quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:11 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
http://www.ad.nl/show/spa(...)mie-oliver~a2db6929/
Voor de duidelijkheid, Spanjaarden maken paella van rijst, vlees, vis, schaaldieren, groenten en bonen.
Manuel zal dan wel aan de Catalaanse variant hebben gerefereerd...quote:
Italiaanse is een stuk beter te pruimen.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.
De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Als je hem vergelijkt met de Nederlandse?quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.
De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Ja precies. Ik vind de Nederlandse keuken persoonlijk uitstekend maar ben me ervan bewust dat de Nederlandse keuken eigenlijk gewoon een internationale keuken is. Een groot verschil is in elk geval dat Nederlanders meer kruiden gebruiken dan Spanjaarden.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:27 schreef Farenji het volgende:
[..]
Als je hem vergelijkt met de Nederlandse?
Wàt? Boerenkool met Italiaanse kruiden? Laat ik het maar niet zien, die persoon verdient een acuut nekschot. Dat is te vergelijken met ananas op de pizza, dat vergeven de Italianen je ook nooit.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:25 schreef summer2bird het volgende:
Beetje flauw wel, ik bedoel alsof zij patent hebben op dat gerecht.
Ik bedoel er zijn ook mensen die boerenkool met italiaanse kruiden eten, en ons hoor je toch ook niet gillen?
Het is een eigenaardige combinatie maar mensen mogen lekker koken en eten wat ze zelf willenquote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:32 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
[..]
Wàt? Boerenkool met Italiaanse kruiden? Laat ik het maar niet zien, die persoon verdient een acuut nekschot. Dat is te vergelijken met ananas op de pizza, dat vergeven de Italianen je ook nooit.
Binnen bepaalde grenzen dan toch. Anders kunnen ze worden aangeklaagd voor verkrachting van culturele danwel culinaire tradities.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:34 schreef Strani het volgende:
[..]
Het is een eigenaardige combinatie maar mensen mogen lekker koken en eten wat ze zelf willen
Door wie?quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:36 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
[..]
Binnen bepaalde grenzen dan toch. Anders kunnen ze worden aangeklaagd voor verkrachting van culturele danwel culinaire tradities.
De Bond voor behoud van Nationaal Cultuurerfgoed.quote:
quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:38 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
[..]
De Bond voor behoud van Nationaal Cultuurerfgoed.
Toch apart, twee landen, bijna buurlanden en dan zo'n afwijkende keuken.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:24 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik maak paella altijd met kip en chorizo. Omdat ik geen vis lust. Best lekker hoor.
De Spaanse keuken is best oke, maar gaat snel vervelen. Het zijn ook geen hoogwaardige gerechten zoals in de Italiaanse keuken (die er helemaal niet mee te vergelijken is), maar meer snelle happen, tapas en snacks.
probeer jij maar eens een stamppot te verkopen aan een buitenlanderquote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.
De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Het zou me werkelijk niets kunnen schelen.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:52 schreef Onnoman het volgende:
[..]
probeer jij maar eens een stamppot te verkopen
ik kan daar in de winter enorm van genieten
dat de turk of de italiaan op de hoek dat niet lekker vindt en vervolgens besluit om het recept faliekant te wijzigen en er vervolgens kookboeken internationaal tevoorschijn komen waarin gesproken wordt over "the new dutch stew" waaron het hele idee verkracht wordt.. ben je denk ik ook niet blij
quote:
Spanje heeft in elk geval wel grotere problemen om zich zorgen over te maken, inderdaad.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:59 schreef Mystikvm het volgende:
Ik gooi al jaren chorizo in mijn paella. Stelletje aanstellers daar in Spanje, variëren hoort bij koken.
En dan prak je het ook nog zeker.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:59 schreef Mystikvm het volgende:
Ik gooi al jaren chorizo in mijn paella. Stelletje aanstellers daar in Spanje, variëren hoort bij koken.
Hehe ja precies.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:33 schreef Rezania het volgende:
Dat artikel doet net alsof alle Spanjaarden boos zijn. In werkelijkheid gaat het waarschijnlijk om een paar berichtjes op Facebook.
Anders kom je een keertje lekker eten.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:16 schreef HSG het volgende:
[..]
En dan prak je het ook nog zeker.
Nederlanders kunnen niet koken.
Ja.. Dat kan dus niet hè. Dat zegt 'ie net!quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:39 schreef Mystikvm het volgende:
Anders kom je een keertje lekker eten.
Wij leren hiervan dat zowel kip als chorizo geen vlees zijn!quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:11 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
De Britse tv-kok heeft het gewaagd om in een paellarecept chorizo en kip als ingrediënten op te voeren en dat is hem niet bepaald in dank afgenomen.
(...)
Voor de duidelijkheid, Spanjaarden maken paella van rijst, vlees, vis, schaaldieren, groenten en bonen.
Jouw versie is met een Gelderse rookworst, nieuwe haring en saté-saus of zo?quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:26 schreef -Hildr- het volgende:
Toen ik vroeger een keer op vakantie in Spanje was heb ik paella besteld in een Spaans restaurant. Was totaal oneetbaar, smaakte zeker niet naar de paella die ik hier altijd eet. Maar misschien ben ik gewoon een lompe Hollandse boer.
Volgen de vorige uitbater van het restaurant in mijn ouders dorp is kip ook een vegetarisch gerecht.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:44 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Wij leren hiervan dat zowel kip als chorizo geen vlees zijn!
Morgen maar weer eens vegetarisch eten![]()
hehequote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:51 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Jouw versie is met een Gelderse rookworst, nieuwe haring en saté-saus of zo?
Gehaktballetjes, gerookte paling en mayonaisse?
(zo niet, dan zou ik je geen lompe boer willen noemen)
Och jee. Onder welke piedra zit jij dan, dat je daar niet lekker kunt eten?quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.
De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Onder de tweede van links.quote:Op dinsdag 11 oktober 2016 16:48 schreef Ringo het volgende:
[..]
Och jee. Onder welke piedra zit jij dan, dat je daar niet lekker kunt eten?
quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:46 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Toch apart, twee landen, bijna buurlanden en dan zo'n afwijkende keuken.
Ehhh... niet wereldberoemd?quote:Op dinsdag 11 oktober 2016 23:28 schreef Strani het volgende:
Onder de tweede van links.
Nee, het kan wel maar dan zit je toch meer met tapas, en dat kan ook niet elke dag
En het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, dat geef ik toe. Maar dat de Spaanse keuken niet echt wereldberoemd is, begrijp ik.
Over de paella. Geen chorizo, gvd. (En ook geen trema op de ë.)quote:
Toch beduidend beter dan de Hollandse.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.
De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |