Ik heb eigenlijk alleen maar voorbeelden gezien van bedrijven de gebruik wisten te maken van zaken die door overheden geregeld waren. Zowel infrastructuur als R&D (zoals nu bij de verkoop van NXP).quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:05 schreef ludovico het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat je kale kapitalisme moet toepassen, maar in markten met complete concurrentie is het wel de brenger geweest van veel welvaart, sowieso is centrale planning ook echt bagger als het neerkomt op de consumptie voor mensen.
Het zal allemaal wel kapitalistisch verklaarbaar zijn, dat heeft met de private kosten te maken, als die kosten gecollectificeerd worden dan krijg je inderdaad van die wantoestanden.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:03 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Serieus niet? Dan moet je echt je ogen open doen. Waarom is het dan zo dat er nog steeds enorm veel bossen gekapt worden, enorm veel water vervuild wordt, duurzame energie decennia tegen gehouden wordt door de olie-industrie, banken geen haarbreed in de weg gelegd wordt (lees het boek van Joris Luijendijk) en nu met de nieuwe handelsverdragen TTIP en CETA word dat alleen nog maar erger.
Waar de "topper" een bonus van 428 miljoen dollar voor krijgt. Bassie Clemmer. Volkomen terecht natuurlijk.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:08 schreef Papierversnipperaar het volgende:
(zoals nu bij de verkoop van NXP)
Dat is niet waar. De fossiele brandstofindustrie krijgt ook subsidie. Dus het mantra van de VVD dat windmolens alleen op subsidie draaien is een halve leugenachtige waarheid.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:09 schreef ludovico het volgende:
maar het is nog steeds duurder dus..
427 miljoen terugheffen met de belasting, jezus man, idiote bedragen...quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:10 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Waar de "topper" een bonus van 428 miljoen dollar voor krijgt. Bassie Clemmer. Volkomen terecht natuurlijk.![]()
NWS / Nederlandse chipmaker NXP voor 43 miljard overgenomen.
Hoe wie wat subsidie?quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:11 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat is niet waar. De fossiele brandstofindustrie krijgt ook subsidie. Dus het mantra van de VVD dat windmolens alleen op subsidie draaien is een halve leugenachtige waarheid.
(En daar komen de gecollectiveerde milieukosten nog bij. )
quote:
quote:
quote:De fossiele energiesector heeft in 2011 voor 623 miljard dollar (ruim 479 miljard euro) aan overheidssubsidies ontvangen. Dit blijkt uit ‘voorzichtige’ schattingen van Global Subsidies Initiative en het Internationaal Energie Agentschap (IEA). De geschatte uitstoot die hiermee ‘gestimuleerd’ is vergelijkbaar met de CO2-uitstoot van 350 miljoen personenauto’s. Ter vergelijking: het Bruto Nationaal Inkomen van Nederland lag in 2007 op 768 miljard dollar. Dit meldt de Amerikaanse denktank Earth Policy op haar website.
waardoor alternatieve energie een stuk duurder lijkt dan het is.quote:Door de subsidies hoeft de consument bijna 25 procent minder te betalen voor fossiele energie, aldus de onderzoekers.
Inderdaad. Het lijkt me dat zo'n overname ook niet helemaal koosjer zou kunnen verlopen als er blijkbaar dit soort belangen spelen en hij zelf achter de onderhandelingstafel heeft gezeten. Wat ongetwijfeld het geval was. Het komt nogal onfris op mij over. Temeer omdat de werknemers blijkbaar niets ontvangen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:14 schreef ludovico het volgende:
[..]
427 miljoen terugheffen met de belasting, jezus man, idiote bedragen...
Sorry hoor, maar dit is de gebruikelijke manier bij overnames en fusies.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Inderdaad. Het lijkt me dat zo'n overname ook niet helemaal koosjer zou kunnen verlopen als er blijkbaar dit soort belangen spelen en hij zelf achter de onderhandelingstafel heeft gezeten. Wat ongetwijfeld het geval was. Het komt nogal onfris op mij over. Temeer omdat de werknemers blijkbaar niets ontvangen.
Dan vind ik de "gebruikelijke manier" niet koosjer.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Sorry hoor, maar dit is de gebruikelijke manier bij overnames en fusies.
Is het ook niet. Als CEO verlaag je de salarissen van je personeel en gooit er een paar uit om de beurskoers op te krikken waarna je na verkoop met een extra dikke bonus op de Bahama's gaat zitten.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:18 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dan vind ik de "gebruikelijke manier" niet koosjer.
Er komt een tijd dat zij hangen op het Binnenhof. Dat hoop ik wel. Er is een omwenteling nodig. Anders wordt dit steeds erger en we gaan het steeds normaler vinden dat we bestolen worden door deze moderne roofridders.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Is het ook niet. Als CEO verlaag je de salarissen van je personeel en gooit er een paar uit om de beurskoers op te krikken waarna je na verkoop met een extra dikke bonus op de Bahama's gaat zitten.
Welja, ik ben tegen subsidies erop op die manier hoor, daar niet van, maar vraag me af of de werkelijkheid zo simpel is als dat artikel doet voorkomen 25% is wel vrij fors.....quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:16 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
waardoor alternatieve energie een stuk duurder lijkt dan het is.
Als je een bron kan vinden mag je hem posten. Alleen maar roepen dat je het niet gelooft koopt niemand iets voor.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:30 schreef ludovico het volgende:
[..]
Welja, ik ben tegen subsidies erop op die manier hoor, daar niet van, maar vraag me af of de werkelijkheid zo simpel is als dat artikel doet voorkomen 25% is wel vrij fors.....
Ik zoek naar procenten maar die kan ik niet vinden. Dat er forse bedragen aan subsidie worden betaalt klopt wel.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als je een bron kan vinden mag je hem posten. Alleen maar roepen dat je het niet gelooft koopt niemand iets voor.
Crony capitalism. Daar ben ik ook zéér op tegen. Dat is dus het probleem zodra je kapitalisme met een grote overheid gaat mengen. Dan krijg je lobbyclubjes en gebruiken bedrijven de overheid om een hand boven hun hoofd te houden.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:06 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Kale kapitalisme zou nog beter zijn dan het systeem dat we nu hebben. Dat is namelijk nog erger door kankergezwellen als banken en multinationals die onze complete maatschappij leegroven en heel weinig terug geven de hand boven het hoofd te houden.
Inderdaad. Helemaal mee eens. Dat is imo HET probleem van de huidige tijd. We moeten echt naar een totaal ander en nieuw soort systeem toe. Zelf ben ik erg onder de indruk van ideeen van iemand als Jacques Fresco.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:56 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Crony capitalism. Daar ben ik ook zéér op tegen. Dat is dus het probleem zodra je kapitalisme met een grote overheid gaat mengen. Dan krijg je lobbyclubjes en gebruiken bedrijven de overheid om een hand boven hun hoofd te houden.
Een subsidie doet iets aan de mogelijke kostprijs van een product als olie, olie is een product in een markt van complete concurrentie, het is dat er grote partijen zijn die in een kartel zitten (opec) dat ze de prijs kunnen beinvloeden.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:16 schreef Papierversnipperaar het volgende:
waardoor alternatieve energie een stuk duurder lijkt dan het is.
Banken en grote bedrijven willen helemaal geen kapitalisme. De consequentie van falen is dan namelijk faillissement. Geen bailouts. Geen risico's afwentelen op de belastingbetaler. Crisissen zullen dan heftiger zijn maar ook van veel kortere duur.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:06 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Kale kapitalisme zou nog beter zijn dan het systeem dat we nu hebben. Dat is namelijk nog erger door kankergezwellen als banken en multinationals die onze complete maatschappij leegroven en heel weinig terug geven de hand boven het hoofd te houden.
Precies. En daarom hebben ze door lobbykracht een soort van mix tussen kapitalisme en socialisme (bailouts etc) gecreeerd wat elke dag erger word door nu weer CETA en TTIPP.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:01 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Banken en grote bedrijven willen helemaal geen kapitalisme. De consequentie van falen is dan namelijk faillissement. Geen bailouts. Geen risico's afwentelen op de belastingbetaler. Crisissen zullen dan heftiger zijn maar ook van veel kortere duur.
Nee.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:11 schreef michaelmoore het volgende:
Het bestaan van bijstand en toeslagen als zorgtoeslag is al een soort van basisinkomen
We hadden zonder robots ook al een relatief luilekkerland kunnen hebben, waarin mensen hard werken omdat ze het leuk vinden of om een levenswerk neer te zetten, maar niet om rond te komen. Maar sinds de jaren 70 is de opbrengst van de vrouwenemancipatie en de technologische ontwikkeling ergens anders terechtgekomen en is er heel veel potentiele welvaart ook nog eens verkwanseld.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 17:04 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Inderdaad. Helemaal mee eens. Dat is imo HET probleem van de huidige tijd. We moeten echt naar een totaal ander en nieuw soort systeem toe. Zelf ben ik erg onder de indruk van ideeen van iemand als Jacques Fresco.
We kunnen ook prima naar een heel ander systeem toe. In principe kunnen we een soort van luilekkerland creeeren waarin de robots het meeste werk doen. Er moet alleen een omslag in denken komen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |