#ANONIEM | vrijdag 26 augustus 2016 @ 17:40 |
Zijn er hier meer mensen die van spare ribs houden? Zo ja, waar haal jij ze? Hier bij de Jumbo hebben ze goeie. Zit alleen weinig vlees aan en zijn redelijk prijzig (het harde leven va een proletariër). Verder haal ik ze heel af en toe bij een spare ribs tent hier in de buurt. Die dingen zijn echt werelds. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 augustus 2016 @ 17:42 |
Reden waarom ik dit topic open is omdat ik net House of Cards zat te kijken en er een scene was dat die kerel bij een spare ribs tent zat. Straks effe naar de supermarkt. | |
RedFever007 | vrijdag 26 augustus 2016 @ 17:52 |
Goed topic.... "hier in de buurt'" Die bij mij "uit de buurt" zijn niet hachelen. En nu? | |
Catch22- | vrijdag 26 augustus 2016 @ 17:53 |
Ik haal ze bij de slager rauw en bereid ze in mijn uds. | |
Jaimy_Luca | vrijdag 26 augustus 2016 @ 18:51 |
Mijn vriend maakt heerlijke spare-ribs op de BBQ. | |
Fer | vrijdag 26 augustus 2016 @ 18:55 |
Pics van je Ribs ![]() Nee serieus, ik vind ze ook lekker, goed en langzaam gegaard op de weber. Maar waar kun je ze betaalbaar kopen (rauw dus) | |
Catch22- | vrijdag 26 augustus 2016 @ 18:59 |
Slager? Of www.aalvink.nl of www.beefensteak.nl | |
Jaimy_Luca | vrijdag 26 augustus 2016 @ 19:00 |
Wij hier op de markt bij "Harry". | |
Catch22- | vrijdag 26 augustus 2016 @ 19:06 |
http://www.bbq-nl.com/2009/11/chinatown-ribs.html Dit recept had ik laatst (met wat extra peper), dat was echt hemels | |
Hallojo | vrijdag 26 augustus 2016 @ 19:07 |
Dan woon je dus in de verkeerde buurt ![]() | |
RobinOok | vrijdag 26 augustus 2016 @ 19:17 |
En zit daar dan meer vlees aan dan die bij de Jumbo? | |
4EverBlackEyed | vrijdag 26 augustus 2016 @ 20:00 |
Ja, dat denk ik wel en ik haal ze bij de slager. Naturel, dan marineer ik ze een nachtje en dan stop ik ze in de oven ![]() | |
Catch22- | vrijdag 26 augustus 2016 @ 20:30 |
Koop een bbq. Echt. Zoveel lekkerder ![]() | |
Yamahihi | vrijdag 26 augustus 2016 @ 20:39 |
Hmm spare ribs die heb ik al een tijdje niet gehad, ik bestelde ze altijd bij spare rib Express. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:13 |
Om specifieker te zijn: in de Appelstraat in Den Haag. Daar verkopen ze wereldse spare ribs. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:14 |
Ja. dat is is het probleem met die dingen van de Jumbo, weinig vlees. Heb net 2 ribs gehaald, in totaal 12 euro betaald. Maar de smaak is wel goed. | |
H0D3NPYL | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:17 |
Trouwens die van de Lidl zijn ook prima te vreten. | |
Jaimy_Luca | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:21 |
Dit. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:22 |
Hier in het winkelcetrum zit ook een Lidl, zal er eens langsgaan. | |
Anoniem_anoniem | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:23 |
Bij de slager en zelf marineren | |
Pietverdriet | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:24 |
Haal dozen bij Horeca slager, Hanos of Makro | |
Bzzzzt | vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:34 |
Ik haal ze bij joe's spareribs in Nieuwegein... Echt te lekker! | |
Deisyy | vrijdag 26 augustus 2016 @ 22:38 |
Ik eet alleen spareribs van De Resident in Den Haag ![]() | |
MadMaster | vrijdag 26 augustus 2016 @ 23:28 |
Snob... | |
Spanky78 | vrijdag 26 augustus 2016 @ 23:30 |
Bij de hanos/sligro hebben ze wel ribs met veel vlees | |
#ANONIEM | vrijdag 26 augustus 2016 @ 23:31 |
Urban Dance Squad? | |
Burdie | vrijdag 26 augustus 2016 @ 23:40 |
Het enige goede antwoord. Heb je nog een lekker recept, Piet? | |
Jaimy_Luca | zaterdag 27 augustus 2016 @ 00:41 |
Ugly drum smoker. | |
jaipurholic | zaterdag 27 augustus 2016 @ 04:15 |
Voor supermarkt ribs zit er aan die van de Aldi het meeste vlees. Natuurlijk kun je het niet vergelijken met zelf gemarineerde ribs van Amerikaans vlees op een Weber, maar niet iedereen heeft de behoefte,tijd of zin om de ultieme bbqheld uit te hangen en dan is dat prima te eten. | |
Deisyy | zaterdag 27 augustus 2016 @ 08:12 |
Je kent me toch? ![]() | |
MadMaster | zaterdag 27 augustus 2016 @ 08:19 |
Een beetje... ![]() On topic: Binnenkort zelf weer eens spare ribs bereiden en een uurtje of 6 op de barbecue gooien. | |
GS-Raw | zaterdag 27 augustus 2016 @ 09:59 |
Groothandel, markt of online. Ik vind de ribs uit de supermarkt vaak niet lekker. | |
Red_85 | zaterdag 27 augustus 2016 @ 11:04 |
Ga naar een goede slager en vraag er daar om. Klein vetje op de bovenkant laten zitten en vragen of ze het membraan voor je willen verwijderen. Laat hem ook wat breder afsnijden zodat je niet van die smalle hebt zoals je hier in NL vaak krijgt in de horeca. Daarna dry rubje naar smaak, roken op je bbq voor een uur of 4 en om het half uur nat spuiten met calvados, cider of appelsap als je voorgaande niet kunt vinden. Dat van die slager, dat is noodzakelijk. Dat laatste moet je zelf maar uitzoeken. | |
Pietverdriet | zaterdag 27 augustus 2016 @ 12:00 |
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan. | |
renwan | zaterdag 27 augustus 2016 @ 16:27 |
Bij 112 spareribs/La Pomme gok ik? Die dingen zijn wel oké maar echt niet werelds. Vlees is goed maar die dingen druipen in marinade waardoor je geen vlees meer proeft. In het verleden goede ervaringen gehad met de Drie Konijntjes op de Laan van Meerdervoort maar de bezorging duurde telkens zo lang dat ik er eigenlijk niet meer bestel. Mr. Ribs op de Stationsweg was in het begin echt waanzinnig goed maar de laatste keer helaas meer vet dan vlees, wel verhalen gehoord dat het in het restaurant zelf nog steeds uitstekend is ![]() | |
Reemi | zaterdag 27 augustus 2016 @ 17:02 |
Goede spareribs vind ik heerlijk, maar als ik ze bestel zijn het altijd botten met alleen smerig vet eraan ![]() | |
VeX- | zondag 28 augustus 2016 @ 19:20 |
Spare rib express. Toevallig vandaag ook. | |
Sarasi | zondag 28 augustus 2016 @ 19:27 |
De wildslager hier snijdt ze toch echt zelf van het karkas af. | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2016 @ 20:04 |
Jij weet best dat dit een zeldzame uitzondering is en dat verreweg de meeste slagers dat niet doen. | |
densmee | dinsdag 30 augustus 2016 @ 21:20 |
Bij vleeshal eersel, zo gesneden als je zelf wilt. Verser kan niet want wordt terplekke uit het karkas gesneden ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 30 augustus 2016 @ 22:07 |
Ik durf geen inschatting te doen, maar ik verwacht dat er ook bij hel veel slagers, ook goede slagers veel vlees uit de vriezer komt. En in veel gevallen (mits goed behandeld) proeft de overgrote meerderheid er niets van. Zeker langzaam gegaard, of gestoofd vlees; geen probleem. | |
#ANONIEM | woensdag 31 augustus 2016 @ 07:04 |
Ja, La Pomme heet het geloof ik. Ik vond ze daar wel heel goed. We kregen er een behoorlijke bak patat bij dus zat goed vol. http://www.de-drie-konijntjes.nl/ Drie Konijntjes even opgezocht en ziet er goed uit. Kende deze tent helemaal niet maar zal er eens naartoe gaan. | |
bloodymary1 | zaterdag 3 september 2016 @ 16:43 |
Is dat echt zo? De keurslager hier heeft echt extreem lekkere en er ook al diverse prijzen mee gewonnen, dan zal dat toch niet? | |
krakkemieke | zaterdag 3 september 2016 @ 19:42 |
Als je vindt dat er niet genoeg vlees aanzit, waarom bestel je dan geen krabbetjes? Die kan je zelf marineren. En ja, je kan ze in de oven voorgaren, dat doe ik ook met drumsticks. | |
FutureFairytale | zaterdag 3 september 2016 @ 20:00 |
2x De Jack Daniels ribs daarvan gegeten. Erg lekker!! | |
LPFAN | zaterdag 3 september 2016 @ 22:37 |
Ik vind juist aan krabbetjes weinig vlees zitten. | |
LPFAN | zaterdag 3 september 2016 @ 22:38 |
Er zit hier in het dorp een pizza en shoarma zaakje die erg lekkere spare ribs heeft ![]() | |
habitue | zondag 4 september 2016 @ 16:52 |
http://beefensteak.nl/bbq(...)a-dik-bevleesd-1196/ Deze zijn echt heerlijk. ![]() | |
killerkip69 | dinsdag 6 september 2016 @ 00:14 |
De Aldi heeft goeie spare-ribs, ook verse vorige week. Beetje extra marineren, veel vlees op bot, goed te doen. ![]() Die kok bij dat BinnensteBuiten programma ![]() ![]() | |
MiestOr | dinsdag 6 september 2016 @ 05:06 |
Ti's al gezegd, gewoon lekker zelf halen bij de slager, en bbqen, zondagmiddag uurtje of 12 beginnen en dan in t zonnetje roken voor n uur of 4. Vorige week deze gemaakt: http://www.thebbqbastard.com/buccaneer-ribs-steven-raichlen/ Erg lekker! al vond ik de saus te zoet... heb ze als finish even lekker krokant op direct heat gelegd. ribs gehaald bij Slagerij Schell in Rotterdam, 2 ribs (1800gr) voor 12eu, niet goedkoopste, wel lekker en vol vlees! | |
Freudie | dinsdag 6 september 2016 @ 15:03 |
Ik haal deze altijd: https://www.bbquality.nl/products/bbquality-ribs/. Thuisbezorgd, en dan lekker 3-2-1 op de BBQ. | |
Spanky78 | dinsdag 6 september 2016 @ 20:52 |
Maarehm, uiteindelijk is het belangrijkste dat spareribs moddergaar zijn, niet te droog en toch veel smaak hebben. Zo is wat mij betreft het voorgaren in bouillon, in de bouillon laten afkoelen, rubben en dan zachtjes afbakken op de bbq geen probleem. De bbq freaks zullen me er wellicht om willen lynchen, maar ik beweer dat mits goed gekruid niemand het verschil proeft. | |
Red_85 | woensdag 7 september 2016 @ 09:43 |
Hmm, hoe komt t dan dat als ik er om vraag het afgesneden wordt van een half varken uit de koelcel? Niet alle slagers werken volgens de verkapte supermarkt techniek. | |
Red_85 | woensdag 7 september 2016 @ 09:45 |
Lage temp garen en nat houden. Ieder zn eigen manier, maar dit is de mijne. | |
Pietverdriet | woensdag 7 september 2016 @ 12:14 |
De meeste wel | |
Rockefellow | woensdag 7 september 2016 @ 12:27 |
Als je spareribs wil afhalen dan zijn die van Joe's veruit het beste. | |
Spanky78 | woensdag 7 september 2016 @ 17:21 |
Exact; dus met bouillon/halve brine kan prima werken om voor te garen en het vocht erin te houden. Je zult dan wel handig de maillardsmaak/baksmaak/rooksmaak op je vlees moeten krijgen. Maar dat kan prima met de juiste rub (met gerookte paprika bijv.) of aflakken met en saus die net wat basischer is en daarom lekker smaak ontwikkelt. Of gewoon wat langzamer afbakken. | |
fotostarter | woensdag 7 september 2016 @ 18:33 |
Die van Makro wisselen wel sterk van kwaliteit vind ik. In mijn ogen zijn die van Hanos de btere. Die heeft sowieso prima vlees. | |
Theov | zondag 5 november 2017 @ 01:05 |
Altijd het membraan eraf halen! Marineren op rauw vlees heeft nauwelijks invloed op de smaak. Ik kook de ribs eerst in een boullion voor ongeveer een uur. Daarna is het een kwestie van een marinade smeren van Ketjap, ketchup, honing en stroop en wat je ook lekker vind en afbakken naar keuze. Of je dat op de BBQ doet of in de oven is aan jou. Het koken onder een uur (of stomen) zorgt er voor dat het vlees mals wordt en van t bot komt. | |
Queenshore | zondag 5 november 2017 @ 09:47 |
Ik gaar ze het liefst sous vide met een rub voor ong 24 uur. Daarna afmaken in de oven met een glaze. Zou graag meedoen met de kamado/BBQ enthousiastelingen maar die dingen zijn nu eenmaal erg prijzig. | |
Pietverdriet | zondag 5 november 2017 @ 09:58 |
Je hebt gelijk, de Iberico spareribd waren ronduit kut (Makro) | |
Aiciu | maandag 6 november 2017 @ 22:07 |
Ik bestel weleens bij spare ribs express. | |
RedFever007 | maandag 6 november 2017 @ 22:46 |
toevallig zaterdag ook een portie bij sparerib Express gehaald. BBQ, super lekker ![]() | |
MonkNL | dinsdag 7 november 2017 @ 09:02 |
Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/ En dan voornamelijk: "Myth: Boil ribs to make them tender You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win." ![]() | |
Theov | dinsdag 7 november 2017 @ 09:40 |
I hear ya! Thanks voor de tip. Ik kook ze in een boilion/soep of ik stoom ze. Ik vind dat ze er heerlijk mals van worden en zo van het bot vallen. Langzaam bakken kan ook. | |
#ANONIEM | dinsdag 7 november 2017 @ 11:24 |
Ribs Factory is wel een dingetje. Valt zo van het bot af ![]() https://www.ribsfactory.nl/ [ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2017 11:28:43 ] | |
Spanky78 | dinsdag 7 november 2017 @ 19:22 |
Als je ze kookt in weinig water met veel smaak voeg je juist smaak toe. Stomen kan natuurlijk ook. Natuurlijk, je krijgt nooit helemaal hetzelfde als langzaam gegaarde spareribs. Je kunt ze ook inpakken in alufolie en in de oven garen in die verpakking en daarna afbakken en lakken. | |
Theov | woensdag 8 november 2017 @ 02:19 |
Ik kook ze eigenlijk al in een soort marinadesoep, waarna ik ze in de oven leg met de marinade - ff afbakken en klaar. Het is voor mij de makkelijkste manier om 'savonds zonder een BBQ aan te zetten en zonder 3uur op slow cooking te wachten toch enorm malse en enorm lekkere spareribs te maken. Tuurlijk zijn er betere manieren - maar niet als je in de winter een maaltijd wilt hebben met ribs. | |
Xlarge | woensdag 8 november 2017 @ 11:01 |
Mijn smoker of bbq staat elk seizoen aan, ook in de winter ![]() Als er sneeuw ligt vind ik het juist altijd gezellig om dan zo bezig te zijn. Nu we het er over hebben, ik denk dat ik zaterdag ribben ga maken ![]() | |
Theov | woensdag 8 november 2017 @ 11:15 |
Goed idee. Dan neem ik de xbox mee. Waar woon je? ![]() | |
Xlarge | woensdag 8 november 2017 @ 11:49 |
Dat zou een gezellige dag worden, de dochter van mijn nieuwe vriendin komt voor het eerst mee om met mijn dochter kennis te maken. Hee, wie is dat daar op de Xbox ? Nou dat is TheoV, die ken ik voor de rest ook niet, maar die komt ribben eten, en een beetje spelletjes spelen ![]() | |
Cinemaniak | woensdag 8 november 2017 @ 16:19 |
Je laat je in elk geval van je spontane kant zien ![]() |