abonnement Unibet Coolblue
pi_165990199
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 13:46 schreef Zo-is-dat het volgende:

Binnenkant broodje
[ afbeelding ]
Oeh. Recept?
pi_165991498
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 13:46 schreef Zo-is-dat het volgende:

Binnenkant broodje
[ afbeelding ]
^O^
pi_165991522
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 12:10 schreef Stratotanker het volgende:

[..]

Kom het eens uitleggen dan. Zandhaas is mijn buurmolen. :P
Mazzelaar!
Bakken met stoom:
http://marionskitchenstor(...)je-oven-als.html?m=1
pi_165992429
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 11:41 schreef computergirl het volgende:

[..]

molen de Zandhaas in Santpoort. Die hebben geen webwinkel dus eens in de zoveel tijd sleep ik 3*1.5 kilo meel in rugzak de trein in
Maar ik heb in verleden wel eens online besteld bij Zuidmolen, die hebben enorm veel keuze maar moet daar wel even zoeken naar meel zonder toevoegingen
Ah, thanks. Zie dat ze do-za open zijn, hopelijk kan ik donderdag even langs.
pi_165992471
In Weesp zit ook een molen, maar daar ben ik nog nooit geweest. Zandhaas eko bloem is ook echt top voor brood btw
pi_166126936
Krentenmik! :)


pi_166127272
Mooi hoog!
Ik heb weer een gedrochten weekend :D
  zondag 23 oktober 2016 @ 07:48:05 #283
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_166141322
Wie heeft de ultieme tip om ciabatta te maken? Ik heb het laatst geprobeerd, maar het leek meer op een hompbrood dan op zo'n heerlijk ciabattabroodje.
pi_166141428
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 07:48 schreef TravelRose het volgende:
Wie heeft de ultieme tip om ciabatta te maken? Ik heb het laatst geprobeerd, maar het leek meer op een hompbrood dan op zo'n heerlijk ciabattabroodje.
nog nooit gemaakt helaas, wel eens stokbrood gemaakt dat meer op ciabatta leek :) Ik ben superslecht met nat deeg, maar in het nieuwe boek van Levine komt een recept voor ciabatta dus dan ga ik misschien een poging wagen.
https://www.bol.com/nl/p/(...)7007edb924b000007561
pi_166141493
Ik heb gister avond ook een brood gebakken. Van biologisch spelt bloem, van de molen. Boven op spelt vlokken en ik heb 30 gram tarwe gluten door het deeg gedaan op aanraden van de molenaar.





Ik ben tevreden met het resultaat. Hij smaakt super en is lekker luchtig en zacht.
pi_166142501
Mooie foto's allemaal! O+

quote:
Thanks, volgende keer even proberen. Heb toevallig nog een voorraad grind en droogijs liggen. :P

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2016 10:59:05 ]
pi_166148800
Ook weer gebakken dit weekend.

Speltbroodjes voor de lunch gisteren en vandaag



En hamburgerbroodjes voor het avondeten



  zondag 23 oktober 2016 @ 19:09:15 #288
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_166152454
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 08:33 schreef computergirl het volgende:

[..]

nog nooit gemaakt helaas, wel eens stokbrood gemaakt dat meer op ciabatta leek :) Ik ben superslecht met nat deeg, maar in het nieuwe boek van Levine komt een recept voor ciabatta dus dan ga ik misschien een poging wagen.
https://www.bol.com/nl/p/(...)7007edb924b000007561
Bedankt!
pi_166154170
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:09 schreef TravelRose het volgende:

[..]

Bedankt!
nou ik had niet echt tips dus, maar toevallig las ik vanochtend verslag van ciabatta masterclass op een Am.site, inclusief filmpjes......misschien heb je er iets aan
http://www.farine-mc.com/(...)otes-from-class.html

[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 23-10-2016 20:12:03 ]
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:08:03 #290
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_166154313
Oehhh! Jum die hamburgers, echt perfect die broodjes! *O*
pi_166198511
Even een vraagje, ik heb een broodbakboekje en wilde daarvan het volkoren brood maken. Nu staat er 230 ml water, 2 gram droge gist, 300 gram volkorenmeel en 3 gram zout.
Een soepel deeg is er niet van te maken, het is net modder. Kan dit nog wat worden?
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 25 oktober 2016 @ 18:52:20 #292
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166198691
quote:
17s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:45 schreef Audreyoot het volgende:
Even een vraagje, ik heb een broodbakboekje en wilde daarvan het volkoren brood maken. Nu staat er 230 ml water, 2 gram droge gist, 300 gram volkorenmeel en 3 gram zout.
Een soepel deeg is er niet van te maken, het is net modder. Kan dit nog wat worden?
Pffff, da's 76% water, dat is heel erg veel. Als stelregel (zeker bij zo'n simpel recept) kun je aanhouden dat je tussen de 55% en 60% van je meelgewicht aan water nodig hebt. Bij 300 gram meel zou ik dan gaan voor 300 * 55% = 165 gram (het komt niet op de gram :) ). Tenslotte kun je er altijd nog water bij doen, maar eruit halen kan niet.

76% water ken ik wel van pakken met mix voor broodbakmachines.

En nee, ik geloof niet dat dit nog iets wordt.
pi_166198743
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:52 schreef qltel het volgende:

[..]

Pffff, da's 76% water, dat is heel erg veel. Als stelregel (zeker bij zo'n simpel recept) kun je aanhouden dat je tussen de 55% en 60% van je meelgewicht aan water nodig hebt. Bij 300 gram meel zou ik dan gaan voor 300 * 55% = 165 gram (het komt niet op de gram :) ). Tenslotte kun je er altijd nog water bij doen, maar eruit halen kan niet.

76% water ken ik wel van pakken met mix voor broodbakmachines.
Thanks, ik was we al bang voor. Kan ik het nog redden? Als ik nu bv nog wat gist en meel toevoeg?
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 25 oktober 2016 @ 19:02:39 #294
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166198961
quote:
17s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:54 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Thanks, ik was we al bang voor. Kan ik het nog redden? Als ik nu bv nog wat gist en meel toevoeg?
Kun je proberen.

Met 300 gram water heb je ongeveer 425 gram meel nodig. Probeer er dus eens 125 gram meel bij te gooien en kijk of het wat wordt. Dan zou ik er ook nog 6 gram zout (want 1% is weinig) en een paar gram gist bij doen.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 25 oktober 2016 @ 19:08:03 #295
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166199120
quote:
17s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:54 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Thanks, ik was we al bang voor. Kan ik het nog redden? Als ik nu bv nog wat gist en meel toevoeg?
Ik heb de laatste dagen ook een brood gemaakt met een pak volkorenmeel. Daar zit waarschijnlijk heel de korrel in gemalen en dat is tussen de 30 a 35% van het meel als ik het goed weet. Ik krijg daarbij weinig glutenontwikkeling (en zonder gluten geen brood). Je zou die 125 gram dus ook kunnen doen met witte bloem, dan krijg je sneller en betere gluten en dus een beter brood met iets minder volkoren (maar altijd nog meer dan in een supermarktbrood).
pi_166199252
Thnx! Ik ga het proberen, heb voor de zekerheid ook maar nog een batch gemaakt met mijn gebruikelijke recept :)
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 25 oktober 2016 @ 19:14:38 #297
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166199289
quote:
17s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 19:13 schreef Audreyoot het volgende:
Thnx! Ik ga het proberen, heb voor de zekerheid ook maar nog een batch gemaakt met mijn gebruikelijke recept :)
Super, ik hoop dat het lukt!
pi_166207060


Goed gekomen :) die linker is het probleem beslag, had er nog wat walnoten doorheen gedaan.
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 26 oktober 2016 @ 07:31:06 #299
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166212109
quote:
17s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 22:41 schreef Audreyoot het volgende:
[ afbeelding ]

Goed gekomen :) die linker is het probleem beslag, had er nog wat walnoten doorheen gedaan.
Mooi! ^O^
pi_166283677
Speltbrood met lijnzaad. Insnijden van het brood gaat me ook steeds beter af.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')