Tru, rechten is echter in essentie grote lappen text doorspitten en daar de relevante feiten uithalen en theorie die je hebt gestampt die lang niet altijd logisch is toepassen. Ben geen lezer en dan houd het bij rechten al snel op, vraag me alleen af in hoeverre informatica of economie studeren een oplossing daarvoor is vandaar dat ik nog even blijf.quote:Op donderdag 29 september 2016 23:44 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
;
Een stuk enthousiaster dan jij. Maar goed, zoals eerder gezegd worden sommige dingen pas interessant als je wat dieper in de materie zit. Eerst moet je een beetje doorhebben hoe dingen globaal zitten. Wat later zie je dat er verschillende interpretaties rondgaan of dat er discussie gaande is binnen de literatuur. Pas op het moment dat je je eigen mening gaat vormen (en verdedigen) over deze zaken wordt het echt interessant.
Ook heb je vers vanaf de middelbare school vaak geen (goed) beeld van wat je je bij bepaalde rechtsgebieden moet voorstellen. Wie weet verbaas je jezelf door iets wat je voorheen had afgeschreven als doodsaai, eigenlijk fantastisch interessant te vinden.
Mocht het niet zo zijn, dan is het ook zeker geen schande om van studie te wisselen. In het eerste halfjaar van mijn opleiding is ongeveer 1/3e van de starters afgehaakt. Wij hadden dan nog zo'n harde knip bij februari, waarbij je door vóór februari te stoppen nog een deel van je stufi terug kreeg. Maar dat zal tegenwoordig anders zijn.
Ik vond de eerste paar vakken eigenlijk ook weinig aan. Maar naarmate je verder komt wordt het juist leuker. Misschien eerst eens kijken wat je van Inleiding Belastingrecht vindt?quote:Op donderdag 29 september 2016 23:10 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Plan b is duaal accounting of informatica. Vind het echt heel boring tot nu en ben iemand die praktisch ingesteld is, wil leren door de toen en niet door droge theorie te stampen, vooral niet indien het theorie betreft waarvan je weet dat je er niets aan hebt zoals al die theorietjes over rechtsfilosofie. Rechten is dan geen goede optie.
Wel moet er opgemerkt worden dat veel personen irw saai vinden, volgend bloc eerste positiefrechtelijke courses dus dat is wellicht toffer.
Ben nu bezig met annotatie en vind dat echt boring en veel gedoe dus grote chance dat alsnog uitschrijf, wacht nog even af.
Hoe zat jij erin in het begin?
Maar als je geen lezer bent is Rechten idd geen geschikte studie voor je. Want bij Notarieel en Fiscaal is het niet anders. Als ik jou was zou ik het nog even aankijken, meeste begin is niet echt het meest spannende namelijk, zoals ik in de vorige post zei. Het werd voor mij pas wat levendiger in semester 2, bij Strafrecht, Internationaal en Europees Recht en Belastingrecht. Vond ik een stuk boeiender dan Staats- en Bestuursrecht en Encylopedie van de Rechtswetenschap, waar we mee begonnen.quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:11 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Tru, rechten is echter in essentie grote lappen text doorspitten en daar de relevante feiten uithalen en theorie die je hebt gestampt die lang niet altijd logisch is toepassen. Ben geen lezer en dan houd het bij rechten al snel op, vraag me alleen af in hoeverre informatica of economie studeren een oplossing daarvoor is vandaar dat ik nog even blijf.
Ga het idd nog even afwachten want ben weliswaar geen echte lezer, vraag is echter in hoeverre andere opleiding gaan volgen daarvoor een oplossing is want bij iedere academische alfa- of gammaopleiding moet veel worden gelezen.quote:Op vrijdag 30 september 2016 09:00 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Maar als je geen lezer bent is Rechten idd geen geschikte studie voor je. Want bij Notarieel en Fiscaal is het niet anders. Als ik jou was zou ik het nog even aankijken, meeste begin is niet echt het meest spannende namelijk, zoals ik in de vorige post zei. Het werd voor mij pas wat levendiger in semester 2, bij Strafrecht, Internationaal en Europees Recht en Belastingrecht. Vond ik een stuk boeiender dan Staats- en Bestuursrecht en Encylopedie van de Rechtswetenschap, waar we mee begonnen.
Dat is bij uva pas in laatste bachelorjaar.quote:Op vrijdag 30 september 2016 08:58 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Ik vond de eerste paar vakken eigenlijk ook weinig aan. Maar naarmate je verder komt wordt het juist leuker. Misschien eerst eens kijken wat je van Inleiding Belastingrecht vindt?
Prutuni is het ook he.quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:08 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Dat is bij uva pas in laatste bachelorjaar.
ligt aan persoon, zou zelf liever wat onzinvakken ingewisseld hebben voor fiscale vakken. als je met zo min mogelij moeite een fiscale bachelor wil halen is uva wellicht wel een pretuni want velen zeggen dat fiscale vakken lastiger zijn dan civiele en hier is zelfs fiscale bachelor bijna volledig niet-fiscaal, eerst maar eens deze course afronden en die annotatiequote:
Het is maar net wat je ligt natuurlijk. Manier van denken bij fiscaal en civiel is heel anders. Als je echt graag fiscaal wilt doen zou je kunnen overwegen over te stappen, bijvoorbeeld naar Leiden. Daar krijg je in je eerste jaar Inleiding Belastingrecht en in jaar 2 begin je direct met het vak Directe Belastingen I (Inkomstenbelasting). Pittig vak, maar dan heb je wel gelijk een goed beeld.quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:17 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
ligt aan persoon, zou zelf liever wat onzinvakken ingewisseld hebben voor fiscale vakken. als je met zo min mogelij moeite een fiscale bachelor wil halen is uva wellicht wel een pretuni want velen zeggen dat fiscale vakken lastiger zijn dan civiele en hier is zelfs fiscale bachelor bijna volledig niet-fiscaal, eerst maar eens deze course afronden en die annotatie.
Wilde dat eerst doen maar wil eerst dit jaar hier afronden want het zou beetje vreemd zijn om dat overstappen te regelen en vervolgens alsnog zeggen dat ik me uitschrijf.quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:19 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Het is maar net wat je ligt natuurlijk. Manier van denken bij fiscaal en civiel is heel anders. Als je echt graag fiscaal wilt doen zou je kunnen overwegen over te stappen, bijvoorbeeld naar Leiden. Daar krijg je in je eerste jaar Inleiding Belastingrecht en in jaar 2 begin je direct met het vak Directe Belastingen I (Inkomstenbelasting). Pittig vak, maar dan heb je wel gelijk een goed beeld.
Valt erg mee. Sowieso heeft fiscaal een stuk minder schrijfvakken dan Rechten. Bij Rechten heb je hier nog het vak Rechtsfilosofie in jaar 3, dat is tien weken lang een essay per week inleveren van ongeveer 1000 woorden geloof ik. In de master Rechten krijg je Practicum en Privatissimum, dan moet je vijf weken lang iedere week een essay van 1200-1800 woorden inleveren, met voetnoten en alles. Bovendien is er in de master een kans dat je van te voren niks weet van het onderwerp.quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:23 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Komt annotaties e.d. schrijven veelvuldig aan bod in Leiden of algemeen in de rechtenopleiding?
Wilde dat eerst doen maar wil eerst dit jaar hier afronden want het zou beetje vreemd zijn om dat overstappen te regelen en vervolgens alsnog zeggen dat ik me uitschrijf.
Waarom moet dat schrijfvak over rechtsfilosofie gaanquote:Op vrijdag 30 september 2016 12:27 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Valt erg mee. Sowieso heeft fiscaal een stuk minder schrijfvakken dan Rechten. Bij Rechten heb je hier nog het vak Rechtsfilosofie in jaar 3, dat is tien weken lang een essay per week inleveren van ongeveer 1000 woorden geloof ik. In de master Rechten krijg je Practicum en Privatissimum, dan moet je vijf weken lang iedere week een essay van 1200-1800 woorden inleveren, met voetnoten en alles. Bovendien is er in de master een kans dat je van te voren niks weet van het onderwerp.
Als je Fiscaal doet valt het wel mee, dan heb je in je derde jaar een schrijfvakje wat je voorbereidt op de scriptie, dat bestaat uit een essay over een rechtsfilosofisch onderwerp. In je master heb je nog twee schrijfvakken (eentje over beleid en eentje waarin je o.a. een annotatie schrijft) die niet zo moeilijk zijn. Maar als jurist schrijf je dan ook meer stukken in de praktijk dan als fiscalist.
Filosofisch is misschien niet helemaal het juiste woord, meer belastingtheoretisch. Het vak heet ook Theorie van het Belastingrecht. Er zit wel iets filosofisch in, maar de onderwerpen variëren van John Locke tot progressie in belastingheffing. In ieder geval hoeft het geen verkapt Rechtsfilosofievak te zijn als je het juiste onderwerp kiest.quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:33 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Waarom moet dat schrijfvak over rechtsfilosofie gaan. Heb rechtsfilosofie nu als onderdeel van irw en wat is dat boring zeg
maargoed een aantal malen schrijven is nog wel te overzien. Moet nu vier weken achtereenvolgens een annotatie inleveren van 1600-2000 woorden. Tof om te weten dat dat meer iets civiel-juridisch is dan fiscaal.
Is er iets dat je wel leuk vindt aan je opleiding?quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:33 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Waarom moet dat schrijfvak over rechtsfilosofie gaan. Heb rechtsfilosofie nu als onderdeel van irw en wat is dat boring zeg
maargoed een aantal malen schrijven is nog wel te overzien. Moet nu vier weken achtereenvolgens een annotatie inleveren van 1600-2000 woorden. Tof om te weten dat dat meer iets civiel-juridisch is dan fiscaal.
Wanneer ga jij weer eens schrijven?quote:Op vrijdag 30 september 2016 13:27 schreef eriksd het volgende:
[..]
Is er iets dat je wel leuk vindt aan je opleiding?
uva'er gespot.quote:Op vrijdag 30 september 2016 12:18 schreef eriksd het volgende:
Toch opmerkelijk dat de grootste prutsers altijd het hoogste woord voeren in die zinloze universiteitsdiscussies.
niet echt.quote:Op vrijdag 30 september 2016 13:27 schreef eriksd het volgende:
[..]
Is er iets dat je wel leuk vindt aan je opleiding?
waarom heb je dan überhaupt voor rechten gekozen, dat weet je toch van tevorenquote:Op vrijdag 30 september 2016 00:11 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Tru, rechten is echter in essentie grote lappen text doorspitten en daar de relevante feiten uithalen en theorie die je hebt gestampt die lang niet altijd logisch is toepassen. Ben geen lezer en dan houd het bij rechten al snel op, vraag me alleen af in hoeverre informatica of economie studeren een oplossing daarvoor is vandaar dat ik nog even blijf.
Gewoon je boeken meenemen? Of aantekeningen?quote:Op vrijdag 30 september 2016 14:03 schreef MaJo het volgende:
[..]
waarom heb je dan überhaupt voor rechten gekozen, dat weet je toch van tevoren
Ik ga 4 weken missen wegens vakantie, dat wordt bikkelen als ik terugkom
Vakantie is vakantiequote:Op vrijdag 30 september 2016 14:17 schreef Accursius het volgende:
[..]
Gewoon je boeken meenemen? Of aantekeningen?
Ben bezig.quote:Op vrijdag 30 september 2016 13:50 schreef Yreal het volgende:
[..]
Wanneer ga jij weer eens schrijven?
Gewoon samenvatting kopenquote:Op vrijdag 30 september 2016 00:11 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Tru, rechten is echter in essentie grote lappen text doorspitten en daar de relevante feiten uithalen en theorie die je hebt gestampt die lang niet altijd logisch is toepassen. Ben geen lezer en dan houd het bij rechten al snel op, vraag me alleen af in hoeverre informatica of economie studeren een oplossing daarvoor is vandaar dat ik nog even blijf.
Wat een levenquote:Op vrijdag 30 september 2016 14:28 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Heb nu even geen honger meer, later vandaag nog ff broodjes hamburger maken.
viesdikquote:Op vrijdag 30 september 2016 14:28 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Heb nu even geen honger meer, later vandaag nog ff broodjes hamburger maken.
Geen Euroknallers?quote:Op vrijdag 30 september 2016 14:28 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Heb nu even geen honger meer, later vandaag nog ff broodjes hamburger maken.
Dat zie je tzt wel.quote:Op vrijdag 30 september 2016 15:08 schreef Yreal het volgende:
[..]
