abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 juli 2016 @ 19:41:21 #176
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_163607930


[ Bericht 100% gewijzigd door broodjepindakaashagelslag op 08-07-2016 19:41:34 ]
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  vrijdag 8 juli 2016 @ 19:58:38 #177
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163608371
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:02 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
[..]
Het heeft niet zo zeer met wantrouwen oid te maken, maar ik vind dat het erg makkelijk is om geld weg te halen bij mensen die er hard voor gewerkt hebben en er al div belastingen over betaald hebben.
Het is idee is wat hard maar da's meer omdat onze "cultuur" meent dat doden bezitsrechten hebben. De overledenen zullen er niets van merken dat hun erfenis ten goede komt aan de samenleving.

Terzijde: Nofi maar ik vind vreme dom niet te zeggen vermakelijk hoe mensen zich zorgen maken over wat de doden zullen denken van debasltingmaatregel.
In het uiterste geval, zoals al breed bediscussieerd, kan je de moraliteit meenemen of kinderen die daar niets voor hebben gedaan, recht hebben op de nalatenschap van hun ouders.

quote:
dat is dus precies mijn punt, laat die maar eerst eens 100% hun belasting betalen.
Ik ben voor dat bedrijven hun (evt. meer) belasting betalen. Dat kom echter als boemerang terug. Ze zullen wat ze nu nog kunnen ontduiken simpelweg doorbelasten aan de consumenten
Het merendeel van de consumenten is relatief gezien armlastig of loopt die kans
Alleen een BI kan ze voor werkelijke armoe behoeden, dit naast BI mensen vrijheid geeft om te kiezen.

Je komt met alleen bedrijvenbelasting in de dekkingsspiraal van geld voor basisinkomen waarvoor (bedrijven) meer belasting moet betaald worden waardoor de kosten stijgen en vervolgens het basisinkomen moet stijgen.

Ik ga wat kort door de bocht maar het verhogen van bedrijfsbelastingen zal per definitie de consument raken. De arme consument kan het dure product niet (meer) kopen en welvarende consument zal soms pogen wat goedkoper te gaan leven. Netto effectief wordt er dan minder verkocht waarmee de slang in z'n staart hapt.

quote:
Ik vind het gewoon te gemakkelijk om dan maar 100% erfbelasting in te voeren.
Waarom.... is het te gemakkelijk ?. Het geniale zit 'm juist in de eenvoud.

Bij handhaving kan niemand zich aan erfbelasting onttrekke, want iedereen gaat ooit dood.
Laat het op je inwerken wat het werkelijk aan impact betekent.

Ik ga nog een stap verder. Met 100% erfbelasting kan je alle, ja letterlijk alle, andere belastingen gewoon schrappen. Immers alles wat je bij leven verdiend hebt, komt na je dood terug in de vorm van erfbelasting. De "staat" kan een voorschot nemen op te verwachten (belasting) inkomsten. door simpel uit te rekene wat mensen met z'n allen aan vermogen hebben.
Het is ongelooflijk maar het systeem is waterdicht.

Wil je je vergaarde geld niet aan de staat nalaten, geef het uit, ga je er mooie dingen mee doen. Je mag het alleen niet zonder marktconforme prestatie weggeven want dat werkt corruptie in de hand.
Wil je een vliegtuig kopen of snelweg aanleggen, school stichten of aids verhelpen, doe je best zou ik zeggen.

Laat de nergens op gebaseerde ingehamerde veronderstelling weg dat het overerven goed en nodig is voor de mensheid. Het erfrecht is ontstaan en uitsluitend bedoeld om extreme vermogensmacht selectief binnen (bepaal)de familie/clans te (kunnen) houden.
Zelfs verlichte rijken zouden graag afstand doen van dat erfjuk,.

Wanneer je amrlastig bent, denk je hoe kan dat maar wanneer je meer hebt dan zeg ¤1M of ¤2M, geeft dat geld vaak meer zorg dan lust.

quote:
Of zijn er meer smaken..... buiten geen basisinkomen en dan doordobberen.
- Panamapapers
- drugs legaliseren
Nofi maar dat zijn allemaal variaties op bedrijvenbelastingen en met drugs maak je gebruikers weerloos om ze (imho: op een schofterige wijze) hun geld afhandig te maken.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  vrijdag 8 juli 2016 @ 20:08:43 #178
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163608556
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:13 schreef ludovico het volgende:
Of beide zijn in dat geval beter, of geen van beide. Maar ik ben van mening dat een basisinkomen d.m.v. een inkomstenbelasting dus opgehoest zou moeten kunnen worden anders zou je er niet aan moeten beginnen.
We hebben al redelijk uitgewerkt dat het financieren van een basisinkomen vanuit de inkomsten en/of vermogensbelasting sfeer, niet zal werken.
Je komt in een spiraal, mensen houden weinig resultaat over met wat ze verdienen.....laat staan dat ze vermogen voor hun oude dag kunnen opbouwen..

Het BI wordt dan betaald door mensen die werken (die zijn nl IB plichtig) en niet door de groep die het serieuze geld heeft. Los van wat VRH dat je bij substantiële bedragen eenvoudig (onzichtbaar) offshored.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  vrijdag 8 juli 2016 @ 20:27:50 #179
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163608963
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:36 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]
... ik ben van mening dat een basisinkomen d.m.v. een inkomstenbelasting dus opgehoest zou moeten kunnen worden anders zou je er niet aan moeten beginnen.

100% erfbelasting is ook vermogensbelasting.
Nope, erfbelasting wordt ingehouden na je dood en vermogensbelasting tijdens je leven.
Uiteindelijk betaal je idd maar beter wanneer je dood bent dan nog leeft.
Wat is jouw voorkeur ?
InkomstenBbeaslting/VermogenRendementHeffing bij leven of ErfBelasting nadat je dood bent ?

quote:
Dit is nog effe een stukje uit je vorige quote.
[..]
Dan ga je dus ook het geld weghalen bij de individu en niet het bedrijf.
Ik spreek mijzelf niet tegen, ik haak alleen soms in op variaties om die vanwege de opmerking in context weer te geven. Elders, kan dat idd tot verwarring leiden.

Hier (en langer geleden) herhaal ik opnieuw dat 100% erfbelasting alle andere belastingen kan vervangen. Dus op alles wat je (of een bedrijf) verdiend is er geen directe belasting.

De inkomsten vanuit erfbelasting zijn dermate groot en (belangrijk) 100% zeker dat ze ooit ontvangen worden, dat een overheid praktisch gezien alles kan (evt. voor)financieren wat zij namens haar electoraat nodig acht.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  vrijdag 8 juli 2016 @ 21:30:52 #180
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163610530
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:09 schreef ludovico het volgende:
[..]
... Mensen geven een euro van zichzelf een stuk bedachtzamer uit dan een euro van een ander.
Datzelfde geldt voor de overheid, de overheid bepaalt of iets een geode prijs is.... Maar beslissen daar de mensen die er een direct belang bij hebben dat de hoogste prijs wordt betaalt? Nee, natuurlijk niet.
Nofi,op een openbare veiling bepaalt de private markt de prijs die wordt betaald......wat snap je daar niet aan ?
Mensen die wat kopen op een veiling zijn doorgaans goed op de hoogte van de (intrinsieke) waarde en zullen alleen de door hun gewenste prijs gaan betalen.
Wat de overheid ook suggereert of bepaalt. Indien blijft dat de overheid de veiling heeft gemanipuleerd (wat snel wordt opgemerkt), pleegt zij dus bestuursfraude en hebben ze een parlementair onderzoek aan de broek.

Wanneer ik iets koop op een openbare veiling, telt sws alleen het hoogste bod.

quote:
De markt is hier niet liquide genoeg voor. De markt bepaald de prijs? Nee... De duur van de veiling, het juiste verkoopmoment.... Dat moet allemaal bepaalt worden door een ambtenaar. Hoe in hemelsnaam denk je dat een ambtenaar meer belang heeft bij het maximale uit de verkoopprijs halen dan een private ondernemer... Want dat heeft de ambtenaar niet. Om de reden dat je genoeg zaken kunt beinvloeden bij de verkoop leidt het tot situaties waarin je gemakkelijk corruptie kan gaan toepassen. Eigenlijk met alles waarbij ambtenaren de touwtjes in handen hebben...
Herhaling van je eerdere argumenten en wantrouwen van ambtenaren.
Van mijn part mag je ook het commerciële Christey's de veilingen standaard binnen een maand na overlijden laten doen. Zolang de opbrengst maar wordt afgestort bij de overheid. Niemand weet wanneer iemand precies dood gaat waarbij het moment van verkoop random wordt.

Verwar een veiling niet met een beursgang waar moment, sentiment laat staan mistige prospectussen invloed de malversaties bepalen voor een intekenprijs. Allen de beurs kan en zal bepalen wat de juiste koers is.

De verkopende partij (in dit geval overheid) heeft belang bij een hoge verkoopprijs van gefiscaliseerde erfenissen. De kopende partij (in dit geval private partij) bij een lage aankoopprijs van de nieuwe bezittingen. Dat houdt elkaar lekker scherp.

Hoe dan ook beluister ik behoorlijk wat wantrouwen jegens ambtenaren wat (zeker in NL) veelal onterecht is. Wanner iedereen een basisinkomen heeft en we erfbelasting invoeren, kan trouwens een flink deel van overheidsambtenaren iets anders gaan doen.

quote:
Maar dan is het een nodig kwaad. Hoe minder hoe beter.
Die mag je mij uitleggen...
Zolang niet is geveild, moet het te verkopen bezit tot moment van overdracht beheerd worden.

Het tijdelijk beheren van eventuele nalatenschappen is simpel onderdeel van afwikkeling erfenis, niet meer en minder. Zodra het verkocht is, de nieuwe eigenaar heeft betaald , stopt na overdracht het beheer. Maakt dit deel van inning "100% erfbelasting" niet moeilijker dan nu al het feitelijk is. In de praktijk duurt het vaak een jaar voordat een erfenis is afgehandeld.

quote:
Welk groot aandelenpakket? Mensen maken hun vermogen wel op voordat ze dood gaan. Maar dat heb ik ook al een aantal keer vertelt.... Mensen werken met 100% erfbelasting niet meer voor de volgende generatie.
Prima toch dat opmaken, want dan blijft het geld lekker rollen en zorgt elke generatie voor z'n eigen vermogen. Mogelijk is dat geen ¤1000M binnenin één familie maar wellicht wel 100 gezinnen die elke ¤10M kunnen opbouwen.

Het is echt pertinente onzin (wat het mispunt Friedman & Co onjuist poneert) dat het voor economische voorspoed noodzakelijk is dat vermogen (laat staan belastingvrij) in de familie zelf wordt geërfd.

Dat mensen niet veel zullen werken met 100% erfbelasting, ook goed want werk is er - zeker op termijn - sws te weinig. De incentive wordt imho niet langer geld vergaren maar vooral (en da's nieuw) een zinnige bijdrage leveren waarbij je je prettig voelt.

quote:
Gemiddelde particulier heeft niet bepaald invloed op de beurs.... Dan mag je wel echt groot aandeelhouder zijn.
Die grootaandeelhouder gaat ooit dood waarna z'n pakket op de beurs verkocht wordt. De beurs is sws in feite een veiling van aandelen.
Wanneer die grootaandeelhouder een bedrijf is, heeft dat bedrijf uiteindelijk toch weer ergens personen als aandeelhouder die, je raadt het al, ooit dood zullen gaan waarna hun aandelenbezit voor de koers wordt verkocht.

[ Bericht 1% gewijzigd door Vallon op 08-07-2016 21:38:49 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_163613832
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:36 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

100% erfbelasting is ook vermogensbelasting.

Dit is nog effe een stukje uit je vorige quote.

[..]

Dan ga je dus ook het geld weghalen bij de individu en niet het bedrijf.
Ik kan mij niet herinneren dat ik zoiets gezegd heb?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_163613908
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:58 schreef Vallon het volgende:
Ik ga wat kort door de bocht maar het verhogen van bedrijfsbelastingen zal per definitie de consument raken. De arme consument kan het dure product niet (meer) kopen en welvarende consument zal soms pogen wat goedkoper te gaan leven. Netto effectief wordt er dan minder verkocht waarmee de slang in z'n staart hapt.

Ome Milton Friedman zou gezegd hebben: Bedrijven betalen geen belasting, mensen betalen belasting.

Maar dan ga je er eigenlijk vanuit dat je de netto winst niet kunt beinvloeden met hogere belastingen... Ik kan me dat wel indenken eigenlijk als bedrijven winstmaximaliserend werken... Anderzijds... Extra winst maken levert vrij weinig netto op terwijl de lonen wel voor een groot deel bij de werknemers terecht komen.. Misschien dat er psychologisch iets veranderd dat bedrijven zoiets hebben dat extra loon bieden voor de werknemer een beter idee is dan maximale winst maken.....

Wiskundig gezien zou het allemaal geen flikker uitmaken als bedrijven simpelweg gewoon winstmaximaliserend werken.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_163614019
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:58 schreef Vallon het volgende:
Laat de nergens op gebaseerde ingehamerde veronderstelling weg dat het overerven goed en nodig is voor de mensheid. Het erfrecht is ontstaan en uitsluitend bedoeld om extreme vermogensmacht selectief binnen (bepaal)de familie/clans te (kunnen) houden.
Zelfs verlichte rijken zouden graag afstand doen van dat erfjuk,.

Je slaat mij voor mijn kop door nu te zeggen dat het nergens op gebaseerd is. Ik kan niet vaak genoeg herhalen dat erfrecht een hoop welvaart heeft gezorgd omdat mensen iets opbouwen waar zij niet de vruchten van gaan plukken maar de volgende generatie pas. Nee het erfrecht is niet ontstaan om een of andere specifieke reden. Mensen erven al vanaf de eerste beschavingen, immers.
Wauw... Denk je daadwerkelijk dat erven ontstaan is omdat de super welvarende families hun voorrecht willen behouden?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_163614065
quote:
9s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 20:08 schreef Vallon het volgende:

[..]

We hebben al redelijk uitgewerkt dat het financieren van een basisinkomen vanuit de inkomsten en/of vermogensbelasting sfeer, niet zal werken.
Je komt in een spiraal, mensen houden weinig resultaat over met wat ze verdienen.....laat staan dat ze vermogen voor hun oude dag kunnen opbouwen..

Het BI wordt dan betaald door mensen die werken (die zijn nl IB plichtig) en niet door de groep die het serieuze geld heeft. Los van wat VRH dat je bij substantiële bedragen eenvoudig (onzichtbaar) offshored.
....
Voor mij geldt een hele andere conclusie, namelijk dat het prima betaalbaar is.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_163614084
quote:
12s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 20:27 schreef Vallon het volgende:

[..]

Nope, erfbelasting wordt ingehouden na je dood en vermogensbelasting tijdens je leven.
Uiteindelijk betaal je idd maar beter wanneer je dood bent dan nog leeft.
Wat is jouw voorkeur ?
InkomstenBbeaslting/VermogenRendementHeffing bij leven of ErfBelasting nadat je dood bent ?

Doe mij maar vermogensrendementheffing. Evenals de rest van Nederland.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_163614148
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:
Nofi,op een openbare veiling bepaalt de private markt de prijs die wordt betaald......wat snap je daar niet aan ?
Mensen die wat kopen op een veiling zijn doorgaans goed op de hoogte van de (intrinsieke) waarde en zullen alleen de door hun gewenste prijs gaan betalen.
Wat de overheid ook suggereert of bepaalt. Indien blijft dat de overheid de veiling heeft gemanipuleerd (wat snel wordt opgemerkt), pleegt zij dus bestuursfraude en hebben ze een parlementair onderzoek aan de broek.

Wanneer ik iets koop op een openbare veiling, telt sws alleen het hoogste bod.
Ik heb ook al 100x kenbaar gemaakt dat markten niet volledig liquide zijn en dat dit soort bedrijven ook totaal niet doorzichtig zijn. De enige die de waarde van het bedrijf echt juist op waarde kan schatten is de ondernemer zelf die met het kapitaal werkt. Die het risico loopt om een slechte prijs te krijgen bij de verkoop en dan maar wacht met de verkoop.

De hoogste bieder is leuk, als een markt volledig liquide is.... Dat is die niet.
Ja, en wie bepaalt dat de ambtenaar zijn werk goed doet.... Je denkt echt dat je dit niet een beetje kunt manipuleren?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_163614466
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:

Herhaling van je eerdere argumenten en wantrouwen van ambtenaren.
Van mijn part mag je ook het commerciële Christey's de veilingen standaard binnen een maand na overlijden laten doen. Zolang de opbrengst maar wordt afgestort bij de overheid. Niemand weet wanneer iemand precies dood gaat waarbij het moment van verkoop random wordt.
Met welke incentive dan... De winst wordt bij de overheid gestort..... Je idee is echt vernietigend voor de economie. Ik begrijp er niks van dat je dit soort ideeën kan hebben.

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:
De verkopende partij (in dit geval overheid) heeft belang bij een hoge verkoopprijs van gefiscaliseerde erfenissen. De kopende partij (in dit geval private partij) bij een lage aankoopprijs van de nieuwe bezittingen. Dat houdt elkaar lekker scherp.
Ben je nu aan het trollen?

Waarom zou de overheid een belang hebben bij een hoge verkoopprijs? Ziet de ambtenaar iets van dat geld terug dan?

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:
Hoe dan ook beluister ik behoorlijk wat wantrouwen jegens ambtenaren wat (zeker in NL) veelal onterecht is. Wanner iedereen een basisinkomen heeft en we erfbelasting invoeren, kan trouwens een flink deel van overheidsambtenaren iets anders gaan doen.
Ik heb geen wantrouwen in mensen, ik weet gewoon dat mensen hun eigen egoistische belangen nastreven en als ze iemand daar niet echt pijn mee doen dan zullen ze dat gewoon ten uitvoer brengen. Een bedrijf voor een tonnetje goedkoper verkopen aan een bekende? Prima. Het project een maandje eerder uit de veiling? Prima. De informatie over het bedrijf onvolledig maken en waardetoevoegende zaken weglaten? Kan best.... Ik vind je gewoon ronduit naiief dat je kunt denken dat een overheid niet super veel efficiëntie vernietigd op dit soort manieren. Mensen die over hun eigen centen beslissen zijn altijd bedachtzamer met hun centen dan mensen die over het geld van een ander beslissen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:
Zolang niet is geveild, moet het te verkopen bezit tot moment van overdracht beheerd worden.

Het tijdelijk beheren van eventuele nalatenschappen is simpel onderdeel van afwikkeling erfenis, niet meer en minder. Zodra het verkocht is, de nieuwe eigenaar heeft betaald , stopt na overdracht het beheer. Maakt dit deel van inning "100% erfbelasting" niet moeilijker dan nu al het feitelijk is. In de praktijk duurt het vaak een jaar voordat een erfenis is afgehandeld.
En dan praat je erover dat ik het moeilijk maak... Gelukkig zitten mensen niet op je idee te wachten zeg! Maar ik sta ervan te kijken hoe sterk dit idee in je hoofd gezonken zit. Je bent er echt niet vanaf te praten hè?

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:
Prima toch dat opmaken, want dan blijft het geld lekker rollen en zorgt elke generatie voor z'n eigen vermogen. Mogelijk is dat geen ¤1000M binnenin één familie maar wellicht wel 100 gezinnen die elke ¤10M kunnen opbouwen.

... Ja aan entertainment, geen zaken die de totale economie vergroten en een investering in de toekomst zijn waar mensen later pas de vruchten van plukken. Begrijp nou eens dat die kapitaalinvesteringen ingewisseld worden voor consumentisme, entertainment, hoeren, coke. (ja dan overdrijf ik misschien met hoeren en coke, maar je zal je geld uitgeven aan zaken waar geen maatschappelijk nut achter steekt)

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:
Het is echt pertinente onzin (wat het mispunt Friedman & Co onjuist poneert) dat het voor economische voorspoed noodzakelijk is dat vermogen (laat staan belastingvrij) in de familie zelf wordt geërfd.

Juist........................................
Noodzakelijk is een groot woord, we zijn een welvarend land immers al. Maar je onderschat écht heel erg hoe sterk de incentive wel niet is van familie, om ervoor te zorgen dat de kinderen het beter hebben.... Je hebt een blok voor je kop als je dit niet kan inzien.

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:
Die grootaandeelhouder gaat ooit dood waarna z'n pakket op de beurs verkocht wordt. De beurs is sws in feite een veiling van aandelen.
Wanneer die grootaandeelhouder een bedrijf is, heeft dat bedrijf uiteindelijk toch weer ergens personen als aandeelhouder die, je raadt het al, ooit dood zullen gaan waarna hun aandelenbezit voor de koers wordt verkocht.

Ja heel leuk...
Wie zegt dat iemand dood gaat met een gigantisch vermogen als er 100% erfbelasting is? Denk je echt dat mensen er niet voor gaan zorgen dat ze zo arm mogelijk sterven?

Sorry als de toon bij mijn bericht niet zo leuk is of overkomt. Ik heb er echt moeite mee om je heel serieus te nemen.. Je idee is écht écht heel slecht voor de maatschappij.

Daarnaast willen mensen het gelukkig ook niet
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  zaterdag 9 juli 2016 @ 04:43:24 #188
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163616418
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 21:30 schreef Vallon het volgende:

[..]

Nofi,op een openbare veiling bepaalt de private markt de prijs die wordt betaald......wat snap je daar niet aan ?
Mensen die wat kopen op een veiling zijn doorgaans goed op de hoogte van de (intrinsieke) waarde en zullen alleen de door hun gewenste prijs gaan betalen.
Wat de overheid ook suggereert of bepaalt. Indien blijft dat de overheid de veiling heeft gemanipuleerd (wat snel wordt opgemerkt), pleegt zij dus bestuursfraude en hebben ze een parlementair onderzoek aan de broek.

Wanneer ik iets koop op een openbare veiling, telt sws alleen het hoogste bod.

[..]

Herhaling van je eerdere argumenten en wantrouwen van ambtenaren.
Van mijn part mag je ook het commerciële Christey's de veilingen standaard binnen een maand na overlijden laten doen. Zolang de opbrengst maar wordt afgestort bij de overheid. Niemand weet wanneer iemand precies dood gaat waarbij het moment van verkoop random wordt.

Verwar een veiling niet met een beursgang waar moment, sentiment laat staan mistige prospectussen invloed de malversaties bepalen voor een intekenprijs. Allen de beurs kan en zal bepalen wat de juiste koers is.

De verkopende partij (in dit geval overheid) heeft belang bij een hoge verkoopprijs van gefiscaliseerde erfenissen. De kopende partij (in dit geval private partij) bij een lage aankoopprijs van de nieuwe bezittingen. Dat houdt elkaar lekker scherp.

Hoe dan ook beluister ik behoorlijk wat wantrouwen jegens ambtenaren wat (zeker in NL) veelal onterecht is. Wanner iedereen een basisinkomen heeft en we erfbelasting invoeren, kan trouwens een flink deel van overheidsambtenaren iets anders gaan doen.

[..]

Zolang niet is geveild, moet het te verkopen bezit tot moment van overdracht beheerd worden.

Het tijdelijk beheren van eventuele nalatenschappen is simpel onderdeel van afwikkeling erfenis, niet meer en minder. Zodra het verkocht is, de nieuwe eigenaar heeft betaald , stopt na overdracht het beheer. Maakt dit deel van inning "100% erfbelasting" niet moeilijker dan nu al het feitelijk is. In de praktijk duurt het vaak een jaar voordat een erfenis is afgehandeld.

[..]

Prima toch dat opmaken, want dan blijft het geld lekker rollen en zorgt elke generatie voor z'n eigen vermogen. Mogelijk is dat geen ¤1000M binnenin één familie maar wellicht wel 100 gezinnen die elke ¤10M kunnen opbouwen.

Het is echt pertinente onzin (wat het mispunt Friedman & Co onjuist poneert) dat het voor economische voorspoed noodzakelijk is dat vermogen (laat staan belastingvrij) in de familie zelf wordt geërfd.

Dat mensen niet veel zullen werken met 100% erfbelasting, ook goed want werk is er - zeker op termijn - sws te weinig. De incentive wordt imho niet langer geld vergaren maar vooral (en da's nieuw) een zinnige bijdrage leveren waarbij je je prettig voelt.

[..]

Die grootaandeelhouder gaat ooit dood waarna z'n pakket op de beurs verkocht wordt. De beurs is sws in feite een veiling van aandelen.
Wanneer die grootaandeelhouder een bedrijf is, heeft dat bedrijf uiteindelijk toch weer ergens personen als aandeelhouder die, je raadt het al, ooit dood zullen gaan waarna hun aandelenbezit voor de koers wordt verkocht.
wil jij wel eens van die dikke joints afblijven
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
pi_163616459
Ik moet econoom of psychiater zijn als ik alle reacties wil begrijpen :D

Zonder grappen:
Welke cijfers geven de modellen aan als je het even in de basis houdt? Ipv alle toeslagen, een vast bedrag p/m, tegenover de huidige situatie?
Op zich is het altijd goed om de bureaucratie te verminderen. Ipv meerdere soorten uitkerings/toeslagen instanties, alles onder 1 dak, automatisch.

Lijkt mij zwart-wit gezien niet uit te kunnen komen, maar als je dan outside of the box denkt:
- Die mensen van de toeslagen kan je bijvoorbeeld omscholen naar controleurs van belastingdienst (daar was toch een tekort aan?). Behoud van werk en op een betere plaats, aangezien de belastingdienst een van de weinige overheidstakken is die daadwerkelijk geld binnenharkt.
Op die manier dicht je het gat toch ook wel weer een beetje? De secundaire inkomsten laat maar zeggen.

Ik ben absoluut geen econoom, een simpele arbeider. Ik heb er verder bar weinig verstand van...

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2016 05:36:22 ]
  zaterdag 9 juli 2016 @ 14:25:26 #190
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163621506
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 23:56 schreef ludovico het volgende:
[..]
Je slaat mij voor mijn kop door nu te zeggen dat het nergens op gebaseerd is. Ik kan niet vaak genoeg herhalen dat erfrecht een hoop welvaart heeft gezorgd omdat mensen iets opbouwen waar zij niet de vruchten van gaan plukken maar de volgende generatie pas. Nee het erfrecht is niet ontstaan om een of andere specifieke reden. Mensen erven al vanaf de eerste beschavingen, immers.
Wauw... Denk je daadwerkelijk dat erven ontstaan is omdat de super welvarende families hun voorrecht willen behouden?
Je hebt erven en erven.
Erven in de oudheid was dat de clan/stam beneficeerde wat het individu deed. Lees je geschiedenis, wanneer iemand dood ging werd z'n nalatenschap verdeeld (binnen)in de stam.

Ons erven is dat de nalatenschap slechts toekomt aan de familie en niet de grotere "stam/clan" zo je wilt de rest van de bevolking. De functie die "erven" daarmee (ver)krijgt is macht. Die macht wordt tot uitdrukking gebracht door (af en toe & schijnbaar goedbedoeld) wat goeds te doen voor de povere bevolking. Die bevolking zou het anders gaan afpakken.

Je zal het hopelijk met mij eens zijn dat (over)erven binnen de familie in onze samenleving niet langer nodig is voor het voortbestaan.
Net als dat werken tot gij sterft, feitelijk passé is. Onze vermogens tot ontginning zijn zo formidabel (geworden) dat iedereen daar kans op moet kunnen maken. Ja, het erfrecht heeft een functie.... gehad.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 9 juli 2016 @ 15:12:02 #191
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163622430
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 23:58 schreef ludovico het volgende:
[..]
....
Voor mij geldt een hele andere conclusie, namelijk dat het prima betaalbaar is.
Wet van behoud, wat je er ook van vindt, zegt dat inkomen betaald uit directe belastingen onhoudbaar zal zijn.
De afgelopen 500 reacties is uitgebreid besteed aan onbetaalbaarheid van het BI alsmede de een zekere immoraliteit (ik werk en jij zit op je gat) om vanuit de inkomsten- en vermogensheffing verdiend door werkenden..... dat te betalen.

Je kan onmogelijk de genoeg belasting (IB/VRH) heffen uit lopende verdiensten, laat staan benodigd inkomen voor anderen financieren (Friedman).
Belastingdruk kent een bovengrens van maximaal 50-75%. Ga je meer heffen; gaat het rendement van inkomen voor het individu verloren (bezie het communisme en het verzet daartegen).
Je kan van werkende mensen niet verwachten dat ze hun extra verdiensten niet vrijelijk (kunnen/mogen) spenderen aan hun eigen welvaart (verwar dat woord niet met welzijn).

Erfbelasting is een totaal andere orde. Dat is belasting die intreedt na de dood.... de dode heeft er van genoten en heeft had het belang (?) om ook zijn zelfstandige kinderen daarmee te begunstigen.
Dat voordeel is zeer te betwijfelen om dat die zelfstandige kinderen bepalen wat ze met dat vermogen doen (verwar daarbij zelfstandig niet met verstandig).

Hert argument dat iemand die dood gaat het (geboorte)recht heeft te bepalen wat er met zijn vermogen moet gebeuren is meer een kwestie van gevoel dan van economie.
Of je nu dood gaat of leeft, het vermogen blijft sws in de economie.... waarbij stilzittend vermogen (economisch gezien) geen andere functie dient dan ballast.
Dit nog los van het feit, dat vermogen nimmer alleen dankzij jouzelf kan worden verdiend. Je hebt daarbij anderen nodig die daar aan (willen) bijdragen.

Vanuit "opvoeding" zullen de erven het vermogen veelal willen behouden voor de familie en die ballast systematisch laten renderen, dus het wegstoppen in dure gebouwen of (imho) gebruiken voor machtsinvloed om mensen aan hun te binden.
Dat ze hierbij (evt. goedbetaalde) werknemers in dienst hebben om stevig voor hun te werken en daarbij fabrieken aanleggen, klinkt altruïstisch maar dat is het feitelijk niet. De mensen moeten (indirect) bij hun werken en je moet daarbij nog's betalen voor die zelfgemaakte fabrieksproducten......

Ik noch jij kan niet argumenteren tegen een gevoelskwestie.... dus laten we het feitelijk houden.

PS. Vermogen moet je hier niet lezen als ¤10K of ¤500K maar ik heb het dan over bijkans onwerkelijke bedragen die in familie/clans vastzitten waarmee steden, zelfs complete landen en systemen kunnen worden (af)gekocht.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 9 juli 2016 @ 15:14:58 #192
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163622476
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 04:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

wil jij wel eens van die dikke joints afblijven
Wat is je punt met deze inhoudelijke bijdrage ?
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 9 juli 2016 @ 15:18:34 #193
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163622549
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 00:02 schreef ludovico het volgende:

[..]

Ik heb ook al 100x kenbaar gemaakt dat markten niet volledig liquide zijn en dat dit soort bedrijven ook totaal niet doorzichtig zijn. De enige die de waarde van het bedrijf echt juist op waarde kan schatten is de ondernemer zelf die met het kapitaal werkt. Die het risico loopt om een slechte prijs te krijgen bij de verkoop en dan maar wacht met de verkoop.

De hoogste bieder is leuk, als een markt volledig liquide is.... Dat is die niet.
Ja, en wie bepaalt dat de ambtenaar zijn werk goed doet.... Je denkt echt dat je dit niet een beetje kunt manipuleren?
Dus alleen de verkoper... cq ondernemer weet wat zijn (te verkopen) bedrijf waard is ........?

Get real... de koper bepaald in een vrije economie wat iets waard is.... anders wordt het simpel niet gekocht. En nogmaals, dat is mijn kapitalistische blik, alles is te verkopen.... voor de prijs die het de koper waard is.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 9 juli 2016 @ 16:42:00 #194
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163624150
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 00:15 schreef ludovico het volgende:
[..]
Met welke incentive dan... De winst wordt bij de overheid gestort..... Je idee is echt vernietigend voor de economie. Ik begrijp er niks van dat je dit soort ideeën kan hebben.
De direct incentive blijft aanwezig.... ik heb geld verdiend waarmee ik NU leuke dingen kan doen. De incentive dat ik het bewaar om mijn kinderen te begunstigen treed pas op NA mijn dood.

quote:
[..]
Ben je nu aan het trollen?
Dit is beledigend en jou onwaardig in je (des)kundigheid.
Lagen we blijven proberen elkaar te begrijpen zonder dat we elkaar van kwalijk gedrag beschuldigen.

quote:
Waarom zou de overheid een belang hebben bij een hoge verkoopprijs? Ziet de ambtenaar iets van dat geld terug dan?
De ambtenaar staat in dienst van de overheid (wij, met z'n allen) krijgt daarvoor een salaris en heeft geen enkel financieel belang bij welke transactie dan ook... tenzij men denkt dat ambtenaren een percentage opstrijken wat dan corruptie is.
Dat een ambtenaar z'n werk doet komt omdat hij a) betaald wordt en b) het zinnig vind zich daarvoor in te zetten. De politieman schrijft geen bekeuring om te plagen of om de staatskas te spekken.....

Dat mensen andere doelen proberen na te jagen zal ik onmiddellijk beamen maar laten we niet paranoia worden en zorgen dat iedereen daarbij een (af)gepaste waardering zal (kunnen) krijgen.

quote:
En dan praat je erover dat ik het moeilijk maak... Gelukkig zitten mensen niet op je idee te wachten zeg! Maar ik sta ervan te kijken hoe sterk dit idee in je hoofd gezonken zit. Je bent er echt niet vanaf te praten hè?
Het systeem van 100% erfbelasting zelf is uiterst eenvoudig.
De uitvoering zoals elke methode vraagt slecht wat regels om te voorkomen dat mensen het systeem (willen/kunnen) omzeilen. Het doel is niet de regel maar de methode van belasting door iedereen wordt nageleefd.

Ik ben prima af te praten van 100%-erfbelasting maar ik heb simpelweg geen enkel ander alternatief...... om een basisinkomen voor iedereen te kunnen bekostigen.
Het alternatief is hogere en daarmee ingewikkeld(er) belastingconstructies....die als een soort spiraal zal (tegen)werken.

quote:
....
Noodzakelijk is een groot woord, we zijn een welvarend land immers al. Maar je onderschat écht heel erg hoe sterk de incentive wel niet is van familie, om ervoor te zorgen dat de kinderen het beter hebben.... Je hebt een blok voor je kop als je dit niet kan inzien.
Volwassen kinderen, die het op hun wijze goed hebben, hoeven niet geholpen te worden.
Hebben ze hulp nodig, kunnen ze altijd aankloppen maar na de dood van hun ouders zullen ze het (mits volwassen) alleen moeten doen.

We zijn idd een welvarend land.... waarbij een flink gedeelte qua welzijn sws. onder de armoedegrens zit (en daar, imho door de regels, kansloos blijft). Afijn, dat beginsel van (on)rechtvaardigheid is een totaal andere discussie.

quote:
[..]
Ja heel leuk...
Wie zegt dat iemand dood gaat met een gigantisch vermogen als er 100% erfbelasting is? Denk je echt dat mensen er niet voor gaan zorgen dat ze zo arm mogelijk sterven?

Sorry als de toon bij mijn bericht niet zo leuk is of overkomt. Ik heb er echt moeite mee om je heel serieus te nemen.. Je idee is écht écht heel slecht voor de maatschappij.

Daarnaast willen mensen het gelukkig ook niet
Dat mensen hun vermogen voortijds uitgeven is goed voor de economie en dat bedoel ik uiterst serieus. Ze zullen dingen (ver)kopen of mensen voor zich laten werken, hyperloops bouwen, aids gaan oplossen of standbeelden oprichten. What-ever, alles is goed zolang zij niet andere mensen (willen) onderdrukken.

Probeer het gevoel in je beoordeling van (on)haalbaarheid eens (eventjes) weg te laten. Doe een gedachte experiment.
Zeg alleen, stel je voor dat mensen geen behoefte hebben om iets te (over)erven..... wat zou er gebeuren met onze (financiële) wereld. Wat zou er gebeuren met de wereld wanneer jij/ik niets zal erven.....

Om dit tastbaarder te maken, stel je 's voor dat je een onderneming bezit, geld op de bank hebt en de boel crasht ..... wat zal het ergste zijn dat zal kunnen gebeuren met je kinderen die niets van jou zullen (kunnen) erven ?

Ik ben benieuwd.....

Ik blijf de uitdaging aangaan die zegt dat 100% erfbelasting onhaalbaar is om een samenleving te financieren.....
Dat mensen het niet willen zal ik accepteren mits wel op zuivere argumenten.
Dat iemand zonder vermogen per definitie tegen is, wil ik zelfs proberen te volgen maar ik zal vragen mij dat belang uit te leggen.

Dat iemand vindt dat mensen alleen voor hun eigen (volwassen) familie moeten zorgen en ik vind van niet, is een gevoelswaarde. Daar zal je zonder de wil om dat gevoel te veranderen nooit uitkomen. Laten we proberen het gevoel uit de fiscale berekening van een basisinkomen-financiering te houden.

We hebben (terug bij af) de keuze het "onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen", wel of niet te willen financieren. 100% Erfbelasting, ongeacht de moraliteit, is imho een manier dat te betalen.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_163624319
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 16:42 schreef Vallon het volgende:
We hebben (terug bij af) de keuze het "onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen", wel of niet te willen financieren. 100% Erfbelasting, ongeacht de moraliteit, is imho een manier dat te betalen.
Zeer zeker. Zoals gezegd zullen de belanghebbenden wat tegenstribbelen. Zij zullen het diefstal noemen. Dat zijn meestal dezelfden die belasting eveneens diefstal noemen. Het zijn de "haves" die graag "haves" willen blijven of willen worden (door de erfenis) en die gunnen anderen het licht in de ogen niet. Er zal nog behoorlijk wat bloed door de straten moeten vloeien voordat het zover is. Maar uiteindelijk zal het er wel van komen.

Dit is enigszins extremistisch gesteld, dat zie ik ook wel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 16:58:20 #196
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163624490
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 05:35 schreef Monopoly het volgende:
Ik moet econoom of psychiater zijn als ik alle reacties wil begrijpen :D

Zonder grappen:
Welke cijfers geven de modellen aan als je het even in de basis houdt? Ipv alle toeslagen, een vast bedrag p/m, tegenover de huidige situatie?
Op zich is het altijd goed om de bureaucratie te verminderen. Ipv meerdere soorten uitkerings/toeslagen instanties, alles onder 1 dak, automatisch.

Lijkt mij zwart-wit gezien niet uit te kunnen komen, maar als je dan outside of the box denkt:
- Die mensen van de toeslagen kan je bijvoorbeeld omscholen naar controleurs van belastingdienst (daar was toch een tekort aan?). Behoud van werk en op een betere plaats, aangezien de belastingdienst een van de weinige overheidstakken is die daadwerkelijk geld binnenharkt.
Op die manier dicht je het gat toch ook wel weer een beetje? De secundaire inkomsten laat maar zeggen.

Ik ben absoluut geen econoom, een simpele arbeider. Ik heb er verder bar weinig verstand van...
Volg je verstand en je gevoel... en lees nog's wat je zelf zegt.....

Bedenk waarom er zo veel mensen moeten zijn die toeslagen controleren, waarom zijn er zoveel ambtenaren nodig om de belasting te controleren...... wat is het doel.... en verder waarom zo doorgaan wanneer al die mensen daarvoor niet langer nodig zijn.
Met een computer en een paar honder personeelsleden kan je alles in onze (bijna 100% geautomatiseerde) economie volgen & controleren.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_163625528
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 16:58 schreef Vallon het volgende:

[..]

Volg je verstand en je gevoel... en lees nog's wat je zelf zegt.....

Bedenk waarom er zo veel mensen moeten zijn die toeslagen controleren, waarom zijn er zoveel ambtenaren nodig om de belasting te controleren...... wat is het doel.... en verder waarom zo doorgaan wanneer al die mensen daarvoor niet langer nodig zijn.
Met een computer en een paar honder personeelsleden kan je alles in onze (bijna 100% geautomatiseerde) economie volgen & controleren.
Precies, dat denk ik dus ook.
Maar ben wel benieuwd naar de huidige cijfers/modellen die er zijn. Om een tekort van hoeveel gaat het? Zijn er trouwens wel harde cijfers van onderzoeken of iets dergelijks?
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:02:21 #198
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163625798
quote:
8s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 15:14 schreef Vallon het volgende:

[..]

Wat is je punt met deze inhoudelijke bijdrage ?
je moet sprookjesboeken gaan schrijven
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
  zaterdag 9 juli 2016 @ 19:55:01 #199
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163627590
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:02 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
je moet sprookjesboeken gaan schrijven
Wat en vertel mij wat er een sprookje is ?

Dat ik (bijkans als als Don Quichot maar dan vanuit alle invalshoeken) probeer te motiveren dat erfbelasting wel degelijk een serieuze optie is, wil nog niet zeggen dat het (totale) onzin is.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 9 juli 2016 @ 21:16:01 #200
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163629082
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 17:46 schreef Monopoly het volgende:

[..]

Precies, dat denk ik dus ook.
Maar ben wel benieuwd naar de huidige cijfers/modellen die er zijn. Om een tekort van hoeveel gaat het? Zijn er trouwens wel harde cijfers van onderzoeken of iets dergelijks?
Welke cijfers en/of model wil je aangereikt hebben ?

Probleem en gelijktijdig uitdaging wordt (de rekenwaarde van) geld, hoe (laat staan, of dat geld) verkregen kan worden met werken en wie er dan mogen/kunnen werken.

Samengevat: Een Onvoorwaardelijk BasisInkomen voor iedereen kost met geld van nu ca ¤15M tot ¤30Miljard extra dan er nu al aan belasting binnenkomt.
De belasting moet dus omhoog. Er is een gerede kans dat die belastinginkomsten juist minder worden omdat mensen (nog) minder gaan werken.

De voordelen van een OBI laten zich zeer moeilijk uitdrukken in een geldwaarde, wat is 'vrijheid' voor iedereen waard met de zekerheid dat je altijd een zelfstandige woonplek met eten zult hebben.....?

Er zijn zat rekenmodellen die precies uitrekenen wat met geld van nu nodig is..... lees hier over reële getallen en een fiscale implementatie. Ook op "http://basisinkomen.nl/" kan je meer achtergronden lezen.

De discussie is
• willen we dat (die vrijheid en onafhankelijkheid van): een basisinkomen
• hoe en vooral wie gaat dat betalen
De afgelopen 200-300 reactie draai(d)en vooral of 100% erfbelasting hiervoor ingezet kan, mag of moet worden.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')