeg opgestart en gevormd in een rijsmandje. Tweede rijs in de koelkast, zodat ik vandaag (zonder al te veel moeite) een brood kan bakken. Deegtemp. was 6 graden toen het de koelkast uit kwam. Staat nu toch al zo'n twee uur buiten de koelkast te rijzen. Wel bewust wat minder gist gebruikt om het proces beter te kunnen controleren.

Dus een beetje op gevoel dit keer. Planning loopt toch wat in de soep deze ochtend haha.
pi_168351740
In verhouding iets meer bloem dan speltmeel. 66% water. Handje lijnzaad, honing, olijfolie, zout en theelepel instant gist. Rijs in de koelkast lijkt het kruim ook wat 'opener' te maken.



pi_168352079
Ziet er prima uit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')