250 gr rundergehakt
200 gr pancetta
3 uien
2 paprika's
1 zoete aardappel
blikje tomatenpuree
halve liter passata
3 tenen knoflook
2 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
1/2 tl gerookt paprikapoeder (heet)
2 tl komijnzaad
2 tl zwarte peper (grof gemalen)
ketjap manis
mosterd
laurierblad
runderbouillon (blokje)
cannellinibonen
kapucijners
Braadpan, zonnebloemolie, bak daarin kort het komijnzaad en de peper aan. Voeg de grofgesneden uien toe, fruit deze lichtbruin (niet te veel roeren). Voeg dan de paprika in blokjes toe. Even later het paprikapoeder (zoet+heet), de geperste knoflook en de tomatenpuree erbij, kort aanbakken. Afblussen met ketjap (niet te zuinig), blokjes zoete aardappel erbij.
Ondertussen in een andere pan: de pancetta (dungesneden, kleine plakjes) licht uitbakken, gehakt erbij, rul bakken.
Het gehakt en de pancetta toevoegen aan de pan met groente, fles tomatenpassata erbij, flinke eetlepel mosterd, bouillonblokje en enkele laurierblaadjes, aan de pruttel brengen voor 20 à 30 minuten.
Als de zoete aardappel gaar is, kunnen de bonen en kapucijners erbij. Een weinig roeren, van het vuur af tien minuten laten staan.
Eten met Turks brood en komkommer in het zuur.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.