abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:03:27 #205
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_169890098
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Vriendlief kan misschien beter een leuke vriendin gaan zoeken.
Dit, dus.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:05:30 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169890137
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 19:00 schreef RobinOok het volgende:
Ieks nee, niet op bbq of sate van maken.
Waarom dat dan weer niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:06:45 #207
256666 leeell
I know you're lonely
pi_169890164
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 19:00 schreef RobinOok het volgende:
Ieks nee, niet op bbq of sate van maken. Brrrrr. Studentenhuistrauma. Bah bah bah.
Lang sudderen inderdaad.
Loop je daar al zo lang mee? Tijd om jezelf er overheen te zetten.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:12:24 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169890266
Je kan ze natuurlijk ook stoven, lekker kruiden, aanbraden en dan blussen met kriekenbier, wat knoflook, ui en peen erbij, wat mosterd, sudder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169890362
grillen en in de oven zetten met ananas en kaas.
  donderdag 30 maart 2017 @ 20:20:36 #210
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_169891861
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
Lekker marineren in de ketjap,knoflook een beetje olie en bruine suiker en dan gewoon een min of 25 zachtjes bakken. Heerlijk. Ik vind het lekkerder dan haaskarbonade.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 30 maart 2017 @ 20:21:06 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169891875
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom dat dan weer niet?
Taai, vies, vet, zeen, waar je niet omheen kunt eten. En het stinkt.
  donderdag 30 maart 2017 @ 21:57:17 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169894893
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 20:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Taai, vies, vet, zeen, waar je niet omheen kunt eten. En het stinkt.
Taai is onzin, het is lekker, vet smelt uit en geeft smaak. Jezus, wat ben je soms een trut met eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:04:39 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169895187
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?

Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:10:38 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169895382
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?
Door de warmte van de BBQ?
Langzaam garen op de grill waarbij het vet uitsmelt en het vlees smaakvol gaart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:12:33 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169895444
Nou, succes, Nielojram! Smelt ze.
pi_169908336
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?

Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
Ga ze sudderen, hoor R 8-) Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op }) met een blik in d'r bips.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:29:14 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169908448
Mooi zo! Ik krijg graag gelijk. ;)
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:32:05 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169908504
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:21 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Ga ze sudderen, hoor R 8-) Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op }) met een blik in d'r bips.
Is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:32:51 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169908521
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:29 schreef RobinOok het volgende:
Mooi zo! Ik krijg graag gelijk. ;)
Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169908626
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:21 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Ga ze sudderen, hoor R 8-) Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op }) met een blik in d'r bips.
Ideaal voor in de snert.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:58:37 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169909025
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
Hebben & krijgen in dit geval. Dubbel zo fijn.
pi_169909713
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
Voor mij persoonlijk is dat gewoon hetzelfde "ding". Dat is slechts een kwestie van geduld. Een uitstekende eigenschap bij het koken. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169916933
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?

Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
Vet smelt hoor, misschien bedoel je bindweefsel en pezen?
Whatever...
pi_169918340
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 23:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Vet smelt hoor, misschien bedoel je bindweefsel en pezen?
Mevrouw Ook is natuurlijk wel de expert. Dit even zonder ironie en overige dubbele bodems en kruisverbanden voor de verandering.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169929348
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2017 00:19 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mevrouw Ook is natuurlijk wel de expert. Dit even zonder ironie en overige dubbele bodems en kruisverbanden voor de verandering.
Geen idee, maar vet (onder de huid) smelt gewoon in de oven.
Whatever...
pi_169929379
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2017 17:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Geen idee, maar vet (onder de huid) smelt gewoon in de oven.
Ja. Dat valt niet te ontkennen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169942340
Piet, ik ben momenteel bezig om een croquembouche te maken voor vanavond ( O+ ) Morgen heb ik weer een etentje en aangezien ik nogal veel banketbakkersroom over heb, dacht ik: kom, ik maak twee croquembouches: eentje voor vanavond, eentje voor morgen. Maar hoe doe ik dat met de houdbaarheid/versheid?
Ik heb morgen sowieso geen tijd om de soesjes te bakken, dus die maak ik straks nog. Maar eigenlijk zou ik vandaag nog de hele toren in elkaar willen zetten, dus het liefst zou ik de soesjes al willen vullen en de toren in elkaar willen zetten. Kan dat? Blijft dat lekker/vers? Hoe bewaar ik 'm? (in koelkast, buiten koelkast?)

