quote:
Op maandag 5 september 2016 18:36 schreef G3rtonimo84 het volgende:[..]
Ik wil geen afstellingen zomaar kopieren eigenlijk, maar eens kijken of ik er zelf op de een of andere manier achter kan komen waarom dat ik sneller zou gaan met minder rembalans of wanneer het gewicht naar voren of naar achteren gaat.

Ik kopieer zelf wel vaak setups vanaf de global leaderbords. Mijn ervaring met setups in de f1 games is dat deze niet heel realistisch zijn en meestal de extreme setups het snelst gaan. Dus bijv de bandenspanning zo laag mogelijk, camber zo negatief mogelijk, ballast helemaal naar achter etc etc. Vooral in timetrial is dit het geval omdat er geen bandenslijtage is in deze mode.
Wat rembalans betreft is het niet zo moeilijk en gewoon een kwestie van trial and error. Ik begin meestal rond de 60%, als je voorwielen dan blokkeren met aanremmen dan een tikkie naar achter plaatsen dus 58%, dan nog blokkerende wielen dan nog een keer naar 56 net zo lang tot je een goede balans heb gevonden. Over het algemeen heb je een kortere remweg als je de balans naar voren schuift, maar de trade off is dat je voorwielen direct blokkeren zodra je gaat remmen en sturen tegelijk (trailbraking). Als je de rembalans naar achter schuift heb je een langere remweg maar kan je beter de bocht in remmen (trailbraking) zonder je voorwielen te blokkeren wat voordeel geeft in de bochten. Sommige veranderen daarom tijdens een ronde de balans, voor harde rempunten schuiven ze hem dan naar voren en voor bochtige gedeelten weer naar achter. Ik zelf zoek meestal een balans en laat hem dan daarop staan.
Voor de differentieel geld dat hoe strakker je hem zet des te meer grip en performance je beschikbaar hebt. Maar zodra je die grip dan verliest gaat dat wel heel abrupt ipv geleidelijk gripverlies met een losse diff. Je diff moet dus aangepast worden aan de grip level van de auto en baan. In timetrial mode rijden we met de zachtste compound en zijn de griplevels van de tracks optimaal. Aangezien er dus veel grip beschikbaar is willen we die optimaal benutten door de diff goed strak te zetten, 80-100% houd ik meestal aan. Als je met een strakke diff teveel last heb van exit overstuur dan kun je hem wat losser zetten om het wat beter controleerbaar te maken. Maar dan lever je wel iets aan pure performance in, hierin zal je voor jezelf een juiste balans moeten vinden. Sommige veranderen ook deze setting tijdens een ronde; strakke diff voor snelle bochten waar veel grip gewenst is, en dan iets losser voor lage snelheidsbochten om abrupte exit overstuur te minimaliseren. Als je nou bijv een fp1 gaat rijden op hardere compounds op een green track dan is er weinig grip beschikbaar. Dit kan je dan opvangen door je diff wat losser te zetten.
Zo, heel verhaal geworden :p