Wat voor baanbrekende materie gaat er deze keer uit uw pen vloeien?
Het boek gaat meequote:Op vrijdag 30 september 2016 14:17 schreef Accursius het volgende:
[..]
Gewoon je boeken meenemen? Of aantekeningen?
quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 15:08 schreef IDkaart het volgende:
Ik zie dat je aan de VU de master Fiscaal Recht kunt volgen zonder de juiste bachelor? Weet iemand hoe dat zit? Aan de EUR doet men massaal Fiscaalrechtelijke vakken naast Rechtsgeleerdheid.
Maar dat is dus helemaal niet nodig als je de master wilt volgen?
Aan de RU is de constructie vergelijkbaar. Heb daar een stuk belastingrecht gevolgd zodat ik in ieder geval ooit, mocht het heel raar lopen, fiscaal recht zou kunnen gaan volgenquote:Toelatingseisen
Wil je aan de master Fiscaal recht deelnemen? Dan heb je een afgeronde wo-bachelor Rechtsgeleerdheid of Notarieel recht nodig, met:
Minimaal 9 EC aan (bedrijfs)economische vakken
Een inleidend vak belastingrecht (6 EC)
Klopt, dat kan op sommige universiteiten. Maar zoals je misschien had gemerkt moet je dat niet willen.quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 15:08 schreef IDkaart het volgende:
Ik zie dat je aan de VU de master Fiscaal Recht kunt volgen zonder de juiste bachelor? Weet iemand hoe dat zit? Aan de EUR doet men massaal Fiscaalrechtelijke vakken naast Rechtsgeleerdheid.
Maar dat is dus helemaal niet nodig als je de master wilt volgen?
Hangt van de universiteit af. In Leiden kun je bijv. niet de master Fiscaal doen met een bachelor Rechten. Idem voor Rotterdam, Tilburg en Groningen.quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 15:08 schreef IDkaart het volgende:
Ik zie dat je aan de VU de master Fiscaal Recht kunt volgen zonder de juiste bachelor? Weet iemand hoe dat zit? Aan de EUR doet men massaal Fiscaalrechtelijke vakken naast Rechtsgeleerdheid.
Maar dat is dus helemaal niet nodig als je de master wilt volgen?
Oke. Jammer maar begrijpelijk. Kom je dan naar Leiden voor fiscaal? Of ga je helemaal een andere kant op?quote:
Ga iets heel anders doen, aan de ene kant wil ik het nog wel een chance geven maar had al vanaf eerste college twijfels en die zijn niet vermindert gedurende afgelopen maand, net bezig met annotatie en vind hetgeen juridische wetenschap om draait gewoon echt niet tof. Veel lezen, veel stampen, heel formele taal terwijl dat niet nodig is enzo, vind rechten gewoon te theoretisch.quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 20:12 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Oke. Jammer maar begrijpelijk. Kom je dan naar Leiden voor fiscaal? Of ga je helemaal een andere kant op?
Jammer, succes met zoeken. Het is inderdaad allemaal vrij theoretisch en dat zal ook niet snel veranderen, tenzij je stage gaat lopen of iets dergelijks. Ben benieuwd wat het gaat worden.quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 20:20 schreef Ashqelon het volgende:
[..]
Ga iets heel anders doen, aan de ene kant wil ik het nog wel een chance geven maar had al vanaf eerste college twijfels en die zijn niet vermindert gedurende afgelopen maand, net bezig met annotatie en vind hetgeen juridische wetenschap om draait gewoon echt niet tof. Veel lezen, veel stampen, heel formele taal terwijl dat niet nodig is enzo, vind rechten gewoon te theoretisch.
Om de vraag te beantwoorden: volgens mij kun je alleen instromen in jaar 1 van een bachelorstudie in september. Alleen voor masters geldt dat het meestal ook in februari kan.quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 20:44 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Kun je nog gemakkelijk instromen bij een andere opleiding?
nop, vandaar nog even afwachten, het is niet alsof iets nuttigers te doen heb na uitschrijving. door die annotatie heenkomen is niet eenvoudig tho, friggin negentig pagina text.quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 20:44 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Kun je nog gemakkelijk instromen bij een andere opleiding?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |