Het feit dat een loterij winstgevend is vertelt ons dat er blijkbaar wordt voorzien in de behoefte die mensen hebben om te gokken. Dus ja, nuttig.quote:Op donderdag 29 september 2016 22:03 schreef Postbus100 het volgende:
De meeste banen hebben nut, op wat voor manier dan ook.
Maar er zijn banen die ik echt niet snap. Neem een Gaston van de Postcodeloterij (en alle medewerkers van zo'n loterij). Missen wij het als er geen loterij is? Nee (behalve de kansspelbelasting).
Acquisitie vind ik ook zoiets, maar goed, daar zit wel geld natuurlijk.
quote:Op donderdag 29 september 2016 19:32 schreef hottentot het volgende:
[..]
Bandenplakker bij wielerkoersen?
Dus het testen van software op functioneel niveau? Software testen lijkt mij verder zeker wel onmisbaar aangezien bugs veel schade kunnen aanrichten, en zelfs mensenlevens kosten.(e.g. Toyota schandaal)quote:Op donderdag 29 september 2016 21:40 schreef lyolyrc het volgende:
Functie: Softwaretester.
Nuttig: Ja, want ik controleer of de developers hun werk goed hebben gedaan. Dat wil zeggen hebben ze gebouwd wat de klant vraagt en voldoet dat ook aan (ongeschreven) normen. Ik kijk daarbij verder dan de developers, die (ongewild) verblind raken door het idee dat ze in hun hoofd hebben. Ook denk ik soms mee bij het opstellen van een functioneel ontwerp.
Leuk: Mwah, regelmatig niet. Het kan behoorlijk eentonig zijn, zeker als ik applicaties moet testen die ik al veel vaker heb gezien, of als ik een hoop schrijfwerk heb te doen. Ook kan ik eigenlijk moeilijk stilzitten op een stoel.
ja wat zou je anders moeten doen? Pils drinken?quote:Op donderdag 29 september 2016 20:58 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nee? Je zou dan dagelijks met je tasje vuilnis naar de vuilstort fietsen?
Maar wel één van de vakgebieden die op de nominatie staan sterk uitgedund te worden. Wanneer ik kijk wat we met testautomatisering nu al kunnen bereiken zal de hoeveelheid hardcore testers in de toekomst bij ons maximaal 10% van het huidige aantal zijn.quote:Op vrijdag 30 september 2016 01:47 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Dus het testen van software op functioneel niveau? Software testen lijkt mij verder zeker wel onmisbaar aangezien bugs veel schade kunnen aanrichten, en zelfs mensenlevens kosten.(e.g. Toyota schandaal)
Klopt, wij testen ook alles gewoon met een goede CI inrichting. Komt geen tester meer aan te pas.quote:Op vrijdag 30 september 2016 09:51 schreef mcmlxiv het volgende:
[..]
Maar wel één van de vakgebieden die op de nominatie staan sterk uitgedund te worden. Wanneer ik kijk wat we met testautomatisering nu al kunnen bereiken zal de hoeveelheid hardcore testers in de toekomst bij ons maximaal 10% van het huidige aantal zijn.
Kortom nuttig maar inmiddels grotendeels vervangbaar (in tegenstelling tot vuilnismannen)
Ja maar het gaat ook om nut voor het bedrijf.quote:Op vrijdag 30 september 2016 06:07 schreef Mainport het volgende:
Maatschappelijk nut is niet hetzelfde als nut voor de markt. Er zijn veel banen en bedrijven die niets bijdragen aan de wereld en veel geld opbrengen, en er zijn beroepen die belangrijk zijn (vuilnisman, verpleegster) maar weinig opbrengen omdat de markt er niet in voorziet.
Van receptionist tot it-er, zeg maar?quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:13 schreef Mishu het volgende:
Sowieso is de mens een homo universalis, waarom niet mensen trainen om alle functies in het bedrijf te kunnen doen? Lijkt dat dat veel meer voldoening geeft.
Waarom niet? Ik heb zelf als receptionist gewerkt maar heb ook eens een website gemaakt voor mijn eigen potentiële startup.quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:16 schreef Copycat het volgende:
[..]
Van receptionist tot it-er, zeg maar?
Dat lijkt mij een van de meest bevredigende beroepen ooit. Heerlijk al dat vuil wegquote:Op vrijdag 30 september 2016 12:29 schreef Charged het volgende:
Mijn baan nut?
Ja,ik denk het wel.
Gevelreiniging/graffiti verwijdering.
Vervangbaar? Ja,iedereen is vervangbaar al heb ik me door de jaren heen wel een specialisme aangeleerd door me met name op gevoelige ondergronden te richten. (monumentale panden,kalkzandsteen,mergel)
Al voelt het soms als vechten tegen de bierkaai en veel mensen zien het toch een beetje als een minderwaardig beroep.
Jammer,maar het zorgt voor brood op de plank.
Nou ... ik huur toch echt een kenner in als ik technische problemen heb en ook heb ik een accountant en een webbouwer. Schoenmaker blijf bij je leest. Wat heb je aan overal een beetje vaag iets van weten? Dat wordt gedoe in de marge.quote:Op vrijdag 30 september 2016 13:09 schreef Mishu het volgende:
Waarom niet? Ik heb zelf als receptionist gewerkt maar heb ook eens een website gemaakt voor mijn eigen potentiële startup.
Eenmanszaken doen toch ook zoveel mogelijk zelf?
Ik vind het helpen van mensen aan een baan en het vervullen van een vacature voor een bedrijf door een geschikte kandidaat juist wel waardevol. Mensen, mankracht, dat zijn de meest waardevolle middelen van een bedrijf. Bij menig vacature kan het selecteren van de juiste personen een wezelijk verschil maken voor de continuiteit en succes van een bedrijf.quote:Op donderdag 29 september 2016 23:09 schreef Azpilicueta het volgende:
Ik werk als intercedent en mijn werk is niet echt van toegevoegde waarde. Maar dat interesseert mij verder ook niet aangezien ik wel mijn eigen levensbehoefte mee kan voorzien
een website bouwen is natuurlijk wel wat anders dan een hele ict omgeving waar een bedrijf op moet draaienquote:Op vrijdag 30 september 2016 13:09 schreef Mishu het volgende:
[..]
Waarom niet? Ik heb zelf als receptionist gewerkt maar heb ook eens een website gemaakt voor mijn eigen potentiële startup.
Eenmanszaken doen toch ook zoveel mogelijk zelf?
Zou je denken van wel,ja.quote:Op vrijdag 30 september 2016 13:10 schreef Mishu het volgende:
[..]
Dat lijkt mij een van de meest bevredigende beroepen ooit. Heerlijk al dat vuil weg
Zijn zelfs filmpjes van op YouTube
Toch is de medische wetenschap één van de weinige wetenschappen waar nog iets bestaat van academische vrijheid om te onderzoeken. Kij ik naar m' eigen vakgebied, dan is onderzoek óf wegbezuinigd, óf vercommercialiseerd en daardoor ook gemarginaliseerd.quote:Op vrijdag 30 september 2016 09:30 schreef Dally het volgende:
Ik ben medisch bioloog/ biochemicus, ik onderzoek hoe ons lichaam werkt op moleculair niveau (DNA, eiwitjes, cellen). Het maakt de ontwikkeling van geneesmiddelen een stuk makkelijker en efficiënter als je weet waar je nou eigenlijk ingrijpt.
Klinkt super belangrijk en dat is het ook, maar er gaat zo veel geld en tijd zitten in zelfs de allerkleinste ontdekkingen dat je je soms weleens afvraagt of dat het wel waard was. Wat heeft het voor nut om precies te weten hoe dat ene eiwit werkt? Zo'n detail ontdekken en publiceren kost netto (werknemer + materialen) al gauw 0,5 - 1 miljoen euro. Het wordt wel gepubliceerd in prima tijdschriften en geciteerd door andere wetenschappers maar het voelt af en toe zo zinloos omdat het echte nut zich pas op lange termijn laat zien.
Waarom stress? Moet je snachts werken ofzo?quote:Op vrijdag 30 september 2016 13:27 schreef Charged het volgende:
[..]
Zou je denken van wel,ja.
Maar toch,gemiddeld gaat een uitvoerende "maar 5 jaar mee"..dan houden ze het voor gezien.
'T is ook geen gemakkelijk beroep,sloopt je sociale leven,chemische troep,stress enz,maar goed dat is offtopic.
Doe het inmiddels dik 9 jaar,mijn vorige beroep was eigenlijk meer nutteloos.
Openingstijden winkels,opleveringen bouw,inpandige werkzaamheden.quote:Op vrijdag 30 september 2016 14:18 schreef Mishu het volgende:
[..]
Waarom stress? Moet je snachts werken ofzo?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |