abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_165470668
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja nee nou ja.. ik weet niet wat er zoal op de markt is..
Zou prima gemaakt kunnen worden denk ik..
Kip(beter gezegd vlees) met of zonder bot is een wereld van verschil in smaak.. Als de kip zonder vlees dan zo goed zou zijn ben ik ook wel benieuwd natuurlijk..
Ik blijf het een beetje de saromapudding/karton met een smaakje vinden in mijn gedachte..
Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik :+
pi_165470677
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja dat weet ik toch ook heulemaal niet? Ik vind het maar vreemd om voedsel onherkenbaar te maken.. :P
Och ze hadden ook vierkante burgers kunnen maken, maar die passen lastig op een broodje :D
  woensdag 21 september 2016 @ 14:07:16 #178
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470690
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:01 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Ik denk dat smaak het minst relevant is in een discussie over ethiek...

Ik denk echter wel dat ik kipmasala kan maken die jij ook lekker vindt :)
Ja dat is niet zo moeilijk.. ik ben een alleseter.. en het liefst net even te veel als het lekker is...
Maar ik heb dan liever iets wat geen kip heet als het geen kip is..
Hoeft het niet minder lekker om te zijn.. maar het is gewoon iets anders..
pi_165470706
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef FANN het volgende:

[..]

Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik :+
Is meestal idd zo ;)

Zelf vind ik die kipstukjes van de vega slager wel lekker en een kaasschnitzel gaat er ook wel in. Verder eigenlijk nog niets tegen gekomen wat ik echt lekker vond, wat dus een meerwaarde bij mijn eten was.

Maar goed, ik eet een paar dagen per week wel vlees/vis/gevogelte, dus hoef ook niet te kijken naar vervangers. Dan is het vaak makkelijker en lekkerder om gewoon iets te maken waar het vlees/vervanger gewoon niet bij nodig is, geen meerwaarde heeft.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:09:22 #180
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_165470724
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:02 schreef erodome het volgende:

[..]

Omdat geen vlees meer willen eten wat anders is dan vlees niet lekker vinden.
Persoonlijk vind ik het meestal vooral teleurstellend, dus eet ik liever geen vleesvervangers.
Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?

En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.

Maar kipstuckjes? Serieus?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_165470747
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:07 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja dat is niet zo moeilijk.. ik ben een alleseter.. en het liefst net even te veel als het lekker is...
Maar ik heb dan liever iets wat geen kip heet als het geen kip is..
Hoeft het niet minder lekker om te zijn.. maar het is gewoon iets anders..
Die namen maken het vooral makkelijker te verkopen, vooral ook omdat mensen dan weten waarvoor ze het kunnen gebruiken. De smaak ligt er ook bij in de buurt, soms wat mislukt, soms verdomd goed gelukt.

Een burger is trouwens niet perse vlees, een hamburger wel. Dus een notenburger bv probeert geen vleesnaam aan te nemen, het is wat het is, een burger gemaakt van noten en dat zegt de naam dus vrij letterlijk.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165470782
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:09 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?

En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.

Maar kipstuckjes? Serieus?
Omdat het qua smaak ook in die lijn ligt, er is gepoogd (en bij die kipstukjes zijn ze daar erg goed in geslaagd) om de structuur en smaak van kipstukjes te benaderen.
Het is niet noodzakelijk, maar maakt het wel erg makkelijk voor veel mensen.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:13:26 #183
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470794
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef FANN het volgende:

[..]

Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik :+
Vast wel.. maar tot nu toe is dat nog nooit iemand gelukt.. (vooral ook om de beleving die ik krijg als iemand zegt dat het vlees is zonder vlees..) mn moeder heeft wel eens wat verwoede pogingen gedaan, en die kan koken als de beste.. Maar die krijgt het er ook niet in bij mij..

Het is niet dat ik vind dat iemand niet lekker kan koken, maar ik ga ook niet zeggen dat deze stamppot boerenkool eigenlijk groentesoep is..

Ik probeer trouwens alles aan voedsel wat niet meer beweegt of leeft, uit.. Dus heb ik natuurlijk ook genoeg vegamaaltijden gegeten.. Maar ik weet niets van vegaslagers.. gewoon omdat ik het een vorm van bedrog vind, die verboden zou moeten worden...

Wij stoppen hier in NL bijvoorbeeld vezels in (reguliere) rookworst.. waar je in Duitsland 4 jaar gevangenisstraf voor kunt krijgen (en terecht)

[ Bericht 8% gewijzigd door Zolderkamer op 21-09-2016 14:18:31 ]
  woensdag 21 september 2016 @ 14:22:16 #184
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470939
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:09 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?

En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.

Maar kipstuckjes? Serieus?
Ja.. voor ¤3,69 per 160 gram.. _O-
Beetje bloem.. wat water.. wat aroma's..

Wat ik zeg.. gouden handel die illusies.. :Y
pi_165471053
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:13 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Vast wel.. maar tot nu toe is dat nog nooit iemand gelukt.. (vooral ook om de beleving die ik krijg als iemand zegt dat het vlees is zonder vlees..) mn moeder heeft wel eens wat verwoede pogingen gedaan, en die kan koken als de beste.. Maar die krijgt het er ook niet in bij mij..

Het is niet dat ik vind dat iemand niet lekker kan koken, maar ik ga ook niet zeggen dat deze stamppot boerenkool eigenlijk groentesoep is..

Ik probeer trouwens alles aan voedsel wat niet meer beweegt of leeft, uit.. Dus heb ik natuurlijk ook genoeg vegamaaltijden gegeten.. Maar ik weet niets van vegaslagers.. gewoon omdat ik het een vorm van bedrog vind, die verboden zou moeten worden...

Wij stoppen hier in NL bijvoorbeeld vezels in (reguliere) rookworst.. waar je in Duitsland 4 jaar gevangenisstraf voor kunt krijgen (en terecht)
Dan moet je echt die nep kipstukjes eens proberen... Bij de meeste van die producten denk ik echt hetzelfde als jij qua smaak, maar die kipstukjes steken er echt met kop en schouder bovenuit.
Wel in een gerecht verwerken, een curry ofzo.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471103
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:22 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja.. voor ¤3,69 per 160 gram.. _O-
Beetje bloem.. wat water.. wat aroma's..

Wat ik zeg.. gouden handel die illusies.. :Y
Het probleem is vraag-en-aanbod... Of nouja, probleem. Daarom is het duurder. En het gebrek aan subsidies, die de veehouders natuurlijk wel opstrijken.

Edit: ok ok, sorry. Opstrijken is natuurlijk wat respectloos (hoewel ik absoluut geen respect voor hun werk heb), maar dat maakt vlees gewoon wel een stuk goedkoper.

Nog een edit: Het is wel meer dan bloem. Die kipstuckjes bijvoorbeeld, zijn verlengde plantaardige eiwitvezels om een taaiere bite te creëren.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:35:27 #187
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471182
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:28 schreef erodome het volgende:

[..]

Dan moet je echt die nep kipstukjes eens proberen... Bij de meeste van die producten denk ik echt hetzelfde als jij qua smaak, maar die kipstukjes steken er echt met kop en schouder bovenuit.
Wel in een gerecht verwerken, een curry ofzo.
Ja maar daar gebruik ik dus normaal kip met bot voor.. Ik ben wel benieuwd hoor.. :Y
Maar het is voor mij dan net zo als een milkshake van de mcdonalds.. die neemt dan toevallig iemand mee..
Ik zou het niet zo 123 uit mezelf kopen..

Dan zou ik zorgen dat ik zelf iets smakelijks met soja maak bijv.. (Ik weiger om zo'n prijs te betalen aan iemand die er steenrijk van word)
  woensdag 21 september 2016 @ 14:41:58 #188
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471296
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:30 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Het probleem is vraag-en-aanbod... Of nouja, probleem. Daarom is het duurder. En het gebrek aan subsidies, die de veehouders natuurlijk wel opstrijken.

Edit: ok ok, sorry. Opstrijken is natuurlijk wat respectloos (hoewel ik absoluut geen respect voor hun werk heb), maar dat maakt vlees gewoon wel een stuk goedkoper.

Nog een edit: Het is wel meer dan bloem. Die kipstuckjes bijvoorbeeld, zijn verlengde plantaardige eiwitvezels om een taaiere bite te creëren.
Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?

(edit: om even toe te voegen dat ik wel respect heb voor mensen die de wereld te eten geven.. boeren in alle soorten en maten dus)

Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen.. :N
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee.. :N

[ Bericht 1% gewijzigd door Zolderkamer op 21-09-2016 14:47:40 ]
pi_165471433
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?
Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen.. :N
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee.. :N
Ik vrees dat het zo niet werkt.

De soja die die dieren eten komt overigens allemaal uit zuid-amerika (ik vertelde al eerder over het kappen van regenwouden? Dat is voor sojaplantages). Dat is rete goedkoop en zo lang de veehouder niet rond komt omdat de italiaanse veehouder minder huur betaalt en veel te hard zou kunnen concurreren, krijgt hij van de overheid subsidies.

De vegetarische slager wil daar niet aan mee doen en gebruikt zo veel mogelijk regionaal geteelde soja (en lupine etc). Zelfde geldt voor merken als Alpro. Dat is duurder inderdaad... Maar ik doe daar liever aan mee dan aan de bio-industrie. Bot of geen bot.

Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
pi_165471435
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:35 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja maar daar gebruik ik dus normaal kip met bot voor.. Ik ben wel benieuwd hoor.. :Y
Maar het is voor mij dan net zo als een milkshake van de mcdonalds.. die neemt dan toevallig iemand mee..
Ik zou het niet zo 123 uit mezelf kopen..

Dan zou ik zorgen dat ik zelf iets smakelijks met soja maak bijv.. (Ik weiger om zo'n prijs te betalen aan iemand die er steenrijk van word)
Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen ;)
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471461
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:49 schreef erodome het volgende:

[..]

Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen ;)
Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
pi_165471497
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?

(edit: om even toe te voegen dat ik wel respect heb voor mensen die de wereld te eten geven.. boeren in alle soorten en maten dus)

Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen.. :N
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee.. :N
"Betere" teelt krijgt amper subsidie of zelfs helemaal niet. Sterker nog, het wordt vaak erg lastig gemaakt (hier in nederland zeker).
Maar om eerlijk te zijn heb ik liever dat boer en handelaar er goed aan verdienen, vind wat andersom gebeurd bij bv de bio-industrie veel erger, dat de boer geen eerlijke prijs krijgt, dat de prijs kunstmatig laag gehouden wordt. Dat geeft veel leed bij de boeren die gewoonweg van de bank zijn erdoor en gedwongen worden steeds massaler te worden. En geeft het idee dat voeding veel goedkoper is dan het werkelijk is, de kosten worden gewoon uitgesmeerd ipv bij de consument gelegd.

Iets wat een goed product is mag best beloond worden, daarvoor betalen vind ik vrij normaal.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471554
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:48 schreef Qternocq het volgende:

Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
Nee hoor, het wel en wee van de boer e.d. is ook een ethisch verhaal.
Ik ken echt schrijnende verhalen van (vlees)boeren die echt in een hoek gedrukt worden hier. Of de (planten) boeren in het buitenland die voor een appel en een ei werken, hun land dat kapot gaat omdat ze niet anders kunnen dan zo spotgoedkoop leveren voor het veevoer. En die met lege handen achterblijven, geen andere keuze hebben omdat ze anders geen eten op tafel kunnen zetten.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:56:08 #194
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471563
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:49 schreef erodome het volgende:

[..]

Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen ;)
Oh dat lukt bij mij ook niet bij de mensen die ik ken.. ken ik ze ook veel te goed voor.. 8-)
Ik zie de lol er ook wel van in hoor.. zolang ook maar duidelijk is wat het echte spul is.. Uiteindelijk zit ik niet te wachten op surimi in de vorm van een vis.. doe me dan maar gewoon de wijting waar ie van gemaakt is..

quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:48 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Ik vrees dat het zo niet werkt.

De soja die die dieren eten komt overigens allemaal uit zuid-amerika (ik vertelde al eerder over het kappen van regenwouden? Dat is voor sojaplantages). Dat is rete goedkoop en zo lang de veehouder niet rond komt omdat de italiaanse veehouder minder huur betaalt en veel te hard zou kunnen concurreren, krijgt hij van de overheid subsidies.

De vegetarische slager wil daar niet aan mee doen en gebruikt zo veel mogelijk regionaal geteelde soja (en lupine etc). Zelfde geldt voor merken als Alpro. Dat is duurder inderdaad... Maar ik doe daar liever aan mee dan aan de bio-industrie. Bot of geen bot.

Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
Hier ga je alweer erg verhullend te werk.. zeg toch gewoon hoe het zit..
Ik word zo moe van dat gedoe en gedraai.. :O
  woensdag 21 september 2016 @ 14:56:35 #195
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471569
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:50 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
En een dode plant.. dat is dan weer geen probleem?
  woensdag 21 september 2016 @ 14:58:54 #196
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471612
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:52 schreef erodome het volgende:

[..]

"Betere" teelt krijgt amper subsidie of zelfs helemaal niet. Sterker nog, het wordt vaak erg lastig gemaakt (hier in nederland zeker).
Maar om eerlijk te zijn heb ik liever dat boer en handelaar er goed aan verdienen, vind wat andersom gebeurd bij bv de bio-industrie veel erger, dat de boer geen eerlijke prijs krijgt, dat de prijs kunstmatig laag gehouden wordt. Dat geeft veel leed bij de boeren die gewoonweg van de bank zijn erdoor en gedwongen worden steeds massaler te worden. En geeft het idee dat voeding veel goedkoper is dan het werkelijk is, de kosten worden gewoon uitgesmeerd ipv bij de consument gelegd.

Iets wat een goed product is mag best beloond worden, daarvoor betalen vind ik vrij normaal.
Niet alleen door de bank.. maar ook door de overheid (met name de EU)

Gelukkig kan ik hier in de omgeving een enorme variatie aan boeren vinden waar ik mn vlees levend en wel kan uitkiezen en kopen... ^O^
pi_165471661
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:50 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
Tja, ik denk heel anders dan jij over dat dode lichaam. Heb daar echt geen enkel probleem mee mits het dier een goed leven heeft gehad en een snelle dood.
Vind wel dat "we" teveel vlees eten en dat dat niet uitkan, teveel druk legt op de wereld. Maar met mate vlees eten zie ik echt geen probleem in.

Bij veel plantaardig moet je ook oppassen, ook dat is lang niet altijd zonder vergaande gevolgen. Het teruglopen van bio-diversiteit ligt toch grotendeels bij plantaardige teelt bv. En langzaam leren we meer over planten, waaronder het feit dat een heel aantal plantensoorten soortgenoten "waarschuwen" als ze aangevreten e.d. worden.
Vergeet niet dat we een 50 jaar geleden nog heilig overtuigt waren dat vissen geen pijn voelde, wie weet wat we nog leren over planten...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471701
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:58 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Niet alleen door de bank.. maar ook door de overheid (met name de EU)

Gelukkig kan ik hier in de omgeving een enorme variatie aan boeren vinden waar ik mn vlees levend en wel kan uitkiezen en kopen... ^O^
Idd, daarop letten zet aardig wat zoden aan de dijk. En geeft een win-win voor ons als consument, je betaald wel wat meer dan voor goedkoop supermarktvlees, maar betaald een hele mooie prijs voor erg goede kwaliteit. Je bent dus goedkoper uit dan wanneer je biologisch supermarktvlees zou kopen en krijgt veel meer kwaliteit.

Je kan ook boeren uitkiezen die passen bij jouw visie van hoe de dieren gehouden moeten worden en die ondersteunen, vind ik ook een fijn idee.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471714
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En een dode plant.. dat is dan weer geen probleem?
Klopt... Vind je dat raar?
pi_165471784
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 15:01 schreef erodome het volgende:

[..]

Tja, ik denk heel anders dan jij over dat dode lichaam. Heb daar echt geen enkel probleem mee mits het dier een goed leven heeft gehad en een snelle dood.
Vind wel dat "we" teveel vlees eten en dat dat niet uitkan, teveel druk legt op de wereld. Maar met mate vlees eten zie ik echt geen probleem in.

Bij veel plantaardig moet je ook oppassen, ook dat is lang niet altijd zonder vergaande gevolgen. Het teruglopen van bio-diversiteit ligt toch grotendeels bij plantaardige teelt bv. En langzaam leren we meer over planten, waaronder het feit dat een heel aantal plantensoorten soortgenoten "waarschuwen" als ze aangevreten e.d. worden.
Vergeet niet dat we een 50 jaar geleden nog heilig overtuigt waren dat vissen geen pijn voelde, wie weet wat we nog leren over planten...
Waarom denkt iedereen voor dieren te kunnen bepalen wat een goed leven is? Als we het met mensen zouden doen zou dat toch ook niet opgaan? Iemand opsluiten, verkrachten (kunstmatig insemineren bedoel ik natuurlijk) en vermoorden, maar WEL met iets meer ruimte dan de reguliere bio-industrie, want dat is beter voor het dier... ? Wat?! Kom op zeg. Een goed leven heeft NIETS te maken met gebruikt worden. Dat slaat nergens op.

Het grootste gedeelte van de intensieve plantaardige teelt gaat toch echt naar de bio-industrie. Het grootste verlies van bio-diversiteit is te danken aan de oerwoudkap waar sojaplantages neergezet worden voor veevoer. Dus als jij zegt "te veel plantaardig" bedoel je dat we minder planten moeten eten en meer dierlijk? Dierlijk eten drukt een veel grotere stempel op landbouw vanwege al het veevoer dat nodig is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')