abonnement Unibet Coolblue
pi_165925399
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 13:26 schreef falling_away het volgende:

Ok.. maar liefde voor god kun je in elke religie ontwikkelen. En je gaat er dus vanuit dat de leerstellingen van andere religies niet in orde zijn? En dat zij daar wel A leren en B doen? Heb jij dat persoonlijk ervaren in bijv. evangelische of pinkstergemeentes?

Daar kun je net zo ge-"love-bombed" worden als in de koninkrijkszaal hoor.. misschien nog wel meer. En die mensen zijn vaak net zo oprecht in hun geloof als de JG's.
Ja maar als je JG geweest bent dan ben je echt niet zo blind dat je al die leugens van die kerken niet meer ziet hoor. En die totaal niet liefdevolle band die daar opgebouwd wordt.
Daar wordt daar totaal geen rekening mee gehouden, het opbouwen van een band.

En ja in andere kerken wordt wel A geleerd en B gedaan.
Kijk alleen maar naar de on-Bijbelse leerstellingen. Gaan doodleuk de oorlog en politiek in.
Of de onderling afkeer als de ene baptisten kerk al in een andere wijk staat.
De gewone kerkganger is daar wss in onwetendheid oprecht, maar zeker de iets verstandiger persoon daar weet heel goed dat er niets van klopt en leert doelbewust het verkeerde.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 15:19 schreef sjoemie1985 het volgende:

Denk je dat God uit eindelijk je lijstje met gebeden er bij pakt en zegt van: nou dat, dat en dat gebed kon echt niet hoor je mag niet naar de hemel omdat je verkeerd gebeden hebt?

Het gebed kan ook gewoon een soort dag bespreking zijn met God.
Dus dat je hem vertelt hoe je dag was en wat je minder vond aan die dag of wat je leuk vond of zo.
Dat mag je allemaal aan God vertellen hoor, maar vergeet God ook niet te danken voor wat hij je gegeven heeft die dag of andere momenten.

God heeft alle mensen lief en iedereen mag komen zoals die is, maar hij houd teveel van ons om ons te laten zoals we zijn en als wij voor hem kiezen zal hij ons veranderen.
En die verandering is denk ik vooral waar veel mensen bang voor zijn, dat men hun eigen leven niet meer in de hand houd en dat God hun leven gaat leiden.
Nee, maar jij en een hele boel anderen weten doelbewust dat ze verkeerd bidden.
Onder andere door maar het zelfde verhaaltje op te dreunen.

Een dagbespreking met God is ook niet verkeerd, dat hoort er zelfs bij. Zeg ik ergens anders dan?
Ik zeg alleen dat je niet om materialistische dingen moet bidden, buiten dat je best zorgen mag hebben om je dagelijkse zorg wat je echt nodig hebt. Of bij het sporten, dat slaat nergens op.
Of het constant zelfde verhaaltje bidden, dat hoort niet zo.

Ga je mij nou iets proberen te leren?
Gast ik probeer je juist duidelijk te maken om uit het hart te bidden, en dan probeer je mij te leren dat je God ook moet bedanken voor dingen? Dat valt toch onder uit het hart bidden?
Jij bent juist degene die bij een kerk zit die leert niet uit het hart te bidden maar alleen maar dezelfde verhaaltjes op te dreunen.

quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 08:31 schreef ATON het volgende:

Dat jij totaal niks weet over deze geschiedenis is al lang duidelijk. :)
Dat jij totaal niks weet over deze geschiedenis dat is al heel lang duidelijk.
Jij bent hier alleen om te schreeuwen.
pi_165925487
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 18:53 schreef C_elf het volgende:
En dus ook JG. Daaruit bleek dat er sinds de jaren '50 1006 gevallen van kindermisbruik zijn stil gehouden. De zaken werden dus niet bij de politie gemeld en ook het bewijs van de gesprekken werd vernietigd.
Daarnaast kwam ook het dubbele van de twee getuigen-regel aan bod. Bij (kinder)misbruik zijn er nu eenmaal geen getuigen aanwezig...
Ik heb je ook ge-quote hierover.
Onze organisatie is geen rechterlijke organisatie. Wij kunnen alleen Bijbels gezien iets doen, niet iemand opsluiten of wat dan ook. Geen politie onderzoeken of wat dan ook. En als er dan iets uitkomt alleen uitsluiten en niets meer.

En iemand moet zelf een aangifte doen, niet de broeders. Dat was ook de reden waarom veel gevallen ''stilgehouden'' werden. Niet vanuit de organisatie maar vanuit de persoon zelf.

Ik zit zelf in het recht en helaas werkt dat soms zo. In veel landen werkt het zelfs zo dat aangifte alleen door een slachtoffer gedaan mag worden. De gesprekken die volgens jou vernietigd zijn zouden sowieso geen bewijsmateriaal zijn dus dat is niet van belang.

quote:
Ik snap dat je geen perfectie kan verwachten van mensen. Maar mensen die dingen beslissen moeten ook snappen dat ze zelf niet perfect zijn. Ze moeten beseffen dat het noemen van data over armageddon bijvoorbeeld erg gevaarlijk is en een grote invloed heeft op personen.
Dat weten ze echt wel hoor dat ze niet perfect zijn. Dat zullen ze je ook nooit ontkennen.
Ze proberen hun uiterste best om de juiste beslissingen te nemen, maar daar zal nooit iedereen mee tevreden zijn en fouten maken zullen ze ook echt wel eens doen.
Wij maken zelf ook fouten, dus moeten we ook niet verwachten dat anderen dat niet doen.

En over die data, tja die hoop openlijk uitspreken was inderdaad niet slim.
Sommige mensen zijn veel te mens gericht en kunnen daardoor al hun geloof kwijt raken terwijl het niets met God te maken heeft. Ze hebben er vorig jaar ook hun excuses voor gegeven.

quote:
Ik besef dat ik me enkel op Jehovah zou kunnen richten, maar het erg moeilijk om het geloof in Jehovah los te zien van alles wat met JG te maken hebben. Het is een vage grens en ik vrees dat ik me constant verdeeld zou voelen. Ik denk dat ik diep van binnen al wel besef dat ik echt geen lid kan zijn van een organisatie die kindermisbruik op die manier aanpakt.

Het is echt erg moeilijk allemaal...
Geloof in Jehovah en JG is ook onmogelijk los te zien.
Want de leer van JG is gewoon volledig in overeenstemming met de Bijbel en dus hoe Jehovah wil dat wij leven. Het is alleen belangrijk om daarbij te accepteren dat hoewel wij als JG volledig de Bijbel naleven in de leerstellingen, en dat ook in ons leven altijd proberen. Wij als JG daardoor niet ineens volmaakt zijn.

En ik denk dat je dat kindermisbruik ook juridisch moet bekijken.
Want wat hadden ze anders moeten doen? Je kunt niet iemand gaan uitsluiten omdat een ander jankend bij je komt met een verhaal over misbruik.
En iemand opsluiten kunnen we als JG al helemaal niet aangezien we gewoon maar een religieuze organisatie zijn.
Er moet gewoon bewijs voor zijn, net als dat in het juridische systeem werkt zo werkt dat ook bij ons.
Wil iemand een strafrechtelijk onderzoek dan moeten ze zelf naar de politie, daar hebben de broeders niets mee te maken. Dat vind ik niet zo lastig te begrijpen (maar dat komt mss omdat ik zelf in het juridische systeem zit).
Ik vind het allang heel mooi dat de organisatie het serieus aanpakt, in tegenstelling tot andere organisatie waar alles in de doofpot komt en dit soort figuren de hand boven het hoofd gehouden wordt.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 19:08 schreef C_elf het volgende:

Kijk, dat is het net. JG hebben het wel in de doofpot gestopt. Van de 1006 dossiers die er bekend zijn, is er geen enkel aangeven bij de politie. Geen enkel... Dat noem ik een grote doofpot.
Een doofpot is het als je er niets mee doet ;)
En het hele systeem met de politie dat is heel wat anders, daar hebben de broeders niets mee te maken he. De persoon zelf moet de aangifte doen, dan zouden de broeders wel met dingen kunnen komen maar niet voor die tijd.

quote:
pi_165925563
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 20:06 schreef Hexxenbiest het volgende:

Ik heb het inmiddels opgezocht. Het is verontrustend idd. Ik weet eigenlijk niet precies wat ik ervan moet denken mbt de organisatie. Zou het niet per ouderling verschillend zijn? Mijn ouderling bijv. zou het zeker bij de politie melden.
Ligt aan de wetgeving per land.
De aangifte plicht ligt vaak bij slachtoffer. Dan pas kan er geholpen worden.
Je hebt vaak ook een geheimhoudingsplicht en weet ik het allemaal.

Het is al heel wat dat de broeders wel handelend optreden en zo'n persoon ZELF aanpakken.
In andere organisatie doen ze dat niet.

quote:
Ongemerkt heb ik me de laatste jaren losgemaakt van JG. Ik zie de fouten van de organisatie, ik heb minder vertrouwen. Maar mijn liefde voor Jehovah is niet veranderd. Ik ken inmiddels de bijbel zo goed dat ik (denk) te weten wat hij (van mij) verlangt. En misbruik stil houden en kinderen van hun ouders scheiden, waardoor er veel lijden ontstaan, is niet wat hij verlangt. Hoewel ik nog steeds geloof dat WT bij alles denkt bijbels te handelen, ben ik niet vergeten dat ze mensen zijn. En dat wat ze zeggen misschien niet allemaal is wat Jehovah wilt of zegt (het mis begrijpen of zoiets). Is daarom voor mij makkelijker om JG een beetje los te zien van Jehovah. Misschien hou ik mezelf ook voor de gek, ik weet het niet.

Maar heb je al een soort "band" met Jehovah ontwikkeld of trekt alleen de leerstelling je nog aan?
Ook al weet je dat geen organisatie volmaakt kan zijn en toch verlies je wat vertrouwen?

Onze organisatie scheidt geen ouders en kinderen.
En de uitsluitingsregeling komt van Jehovah, anders stond het niet in de Bijbel.
Misbruik wordt door de organisatie ook niet stilgehouden.

En ik weet gewoon 100% zeker dat alle leerstellingen van de organisatie in overeenstemming zijn met de Bijbel en dus met wat Jehovah wil.
En Jehovah heeft duidelijk laten optekenen dat Hij een organisatie zal hebben op aarde, dus welke organisatie moet het anders zijn? Daar moeten we dus ook wel actief mee verbonden zijn.
Dan is het ook niet lastig te beseffen dat er wel eens wat missers zijn, want die maak ik zelf ook.
Elk mens doet dat, dus hoezo verantwoordelijke broeders ineens niet?
  donderdag 13 oktober 2016 @ 08:53:10 #279
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_165925566
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 08:26 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Dat je best mag bidden over de dingen die we als mens nodig hebben.
Nee dus, dat betekent het niet. Wàt een oppervlakkigheid om dat te denken. Je geeft hier weer eens blijk van een to-ta-le afwezigheid van enige kennis.

En dan verwijt je mij dat ik de bijbel niet ken... _O- Je weet wel beter...maar ja, dat is jouw stopwoordje bij iedereen die wat anders denkt dan jij.
pi_165925675
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 08:32 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ja maar als je JG geweest bent dan ben je echt niet zo blind dat je al die leugens van die kerken niet meer ziet hoor. En die totaal niet liefdevolle band die daar opgebouwd wordt.
Daar wordt daar totaal geen rekening mee gehouden, het opbouwen van een band.

En ja in andere kerken wordt wel A geleerd en B gedaan.
Kijk alleen maar naar de on-Bijbelse leerstellingen. Gaan doodleuk de oorlog en politiek in.
Of de onderling afkeer als de ene baptisten kerk al in een andere wijk staat.
De gewone kerkganger is daar wss in onwetendheid oprecht, maar zeker de iets verstandiger persoon daar weet heel goed dat er niets van klopt en leert doelbewust het verkeerde.

Grappig ik hoor vrijwel dezelfde soort argumenten van andere gelovigen richting de JG's.
Alpha kenny one
pi_165926125
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 08:32 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ja maar als je JG geweest bent dan ben je echt niet zo blind dat je al die leugens van die kerken niet meer ziet hoor. En die totaal niet liefdevolle band die daar opgebouwd wordt.
Daar wordt daar totaal geen rekening mee gehouden, het opbouwen van een band.

En ja in andere kerken wordt wel A geleerd en B gedaan.
Kijk alleen maar naar de on-Bijbelse leerstellingen. Gaan doodleuk de oorlog en politiek in.
Of de onderling afkeer als de ene baptisten kerk al in een andere wijk staat.
De gewone kerkganger is daar wss in onwetendheid oprecht, maar zeker de iets verstandiger persoon daar weet heel goed dat er niets van klopt en leert doelbewust het verkeerde.

[..]

Nee, maar jij en een hele boel anderen weten doelbewust dat ze verkeerd bidden.
Onder andere door maar het zelfde verhaaltje op te dreunen.

Een dagbespreking met God is ook niet verkeerd, dat hoort er zelfs bij. Zeg ik ergens anders dan?
Ik zeg alleen dat je niet om materialistische dingen moet bidden, buiten dat je best zorgen mag hebben om je dagelijkse zorg wat je echt nodig hebt. Of bij het sporten, dat slaat nergens op.
Of het constant zelfde verhaaltje bidden, dat hoort niet zo.

Ga je mij nou iets proberen te leren?
Gast ik probeer je juist duidelijk te maken om uit het hart te bidden, en dan probeer je mij te leren dat je God ook moet bedanken voor dingen? Dat valt toch onder uit het hart bidden?
Jij bent juist degene die bij een kerk zit die leert niet uit het hart te bidden maar alleen maar dezelfde verhaaltjes op te dreunen.

[..]

Dat jij totaal niks weet over deze geschiedenis dat is al heel lang duidelijk.
Jij bent hier alleen om te schreeuwen.
Wie vertelt jou dan dat een standaard gebed niet uit het hart kan komen.
Is dat aan jouw om te bepalen of de JG organisatie?
Mij wordt echt niet geleerd dat ik alleen maar standaard gebeden moet bidden hoor.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_165926295
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 08:32 schreef bianconeri het volgende:
Dat jij totaal niks weet over deze geschiedenis dat is al heel lang duidelijk.
Jij bent hier alleen om te schreeuwen.
_O- Zoek eens op wat messias wil zeggen.
En dat er hierover niks in de Bijbel zou staan??
En dit dan :
quote:
Markus 11: 9-10
En die voorgingen en die volgden riepen, zeggende: Hosanna! gezegend is Hij, Die komt in den Naam des Heeren!
Gezegend zij het Koninkrijk van onzen vader David, hetwelk komt in den Naam des Heeren! Hosanna in de hoogste hemelen!
Wie is hier nu de schreeuwer ? :(
pi_165926982
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 21:29 schreef falling_away het volgende:

[..]

Zoals ik het al zei heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe een misbruikzaak werd afgehandeld en dat komt precies overeen met wat je leest over Australie. De organisatie is meer bezorgd over het feit dat het in de media kan komen dan dat ze bezorgd zijn over het slachtoffer.

Ik kan de handleiding nog eens posten die ouderlingen moeten volgen in dit soort situaties, maar volgens mij laten de zaken in Australie en de rest van de wereld dit al genoeg zien.

Als je naar de vergaderingen en congressen gaat dan lijkt het allemaal zo mooi, ik geef toe dat er best een bijzondere sfeer heerst, maar er zit onderhuids genoeg leed!
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 20:24 schreef C_elf het volgende:

[..]

Ouderlingen zijn volgens de aanwijzingen die zij krijgen van de organisatie niet verplicht van dit te melden...Ze zijn (of waren, dat durf ik niet goed zeggen) wel verplicht om notities hierover te vernietigen. Voor mij zegt dat veel over de organisatie...

Ik denk inderdaad dat er ook ouderlingen zijn die dit wel doen hoor, maar het feit dat dit in Australië consequent niet is gebeurd, toont toch wel aan dat dit eerder uitzonderlijk is.

Ik heb de indruk dat jouw ouderling ook wel een erg open minded en warm persoon is :)

Het is een beste man, een goede leider in de gemeente :)

quote:
[..]

Ook dat lijkt me erg moeilijk. De Jehovah die jij kent, en die ik heb leren kennen, is wel de Jehovah die gekleurd is door de leerstellingen, lijkt me (bijvoorbeeld geen hel, geen drie-eenheid). Je hebt minder vertrouwen in de organisatie als geheel, maar je hebt nog wel vertrouwen in het beeld van Jehovah dat de organisatie je heeft getoond?

Ja, het klinkt misschien gek. Maar ik zal het uitleggen:
- Je hebt ook de bijbel bestudeerd en je hebt ook kunnen "verifiëren" dat bijna al JG's beweringen en leerstellingen die over Jehovah gaan, ook in de bijbel staan. Je hebt dus gezien hoe Jehovah is.
- Ze (WT) zeggen dat zij de getrouwe en beleidvolle slaaf zijn. Echter hebben ze zoveel fouten gemaakt (denk aan Armageddon, de val van Jeruzalem en 1914, berekeningen die zij zelf hebben gemaakt en na wat verder onderzoek niet blijken te kloppen of nogal vaag zijn), dat een zelfdenkend mens wel een beetje wantrouwend mag worden. Maar als je dat nog terzijde kan schuiven, heb je dan de zaak van de kindermisbruik. Dit zijn allemaal duidelijk aardse, menselijke beslissingen. Nergens uit de bijbel kunnen we opmaken dat Jehovah zulke zaken zo onbelangrijk vindt dat hij aan ons overlaat om te melden of niet. Integendeel zelfs, we weten dat hij liefde is en rechtvaardig. Hoe klopt deze regel dan bij hem?
- Dus ja, zij hebben mij een beeld van Jehovah gegeven wat allemaal klopt met de bijbel. Maar zoals ik al eerder zei, ik ken de bijbel zo goed dat ik de grens wel kan zien tussen Jehovah en menselijke beslissingen. Jehovah is helemaal niet niet los te zien van de organisatie. Wat overblijft is dan wel dat je achterblijft met Jehovah, de God. Zonder JG. Snap je het een beetje?

quote:
Ik heb de afgelopen dagen hard nagedacht of ik nu geloof of niet. Of ik inderdaad die "band" heb. En mijn antwoord daarop is een duidelijke 'ja' geworden. En daar ben ik mijn leraar en JG enorm dankbaar voor. Ze hebben mijn geloof vernieuwd en dat zal ik nooit vergeten.
Het enige wat er nu bijkomt is de vraag of het beeld dat ik nu van Jehovah heb wel het juiste is en of de leerstellingen wel allemaal correct zijn. Ik vrees dat ik gewoon even een erg verwarrend periode tegemoet ga :) .
Ja, dit is iets wat jij zelf moet doen. Succes :)

quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 08:53 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ligt aan de wetgeving per land.
De aangifte plicht ligt vaak bij slachtoffer. Dan pas kan er geholpen worden.
Je hebt vaak ook een geheimhoudingsplicht en weet ik het allemaal.

Het is al heel wat dat de broeders wel handelend optreden en zo'n persoon ZELF aanpakken.
In andere organisatie doen ze dat niet.
We kijken niet naar andere organisaties. We kijken naar ons en wat goed is.
In deze zaak zijn het kinderen, hoe kun je de aangifte dan aan hen overlaten? Als je buurkind wordt misbruikt en het aan jou vertelt, zeg je dan gewoon: ik bemoei niet. Ga maar zelf bij de politie melden? Waar is je geweten?

Geheimhoudingsplicht ligt ook aan wat er geheim gehouden moet worden.

quote:
[..]

Ook al weet je dat geen organisatie volmaakt kan zijn en toch verlies je wat vertrouwen?

Dus wanneer de organisatie keer op keer gewetenloze fouten maakt, waaruit Jehovah's hand niet herkenbaar is, dan moet je toch vertrouwen blijven houden?
quote:
Onze organisatie scheidt geen ouders en kinderen.
En de uitsluitingsregeling komt van Jehovah, anders stond het niet in de Bijbel.
Dat klopt.
Maar het heeft wel grenzen. Welke beslissing een familie neemt is persoonlijk, maar als de organisatie het goed vindt dat een familie een minderjarig kind uit huis zet, is dat niet wat Jehovah wil. Hij verplicht ons zelfs om voor ons gezin te zorgen. Een uitgesloten minderjarig kind is nog steeds je kind.

quote:
Misbruik wordt door de organisatie ook niet stilgehouden.

Dus de bewijzen in de Australische zaak hebben we gedroomd?

quote:
En ik weet gewoon 100% zeker dat alle leerstellingen van de organisatie in overeenstemming zijn met de Bijbel en dus met wat Jehovah wil.
Ja, de leerstellingen kloppen. Maar niet de beslissingen die worden genomen. Zeg me waar staat dat ouderlingen niet verplicht zijn kindermisbruik te melden? Zeg me of deze onrechtvaardigheid is wat Jehovah zou goedkeuren.

quote:
En Jehovah heeft duidelijk laten optekenen dat Hij een organisatie zal hebben op aarde, dus welke organisatie moet het anders zijn?
Dat weet ik niet. Misschien komt die organisatie wel over 2000 jaar... Wat ik wel weet is dat JG niet alles is, je ziet de menselijke karakter steeds duidelijker worden. Ironisch is wel dat we hebben geleerd dat Jehovah onrechtvaardigheid en zonden vroeg of laat zal openbaren....

quote:
Daar moeten we dus ook wel actief mee verbonden zijn.
Dan is het ook niet lastig te beseffen dat er wel eens wat missers zijn, want die maak ik zelf ook.
Elk mens doet dat, dus hoezo verantwoordelijke broeders ineens niet?
Het gaat dus niet om een of twee onbelangrijke missers, he?
Ik snap je betrokkenheid bij JG, ik heb dat gevoel ook. Alleen kan ik niet wegkijken wat zo duidelijk is. Als ik een bal zie ga ik niet mezelf wijsmaken dat het een kikker is omdat de kikker beter bij mij past.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2016 10:58:04 ]
pi_165927372
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 10:54 schreef Hexxenbiest het volgende:
- Je hebt ook de bijbel bestudeerd en je hebt ook kunnen "verifiëren" dat bijna al JG's beweringen en leerstellingen die over Jehovah gaan, ook in de bijbel staan.
En zonder filoloog te zijn kan je dat onderscheiden ? Knap van je.
pi_165927406
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 11:25 schreef ATON het volgende:

[..]

En zonder filoloog te zijn kan je dat onderscheiden ? Knap van je.
Dankje.
pi_165927485
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 11:27 schreef Hexxenbiest het volgende:
Dankje.
Gebruik je daarvoor de Griekse grondtekst of een vertaling ervan ?
pi_165927501
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 11:33 schreef ATON het volgende:

[..]

Gebruik je daarvoor de Griekse grondtekst of een vertaling ervan ?
Ik gebruik Nederlands.
pi_165927612
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 11:34 schreef Hexxenbiest het volgende:
Ik gebruik Nederlands.
Dan doe je niet aan Bijbelonderzoek en enkel aan napraten.
pi_165927676
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 11:42 schreef ATON het volgende:

[..]

Dan doe je niet aan Bijbelonderzoek en enkel aan napraten.
Ben je nu filologen aan het napraten of ging je zelf onderzoek doen?
pi_165928014
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 11:47 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Ben je nu filologen aan het napraten of ging je zelf onderzoek doen?
Ik verlaat mij op neutrale deskundigen op universitair niveau en jij verlaat je op een vertaling van een sekte.
pi_165928061
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:05 schreef ATON het volgende:

[..]

Ik verlaat mij op neutrale deskundigen op universitair niveau en jij verlaat je op een vertaling van een sekte.
Ok maar volgens Lukas 10:21 heeft die sekte dus gelijk? :P
Alpha kenny one
pi_165928078
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:05 schreef ATON het volgende:

[..]

Ik verlaat mij op neutrale deskundigen op universitair niveau en jij verlaat je op een vertaling van een sekte.
Tja, dat is wat jíj zegt. Wie garandeert dat wat jíj zegt waar is?
pi_165928257
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:09 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Tja, dat is wat jíj zegt. Wie garandeert dat wat jíj zegt waar is?
Ik lieg niet.
pi_165928273
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:22 schreef ATON het volgende:

[..]

Ik lieg niet.
Dat zeg jij.
pi_165928292
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:23 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Dat zeg jij.
Blijkbaar. Noem je me een leugenaar ?
pi_165928301
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:24 schreef ATON het volgende:

[..]

Blijkbaar. Noem je me een leugenaar ?
Zeg ik dat?
pi_165928314
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:25 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Zeg ik dat?
Gezien je twijfelt aan mijn antwoord : JA
pi_165928342
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 12:26 schreef ATON het volgende:

[..]

Gezien je twijfelt aan mijn antwoord : JA
Wat jij nu doet is aanname. Concluderen, en conclusies hoeven niet altijd juist te zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2016 12:28:27 ]
pi_165929011
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 09:08 schreef falling_away het volgende:

Grappig ik hoor vrijwel dezelfde soort argumenten van andere gelovigen richting de JG's.
En als je andere gelovigen vraagt naar argumenten dan hoor je niets.
En ondertussen gelovigen ze zelf doodleuk in de hel en de 3-eenheid om maar wat te noemen.
Of gaan ze ook gewoon de oorlog in en de politiek in.

quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 09:48 schreef sjoemie1985 het volgende:

Wie vertelt jou dan dat een standaard gebed niet uit het hart kan komen.
Is dat aan jouw om te bepalen of de JG organisatie?
Mij wordt echt niet geleerd dat ik alleen maar standaard gebeden moet bidden hoor.
Zoiets heet logica.
Als je altijd maar hetzelfde opdreunt is dat niet oprecht.

quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 10:03 schreef ATON het volgende:

_O- Zoek eens op wat messias wil zeggen.
En dat er hierover niks in de Bijbel zou staan??
En dit dan :

Wie is hier nu de schreeuwer ? :(
En dan haal je iets aan wat mensen dachten, niet iets wat de Bijbel leert of wat Jezus leerde. Hoezo falen?
pi_165929431
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 10:54 schreef Hexxenbiest het volgende:

- Ze (WT) zeggen dat zij de getrouwe en beleidvolle slaaf zijn. Echter hebben ze zoveel fouten gemaakt (denk aan Armageddon, de val van Jeruzalem en 1914, berekeningen die zij zelf hebben gemaakt en na wat verder onderzoek niet blijken te kloppen of nogal vaag zijn), dat een zelfdenkend mens wel een beetje wantrouwend mag worden. Maar als je dat nog terzijde kan schuiven, heb je dan de zaak van de kindermisbruik. Dit zijn allemaal duidelijk aardse, menselijke beslissingen. Nergens uit de bijbel kunnen we opmaken dat Jehovah zulke zaken zo onbelangrijk vindt dat hij aan ons overlaat om te melden of niet. Integendeel zelfs, we weten dat hij liefde is en rechtvaardig. Hoe klopt deze regel dan bij hem?
Ze hebben niets fout gehad aan Armageddon. Ze hadden alleen een verwachting, maar ze zijn geen profeten.
Val van Jeruzalem en 1914 hebben ze nooit fouten in gemaakt.

In het geval van kindermisbruik heeft de organisatie ook helemaal niets misdaan.
De organisatie heeft het aangepakt, er iets aan gedaan.
Verdere stappen is aan het slachtoffer, om aangifte te doen. Niet aan de organisatie. In vele landen mag een ander dat niet eens. Zit je met privacy rechten en andere rechten.

quote:
- Dus ja, zij hebben mij een beeld van Jehovah gegeven wat allemaal klopt met de bijbel. Maar zoals ik al eerder zei, ik ken de bijbel zo goed dat ik de grens wel kan zien tussen Jehovah en menselijke beslissingen. Jehovah is helemaal niet niet los te zien van de organisatie. Wat overblijft is dan wel dat je achterblijft met Jehovah, de God. Zonder JG. Snap je het een beetje?
Jehovah is sowieso niet los te zien van een menselijke organisatie. Aangezien Hij zelf zei dat er een menselijke organisatie zou zijn die mensen over Hem leren.
Dat die organisatie onvolmaakt is moge ook duidelijk zijn, dat ontkent niemand. Ook de Bijbel niet.

quote:
We kijken niet naar andere organisaties. We kijken naar ons en wat goed is.
In deze zaak zijn het kinderen, hoe kun je de aangifte dan aan hen overlaten? Als je buurkind wordt misbruikt en het aan jou vertelt, zeg je dan gewoon: ik bemoei niet. Ga maar zelf bij de politie melden? Waar is je geweten?
Wie zijn er in het geval van kinderen verantwoordelijk?
Ik zeg gewoon dat de meeste mensen, waaronder Falling_Away alleen maar proberen bij anderen het geloof kapot te maken (bv bij jou en C_Elf) met leugens over dit soort zaken.
Terwijl je compleet het hele rechtssysteem vergeet. Onze organisatie is geen rechtssysteem. In veel landen mag je als organisatie niet eens zoiets aangeven zelf. Het bewijs wat jij vergaart hebt is niet legaal. Dat mag niet gebruikt worden.
Felle tegenstanders als Falling_Away proberen alleen maar met zulke vuile leugens twijfelaars kapot te maken. Gewoon smerig om dat met zulke erge zaken als kindermisbruik te gaan doen, terwijl de organisatie er gewoon tegen opgetreden heeft.

quote:
Dus wanneer de organisatie keer op keer gewetenloze fouten maakt, waaruit Jehovah's hand niet herkenbaar is, dan moet je toch vertrouwen blijven houden?
Dat met kindermisbruik noem ik geen fout. Dat heeft gewoon met het rechtssysteem te maken.
Blame the system.
Ja oke, er zal best ooit eens een enkele keer een ouderling het niet goed aangepakt hebben. Maar dat heeft niets met de organisatie te maken.

En de fouten die gemaakt worden met bv uitspreken van een hoop op datum armageddon. Dat is niet eens leerstellig. Dat iemand daar dan teveel aan hecht...
En andere dingen zijn gewoon bijschavingen.

