Ja? Ik ben echt heel groot fan van hem als TV-maker. Plat preferé was leuk, zijn 7 uur durende reportagereeks over de aardappel was geniaal, ik heb in een deuk gelegen om de ongemakkelijke stiltes toen het helemaal niet klikte met de echte cowboys waarmee hij een de prarie op was, maar hij op het laatst wel samen zat te huilen met een enorm stugge cowboy na het draaien van Abba's Fernando. Het koken van mosselen met friet en een triple bij de Japanse Sumo-worstelaars was ook onvergetelijke TV.quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, en hij legt goed uit, heeft oprechte liefde voor mooie ingredienten en eten. En belangrijkste is, hij kan echt vreselijk goed koken, itt tot mensen als Jamie Oliver en Joop Braakhekke vooral
Draadjesvlees is meer een state of mind dan een recept.quote:
Hoe vetter hoe beter, en als je je zorgen maakt over het vet en de kcal, als het uitgesmolten is, heeft het zijn werk gedaan, en kan je het er gewoon vanaf scheppen.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:03 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Draadjesvlees is meer een state of mind dan een recept.
Je moet zeer vette lappen weten te scoren. Mager rundvlees levert uitsluitend teleurstelling op.
Echt vet rundvlees kan je gewoon om 9 uur 's morgens opzetten, even aanbakken met uienringen en dan wijn en tomaat erbij, laurierblaadjes en wat zout. Daarna stoven in een pan met dikke bodem op laag pitje. Schepje suiker. Tegen etenstijd heb je dan superieur draadjesvlees. Ik maak daar meestal chili van.
Inderdaad. Je leest dat bij soep ook wel dat men het vet laat stollen en eraf schept. Ik doe dat overigens nooit. Dat vet wordt gewoon gegeten hier. Het valt me trouwens op dat jij enthousiast bezig bent these days. Dat werkt aanstekelijk. Beter dan ruzie en elkaar van Trollen beschuldigen.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe vetter hoe beter, en als je je zorgen maakt over het vet en de kcal, als het uitgesmolten is, heeft het zijn werk gedaan, en kan je het er gewoon vanaf scheppen.
Bezorg je mooi doorregen sudderlappen of sucade. Zouten en peperen, aanbraden tot mooi bruin.quote:
Ik laat vet ook altijd in de soep.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:16 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Inderdaad. Je leest dat bij soep ook wel dat men het vet laat stollen en eraf schept. Ik doe dat overigens nooit. Dat vet wordt gewoon gegeten hier. Het valt me trouwens op dat jij enthousiast bezig bent these days. Dat werkt aanstekelijk. Beter dan ruzie en elkaar van Trollen beschuldigen.
Met bier komt er vaak een bittertje aan waar de vrouw en de vriendin niet van houden. Ik gebruik altijd rode wijn. Chileense liter huiswijn van de AH.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:17 schreef Tem het volgende:
Maken jullie het ook wel eens met (bok)bier?
Oke, goede tip.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:22 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Met bier komt er vaak een bittertje aan waar de vrouw en de vriendin niet van houden. Ik gebruik altijd rode wijn. Chileense liter huiswijn van de AH.
Klinkt goed!quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bezorg je mooi doorregen sudderlappen of sucade. Zouten en peperen, aanbraden tot mooi bruin.
Blussen met een straffe rode wijn, wat knoflook erbij, blaadje laurier, wat foelie (yeah i know), beetje mosterd( eventueel geel mosterdzaad als je dat hebt) en dan urenlang laten stoven. Als je het zondag wilt eten, zet het zaterdag ochtend op. Laat het de hele dag op een klein pitje stoven en zet het voor je naar bed gaat uit. Lucht zondag het huis zodat alle geur weg is, warm het kort voor het eten op. Doordat je de geur niet meer de hele tijd in je neus hebt smaakt het nog beter.
Dat is een extraatje wat je zonder meer altijd kunt doen. Kan ook met bastognekoek. Je gaat dan op het laatst het teveel aan vocht indikken met een gezellig zoetje.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:40 schreef Tem het volgende:
Morgen aan de slag Ik zie ook veel recepten met ontbijtkoek maar dat is niet noodzakelijk toch? Alleen voor de binding misschien.
Klopt, zo doet Jeroen Meus dat ook. Bakt het vlees eerst aan, haalt het uit de pan en in diezelfde pan verwarmt ie het bier, in zijn geval hij zegt ook precies waarom ie het op die manier doet.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou nooit afblussen. Vocht altijd eerst opwarmen voor je het erbij doet. Kouwe plens = taai vlees.
Ik denk dat dat 1 van de vele kookmisverstanden is. Tenslotte komt dat vlees uit de koeling en is het mogelijk zelfs bevroren geweest. Ik geloof eigenlijk niet dat het van een beetje koud vocht bij toverslag opeens taai wordt. Ik denk eerder dat het van zichzelf dan al taai was en dat je het gewoon minstens 10 uur moet stoven. En een beetje bewerken met wat azijn.quote:
Iedereen heeft natuurlijk zo haar rituelen in de keuken. Maar ik denk niet dat je zeer mals vlees opeens taai maakt door koud vocht. Die taaiheid zijn pezen. En die sla ik kapot met het hamertje. Als er veel pezen in zitten dan heb je te maken met een spier. En dat is mager en bijzonder taai van nature en sowieso niet echt geschikt voor draadjesvlees.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet dat bijna niemand het gelooft en toch gooi ik geen koude plens bij aangebraden vlees. Of het moet echt een scheutje shaoxing zijn, dat meteen verdampt.
Ontbijtkoek is idd om te binden.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:40 schreef Tem het volgende:
[..]
Oke, goede tip.
[..]
Klinkt goed!
Morgen aan de slag Ik zie ook veel recepten met ontbijtkoek maar dat is niet noodzakelijk toch? Alleen voor de binding misschien.
Goed idee! Want dat is altijd mijn probleem met stoofvlees: ik vind het superlekker, maar tegen de tijd dat je het kan eten heb je er eigenlijk al bijna (figuurlijk) je buik van vol...quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lucht zondag het huis zodat alle geur weg is, warm het kort voor het eten op. Doordat je de geur niet meer de hele tijd in je neus hebt smaakt het nog beter.
Toen ik in de keuken werkte had ik savonds laat mijn hoofd zo vol met de geuren dat ik nauwelijks nog wat wilde eten.quote:Op zondag 16 oktober 2016 22:48 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Goed idee! Want dat is altijd mijn probleem met stoofvlees: ik vind het superlekker, maar tegen de tijd dat je het kan eten heb je er eigenlijk al bijna (figuurlijk) je buik van vol...
Noemen ze Sensory satiation. Wordt door sommige mensen gebruikt om af te vallen.quote:Op zondag 16 oktober 2016 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen ik in de keuken werkte had ik savonds laat mijn hoofd zo vol met de geuren dat ik nauwelijks nog wat wilde eten.
Maatje van me werkte in de snackbar. Had ook nooit meer zin in friet. Vraag me af of het voor een gynaecoloog ook zo werktquote:Op zondag 16 oktober 2016 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen ik in de keuken werkte had ik savonds laat mijn hoofd zo vol met de geuren dat ik nauwelijks nog wat wilde eten.
Volgens mij is er geen echt verschil, behalve dan dat je bij sommige vleessoorten duidelijker draden krijgtquote:Op maandag 17 oktober 2016 08:56 schreef Boarderzip het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees? Zelf maak ik graag stoofvlees en gebruik dan rib runderlappen. Stoof in totaal zo'n 3 en half uur. Om alles te binden leg ik na een uur twee boterhammen besmeerd met mosterd met de mosterdzijde op het vlees, laat dit een uur mee stoven en roer het er dan doorheen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |