FOK!forum / The China Shop / [Chinese Webshops] Topic #379 Prijs-alarm, altijd goedkoper
RobertNLdonderdag 28 april 2016 @ 17:03
kV80FVR.png
MJelMSj.png

Zoals je ziet is deze reeks al vele topics lang. Om ieders topic-ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen, verzoeken we je dringend voor het posten in dit topic eerst de gehele OP (OpeningsPost) door te nemen en vooral ook de geldende huisregels onderaan deze post in acht te nemen. Now let's get started!

upQSkrq.png
BPDbZVA.pngp9xFAfQ.pngETZ7fuw.pngU3UxJ35.png
f58r06j.pngk5K7Fdx.pngxft1qdo.pngLCaTFvl.png
GNqjkuo.pngWdoSCac.png57IhnQt.png9PdMYaW.png
FjdTNyA.pngxwrkKxy.pngqi0qhNV.pngBeKSNvF.png
SPOILER: Meer webshops...
Regular Shops
FlosmallMiniInTheBoxMcBubDinoDirectIBuyGouDealsMachineSuntekStoreTomtopSunskyWSdealBestOfferBuyChinaBuyeMadeInChinaNewFrogPriceAngelsBuySkuChinavasioneForChinaCNinstockSourcingMapEspow

Shops specialized in..

› Smartphones/tablets
AntelifeMerimobilesOwntaSpeMallChinagrabberFastCardTech

› Flashlights/batteries
Kaidomain

› Art/prints
ArtsCowLightInTheBox

› R/C
HobbyKingRCTimerRCMartGoodLuckBuy

› Clothing
VANCL (Let op: Chinees)VesstWholesale7

› 18+ shops
IntimateGadgetsSweety 16

Tip! Veel producten die je in de webshops kunt kopen, zijn ook te vinden op eBay. Sterker nog, vele webshops (zoals BuyInCoins) hebben ook op eBay webstore(s) waar soms de producten zelfs nog goedkoper zijn! Dat komt omdat binnen eBay veel concurrentie heerst. Wie goedkoper is, komt eerder aan bod in de zoekresultaten.
kjy4G1g.png
WAsQdlA.pngi9p8KYh.pngI18Kqx7.png4zC5QxY.png
TfqecLB.pnggvA295I.pngrDFUP1M.pngPSmXIgy.png
eB4MrVE.png
SPOILER: Discount
Naam website | Hoeveelheid korting | Kortingsvorm | Wat in te voeren | Geldig tot | Specials
Banggood | 5% | Coupon | 'FOKNLBG' (sitewide, behalve flash deals) |
Geekbuying | 5% | Coupon | 'FOKNLGKB' (sitewide tot $250, bovenop al geldende kortingen behalve de saleitems, 1 per account) | Eerst even inloggen, geldig tot 30-06-2015
Pandawill | 6% | Coupon | 'FOKNL' | vanaf $150 na inloggen
Tinydeal | 5% | Coupon | 'FOKNLTD' | In deze categorie, 1 keer per account
Allbuy | 10% | Coupon | 'FOKNLAB' | (niet geldig op deals)
MP4Nation | 5 % | Coupon | ' fb2012fiver ' | Onbekend
Buyincoins | 5 % | Recommender | Nicknames/codes uit signatures en ondertitels FOK!users | N.v.t.

Couponverzamelsites:
ChinapricesChinakortingPandaCheckTjoosRetailMeNotSavingStoryKnojigSconto

Let op! Korting werkt vaak niet op producten die al afgeprijsd zijn of wanneer het om een pre-order gaat.
SPOILER: Cashback XL - Wel goed? Geld terug!
Niet het hele bedrag natuurlijk, maar als je je aanmeldt bij Cashback XL kun je van je online aankopen een klein percentage terugverdienen.
0Mv2oHQ.png
Meer hierover vind je hier: https://cashbackxl.nl/hoe-werkt-het . Bespaar-ze! ;)
kg7eMr9.png
gjNWY5i.png5LMnk4s.pngf50hyiK.pngXUMTYRf.png
SPOILER: Trading markets
Waarom?
Trading markets hebben een gigantisch aanbod. Er zijn individuele shops te vinden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde productgroepen waar de normale Chinese webshops liever een algemeen assortiment aanbieden. Als je dus iets specifieks niet kunt vinden is er een goede kans dat het wel op een trading market terug te vinden is. Verder is vooral AliExpress een groot en succesvol platform dat sterk concurreert met de normale webshops, ook op het gebied van algemene productgroepen. Het loont dus zeker om voor het kopen van een product ook daar een kijkje te nemen of het daar misschien niet goedkoper weggaat... 't zou zo maar eens kunnen namelijk. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is PayPal-integratie. Maar je kunt altijd vragen of een individuele handelaar het misschien toch kan accepteren.

AliExpress
AliExpress ( www.aliexpress.com ) is een soort internationale eBay voor bedrijven en handelaars die handel bedrijven met particulieren en kleine bedrijven. Net als eBay heeft AliExpress een feedbacksysteem en kopersbescherming. Voor deze kopersbescherming maakt men gebruik van Escrow. Dit houdt kort gezegd in dat de verkoper het geld niet krijgt totdat jij met tevredenheid het ontvangst ervan bevestigd hebt. Er zijn op AliExpress een aantal shops die opvallen door hun grote assortiment en goede service. Voorbeelden daarvan zijn: Elijah StoreUGoodBuyEternal TeamGrace TeamGrace Top Trade en Grace Intl . Natuurlijk zijn er op AliExpress wel meer betrouwbare handelaren te vinden, het helpt dan ook om naar de feedback die zo'n store heeft gekregen te kijken: hoeveel mensen voor jou daar succesvol hebben ingekocht en wat hun waardering was.

Contact zoeken met de verkopende partij is op AliExpress vrij simpel. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een chat aangaan met de verkopers. Let wel dat af en toe met de status 'online' de verkoper echter niet aanwezig is en je je met een 'bot' (automatisch antwoordapparaat) moet onderhouden. In dat geval kun je ook gewoon een normale 'message' sturen. Contact opnemen met je handelaar is vrijwel altijd raadzaam om even te doen. Zo kun je makkelijk dingen afspreken over rekeningen, verpakking et cetera. Daarnaast valt er vaak wel iets te scoren bij je bestelling. Dat kan zijn in de vorm van een paar dollar korting of wat gratis freebies (screenprotector, stylus, hoesje etc.).

Naast de korting van de seller zijn er voor (nieuwe) klanten vaak ook acties vanuit AliExpress zelf. Het is daarom raadzaam om even te kijken op de hoofdpagina van AliExpress (staat het vaak aangegeven) of wellicht vind je nog wat op www.retailmenot.com / www.tjoos.com , mochten er geen acties op de hoofdpagina aangekondigd staan. Het kan ook lonen om via een 'mobile device' aankopen te doen. De AliExpress app vind je hier. Op sommige artikelen zit 'mobile only'-korting.

Zoals gezegd wordt er op AliExpress gebruikgemaakt van een Escrow-service. Betaling volgt per creditcard-afschrijving.
Meer info over Escrow vind je hier .

Alibaba
Alibaba ( www.alibaba.com ) is geaffilieerd met AliExpress; het is de grote wholesale-moeder ervan. Op deze site doe je eerder direct handel met de fabriek/leverancier dan met een of andere reseller/handelaar. Let goed op de minimum order quantity (MOQ) die besteld moet worden. Je kunt hier vaak niet voor een enkel item terecht, daarvoor is AliExpress er dus.

DHgate & Tradetang
Naast bovengenoemde AliExpress heb je ook nog www.dhgate.com en www.tradetang.com . Dit zijn wat minder populaire platformen maar bieden een vergelijkbaar aanbod en werkwijze.
du6RJif.pngGowXotr.pngkwOAzuL.png
SPOILER: Taobao/Tmall
Taobao en Tmall zijn twee gigantische Chinese marktplaatsen met een enorm aanbod waar wij als Nederlanders zonder hulp helaas weinig kunnen gaan beginnen: de sites zijn enkel in het Chinees, het contact met verkopers gaat in het Chinees en niet alle voor ons toegankelijke betaalmethoden worden geaccepteerd.

We hebben dus iemand nodig die bemiddelt tussen ons en de verkopende partij op Taobao of Tmall. We hebben een betrouwbare agent nodig... een 'representative' in China, die het ons mogelijk maakt toch producten van Taobao en Tmall in huis te halen. Wij geven hen de opdracht iets te bestellen en zodra zij het ontvangen sturen ze het dan weer door naar ons.

Twee voorbeelden van zulke populaire agents waar goede ervaringen mee zijn, zijn: www.mistertao.com (zijtak van BuyInCoins) en www.zarmark.com (zijtak van LighTake (Jack)). Natuurlijk zijn er veel meer agents, via Google krijg je er vast een paar gevonden. Let wel even op de ervaringen van anderen met deze agents, zodat je niet een koude douche te wachten staat. In de spoiler hieronder wordt uitgelegd hoe het aanschaffen van een item op Taobao of Tmall via zo'n agent, met als voorbeeld MisterTao, te werk gaat.

Prijzen op Taobao en Tmall zijn in Chinese Yuan (¥), als valuta-code ook wel aangeduid als CNY of RMB. Een makkelijke benadering van de prijs in EUR kun je maken door de prijs met behulp van Google om te rekenen.

Tip! Om je kans op geschikte zoekresultaten te vergroten kan het zich lonen je zoekterm naar het Chinees te vertalen en daarop te zoeken.

Let op! Items die op Taobao of Tmall afgeprijsd zijn worden mogelijk niet als afgeprijsd herkend bij je agent. Gebruikelijk is het dan de volle mep te betalen bij het bestellen en een note te plaatsen dat je iets voor de aanbiedingsprijs wilt. Als ze dat is gelukt en het product bij hen binnen is kun je vragen voor een teruggave van het verschil.
SPOILER: Bestellen d.m.v. een agent (MisterTao-voorbeeld)
1. Vind een product via de search op MisterTao of op www.tmall.com / www.taobao.com zelf. Het helpt om op de feedback te letten. Heeft een verkoper 'hartjes', dan kun je besluiten deze uit tactische overwegingen te vermijden. Vanaf ongeveer drie diamantjes (en hoger, kroontjes bijvoorbeeld), vele klanten en goede feedback kun je de betrouwbaarheid van de verkoper beter inschatten

2. Maak vervolgens een account aan op MisterTao (je kunt hierbij een recommender opgeven, hetgeen je korting oplevert, deze kun je ook bij de 'Second pay' nog opgeven (voorbeeld: 'MisterShiz')) en log jezelf in

3. Leg het product van de MisterTao-resultaten, of door direct de productlink van het Tmall-/Taobao-product in het zoekveld in te geven, in je mandje en schat het gewicht en de verzendkosten (geef het gewicht in gram op. Als iets 1 kg weegt, vul je er dus '1000' in en niet '1')

4. Stort geld op je account. Bij storten betaal je transactiekosten wat afhankelijk van de methode zo'n 3% bedraagt. Storten kan op het moment helaas niet met PayPal.

5. Betaal je 'First pay', dat houdt in... je wijst ze op een product en je laat ze dat van Taobao/Tmall kopen. Je betaalt in dit stadium dus wat het product daar kost, plus de verzendkosten binnen China om het van de Taobao-/Tmall-seller naar MisterTao te krijgen

6. Geduld. MisterTao gaat z'n ding doen, neemt contact op met de verkoper, koopt het product in en zodra het binnen is (duurt een paar werkdagen), kijken ze of ze hebben gekregen wat er besteld is en naar de hoedanigheid daarvan. Ze maken tot slot een foto en die sturen ze naar je op. Op dit moment kun je altijd nog zeggen: 'joh, stuur 'em maar terug naar die verkoper, ik hoef het toch niet', of je gaat door met 'Second Pay'

7. Betaal je 'Second pay'. Dat houdt in: MisterTao heeft het pakketje nu binnen, gechecked, verpakt en gewogen. Daarmee berekend wat het kost om het pakje naar jou te sturen. Gewicht en volume beïnvloeden de prijs nogal, dus hoe groter/zwaarder, hoe duurder het wordt. Tevens betaal je een percentage (8%) van het totaalbedrag aan MisterTao om de service die ze leveren te dekken. In deze fase heb je ook nog de mogelijkheid om je recommender op te geven! Dat zorgt weer voor korting over de handlingfee

8. Wederom geduld! Wachten op je pakketje. Ze hebben bij het bepalen van het gewicht en de prijs van verzenden het pakketje al aangemeld bij de postdienst. Je krijgt dan een trackingnummer dat je kunt gebruiken op een site als www.17track.net

9. Nog meer wachten. Verzenden met HK/CN-post hoeft niet per se lang te duren, 't kan er in principe best na 5 dagen zijn. Maar ga eerder uit van zo'n 2 á 3 weken of mogelijk zelfs langer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je telefoon met per EMS te versturen, dit is marginaal sneller maar onevenredig veel duurder

10. YAY! Je product komt aan en je bent er (hopelijk) helemaal blij mee
fupVWbn.png
SPOILER: Free shipping
De meeste webshops hanteren een 'free worldwide shipping'-policy. Dit houdt in dat bij de prijzen van alle producten op de site al 'gratis' verzenden is geïncludeerd. De meest voorkomende postdiensten, carriers, zijn Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Een enkele keer zal het met een andere dienst verzonden worden.

De webshops bieden deze service ook op erg goedkope producten van bijvoorbeeld 1 USD. Free shipping betaalt zich echter voor de webshops uit omdat het de drempel om te bestellen bij klanten verlaagt. Door de massa's aan post die webshops versturen hebben ze goede deals met de postdiensten en de Chinese overheid stimuleert zelf ook de export. Chinese arbeid is verder ook stukken goedkoper en uiteindelijk kan iets dus goedkoop onze kant opgestuurd worden. Dat is een schril contrast met wanneer je zelf een pakket (terug)sturen moet naar China.

Tip! Omdat free shipping gratis is voor elk product, kun je prima je orders splitten. Het voordeel hiervan is dat elk item dat op voorraad is, meteen wordt opgestuurd. Bij een 'bulk'-order, een order bestaande uit meerdere producten, wachten ze vaak eerst tot alles op voorraad is, voordat ze je order versturen. Een ander bijkomend voordeel van het afzonderlijk bestellen van producten is dat de douane naar de totale waarde van je pakketje kijkt en deze dus dramatisch te verlagen is door artikelen apart te bestellen.

Extra kosten service: geen
Kwaliteit service: voldoende
Tracking mogelijkheden: geen
Tekenen voor ontvangst: nee
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: nogal klein, maar aanwezig
SPOILER: Free registered shipping
Free registered shipping verschilt niet veel met normale 'Free shipping'. Vaak bieden webshops voor orders van ongeveer meer dan 15 USD de mogelijkheid gratis je zending te kunnen tracken. Dit zijn vaak dezelfde postdiensten, carriers, als bij free shipping: o.a. Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Is je orderwaarde te laag om in aanmerking te komen voor free registered shipping, dan kun je toch kiezen voor de optie en dient dan een paar dollar bij te betalen.

Extra kosten service: geen, tenzij totale waarde order te laag is om in aanmerking te komen
Kwaliteit service: voldoende, maar tracking is wat onnauwkeurig en snelheid geen pijl op te trekken
Tracking mogelijkheden: ja, zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: klein, maar aanwezig
SPOILER: Express shipping
Express shipping is een premium dienst die aardig wat geld kost. China's grote express service is EMS. Deze postdienst is echter af te raden vanwege de hoge kosten VS niet zo heel snelle levertijd. Je kunt beter een express service kiezen die eigen vrachtvliegtuigen tussen China en Europa hebben vliegen zoals DHL, UPS en FedEx; die zijn ongeveer even duur als EMS, maar wel aardig wat betrouwbaarder en sneller. Wil je een nauwkeurig inzicht in het verzenden van je pakketje en deze snel ontvangen, ongeacht de kosten, zoek dan niet verder.

Let op! Je betaalt bij express shipping wat meer zodat je pakketje alle aandacht krijgt die het verdient. Dat betekent helaas ook dat alles vaak nogal precies volgens het boekje gaat en de kans dat de douane over de waarde van het pakketje valt en je de gepaarde kosten wilt laten betalen is een stuk groter dan bij free (registered) shipping, waar veel minder aandacht naar uit gaat.

Extra kosten service: afhankelijk van gewicht/volume. Vaak zo'n 20 ~ 40 USD
Kwaliteit service: zeer goed en nauwkeurig
Tracking mogelijkheden: ja, op de site van de express service zelf en zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 24hr - 5 werkdagen
Kans op importtoeslagen: vrij groot
SPOILER: Tracking
Valid trackformat
Is je bestelling opgestuurd door middel van (free) registered shipping, dan kun je deze met behulp van de sites in de alinea hieronder traceren. Let wel op dat je een geldige trackcode gebruikt. Deze herken je aan de eerste twee letters die staan voor de vorm van shipping (voorbeelden: RA, RB, RF, RR, RX), gevolgd door de unieke identificatiecode van je zending die uit cijfers bestaat. De code wordt afgesloten met twee letters die verraden met welke postdienst de zending verstuurd is. Is je zending opgestuurd met registered airmail van China Post verwacht je een trackcode als RA123456789CN. Mocht je pakketje met een Hong Kong Post of bijvoorbeeld Singapore Post verzonden zijn verwacht je op de plek van de postdienst identifier respectievelijk HK of SG. Heb je een code gekregen die niet aan dit format voldoet is het naar alle waarschijnlijkheid ook niet te tracken en heb je een ordernummer of behandelings-ID van een intermediate postdienst gekregen, waar je niks mee kunt. In zulke gevallen neem je contact op met de verkopende partij en vraagt om een trackcode die wél geldig is.

Trackmethoden
http://www.17track.net/IndexEn.html (17Track | Onsite multitrack)
http://www.17track.net/SingleEn.html (17Track | Single official)
http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp (China Post | CN)
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (Hong Kong Post | HK)
http://www.packagetrackr.com (Packagetrackr)
http://www.faranow.com (Faranow)
http://www.sao.cn/en/index/home.jsp (Sao)

Probeer ook eens deze Android-apps:
TrackPackTrackCheckerPackage Buddy

[1] Het duurt een paar werkdagen voordat je trackingcode werkt (of alles ligt plat en doet het sowieso niet)
[2] Tracking is vrij onnauwkeurig/-berekenbaar; ga ervan uit dat je er weinig aan hebt
SPOILER: Trackstatus legenda
› Posting = zending is aangemeld
› Arrival outward office of exchange = in het postsysteem
› Departure outward office of exchange = vertrek vanaf luchthaven
› Arrival inward office of exchange = aankomst bij douane
› Held by costums (optie) = apart gelegd door de douane
› Depature inward office of exchange (niet zeker of deze er is) = weg bij douane
› Failed delivery (optie) = PostNL kon het pakketje (nog) niet in ontvangst nemen
› Arrival at delivery office = geaccepteerd door PostNL; wordt de eerstvolgende bezorgdag aangeboden (niet maandag)
› Out for delivery = onderweg
› Failed delivery = briefje in de brievenbus achtergelaten; af te halen bij het postkantoor
› Delivered = enjoy!

Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.
SPOILER: Tracking van 'free registered shipping' binnen Nederland
Zodra je zending in Nederland is kun je je pakketje uit China ook tracken binnen Nederland; daar moet je echter eerst iets voor doen. Het pakketje wordt in Nederland overgenomen door PostNL. Op hun site kun je echter niet terecht voor tracking tenzij je een 3S-code hebt.

Tegenwoordig kun je de omzetting naar 3S-code zelf doorvoeren via o.a. http://internationalparceltracking.com , http://postnlparcels.com/en en http://parcels-uk.tntpost.com . Hier geef je het land van bestemming, postcode en volgnummer in. Het kan zijn dat het pakketje al in het land is, maar nog geen 3S-code heeft gekregen. Dit kan even duren, dus blijf het dagelijks proberen tot er wel iets gebeurt. Om dit wat makkelijker te maken voor je kun je uit de url: internationalparceltracking.com//Main.aspx#/track/AB123456789YZ/NL/1234AB de postcode en trackcode aanpassen en die link dan in je favorieten gooien.

Je kunt verder altijd nog contact opnemen met de PostNL op Twitter en een aanvraag doen of ze je pakketje al in het systeem hebben staan en er misschien een 3S-code aan kunnen koppelen zodat je de zending ook binnen Nederland kunt volgen (dan weet je wanneer iemand thuis moet zijn om te tekenen voor ontvangst)

Ook telefonisch kun je de PostNL klantenservice bereiken. Het officiële nummer luidt: 0900-0570 en kost maar liefst 0,45 EUR p/m tot een maximum van 22,50 EUR. Dat willen we je niet aandoen. Vaak zijn er alternatieven voor 0900-nummers te vinden. Een lokaal telefoonnummer scheelt natuurlijk al aanzienlijk. Probeer het dus eens op: 058-2333333 .

Let op! De douane en PostNL hebben geen communicatie met elkaar. Het kan dus zijn dat je internationale tracking zegt dat je pakketje al in Nederland aangekomen is, maar dat PostNL nog geen enkele informatie heeft en je dus ook (nog) niet verder helpen kan met een 3S-code.
SPOILER: Verzendduur gedurende (Chinese) feestdagen
Gedurende (Chinese) feestdagen leggen de webshops, maar vooral ook de postdiensten waar zij en wij afhankelijk van zijn, hun werk neer. Dit houdt in dat er vertragingen optreden in het bestel- en verzendproces. Ook nadat de feestdagen af zijn gelopen ebt dit nog een beetje na omdat al het achterstallig werk (bestellingen, stapels post) ingehaald moet worden. Houd hier dus rekening mee!

Hier een overzicht overgenomen uit de 'Circular on the Arrangement of Certain Holidays in 2015':

• JAN 1 | New Year
• FEB 19 - FEB 26 | Spring Festival (Chinese New Year - Horse (2014-01-31 2015-02-17))
• APR 5 - 7 | Tomb Sweeping Day (Qingming Festival)
• MAY 1 - 3 | Labor Day (May Day)
• MAY 31 - JUN 2 | Dragon Boat Festival
• SEP 6 - 8 | Mid-Autumn Festival
• OCT 1 - 7 | National Holiday
~ http://www.china-briefing(...)ina+holiday+schedule

In de aanloop naar populaire westerse feestdagen wil er ook nog weleens verhoogde drukte optreden door mensen die allen bijvoorbeeld hun kerstinkopen in China doen. Wie op 1 december een bestelling doet heeft dus goede kans door die verhoogde drukte zijn of haar bestelling(en) voor kerst niet op tijd binnen te hebben. De tip luidt dan ook: wees er vroeg bij wanneer je cadeaushoppen gaat voor de decembermaand.

Behalve opgelopen vertraging kun je rond de (Chinese) feestdagen ook speciale coupons verwachten. Of het nu draait om het Chinese nieuwjaar of het internationale Valentijnsdag, Pasen of Kerst, vaak worden er leuke deals en aantrekkelijke kortingen geboden.
SPOILER: Verpakking en transporthandling
Webshops die met free (registered) shipping versturen hebben vaak nog nooit van karton gehoord. Alles wordt, wanneer mogelijk, het liefste in de beroemde gele of bruin-gelige enveloppen gestopt. Deze zijn van binnen gevoerd met bubblewrap (je weet wel). Past iets niet in zo'n envelop dan willen ze ook nog weleens iets inpakken in bubblewrapfolie en deze vervolgens in een plastic zak stoppen; die op zijn beurt weer dichttapen. Het personeel dat deze pakketjes door hun handen laat gaan kan het niet echt interesseren wat erin zit en gaan er niet bepaald voorzichtig mee om. Nu kunnen deze bubblewrap-pakjes normaal gesproken ook wel wat hebben, maar het kan ook zijn dat een pakketje onderop een grote stapel van andere pakjes terechtkomt en platgewalst wordt. Het wil dus nog weleens voorkomen dat hetgeen je besteld hebt niet heelhuids aankomt.

Bij express shipping komt alles vaak netjes in een kartonnen doos, het product erin wordt vaak op z'n plek gehouden door luchtkussentjes of iets dergelijks. Er wordt vrij zorgvuldig en professioneel omgegaan met deze pakketjes, dat mag je dan eigenlijk ook verwachten, je betaalt er immers goed voor.
SPOILER: Douane
Het importeren van een producten uit China brengt mogelijk 'verborgen' kosten met zich mee; kosten waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Deze kosten zijn verbonden aan het importeren van goederen uit het buitenland waar een waardebeperking op berust voor het belastingvrij importeren. Zodra je deze waardebeperking overschrijdt dien je dan importbelasting af te dragen over de zending.

fOu45A6.png

De Chinese verkopende partij is verplicht een douaneverklaring (custom declaration) bij je zending te doen. Vaak is dit in de vorm van een simpele groene sticker met wat vakjes voor onder andere 'omschrijving', 'type zending' en de 'waarde'. Zorg dat de verkoper deze juist en volledig invult, zodat de douane weet wat ze ermee aanmoeten. Ontbreekt de douaneverklaring of is deze niet (correct/volledig) ingevuld, dan kan de douane mogelijk je zending openen ter controle en zelf de waarde schatten of ze sturen je een brief of je alsnog details (uitdraai van een bestelling/rekening/afschrijving) kunt doorgeven. Hierdoor kan de levering van je zending nogal vertraagd worden, ga uit van ongeveer een week.

http://www.belastingdiens(...)n_bij_invoer_betalen | Site Douane
Met onder meer de regeling voor importeren uit het buitenland en rekenvoorbeelden
http://gebruikstarief.douane.nl | Douanerechten
Vind je goederencode. Het tarief staat vermeld bij 'Douanerecht derde landen' onder 'Invoer / doorvoer'
Voorbeeld:
95pgF50.png
http://www.invoercalculator.nl | Invoercalculator
Hiermee kun je de totaalkosten uitrekenen die je in totaal kwijt bent voor het importeren van je zending.
Let op! De postservice brengt zelf ook kosten in rekening zodra je pakket belastbaar is.
Bij PostNL gaat dat om zo'n 13 EUR.
slI9eTq.png

du6RJif.pngDollarkoers - (Waarde 1 EUR -> USD)
1y?eurusd=x&lang=en-GB&region=GB

aywre.gif
PayPal-koers
PayPal verandert dagelijks de wisselkoers. Deze wisselkoers bevat ook een klein percentage, ongeveer 3,4%, dat naar PayPal gaat als onkostenvergoeding. Dit zorgt voor 3 á 4 eurocent verschil met de huidige koers. Houd er dus rekening mee dat bovenstaande grafiek niet één-op-één is met de PayPal-wisselkoers.

q7EfbLb.png

du6RJif.pngBetaalwijzen
SPOILER: PayPal en aankoopbescherming. Hoe gaat dat te werk?
Om een PayPal-rekening te openen ga je naar www.paypal.com . Je PayPal-gebruikersnaam zal je e-mailadres waarmee je je registreert zijn. Aan je PayPal-rekening kun je vervolgens een bestaande bankrekening of creditcard als betaalmethode koppelen. Lees je op PayPal in over het verificatieproces dat daarbij gepaard gaat.

Het voordeel van PayPal is dat de financiële en persoonlijke gegevens die een verkopende partij van je heeft tot een minimum beperkt worden. Zo krijgen ze geen bankrekening- of creditcardnummer van je te zien. Bijkomend voordeel is de PayPal-aankoopbescherming. Bij elke aankoop waarvoor deze geldt heb je 45 dagen klaagrecht. Komt een product niet aan, is het significant anders dan beschreven of functioneert het niet naar behoren, dan kun je je geld terugvragen; een refund eisen. Dit doe je niet zonder (ruim) van te voren eerst de kwestie direct op proberen te lossen met de verkopende partij. Mocht je daar samen echter niet uitkomen, dan kun je een geschil aanmaken en leg je jouw kant van het verhaal zo informatief mogelijk voor aan PayPal. Die vragen de verkopende partij om hun verhaal. PayPal kijkt of jullie er samen uit weten te komen. Is dat altijd niet het geval dan kun je een geschil laten escaleren tot een claim en komt PayPal zelf met een bepaalde conclusie/oplossing.

In de regel kun je de volgende timeline hanteren:
PayPal-afschrijving -> bestelling verzonden -> 2 weken -> 3 weken: lief navragen bij webshop -> 4 weken: dringend navragen -> 5 weken: oplossing aanvragen/ultimatum stellen -> dag 44: geschil aanmaken bij PayPal.

Belangrijk: geef een verkoper de kans om het goed te maken en ga niet als een gek alles meteen claimen. Laat je echter ook niet voor het lapje houden door een onbetrouwbare partij en maak een geschil aan op dag 44; ook als ze je sprookjeskastelen beloven en binnen een week een resend de deur uit gaan doen. Je kunt een geschil altijd nog sluiten, je bij PayPal beroepen op bescherming na 45 dagen echter niet.

Let op! Sommige webshops koppelen bestellingen aan je PayPal-adres (indien je met PayPal betaalt). Als je bij de webshop geregistreerd staat met een ander e-mailadres dan je PayPal-adres kan het dus zijn dat je bestellingen niet bij je ordergeschiedenis opduiken.
SPOILER: Ik kan ergens alleen met creditcard betalen, deze heb ik echter niet. Hellup!?
Geen paniek! Als je geen creditcard bezit is de makkelijkste oplossing iemand in je familie of vriendenkring te vragen of je die van hun mag gebruiken om een bestelling door te voeren. Wil je dit liever niet aan anderen vragen of wil niemand je helpen kun je kijken naar een zogenaamde prepaid creditcard. Je hebt verschillende mogelijkheden:

MasterCard Prepaid creditcards
NETELLERSkrillDB Card

VISA Prepaid creditcards
3V CardCash PassportMats
SPOILER: Een verkoper wil dat ik geld stort via Western Union. Goed idee?
Nee.
du6RJif.pngWebshops/producten
SPOILER: Wat is dat 'dropshipping'?
Dropshipping had oorspronkelijk één insteek: mensen die zelf een webshop hadden en producten uit China verkochten, bestelden ze voor die mensen bij een Chinese webshop en lieten ze direct doorsturen naar klanten. Ze wilden dan niet dat het merkbaar was dat het product uit een Chinese webshop kwam en logo's op pakjes of bijgevoegd reclame-materiaal bleven hierdoor bij dropship-zendingen weg.

Een bijkomend voordeel hiervan was dat een pakketje een minder commercieel karakter had. Daardoor werd dan weer het risico op douaneheffing verminderd.

Inmiddels is het hele dropshipping eigenlijk niet meer van toepassing, daar pakketjes standaard al niet meer gebrand zijn. Alleen een enkele webshop, zoals DinoDirect, plakt nog weleens een logo op het pakketje en stuurt wat promotiemateriaal bij de zending mee. Dit is echter eerder de uitzondering.
SPOILER: 1 cent-deals. Hoe, wie, wat, waar?
1ct-deals zijn tijdelijke acties voor promotionele doeleinden. Je betaalt daadwerkelijk niet meer dan 1 cent en krijgt daar dan een kleine gadget, vaak iets zoals een creditcard sized LED-lampje, een fluitje of oordopjes, voor. Je kunt ernaar zoeken via de chinaprices.us zoekmachine door daar een onzinterm weg te filteren:
[ klik ]
SPOILER: Ik heb zin om iets te kopen, maar ik weet niet wat?
Ja, dat heb je weleens. :P Een goed idee is om eens een kijkje te nemen in het review-topic, misschien kom je nog leuke dingen tegen daar.
Tevens bestaat er nog een site van onze Duitse china-addicts die allemaal gekke/handige/slimme artikelen plaatsen op hun blog en die vind je hier (klikkerdeklik)
Hier heb je nog een lijstje met mogelijke items die je nog niet hebt:

Oordopjes, koptelefoons, headsets, microfoontjes, (mobiele) speakers, fm-transmitters, (auto)radio's, autoladers, usb-laders, converters, adapters, kabeltjes, lampen, (spaar)lampen, LED-peertjes, LED-strips, LED-pig, glowsticks, zaklampen, lasers, accu's, laders, gereedschap, messen (dan al niet keramisch of vermeend illegaal), keukengerei, (projectie)klokken, horloges, wekkers, afstandsbediening, airmouse, Android TV-stick, mediacenter, fotocamera's, videocamera's, beveiligingscamera's, spycams, camera-accessoires, flash geheugen, kaartlezers, chiplezers, HDD behuizing, netbooks, tablets, smartphones, mp3-spelers, mp4-spelers, muizen, usb-hubs, usb gadgets, sleutelhangers, speelgoed, afstandsbestuurbaar tuig (ter land, ter zee en in de lucht), onderdeeltjes, kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden, hobbyspul en aanstekers.

Nog altijd geen ideeën? Zo goed als alle webshops hebben een 'New arrival'-sectie. Daar kun je eens de meest recente assortimentstoevoegingen bekijken.
SPOILER: JA HALLO! WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!!1!? -> Koop lokaal!
Soms slaat de China-gekte wel een beetje heel ver door. Je kijkt nog net niet of je ook uit China pakken melk en hagelslag kunt laten bezorgen, maar bij simpele goedkope prulletjes, of zaken die eigenlijk bekendstaan om gefaked te worden, haal je die het liefst ook nog uit de Aziatische contreien. Echter zijn veel van deze producten gewoon in je onmiddellijke nabijheid te verkrijgen en dat tegen erg vergelijkbare prijzen. Goedkope prulletjes kun je doorgaans ook voor weinig halen bij de Action, ALDI, Lidl, 1 Euro shop, Blokker, Marskramer, Kruidvat, Trekpleister, Xenos, HEMA, Wibra, Zeeman, Gamma, Bart Smit, Intertoys e.a. namelijk. Helpen door aanbiedingen te spitten doet misschien een voordeelmuis.nl .

Vooral bij zaken die twijfelachtig zijn luidt het aanraden om geen risico te lopen. Dat geldt voornamelijk voor flashgeheugen en batterijen. Zoek je een 32GB USB-stick of een 64GB geheugenkaartje, mijd dan het risico een fake kaartje in huis te halen en kijk op tweakers.net/pricewatch, Google Shopping e.a. en haal dan gewoon een kaartje bij een DataIO.nl vandaan bijvoorbeeld. Zelfde voor accu's. Zoek je een viertal AA batterijen? Haal dan merkspul (Sanyo Eneloop bijvoorbeeld) uit Nederland (vb. nkon.nl )/de EU (vb. gogreenbatteries.co.uk ) bij toko's met een goede reputatie. Een uitzondering voor accu's is eventueel te maken voor het soort 18650's... mits dus bij een webshop met een goede reputatie, merkaccu's en alleen als het aannemelijk gemaakt is dat ze echt zijn. Af te raden zijn accu's met 'Fire' in de naam. Deze staan berucht om hun onbetrouwbaarheid. Beter kijk je dan naar Samsung/Panasonic/LG en SoShine bijvoorbeeld. Voor camera- en telefoonaccu's is het ook aan te raden om een (B-)merk accu in huis te halen. Voor camera's is er bijvoorbeeld Patona dat wel goede kwaliteit levert voor een faire prijs (te koop bij portaal M&L Mobiles op o.a. eBay & Amazon).

Dus... om te voorkomen dat je 128GB USB-stick een gehackte 2GB stick blijkt en je leven te sparen door accu's te halen die niet ontploffen, of in ieder geval niet maar de helft van de geclaimde accucapaciteit leveren... ga gewoon voor zeker(der). En soms kun je je een paar weken wachten besparen als je gewoon iets bij je in de buurt koopt voor vergelijkbare prijzen.
du6RJif.pngDON'Ts
SPOILER: Zijn BBGuns, messen en krachtige lasers legaal in Nederland?
Vuurwapens of wapens die hier op lijken
Er geldt in Nederland een duidelijk beleid van wat wel en niet mag. De regelgeving omtrent wapens kun je hier teruglezen. Een hoop mag dus niet, wapens die vet nep zijn ook niet!

Softguns
Er zijn recentelijk nieuwe ontwikkelingen geweest rondom het beleid voor softguns.
Lees je in op de site van de NABV.

Messen
Qua messen mag je best een mes voor gebruik in huis, tuin en keuken hebben, mits deze aan bepaalde criteria voldoet. De artikelen in het wetboek met volledige regelgeving hierover vind je hier terug.

Lasers
Of het aanschaffen van een laser toegestaan is, is afhankelijk van het product. Er wordt onderscheid gemaakt tussen laserpointers en lasergadgets. De definities(.PDF) luiden als volgt:

Laserpointer: moderne versie van een aanwijsstok, veelal diodelasers die een rood licht uitzenden
Lasergadget: laserpointer in combinatie met een sleutelhanger, pen, mesje, of ander soortig hebbedingetje, een attribuut dat in handen van kinderen kan vallen.

Voor een laserpointer geldt een verbod op: klasse 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1, 2 en 2M laserpointers als 'aanwijsstok' gebruiken bij presentaties is toegestaan.

Voor een lasergadget geldt een verbod op: klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1 en 1M lasergadgets zijn toegestaan.

Kijk hier voor de classificatie lasers die veelal wel toegestaan zijn. Dit betekent niet dat je ermee in de ogen van mensen/dieren mag schijnen of ermee op (lucht)verkeer mag richten.

Lasers uit klasse 3 heb je al vanaf 5mW. Deze lasers zijn sowieso niet toegestaan. Als je een laser wilt kopen zorg er dus voor dat de output maximaal 5mW is.
In dit topic niet gaan vragen om 100mW lasers dus. }:|
SPOILER: Hoe weet ik of iets echt of 'fake' is?
Laten we het zo zeggen 'if it's too good to be true, it usually is', ofwel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Het komt maar zelden voor dat een verkoper daadwerkelijk een origineel merkproduct verkoopt. Wanneer dit echter wel zo is, zullen ze hier vooral de nadruk op proberen te leggen door 'genuine' of '100% original' erbij neer te zetten en zal de prijs er ook naar zijn.

Hanteer de prijs als echtheidsindicatie. Vele merkproducten zijn in Azië goedkoper omdat de belasting daar lager is. Ook missen de lokale distributeurs de logistieke kosten en is een overzeese franchise en zijn de arbeidskrachten overzees vaak duurder dan in Azië. Verder heb je natuurlijk ook het verschil in waarde van de valuta. Door al deze factoren kan het daadwerkelijk zo zijn dat een merkproduct goedkoper is dan in Nederland/Europa. Maar tel je daarbij de verzendkosten en mogelijke toeslagen op en bedenk je dat je de garantie mogelijk niet wereldwijd geldt, dan moet je je afvragen of het nog altijd een goed idee is. Zoveel goedkoper zal het dan allemaal niet zijn. Mocht het prijsverschil haast onmogelijk groot zijn, dan moet je er gewoon vanuit gaan dat het draait om een product dat nep is.

Nepproducten zijn vaak van slechte kwaliteit en dienen vaak alleen om er heel wat uit te zien. Of het nu flash geheugenkaartjes, horloges of koptelefoons zijn, het advies luidt: niet doen. Je haalt niet alleen slechte kwaliteit spul in huis, maar je kunt er ook nog mee in de problemen komen met Justitie. Het bespreken van producten waarvan het erg aannemelijk is dat ze nep zijn is in dit topic tevens niet toegestaan. Advies/hulp wanneer je in aanraking bent gekomen met Justitie vanwege het importeren van illegale waren hoef je ook niet te verwachten.

Maar, maar... een kleine hoeveelheid namaakgoederen het land inbrengen mag toch?
Ja en nee. Voor postorders is dit in zijn geheel niet toegestaan. Voor reizigers die zelf in persoon met hun reisbagage vanuit het buitenland Nederland weer betreden geldt dat een kleine hoeveelheid aan nagemaakte producten zonder handelskarakter wordt geduld voor persoonlijk gebruik. Voor meer details daarover kijk je hier .
fmX0WI1.png

FOK!Frontpage > Review > Gadgets uit China
De FP heeft een reviewsectie met een gadgetsubcategorie. Hier vind je uitgebreide impressies van gadgets die een hoop mensen waarschijnlijk wel zullen aanspreken. Ook userreviews van het forum kunnen er in de spotlights worden gezet.

Topicreeks: [gadgets] Chinese webshops reviewtopic
Het reviewtopic biedt veel inspiratie en informatie. Tevens zetten sommige users adviezen uiteen over wat je bijvoorbeeld het beste kunt kopen op het gebied van oordopjes.

Sommige product(groep)en zijn zo populair dat ze een eigen plekje op FOK! hebben verdiend. De topics bestaan voor een reden en daar concentreert zich alle informatie rondom het onderwerp dat ze behandelen. Heb je een vraag over een van deze producten ben je waarschijnlijk beter af ze daar te stellen.

Topicreeks: Chinese Smartphones #1 - Real smart
Topicreeks: Android tablet discussie topic
DIG / [Het Chinese Windows tablet topic] #1 Windows tablets vanaf ¤80!
Topicreeks: Android Sticks en Mediacenters #1 - Making ordinary tv's smart
DIG / [Het Grote Audio Gear Topic #1] Het begin!

User stats: http://thuisserver.net/fokdagcijfers (Top 100 (reeks) > Chinese Webshops)

apFpqZE.gif

Huisregels (ons anti-Sjonnie-beleid) - Respecteer ze, dan is deze topicreeks nog een lang leven beschoren

First google, then ask. We zijn hier in dit topic geen customer service die op jouw commando alles voor je doen. We gaan geen moeite voor je doen als je die moeite zelf al niet eens op kunt brengen. Wil je ergens ondanks je eigen pogingen toch niet uitkomen, dan kun je, onder vermelding van wat je zelf allemaal al geprobeerd hebt om aan het antwoord te geraken, het natuurlijk altijd vriendelijk vragen
Tip: vele zaken zijn al besproken; duik de archieven in! Voeg je zoekterm(en) toe aan deze search

• Lui die spullen willen importeren voor doorverkoop zijn hier niet welkom

• Het volgende dient niet te worden besproken: namaak (van merkkleding, schoenen, zonnebrillen, horloges, audio-producten (headphones/oordopjes), etc.), wapens en andere verboden producten zoals >5mW lasers
Ook niet gaan bedelen om berichtjes van users om je buiten het topic (via DM/PM) hiermee te helpen
• Niet bitchen naar elkaar; houd het constructief

Heb je aanvullingen/aparte vragen?
PM (Personal message) of DM (Direct message) dan even de vaste gebruikers in dit topic:
shiznuts, Tokko1, RobertNL, Downstar e.a.

Veel plezier met bestellen!

OP Redesign V3.0 by shiznuts
RobertNLdonderdag 28 april 2016 @ 17:03
CHI / [Reviews] [mini-review] Alarmsysteem
Als iemand vragen heeft dan kan je die daar natuurlijk stellen :Y
Iemand91donderdag 28 april 2016 @ 21:15
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 13:32 schreef Catch22- het volgende:
Ik heb geen geluiden uit mijn BW lader.
quote:
9s.gif Op donderdag 28 april 2016 13:56 schreef Poepoog het volgende:
Ik heb een andere, wel van BW, maar die maakt ook een geluid.
Ik denk dat het dus hier aan ligt:
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 15:39 schreef Dromer het volgende:
Yep. Ik moet echt twee devices eraan hangen (hij is 2 ports) wil dat stoppen. Dus gebruik ik er één voor m'n smartwatch en één voor mijn telefoon. Als mijn telefoon vol is, gaat de lader er gewoon uit. (smartwatch is altijd snel vol)
Mijn oude lader (stock HTC) maakt hetzelfde geluid als er niets geladen wordt.

Als ik niets aansluit op de Blitzwolf dan maakt het dit geluid.
Sluit ik er een niet volle telefoon op aan, dan houdt het op.
En ik geloof dat als de telefoon vol is, dat de lader dan weer geluid begint te maken.
Dit ligt aan de condensator van de lader en eigenlijk een teken van een slechte lader...
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 15:11 schreef RobertNL het volgende:
Daar heb ik hem weg; zal eens kijken of ik er een review over kan schrijven :)
Ben benieuwd.

Gooi er maar zoveel mogelijk resoluties, video- en audioformats tegen aan.
Lees bijvoorbeeld wisselende verhalen over het ondersteunen van 4K video.
Heb je ook een receiver? (i.v.m. decoderen van audio).
Maar omdat het Intel gebaseerd is (en niet Android) zou dat minder/geen problemen moeten geven)

Ze beginnen de Android sticks/players qua prijs te naderen en zijn IMHO een betere keus dan Android voor streamen van media.

Interessant alarm ook wel, niets voor mij though...
Catch22-donderdag 28 april 2016 @ 21:48
Op de 2.4A aansluiting hoor ik een rateltje. Op de qc aansluiting hoor ik niks
#ANONIEMvrijdag 29 april 2016 @ 12:48
Ik meende dat hier ooit een goeie uitleg stond van tracking nummers, met name wat die eerste twee letters betekenen. :o Kan alleen enkel de uitleg vinden van de laatste twee letters in de OP.

Wat houden die eerste twee letters in?

Ik heb tweemaal RSxxxxxxNL
J.B.vrijdag 29 april 2016 @ 12:51
Ik heb ook geregeld een geluid op de Blitzwolf lader. Ik heb er drie, en een van de drie maakt het geluid niet. Een hoge irritant toon is het, maar het is geen monotoon geluid.
davedavyvrijdag 29 april 2016 @ 16:28
Xiaomi Smartwatch confirmed. Ik koop hem direct *O* Als die werkt met een iPhone tenminste. En Engels is :')
shizvrijdag 29 april 2016 @ 16:43
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 april 2016 12:48 schreef d4v1d het volgende:
Ik meende dat hier ooit een goeie uitleg stond van tracking nummers, met name wat die eerste twee letters betekenen. :o Kan alleen enkel de uitleg vinden van de laatste twee letters in de OP.

Wat houden die eerste twee letters in?

Ik heb tweemaal RSxxxxxxNL
Vroeger dacht ik dat R -> Registered en RA -> A -> Airmail, RF -> F -> Freight enz. Maar volgens mij zit daar verder niet echt systeem in. Het is i.i.g. onderdeel van: https://en.wikipedia.org/wiki/S10_(UPU_standard) ( zie ook http://post-tracking.com/validate/ en dit document ; vorig jaar eens geresearcht).
Eric_Cantonavrijdag 29 april 2016 @ 16:50
Ik wil bij deze Thomas van/en Banggood 'n geweldige pluim geven. Wat 'n superservice wordt er geleverd :Y Zonder te vragen krijg ik spullen opgestuurd die mijn probleem oplossen.

Echt hulde, wat mij betreft 'n topidee om de Chinese Webshops op fok toe te laten om laagdrempelig te worden :Y
shizvrijdag 29 april 2016 @ 16:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 16:28 schreef davedavy het volgende:
Xiaomi Smartwatch confirmed. Ik koop hem direct *O* Als die werkt met een iPhone tenminste. En Engels is :')
Wehehe, zo kreeg ik vandaag die nieuwe internet (wekker)radio binnen. Geen idee hoe je daar normale populaire Nederlandse stations op krijgt (niet dat ik niet weet hoe ik moet zoeken, maar dat er geen gelist worden als resultaten, alleen maar vage buitenlandse no-no stations)... ;( En zo'n beetje alle menuutjes enz in 't Chinees.

Die nieuwe BT speaker zat in dezelfde zending... IF Design Award heeft dat ding gekregen... mja. Kweenie of 'ie dat nu verdient. Je moet eerst het rubbertje afrollen ( :') I kno rite) anders kun je z'n kop niet indrukken ( ;( oh zhe horrible puns). Sound is erg mediocre en aan de schelle kant en dat rubbertje moet je er met gedoe weer infrutten. Nou, geweldige design feature... ugh. Beetje tegenvallend van Xiaomi.

Iemand91, toen je zei dat deze aangekondigd waren, had je het toen niet ook over nieuwe in-ears? Die heb ik nog nergens gezien?
davedavyvrijdag 29 april 2016 @ 17:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 16:52 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Wehehe, zo kreeg ik vandaag die nieuwe internet (wekker)radio binnen. Geen idee hoe je daar normale populaire Nederlandse stations op krijgt (niet dat ik niet weet hoe ik moet zoeken, maar dat er geen gelist worden als resultaten, alleen maar vage buitenlandse no-no stations)... ;( En zo'n beetje alle menuutjes enz in 't Chinees.
-O- Toen ze met de MiBand kwamen hadden ze de apps tenminste nog in het Engels. Tegenwoordig met de YiCam etc is alles Chinees. Wel jammer wat mij betreft, als dalijk die smartwatch ook helemaal Chinees is heb je er natuurlijk niks aan :'(
shizvrijdag 29 april 2016 @ 17:28
Ja, maar hopen dat ze er gewoon stock Google Watch op mikken en er niet een of ander MIUI Chinees meukding van maken.
davedavyvrijdag 29 april 2016 @ 17:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 17:28 schreef shiznuts het volgende:
Ja, maar hopen dat ze er gewoon stock Google Watch op mikken en er niet een of ander MIUI Chinees meukding van maken.
:Y Zodra er Android Wear op staat is er in een mum van tijd wel een toffe custom ROM beschikbaar. (Tenminste, als dat kan?)
Iemand91vrijdag 29 april 2016 @ 17:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 16:52 schreef shiznuts het volgende:
Iemand91, toen je zei dat deze aangekondigd waren, had je het toen niet ook over nieuwe in-ears? Die heb ik nog nergens gezien?
Heb ik hier wat aangekondigd? Ik zou het niet weten :@ ...
Downstarzaterdag 30 april 2016 @ 16:59
quote:
11s.gif Op donderdag 28 april 2016 15:48 schreef Catch22- het volgende:

[..]

en je dacht dat ik die niet had gezien?
Je vraagt om goede VR, je krijgt goede VR content. En dan alsnog klagen :{w ?
manmanman... o|O
Miniemzondag 1 mei 2016 @ 03:12
Mijn Xiaomi Redmi Note 2 laad niet meer op :{ Telefoon is net een half jaar oud.
Net of de Blitzwolf lader hem heeft opgeblazen, want die ook doet niks meer.
Maar op andere laders en kabels laad mijn telefoon ook niet meer.
Zou het usb contact willen vervangen maar weet niet wat het verstandigst is.
Contact opnemen met de China shop waar het gekocht is? Zelf vervangen of bij een telefoonwinkel hier in de buurt?
tokko1zondag 1 mei 2016 @ 07:13
Een head's-up voor de mensen die heel toevallig de Xiaomi store in Shanghai willen bezoeken :P

Deze gaat vanaf morgen verhuizen, dus vanaf eind volgende week hebben ze een nieuw adres meer richting People Square in Shanghai ^O^
davedavyzondag 1 mei 2016 @ 15:39
Iemand ervaring met Mixza SD kaartjes?

http://sale.aliexpress.co(...)11010108.15.4.44k26F
tokko1zondag 1 mei 2016 @ 16:01
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 15:39 schreef davedavy het volgende:
Iemand ervaring met Mixza SD kaartjes?

http://sale.aliexpress.co(...)11010108.15.4.44k26F
Het kopen van gehuegen en dergelijken wordt van Aliexpress/andere chinese webshops sterk afgeraden.

De prijzen zijn hier in Shanghai vergelijkbaar met die in Nederland, dus als je het veel goedkoper vindt is het waarschijnlijk namaak. ;)

Kortom, scheur even langs de MM en koop daar gewoon je kaartjes.
Iemand91zondag 1 mei 2016 @ 16:30
Of deze Ebay-shop.
De verschillende Amazonsites (.de, .es, .it etc.) hebben ook vaak geheugenkaartjes in de aanbieding voor lage prijzen.
Moet je bijv. Pepper maar in de gaten houden.
davedavyzondag 1 mei 2016 @ 16:44
quote:
16s.gif Op zondag 1 mei 2016 16:01 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Het kopen van gehuegen en dergelijken wordt van Aliexpress/andere chinese webshops sterk afgeraden.

De prijzen zijn hier in Shanghai vergelijkbaar met die in Nederland, dus als je het veel goedkoper vindt is het waarschijnlijk namaak. ;)

Kortom, scheur even langs de MM en koop daar gewoon je kaartjes.
Ik weet dat SD meuk uit China vaak niks is (zoals al 100 keer is gezegd). Ik heb dan ook geen SD kaartjes nodig. Maar deze keer staat het op de homepage van AE en dit leek me een of ander Chinees merk. 3,87 usd 16gb class 10 vs 8,70 in NL. Ik neem de proef gewoon op de som.
Catch22-zondag 1 mei 2016 @ 16:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 16:59 schreef Downstar het volgende:

[..]

Je vraagt om goede VR, je krijgt goede VR content. En dan alsnog klagen :{w ?
manmanman... o|O
Als hij schraal is wil ik wel wat anders zien.

Er zit geen knop op dat ding. Vet irritant. Maar even een losse controller regelen.
Amazondag 1 mei 2016 @ 20:39
Iemand die ik ken zoekt een voedingsplugje voor een HP laptop. Weet iemand bij welke webshop in China ze dit hebben? :@ :@ Eeuwige dank krijg je ervoor terug.
Puntje013zondag 1 mei 2016 @ 23:22
Een kleine video review van de BUBM 11 storage case/bag.

wootahHzondag 1 mei 2016 @ 23:41
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 16:44 schreef davedavy het volgende:

[..]

Ik weet dat SD meuk uit China vaak niks is (zoals al 100 keer is gezegd). Ik heb dan ook geen SD kaartjes nodig. Maar deze keer staat het op de homepage van AE en dit leek me een of ander Chinees merk. 3,87 usd 16gb class 10 vs 8,70 in NL. Ik neem de proef gewoon op de som.
iets kopen wat je niet nodig hebt :p ze zullen wel werken net als die ov's. is dit dan een namaak mixza de mxza :D http://www.amazon.com/gp/(...)cr_dp_mb_btm?ie=UTF8

[ Bericht 4% gewijzigd door wootahH op 01-05-2016 23:51:40 ]
shizmaandag 2 mei 2016 @ 03:01
Ja, daarover heb ik weleens gezegd:
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 14:59 schreef shiznuts het volgende:

[.. OV ..]

Zal wel gemaakt zijn door LD (was een brand die AliExpress geloof ik eens in de brandoffers had). http://www.aliexpress.com/af/ld-microsd.html , heb je ook XC en MicroDrive van: http://www.aliexpress.com/af/h2testw-green-card.html . Meer: www.aliexpress.com/af/pas(...)Cat=4406&groupsort=1
Suntrsi / STS lijkt ook een ding te zijn nu. In any rate, liever dat je weet dat je iets Chinees in huis haalt en het enigszins degelijk is, dan dat je een SanDisk-geadverteerd kaartje in huis haalt en het dit niet blijkt te zijn. Verder zijn SanDisk/Samsung kaartjes e.d. ook weather en X-Ray proof enzo en heb je er lange garantie op zitten. Al met al kun je eigenlijk beter bij een Amazon-deal ofzo toeslaan. Maar als je je chinashopaddiction wilt voeden natuurlijk, moet je het vooral zelf weten, maar ga er dan niet voor om opgelicht te worden met fakes of tweederangs flutkaartjes en ga voor een legit Chinese/Taiwanese/Koreaanse kaart zoals hier genoemd... LD, OV, XC, Microdrive, STS, etc. Die lijken me niet zo tragisch, nee, vooral ook als ze een gelikt-uitziende eigen AE-shop hebben, e.g. http://www.aliexpress.com/store/2021013 & http://ld-official.aliexpress.com/store/1803198 .
shizmaandag 2 mei 2016 @ 03:22
quote:
14s.gif Op zondag 1 mei 2016 20:39 schreef Amarantha het volgende:
Iemand die ik ken zoekt een voedingsplugje voor een HP laptop. Weet iemand bij welke webshop in China ze dit hebben? :@ :@ Eeuwige dank krijg je ervoor terug.
Uh, 'voedingsplugje voor een HP laptop' is wel een redelijk vage omschrijving. Wat is het precies wat diegene mist en wat is het type laptop (of netbook)? Details details! Wat accu's/voeding betreft is Patona wel super: vb. http://www.pts-trading.de/hewlett-packard-c-82-86.html helpt je misschien?
KdwPPrmaandag 2 mei 2016 @ 11:57
Lol, ik word aangesproken met schatje op ali express.

legY16Q http://imgur.com/legY16Q
Kenzimaandag 2 mei 2016 @ 12:09
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2016 11:57 schreef KdwPPr het volgende:
Lol, ik word aangesproken met schatje op ali express.

[ afbeelding ] http://imgur.com/legY16Q
Da's gewoon de Google Translate van "Dear" ...
Downstarmaandag 2 mei 2016 @ 12:50
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2016 12:09 schreef Kenzi het volgende:

[..]

Da's gewoon de Google Translate van "Dear" ...
En hij voelde zich nog wel zo speciaal... :P
dimmakmaandag 2 mei 2016 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 15:39 schreef davedavy het volgende:
Iemand ervaring met Mixza SD kaartjes?

http://sale.aliexpress.co(...)11010108.15.4.44k26F
De feedback is louter positief.
Amamaandag 2 mei 2016 @ 13:39
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2016 03:22 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Uh, 'voedingsplugje voor een HP laptop' is wel een redelijk vage omschrijving. Wat is het precies wat diegene mist en wat is het type laptop (of netbook)? Details details! Wat accu's/voeding betreft is Patona wel super: vb. http://www.pts-trading.de/hewlett-packard-c-82-86.html helpt je misschien?
Ik kom hier vanavond op terug :)

Sorry ik vraag ook alleen wat mij weer is gevraagd :@
davedavymaandag 2 mei 2016 @ 17:16
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2016 03:01 schreef shiznuts het volgende:
. LD, OV, XC, Microdrive, STS, etc. Die lijken me niet zo tragisch, nee, vooral ook als ze een gelikt-uitziende eigen AE-shop hebben, e.g. http://www.aliexpress.com/store/2021013 & http://ld-official.aliexpress.com/store/1803198 .
Mixza is blijkbaar Taiwanees, heb nu ook een LD kaartje (ook Taiwanees) gekocht via de link die je aangaf hierboven. We zullen zien (8> Die Chinezen Taiwanezen laten hun kaartjes er wel gelikt uit zien overigens :9~
Downstarmaandag 2 mei 2016 @ 20:18
mChf5zP.jpg

Een tijdje terug heb ik al een kleine teaser op fok gezet van de 360 graden camera van Amkov.
De AMK-100s. Inmiddels heb ik hem wat grondiger getest. Mijn ervaringen zal ik in deze review met jullie delen!

Waar we eerder een verhoging in resolutie zagen bij het maken van video’s. Denk aan de opstap van SD naar HD naar FHD naar tegenwoordig 4K(en hoger..). Zien we tegenwoordig dat er steeds meer gekeken moet worden naar de ‘beleving’ van de video. Door 360 graden video’s en Virtual Reality krijgen video’s deze extra beleving mee.

iw820m.jpg
Ik heb de AMKOV AMK100s van Dealextreme.com gekregen ter review.

Het product is daar te koop voor inmiddels +-108$ inclusief verzending.
(Dit is de variant ZONDER Waterproofcase!)

De variant met waterproofcase kost je 118$ inclusief verzending.

Qua invoerbedrag ga je over het bedrag van +- 22 euro. Dus houdt rekening met onderstaande!
Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro wellicht overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)

eg73gi.jpg
Zie onderstaande afbeelding:

wrci9TN.jpg

23hsxm9.jpg

Er zijn inmiddels een aantal opties beschikbaar voor het schieten van video’s in 360 graden.
Bekende modellen in Europa zijn bijvoorbeeld de Ricoh Tetha S en de Kodak Pixpro SP360.

Ricoh-Theta-S.jpgWant-Kodak-Pixpro-SP360-1.jpg

Links de Ricoh Theta S en rechts de Kodak Pixpro SP360.

De Amkov AMK100s heeft met name veel weg van de Kodak Pixpro 360 camera.
Waar de Theta 6 gebruik maakt van 2 fisheye lenzen, maken de Kodak en de Amkov er gebruik van 1.

Ik heb geprobeerd om de Amkov AMK100S naast de Theta S te houden, maar de Theta S was helaas niet beschikbaar bij mij op het werk. In deze review zul je dus alleen maar beelden zien van de Amkov AMK100s.

Het design van de AMk100s is eigenlijk vrij simpel. Meest opvallende is zijn groothoek lens die bovenop geplaatst is. Verder vinden we aan de zijkant een minimalistisch schermpje waar je wat status dingetjes kunt aflezen (Hoeveelheid te nemen foto’s of videominuten, in welke mode hij staat, batterij indicatie etc.)

Verder vind je op een zijde 3 knoppen. De powerbutton, een WIFI en tevens menu button en de onsluitersknop(die tevens functioneerd als bevestigingsknop in het menu).
Hieronder wat afbeeldingen van de Amkov AMK100s

Kzo2Trg.jpg

ZlFxf2d.jpg

mKVXELv.jpg
*Alle foto’s in deze review zijn aanklikbaar om naar het origineel te gaan

Ik heb inmiddels meerdere fabrikanten gezien die dit model gebruiken om een 360 camera op de markt te brengen. Erg uniek is het dus niet. Amkov lijkt verder ook niets anders dan een rebrand te zijn. Origineel lijkt dit product te worden uitgebracht als Symax 360 camera.

oqvk1w.jpg

Dan het kopje Prestaties.

De camera is qua bediening even wat wennen. Zo moet je het Wifi knopje langer inhouden om in menu’s te komen, is het powerknopje inwezen pijljte om laag en is de sluiterbutton de bevestigingsknop. Naar mijn idee een beetje onhandig. Er had naar mijn mening gewoon fysieke knoppen voor menu en up/down mogen zijn.

Prettiger werkt het daarom ook om de camera middels de app te bedienen. Hiervoor dien je WIFI aan te zetten op de camera. Met je smartphone of tablet maak je vervolgens verbinding met het door de AMK100S gemaakte WIFI hotspot. Daarna start je de Symax 360 app op je en druk je op het scan logootje.

Je zult nu in de app de instellingen van de camera kunnen wijzigen, Foto’s en video’s maken.
Foto’s en Video’s kunnen bekijken die op de AMK100s staan etc.

Mijn ervaring is dat het opzetten van connectie met de camera soepel verloopt.
De app werkt verder stabiel en bevat een aantal handige opties.

Zo is het mogelijk om in de app het beeld op de kop te tonen. Dit is met name erg handig wanneer je de camera tegen het plafond heb geplakt met de bijgeleverde suction cup.

KDjTmT7.jpg

Je wil de camera tegen het plafond of zo dicht mogelijk op de vloer hebben om zoveel mogelijk in beeld te krijgen. Je moet rekening houden met het feit dat alles wat zich onder de camera bevindt niet in beeld komt. In de foto/video wordt dit vlak dus een groot zwart gedeelte.

En dat is dan ook het eerste minpunt van deze camera. Doordat er maar 1 fisheye lens gebruikt wordt heb je in feite maar een 230 graden beeld. Waarin je vervolgens in 360 graden rond kan.

7HkdM4O.jpg

Ook de Kodak Pixpro SP360 heeft last van dit probleem zoals hier te zien is in deze video:


Hier kun je ook tevens zien dat de kwaliteit nog langer na geen HD kwaliteit evenaart.
Qua beeldkwaliteit is de AMK100S vergelijkbaar. Wellicht iets minder scherp, maargoed de camera is dan ook ruim 300 euro goedkoper!

Wil je een echte 360 graden beleving dan zou je dus in feite 2 camera’s moeten hebben en deze met de ‘kont’ kant tegen elkaar aan mounten. Door dan de 2 x ‘360’ graden beelden te stichen krijg je een volledig 360 graden beeld. Waarin je dus ook onder en boven je kan kijken.

Bij de Kodak Pixpro SP360 hebben ze daar bijvoorbeeld deze mount voor gemaakt:

93425-2.jpg

Verder zijn in de app een aantal opties verwerkt waardoor in verschillende modussen je 360 video kan bekijken. Bijvoorbeeld side-by-side of gestreched. Hierbij zijn de zwarte balken weg maar is het beeld minder scherp.

Hieronder vind je enkele screenshots van de app:

qe8tcc0.png lNRxHPh.jpg nqqDkEe.jpg

De camera werkt inclusief de Symax 360 app op Android eigenlijk best prettig. Wil je de beelden ook bijvoorbeeld op Youtube hebben dan moet je deze eerst converteren met de Sysmax 360 converter die op de Amkov website te downloaden valt. En daar ben ik tegen een probleem aangelopen.

De software zorgt ervoor dat de planet view waarin de foto’s en video’s worden geschoten naar een panorama formaat gaan(Spherical). Dit formaat is nodig om in Youtube de controls te krijgen om in de video te kunnen draaien etc.

1Syjx7M.jpg

De Software converteert wel, maar veroorzaakt daardoor een hoop verlies van informatie.
Zodat maar een half beeld ontstaat. (Dit probleem is duidelijk te zien aan het eind van mijn video review hieronder!). Hierdoor heeft het voorlopig weinig zin om je video’s op youtube te zetten.
Ik heb gekeken naar andere software om de planet view te converteren naar een spherical image maar die heb ik voorlopig nog niet kunnen vinden. (iemand tips?)

5l4arr.jpg

Pluspunten:
+ Prijs t.o.v. bijv de Kodak Pixpro SP360(400 euro).
+ Makkelijke bediening van apparaat (middels app)
+ Wifi en App zijn stabiel.

+ Batterij duur van 80 minuten (Niet getest!)

Nadelen:
- Beeldkwaliteit kan beter (ook de duurdere modellen)
- Geen volledige 360 beleving (veel zwart)
- Menu structuur is wat beperkt.
- Convert software voor Youtube werkt niet goed.

Wil je de camera alleen gebruiken i.s.m. met de app en heb je geen behoefte aan uploads naar youtube. Dan is deze camera wel een leuke gadget. Anders vind ik het maar een ‘dure’ gadget die nog in de kinderschoenen staat.

Het wachten is op een Chinese variant van de Ricoh Theta S, of in ieder geval een variant met 2 fisheye lenzen waarmee een volledig beeld wordt gehaald!

2psq6fm.jpg

Om toch nog enigszins een beeld te geven (ook al is niet geconverteerd tot 360 graden video met controls in Youtube) een sample van beeldkwaliteit rechtstreeks uit de camera:



Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!
Downstar
RobertNLmaandag 2 mei 2016 @ 22:23
Nice Downstar :)
shizmaandag 2 mei 2016 @ 23:26
Las ook dat 'ie gerebrand is... http://elproducente.com/amkov-amk100s-360-camera-review-manual/
Downstarmaandag 2 mei 2016 @ 23:50
quote:
Klopt. Ik zie hem bijvoorbeeld bij banggood veel voorbij komen onder de naam OKAA 360.
shizmaandag 2 mei 2016 @ 23:54
Ben ook wel benieuwd hoe die Elephone gaat uitvallen. Die zijn wel een beetje on a roll op 't moment...
LBmuHf3.jpg
Downstardinsdag 3 mei 2016 @ 00:00
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2016 23:54 schreef shiznuts het volgende:
Ben ook wel benieuwd hoe die Elephone gaat uitvallen. Die zijn wel een beetje on a roll op 't moment...
[ afbeelding ]
ah ik wist niet dat er al chinese varianten zijn met 2 fisheye's.
Daar ben ik ook wel benieuwd naar :)!
dodge_911dinsdag 3 mei 2016 @ 00:11
Ik heb eindelijk de BT functie van m'n YZXStudio onder controle. Daarnaast ook ff in Excel gedoken (want met Numbers krijg ik 't niet voor mekaar) en met veel gevloek en gegoogle heb ik dit voor mekaar gekregen :
f0HMYZy.png

Vanaf nu dus bij powerbanktests (mooie) laad- en ontlaadgrafiekjes :D
RobertNLdinsdag 3 mei 2016 @ 09:38
quote:
12s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 00:11 schreef dodge_911 het volgende:
Ik heb eindelijk de BT functie van m'n YZXStudio onder controle. Daarnaast ook ff in Excel gedoken (want met Numbers krijg ik 't niet voor mekaar) en met veel gevloek en gegoogle heb ik dit voor mekaar gekregen :
[ afbeelding ]

Vanaf nu dus bij powerbanktests (mooie) laad- en ontlaadgrafiekjes :D
Ziet er goed uit :Y
Downstardinsdag 3 mei 2016 @ 09:46
Inderdaad, grafiekjes.. altijd mooi :)!
KdwPPrdinsdag 3 mei 2016 @ 12:33
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2016 12:50 schreef Downstar het volgende:

[..]

En hij voelde zich nog wel zo speciaal... :P
Haha werd ik na 29 jaar eindelijk schatje genoemd en dan verpest je het zo >:)

Noob vraag: Ik ben op mijn xiaomi redmi note 3 Pro aan het wachten. Stel dat er import-/douanekosten bijkomen, moet ik deze dan contant aan de deur betalen? Ik zie het in de FAQ niet staan..

Status van de order is nu: 2016-04-28 06:23 "The item is pre-advised". Misschien kunnen we die ook aan de trackstatus legenda toevoegen. Zie hem er niet tussen staan.

[ Bericht 20% gewijzigd door KdwPPr op 03-05-2016 12:43:28 (minder posts) ]
Downstardinsdag 3 mei 2016 @ 14:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 12:33 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Haha werd ik na 29 jaar eindelijk schatje genoemd en dan verpest je het zo >:)

Noob vraag: Ik ben op mijn xiaomi redmi note 3 Pro aan het wachten. Stel dat er import-/douanekosten bijkomen, moet ik deze dan contant aan de deur betalen? Ik zie het in de FAQ niet staan..

Status van de order is nu: 2016-04-28 06:23 "The item is pre-advised". Misschien kunnen we die ook aan de trackstatus legenda toevoegen. Zie hem er niet tussen staan.
2jc5z60.png
KdwPPrdinsdag 3 mei 2016 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 14:27 schreef Downstar het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ben ik ook niet bang voor, alleen wil hem uiteraard Asap gebruiken en niet dat ie naar het postkantoor gaat omdat ik contant moet betalen :)
Downstardinsdag 3 mei 2016 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 14:28 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Ben ik ook niet bang voor, alleen wil hem uiteraard Asap gebruiken en niet dat ie naar het postkantoor gaat omdat ik contant moet betalen :)
Reageerde op je eerste zin, excuus ;).

maar ja je moet aan de deur in contanten en gepast je belastingen betalen.
shizwoensdag 4 mei 2016 @ 01:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 12:33 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Status van de order is nu: 2016-04-28 06:23 "The item is pre-advised". Misschien kunnen we die ook aan de trackstatus legenda toevoegen. Zie hem er niet tussen staan.
Jawel hoor, daar staat gewoon bij:
quote:
Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.
Pre-advised -> voor-geadviseerd -> vooraangemeld. De zending is aangemeld, maar daar is ook alles mee gezegd. Dat betekent dat de postdienst voorgeïnformeerd is dat er een zending aan zit te komen. Kan zijn dat het pakketje nog niet ingepakt is. Kan zijn dat het pakketje ingepakt en gelabeld is en wacht om opgehaald te worden.

Dat is zeg maar hetzelfde als naar postnl.nl gaan en gaan voor 'direct een pakket versturen' met:
quote:
Pakketzegels printen
online of via de PostNL App

Print en betaal online direct uw pakketzegel. Geef het pakket af bij een PostNL locatie.
Daar zit je zending ook al in het systeem al zit 'ie nog niet fysiek in de roulatie van de postdienst.

P.s. ook tipt de OP op een behandelde onderwerpen zoekmethode: https://www.google.nl/sea(...)ps+%22pre-advised%22
KdwPPrwoensdag 4 mei 2016 @ 13:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 14:36 schreef Downstar het volgende:

[..]

Reageerde op je eerste zin, excuus ;).

maar ja je moet aan de deur in contanten en gepast je belastingen betalen.
np en bedankt voor je antwoord.

quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 01:40 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Jawel hoor, daar staat gewoon bij:

[..]

Pre-advised -> voor-geadviseerd -> vooraangemeld. De zending is aangemeld, maar daar is ook alles mee gezegd. Dat betekent dat de postdienst voorgeïnformeerd is dat er een zending aan zit te komen. Kan zijn dat het pakketje nog niet ingepakt is. Kan zijn dat het pakketje ingepakt en gelabeld is en wacht om opgehaald te worden.

Dat is zeg maar hetzelfde als naar postnl.nl gaan en gaan voor 'direct een pakket versturen' met:

[..]

Daar zit je zending ook al in het systeem al zit 'ie nog niet fysiek in de roulatie van de postdienst.

P.s. ook tipt de OP op een behandelde onderwerpen zoekmethode: https://www.google.nl/sea(...)ps+%22pre-advised%22
Ik snap wat het betekent (niks haha). En ook deze zin had ik gelezen ("Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.") Was meer een tip om verwarring te voorkomen voor beginnende china shoppers.
shizwoensdag 4 mei 2016 @ 13:52
De topicpointer luidt:
quote:
Lees de OpeningsPost voor je reageert en zoek eerst zelf voordat je in dit topic vragen gaat stellen.
Aan allen kanten ingedekt. :P Maar sure, meer spoonfeeding voorkomt zulke vragen hopelijk. ;) misschien dar Robert of Rene 'em er ff tussenmikt anders.
KdwPPrwoensdag 4 mei 2016 @ 16:20
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 13:52 schreef shiznuts het volgende:
De topicpointer luidt:

[..]

Aan allen kanten ingedekt. :P Maar sure, meer spoonfeeding voorkomt zulke vragen hopelijk. ;) misschien dar Robert of Rene 'em er ff tussenmikt anders.
het was meer een suggestie, geen verwijt :).

Wauwww nieuw record voor een bestelling via Ali Express. Binnen 1 week en 1 dag binnen!

Deze prachtige fietsbel van 0.44 cent 8-) (http://www.aliexpress.com(...)ng/32566882092.html)
tharonnywoensdag 4 mei 2016 @ 16:28
Nu we het toch over de OP hebben, allbuy mag er ondertussen wel tussenuit zeker?
Schnitzelswoensdag 4 mei 2016 @ 16:34
Ik heb net van een collega gehoord. Hij heeft een Rasberry met Kodie die met HDMI op de TV is aangesloten. Je kunt dit koppelen aan je thuisnetwerk zodat je je gedownloade series/films kunt laden, maar je kunt ook door middel van Kodi een film of serie streamen. Je kunt dan kiezen of je welke soort streams je wil etc. Als hij een nieuwe serie kijkt, dan kan hij deze eenvoudig via dit programma openen.

Is dit principe het zelfde als een Mini MX? Zo'n Android gestuurde box? Want ik merk dat mijn Wifi sinds glasvezel en extra router nu best sterk is op mijn slaapkamer en dat streaming best wel eens mogelijk moet zijn.
http://www.banggood.com/M(...)ni-PC-p-1036200.html

1. Kan ik zo'n box kopen, er Kodi opzetten en dan hetzelfde bereiken als mijn collega heeft met Rasberry?
2. Zijn er nog zaken in zo'n media player die dan belangrijk zijn?

Want ik heb nu mijn PC verbonden met de TV dmv HDMI. Maar dan moet ik alles eerst downloaden en dan afspelen etc. Soms is het makkelijk om een handige user interface te hebben waar je ook uit bibliotheken/imdb/moviemeter lijstjes een film of serie kan selecteren.
#ANONIEMwoensdag 4 mei 2016 @ 17:24
Mijn twee pakketjes zijn pre-advised. Lekker dan. :(

Van wat ik heb gelezen kan je dan heul lang wachten omdat er lithiumbatterijen inzitten en China Post vindt dat nooit zo leuk :')

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 04-05-2016 17:30:44 ]
julius123woensdag 4 mei 2016 @ 17:35
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 17:24 schreef d4v1d het volgende:
Mijn twee pakketjes zijn pre-advised. Lekker dan. :(

Van wat ik heb gelezen kan je dan heul lang wachten omdat er lithiumbatterijen inzitten en China Post vindt dat nooit zo leuk :')
heeft echt niks te maken met lang wachten lithium batterijen en china post :')
betekend dat het pakje aangemeld is.
#ANONIEMwoensdag 4 mei 2016 @ 17:35
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 17:35 schreef julius123 het volgende:

[..]

heeft echt niks te maken met lang wachten lithium batterijen en china post :')
betekend dat het pakje aangemeld is.
http://www.juliaandtania.com/blog/?p=3921

Weet natuurlijk niet in hoeverre dat een goede bron is :P

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 04-05-2016 17:36:05 ]
Jonmenwoensdag 4 mei 2016 @ 17:44
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 17:35 schreef d4v1d het volgende:

[..]

http://www.juliaandtania.com/blog/?p=3921

Weet natuurlijk niet in hoeverre dat een goede bron is :P
Al een geluk dat je het zelf vermeld :P
yblnRpN.png
Poepoogwoensdag 4 mei 2016 @ 19:17
Zou het inmiddels al wat zijn met de uit China afkomstige Robotstofzuigers?

bv; http://www.gearbest.com/smart-home/pp_187246.html
Dromerwoensdag 4 mei 2016 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 16:20 schreef KdwPPr het volgende:
Wauwww nieuw record voor een bestelling via Ali Express. Binnen 1 week en 1 dag binnen!
Van mij ook twee pakketjes achter elkaar (horlogebandjes) in een dikke week. Via Chinapost.
Een ander pakketje dat eerder is verstuurd via SingPost is nog onderweg. (3e week gaat in)

quote:
9s.gif Op woensdag 4 mei 2016 19:17 schreef Poepoog het volgende:
Zou het inmiddels al wat zijn met de uit China afkomstige Robotstofzuigers?

bv; http://www.gearbest.com/smart-home/pp_187246.html
Vliegt vast net als zo'n chinees Oxboard na een half uur in de fik. :P
Catch22-woensdag 4 mei 2016 @ 20:16
quote:
9s.gif Op woensdag 4 mei 2016 19:17 schreef Poepoog het volgende:
Zou het inmiddels al wat zijn met de uit China afkomstige Robotstofzuigers?

bv; http://www.gearbest.com/smart-home/pp_187246.html
Voor niet veel meer heb je wel een Philips
Iemand91woensdag 4 mei 2016 @ 22:34
Dat er een versie 2.0 komt van de Xiaomi Yi is bekend, maar dit zijn (fake?) beelden van een eventuele nieuwe versie.
Ze mogen ook wel met een nieuwe komen want er is ondertussen stevige concurrentie gekomen.
Alleen de script/firmware is eigenlijk nog een pluspunt van de Yi.

Overigens heeft het ook een vernieuwde app gekregen.

A3OATUb.jpg
RobertNLwoensdag 4 mei 2016 @ 22:54
Ben benieuwd wat de prijs doet als hij uitkomt.
Iemand91woensdag 4 mei 2016 @ 23:08
Kijkend naar de concurrentie en specs zal die wel duurder worden.
Schnitzelswoensdag 4 mei 2016 @ 23:25
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 16:34 schreef De-Hamster het volgende:
Ik heb net van een collega gehoord. Hij heeft een Rasberry met Kodie die met HDMI op de TV is aangesloten. Je kunt dit koppelen aan je thuisnetwerk zodat je je gedownloade series/films kunt laden, maar je kunt ook door middel van Kodi een film of serie streamen. Je kunt dan kiezen of je welke soort streams je wil etc. Als hij een nieuwe serie kijkt, dan kan hij deze eenvoudig via dit programma openen.

Is dit principe het zelfde als een Mini MX? Zo'n Android gestuurde box? Want ik merk dat mijn Wifi sinds glasvezel en extra router nu best sterk is op mijn slaapkamer en dat streaming best wel eens mogelijk moet zijn.
http://www.banggood.com/M(...)ni-PC-p-1036200.html

1. Kan ik zo'n box kopen, er Kodi opzetten en dan hetzelfde bereiken als mijn collega heeft met Rasberry?
2. Zijn er nog zaken in zo'n media player die dan belangrijk zijn?

Want ik heb nu mijn PC verbonden met de TV dmv HDMI. Maar dan moet ik alles eerst downloaden en dan afspelen etc. Soms is het makkelijk om een handige user interface te hebben waar je ook uit bibliotheken/imdb/moviemeter lijstjes een film of serie kan selecteren.
\
Ik ben nu eens aan het zoeken en de boxen van Mini zijn allemaal vrij prijzig >100 euro excl douane kosten.

Na enige zoekwerk, lijkt mij de Tronsmart Vega S95 Pro Amlogic S905 ook wel een leuk apparaat. Is dit apparaat goed genoeg voor live films/series streamen, RTL XL, live via de KPN app kijken?

Ik zie een aantal airmouses met ingebouwd toetsenbord. Zitten die toetsen niet veel te dichtbij?
dodge_911donderdag 5 mei 2016 @ 02:54
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 17:35 schreef d4v1d het volgende:

[..]

http://www.juliaandtania.com/blog/?p=3921

Weet natuurlijk niet in hoeverre dat een goede bron is :P
Ehm....
quote:
...we receive one where it ends in “NL” indicating that it has been shipping out of the Netherlands.
YR... AliExpress sellers die vanuit Nederland verzenden :')
shizdonderdag 5 mei 2016 @ 03:32
Dat is gelukkig wel wat ook de douane hier lijkt te denken. :9
davedavydonderdag 5 mei 2016 @ 10:46
quote:
9s.gif Op woensdag 4 mei 2016 19:17 schreef Poepoog het volgende:
Zou het inmiddels al wat zijn met de uit China afkomstige Robotstofzuigers?

bv; http://www.gearbest.com/smart-home/pp_187246.html
China loopt nog een beetje achter met dit soort technologieën :'( Voor die prijs heb je inderdaad hier ook een Phillips.
RobertNLdonderdag 5 mei 2016 @ 10:56
quote:
12s.gif Op donderdag 5 mei 2016 02:54 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ehm....

[..]

YR... AliExpress sellers die vanuit Nederland verzenden :')
Als ik het verder leest staat er gewoon dat ze wel weten dat het uit China komt ;).
#ANONIEMdonderdag 5 mei 2016 @ 13:36
Hij is al van status veranderd, in transit. Dus hij heeft niet eeuwen - zoals in die blogpost - op Pre-advised gestaan. Hopen dat ie deze week nog komt. *G*
Dromerdonderdag 5 mei 2016 @ 16:47
quote:
10s.gif Op donderdag 5 mei 2016 03:32 schreef shiznuts het volgende:
Dat is gelukkig wel wat ook de douane hier lijkt te denken. :9
PostNL doet de inklaring, niet de douane. (ze doen het vóór de douane, geloof ik)
Overigens heb ik onlangs nog mogen bijbetalen voor een tablet verzonden met PostNL. :'(
dodge_911donderdag 5 mei 2016 @ 17:35
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2016 10:56 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Als ik het verder leest staat er gewoon dat ze wel weten dat het uit China komt ;).
Kijk eens naar het tijdstip van de post ;)Verder lezen dan wat ik vond was er op dat moment niet meer bij :D Argument found? Posted! Oh look, a squirrel...

quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2016 13:36 schreef d4v1d het volgende:
Hij is al van status veranderd, in transit. Dus hij heeft niet eeuwen - zoals in die blogpost - op Pre-advised gestaan. Hopen dat ie deze week nog komt. *G*
Pre-advised kan kort zijn, kan lang duren, just dumb luck. Maar deze week aankomen... sorry to burst your bubble, maar ik denk het niet.
shizdonderdag 5 mei 2016 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2016 16:47 schreef Dromer het volgende:

[..]

PostNL doet de inklaring, niet de douane. (ze doen het vóór de douane, geloof ik)
Overigens heb ik onlangs nog mogen bijbetalen voor een tablet verzonden met PostNL. :'(
PostAT doet hier de inklaring. ;) Ik was al menig keer over de vloer van 't Zollamt (trouwens wel douanebeambte, geen postdienstmedewerker) om in persoon inklaring te doen en m'n zending meteen mee te krijgen en weet hoe de bureaucratie er bij hen aan toe gaat. Als iets eindigt op NL of DE gaan ze er gewoon vanuit dat het uit de respectievelijke landen komt, want dat is makkelijker denken ofzo. :P Don't know, don't care. As long as it works.
Iemand91donderdag 5 mei 2016 @ 22:55
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 22:54 schreef RobertNL het volgende:
Ben benieuwd wat de prijs doet als hij uitkomt.
Banggood heeft de nieuwe camera in ieder geval al staan met een prijs van ¤115,13.

Ondertussen druppelt overal nieuwe informatie binnen, hier, hier en hier.
Schnitzelsdonderdag 5 mei 2016 @ 22:57
207xcvr.jpg
Ik wil voor de Tronsmart Vega S95 Meta Amlogic S905 gaan. De middelste, is deze media player goed genoeg voor films, series te streamen. RTL en Uitzending gemist te kunnen bekijken en eventueel Fox Sports en Telfort Live TV te kunnen kijken?
Shefkeedonderdag 5 mei 2016 @ 23:31
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2016 22:57 schreef De-Hamster het volgende:
[ afbeelding ]
Ik wil voor de Tronsmart Vega S95 Meta Amlogic S905 gaan. De middelste, is deze media player goed genoeg voor films, series te streamen. RTL en Uitzending gemist te kunnen bekijken en eventueel Fox Sports en Telfort Live TV te kunnen kijken?
Jep, uiteraard.
dodge_911vrijdag 6 mei 2016 @ 01:00
Beste Chinashoppende vrienden, welke kabels moet ik nog testen?

BlitzWolf krijg ik morgen binnen, maar wat daarna?
Remax komt wschl. ook nog deze richting uit, hoop ik.
Heb zowel Tronsmart zelf als Geekbuying aangeschreven voor een productsample voor de test, maar Tronsmart reageert niet, en volgens Geekbuying ben ik een te kleine speler in de blogwereld.
Wat is er nog van (semi)'premium' kabelmerken?
Schnitzelsvrijdag 6 mei 2016 @ 08:48
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2016 23:31 schreef Shefkee het volgende:

[..]

Jep, uiteraard.
Ah top! Ik wilde eigenlijk een Mini X8-H, maar die vond ik toch wat te prijzig. Ik kneep hem al dat zoiets toch het minimale moest zijn.
RobertNLvrijdag 6 mei 2016 @ 10:49
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2016 22:57 schreef De-Hamster het volgende:
[ afbeelding ]
Ik wil voor de Tronsmart Vega S95 Meta Amlogic S905 gaan. De middelste, is deze media player goed genoeg voor films, series te streamen. RTL en Uitzending gemist te kunnen bekijken en eventueel Fox Sports en Telfort Live TV te kunnen kijken?
Voor een review:
Tronsmart Vega S95
De andere kastjes zijn identiek, of Telfort en Fox werken durf ik niet te zeggen want die heb ik niet tot mijn beschikking om te testen.

[ Bericht 7% gewijzigd door RobertNL op 06-05-2016 10:57:27 ]
KdwPPrvrijdag 6 mei 2016 @ 11:53
Heeft iemand de Blitzwolf VR glasses al besteld of gereviewd? Andere reviews die ik lees zijn best postief. Kan het zo snel niet vinden op Fok.

http://www.banggood.com/B(...)phone-p-1039435.html

[ Bericht 6% gewijzigd door KdwPPr op 06-05-2016 11:53:32 (toevoeging) ]
Downstarvrijdag 6 mei 2016 @ 11:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 08:48 schreef De-Hamster het volgende:

[..]

Ah top! Ik wilde eigenlijk een Mini X8-H, maar die vond ik toch wat te prijzig. Ik kneep hem al dat zoiets toch het minimale moest zijn.
Voor Mini X8 H review:

http://tweakers.net/productreview/102599/minix-neo-x8-h-16gb.html

Wellicht wat verouderde review, maar heb je er toch een beetje een beeld erbij ;)

Die Vega S95, hoeveel moet die kosten?
Schnitzelsvrijdag 6 mei 2016 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 11:54 schreef Downstar het volgende:

[..]

Voor Mini X-8H review:

http://tweakers.net/productreview/102599/minix-neo-x8-h-16gb.html

Wellicht wat verouderde review, maar heb je er toch een beetje een beeld erbij ;)

Die Vega S95, hoeveel moet die kosten?
Ik vind het een leuk apparaat, hier in dit topic had iemand toentertijd een unboxing/review video gemaakt. Leuk ding, maar voor 100+ euro excl douane kosten vind ik het net te gek.

Zie onderaan post.
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 10:49 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Voor een review:
Tronsmart Vega S95
De andere kastjes zijn identiek, of Telfort en Fox werken durf ik niet te zeggen want die heb ik niet tot mijn beschikking om te testen.

Bedankt, ik neig naar de Meta. Die scheelt enorm in prijs.

Meta bij Geekbuying China $79,99
Meta bij Dealextreme EU warehouse: ¤76,87
Meta bij Newfrog.com China ¤58,61 (na 8% newsletter discount)

Is Newfrog een betrouwbare partij? Ik wil eventueel wel rekening houden met douane/btw kosten. Dit zou bij newfrog ongeveer 12 euro zijn. Dan zit ik nog onder de prijs van Dealextreme's EU kantoor. Bij Geekbuying zou ik dit risico ook hebben dus die lijkt mij sowieso af te vallen. Die zou nog eventueel hoger dan Dealextreme kunnen uitkomen.
RobertNLvrijdag 6 mei 2016 @ 11:59
Dealextreme heeft geen EU kantoor, het enige dat ze doen is het verzenden met PostNL / Zwedenpost of andere EU verzendmethoden. Je bent dan nog niet vrij van BTW.

Overigens kan je ook kijken naar vergelijkbare kastjes met de S905 chipset naatuurlijk, verschil valt vaak wel mee in de software en ze zijn wel goedkoper.

S812 chipset is ook nog een optie, maar goed die is alweer een generatie ouder.
Erasmovrijdag 6 mei 2016 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 11:53 schreef KdwPPr het volgende:
Heeft iemand de Blitzwolf VR glasses al besteld of gereviewd? Andere reviews die ik lees zijn best postief. Kan het zo snel niet vinden op Fok.

http://www.banggood.com/B(...)phone-p-1039435.html
Ja hiero. Prima dingetje.
shizvrijdag 6 mei 2016 @ 12:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 11:53 schreef KdwPPr het volgende:
Heeft iemand de Blitzwolf VR glasses al besteld of gereviewd? Andere reviews die ik lees zijn best postief. Kan het zo snel niet vinden op Fok.

http://www.banggood.com/B(...)phone-p-1039435.html
Da's gewoon een Shinecon meen ik. Het meerendeel van die merken die denken 'hey, moeten wij ook niet iets met VR doen?' brengen gewoon rebrands van dingen uit die al ruim een jaar op de markt verkrijgbaar zijn ofzo. Hier nog een keer de research-post: CHI / [Chinese Webshops] Topic #365 Waar we gratis quadcopters krijgen! , met zo'n beetje de conclusie dat Reddit de beste info heeft verzameld, met o.a.:
quote:
no, you haven't found a new alternative, the viewers are just sold under hundreds of brands (Destek, Sunnypeak, Andoer, eimolife, Vigica, Leap-HD etc., all just relabeled Chinese movie viewers). If it looks like any of the viewers below USD 50 on this page, it is crap for VR

~ https://www.reddit.com/r/(...)cardboard_questions/
Geloof dat je het beste bij de Polen kunt wezen: http://allegro.pl/show_item.php?item=6078965749 ( http://www.weebo3d.pl ) & http://shop.vrizzmo.com/c(...)roducts/vrizzmo-volt . Die gekke Polen doen ook Ambilight erin stoppen:
En anders kijk je ff naar... https://www.freeflyvr.com ; krijgt best goede reviews
Qua Chinese VR lijken de: SnailVR/SVR Glass: http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_193396.html en Fiit 2N: http://www.aliexpress.com/af/fiit-2n.html het meest gewaardeerd te worden.

[ Bericht 10% gewijzigd door shiz op 06-05-2016 13:44:25 ]
Schnitzelsvrijdag 6 mei 2016 @ 12:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 11:59 schreef RobertNL het volgende:
Dealextreme heeft geen EU kantoor, het enige dat ze doen is het verzenden met PostNL / Zwedenpost of andere EU verzendmethoden. Je bent dan nog niet vrij van BTW.

Overigens kan je ook kijken naar vergelijkbare kastjes met de S905 chipset naatuurlijk, verschil valt vaak wel mee in de software en ze zijn wel goedkoper.

S812 chipset is ook nog een optie, maar goed die is alweer een generatie ouder.

Ah dat is wel slinks. Ik dacht zo BTW te voorkomen.

Het zal toch niet enkel op de S905 gaan of is dat echt het belangrijkst? Als ik dan even op Geekbuying kijk, dan zouden de

- MXQ PRO+ Amlogic S905 2G/16G $47,99
- Beelink Mini MX Ver 1.0 $57,99

Niet onderdoen voor de Tronsmart Vega Meta?
Ze hebben namelijk alledrie de Amlogic S905 en Mali 450, 2GB ram?
Shefkeevrijdag 6 mei 2016 @ 12:25
Ik kan me heugen dat Newfrog wel een betrouwbare partij is, maar af en toe wel namaakproducten verkocht (onder het mom van 'for brand-X'.

Ik heb zelf ook de S905 chipset in een MXQ, zelf prefereer ik die boven mijn Mini X8. Alleen ging ervan uit dat 'ie bluetooth ondersteunde en dat deed hij niet, dus ga nu voor deze Beelink en die MXQ gaat Marktplaats op.

Beelink (Wel bij Gearbest, maar daar heb ik zelf nog nooit problemen mee gehad): http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_349815.html
wootahHvrijdag 6 mei 2016 @ 12:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 12:25 schreef Shefkee het volgende:
Ik kan me heugen dat Newfrog wel een betrouwbare partij is, maar af en toe wel namaakproducten verkocht (onder het mom van 'for brand-X'.

Ik heb zelf ook de S905 chipset in een MXQ, zelf prefereer ik die boven mijn Mini X8. Alleen ging ervan uit dat 'ie bluetooth ondersteunde en dat deed hij niet, dus ga nu voor deze Beelink en die MXQ gaat Marktplaats op.

Beelink (Wel bij Gearbest, maar daar heb ik zelf nog nooit problemen mee gehad): http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_349815.html
draait netflix ondertussen al 1080p op de android dozen?
dodge_911vrijdag 6 mei 2016 @ 12:40
Reviewtje geschreven... Van een pen ;)
Q: Een pen?
A: Yep, een pen.
Q: Zo één die je ook op je tablet kan gebruiken?
A: Nope. Je kan het wel proberen, maar ik raad het je niet aan.
Q: Wat is er dan zo speciaal aan die pen?
A: Dat kom je hier te weten.
RobertNLvrijdag 6 mei 2016 @ 13:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 12:20 schreef De-Hamster het volgende:

[..]

Ah dat is wel slinks. Ik dacht zo BTW te voorkomen.

Het zal toch niet enkel op de S905 gaan of is dat echt het belangrijkst? Als ik dan even op Geekbuying kijk, dan zouden de

- MXQ PRO+ Amlogic S905 2G/16G $47,99
- Beelink Mini MX Ver 1.0 $57,99

Niet onderdoen voor de Tronsmart Vega Meta?
Ze hebben namelijk alledrie de Amlogic S905 en Mali 450, 2GB ram?
Jup, ze zijn waarschijnlijk erg goed vergelijkbaar. Wel even opletten of ze ook wel 5Ghz wifi hebben want dat hebben ze niet allemaal (als je dat wil natuurlijk :)).
Schnitzelsvrijdag 6 mei 2016 @ 14:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 13:56 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Jup, ze zijn waarschijnlijk erg goed vergelijkbaar. Wel even opletten of ze ook wel 5Ghz wifi hebben want dat hebben ze niet allemaal (als je dat wil natuurlijk :)).
Aah, dat wordt vanavond weer een aantal videoreviews gaan kijken. Verschil tussen 30/40 euro en 60/70 euro loont zich wel de moeite :{ .
tokko1vrijdag 6 mei 2016 @ 14:40
Zag bij de buren van T.net een leuk item bij Tinydeal voorbij komen, de moeite van 't reposten waard ;)

https://s.taobao.com/sear(...)utf8&sort=renqi-desc

http://www.tinydeal.com/f(...)g-sofa-p-159060.html

512278_131069133790347007.jpg
RobertNLvrijdag 6 mei 2016 @ 15:16
quote:
16s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 14:40 schreef tokko1 het volgende:
Zag bij de buren van T.net een leuk item bij Tinydeal voorbij komen, de moeite van 't reposten waard ;)

https://s.taobao.com/sear(...)utf8&sort=renqi-desc

http://www.tinydeal.com/f(...)g-sofa-p-159060.html

[ afbeelding ]
Was daar niet een kickstarter (en rechtzaak) over dat ding :P?
kikoooooovrijdag 6 mei 2016 @ 15:42
512278-2_06.jpg

:')
eddepetfoktvrijdag 6 mei 2016 @ 21:51
quote:
16s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 14:40 schreef tokko1 het volgende:
Zag bij de buren van T.net een leuk item bij Tinydeal voorbij komen, de moeite van 't reposten waard ;)

https://s.taobao.com/sear(...)utf8&sort=renqi-desc

http://www.tinydeal.com/f(...)g-sofa-p-159060.html

[ afbeelding ]
Dat is een Lamzac, ontworpen door een Nler geloof ik. Best jammer voor hem dat het al zo veelvuldig gekopieerd wordt.

https://www.fatboy.com/nl/lamzac-hangout

https://www.legaltree.nl/(...)n-van-koze-en-kaisr/

[ Bericht 4% gewijzigd door eddepetfokt op 06-05-2016 21:56:28 ]
BadderHaringvrijdag 6 mei 2016 @ 22:21
Iemand hier ervaring met Bluetooth hartslagmeter (borstband) vanuit China?
shizvrijdag 6 mei 2016 @ 22:30
Zal wel niet, want dat is wel eens vaker gevraagd zonder reacties.
Gewoon ff op Amazon kijken. ALDI/Lidl wil af en toe nog weleens zoiets hebben ook.
marco_sirevrijdag 6 mei 2016 @ 22:33
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2016 22:57 schreef De-Hamster het volgende:
[ afbeelding ]
Ik wil voor de Tronsmart Vega S95 Meta Amlogic S905 gaan. De middelste, is deze media player goed genoeg voor films, series te streamen. RTL en Uitzending gemist te kunnen bekijken en eventueel Fox Sports en Telfort Live TV te kunnen kijken?
Fox sport: check!
l0lownkillvrijdag 6 mei 2016 @ 23:29
quote:
16s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 14:40 schreef tokko1 het volgende:
Zag bij de buren van T.net een leuk item bij Tinydeal voorbij komen, de moeite van 't reposten waard ;)

https://s.taobao.com/sear(...)utf8&sort=renqi-desc

http://www.tinydeal.com/f(...)g-sofa-p-159060.html

[ afbeelding ]
Totdat 'ie hartstikke lek gaat :'(
RobertNLvrijdag 6 mei 2016 @ 23:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 22:21 schreef BadderHaring het volgende:
Iemand hier ervaring met Bluetooth hartslagmeter (borstband) vanuit China?
Ja, goed opletten of je de juiste koopt. Ik had een eentje die alleen met iPhone bleek te werken (stond eerst niet in advertentie). Weggegeven maar bleek wel redelijk te werken icm fitness apps als ik het goed begreep.
eddepetfoktzaterdag 7 mei 2016 @ 01:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 23:29 schreef l0lownkill het volgende:

[..]

Totdat 'ie hartstikke lek gaat :'(
De echte is van zeer sterk materiaal gemaakt dus heel snel zal het niet lek gaan zolang je maar niet teveel ligt te bewegen op dat ding.

Iets anders, was deze Mi bluetooth speaker al voorbij gekomen?

http://www.banggood.com/O(...)eaker-p-1053183.html

Nu nog prijzig, maar later wellicht rond 10 euro.


Ik krijg ook net de Blitzwolf double sided usb cable binnen. Weer lekker vlot verzonden. Eerste indruk is overigens....'wat een dun kabeltje'. Ik ben Tronsmart gewend dus dit valt wel even tegen. Maar zegt natuurlijk niets over kwaliteit en snelheid....

[ Bericht 16% gewijzigd door eddepetfokt op 07-05-2016 11:51:28 ]
Goddelijkerzaterdag 7 mei 2016 @ 09:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 22:21 schreef BadderHaring het volgende:
Iemand hier ervaring met Bluetooth hartslagmeter (borstband) vanuit China?
Ik heb de CooSpo H6 onderweg, zowel met ANT+ als Bluetooth.
Dus ben benieuwd, verwacht hem zeer snel.
Kostte me rond de 20-22 euro.
BadderHaringzaterdag 7 mei 2016 @ 13:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 09:37 schreef Goddelijker het volgende:

[..]

Ik heb de CooSpo H6 onderweg, zowel met ANT+ als Bluetooth.
Dus ben benieuwd, verwacht hem zeer snel.
Kostte me rond de 20-22 euro.
Daar zat ik ook naar te kijken. Ik wacht je review even af. ;)
dodge_911zaterdag 7 mei 2016 @ 14:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 01:52 schreef eddepetfokt het volgende:
Ik krijg ook net de Blitzwolf double sided usb cable binnen. Weer lekker vlot verzonden. Eerste indruk is overigens....'wat een dun kabeltje'. Ik ben Tronsmart gewend dus dit valt wel even tegen. Maar zegt natuurlijk niets over kwaliteit en snelheid....
Ik heb ze ook binnen en heb ze al getest.
Moet er nog een tekstje rond breien, dus met wat geluk gaat de review ervan volgende week woensdag ergens online.
Als je nu 2 KCX-017's had, of tenminste één en een andere UPM kon je zelf een testje doen.

Sneak preview :


[ Bericht 7% gewijzigd door dodge_911 op 07-05-2016 16:54:51 ]
KdwPPrzaterdag 7 mei 2016 @ 14:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 12:02 schreef Erasmo het volgende:

Ja hiero. Prima dingetje.
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 12:06 schreef shiznuts het volgende:

Da's gewoon een Shinecon meen ik. Het meerendeel van die merken die denken 'hey, moeten wij ook niet iets met VR doen?' brengen gewoon rebrands van dingen uit die al ruim een jaar op de markt verkrijgbaar zijn ofzo. Hier nog een keer de research-post: CHI / [Chinese Webshops] Topic #365 Waar we gratis quadcopters krijgen! , met zo'n beetje de conclusie dat Reddit de beste info heeft verzameld, met o.a.:

[..]

Geloof dat je het beste bij de Polen kunt wezen: http://allegro.pl/show_item.php?item=6078965749 ( http://www.weebo3d.pl ) & http://shop.vrizzmo.com/c(...)roducts/vrizzmo-volt . Die gekke Polen doen ook Ambilight erin stoppen:
En anders kijk je ff naar... https://www.freeflyvr.com ; krijgt best goede reviews
Qua Chinese VR lijken de: SnailVR/SVR Glass: http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_193396.html en Fiit 2N: http://www.aliexpress.com/af/fiit-2n.html het meest gewaardeerd te worden.
Ik denk dat ik maar even ga wachten met de aanschaf na alle links gelezen te hebben (en reddit)
eddepetfoktzondag 8 mei 2016 @ 15:31
quote:
12s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 14:18 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ik heb ze ook binnen en heb ze al getest.
Moet er nog een tekstje rond breien, dus met wat geluk gaat de review ervan volgende week woensdag ergens online.
Als je nu 2 KCX-017's had, of tenminste één en een andere UPM kon je zelf een testje doen.

Sneak preview :
Ik heb 2 kcx017s, maar het echte testen laat ik aan jou over :)

Overigens, ik vind het zelf niet zo heel spannend of ik met 1.7A of 1.9A kan laden. De kwaliteit van het kabeltje vind ik net zo belangrijk en dat wordt meestal niet getest.
Zo viel Nillkin bij mij al door de mand, blijken de naamloze magnetische usb kabels van Tinydeal letterlijk uit elkaar te vallen( ben nu aan de derde kabel bezig) en buigt het metalen gedeelte van de Tronsmart micro usb connector heel snel als ik mijn tablet gebruik tijdens het opladen.
Met de originele Samsung en Blackberry en Remax kabels heb ik dan weer geen enkel probleem.
Tronsmart koop ik voornamelijk omdat ze heel goedkoop in de diverse formaten te krijgen zijn. Blitzwolf heb ik nu goedkoop met couponcode kunnen kopen, dus die ga ik ook eens proberen.

[ Bericht 1% gewijzigd door eddepetfokt op 08-05-2016 16:16:06 ]
Dromerzondag 8 mei 2016 @ 20:28
quote:
12s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 12:40 schreef dodge_911 het volgende:
Reviewtje geschreven... Van een pen ;)
Q: Een pen?
A: Yep, een pen.
Q: Zo één die je ook op je tablet kan gebruiken?
A: Nope. Je kan het wel proberen, maar ik raad het je niet aan.
Q: Wat is er dan zo speciaal aan die pen?
A: Dat kom je hier te weten.
Leuk.. besteld. Niet voor de self defense btw, maar omdat ie er, zoals je aangeeft, wel apart uitziet. :)
badschaapmaandag 9 mei 2016 @ 08:56
Mn cheap phone ligt na 4 dagen al op brussel om te worden ingeklaard :D
shizmaandag 9 mei 2016 @ 09:02
Mijne een paar dagen kort van een maand inmiddels... ;(
RobertNLmaandag 9 mei 2016 @ 10:48
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 09:02 schreef shiznuts het volgende:
Mijne een paar dagen kort van een maand inmiddels... ;(
Die douane beambte wacht gewoon op zijn LG G5 die wat vertraging heeft, nog even geduld dus :')
shizmaandag 9 mei 2016 @ 10:55
Postbode...
... niks. ;(
Toch maar weer mailen dan... -O-
KdwPPrmaandag 9 mei 2016 @ 12:59
Mijn Xiaomi zit alweer een weekje in de "The item is ready for shipment"-fase. Dat is het zwaarste van China shoppen.. wachten ;( .
RobertNLmaandag 9 mei 2016 @ 14:26
Vandaag mijn China-shopping-jubileum-dag :P
Een jaar of 6 geleden plaatste ik mijn eerste order in China *O*
shizmaandag 9 mei 2016 @ 14:49
quote:
Sendung liegt noch beim Zoll
Ja, al 26 fokking dagen, wicht! ;( wat mot ik daar nou mee? :N Maar goed... time 4 positive vibes...
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 14:26 schreef RobertNL het volgende:
Vandaag mijn China-shopping-jubileum-dag :P
Een jaar of 6 geleden plaatste ik mijn eerste order in China *O*
*O* Congratis hulde!

-- Eens gekeken, op 7 augustus 2008 had ik op eBay m'n eerste item uit China besteld. M'n eerste bestelling via een Chinese webshop misschien eens twee jaar later. M'n eerste post in de reeks in ieder geval 2010.

[ Bericht 10% gewijzigd door shiz op 09-05-2016 15:05:54 ]
relativitymaandag 9 mei 2016 @ 16:07
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 14:26 schreef RobertNL het volgende:
Vandaag mijn China-shopping-jubileum-dag :P
Een jaar of 6 geleden plaatste ik mijn eerste order in China *O*
Ben ook al een jaar of 10 bezig. Wil eigenlijk niet weten hoeveel geld die kant op is gevloeid :P

Heb je de zte axon elite al binnen? Ze mogen weleens opschieten met de 6.0 rom. Die is nu alleen voor pro beschikbaar. Wat een haters.
RobertNLmaandag 9 mei 2016 @ 16:27
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 16:07 schreef relativity het volgende:

[..]

Ben ook al een jaar of 10 bezig. Wil eigenlijk niet weten hoeveel geld die kant op is gevloeid :P

Heb je de zte axon elite al binnen? Ze mogen weleens opschieten met de 6.0 rom. Die is nu alleen voor pro beschikbaar. Wat een haters.
Euh, ja. Ken je dat verhaal van de Axon, die kwam niet :').

Kreeg in plaats daarvan een Elephone binnen van iemand uit Venezuela.
En nu wacht ik op de support die het niet helemaal lijkt te snappen :')!
- Ik heb DHL pakket met daarin een PostNL pakketje ontvangen
-- Geef codes door aan Gearbest en ook de codes van het PostNL pakketje (kunnen ze wellicht zien waar de fout zit)
--- That is wrong tracking sir :')!
---- Stuur foto's, maar nee nog meer foto's nodig. Nu maar gewoon 8 van iedere kant opgestuurd :P
julius123maandag 9 mei 2016 @ 17:52
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 16:27 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Euh, ja. Ken je dat verhaal van de Axon, die kwam niet :').

Kreeg in plaats daarvan een Elephone binnen van iemand uit Venezuela.
En nu wacht ik op de support die het niet helemaal lijkt te snappen :')!
- Ik heb DHL pakket met daarin een PostNL pakketje ontvangen
-- Geef codes door aan Gearbest en ook de codes van het PostNL pakketje (kunnen ze wellicht zien waar de fout zit)
--- That is wrong tracking sir :')!
---- Stuur foto's, maar nee nog meer foto's nodig. Nu maar gewoon 8 van iedere kant opgestuurd :P
veel geluk ermee :')
ik heb na 10 maanden mn geld van een nooit ontvangen telefoon terug gekregen :W
eerste en laatste keer gearbest voor mij
dodge_911maandag 9 mei 2016 @ 18:38
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 16:07 schreef relativity het volgende:

[..]

