Wellicht een stomme vraag, maar hoe die je dat met de graatjes. Ik heb het ook wel eens op de grill gedaan en ondanks dat het heerlijk rook vond ik het een crime om de graatjes eruit te vissen/schoon te maken. Haal je de ingewanden eruit of ontschub (?) je ze alleen?quote:Op zondag 8 mei 2016 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zodat je de zalm niet meer proeft bedoel je.
Nee, ik eet dan veel liever sardientjes, gisteren nog op de grill, grote zak voor een euro of vijf.
Ik ontschub ze en haal de ingewanden er uit, strooi er wat zout en kruiden op, laat ze een uurtje of wat trekken en dan grill ik ze. De filets kan je er zo vanaf trekken als ze gaar zijn. De graatjes stellen sowieso ook niets voor. Zijn boterzachtquote:Op zondag 8 mei 2016 13:15 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Wellicht een stomme vraag, maar hoe die je dat met de graatjes. Ik heb het ook wel eens op de grill gedaan en ondanks dat het heerlijk rook vond ik het een crime om de graatjes eruit te vissen/schoon te maken. Haal je de ingewanden eruit of ontschub (?) je ze alleen?
Thnx, denk dat ik ze iets langer moet grillen dan. Kwam destijds niet heel makkelijk los nl.quote:Op zondag 8 mei 2016 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ontschub ze en haal de ingewanden er uit, strooi er wat zout en kruiden op, laat ze een uurtje of wat trekken en dan grill ik ze. De filets kan je er zo vanaf trekken als ze gaar zijn. De graatjes stellen sowieso ook niets voor. Zijn boterzacht
Wat langer grillen, maakt niet zoveel uit, spul is botervet, is bijna niet droog te krijgenquote:Op zondag 8 mei 2016 14:08 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Thnx, denk dat ik ze iets langer moet grillen dan. Kwam destijds niet heel makkelijk los nl.
Ga het binnenkort proberen. Het was nogal een deceptie, vooral omdat het zo enorm lekker rook. Je waant je bijna in Spanje of Portugalquote:Op zondag 8 mei 2016 14:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat langer grillen, maakt niet zoveel uit, spul is botervet, is bijna niet droog te krijgen
Heb ze gisteren nog gegeten, heerlijkquote:Op zondag 8 mei 2016 18:19 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ga het binnenkort proberen. Het was nogal een deceptie, vooral omdat het zo enorm lekker rook. Je waant je bijna in Spanje of Portugal
Van het merk Golden die zijn iig snerig. Is samengeperst seperatorvlees van gevofelte. Dezelfde rotzooi die ze verkopen op koninginnedag met heel veel ui voor 4.50. De horrorquote:Op donderdag 5 mei 2016 17:45 schreef MrSalazar het volgende:
Die goedkope hamburgers voor in de magnetron zijn vies ja. Die hotdogs zijn best te doen.
Iemand moet het toch voor die producten opnemen, godverdomme?quote:Op zondag 8 mei 2016 18:48 schreef PENISPENISPENIS het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
In een topic over smerig voedsel...
Goed bezig
Voor iemand die ik ken is het ook hét horrorvoedsel. Ik heb er zelf geen slechte herinnering aan. MIsschien moet ik binnenkort maar eens ravioli uit blik proberen.quote:
En die serie heette: Ravioli!quote:Op zondag 8 mei 2016 23:38 schreef RobinOok het volgende:
In mijn jeugd was er een Duitse tv-serie, van een stel kinderen dat alleen thuis was gelaten omdat pa en ma op vakantie gingen. Ze hadden een mooi budget gekregen om dagelijks goed te kunnen eten, maar de kids besloten hun geld uit te geven aan een voorraad ravioli in blik en de rest aan iets anders. Op het einde van de vakantie vonden ze de ravioli toch niet zo heel lekker meer....
Ik had toen nog nooit van ravioli gehoord.
Wauw. Salmiak in beef-teriyaki-sladressing. Krijgen we straks ook nog chilipepers als ingredient voor saus met pannenkoeksmaak voor op zalmgehakt-hamburgers o.i.d.?quote:Op zondag 8 mei 2016 23:48 schreef Postbus100 het volgende:
Leuk topic, herkenbare zaken. Ik wil er nog aan toevoegen: de dressing van de maaltijdsalade van de Appie, met de Beef Terriyaki-smaak. Al die andere dressings zijn binnen te houden, maar deze niet. Kijkend op de ingrediëntenlijst snap ik ook waarom: er zit salmiak in. Wie doet er nou salmiak in een dressing?
quote:
Ik ook!quote:
En jij vind ravioli uit blik lekkerquote:Op zondag 8 mei 2016 23:38 schreef RobinOok het volgende:
In mijn jeugd was er een Duitse tv-serie, van een stel kinderen dat alleen thuis was gelaten omdat pa en ma op vakantie gingen. Ze hadden een mooi budget gekregen om dagelijks goed te kunnen eten, maar de kids besloten hun geld uit te geven aan een voorraad ravioli in blik en de rest aan iets anders. Op het einde van de vakantie vonden ze de ravioli toch niet zo heel lekker meer....
Ik had toen nog nooit van ravioli gehoord.
Ken het uit de Oostenrijkse/Noord Italiaanse keuken, Frittatensuppe, erg lekker.quote:Op maandag 9 mei 2016 08:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Met reepjes pannekoekWie verzint het?
Dit moeten volgens mij reepjes omelet voorstellen en sowieso is alles van Cup a soup ranzige shitquote:Op maandag 9 mei 2016 08:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken het uit de Oostenrijkse/Noord Italiaanse keuken, Fritatensuppe, erg lekker.
Nog nooit gehad, maar ik denk het niet.quote:Op maandag 9 mei 2016 08:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En jij vind ravioli uit blik lekker
Zo maakte ik een aantal jaar geleden eens een 'spoetnik': gaseuze, koffiemelk, suiker.quote:Op maandag 9 mei 2016 09:12 schreef Molo het volgende:
Het was bij ons vroeger campingvoer. Tijd geleden weer eens gehaald uit nostalgische overwegingen... BAH![]()
Goed te weten. Ik wilde dat ook nog eens weer proberen, want als kind vond ik dat geweldig lekker. Het lijkt me alleen niet lekker, maar ik weet dat ik er dol op was. Dus nooit weer proberenquote:Op maandag 9 mei 2016 09:14 schreef Isegrim het volgende:
Zo maakte ik een aantal jaar geleden eens een 'spoetnik': gaseuze, koffiemelk, suiker.
Gat-ver-damme!
Toen wij klein waren, maakte mijn moeder dat als traktatie.
Yep, teveel ranzigheid als kind gegeten kom ik steeds meer achterquote:Op maandag 9 mei 2016 09:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zo maakte ik een aantal jaar geleden eens een 'spoetnik': gaseuze, koffiemelk, suiker.
Gat-ver-damme!
Toen wij klein waren, maakte mijn moeder dat als traktatie.
Ik zou het niet doen idd.quote:Op maandag 9 mei 2016 09:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Goed te weten. Ik wilde dat ook nog eens weer proberen, want als kind vond ik dat geweldig lekker. Het lijkt me alleen niet lekker, maar ik weet dat ik er dol op was. Dus nooit weer proberen
Dat vond ik vroeger zo'n toffe seriequote:Op zondag 8 mei 2016 23:38 schreef RobinOok het volgende:
In mijn jeugd was er een Duitse tv-serie, van een stel kinderen dat alleen thuis was gelaten omdat pa en ma op vakantie gingen. Ze hadden een mooi budget gekregen om dagelijks goed te kunnen eten, maar de kids besloten hun geld uit te geven aan een voorraad ravioli in blik en de rest aan iets anders. Op het einde van de vakantie vonden ze de ravioli toch niet zo heel lekker meer....
Ik had toen nog nooit van ravioli gehoord.
Boudewijn Buch beschreef in een van zijn boeken een campingvakantie, hij kreeg macaroni waar een blikje tomatenpuree doorheen geroerd was.quote:Op maandag 9 mei 2016 09:12 schreef Molo het volgende:
Het was bij ons vroeger campingvoer. Tijd geleden weer eens gehaald uit nostalgische overwegingen... BAH![]()
Dat maakt mijn moeder nog steeds zo, ook thuisquote:Op maandag 9 mei 2016 13:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Boudewijn Buch beschreef in een van zijn boeken een campingvakantie, hij kreeg macaroni waar een blikje tomatenpuree doorheen geroerd was.
Bazen moeder, iig nog ham. De mijne deed het met smacquote:Op maandag 9 mei 2016 13:22 schreef Molo het volgende:
Dat maakt mijn moeder nog steeds zo, ook thuis
Kant en klare gebakken uitjes uit een zak en wat blokjes ham erdoor en je hebt een maaltijd
Blurghhquote:Op maandag 9 mei 2016 13:30 schreef CrashO het volgende:
[..]
Bazen moeder, iig nog ham. De mijne deed het met smac
De mijne liet de tomatenpuree weg.quote:Op maandag 9 mei 2016 13:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat maakt mijn moeder nog steeds zo, ook thuis
Kant en klare gebakken uitjes uit een zak en wat blokjes ham erdoor en je hebt een maaltijd
Guilty pleasure nogsteeds hier.quote:Op maandag 9 mei 2016 13:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat maakt mijn moeder nog steeds zo, ook thuis
Kant en klare gebakken uitjes uit een zak en wat blokjes ham erdoor en je hebt een maaltijd
Droevenis man...quote:Op maandag 9 mei 2016 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De mijne liet de tomatenpuree weg.
Is dat zo'n pakje waar alleen water bij moet?quote:Op maandag 9 mei 2016 13:38 schreef houdjemond het volgende:
[..]
Guilty pleasure nogsteeds hier.
Ontopic ;
[ afbeelding ]
Yep, water en dan 10 minuten doorkoken ofzo, een keer uit pure luiheid geprobeerd. Vies,zout, brrrrrquote:Op maandag 9 mei 2016 13:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Is dat zo'n pakje waar alleen water bij moet?
Dit is juist een van de lekkerste supermarktdingenquote:
quote:Op maandag 9 mei 2016 09:11 schreef Isegrim het volgende:
Als kind vond ik ravioli uit blik lekker. Ik zal het nog eens halen.
Mijn moeder had altijd één snauw voor hoe ik kookquote:Op maandag 9 mei 2016 18:56 schreef Aventura het volgende:
De generatie van veel van onze ouders (geboren rond 1950 - 1955) zwoer (en mijn moeder doet dat nog steeds) bij pakjes en zakjes. Honig, Knorr ...Voor hen staan de pakjes niet zozeer voor hoe het zou moeten, maar vooral voor puur gemak. Mijn moeder kijk vol verbazing naar hoe ik kook. Ze verklaart me voor gek dat ik zelf sausjes maak, of soep etc. Volgens haar maak ik dan geen gebruik van de moderne gemakken. En dat terwijl ik een kind heb én fulltime werk en zij fulltime huisvrouw was (je had 1 taak ...) Ik denk dat smaak voor haar geen doorslaggevend argument is. Nu voed ik haar op en laat ik haar zien hoe het ook kan.
mijn ouders waren van voor de oorlog, kan me niet heugen dat er ooit kant en klaar spul op tafel kwam, wel dat er eigenlijk nooit iets werd weggegooit (varkens jus bij de rund van de dag ervoor ...blegh)quote:Op maandag 9 mei 2016 18:56 schreef Aventura het volgende:
De generatie van veel van onze ouders (geboren rond 1950 - 1955)
"Kan merken dat je de oorlog niet hebt meegemaakt"quote:Op maandag 9 mei 2016 19:08 schreef liedetector het volgende:
[..]
(varkens jus bij de rund van de dag ervoor ...blegh)
*
ik vond het gewoon echt erg, ze kookte verder heerlijk nl! (samen gestelde jus is mijn grootste gruwel denk ik)quote:Op maandag 9 mei 2016 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
"Kan merken dat je de oorlog niet hebt meegemaakt"
ik lolde!!!! (ik bedoel we aten prima biefstuk etc...meer dat alles echt op moest en niks werd weggegooit, jouw verhaal klinkt erg)quote:Op maandag 9 mei 2016 19:20 schreef Aventura het volgende:
Het is nog erger wanneer je ouders van ná de oorlog steeds zeiden: 'in de oorlog hadden WE niks' wanneer iets niet smaakte
Die van mij ookquote:Op maandag 9 mei 2016 18:56 schreef Aventura het volgende:
De generatie van veel van onze ouders (geboren rond 1950 - 1955) zwoer (en mijn moeder doet dat nog steeds) bij pakjes en zakjes. Honig, Knorr ...Voor hen staan de pakjes niet zozeer voor hoe het zou moeten, maar vooral voor puur gemak. Mijn moeder kijk vol verbazing naar hoe ik kook. Ze verklaart me voor gek dat ik zelf sausjes maak, of soep etc. Volgens haar maak ik dan geen gebruik van de moderne gemakken. En dat terwijl ik een kind heb én fulltime werk en zij fulltime huisvrouw was (je had 1 taak ...) Ik denk dat smaak voor haar geen doorslaggevend argument is. Nu voed ik haar op en laat ik haar zien hoe het ook kan.
Dan zat er tenminste nog wat smaak aan, gekookte macaroni met wat ui en een paar blokjes ham vond mijn moe al heel italiaansquote:Op maandag 9 mei 2016 19:27 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Die van mij ook
Macaroni ging bij ons met gehakt of smac
En groentes:
[ afbeelding ]
Daarbij ging dan sojasaus en/of ketchup. Bami ging trouwens hetzelfde, op de naam op het zakje na dan.
Die heb je ook in 1 of andere tuinkruidenvariant oid en dan smaakt het 100% naar mcdonalds. Geen grap.quote:Op donderdag 5 mei 2016 13:20 schreef FANN het volgende:
Ik vind dit ontzettend goor, maar mij eega is er dol op dus ik heb 2 potten staan![]()
[ afbeelding ]
Herkenbaar. (Y)quote:Op maandag 9 mei 2016 18:56 schreef Aventura het volgende:
De generatie van veel van onze ouders (geboren rond 1950 - 1955) zwoer (en mijn moeder doet dat nog steeds) bij pakjes en zakjes. Honig, Knorr ...Voor hen staan de pakjes niet zozeer voor hoe het zou moeten, maar vooral voor puur gemak. Mijn moeder kijk vol verbazing naar hoe ik kook. Ze verklaart me voor gek dat ik zelf sausjes maak, of soep etc. Volgens haar maak ik dan geen gebruik van de moderne gemakken. En dat terwijl ik een kind heb én fulltime werk en zij fulltime huisvrouw was (je had 1 taak ...) Ik denk dat smaak voor haar geen doorslaggevend argument is. Nu voed ik haar op en laat ik haar zien hoe het ook kan.
Komt omdat ze bij mcdonalds voor de big mac saus (augurken)relish gebruiken, wat ook daar in zitquote:Op maandag 9 mei 2016 19:36 schreef Kreator het volgende:
[..]
Die heb je ook in 1 of andere tuinkruidenvariant oid en dan smaakt het 100% naar mcdonalds. Geen grap.
ook niet lekker en niet gezond inderdaad.quote:Op maandag 9 mei 2016 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zat er tenminste nog wat smaak aan, gekookte macaroni met wat ui en een paar blokjes ham vond mijn moe al heel italiaans
quote:Op maandag 9 mei 2016 20:51 schreef Karina het volgende:
Zaadjes. Quinoa en al die andere onzin, Gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras, chiazaad, kokosvet. Ik ben geen vogel.
Ik weet nog iet ranzigers en het bevat weinig tot 0 zout. Zoutarm brood of hoe ze dat ook noemen. Gatver dat smaakt letterlijk naar papier en karton. Nooit geweten hoeveel verschil zout kan maken.quote:Op maandag 9 mei 2016 20:33 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
Dit is het ranzigst.. aardappelpuree uit een pakje!
quote:Op dinsdag 10 mei 2016 00:45 schreef Tamabralski het volgende:
Ik weet nog iet ranzigers en het bevat weinig tot 0 zout. Zoutarm brood of hoe ze dat ook noemen. Gatver dat smaakt letterlijk naar papier en karton. Nooit geweten hoeveel verschil zout kan maken.
De beste jus is op basis van rundvlees en kan je rustig tot een week bewaren en aanvullen met de sappen van andere vlees waaronder varkensvlees.quote:Op maandag 9 mei 2016 19:08 schreef liedetector het volgende:
[..]
mijn ouders waren van voor de oorlog, kan me niet heugen dat er ooit kant en klaar spul op tafel kwam, wel dat er eigenlijk nooit iets werd weggegooit (varkens jus bij de rund van de dag ervoor ...blegh)
Sojamelk smaakt ook naar natte kranten....quote:Op dinsdag 10 mei 2016 00:45 schreef Tamabralski het volgende:
[..]
Gatver dat smaakt letterlijk naar papier en karton.
Grappig, als je een staafmixer in melk zet en deze flink mixt dan gaat de melk naar karton smaken.quote:Op dinsdag 10 mei 2016 18:55 schreef soapie het volgende:
[..]
Sojamelk smaakt ook naar natte kranten....
Brrrrrquote:Op dinsdag 10 mei 2016 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grappig, als je een staafmixer in melk zet en deze flink mixt dan gaat de melk naar karton smaken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |