abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_164355705
registreer om deze reclame te verbergen
topicHeader.png

8.gifWat is geocaching?
Kort samengevat is geocaching schatzoeken met behulp van een GPS-apparaat.

Je zoekt op de website www.geocaching.com een geocache die je wilt gaan zoeken. Bij deze geocache staan co÷rdinaten, deze voer je in in je GPS-apparaat en vervolgens navigeer je naar deze co÷rdinaten. Als je daar bent aangekomen kun je op zoek naar de daadwerkelijke geocache. Heb je deze gevonden dan vind je hierin een logboek. Hierin noteer je de datum en je geocaching-gebruikersnaam. Vervolgens leg je de cache weer op precies dezelfde plek terug, zodat een volgende geocacher deze ook weer kan vinden. Je hebt nu een geocache gevonden! Dit kun je op de website registreren, waarbij het voor de plaatser van de geocache leuk is als je er een verhaaltje bij schrijft.

In het volgende filmpje wordt op een eenvoudige manier uitgelegd wat geocachen is:

8.gifIk heb geen GPS, kan ik nu niet geocachen?
Als je geen los GPS-apparaat hebt wil dat nog niet zeggen dat je niet kunt geocachen. Heb je wellicht een smartphone met GPS? Voor de verschillende smartphones zijn er diverse apps om te kunnen geocachen!
Ook geen smartphone met GPS? Met een TomTom kan het ook. En sommige caches zijn met behulp van Google Maps en goed zoeken ook wel helemaal zonder GPS te doen, maar dat geldt lang niet voor alle geocaches.

8.gifHoe groot is een geocache?
Geocaches zijn er in verschillende maten, maar ook in verschillende vormen. Op geocaching.com wordt bij de cachebeschrijving aangegeven welk formaat geocache je ongeveer moet zoeken:

micro.gif Micro - minder dan 100 ml. Vaak zo'n doosje die vroeger om een fotorolletje zat.
small.gif Small - tussen de 100 ml. en 1 liter. Vaak een broodtrommel.
regular.gif Regular - tussen de 1 en 20 liter. Vaak een oude munitie-box.
large.gif Large - 20 liter of groter.
other.gif Other - Zie de cachebeschrijving voor meer informatie.

Wat in dit rijtje niet specifiek voorkomt, maar wat je wel steeds vaker ziet is de zogeheten nano. Dit is een zeer kleine geocache van ongeveer het formaat van het topje van je pink.

8.gifWelke soorten geocaches zijn er?
Net als dat geocaches er in verschillende maten zijn, zijn er ook verschillende soorten geocaches. Het soort geeft aan wat je er voor moet doen om de geocache te kunnen loggen. Dit zijn de meest voorkomende soorten in Nederland:

traditional_72.gifTraditional - Dit is zoals de naam al doet vermoeden het traditionele soort geocache, zoals geocaching ooit bedacht was. Bij een traditional is het zo dat op de cache-pagina op geocaching.com ÚÚn co÷rdinaat wordt gegeven. Om deze soort geocache te loggen voer je dit co÷rdinaat in in je GPS-apparaat en vervolgens navigeer je daar naartoe. Op die locatie kun je meteen beginnen met zoeken naar de geocache.

multi_72.gif Multi-Cache - Bij een multi-cache doe je meerdere locaties aan voordat je bij de daadwerkelijke cache-locatie aankomt. Je zult dus eerst een route moeten wandelen/fietsen/rijden/varen/... Wat je op de verschillende tussenlocaties moet doen is afhankelijk van de specifieke geocache. Het kan zijn dat je op zo'n tussenlocatie een nieuw co÷rdinaat vind, maar het kan ook zijn dat je op die locatie een vraag moet beantwoorden en daarmee te weten komt wat de volgende locatie op de route is.

unknown_72.gif Mystery/Puzzle - Dit is eigenlijk een "cacth-all" soort. Hieronder kunnen diverse soorten geocaches vallen, die (nog) niet onder een andere categorie vallen. Toch zijn dit meestal de puzzelcaches, wat wil zeggen dat je eerst een puzzel moet oplossen voordat je het co÷rdinaat van de daadwerkelijke geocache zult vinden. Dit kan letterlijk een puzzel (cryptogram, sudoku, woordzoeker, ...) zijn, maar het kan ook zijn dat je een aantal vragen (over een bepaald onderwerp) moet beantwoorden en dat je met behulp van deze antwoorden een co÷rdinaat kunt berekenen.

Andere soorten geocaches die je af en toe tegenkomt in Nederland zijn:
5.gif Letterbox Hybrid, 1858.gif Wherigo, 6.gif Event cache,
earthcache.gif Earth cache, 4.gif Virtual cache, 11.gif Webcam cache

Een beschrijving van deze soorten en nog een paar andere soorten kun je hier vinden.

8.gifWat zijn trackables?
In een geocache vind je naast een logboek/logrol waar je je naam op schrijft, vaak ook nog andere zaken aan. Dat kan klein speelgoed of andere prullaria zijn, iets wat leuk is voor kleine kinderen als ze een geocache hebben gevonden. Maar er kunnen ook zogeheten trackables in zitten. Trackables zijn items waarop een unieke code staat. Deze code kun je loggen op geocaching.com. Deze trackables krijgen vaak een missie mee, bijvoorbeeld dat hij naar New York wil reizen, of juist dat hij zoveel mogelijk Nederlandse gemeenten wil aandoen. Als je zo'n trackable aantreft in een geocache dan mag je deze ook meenemen, het is dan de bedoeling dat je op goecaching.com registreert dat je hem hebt opgepikt uit de betreffende cache en vervolgens probeer je te helpen de missie te realiseren. Hierbij is het echter wel de bedoeling dat je deze trackable niet te lang in je bezit houd maar ook snel weer in een andere geocache achterlaat.

Er zijn drie soorten trackables te onderscheiden:
Travel bugs - Een travel bug is een dogtag met daarop een unieke code. Deze dogtags worden vaak aan andere voorwerpen gehangen, bijvoorbeeld een klein knuffelbeertje of een speelgoedauto.
Geocoins - Een geocoin is een speciaal soort munt met daarop een unieke code. Geocoins zijn er in verschillende uitvoeringen en kunnen soms worden uitgegeven om een speciale gebeurtenis te herinneren of juist om een bepaalde hobby weer te geven.
Andere trackables - Andere trackables werken hetzelfde als travel bugs, maar komen voor in verschillende vormen. Ze zijn er in de vorm van sleutelhangers, stickers, maar ook als kledingstuk. Sommige trackables worden dan ook niet in een geocache gestopt, maar kunnen worden gelogd als je ze tegenkomt. Zo kan er bijvoorbeeld een trackable-sticker op een auto zijn geplakt.

Het volgende filmpje geeft een korte uitleg over trackables:

8.gifWelke sites zijn handig bij het geocachen?
www.geocaching.com De officiele Geocaching website, hier schrijf je jezelf in en kun je alle geocaches vinden.
www.geocaching.nl De Nederlandse site, voor extra NL info.
www.globalcaching.eu/Tools/Tools.aspx Diverse online tools die handig kunnen zijn.
geocaching.marckoppert.com/geocacheTools.php?page=wordValue Nog meer tools.
tile.openstreetmap.nl Met je muis over de kaart gaan, dan zie je rechtsonder zowel de RD- (RijksDriehoek) als de Lat/Lon-co÷rdinaten.
et10.org/gc/rd.php Handige site voor RD -> WGS en WGS -> RD conversie.
http://www.globalcaching.eu/Cachers/ccc.aspx Als je er niet uitkomt op locatie. een app zodat je kan kijken wie er al is geweest en die kan je bellen voor een hulplijntje. Op de site staat precies uitgelegd hoe en wat
http://www.techblazer.com/geocaching-log-sheets/ Allerlei verschillende logsheets

8.gifIk ben geen premium member, kan ik toch een Premium Member Only Geocache loggen?
Jazeker dat kan! Allereerst moet je weten wat de GC-code van de Premium Member Only Geocache is. Als je die weet kun je hem loggen via een achterdeurtje. Neem de volgende URL: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?wp=GCcode vervang hierin GCcode door de GC-code van de geocache die je wilt loggen. Zo simpel is het!

8.gifHulp nodig bij het oplossen van een Mystery cache?
Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van een geocache zijn er hier genoeg mensen die je graag een eindje op weg helpen. Denk er echter wel aan om eventuele (deel-)antwoorden in spoiler-tags te zetten, sommige mensen lossen de puzzels liever zelf op!

8.gifWil je een keer met andere mensen geocachen?
Vanuit dit topic worden er regelmatig FOK! Geocache Meets georganiseerd. Leuk als je eens een keer met andere mensen wilt geocachen, maar ook leuk voor beginners om kennis te maken met het geocachen onder begeleiding van ervaren geocachers.
Elke meet spreken we in een andere plaats af om daar een aantal geocaches te gaan zoeken. Zo zijn we in het verleden al in Utrecht, Bussum, Leiden en Leusden geweest. Is jouw stad de volgende op ons lijstje?
Hoe dan ook: Iedereen is welkom!

8.gifWordt er bij een meet ook gelogd als ÚÚn team?
Vanaf de vierde FOK! Geocache Meet in Leusden is er besloten om naast de eigen usernames ook als teamFOK! te loggen. Dit account is aangemaakt om te loggen welke geocaches door FOK!kers gezamelijk zijn gelogd. Dit kan zijn tijdens een FOK! Geocache Meet, maar ook tijdens een FOK! Geocache mini-Meet. Eigenlijk zolang er via dit topic is afgesproken dus.
Wil je ook loggen als teamFOK! stuur dan even een PM naar Rockfire voor de inloggegevens.

8.gifWelke FOK!kers geocachen?
Hieronder een lijstje van FOK!kers die ook geocachen:

FOK!-username - Geocaching-username
automatic_ - Purk87 (Noord-Brabant)
BaasKwadraat - poosmells25
belle1608 - anti-krakers (Zuid-Holland)
Blue Thunder - ronkna (Den Helder)
Borizzz - Borizzzz (Gelderland)
Cbf600 - cream240 (Groningen)
c0nd0r - c0nd0r (Overijssel)
datisstom - Flatl (Venlo)
DaMook - DaMook (Eindhoven)
DeLuna - Deluna92 (Heerenveen)
dralion13 - dralion13
Elunite - Elunite (BelgiŰ)
Erwin1973 - Erwin73
Eska - ???
jefmen - jefmen (Rotterdam - Hank)
Jojogirl - Jojogirl (Leiden)
kwiebuske - zwarte_hand (Hellevoetsluis - en waar mijn werk mij brengt (detachering))
LamstraalASD - ???
liesje1979 - Annelies1979 (Den Haag)
Lijnloos - Lijnloos (Leusden)
Magneet - ???
maartend - MacDD (Terneuzen)
motorbloempje - Faithy
Nanook24 - Daffie (Noord Holland - West Friesland)
NaRRaToR - MegaTobi (Noord-Brabant)
Nembrionic - ???
nikky - Chavasch
OzBunyip - Nat&Es (Brisbane, AustraliŰ)
Poppenkastpop - _KJH_ (Groningen)
qltel - qltel (Goch, Duitsland)
Randa_v - ???
Reintji - Reintji (Groningen)
Rewimo - Rewimo (Goch, Duitsland)
RJD - Erjeetje
??? - Robert1983
Rockfire - Rockfire (Amersfoort)
Rockiejj - Rockiej (Zuid Holland omstreek Leiden)
sawadie - ??? (Groningen / Drenthe)
Solique - Solique (Zuid-Holland / Noord-Holland)
Spockjuh_ - debuurman (Apeldoorn)
Tha_Duck - Tha_Duckies (NL Utrecht/ DE Eifel)
Thinkk-Pinkk - Th-P_
trainfreak - trainfreak (BelgiŰ)
Yngwie - FirebladeNL (Noord Brabant)

Wil je ook in de lijst? Post dan even je geocaching-username in dit topic.

De OP vind je hier

[ Bericht 1% gewijzigd door Nijna op 10-08-2016 22:32:25 ]
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_164355709
De laatste post was:

quote:
12s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 08:24 schreef cbf600 het volgende:
iemand nog leuke vakantie geocache verhalen ?

Wij gaan pas 21 augustus as. op vakantie, dus nog even afzien.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_164355775
Vakantie geocache niet, ik heb er tijdens de vakantie 1 gezocht (en gevonden), we hebben vooral weinig gedaan, kids hebben heerlijk gespeeld en dat was eigenlijk ook wel lekker.

Ik heb wel een keer mn auto muurvast gereden in de blubber toen ik dacht de kortste weg te nemen zeg maar ;).
Een aardige meneer uit de buurt is me komen redden ;).
Achteraf vind ik het grappig, maar op het moment zelf vond ik het eigenlijk helemaal niet grappig. Het werd in elk geval geen cachen meer die dag ;)
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_164355778
registreer om deze reclame te verbergen
Om eerlijk te zijn doe ik in de zomer minder aan cachen dan in de rest van het jaar. Geocachen is voor mij een hulpmiddel/handvat om de deur uit te gaan. In de zomer heb ik zoveel te doen dat ik dat handvat niet nodig heb.

In het late najaar en de winter trek ik er weer op uit om doosjes te vinden.
pi_164355984
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 09:10 schreef nanuk het volgende:
Om eerlijk te zijn doe ik in de zomer minder aan cachen dan in de rest van het jaar. Geocachen is voor mij een hulpmiddel/handvat om de deur uit te gaan. In de zomer heb ik zoveel te doen dat ik dat handvat niet nodig heb.

In het late najaar en de winter trek ik er weer op uit om doosjes te vinden.
Onze kinderen zijn niet zo heel enthousiast om te gaan, als we eenmaal op pad zijn vinden ze het wel leuk meestal.
Ik vind het wel leuk dat je dan met een doel het bos in gaat bijvoorbeeld.
Volgens mij hebben we niet een bepaald seizoen, maar we cachen ook pas een jaar.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_164371083
Wij gaan komend weekend een weekendje geocachen in Maredsous, daar ligt een geo-art in de vorm van een uil.
3 dagen cachen, en overnachten op een camping :D
pi_164377888
registreer om deze reclame te verbergen
Veel plezier Trainfreak
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 10 augustus 2016 @ 09:24:47 #8
440569 cbf600
geocaching addict
pi_164387645
Even een technische vraag:
mijn spelersnaam staat wel in de lijst op http://wiki.fok.nl/index.php/OP/Geocaching
Maar wordt niet in de openingspost getoond.

Iemand een idee ?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 augustus 2016 @ 10:48:50 #9
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_164388976
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 09:24 schreef cbf600 het volgende:
Even een technische vraag:
mijn spelersnaam staat wel in de lijst op http://wiki.fok.nl/index.php/OP/Geocaching
Maar wordt niet in de openingspost getoond.

Iemand een idee ?
De Wiki was uit de tijd dat de OP niet automatisch overgenomen werd bij het openen van een nieuw deel. Hij wordt nu niet meer gebruikt.

Nijna, die het nieuwe topic heeft geopend, kan je naam er nog inzetten als het goed is. Edittijd is dacht ik 2 dagen.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_164406376
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 09:24 schreef cbf600 het volgende:
Even een technische vraag:
mijn spelersnaam staat wel in de lijst op http://wiki.fok.nl/index.php/OP/Geocaching
Maar wordt niet in de openingspost getoond.

Iemand een idee ?
Volgens mij zou het zo moeten kloppen... :D
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_164497229
Grappige TB vondst, vandaag een korte multi gedaan en een Lego steentje als trackable gevonden. Niet eerder gezien.
pi_164524866
Wat leuk Reintji

Ik heb 2 korte multi's gedaan.
Of eigenlijk, eindelijk afgemaakt.Want we hadden ze al eerder geprobeerd te doen, maar dan niet het bakje gevonden. Vandaag lukte dat bij allebei gelukkig wel :D.
En daarmee ook mn Mission GC souvenir voor dit weekend verdient.
Mama van 2 lieve meiden :)
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 augustus 2016 @ 10:33:09 #13
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_164674006
Er is weer een nieuwe GCHQ47-puzzel. Hij is eenvoudig op te lossen.. :)

http://www.missiongc.com/suspicious-activity-at-gchq-47
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_164674141
Ik weet nog niet wat ik ervan moet denken qltel, het eerste wat ik dacht waren letters, maar dan kan ik er nog niet echt iets van maken...
Ik ga eerst wat noodzakelijkere klusjes doen en dan nog maar eens kijken...
Mama van 2 lieve meiden :)
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 augustus 2016 @ 10:40:55 #15
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_164674179
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 10:39 schreef Nijna het volgende:
Ik weet nog niet wat ik ervan moet denken qltel, het eerste wat ik dacht waren letters, maar dan kan ik er nog niet echt iets van maken...
Ik ga eerst wat noodzakelijkere klusjes doen en dan nog maar eens kijken...
Mocht je er niet uitkomen, dan hoor ik het wel. Het zijn in elk geval geen normale letters.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_164674537
Ik heb hem, was inderdaad niet zo moeilijk, ik moest alleen net even verder kijken :D.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_164682544
Nou, die puzzels worden steeds gemakkelijker. Wel leuk gedaan overigens.
pi_164816636
Afgelopen dagen hebben we de WIGE caches bij Malden gedaan. Wat een schitterende caches en wat een werk is daar in gestoken!
"Ik rotzooi maar wat aan" (Karel Appel)
http://www.dicksalbum.nl
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 17:17:25 #19
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_164817131
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:55 schreef diedrick het volgende:
Afgelopen dagen hebben we de WIGE caches bij Malden gedaan. Wat een schitterende caches en wat een werk is daar in gestoken!
Dat zijn inderdaad schitterende caches. Ik heb ze vorig jaar gedaan. (en ik krijg nog steeds logs binnen van m'n TB-stempel die in de logboekjes staan :P )
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_164817192
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 17:17 schreef qltel het volgende:

[..]

Dat zijn inderdaad schitterende caches. Ik heb ze vorig jaar gedaan. (en ik krijg nog steeds logs binnen van m'n TB-stempel die in de logboekjes staan :P )
Ik moet er nog een paar loggen, maar echt actief met die stempels zijn we niet. Als er tijd en zin is maken we er een foto van en loggen ze later wel.
"Ik rotzooi maar wat aan" (Karel Appel)
http://www.dicksalbum.nl
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 augustus 2016 @ 17:27:46 #21
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_164817346
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 17:19 schreef diedrick het volgende:

[..]

Ik moet er nog een paar loggen, maar echt actief met die stempels zijn we niet. Als er tijd en zin is maken we er een foto van en loggen ze later wel.
Wellicht heb je mijn stempel ook wel op de foto staan.. :P

Maar ik ben er zelf ook niet zo actief mee, maar het is wel een handig stempeltje, het past precies in een klein logboekje.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_164817577
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 17:27 schreef qltel het volgende:

[..]

het is wel een handig stempeltje, het past precies in een klein logboekje.
Stempels vind ik prima. Etiketten daarentegen.... Dat zorgt er voor dat in een petling het boekje blijft plakken (de etiketten steken meestal wat over) en sowieso wordt het boekje er steeds dikker van.
"Ik rotzooi maar wat aan" (Karel Appel)
http://www.dicksalbum.nl
  Milf woensdag 24 augustus 2016 @ 17:50:19 #23
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_164817868
Deze vakantie hebben we een aantal caches gedaan. Stuk of 12 en een aantal TB.

De caravan is eindelijk ook ontdekt haha. Mag ook wel met een sticker van ruim een meter O-).
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_164818029
Da's een stevige sticker :D

Wij hebben twee kleine stickertjes op de auto zitten, die worden eigenlijk alleen bij events gespot en op een parkeerplaats.
"Ik rotzooi maar wat aan" (Karel Appel)
http://www.dicksalbum.nl
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 16:07:45 #25
440569 cbf600
geocaching addict
pi_164869678
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 17:50 schreef nikky het volgende:
Deze vakantie hebben we een aantal caches gedaan. Stuk of 12 en een aantal TB.

De caravan is eindelijk ook ontdekt haha. Mag ook wel met een sticker van ruim een meter O-).
Volgens mij heeft mijn collega jou/jullie gespot. Zag deze week op facebook foto (zonder code natuurlijk) voorbij komen !
  Milf vrijdag 26 augustus 2016 @ 16:13:01 #26
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_164869793
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 16:07 schreef cbf600 het volgende:

[..]

Volgens mij heeft mijn collega jou/jullie gespot. Zag deze week op facebook foto (zonder code natuurlijk) voorbij komen !
Echt? Wat tof! Hadden ze me gespot in de buurt van de moezel? Hobby caravan van zo'n 37 jaar oud?:P

Weet je de kleur nog van de sticker?
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 15:15:32 #27
440569 cbf600
geocaching addict
pi_164891083
Kenteken 14-VDP-8. Maar zie nu pas als ik de foto vergroot dat het een camper is 😒.
Mwoa beetje onduidelijke foto op ipad scherm.
  Milf zaterdag 27 augustus 2016 @ 15:20:22 #28
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_164891203
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 15:15 schreef cbf600 het volgende:
Kenteken 14-VDP-8. Maar zie nu pas als ik de foto vergroot dat het een camper is 😒.
Mwoa beetje onduidelijke foto op ipad scherm.
Helaas!

Dat ben ik inderdaad niet. Ik heb trouwens een Duits kenteken.
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
  maandag 5 september 2016 @ 12:30:13 #29
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_165101282
Afgelopen weekend lekker met de tent naar de Ardennen (Dinant). Van te voren hebben wij een leuke cache uitgezocht om te gaan doen: GC62Z8X - The Giant of Montaigle.

Op WP1 was de hint al snel gevonden maar het oplossen duurde even. Afijn, co÷rdinaten uitgerekend (voor wat wij dachten) en gaan. Verder dan dit niet gekomen... Geen hints op papier of geochecker. Wij kwamen maar niet bij WP2.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij willen nog een keer terug om de cache wel tot een succes te brengen. Is er iemand die deze al eens gedaan heeft en/of iemand die ons zou kunnen helpen om de co÷rdinaten te bevestigen?
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
pi_165111149
Geen foutje gemaakt bij de berekening?
Welke camping hadden jullie?
Wij sliepen drie weken geleden op een camping niet zo ver van Maredsous (20-tal minuutjes van Dinant).
pi_165119256
Zijn er soms dan niet van die klootzakken die het doosje gewoon meenemen? En wie de fuck plaatst die doosjes over de hele wereld?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  dinsdag 6 september 2016 @ 09:06:15 #32
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_165121639
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 19:51 schreef trainfreak het volgende:
Geen foutje gemaakt bij de berekening?
Welke camping hadden jullie?
Wij sliepen drie weken geleden op een camping niet zo ver van Maredsous (20-tal minuutjes van Dinant).
Wij zaten op http://www.camping-durnal.net/index.php/nl/. Berekening steeds opnieuw gedaan maar ik kon hem nergens controleren (geochecker oid). Volgens de foto's op de site zaten we in de goede richting. Wellicht ergens een afslag gemist. Maar goed, hij staat nog steeds op de planning dus komen snel nog eens terug.
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
pi_165300962
wij geocachen nu ongeveer een jaartje en hebben altijd alleen de traditional caches gedaan.

Ik was al een tijdje van plan me eens in de mysterie caches te gaan verdiepen en heb er een aantal in de buurt gevonden en genoteerd en heb me op de eerste gestort maar snap er nu al geen bal van :') Ben op zich ook niet zo van het puzzelen en heb wel even wat zitten lezen over die caches en lees bijv. woordwaarde,cijfersom en stapeltellen.

Maar.............Bij de mysteriecache die ik "even" ;) op wilde gaan lossen heb ik de antwoorden maar dan?
Ik heb gewoon geen idee in welke hoek ik het zoeken moet.
Ik dacht iets van stapeltellen ofzo van C-E dat kan natuurlijk al niet als het gewoon letterwaarde zou zijn.
Hebben jullie misschien tips of een idee om mij op weg te helpen?
Of is het idee dat je dan maar gewoon alle soorten puzzels moet gaan proberen tot je de juiste hebt gevonden?

Weet niet of het in spoiler moet?

Antwoorden zijn A t/m H en dan achter alle letters dus een voor- en achternaam.

Formule en cache.
Als u de juiste personen gevonden heeft kunt u door te puzzelen met de juiste gegevens tot de oplossing van deze mysteriecache komen.
De berekeningsformule is dan als volgt:

N51 5(C-E). (A+B-C) (A+G) (D+H) E006 2(D-A). (F-D+H) (B-E) (D-B)
pi_165302087
Wat is de GC-code van de cache?
Als ik je goed begrijp dan zijn A tot H allemaal namen?
Heb je al geprobeerd om deze te stapeltellen tot je 1 getal uitkomt?
Dus naam van A stapeltellen tot 1 getal, naam van B ...
Dan moet je de getallen in de formule gieten.
N51░ 5(waarde van C - waarde E).(waarde van A + B - C) enzoverder...
pi_165302532
Code is GC697EY

Stapeltellen leek mij een mogelijke manier.

Ga t morgenochtend ff proberen.

Wil beetje op tijd naar bed en anders ben ik te hyper ;-)

Deze GC69NGW wel opgelost net :) ;) daar kreeg ik een gefeliciteerd bij de checker.
pi_165303767
Het is maar een 1,5 van moeilijkheid. Stapeltellen zou dus goed kunnen, of het is nog iets simpelers :P
Veel succes!
pi_165304735
Zondag mn eerste multicache gedaan, was een leuke :) 15 punten bezocht om het eindcoordinaat uit te kunnen rekenen.
pi_165311928
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 21:36 schreef trainfreak het volgende:
Het is maar een 1,5 van moeilijkheid. Stapeltellen zou dus goed kunnen, of het is nog iets simpelers :P
Veel succes!
Oja, de moeilijkheid daar kijk ik nooit naar, dat is een goede om te onthouden ;)

Nou stapeltellen en woordwaarde geprobeerd maar bij beide loop ik vast of iig in de min bij D-A.

Bij stapeltellen komt het uit op 3-5 en bij woordwaarde komt het uit op 120-203, is daar nog een andere logica voor misschien die ik over het hoofd zie?

Ik ga ook nog eens even een rondje google-en, wie weet wat ik nog tegen kom haha.
pi_165312006
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 20:20 schreef het-is-mij het volgende:
wij geocachen nu ongeveer een jaartje en hebben altijd alleen de traditional caches gedaan.

Ik was al een tijdje van plan me eens in de mysterie caches te gaan verdiepen en heb er een aantal in de buurt gevonden en genoteerd en heb me op de eerste gestort maar snap er nu al geen bal van :') Ben op zich ook niet zo van het puzzelen en heb wel even wat zitten lezen over die caches en lees bijv. woordwaarde,cijfersom en stapeltellen.

Maar.............Bij de mysteriecache die ik "even" ;) op wilde gaan lossen heb ik de antwoorden maar dan?
Ik heb gewoon geen idee in welke hoek ik het zoeken moet.
Ik dacht iets van stapeltellen ofzo van C-E dat kan natuurlijk al niet als het gewoon letterwaarde zou zijn.
Hebben jullie misschien tips of een idee om mij op weg te helpen?
Of is het idee dat je dan maar gewoon alle soorten puzzels moet gaan proberen tot je de juiste hebt gevonden?

Weet niet of het in spoiler moet?

Antwoorden zijn A t/m H en dan achter alle letters dus een voor- en achternaam.

Formule en cache.
Als u de juiste personen gevonden heeft kunt u door te puzzelen met de juiste gegevens tot de oplossing van deze mysteriecache komen.
De berekeningsformule is dan als volgt:

N51 5(C-E). (A+B-C) (A+G) (D+H) E006 2(D-A). (F-D+H) (B-E) (D-B)
Zo te zien moet je niet de namen van de personen hebben maar de geboortedatums en die stapeltellen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_165312291
Handige site met tools voor oa stapeltellen, maar ook co÷rdinaten converteren enzovoort...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_165312440
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 09:08 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Oja, de moeilijkheid daar kijk ik nooit naar, dat is een goede om te onthouden ;)

Nou stapeltellen en woordwaarde geprobeerd maar bij beide loop ik vast of iig in de min bij D-A.

Bij stapeltellen komt het uit op 3-5 en bij woordwaarde komt het uit op 120-203, is daar nog een andere logica voor misschien die ik over het hoofd zie?

Ik ga ook nog eens even een rondje google-en, wie weet wat ik nog tegen kom haha.
Hoi buurtgenoot (denk ik). Ik heb deze cache ook gedaan, dus als je er niet uitkomt en nog een tip nodig hebt, stuur maar een berichtje. Mag ook voor andere caches in de buurt.
pi_165312785
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 09:37 schreef Nijna het volgende:
Handige site met tools voor oa stapeltellen, maar ook co÷rdinaten converteren enzovoort...
Thx die kende ik :)

Dat stapeltellen heb ik ook mbv een tool gedaan ;)

Maar zat denk ik in de verkeerde richting qua antwoorden te denken, zie reactie van erwin
pi_165312865
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 09:15 schreef Erwin1973 het volgende:

[..]

Zo te zien moet je niet de namen van de personen hebben maar de geboortedatums en die stapeltellen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Thx daar kan ik wat mee ^O^

Daar was ik dus niet opgekomen, en zo leren we weer

Ik ga weer even puzzelen :)
pi_165312927
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 09:44 schreef thealterego1 het volgende:

[..]

Hoi buurtgenoot (denk ik). Ik heb deze cache ook gedaan, dus als je er niet uitkomt en nog een tip nodig hebt, stuur maar een berichtje. Mag ook voor andere caches in de buurt.
Thx

Ga eerst even met de tip van erwin1973 aan de slag.

Heb je deze al gedaan? GC6P3P6 ?
Is van een vriend van ons, vond hem leuk gedaan :)
pi_165315941
Met de geboortedatums is het gelukt ^O^ _O_

Gelijk een vriend van ons ook kunnen helpen :D
pi_165322487
Even iets anders voor de mensen die bezig zijn/waren met VVV Laakdal.
De 111 mysteries gaan verdwijnen volgend jaar.
Wil je ze nog loggen, dan kan dat nog tot 31-12-2016 ..
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 14 september 2016 @ 19:18:52 #47
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_165323422
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:42 schreef trainfreak het volgende:
Even iets anders voor de mensen die bezig zijn/waren met VVV Laakdal.
De 111 mysteries gaan verdwijnen volgend jaar.
Wil je ze nog loggen, dan kan dat nog tot 31-12-2016 ..
Jammer, het was een mooi rondje.Ik heb 'm 19 maart 2014 gedaan. Maar uiteraard is het een berg werk om alles in orde te houden, dus logisch dat de ronde een keer dicht gaat.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_165332032
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:42 schreef trainfreak het volgende:
Even iets anders voor de mensen die bezig zijn/waren met VVV Laakdal.
De 111 mysteries gaan verdwijnen volgend jaar.
Wil je ze nog loggen, dan kan dat nog tot 31-12-2016 ..
Zelfde geldt voor Remunjs Rundje (RGGG), die ronde gaat er per 1 november uit. De CO's geven een gpx bestand via hun facebook groep zag ik.
"Ik rotzooi maar wat aan" (Karel Appel)
http://www.dicksalbum.nl
pi_165337628
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 00:45 schreef diedrick het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor Remunjs Rundje (RGGG), die ronde gaat er per 1 november uit. De CO's geven een gpx bestand via hun facebook groep zag ik.
En waar ligt dat rondje ergens? :)

Edit: Laat maar, gevonden via Google.
Bij Roermond dus.
Nee, daar geraak ik niet meer voor november :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 september 2016 @ 12:30:06 #50
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_165337694
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 00:45 schreef diedrick het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor Remunjs Rundje (RGGG), die ronde gaat er per 1 november uit. De CO's geven een gpx bestand via hun facebook groep zag ik.
Is ook een mooi rondje, maar niet in 1 dag te doen. Ik heb 'm in 2 dagen gedaan. Sommige caches hebben nog wel wat onderhoud nodig helaas.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')