Ben ook al een jaar of 10 bezig. Wil eigenlijk niet weten hoeveel geld die kant op is gevloeid :P
Mijn eBay accounst dateert van 2003, evenals mijn paypal account... En ik weet bijna zeker dat ik in dat jaar al zooi uit China haalde. Eerste Chinashop moet KaiDomain geweest zijn, toen die net weg waren bij DX :)
davedavymaandag 9 mei 2016 @ 19:04
quote:
12s.gif Op maandag 9 mei 2016 18:38 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Mijn eBay accounst dateert van 2003, evenals mijn paypal account... En ik weet bijna zeker dat ik in dat jaar al zooi uit China haalde. Eerste Chinashop moet KaiDomain geweest zijn, toen die net weg waren bij DX :)
Was dat die tijd dat een pakje nog 2 maanden duurde omdat het met de boot kwam :P? Kom ik aan met mijn schramele 5 jaar.
Dromermaandag 9 mei 2016 @ 20:13
Ik haal ook al sinds 2003/2004 via ebay zaken uit China. Ik herinner me uit die tijd nog een doosje dat aan 3 kanten volgeplakt zat met Chinese postzegels. Jammer dat ik die niet bewaard heb!

Net even op DX gekeken.. mijn eerste order daar is van 2008 en het linkje in die order werkt nog:

http://www.dx.com/p/class(...)y-11379#.VzDS2HGLTC0
sku_11379_1.jpg

:P
outcast_withinmaandag 9 mei 2016 @ 22:10
Zijn deze inlegzooltjes goedkoper of zelfde prijs maar betere kwaliteit te vinden in een china shop?
https://www.aktiesport.nl(...)nsole_200010991.html
dodge_911maandag 9 mei 2016 @ 22:18
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 19:04 schreef davedavy het volgende:

[..]

Was dat die tijd dat een pakje nog 2 maanden duurde omdat het met de boot kwam :P? Kom ik aan met mijn schramele 5 jaar.
2 maanden? Als je geluk had :)
N22maandag 9 mei 2016 @ 22:23
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:10 schreef outcast_within het volgende:
Zijn deze inlegzooltjes goedkoper of zelfde prijs maar betere kwaliteit te vinden in een china shop?
https://www.aktiesport.nl(...)nsole_200010991.html
Toevallig al bij Lidl gekeken? Sinds vandaag in de aanbieding.
RobertNLmaandag 9 mei 2016 @ 22:30
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:10 schreef outcast_within het volgende:
Zijn deze inlegzooltjes goedkoper of zelfde prijs maar betere kwaliteit te vinden in een china shop?
https://www.aktiesport.nl(...)nsole_200010991.html
Zou aliexpress eens checken, waarschijnlijk is daar het één en ander te vinden.
shizmaandag 9 mei 2016 @ 22:38
Die hebben ze hier zowat elke maand wel weer bij de ALDI/Lidl??
vb. http://www.lidl.de/de/sea(...)en&channel=mgm_de_DE

-- Oh, lol, spuitelf. :P (ik lees altijd van nieuw naar oud), weet je iig dat je in NL voor 1 EUR afgezet wordt ~O>
Zien ook: http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=q&q=inlegzolen btw

[ Bericht 34% gewijzigd door shiz op 09-05-2016 22:43:43 ]
MeesterBierdinsdag 10 mei 2016 @ 00:26
Ben op zoek naar een bluetoothboxje. Volume is belangrijk, maar mijzelf kennende bouwkwaliteit ook. Welk merk wordt tegenwoordig tegen de beste prijs aangeboden en is voor mij het meest geschikt?
shizdinsdag 10 mei 2016 @ 00:48
Als in speaker? (Je hebt ook bluetoothkastjes/boxjes á la zenders/ontvangers).
Earson's still a thing. Ik ben nog altijd fan van de ER-151.
NyiGiRF.jpg
Anderen vinden de ER-160 wat (doe mij maar gewoon de ER-151 echter)...
foErIcL.jpg
De nieuwe versie Xiaomi (gouden) speaker is ook wel wat.
TSw2Zjx.jpg
Leadsound blijft best in class 4 me...
IYM8pX0.jpg
Misschien kun je na 3 jaar eens wat research doen en ons up-to-date brengen...

-- hum, deze kende ik nog niet, hip spul tussen: https://emie.world.tmall.com vb:
ooZIV3j.png
Of deze bento box cable organizer: https://world.tmall.com/item/520356381550.htm :D

[ Bericht 3% gewijzigd door shiz op 10-05-2016 01:35:53 ]
Catch22-dinsdag 10 mei 2016 @ 11:09
http://www.banggood.com/B(...)ector-p-1026317.html

ik heb die besteld voor mijn nieuwe nexus 5x (LG G4 ineens stuk, beruchte bootloopprobleem). Dat is toch gewoon veilig? Laadt dat ook nog een beetje snel, weet iemand dat?
shizdinsdag 10 mei 2016 @ 11:24
Zal wel de specificaties van de originele kabel overnemen, alleen dan met USB-C aansluiting.
Blitzwolf is gewoon een prima merk á la Anker etc.
Xiaomi heeft ook van die connector stukkies, maar 5 RMB/CNY p/stuk: https://world.tmall.com/item/522198805340.htm .
RobertNLdinsdag 10 mei 2016 @ 11:25
quote:
11s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 11:09 schreef Catch22- het volgende:
http://www.banggood.com/B(...)ector-p-1026317.html

ik heb die besteld voor mijn nieuwe nexus 5x (LG G4 ineens stuk, beruchte bootloopprobleem). Dat is toch gewoon veilig? Laadt dat ook nog een beetje snel, weet iemand dat?
Meende inderdaad dat Blitzwolf de benodigde weerstand er in had.
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 11:24 schreef shiznuts het volgende:
Zal wel de specificaties van de originele kabel overnemen, alleen dan met USB-C aansluiting.
Blitzwolf is gewoon een prima merk á la Anker etc.
Xiaomi heeft ook van die connector stukkies, maar 5 RMB/CNY p/stuk: https://world.tmall.com/item/522198805340.htm .
Die heb ik ook al thuis inderdaad, maar waren die veilig . Als ze dat weerstandje missen dan voldoet hij niet aan de specificatie.
Catch22-dinsdag 10 mei 2016 @ 11:38
Zou wel mooi zijn. Heb ik die BlitzWolf QC2.0/2.4A wallplug niet voor niets gekocht
Skietdinsdag 10 mei 2016 @ 12:24
http://www.banggood.com/O(...)-Bank-p-1022767.html

Vandaag binnen gekregen, lijkt mij handig om in mijn rugzak te hebben. Sinds ik een nieuwe rugzak heb bewaar ik daar standaard een volle powerbank in. Werkt goed en heeft 5 lichtsterktes waartussen je eenvoudig kan schakelen met een knopje. Heb ook de ventilator al binnen uiteraard.
eddepetfoktdinsdag 10 mei 2016 @ 12:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:24 schreef Skiet het volgende:
http://www.banggood.com/O(...)-Bank-p-1022767.html

Vandaag binnen gekregen, lijkt mij handig om in mijn rugzak te hebben. Sinds ik een nieuwe rugzak heb bewaar ik daar standaard een volle powerbank in. Werkt goed en heeft 5 lichtsterktes waartussen je eenvoudig kan schakelen met een knopje. Heb ook de ventilator al binnen uiteraard.
Wat een geld. Tijdje terug de oude genuine versie voor 70 cent bij BG gekocht.
Skietdinsdag 10 mei 2016 @ 12:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:31 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Wat een geld. Tijdje terug de oude genuine versie voor 70 cent bij BG gekocht.
Betaalde ¤3.58 na korting, vond hem inderdaad best prijzig.
Poepoogdinsdag 10 mei 2016 @ 12:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:24 schreef Skiet het volgende:
http://www.banggood.com/O(...)-Bank-p-1022767.html

Vandaag binnen gekregen, lijkt mij handig om in mijn rugzak te hebben. Sinds ik een nieuwe rugzak heb bewaar ik daar standaard een volle powerbank in. Werkt goed en heeft 5 lichtsterktes waartussen je eenvoudig kan schakelen met een knopje. Heb ook de ventilator al binnen uiteraard.
Werkt dat schakelen nog een beetje lekker?
Skietdinsdag 10 mei 2016 @ 13:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:52 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Werkt dat schakelen nog een beetje lekker?
Ja, vind ik prima gaan. Nog geen problemen mee gehad.
dodge_911dinsdag 10 mei 2016 @ 14:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:24 schreef Skiet het volgende:
http://www.banggood.com/O(...)-Bank-p-1022767.html

Vandaag binnen gekregen, lijkt mij handig om in mijn rugzak te hebben. Sinds ik een nieuwe rugzak heb bewaar ik daar standaard een volle powerbank in. Werkt goed en heeft 5 lichtsterktes waartussen je eenvoudig kan schakelen met een knopje. Heb ook de ventilator al binnen uiteraard.
Standaard heb ik in mijn fototas in het middenste vak een 16.000mAh Xiaomi zitten met 2 van de 1st gen Mileds bij. Is verrekte handig in donkere plekjes :)
16meterdinsdag 10 mei 2016 @ 15:55
Weet iemand een aardige bluetooth koptelefoon voor tijdens het sporten, die stevig op je kop zit? On ear/over ear boeit niet.
shizdinsdag 10 mei 2016 @ 16:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 15:02 schreef shiznuts het volgende:
CoGoo T02 bedraad of MPOW Seals bluetooth zou ik zeggen. ;) Over-ears fit.
relativitydinsdag 10 mei 2016 @ 16:39
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 16:27 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Euh, ja. Ken je dat verhaal van de Axon, die kwam niet :').

Kreeg in plaats daarvan een Elephone binnen van iemand uit Venezuela.
En nu wacht ik op de support die het niet helemaal lijkt te snappen :')!
- Ik heb DHL pakket met daarin een PostNL pakketje ontvangen
-- Geef codes door aan Gearbest en ook de codes van het PostNL pakketje (kunnen ze wellicht zien waar de fout zit)
--- That is wrong tracking sir :')!
---- Stuur foto's, maar nee nog meer foto's nodig. Nu maar gewoon 8 van iedere kant opgestuurd :P
Hmm lekker lullig zeg. Baggerzaak :P
MeesterBierdinsdag 10 mei 2016 @ 17:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 00:48 schreef shiznuts het volgende:
Als in speaker? (Je hebt ook bluetoothkastjes/boxjes á la zenders/ontvangers).
Earson's still a thing. Ik ben nog altijd fan van de ER-151.
[ afbeelding ]
Anderen vinden de ER-160 wat (doe mij maar gewoon de ER-151 echter)...
[ afbeelding ]
De nieuwe versie Xiaomi (gouden) speaker is ook wel wat.
[ afbeelding ]
Leadsound blijft best in class 4 me...
[ afbeelding ]
Misschien kun je na 3 jaar eens wat research doen en ons up-to-date brengen...

-- hum, deze kende ik nog niet, hip spul tussen: https://emie.world.tmall.com vb:
[ afbeelding ]
Of deze bento box cable organizer: https://world.tmall.com/item/520356381550.htm :D
Bedankt voor je antwoord! Die ER-151 vind ik heel interessant vanwege zijn prijs en zijn robuustheid. Die van Xiaomi had ik al eens gezien en vind ik ook mooi, maar waarom is deze zoveel duurder?
shizdinsdag 10 mei 2016 @ 17:32
Beats me.
by dr dre
eddepetfoktdinsdag 10 mei 2016 @ 17:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 17:15 schreef MeesterBier het volgende:

[..]

Bedankt voor je antwoord! Die ER-151 vind ik heel interessant vanwege zijn prijs en zijn robuustheid. Die van Xiaomi had ik al eens gezien en vind ik ook mooi, maar waarom is deze zoveel duurder?
De Er-151 moet je vergelijken met de 'oude' Xiaomi en die heb ik een keer met coupon voor minder dan 13 euro gekocht.
Nu rond de 21 euro voor grijs en zwart http://www.tinydeal.com/o(...)peaker-p-156815.html

Ik vind het geluid en design beter dan die Xiaomi beter dan de ER-151, maar dat is een kwestie van smaak.
Schnitzelsdinsdag 10 mei 2016 @ 17:55
Mijn mediaplayer Android Box is besteld. Hopelijk gaat het snel met de Chinese pakketdienst :)
G-NiLESdinsdag 10 mei 2016 @ 18:07
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 08:56 schreef badschaap het volgende:
Mn cheap phone ligt na 4 dagen al op brussel om te worden ingeklaard :D
en dat zou zomaar even kunnen duren daar.....
badschaapdinsdag 10 mei 2016 @ 18:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 18:07 schreef G-NiLES het volgende:

[..]

en dat zou zomaar even kunnen duren daar.....
is er al sinds gister doorheen
RobertNLdinsdag 10 mei 2016 @ 18:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 16:39 schreef relativity het volgende:

[..]

Hmm lekker lullig zeg. Baggerzaak :P
Ze checken het nu voor de tweede keer bij de in-pak-collega.
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 17:52 schreef julius123 het volgende:

[..]

veel geluk ermee :')
ik heb na 10 maanden mn geld van een nooit ontvangen telefoon terug gekregen :W
eerste en laatste keer gearbest voor mij
Maar dat gaat dus nog even duren als ik zo lees _O-
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 17:55 schreef De-Hamster het volgende:
Mijn mediaplayer Android Box is besteld. Hopelijk gaat het snel met de Chinese pakketdienst :)
Welke is het geworden :)
mcwopsdinsdag 10 mei 2016 @ 19:48
zo'n sj4000 sportscam op Banggood voor 65 euries..... is dat nog steeds ' bang 4 bucks'?
of is er inmiddels een better offer?
....de Denver op bol.com bijv? die ietsje duurder is ..
of is dat de XiaoMi Yi op Banggood
Catch22-dinsdag 10 mei 2016 @ 19:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:48 schreef mcwops het volgende:
zo'n sj4000 sportscam op Banggood voor 65 euries..... is dat nog steeds ' bang 4 bucks'?
of is er inmiddels een better offer?
....de Denver op bol.com bijv? die ietsje duurder is ..
of is dat de XiaoMi Yi op Banggood
Die gitup git2 schijnt nu de betere te zijn. Wel iets duurder
mcwopsdinsdag 10 mei 2016 @ 20:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:55 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Die gitup git2 schijnt nu de betere te zijn. Wel iets duurder
iets....het dubbele. wel n mooi ding
shizdinsdag 10 mei 2016 @ 20:21
Komt een nieuwe (Xiaomi) aan, hè. En ff kijken op Gizchina, is een item gepost over de Elephone Explorer (PRO). Btw, ook in de sale.
Iemand91dinsdag 10 mei 2016 @ 20:48
quote:
12s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 20:21 schreef shiznuts het volgende:
Komt een nieuwe (Xiaomi) aan, hè. En ff kijken op Gizchina, is een item gepost over de Elephone Explorer (PRO). Btw, ook in de sale.
quote:
What’s needs to be said tho is the fact, that Elephone is partially misleading the customer base, because the physical sensor resolution is only 2880×2160 pixels so it needs to be software interpolated to full 4K.
Tja...

(Maar goed; 1080p 60fps. bij de Yi is ook geen 1080p 60fps...)

Het lijkt erop dat deze week de Yi2 aangekondigd wordt. Ik zou daar op wachten.
Als dat ding inderdaad wordt zoals de geruchten gaan dan wordt dat heel interessant (mits voor goede prijs).
Hopelijk ook weer goede userbase met custom firmware/scripts. :9

[ Bericht 2% gewijzigd door Iemand91 op 10-05-2016 20:56:57 ]
Schnitzelsdinsdag 10 mei 2016 @ 22:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 18:20 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ze checken het nu voor de tweede keer bij de in-pak-collega.

[..]

Maar dat gaat dus nog even duren als ik zo lees _O-

[..]

Welke is het geworden :)
Ik ben toch voor de Tronsmart Meta gegaan. Puur gevoelskwestie en ik heb er hele mooie reviews over gelezen.
Majestydinsdag 10 mei 2016 @ 22:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 20:48 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

[..]

Tja...

(Maar goed; 1080p 60fps. bij de Yi is ook geen 1080p 60fps...)

Het lijkt erop dat deze week de Yi2 aangekondigd wordt. Ik zou daar op wachten.
Als dat ding inderdaad wordt zoals de geruchten gaan dan wordt dat heel interessant (mits voor goede prijs).
Hopelijk ook weer goede userbase met custom firmware/scripts. :9
'Mits voor goede prijs', lees her en der (op banggood forum) dat de prijs toch echt 299 dollar gaat zijn, zoals hij nu ook in de presale staat. Dat vind ik toch te gek, ook al is het niet veel geld voor wat hij biedt. Ik had de mijne nodig voor het moment dat ik naar Azië vertrek dus heb toch de eerste versie Yi aangeschaft voor ¤72,- EU direct.
Schnitzelsdinsdag 10 mei 2016 @ 23:02
Mijn vriendin heeft sinds kort een iPhone 6. Voor Android heb ik een heel leger aan micro usb kabeltjes voor op te laden, voor data via de pc of korte kabeltjes voor de powerbank.

Zijn er aan te bevelen kabeltjes van onze Apple vrienden in China?
Onufrievdinsdag 10 mei 2016 @ 23:17
Is het wat om een E-reader uit China te halen? Het lijkt me wel wat voor mijn vader, maar hij ziet het zelf (nog) niet zo zitten, daarom leek me een goedkope oplossing.
Iemand91dinsdag 10 mei 2016 @ 23:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 22:29 schreef Majesty het volgende:
'Mits voor goede prijs', lees her en der (op banggood forum) dat de prijs toch echt 299 dollar gaat zijn, zoals hij nu ook in de presale staat. Dat vind ik toch te gek, ook al is het niet veel geld voor wat hij biedt. Ik had de mijne nodig voor het moment dat ik naar Azië vertrek dus heb toch de eerste versie Yi aangeschaft voor ¤72,- EU direct.
Dat is dus inderdaad afwachten.
Mocht dat inderdaad de prijs worden, dan kun je beter een GoPro o.i.d halen.
dodge_911woensdag 11 mei 2016 @ 00:43
Van al dat testen krijg je wel honger hoor :
N3QvIBB.jpg
BillsGatewoensdag 11 mei 2016 @ 09:42
Goede schaal voor kabelspaghetti :9
KdwPPrwoensdag 11 mei 2016 @ 11:14
Hmm mijn smartphone gaat wss 40-50 euro duurder worden

PostNL status: "Inklaring niet afgerond. Info verzoek naar klant verstuurd"

Maargoed hij is iig in Nederland 8-)
Zspiritwoensdag 11 mei 2016 @ 12:27
quote:
12s.gif Op woensdag 11 mei 2016 00:43 schreef dodge_911 het volgende:
Van al dat testen krijg je wel honger hoor :
[ afbeelding ]
Leuk man, gefeliciteerd nog met je Tweakblog van de Maand , goed bezig ;)
dodge_911woensdag 11 mei 2016 @ 12:47
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 09:42 schreef BillsGate het volgende:
Goede schaal voor kabelspaghetti :9
Ik zag ze staan bij m'n vriending :) 'Mag ik die ff lenen?? :) :)

quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 12:27 schreef Zspirit het volgende:
Leuk man, gefeliciteerd nog met je Tweakblog van de Maand , goed bezig ;)
Thanks man! Was een complete verrassing, vriend van me stuurde 't me gisteren door, had het zelf niet eens gezien :)
eddepetfoktwoensdag 11 mei 2016 @ 13:14
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:17 schreef Onufriev het volgende:
Is het wat om een E-reader uit China te halen? Het lijkt me wel wat voor mijn vader, maar hij ziet het zelf (nog) niet zo zitten, daarom leek me een goedkope oplossing.
Nee joh. Koop een kinde of kobo.
Neem er liefst 1 met verlichting. Kobo glo refurbished koop je al voor 69 euro bij bol.com, maar ik zou de kobo glo hd of kindle paperwhite aanraden.
badschaapwoensdag 11 mei 2016 @ 14:00
Mn F1 is vandaag al binnengekomen :D
badschaapwoensdag 11 mei 2016 @ 14:07
Trouwens, voor eachbuyer.com VESHA2 invoeren en je krijgt bij een bestelling van min 10 dollar 2 dollar korting
G-NiLESwoensdag 11 mei 2016 @ 14:45
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:17 schreef Onufriev het volgende:
Is het wat om een E-reader uit China te halen? Het lijkt me wel wat voor mijn vader, maar hij ziet het zelf (nog) niet zo zitten, daarom leek me een goedkope oplossing.
Heb er vorig jaar wel eens één zien langskomen, drama.
Dingen kosten niet veel meer hier. én ze gaan ook nog eens vrij regelmatig stuk. In mijn eigen omgeving al 4 gevallen van kapotte kindles en glo's tegengekomen, allemaal netjes onder garantie gefixt, maar dat wil je niet met een chinees toestel natuurlijk.
Eric_Cantonawoensdag 11 mei 2016 @ 15:33
Wat is de beste flymouse/toetsenbordje (met touchpad inbegrepen)? Heb m'n oude geval kapot laten vallen, maar was dat al niet geweldig tevreden over. Heb hier nog 'n Lofree liggen, maar ben ik ook niet zo tevreden over.

Roept u maar! :Y
shizwoensdag 11 mei 2016 @ 16:16
Kun je niet eens kijken of deze wat is?
http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_181172.html | http://www.viboton.com/en/product-presentation-info.php?id=16
Eric_Cantonawoensdag 11 mei 2016 @ 16:26
quote:
Hmm, lijkt een beetje op degene die ik had. Was de muistoetsen kwijt maar die zitten bovenop. Goeie reviews :Y

Kunnen we eens proberen wellicht.
Dromerwoensdag 11 mei 2016 @ 16:28
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:17 schreef Onufriev het volgende:
Is het wat om een E-reader uit China te halen? Het lijkt me wel wat voor mijn vader, maar hij ziet het zelf (nog) niet zo zitten, daarom leek me een goedkope oplossing.
Nee. Als je wil dat ie bevalt, kun je het best één hier kopen. Bij voorkeur met ingebouwde verlichting.
mcwopswoensdag 11 mei 2016 @ 16:44
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:17 schreef Onufriev het volgende:
Is het wat om een E-reader uit China te halen? Het lijkt me wel wat voor mijn vader, maar hij ziet het zelf (nog) niet zo zitten, daarom leek me een goedkope oplossing.
heb hier a 2 kindles via amazon.de. lange accuduur, heerlijk werken met Cailbre (software-bieb)
en overal goed te lezen (vliegtuig, ligbed, zon, ..) en handige stevige veilige covers.
eddepetfoktwoensdag 11 mei 2016 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 14:45 schreef G-NiLES het volgende:

[..]

Heb er vorig jaar wel eens één zien langskomen, drama.
Dingen kosten niet veel meer hier. én ze gaan ook nog eens vrij regelmatig stuk. In mijn eigen omgeving al 4 gevallen van kapotte kindles en glo's tegengekomen, allemaal netjes onder garantie gefixt, maar dat wil je niet met een chinees toestel natuurlijk.
Ik ken dan weer aardig wat mensen met een ereader en lurk op een groot ereader forum en heb absoluut niet de indruk dat die dingen vrij regelmatig stuk gaan. In tegendeel, je doet er jaren mee. En daarom kun je beter gelijk eentje met goede resolutie en verlichting kopen.
De service van Amazon is erg goed. De Kobo slikt weer meer formaten, maar dat maakt niet veel uit als je Calibre gebruikt. Bij beiden hoef je maar heel af en toe op te laden.
Om het toch nog een beetje on topic te houden....de covers zou ik dan weer uit China halen. Prima kwaliteit voor veel minder...
Morri2woensdag 11 mei 2016 @ 17:29
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:05 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik ken dan weer aardig wat mensen met een ereader en lurk op een groot ereader forum en heb absoluut niet de indruk dat die dingen vrij regelmatig stuk gaan. In tegendeel, je doet er jaren mee.
Mag ik vragen welk forum dat is?

Ik heb afgelopen zondag een Kobo Glo HD gekocht. Ding is nu al stuk. Wil niet meer opladen. Alles geprobeerd tot aan soft resets en fabrieksreset aan toe. Best spijt van mijn aankoop. Zat er ook aan te denken om in China een ereader te kopen, maar ik ben er ook al achter dat dat ook niks gaat worden.
Poepoogwoensdag 11 mei 2016 @ 17:39
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:29 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Mag ik vragen welk forum dat is?

Ik heb afgelopen zondag een Kobo Glo HD gekocht. Ding is nu al stuk. Wil niet meer opladen. Alles geprobeerd tot aan soft resets en fabrieksreset aan toe. Best spijt van mijn aankoop. Zat er ook aan te denken om in China een ereader te kopen, maar ik ben er ook al achter dat dat ook niks gaat worden.
Als je een maandagochtend exemplaar hebt maakt het echt niet uit waar je het koopt. Hij valt toch onder de garantie nog?
eddepetfoktwoensdag 11 mei 2016 @ 18:52
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:29 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Mag ik vragen welk forum dat is?

Ik heb afgelopen zondag een Kobo Glo HD gekocht. Ding is nu al stuk. Wil niet meer opladen. Alles geprobeerd tot aan soft resets en fabrieksreset aan toe. Best spijt van mijn aankoop. Zat er ook aan te denken om in China een ereader te kopen, maar ik ben er ook al achter dat dat ook niks gaat worden.
Mobileread.com.
Als je het zondag pas gekocht kan je het toch gewoon omruilen? En verder...net wat Poepoog zegt...

Bij dit soort problemen leer je meteen je verkoper kennen. Daarom koop ik de wat duurdere dingen graag bij Coolblue of Amazon. Altijd perfecte service ontvangen. Bij andere verkopers gezeur gehad over retourkosten, niet willen omruilen maar een apparaat van 2 dagen oud op willen sturen naar de fabriek etc.
Daarom koop ik ook geen 'dure' artikelen in China..veel te beel gezeur bij garantieafhandeling...als je al garantie hebt......
Dromerwoensdag 11 mei 2016 @ 19:05
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:29 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Mag ik vragen welk forum dat is?

Ik heb afgelopen zondag een Kobo Glo HD gekocht. Ding is nu al stuk. Wil niet meer opladen. Alles geprobeerd tot aan soft resets en fabrieksreset aan toe. Best spijt van mijn aankoop. Zat er ook aan te denken om in China een ereader te kopen, maar ik ben er ook al achter dat dat ook niks gaat worden.
We raken wat off-topic, maar zoals poep zegt, gewoon voor garantie gaan, toch?
Mijn (gewone) Kobo Glo begaf het na een half jaartje, en die kon ik bij de BCC (waar ik hem gekocht had) gewoon komen omwisselen voor een andere. Die doet het al anderhalf jaar of zo zonder problemen.
G-NiLESwoensdag 11 mei 2016 @ 20:12
Zie je, iedereen heeft kapotte e-readers ;)
Goddelijkerwoensdag 11 mei 2016 @ 20:56
Over de CooSpo H6...
Vandaag binnen gekregen. Direct omgedaan, bluetooth aan (iPhone 4S), Runtasic Road Bike app aan en werkte direct. ^O^
Misschien in de toekomst uitbreiden met de Speed & Cadence Sensor van CooSpo!
Morri2donderdag 12 mei 2016 @ 06:49
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 20:12 schreef G-NiLES het volgende:
Zie je, iedereen heeft kapotte e-readers ;)
lol

Maar inderdaad, hij gaat vanmiddag terug. Alle hoepeltjes geprobeerd, maar die batterij is gewoon brak. Ben benieuwd naar de service van Mediamarkt dit keer. Heb slechte ervaringen en dat is precies de reden waarom het mij niet uitmaakt als er Chinees spul kapot gaat. De service is toch hetzelfde, lijkt het wel.

Wel jammer dat er geen e-readers te koop zijn in China.
Poepoogdonderdag 12 mei 2016 @ 08:15
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 06:49 schreef Morri2 het volgende:

[..]

lol

Maar inderdaad, hij gaat vanmiddag terug. Alle hoepeltjes geprobeerd, maar die batterij is gewoon brak. Ben benieuwd naar de service van Mediamarkt dit keer. Heb slechte ervaringen en dat is precies de reden waarom het mij niet uitmaakt als er Chinees spul kapot gaat. De service is toch hetzelfde, lijkt het wel.

Wel jammer dat er geen e-readers te koop zijn in China.
Maar je hebt het eerst over het probleem van een kapotte ereader, maar dat blijkt eigenlijk een probleem te zijn met Mediamarkt. Als je daar slechte ervaringen hebt, koop je daar toch niet meer? En ereaders zullen er vast wel zijn, genoeg, maar het is geen slimme keuze.
Eric_Cantonadonderdag 12 mei 2016 @ 08:44
quote:
Verzonden :Y

Al heb ik nu ook 'n app op m'n f00n die 't best aardig doet, al zal 'n fysiek toetsenbordje wel handiger zijn en dan hoeft m'n telefoon niet aan iedereen uitgeleend te worden ;)
eddepetfoktdonderdag 12 mei 2016 @ 09:34
Weer een leuke korting op de Xiaomi 10k powerbank.

Is wel eens goedkoper geweest, maar 12,46 is een redelijke prijs

https://nl.pepper.com/aan(...)r1251-banggood-22852
shizdonderdag 12 mei 2016 @ 10:40
d2banner1.jpg?t=1462015213
Nog een contender als je in de markt bent voor sportdopjes. Huismerk van Lendmeurears (LMUE by Vsonic).
http://www.lendmeurears.com/alpha-delta-d2/http://www.lendmeurears.com/alpha-delta-d2m/ (mic)
eddepetfoktdonderdag 12 mei 2016 @ 14:49
Gezien bij de buren.

http://www.banggood.com/B(...)-Lamp-p-1030716.html

5 lichtsterktes te kiezen. Jammer genoeg alleen wit licht.

[ Bericht 0% gewijzigd door eddepetfokt op 12-05-2016 15:40:04 ]
davedavydonderdag 12 mei 2016 @ 15:20
Mijn pakje verstuurd met Singapore post ligt nu ook klaar op het postkantoor. Blijkbaar is het niet langer voorbehouden aan China post :( :( :(
RobertNLdonderdag 12 mei 2016 @ 16:11
quote:
Dear Robert,

We would like to extend our apologies for this inconvenience.

Yes, we have send the wrong phone for you.Sorry for that.
Kindly refer to our warranty policy here:http://www.gearbest.com/about/warranty-and-return.html
http://www.gearbest.com/about/terms-and-conditions.html

After reviewing your case, please review our possible solutions:
1)Return the item back to us
You can return the item back to us in China as per our terms and conditions indicated in the link above.
Once we receive the item , we can exchange or offer a product refund( $203.43) back to your GB wallet.As long as the item does not exceed the 45 day money back guarantee limit.

2)Keep the item and accept a partial refund on Wallet (credit)
We can offer 20 USD on your GB wallet and exceptionally reward you with extra points (e.g. If your item is 1USD = 5 points ,3USD=3*5 points => get 15 points etc) This amount can be used for your future orders.

Learn more about wallet benefits: http://www.gearbest.com/about/gb-wallet.html
Check out how to use point :http://www.gearbest.com/about/about-points.html?157wrew

3)Resend a replacement (No return)
We can resend you a replacement but we kindly ask you cover partial cost of item and the shipping fee which is 180 USD. We will then arrange a shipment and send you an invoice if you choose this option.

Can you please let me know your decision?

I look forward to hearing from you.
Thank you for your understanding.

Best Regards

Gearbest Customer Service
http://www.gearbest.com/ 
Hmz, wat is wijsheid :')
Schnitzelsdonderdag 12 mei 2016 @ 16:13
Terugsturen kost toch ook nog wel wat geld neem ik aan? Ik neem toch aan dat zij dat ook zullen vergoeden anders is het niet eens een 'oplossing'.
RobertNLdonderdag 12 mei 2016 @ 16:14
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 16:13 schreef De-Hamster het volgende:
Terugsturen kost toch ook nog wel wat geld neem ik aan? Ik neem toch aan dat zij dat ook zullen vergoeden anders is het niet eens een 'oplossing'.
Gok zo van niet, maar goed dat valt vast te regelen. Daarnaast heb ik natuurlijk Paypal retourkosten regeling aan ;)

Edit: maar aangegeven dat ze met een beter aanbod moeten komen. Zeker omdat ik door de domme declaratie al meer BTW heb betaald dan ik normaal zou moeten doen voor zo'n product. Extreme pech met deze zending :P

[ Bericht 17% gewijzigd door RobertNL op 12-05-2016 16:50:26 ]
davedavydonderdag 12 mei 2016 @ 17:02
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 16:11 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Hmz, wat is wijsheid :')
Simpel: niet akkoord gaan. Terugsturen + volledige vergoeding van inklaringskosten en shipping fee eisen.
RobertNLdonderdag 12 mei 2016 @ 17:18
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2016 17:02 schreef davedavy het volgende:

[..]

Simpel: niet akkoord gaan. Terugsturen + volledige vergoeding van inklaringskosten en shipping fee eisen.
Een review van de P9000 ipv de ZTE zou ook geen ramp zijn natuurlijk. Maar goed ze moeten wel iets meer bieden dan dit voordat ik hap. Anders maar via Paypal, al gaan daar beide partijen niet beter van worden helaas.
eddepetfoktdonderdag 12 mei 2016 @ 18:04
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2016 17:02 schreef davedavy het volgende:

[..]

Simpel: niet akkoord gaan. Terugsturen + volledige vergoeding van inklaringskosten en shipping fee eisen.
Lijkt mij ook de enige normale oplossing, al heb ik zo'n voorgevoel dat je GB behoorlijk wat moeite zal moeten doen om dat voor elkaar te krijgen.
Dat zijn de minder leuke kanten van kopen in China.
davedavydonderdag 12 mei 2016 @ 18:35
Heeft iemand wel eens contact gehad met de Alibaba/Aliexpress support Chat :P Valt me echt op hoe goed die medewerkers Engels spreken en hoe (overdreven) aardig/behulpzaam ze zijn.
RobertNLdonderdag 12 mei 2016 @ 18:50
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 18:04 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Lijkt mij ook de enige normale oplossing, al heb ik zo'n voorgevoel dat je GB behoorlijk wat moeite zal moeten doen om dat voor elkaar te krijgen.
Dat zijn de minder leuke kanten van kopen in China.
Daarom maar met iets minder akkoord gaan. Dit toestel die ik nu heb ontvangen stond nog op de "wellicht wil ik hem wel lijst". Dus dan moeten we van een nood maar een deugd maken ;).
Dromerdonderdag 12 mei 2016 @ 19:48
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 18:35 schreef davedavy het volgende:
Heeft iemand wel eens contact gehad met de Alibaba/Aliexpress support Chat :P Valt me echt op hoe goed die medewerkers Engels spreken en hoe (overdreven) aardig/behulpzaam ze zijn.
Ja, een jaar of twee geleden omdat er om één of andere reden een bedrag tweemaal in rekening was gebracht. Snel en netjes opgelost indertijd. Ik denk dat ze zo behulpzaam zijn omdat meteen na de chat een beoordelingsformulier voor de medewerker in beeld kwam. :P
Iemand91donderdag 12 mei 2016 @ 21:44
Jsx3hdf.jpg
MjOS6ol.jpg

Yi 4K action camera announced for $200
Compared to the original Xiao Yi Camera, the new 4K model sees quite a price increase, but the device does ship with better hardware than the most advanced GoPro cameras.

Yi’s new 4K camera isn’t as affordable as many of you may have hoped, but considering the level of hardware, the features, and it’s nearest rival costs almost double, the 4K action camera is still a good deal.

This time around Yi have decided to deck out their latest camera with all the latest hardware and seemed to pay close attention to the specs of the Go Pro Hero 4 Black. The result is a camera with a faster chipset, newer Sony sensor, 4K video support, large battery and even a built-in Retina display.

Using a 12 mega-pixel Sony IMX377 chipset and Ambarella A9SE75S chipset, the Yi can capture 4K @ 30fps, in 1080 frame rates jump to 120 and 720 recording sees frame rates at 240. In addition to this there is a built-in slow motion video recording mode, built-in editing features (for short videos up to 30 seconds) and the large 1400mAh battery can get you through 2 hours of 2K video recording (or 8 hours in standby).

The camera comes in either black, white or pink and ships with a waterproof case, cover, UV lenses, filters, Bluetooth remove and floating ball accessories. So far the camera is only on sale in China, but expect resellers to offer them in the coming weeks.

Meer info hier.
20160507163359222.jpg
003.jpg
xiaomi-yi-4k-action-camera-9-1024x576.jpg
Xiaomi-Yi-4K_5.jpg


l0lownkilldonderdag 12 mei 2016 @ 21:52
Mpow 2 in 1 bluetooth module ook binnen. Werkt lekker simpel en met prima geluid. Eindelijk een goed alternatief voor de brakke FM-receivers in mijn auto :)
eddepetfoktdonderdag 12 mei 2016 @ 22:02
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 21:44 schreef Iemand91 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Yi 4K action camera announced for $200
Compared to the original Xiao Yi Camera, the new 4K model sees quite a price increase, but the device does ship with better hardware than the most advanced GoPro cameras.

Yi’s new 4K camera isn’t as affordable as many of you may have hoped, but considering the level of hardware, the features, and it’s nearest rival costs almost double, the 4K action camera is still a good deal.

This time around Yi have decided to deck out their latest camera with all the latest hardware and seemed to pay close attention to the specs of the Go Pro Hero 4 Black. The result is a camera with a faster chipset, newer Sony sensor, 4K video support, large battery and even a built-in Retina display.

Using a 12 mega-pixel Sony IMX377 chipset and Ambarella A9SE75S chipset, the Yi can capture 4K @ 30fps, in 1080 frame rates jump to 120 and 720 recording sees frame rates at 240. In addition to this there is a built-in slow motion video recording mode, built-in editing features (for short videos up to 30 seconds) and the large 1400mAh battery can get you through 2 hours of 2K video recording (or 8 hours in standby).

The camera comes in either black, white or pink and ships with a waterproof case, cover, UV lenses, filters, Bluetooth remove and floating ball accessories. So far the camera is only on sale in China, but expect resellers to offer them in the coming weeks.

Meer info hier.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wie gaat deze meteen aanschaffen? :s)
dodge_911vrijdag 13 mei 2016 @ 00:01
De BlitzWolf test/review staat online :)
ManageTheAngervrijdag 13 mei 2016 @ 07:55
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 22:02 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Wie gaat deze meteen aanschaffen? :s)
Lijkt mij een perfecte opvolger voor de SJcam die ik nu heb (eerste model).

Deze gebruik ik momenteel om colleges op te nemen (ideaal met studeren :D ).
dimmakvrijdag 13 mei 2016 @ 08:44
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 21:44 schreef Iemand91 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Yi 4K action camera announced for $200
Compared to the original Xiao Yi Camera, the new 4K model sees quite a price increase, but the device does ship with better hardware than the most advanced GoPro cameras.

Yi’s new 4K camera isn’t as affordable as many of you may have hoped, but considering the level of hardware, the features, and it’s nearest rival costs almost double, the 4K action camera is still a good deal.

This time around Yi have decided to deck out their latest camera with all the latest hardware and seemed to pay close attention to the specs of the Go Pro Hero 4 Black. The result is a camera with a faster chipset, newer Sony sensor, 4K video support, large battery and even a built-in Retina display.

Using a 12 mega-pixel Sony IMX377 chipset and Ambarella A9SE75S chipset, the Yi can capture 4K @ 30fps, in 1080 frame rates jump to 120 and 720 recording sees frame rates at 240. In addition to this there is a built-in slow motion video recording mode, built-in editing features (for short videos up to 30 seconds) and the large 1400mAh battery can get you through 2 hours of 2K video recording (or 8 hours in standby).

The camera comes in either black, white or pink and ships with a waterproof case, cover, UV lenses, filters, Bluetooth remove and floating ball accessories. So far the camera is only on sale in China, but expect resellers to offer them in the coming weeks.

Meer info hier.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

WOW! _O_ Ziet er goed uit.
KdwPPrvrijdag 13 mei 2016 @ 10:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 08:44 schreef dimmak het volgende:

[..]

WOW! _O_ Ziet er goed uit.
+1. Dit ziet er veel belovend uit
MrNilesvrijdag 13 mei 2016 @ 11:25
zojuist mijn telefoon overleden...RIP
nu ben ik op zoek naar een niet al te dure..150-200 euro

Is een Xiaomi Mi4 dan een goede optie?
Of zijn er beter opties?
dimmakvrijdag 13 mei 2016 @ 11:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 11:25 schreef MrNiles het volgende:
zojuist mijn telefoon overleden...RIP
nu ben ik op zoek naar een niet al te dure..150-200 euro

Is een Xiaomi Mi4 dan een goede optie?
Of zijn er beter opties?
Dan zou ik voor de Mi4c gaan.
MrNilesvrijdag 13 mei 2016 @ 12:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 11:37 schreef dimmak het volgende:

[..]

Dan zou ik voor de Mi4c gaan.
bedankt voor de tip
kan iemand me vertellen hoe het zit met de frequenties?
Kan ik elke telefoon gebruiken?
dimmakvrijdag 13 mei 2016 @ 12:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 12:21 schreef MrNiles het volgende:

[..]

bedankt voor de tip
kan iemand me vertellen hoe het zit met de frequenties?
Kan ik elke telefoon gebruiken?
In de OP van dit topic kun je er meer over vinden. Met Xiaomi heb je over het algemeen geen goede 4G dekking.

CHI / [Chinese Smartphones] #57 "E.T. phone zone"
julius123vrijdag 13 mei 2016 @ 12:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 12:23 schreef dimmak het volgende:

[..]

In de OP van dit topic kun je er meer over vinden. Met Xiaomi heb je over het algemeen geen goede 4G dekking.

CHI / [Chinese Smartphones] #57 "E.T. phone zone"
behalve als je tmobile hebt :)
tokko1vrijdag 13 mei 2016 @ 12:53
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 21:44 schreef Iemand91 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Yi 4K action camera announced for $200
Compared to the original Xiao Yi Camera, the new 4K model sees quite a price increase, but the device does ship with better hardware than the most advanced GoPro cameras.

Yi’s new 4K camera isn’t as affordable as many of you may have hoped, but considering the level of hardware, the features, and it’s nearest rival costs almost double, the 4K action camera is still a good deal.

This time around Yi have decided to deck out their latest camera with all the latest hardware and seemed to pay close attention to the specs of the Go Pro Hero 4 Black. The result is a camera with a faster chipset, newer Sony sensor, 4K video support, large battery and even a built-in Retina display.

Using a 12 mega-pixel Sony IMX377 chipset and Ambarella A9SE75S chipset, the Yi can capture 4K @ 30fps, in 1080 frame rates jump to 120 and 720 recording sees frame rates at 240. In addition to this there is a built-in slow motion video recording mode, built-in editing features (for short videos up to 30 seconds) and the large 1400mAh battery can get you through 2 hours of 2K video recording (or 8 hours in standby).

The camera comes in either black, white or pink and ships with a waterproof case, cover, UV lenses, filters, Bluetooth remove and floating ball accessories. So far the camera is only on sale in China, but expect resellers to offer them in the coming weeks.

Meer info hier.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ze hadden 'm hier op CES Asia al staan ;)
bhk5lX1.jpg
shizvrijdag 13 mei 2016 @ 13:03
Kopûhhh jongûuuhhh! Einfach nur geil!
monkeybrainvrijdag 13 mei 2016 @ 16:34
Ik heb dit onderweg :Y)

d6268d82-7f19-458c-bfeb-578528a0baa5-260x260.jpg

images?q=tbn:ANd9GcQNIp_lITG7pIdK3QoSsN0Wx_KB7hSVJqXp1rhPPzUlDSAvPvvE

Overigens wel goed dat ze durven om een dure yi cam in de markt te zetten. Beter dan het "net niet" van een hoop apparaten. Gewoon goede kwaliteit voor een nette prijs maar geen bodemprijs.
dodge_911vrijdag 13 mei 2016 @ 16:56
Goed nieuws voor de KCX-017 bezitters :
Je kan d'r ook QC voltages mee uitlezen, ook al zeggen de specs van niet :)
I testededed it :

On another note : storen mijn posts waarin ik naar mijn blog verwijs?
Puntje013vrijdag 13 mei 2016 @ 16:59
quote:
12s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 16:56 schreef dodge_911 het volgende:
Goed nieuws voor de KCX-017 bezitters :
Je kan d'r ook QC voltages mee uitlezen, ook al zeggen de specs van niet :)
I testededed it :

On another note : storen mijn posts waarin ik naar mijn blog verwijs?
Mooi nieuwe.
En nee, het stoort mij niet die verwijzingen.
davedavyvrijdag 13 mei 2016 @ 17:33
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 19:48 schreef Dromer het volgende:

[..]