Zo niet, kan ik dan de caramel van vanmiddag voor de eerste toren morgen weer even opwarmen en opnieuw gebruiken? Dan kan ik morgen wel heel makkelijk de soesjestoren nog snel in elkaar zetten en meenemen.
Somebody that I used to know
  zondag 2 april 2017 @ 12:10:58 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169942931
quote:
2s.gif Op zondag 2 april 2017 11:40 schreef Postbus100 het volgende:
Piet, ik ben momenteel bezig om een croquembouche te maken voor vanavond ( O+ ) Morgen heb ik weer een etentje en aangezien ik nogal veel banketbakkersroom over heb, dacht ik: kom, ik maak twee croquembouches: eentje voor vanavond, eentje voor morgen. Maar hoe doe ik dat met de houdbaarheid/versheid?
Ik heb morgen sowieso geen tijd om de soesjes te bakken, dus die maak ik straks nog. Maar eigenlijk zou ik vandaag nog de hele toren in elkaar willen zetten, dus het liefst zou ik de soesjes al willen vullen en de toren in elkaar willen zetten. Kan dat? Blijft dat lekker/vers? Hoe bewaar ik 'm? (in koelkast, buiten koelkast?)

Zo niet, kan ik dan de caramel van vanmiddag voor de eerste toren morgen weer even opwarmen en opnieuw gebruiken? Dan kan ik morgen wel heel makkelijk de soesjestoren nog snel in elkaar zetten en meenemen.
Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169943193
quote:
0s.gif Op zondag 2 april 2017 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.
Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank je :)

[ Bericht 6% gewijzigd door Postbus100 op 02-04-2017 12:54:12 ]
Somebody that I used to know
  zondag 2 april 2017 @ 12:57:35 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169943688
quote:
2s.gif Op zondag 2 april 2017 12:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank je :)
Jep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 april 2017 @ 20:02:20 #231
378192 -mandy-
I am who I am
pi_170174262
Piet,
Je mag me gerust uitschelden voor domme belg, maar is kibbeling ook prima te maken met koolvisfilet?
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  woensdag 12 april 2017 @ 21:20:53 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170177714
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:02 schreef -mandy- het volgende:
Piet,
Je mag me gerust uitschelden voor domme belg, maar is kibbeling ook prima te maken met koolvisfilet?
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 april 2017 @ 21:46:18 #233
378192 -mandy-
I am who I am
pi_170179059
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
Geen idee eigenlijk :7 .
Heb ik weer wat bijgeleerd. Daarom dat ik ook zei, je mag me gerust uitschelden voor domme belg :) , ik ben ook belg van geboorte.

Bedankt voor je antwoord!
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 13 april 2017 @ 13:48:06 #234
414785 sirdanilot
pi_170189644
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 21:46 schreef -mandy- het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk :7 .
Heb ik weer wat bijgeleerd. Daarom dat ik ook zei, je mag me gerust uitschelden voor domme belg :) , ik ben ook belg van geboorte.

Bedankt voor je antwoord!
Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naïef zeg.

Je kunt het overigens wel krijgen van echte kabeljauw maar dan ben je dus een hoop meer geld kwijt en je moet er speciaal om vragen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 april 2017 @ 13:54:12 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170189792
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 13:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naïef zeg.

Je kunt het overigens wel krijgen van echte kabeljauw maar dan ben je dus een hoop meer geld kwijt en je moet er speciaal om vragen.
Laatst nog een discussie over met een collega. Die beweerde dat zijn visboer echt kabeljauw gebruikt voor lekkerbekjes (a 3,50)
Wees hem toen op de prijs van Kabeljauw en dat de visboer er dan op toe legt. Hij bleef eigenwijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170189907
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
:) Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 13 april 2017 @ 14:09:41 #237
414785 sirdanilot
pi_170190152
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 13:59 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

:) Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.
Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van échte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.

Als ze dat niet doen heb je geen goede visboer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 april 2017 @ 14:20:46 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170190367
Je hebt twee dingen
1. De visboer verteld je dat zijn lekkerbekjes of kibbeling van kabeljauw is. Alleen als deze zeer prijzig zijn is het mogelijk correct
2. Je vraagt je visboer een stuk kabeljauw voor je te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170236339
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 14:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van échte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.

Als ze dat niet doen heb je geen goede visboer.
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 15 april 2017 @ 14:33:43 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170237610
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Hij neemt eerder een stuk kabeljauwfilet, a 20-25 euro de kilo en snijdt daar stukken van, in de mix en bakt deze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170238190
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Weinig kans.

Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Whatever...
  zaterdag 15 april 2017 @ 15:13:06 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170238667
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Weinig kans.

Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Dat heet gewoon schelvis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 15 april 2017 @ 15:53:51 #243
414785 sirdanilot
pi_170239283
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Weinig kans.

Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Schelvis. Spreek je moerstaal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170243957
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heet gewoon schelvis.
Ja euh sorry, even het Nederlandse woord kwijt. Spreek te veel Engels lately..
Whatever...
pi_170256790
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 19:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja euh sorry, even het Nederlandse woord kwijt. Spreek te veel Engels lately..
Met je visboer?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_170299726
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170301474
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Wordt in voedsel gebruikt als smaakmaker en vanillevervanger . Vanilleachtig en bevat veel. Coumarine (hooi - achtig).

Beetje ouderwets, vroeger maakten ze er ook boter van oid.
Whatever...
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 april 2017 @ 10:51:49 #248
414785 sirdanilot
pi_170301961
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.

Het is niet 'ouderwets' maar het is een zaad dat uit het Amazonegebied komt (o.a. Brazilië wij kennen het als cumaru). Zij zetten er een geneeskrachtige thee van. Maar ik raad aan niet te veel ervan in één keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte. Dus ik zou b.v. niet een wodka infusen met tonkaboon en dat dan zo opdrinken. Maar je zou dat wel kunnen gebruiken als b.v. een vanillle essence maar dan van tonka.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:01:29 #249
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_170304784
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.

Het is niet 'ouderwets' maar het is een zaad dat uit het Amazonegebied komt (o.a. Brazilië wij kennen het als cumaru). Zij zetten er een geneeskrachtige thee van. Maar ik raad aan niet te veel ervan in één keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte. Dus ik zou b.v. niet een wodka infusen met tonkaboon en dat dan zo opdrinken. Maar je zou dat wel kunnen gebruiken als b.v. een vanillle essence maar dan van tonka.
Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 april 2017 @ 13:02:35 #250
414785 sirdanilot
pi_170304809
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:01 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.
Ja maar heel erg gezond is het niet denk ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:03:54 #251
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_170304844
Je gebruikt er ook geen kilo tonkabonen voor. Een paar (doormiddengesneden) bonen voor de smaak. Stukjes er daarna uitvissen en t is geen probleem.

Tenzij je er liters van wegtikt op een avond, maar dan heb je een groter probleem dan alleen een overdosis tonkaboon.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 18 april 2017 @ 15:58:55 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170308189
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:

[... Maar ik raad aan niet te veel ervan in één keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte.
Cumarine zit ook dadels en in cassia (wat in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)
Cassiakaneel wordt vaak in grote hoeveelheden gebruikt in kaneelbroodjes en andere zoetigheid, hoor je vreemd genoeg nooit het soort waarschuwingen over die mensen graag over tonkabonen vertellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 april 2017 @ 16:01:29 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170308262
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Je kan er ijs mee op smaak brengen, gebak, koekjes, allerlei zoetigheid, pudding, etc.
Het aroma is heel eigen, wordt wel gezien als ipv vanille te gebruiken, maar het is heel mooi van zichzelf qua smaak. Heeft een heel mooi complex aroma.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 april 2017 @ 16:15:15 #254
414785 sirdanilot
pi_170308579
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)
Cassiakaneel wordt vaak in grote hoeveelheden gebruikt in kaneelbroodjes en andere zoetigheid, hoor je vreemd genoeg nooit het soort waarschuwingen over die
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.

Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.

Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 16:25:33 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170308804
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.

Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.

Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
in sommige landen wil men het gebruik van cassia beperken
http://www.telegraph.co.u(...)EU-cinnamon-ban.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')