Verwacht geen volmaaktheid. Het is overduidelijk Jehovah's organisatie.
Natuurlijk mag je kritisch zijn, dat moedigt de organisatie zelfs aan om te zijn.
Maar daar moet je wel mee oppassen aangezien felle tegenstanders ook met vuile leugens komen en halve waarheden.

quote:
Dat klopt.
Maar het heeft wel grenzen. Welke beslissing een familie neemt is persoonlijk, maar als de organisatie het goed vindt dat een familie een minderjarig kind uit huis zet, is dat niet wat Jehovah wil. Hij verplicht ons zelfs om voor ons gezin te zorgen. Een uitgesloten minderjarig kind is nog steeds je kind.
De organisatie zegt zelfs dat je verplicht bent om voor dat kind te zorgen, ZELFS als dat kind minderjarig is.

quote:
Dus de bewijzen in de Australische zaak hebben we gedroomd?
Je leest niet goed wat ik zeg ;)
Het is voorgekomen ja, maar de broeders hebben het aangepakt.
Ik zeg alleen dat de hele rechtsgang een heel andere kant is, alleen tegenstanders pakken alles zo lekker makkelijk aan he en laten dan dat achterwege zodat de organisatie slecht lijkt.
Maar als je alle feiten bekijkt is het helemaal niet zo erg als ze doen overkomen. En heeft het gewoon met het rechtssysteem te maken wat in veel gevallen krom is.

quote:
Ja, de leerstellingen kloppen. Maar niet de beslissingen die worden genomen. Zeg me waar staat dat ouderlingen niet verplicht zijn kindermisbruik te melden? Zeg me of deze onrechtvaardigheid is wat Jehovah zou goedkeuren.
Dat melden heeft niets met de organisatie te maken, niets met ouderlingen.
Natuurlijk keurt Jehovah kindermisbruik niet goed. Maar als de ouderlingen alles gedaan hebben wat ze kunnen dan houdt het op toch? De ouderlingen zijn toch geen rechters of politie agenten.

quote:
Dat weet ik niet. Misschien komt die organisatie wel over 2000 jaar... Wat ik wel weet is dat JG niet alles is, je ziet de menselijke karakter steeds duidelijker worden. Ironisch is wel dat we hebben geleerd dat Jehovah onrechtvaardigheid en zonden vroeg of laat zal openbaren....
Want jij denkt dat Armageddon pas over 2000 jaar komt?
Daarnaast: Er is al een organisatie die alles precies volgens de Bijbel doet, en je denkt nog dat het niet Jehovah's organisatie is? Dat klopt niet echt he.

Grapjas. Dat je daar nog aan twijfelt dat JG Gods organisatie is. Natuurlijk is er een menselijke karakter. Het zijn ook allemaal mensen. Maar wel een organisatie die alles leert volgens Jehovah's manier en dat vind je helemaal nergens weer. En de Bijbel leert duidelijk dat er in de laatste dagen een organisatie van Hem zou zijn. Nou veel succes om 1 te vinden. Lukt je met geen ander.
Je hebt gewoon veel te hoge verwachtingen van een onvolmaakte organisatie.
Daarnaast laat je je hier op FOK veel te erg beinvloeden door die valse leugenachtige afvalligen.

quote:
Het gaat dus niet om een of twee onbelangrijke missers, he?
Ik snap je betrokkenheid bij JG, ik heb dat gevoel ook. Alleen kan ik niet wegkijken wat zo duidelijk is. Als ik een bal zie ga ik niet mezelf wijsmaken dat het een kikker is omdat de kikker beter bij mij past.
Want ik kan wel wegkijken?
Je wilt niet weten hoe kritisch ik ben.... Alleen jij zoekt niet goed door naar de werkelijke feiten.
En daarom ben je zo'n makkelijk target voor leugenachtige afvalligen zoals Falling_Away.
En als ik dan kom vertellen dat het o.a. vanwege rechtssysteem komt dan ben je al te ver in leugens door.

En hoeveel missers zijn het nou?
Het gaat eens een keer om een ouderling die zondigt, nou so what?
En een organisatie die een hoop uitsprak, geen profetie! Was niet handig alleen mensen doen net alsof het een profetie was, het was alleen een hoop die ze hadden.

En qua leerstellingen zijn ze alleen dingen helderder gaan zien. Het is niet dat het omdraait ofzo. Even bijschaven, precies zoals de Bijbel dat voorspelde dat het richting einde helderder zou worden.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 20:24 schreef C_elf het volgende:

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')