Voor rauwe eieren zelfs. Splurge on the chocomousse!quote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:28 schreef Radyhyn het volgende:
[..]
Dat geldt voor zachtgekookte eieren? Owhhhhh..
Maarja.. een zacht gekookt ei op een lekker broodje met filet american is natuurlijk de beste combi evah.. maar daar waag ik me in elk geval niet aan
quote:Wel of geen rauwe eieren?
Eieren, met name verse eieren, zijn geen risico bron voor Listeria. In het verleden is nog nooit een Listeria incident ontstaan door eieren geweest. Wel bestaat er de kans dat de eieren besmet zijn met Salmonella. Als de eieren goed verhit worden zal de Salmonella afsterven en geen gevaar meer vormen. Dit is het geval bij bijvoorbeeld een omelet, hard gekookte eieren of gerechten met ei die nog verwarmd worden zoals cake en quiche. Als de eieren niet verhit worden is het grootste risico op een Salmonellabesmetting al weggenomen door de eieren voor gebruik te wassen. In de meeste gevallen is namelijk de eierschaal besmet. Gebruik daarnaast verse eieren, hoe ouder het ei hoe groter de kans dat er toch een bacterie is binnen gedrongen. Door de eieren in de koelkast te bewaren verklein je ook de kans op bacteriegroei.
Als al deze tips opgevolgd worden, bestaat er de kans dat het ei van binnenuit besmet is. Deze Salmonellabesmetting is echter geen direct gevaar voor de ongeboren baby, maar kunnen de zwangere vrouw wel goed ziek maken. De kans op een besmetting bij één spiegelei of zachtgekookt ei is 1 op 20.000, dat komt neer op 0,005%. Het risico op Salmonellabesmetting bij het eten van een bavarois is groter omdat hier meer eieren in verwerkt zijn. In een bavarois met 20 eieren neemt de kans op salmonella besmetting toe tot 20 x 0,005% = 0,1%.
van god los zeg ik je.quote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:34 schreef BlueEyes het volgende:
En ik eet leverworst![]()
Als ik niet oppas bijna dagelijks want sjummie
Oh echt, geen gevaar voor baby? Zacht spiegeleitje, kom maar bij mama.quote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:15 schreef Stormqueen het volgende:
Sinds ik weet dat alleen ik er ziek van kan worden doe ik het sowieso gewoon #livingontheedge
Nope. Maar goed, als je zelf schijt- en schijtziek wordt is dat uiteindelijk voor niemand fijn MAARR ik ben nog nooit schijt- en schijtziek geweest van halfrauwe eieren. En die heb ik toch wel een fair share gehad in mijn levenquote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:41 schreef Selvaria het volgende:
[..]
Oh echt, geen gevaar voor baby? Zacht spiegeleitje, kom maar bij mama.![]()
Moah ongezond. Ik heb telkens echt behoefte aan meer vet/calorieën en niet te zout. Anders ben ik nog meer moe. Dat haal ik echt niet met een bord groente (ookal pleur ik daar ook nog een flinke klodder vet door). Dus dan maar friet hoorquote:Op woensdag 24 augustus 2016 12:32 schreef Selvaria het volgende:
Grote favoriet nu blijft ongezond voer, met name patat en pannenkoeken.Gelukkig weet ik het nog te beperken tot maximaal 1 keer per week, maar omnomnom.
Verdorven mamaquote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:43 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Nope. Maar goed, als je zelf schijt- en schijtziek wordt is dat uiteindelijk voor niemand fijn MAARR ik ben nog nooit schijt- en schijtziek geweest van halfrauwe eieren. En die heb ik toch wel een fair share gehad in mijn leven
Kijk wat BlueEyes doet is natuurlijk volslagen onverantwoord![]()
Ik zal het vlees zaterdag speciaal voor jou extra lang in de zon laten liggen voor het op de BBQ gaatquote:
Extra eiwit met maaiuhquote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:46 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Ik zal het vlees zaterdag speciaal voor jou extra lang in de zon laten liggen voor het op de BBQ gaat
Marineren in rauw ei, leverworst en tequila en 3 uur voorgaren in de zonquote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:49 schreef Selvaria het volgende:
Of alles vast marineren in leverworst.
Mooie stats! Fijn!quote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:54 schreef Nazil het volgende:
Mijn man heeft al filet american gehaald voor mij![]()
De man heet (niet quoten plz) en is ruim 3600 gram en rond de 52 cm en nu al een heerlijk jochie
Het idee is wel dat je als zwangere wat minder weerstand hebt, goed bedacht van de natuur.quote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:43 schreef Stormqueen het volgende:
Nope. Maar goed, als je zelf schijt- en schijtziek wordt is dat uiteindelijk voor niemand fijn MAARR ik ben nog nooit schijt- en schijtziek geweest van halfrauwe eieren. En die heb ik toch wel een fair share gehad in mijn leven
op de dag dat ik dacht dat ik een miskraam kreeg ben ik naar de supermarkt gelopen en heb ik twee ons gerookte zalm gehaald en in mijn hoofd gefrotquote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:59 schreef WupWup het volgende:
Stelletje ransbakkenIk ben ook niet moeilijk met al die regeltjes. Elk jaar wordt er weer een nieuwe reutel verzonnen. Rauw vlees doe ik niet, alcohol niet en voorverpakte vis laat ik staan (m'n gerookte zalm
) maar verder...
Ja rond half 11 waren we thuis. Was puur vanochtend nog ontbijt en douchen en wachten op de bloeduitslagen omdat ik vannacht bijna flauwviel onder de douchequote:Op woensdag 24 augustus 2016 13:55 schreef Quoi het volgende:
Was je alweer snel thuis Nazil? Ongelofelijk, je hebt een zoon!Moooie naam. Niet de onze gelukkig.
quote:Op woensdag 24 augustus 2016 14:01 schreef Cygne het volgende:
Werd vandaag aangesproken door mn baas, die had van mijn teamleider gehoord dat ik zwanger was. Ik ben freelancer (al bijna 2 jaar bij het zelfde bedrijf) dus ik kneep m wel een beetje. Kwam er uiteindelijk op neer dat hij me wilde feliciteren en hij vond dat ik goed presteerde en of ik trek had in promotie.
Verwacht je ook niet.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |