abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_167119755
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
6s.gif Op maandag 5 december 2016 15:01 schreef Fera het volgende:

[..]

Die extra onderzoeken. Tenminste, niet bij deze instelling. Voordat er weer allemaal mensen komen posten dat het bij hen wel zo is. _O- Meestal hebben ze na de gesprekken wel een aardig beeld. Dat was wat ik eruit begreep.

Dank je wel. :)
Ik heb nooit een intelligentietest hoeven doen. Vonden ze niet nodig. :?
ROBODEMONS..................|:(
pi_167134167
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 november 2016 22:48 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Maar vind je het dan helemaal niet prettig hier?

Ik vond het even wennen (vooral in het begin), maar nu zou ik zelfs niet anders meer willen.

ADHD-ers vind ik trouwens wel een stuk irritanter, op een gegeven moment ken ik die Alle Dagen Heel Druk HAHAHA!-grapjes en variaties daarvan wel :').

En ik word een beetje gek van die drukte.

Maar zelf vind ik het juist fijn als iemand gelijk begrijpt dat ik meer op mezelf wil zijn en dat ik andere onderwerpen en grapjes leuk vind en dat ik ook andere interesses heb.

Vroeger was ik toch wel vaak bezig (voor m'n gevoel dan) met "onderhandelen" hoevaak en wanneer ik met wie dan "moest" gaan afspreken (stel iemand wil 3x/week met mij afspreken, maar ik wil max 1x/week, dan moest ik maar accepteren dat het dus 2x/week zou worden, want dan hebben we beiden wat moeten bijleggen. Maar wat die ander niet snapt, is dat die 1x/week al mijn max is en meer alleen maar meer van mij zal vragen. Bij lotgenoten hoef ik niet steeds mijn grenzen te bewaken en dat geeft mij rust).

In het begin viel lotgenotencontact mij tegen, maar ik ben compleet om. Wel is het handig om een beetje selectief te zijn met wie je om wilt gaan. Dat iemand autistisch is, garandeert nog niet dat ik die persoon dus zal mogen, maar het stukje onbegrip is bij vakje "start" al meteen voor 90% geklaard. Scheelt weer, en ik houd niet zo van gedoe.

[..]

Als je bij -alles- het gevoel hebt, dan ben je jezelf aan het overbelasten. Als je op een gegeven moment een tijdje je eigen tempo weet vast te houden (dus ook vaker nee durven zeggen zodra en zolang dat nodig is), zal je op een gegeven moment zelfs gaan merken dat je warempel zin krijgt om zelf contact met anderen te gaan opnemen.

Zit er wel in dat je sowieso minder behoefte aan sociaal doen zal hebben, maar zelf vind ik dat helemaal niet erg. Vind het wel lekker om geregeld zelf wat te doen en ergens verwacht ik van anderen ook dat ik ze niet constant hoef te babysitten/vermaken.

[..]

Als je het niet leuk vindt, waarom zou je het dan doen? Omdat anderen dat zo graag van je willen?

Ik geef je groot gelijk.

[..]

Dit herken ik wel. Heb ik vroeger ja-ren lang geprobeerd. Eigenlijk werd het wel -iets- beter, maar ik haalde nooit het niveau van de rest.

Maar ik ben er wel veel beter in geworden, heel veel fok!meets doen was daarbij wel een goede beslissing van mij. Ik was wel vrij stil, maar ik heb alles geabsorbeerd en me later dingen eigen gemaakt (zelfs ver na de meet zelf bleef ik ervan leren, net alsof ik dat boek nog in mijn bibliotheek in mijn hoofd had. het valt me sowieso wel op dat ik nog heel lang van een bepaalde ervaring kan leren, zo nu en dan een jaar daarna of nog langer).

Maar...uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen (zelfs voor mijn diagnose al) dat ik eigenlijk het beste zoveel mogelijk kan blijven omgaan met mensen waarmee ik sowieso vanaf dag 1 al meer op 1 level zit. Dit scheelde me op den duur ook veel nare ervaringen met mensen die achteraf gezien toch niet te vertrouwen bleken te zijn.

En het allerbelangrijkste wat ik qua sociaal contact gemerkt heb, is dat ik het beste sociaal kan doen (dus ook kletsen enzo) als ik lekker in mijn vel zit.

Zolang ik lef heb en nog een zonnige kant kan zien, weet ik dat ik niet meer bang hoef te zijn verbaal onderlegd te zijn. Ik ben gegaan van een stille "ergens achterin de klas" naar iemand die vrijwel geen blad meer voor de mond heeft en die zegt wat ie op zijn hart heeft liggen (ook al komt het er niet altijd even handig uit).

[..]

Hoe bedoel je?
Heb je het over een specifieke groep mensen nu?

[..]

Helaas...in elk geval 1 sterfgeval ligt op me te wachten, want terminaal ziek.

[..]

Ah kut, wat rot voor je -O-.

[..]

Ik moet eerlijk zeggen dat de keuze tussen die verschillende varianten sowieso al aardig arbitrair was. Ik had ook PDD-NOS kunnen krijgen (ik kreeg Asperger) en een ander die ik ken, kreeg PDD-NOS, maar had ook Asperger kunnen krijgen.
Vind het wel ok hier, maar ik kan er denk ik nooit aan wennen. Daarbij, ik zie niemand en niemand ziet mij hier. Dus geen IRL contact. Ik weet het ook niet. Combinatie met depressie maakt het alleen maar lastiger ook. Gaan zoveel dingen door mekaar door m'n hoofd heen.

Zoals, ik wil wel op mezelf zijn, maar daar word ik steeds ongelukkiger van. Maar voel me ook ergens schuldig over. Ik weet niet. Is niet uit te leggen denk ik.

Maar ook dat ik gewoon voel dat mensen me anders benaderen dan andere personen. Gevoel van dat ik "speciaal" wordt benaderd ofzo. Is niet in woorden uit te leggen denk ik. Is eigenlijk ook vooral dat ik me er bewust van ben, sinds ik die diagnose te horen heb gekregen. Ik link heel erg alles daaraan vast.

Nu ik zelden nog iemand zie eigenlijk, buiten werk om, raak ik ook steeds meer binnengesloten. De drang om nog iets te gaan of mogen doen verdwijnt steeds meer. Enkel als ze er "dwingend" om vragen, doe ik er wat mee, om ze tevreden te stellen. Om er voorlopig weer vanaf te zijn. En toch lijk ik het echt te missen, die contacten. Zo tegenstrijdig.

Wat die club van dertigers was toen laconiek bedoeld. Zo van, je hoort er nu ook bij, bij die 30+-ers. Over 5 jaar hoor ik bij de 40+-ers, etc...

Zo, nu ben ik er weer helemaal klaar mee, met die confrontaties.
Ehm... ok
pi_167136042
quote:
2s.gif Op maandag 5 december 2016 23:46 schreef Frumzel het volgende:

[..]

Nu ik zelden nog iemand zie eigenlijk, buiten werk om, raak ik ook steeds meer binnengesloten. De drang om nog iets te gaan of mogen doen verdwijnt steeds meer. Enkel als ze er "dwingend" om vragen, doe ik er wat mee, om ze tevreden te stellen. Om er voorlopig weer vanaf te zijn. En toch lijk ik het echt te missen, die contacten. Zo tegenstrijdig.

Dit is wel heel herkenbaar ja, sinds m'n vrouw weg is zie ik buiten het werk om vooral familie en eens in de zoveel weken 1 van m'n twee vrienden. En als ik ze zie is het altijd hartstikke gezellig, maar daarna ben ik weer zo keikapot dat ik weer dagen nodig heb om bij te komen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  dinsdag 6 december 2016 @ 09:28:46 #204
365231 Fera
Fire & Blood
pi_167137128
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 15:31 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Ik heb nooit een intelligentietest hoeven doen. Vonden ze niet nodig. :?
Wat ik zei dus. Ze doen dat niet bij iedereen.
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
pi_167171454
16 december intake autismeteam
FOK! is net een groot tijdschrift
pi_167172454
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 09:28 schreef Fera het volgende:

[..]

Wat ik zei dus. Ze doen dat niet bij iedereen.
Weet ik. Was meer een bevestiging van jouw opmerking. :P
ROBODEMONS..................|:(
pi_167298835
registreer om deze reclame te verbergen
Hebben jullie mijn vriend Dima al ontmoet?
Op maandag 14 mei 2018 14:14 schreef LCMS het volgende:
Hou je bek, vieze vette vuile dikke gore piepzak
pi_167298945
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 december 2016 12:40 schreef xcachet het volgende:
Hebben jullie mijn vriend Dima al ontmoet?
Nee
  zondag 25 december 2016 @ 22:00:00 #209
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_167604768
Ik ben 'licht autistisch' maar ik snap het niet. Ik ben er niet zeker over. Ik heb moeite met mensen, zit liever in een hoekje dan de spotlight maar geloof het niet ofzo. Wat me nu tegen zit is de drang naar een vriendin(nog niet gehad, ook niet intiem geweest ooit) maar als ik fotos zie van stelletjes samen leuk zijn en er over nadenk denk ik dat ik dat niet eens durf met iemand. Daarnaast zit ik wat vast op het momemt naast mn werk dan. Niks lukt. Dacht er weer aan om met een pschychloog te praten weer maar dan denk ik er zijn veel schrijnendere gevallen welke hun nodig hebben :{
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_167605335
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 22:00 schreef Woods het volgende:
*knip*
Dacht er weer aan om met een pschychloog te praten weer maar dan denk ik er zijn veel schrijnendere gevallen welke hun nodig hebben :{
Woods, ik denk dat het niet relevant is of er schrijnendere gevallen zijn. Zijn er vast wel, maar er zijn ook minder schrijnende gevallen die bij een psycholoog lopen.
Je loopt tegen dingen aan waar je wel wat hulp bij kan gebruiken en dat gaat over jou. Niet over anderen. Waarom zou je het niet proberen, wie weet wat het je oplevert?!

Ik heb echt mijn meest relaxte kerst in jaren! Zo'n goede beslissing om thuis te blijven!
Op deze manier wil ik de kerstdagen wel vaker vormgeven.
En het past wel bij mijn voornemen om meer stil te staan bij mijn gevoel, wat voor mij goed voelt ipv dingen doen omdat anderen het verwachten.
Ik weet nu al dat ik daar vast niet allemaal vrienden mee ga maken, maar ik vind het het proberen waard, voor mijzelf en voor mijn gezin. Ik had even een dip begin van de maand, maar ik begin er weer een beetje uit te komen volgens mij.
Mama van 2 lieve meiden :)
  zondag 25 december 2016 @ 22:47:53 #211
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_167605914
Ik zal zsm contact opleggen dan. 1x per maand zou al helpen denk ik. Ik wil op dit moment simpelweg teveel. Uiteindelijk doe ik dan niks ervan. Een vriendin zit er dan wss niet in maar daar had ik al rekening mee gehouden..
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_167606049
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 22:47 schreef Woods het volgende:
Ik zal zsm contact opleggen dan. 1x per maand zou al helpen denk ik. Ik wil op dit moment simpelweg teveel. Uiteindelijk doe ik dan niks ervan. Een vriendin zit er dan wss niet in maar daar had ik al rekening mee gehouden..
Alles op zijn tijd, je weet niet wat het leven op de lange termijn in petto voor je heeft.
Hell To The Liars
  zondag 25 december 2016 @ 23:51:30 #213
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_167607694
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 22:53 schreef Droopie het volgende:

[..]

Alles op zijn tijd, je weet niet wat het leven op de lange termijn in petto voor je heeft.
Ik denk dat dat kwam doordat ik wilde uitblinken voor een eventuele meid. Alsof ze konden ruiken dat ik ergens goed in ben domme ik. Ik probeer nu frequenter te sporten wat enorm stimuleert ^O^
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_167612332
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 22:47 schreef Woods het volgende:
Ik zal zsm contact opleggen dan. 1x per maand zou al helpen denk ik. Ik wil op dit moment simpelweg teveel. Uiteindelijk doe ik dan niks ervan. Een vriendin zit er dan wss niet in maar daar had ik al rekening mee gehouden..
Herkenbaar, teveel willen en dan niks ervan doen...
Wie weet wat de toekomst brengt...
En uitblinken voor iemand anders... wees jezelf, dat houd je het langste vol (makkelijker gezegd dan gedaan).
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 26 december 2016 @ 11:16:59 #215
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_167614360
Gebeurtenissen als kerst zou ik het liefst overslaan, niet eens omdat ik drukte vermijd maar omdat ze 'zo normaal' geworden zijn; het is toch immers gezellig hoor ik dan altijd.. Ik denk vaker rationeel na over iets en m.b.t kerst zie ik familie liever door het jaar heen dan verplicht met kerst.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_167615461
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2016 11:16 schreef Woods het volgende:
Ik denk vaker rationeel na over iets en m.b.t kerst zie ik familie liever door het jaar heen dan verplicht met kerst.
Als ik zo rondom me heen luister geld dat voor iedereen hoor, als je dan vraagt wat ze gaan doen 'Ja, je weet wel ouders (evt schoonouders) en blij dat we 1 dag voor onszelf hebben'.

Had gisteren gelukkig een dag niks maar ben nog kapot van een afscheidsdiner van een collega op vrijdag en de kerstavond bij een vriend van me. En dan vanmiddag met m'n 2 zussen (incl aanhang), een baby en m'n moeder... dat wordt weer met koppijn en suizende oren naar huis :')
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  maandag 26 december 2016 @ 13:05:59 #217
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_167616831
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2016 12:03 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Als ik zo rondom me heen luister geld dat voor iedereen hoor, als je dan vraagt wat ze gaan doen 'Ja, je weet wel ouders (evt schoonouders) en blij dat we 1 dag voor onszelf hebben'.

Had gisteren gelukkig een dag niks maar ben nog kapot van een afscheidsdiner van een collega op vrijdag en de kerstavond bij een vriend van me. En dan vanmiddag met m'n 2 zussen (incl aanhang), een baby en m'n moeder... dat wordt weer met koppijn en suizende oren naar huis :')
Ik heb wel na een intensieve dag dat ik blij ben dat ik alleen kan zijn ook. Maar tot nu toe dscht ik ook dat dat kwam door een slecht eetpatroon of andere slechte habits. Moet toch wel vaker mezelf overgeven aan t feit dat ik niet in dat hele circus mee kan draaien. Bijv ik had geen zin om met mn familie te praten dan ga ik in een hoek zitten met mn mobiel maar dan ben ik voor hun ongezellig bla bla..
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_167620398
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2016 11:16 schreef Woods het volgende:
zie ik familie liever door het jaar heen dan verplicht met kerst.
Kan ik me helemaal in vinden!

quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2016 12:03 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Als ik zo rondom me heen luister geld dat voor iedereen hoor, als je dan vraagt wat ze gaan doen 'Ja, je weet wel ouders (evt schoonouders) en blij dat we 1 dag voor onszelf hebben'.

Had gisteren gelukkig een dag niks maar ben nog kapot van een afscheidsdiner van een collega op vrijdag en de kerstavond bij een vriend van me. En dan vanmiddag met m'n 2 zussen (incl aanhang), een baby en m'n moeder... dat wordt weer met koppijn en suizende oren naar huis :')
Weet je wat ik me dan afvraag... waarom we toch allemaal als een stel kuddedieren maar doen wat we denken dat er van ons verwacht wordt...
Veel mensen "mopperen" erover, vinden het niks en toch doen heel veel mensen het elk jaar weer. Omdat het zogenaamd zo hoort... omdat het toch gezellig is...
Ook gezellige dingen kosten energie en het is dan is het de vraag dat het je waard is...
Maar wel lastig, want je stoot er ongetwijfeld mensen mee voor de borst...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_167633105
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2016 16:19 schreef Nijna het volgende:
Weet je wat ik me dan afvraag... waarom we toch allemaal als een stel kuddedieren maar doen wat we denken dat er van ons verwacht wordt...
Veel mensen "mopperen" erover, vinden het niks en toch doen heel veel mensen het elk jaar weer. Omdat het zogenaamd zo hoort... omdat het toch gezellig is...
Ook gezellige dingen kosten energie en het is dan is het de vraag dat het je waard is...
Maar wel lastig, want je stoot er ongetwijfeld mensen mee voor de borst...
Nou ja, toen m'n oudste zus nog in het buitenland woonde was Kerst een van de weinig dagen in het jaar dat ik haar zag, dan is het wel makkelijk dat je sowieso 1 verplichte dag hebt om af te spreken zonder dat iedereen daar 4 maanden vantevoren de agenda voor moet trekken.
Denk dat je daar met feestdagen niet zo onderuit komt, al ga ik het met oud & nieuw wel proberen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_167633717
Ik ben er dit jaar aardig onderuit gekomen, in de zin dat ik het redelijk op mijn manier heb kunnen doen, kwam zo uit anders was het me vast niet in dank afgenomen ;)
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_167648951
Als ik dat zo allemaal lees, ben ik alleen maar blij dat mijn ouders weinig om kerst en oud & nieuw geven.
ROBODEMONS..................|:(
pi_167649116
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 20:46 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik heb trouwens de indruk dat vetgedrukte bij veel autisten wel -een- rol speelt, maar dat het zich per individu anders kan uiten (zoals het bij jou zich anders uit).

Ik merk wel dat ik meer moeite heb met uitleggen hoe ik me voel, maar dat ik daar wel beter in ben geworden de laatste pak-em-beet 5 jaar.

Het enige is dat dat wat ik uitleg, vaak een complex mozaiek aan gevoelens, emoties en gedachten is (en afwegingen en zorgen en plannen, tis alles ook nog eens constant in beweging en daarbovenop komt nog een filter die weer veranderlijk is en afhankelijk van andere factoren (zoals hoe moe ik ben en of ik honger heb etc enz).

Tis ingewikkeld en zeggen "ik ben blij PUNT" klopt voor mijn gevoel ook gewoon niet, want dan laat ik teveel dingen weg.

Ik denk dat ik (mede) hierdoor graag zo nu en dan (niet altijd dus) mensen in levende lijve zie, omdat ik dan als het ware de andere persoon beter snap, ook als ik diezelfde persoon daarna een paar keer alleen maar bel of chat.

edit: Ik vraag me trouwens af of ze misschien in andere talen niet bewoordingen hebben voor gevoelens die we in het Nederlands helemaal niet hebben? (dus dat we in Nederland een gevoel hebben waar geen woord voor bestaat of zelfs ook maar bekend is, maar in een heel ander land dit gevoel gewoon algemeen bekend en erkend is en ook gewoon een naam heeft)
Wat betreft je edit: ja.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Taijin_kyofusho
pi_167936425
Getver, ik zit mezelf enorm in de weg op het moment...
En weet niet zo goed of het nou overprikkeling is of dat ik toch last heb van het afbouwen van mijn medicatie of een combinatie van beide, ik weet het niet.
Misschien ben ik er wel heel erg aan toe dat het maandag is en de kinderen weer naar school gaan.
Maar ik ben zo snel geïrriteerd en daar heeft iedereen hier in huis last van.

En ik zou heel graag grondig opruimen in huis, als het klaar is zal het me rust geven denk ik, maar eraan beginnen lukt me gewoon echt niet en daar baal ik van. Toch eens kijken of ik daar een helpende hand bij kan vinden...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_168266096
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 21:43 schreef Nijna het volgende:
Getver, ik zit mezelf enorm in de weg op het moment...
En weet niet zo goed of het nou overprikkeling is of dat ik toch last heb van het afbouwen van mijn medicatie of een combinatie van beide, ik weet het niet.
Misschien ben ik er wel heel erg aan toe dat het maandag is en de kinderen weer naar school gaan.
Maar ik ben zo snel geïrriteerd en daar heeft iedereen hier in huis last van.

En ik zou heel graag grondig opruimen in huis, als het klaar is zal het me rust geven denk ik, maar eraan beginnen lukt me gewoon echt niet en daar baal ik van. Toch eens kijken of ik daar een helpende hand bij kan vinden...
Herkenbaar. Ook dat gissen naar de oorzaak waarom je je zo voelt. Ik heb het idee dat mensen zonder autisme dat altijd zo goed weten, van: 'Ik voel me rot, doordat...' Ik weet dat nooit.

Hoe gaat het inmiddels met je?

Ik werd er in het topic over depressie op gewezen om mijn blog ook even hier te plaatsen: http://a-typist.nl/hoe-autisme-invloed-had-op-depressie/ Gaat namelijk over hoe mijn autisme invloed had op mijn depressies en andersom. Ik blog vaker over autisme op mijn website, dus misschien voor jullie interessant om te volgen.
pi_168280363
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:50 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Herkenbaar. Ook dat gissen naar de oorzaak waarom je je zo voelt. Ik heb het idee dat mensen zonder autisme dat altijd zo goed weten, van: 'Ik voel me rot, doordat...' Ik weet dat nooit.

Hoe gaat het inmiddels met je?

Ik werd er in het topic over depressie op gewezen om mijn blog ook even hier te plaatsen: http://a-typist.nl/hoe-autisme-invloed-had-op-depressie/ Gaat namelijk over hoe mijn autisme invloed had op mijn depressies en andersom. Ik blog vaker over autisme op mijn website, dus misschien voor jullie interessant om te volgen.
Een stuk rustiger hier, ondanks dat de jongste toch al een week ziek is.
Maar een deel van het gevoel heeft denk ik toch echt met de vakantie te maken gehad, geen structuur. En mijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel naar mijn kinderen.
Ik wil toch eens kijken of ik in vakanties als mijn man ook thuis is, vaker ook iets voor mijzelf kan doen. Dat kan met 1 van de kinderen zijn, of gewoon alleen.
En die medicatie afbouwen, het helpt vast mee, ergens... Toch wil ik er heel graag af.

Ik raak er steeds meer van overtuigd dat mijn depressie voor een groot deel ontstaan is of in stand gehouden is door overprikkeling, op mijn tenen lopen enzovoort.
Mijn stemming is eigenlijk best goed, maar als het dan zo is als in de vakantie ga ik weer wankelen.
Al moet ik zeggen dat het nu de rust weer wat terug is, ik me ook weer stabieler voel, dus daar zit zeker een verband.
Dus zaak om een manier te vinden om te voorkomen dat ik teveel ga wankelen, dus op tijd zorgen voor ontspanning of iets anders wat me energie geeft.
Een paar jaar terug ben ik 2 keer een weekend weg geweest, zonder man en kinderen, wel met andere mensen. En dat gaf echt energie.
Goed voornemen is om al het weer wat warmer is, weer zo'n weekend te plannen. Want nu op het water is me wat te koud.

Ik ga je blog binnenkort eens bekijken, maar nu is het bedtijd.
Bedankt voor je reactie!
Mama van 2 lieve meiden :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')