Ja, een jaar of twee geleden omdat er om één of andere reden een bedrag tweemaal in rekening was gebracht. Snel en netjes opgelost indertijd. Ik denk dat ze zo behulpzaam zijn omdat meteen na de chat een beoordelingsformulier voor de medewerker in beeld kwam. :P
Precies dat :') Volgens mij één keer een negatief oordeel en je staat op straat. De medewerkster stuurde me een verkeerd linkje, raakte vervolgens half in paniek en heeft zich vervolgens 4 maal verontschuldigd. En ik maar rustig uitleggen dat het helemaal niet erg was _O-
RobertNLvrijdag 13 mei 2016 @ 17:43
quote:
12s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 16:56 schreef dodge_911 het volgende:
Goed nieuws voor de KCX-017 bezitters :
Je kan d'r ook QC voltages mee uitlezen, ook al zeggen de specs van niet :)
I testededed it :

On another note : storen mijn posts waarin ik naar mijn blog verwijs?
Thanks, vraag van laatst beantwoord dus ;)
dodge_911vrijdag 13 mei 2016 @ 17:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 17:43 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Thanks, vraag van laatst beantwoord dus ;)
Was daar een vraag over, dan? Die heb ik gemist, vrees ik.

Maar, desalwelteplus : It goes! it goes not good for long I think, but it goes...
RobertNLvrijdag 13 mei 2016 @ 18:50
quote:
12s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 17:46 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Was daar een vraag over, dan? Die heb ik gemist, vrees ik.

Maar, desalwelteplus : It goes! it goes not good for long I think, but it goes...
Wellus! Hoe kom je anders aan dat idee (iets met een DM een maandje geleden :+)
dodge_911vrijdag 13 mei 2016 @ 19:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 18:50 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Wellus! Hoe kom je anders aan dat idee (iets met een DM een maandje geleden :+)
OMFG! I'm gettin' old :N Bedankt :D voor het idee hé :)
Dromervrijdag 13 mei 2016 @ 20:07
quote:
12s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 16:56 schreef dodge_911 het volgende:
On another note : storen mijn posts waarin ik naar mijn blog verwijs?
Neu, prima toch. Alle info is welkom. :)
dodge_911vrijdag 13 mei 2016 @ 20:29
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 20:07 schreef Dromer het volgende:

[..]

Neu, prima toch. Alle info is welkom. :)
Jah, vond ik ook. Ik kan er toch ook niet aan doen dat ik veel relevante onzinfo post :)
Maar blijkbaar heeft men er op een niet nader te vermelden forum wél last van.

Ik krijg tegenwoordig ook fanmail :)
CiPxK8EW0AApvda.jpg
RobertNLzaterdag 14 mei 2016 @ 09:49
m3RM021.png

Hg2zxD2.png

TrjbRdJ.png
Onufrievzaterdag 14 mei 2016 @ 12:29
quote:
12s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 16:56 schreef dodge_911 het volgende:
On another note : storen mijn posts waarin ik naar mijn blog verwijs?
Ik lees vooral veel mee ipv zelf posten. Vind het juist wel leuk om wat andere dingen te lezen/zien altijd. Alhoewel die met die metingen en voltages enzo mij wat minder boeien
Dromerzaterdag 14 mei 2016 @ 13:03
quote:
12s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 20:29 schreef dodge_911 het volgende:
Jah, vond ik ook. Ik kan er toch ook niet aan doen dat ik veel relevante onzinfo post
Maar blijkbaar heeft men er op een niet nader te vermelden forum wél last van.
Vertel mij wat. Ik ben daar een semi-oldbie ( begin 2000) maar het is daar al zeker 10 jaar een afglijdend geheel voor wat tolerantie betreft. Indertijd was het niet veel strakker dan Fok! nog steeds is. :)
Je zou er geen vraag durven stellen zonder een uitgebreide documentatie in te leveren betreffende hetgeen je zelf al gevonden hebt. :D

Maarre.. als het me niks interesseert, scroll ik gewoon door.
eddepetfoktzaterdag 14 mei 2016 @ 14:30
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 13:03 schreef Dromer het volgende:

[..]

Vertel mij wat. Ik ben daar een semi-oldbie ( begin 2000) maar het is daar al zeker 10 jaar een afglijdend geheel voor wat tolerantie betreft. Indertijd was het niet veel strakker dan Fok! nog steeds is. :)
Je zou er geen vraag durven stellen zonder een uitgebreide documentatie in te leveren betreffende hetgeen je zelf al gevonden hebt.
Ze hebben daar heel foute gestapo moderators. Niet 1, of 2 maar meerdere toetsenbord helden...
Er mag hier soms wel ook wel eens ingegrepen worden als het teveel off topic gaat, maar het is een verademing om hier te lurken. :)

Ik snap alleen niet zo waarom je op dst forum je berichten zou willen copy pasten als ze je zo behandelen.

[ Bericht 1% gewijzigd door eddepetfokt op 15-05-2016 10:00:26 ]
dodge_911zaterdag 14 mei 2016 @ 14:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 12:29 schreef Onufriev het volgende:

[..]

Ik lees vooral veel mee ipv zelf posten. Vind het juist wel leuk om wat andere dingen te lezen/zien altijd. Alhoewel die met die metingen en voltages enzo mij wat minder boeien
Thx :) Maar die kabeltests boeien dan weer ene hoop andere lui wel, met name die mensen die op zoek zijn naar een nieuw kabeltje =)
Maar volgende week weer een charger-review, hoor :) Kabeltjes pas over een week of 2 weer (of ik moet nog fanmail krijgen in de tussentijd).
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 13:03 schreef Dromer het volgende:

[..]

Vertel mij wat. Ik ben daar een semi-oldbie ( begin 2000) maar het is daar al zeker 10 jaar een afglijdend geheel voor wat tolerantie betreft. Indertijd was het niet veel strakker dan Fok! nog steeds is. :)
Je zou er geen vraag durven stellen zonder een uitgebreide documentatie in te leveren betreffende hetgeen je zelf al gevonden hebt. :D

Maarre.. als het me niks interesseert, scroll ik gewoon door.
Ik hang er zelf ook al ongeveer zo lang uit, misschien een jaartje minder, en kan me in bovenstaande wel vinden ja. EN ja, doorscrollen, zouden meer lui moeten doen ipv op een knopje klikken ;)
De thumbs-up aan m'n posts liegen er niet om.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 14:30 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ze hebben daar heel foute gestapo moderators. Niet 1, of 2 maar meerdere toetsenbord helden...
Er mag hier soms wel ook wel eens ingegrepen worden als het teveel off topic gaat, maar het is een verademing om hier te lurken. :)
Yep, en erger nog, ik ben erachter gekomen dat een dude wiens artikels ik erg graag lees, meteen ook de mod is waar ik het meest tegenhang :D
Vooral ook de reden waarom ik hier ben komen lurken en daarna posten.

On topic :
Ik heb vannacht nog wat testmateriaal gescored :)
Om 2u 's nachts gaan Chinashoppen is nooit goed voor m'n CC...
Maar aan de andere kant zijn er nu wel 6 leuke loads naar me onderweg :D
2cX2uKe.jpgou609Bm.jpg
http://bit.ly/1V18C76 - http://bit.ly/1ZQi50o
H8Hvlft.jpgrX3QSm3.jpg
http://bit.ly/24RDs53 - http://bit.ly/1Nu72ZW
XLLhnKu.pngZa4XZWM.png
http://bit.ly/1V17Y9P - http://bit.ly/1VWIBqT

zodat ik die Tronsmart Titan op z'n knietjes kan krijgen :D

[ Bericht 5% gewijzigd door dodge_911 op 14-05-2016 15:16:33 ]
tokko1zaterdag 14 mei 2016 @ 15:27
quote:
12s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 20:29 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Jah, vond ik ook. Ik kan er toch ook niet aan doen dat ik veel relevante onzinfo post :)
Maar blijkbaar heeft men er op een niet nader te vermelden forum wél last van.

Ik krijg tegenwoordig ook fanmail :)
[ afbeelding ]

Nice! Heb je de nieuwste Xiaomi Powerbank al? ;)
De 10.000 in de vorm van de 5.000 (plat) en in 't antraciet. Heb hem net vanmiddag gehaald, toch een handige compacte vorm.

Heb 'm gekocht in de nieuwe Xiaomi store hier in Shanghai. Ze zitten nu op een locatie die een stuk beter is qua bereikbaarheid/vindbaarheid. Het is nu ook echt op retail gericht qua winkel, minder als repair center. Het zit in de "Joy city" mall, iets ten noorden van People Square. De winkel zelf is echt een stuk groter met veel meer producten uitgestald en naar het schijnt ook veel meer dingen 'gewoon' op voorraad.

CjAbN3r.jpg

Via deze link kan je een kleine foto-impessie zien van de store ;)

(ps, de Xiaomi "MAX" hadden ze ook al liggen, gigantisch ding man! Qua uiterlijk een beetje in de Redmi series)
BjWbpPm.jpgmnuINA7.jpg
dodge_911zaterdag 14 mei 2016 @ 16:05
quote:
16s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 15:27 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Nice! Heb je de nieuwste Xiaomi Powerbank al? ;)
De 10.000 in de vorm van de 5.000 (plat) en in 't antraciet. Heb hem net vanmiddag gehaald, toch een handige compacte vorm.
Deze?
efQSqF9.jpg O-) O-)

Die nieuwe ZMI lijkt me ook wel wat, kleinere broer van deze (5000mAh) (in plastic, denk ik) mét QC
l0lownkillzaterdag 14 mei 2016 @ 17:04
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 13:03 schreef Dromer het volgende:

[..]

Vertel mij wat. Ik ben daar een semi-oldbie ( begin 2000) maar het is daar al zeker 10 jaar een afglijdend geheel voor wat tolerantie betreft. Indertijd was het niet veel strakker dan Fok! nog steeds is. :)
Je zou er geen vraag durven stellen zonder een uitgebreide documentatie in te leveren betreffende hetgeen je zelf al gevonden hebt. :D

Maarre.. als het me niks interesseert, scroll ik gewoon door.
Zo werd deze arme audio-noob finaal afgebrand door audiofiele nazi's na de vraag wat een degelijk geluidssetje voor de televee was voor max 300 euro, waarop ze vervolgens zeiden dat ik voor die 300 eerst maar eens een tuner moest halen :@
Achteraf zelf maar op zoek gegaan en prima geluid heb voor mijn doen :Y
Eric_Cantonazaterdag 14 mei 2016 @ 17:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 17:04 schreef l0lownkill het volgende:

[..]

Zo werd deze arme audio-noob finaal afgebrand door audiofiele nazi's na de vraag wat een degelijk geluidssetje voor de televee was voor max 300 euro, waarop ze vervolgens zeiden dat ik voor die 300 eerst maar eens een tuner moest halen :@
Achteraf zelf maar op zoek gegaan en prima geluid heb voor mijn doen :Y
Tja, dat is met elke hobby. Je kunt 't zo duur maken als je zelf wil, maar die gekken die nog 'n verschil horen bij zo'n hoog bedrag? Waarschijnlijk slaat bij mij die filter uit als 't boven 'n bepaald bedrag komt, ik heb 't er gewoon niet voor over ook.

Bij de buren zitten alleen nog iets meer van die autisten verzameld. Al komt er steeds meer "meuk" tussendoor, is dan wel lekker om die even af te zeiken zonder pardon })
eddepetfoktzaterdag 14 mei 2016 @ 18:12
quote:
Via deze link kan je een kleine foto-impessie zien van de store ;)

Hmm, dat gaat de verkeerde kant op.... zo worden die Xiaomi spullen alleen maar duurder en duurder.......is er al een nieuw 'merk' met electronica voor een leuke prijs¿ :9


Deze powerbankjes zien er naar mijn mening heel aardig uit. Geen idee hoe de kwaliteit is...


http://www.banggood.com/search/cager.html

Ik vind dit een juweeltje

http://www.banggood.com/C(...)-Phone-p-984980.html

[ Bericht 10% gewijzigd door eddepetfokt op 14-05-2016 18:42:35 ]
dodge_911zaterdag 14 mei 2016 @ 18:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 18:12 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Hmm, dat gaat de verkeerde kant op.... zo worden die Xiaomi spullen alleen maar duurder en duurder.......is er al een nieuw 'merk' met electronica voor een leuke prijs¿ :9

Deze powerbank is naar (mijn mening) trouwens een juweeltje. Geen idee hoe de kwaliteit is...

http://www.banggood.com/C(...)-Phone-p-984980.html

Ziet er idd mooi uit.
Maar, ik weet niet of je de capaciteit wel kunt vertrouwen. Vorig jaar een 20.000mAh van het merk getest, weliswaar 18650-based en geen LiPo, maar die haalde nog niet de helft van wat ze beloofde. Ymmv, though.
Voor die 20.000mAh heb ik trouwens nog een mooi einde in gedachten icm. een Belgische Youtuber :)
eddepetfoktzaterdag 14 mei 2016 @ 18:40
quote:
12s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 18:38 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ziet er idd mooi uit.
Maar, ik weet niet of je de capaciteit wel kunt vertrouwen. Vorig jaar een 20.000mAh van het merk getest, weliswaar 18650-based en geen LiPo, maar die haalde nog niet de helft van wat ze beloofde. Ymmv, though.
Voor die 20.000mAh heb ik trouwens nog een mooi einde in gedachten icm. een Belgische Youtuber :)
Daarom koop ik alleen nog maar als het dodge approved is *)


Van mij mogen ze trouwens wel vierkante powerbankjes(ivm stabiliteit) maken. Ik wil wel mijn usb fan en lampje kunnen blijven gebruiken. Vooral de fan heeft vorige week overuren gemaakt en de Xiaomi 10k dondert toch af en toe om...

[ Bericht 5% gewijzigd door eddepetfokt op 14-05-2016 18:48:11 ]
Puntje013zaterdag 14 mei 2016 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 18:40 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Daarom koop ik alleen nog maar als het dodge approved is *)


Van mij mogen ze trouwens wel vierkante powerbankjes(ivm stabiliteit) maken. Ik wil wel mijn usb fan en lampje kunnen blijven gebruiken. Vooral de fan heeft vorige week overuren gemaakt en de Xiaomi 10k dondert toch af en toe om...
Daarom ben ik nog blij met mijn oude "dikke" 10400 versie die gewoon blijft staan en de 16000 met dezelfde dikte.
dodge_911zaterdag 14 mei 2016 @ 19:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 18:40 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Daarom koop ik alleen nog maar als het dodge approved is *)

Van mij mogen ze trouwens wel vierkante powerbankjes(ivm stabiliteit) maken. Ik wil wel mijn usb fan en lampje kunnen blijven gebruiken. Vooral de fan heeft vorige week overuren gemaakt en de Xiaomi 10k dondert toch af en toe om...
Dan moet ik me toch maar eens amuseren om zo 'n stempel in elkaar te PS'en ;)
Blies die fan dan zo hard dat 'ie zichzelf omblies? O-)
Iemand91zondag 15 mei 2016 @ 00:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 09:49 schreef RobertNL het volgende:
[ link | afbeelding ]
Leuk ding.

Waar heb je die videobestanden mee afgespeeld?
Daar zou je nog eens naar kunnen kijken want deze CPU zou 4K H.265 moeten kunnen afspelen.

EDIT: hmm, ik kom toch wel uiteenlopende verhalen tegen over deze chipset. De een zegt bijv. dat H.265 tot 1080p wordt ondersteunt en niet hoger...
quote:
Goedkoper en theoretisch beter dan de bekende Anker lader. :9

't is dat ik beide apparaten niet nodig heb...

[ Bericht 5% gewijzigd door Iemand91 op 15-05-2016 00:49:59 ]
shizzondag 15 mei 2016 @ 00:44
Nog mensen met mechanical watches? Hoe houden jullie die lopende?
Ik vernam van 'watch winders' en 'uhrenbeweger' (what in the name :') ), maar die zijn zowat net zo duur als een beetje horloge. :? Teh fuck. Waarom is er niet iets normaals op de markt? Waarschijnlijk is dat er wel, daarom ff een herzliche bitte um tipps. :P
Morri2zondag 15 mei 2016 @ 09:40
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 00:44 schreef shiznuts het volgende:
Nog mensen met mechanical watches? Hoe houden jullie die lopende?
Ik vernam van 'watch winders' en 'uhrenbeweger' (what in the name :') ), maar die zijn zowat net zo duur als een beetje horloge. :? Teh fuck. Waarom is er niet iets normaals op de markt? Waarschijnlijk is dat er wel, daarom ff een herzliche bitte um tipps. :P
Ik heb vroeger nog wel mechanische horloges gehad en ik heb nog een oud opwindbaar zakhorloge liggen. Hoe je die draaiende houdt? Eerst kijken hoe lang het duurt voordat hij afgewonden is (en stil staat). Meestal is dat iets meer dan een dag. En dan 'opwinden' inbouwen in je dagelijkse ritueel.

Maar ik vermoed dat je een ander antwoord zoekt, toen ik zag wat een 'uhrenbeweger' was toen ik dat opzocht. Nooit geweten dat zoiets bestond :)
tokko1zondag 15 mei 2016 @ 10:04
Review van de Xiaomi Redmi 3 staat online in review topic:

m7aAWS9.png
CHI / Xiaomi Redmi 3 smartphone
Miniemzondag 15 mei 2016 @ 13:33
Voor de liefhebbers van Blitzwolf chargers.

Deze nu voor 5,39 euro met code 54d131

http://www.banggood.com/B(...)amsung-p-992446.html
eddepetfoktzondag 15 mei 2016 @ 13:47
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 13:33 schreef Miniem het volgende:
Voor de liefhebbers van Blitzwolf chargers.

Deze nu voor 5,39 euro met code 54d131

http://www.banggood.com/B(...)amsung-p-992446.html
Goeie tip, thanks. ^O^

Nu de 5ports charger nog voor een leuke prijs...heb er destijds een paar voor 9$ gekocht en ben er zeer tevreden mee.
eddepetfoktzondag 15 mei 2016 @ 13:57
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 00:44 schreef shiznuts het volgende:
Nog mensen met mechanical watches? Hoe houden jullie die lopende?
Ik vernam van 'watch winders' en 'uhrenbeweger' (what in the name :') ), maar die zijn zowat net zo duur als een beetje horloge. :? Teh fuck. Waarom is er niet iets normaals op de markt? Waarschijnlijk is dat er wel, daarom ff een herzliche bitte um tipps. :P
Hier, gelijk voor een groot? deel van je colectie. Lelijk, maar waarschijnlijk functioneel.
http://nl.aliexpress.com/(...)s-at/1399148520.html
HTB1ulKiMXXXXXXRXVXXq6xXFXXXP.jpg?size=73598&height=638&width=1000&hash=271c606f4d9c3a11455082601f6edcd3

[ Bericht 3% gewijzigd door eddepetfokt op 15-05-2016 14:03:17 ]
Miniemzondag 15 mei 2016 @ 14:18
Ik heb een volle batterij van een Xiaomi note 2 nodig.

Al is het maar om te lenen. Mijn telefoon laad niet meer op en ik wil een backup maken voordat ik hem terugstuur op te repareren.

Iemand die er een heeft voor me? Op de batterij staat BM45.
shizzondag 15 mei 2016 @ 15:04
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 09:40 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Ik heb vroeger nog wel mechanische horloges gehad en ik heb nog een oud opwindbaar zakhorloge liggen. Hoe je die draaiende houdt? Eerst kijken hoe lang het duurt voordat hij afgewonden is (en stil staat). Meestal is dat iets meer dan een dag. En dan 'opwinden' inbouwen in je dagelijkse ritueel.

Maar ik vermoed dat je een ander antwoord zoekt, toen ik zag wat een 'uhrenbeweger' was toen ik dat opzocht. Nooit geweten dat zoiets bestond :)
Mechanical watch, als in: hij heeft beweging nodig om zichzelf gaande te houden (zie mechanisme:).
Watches-Men-2015-GUANQIN-Army-Watches-Full-Steel-Sport-Military-Men-Wristwatch-Black-Automatic-Mechanical-Movement.jpg
Dus als ik een 'werk'-horloge en een privé-horloge heb bijvoorbeeld, of gewoon een andere dag of ander tijdstip een ander horloge wil dragen dan doet 'ie misschien eens uren of dagen niks. Daar hebben ze dus iets op gevonden dat je horloge als een soort baby heen en weer wiegt. Ik begrijp alleen niet waarom je daar zo'n 40 tot $$$ (je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, zijn er ook bij van 700 dollar ofzo) USD aan moet uitgeven voor zoiets simpels? En waarom de bestaande oplossingen er zo reusachtig uitzien ook... Anders ga ik ze zelf wel maken... en dan solar powered, want waarom de neuk zou je die aan 220V moeten hangen? 8)7
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 13:57 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Hier, gelijk voor een groot? deel van je colectie. Lelijk, maar waarschijnlijk functioneel.
http://nl.aliexpress.com/(...)s-at/1399148520.html
[ afbeelding ]
Thanks, zag zoiets al op eBay voorbijkomen ook. Ziet er idd niet uit, maar dat is ook niet echt goedkoop, kun je haast net zo goed een standaard uhrenbeweger halen. 't Gaat maar om 1 horloge, misschien in de toekomst nog eens een tweede, maar dan is zo'n dual slot watch winder wel ok. Maar niet echt 50 EUR ok... :|W :P apart.
tokko1zondag 15 mei 2016 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:04 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Mechanical watch, als in: hij heeft beweging nodig om zichzelf gaande te houden (zie mechanisme:).
[ afbeelding ]
Dus als ik een 'werk'-horloge en een privé-horloge heb bijvoorbeeld, of gewoon een andere dag of ander tijdstip een ander horloge wil dragen dan doet 'ie misschien eens uren of dagen niks. Daar hebben ze dus iets op gevonden dat je horloge als een soort baby heen en weer wiegt. Ik begrijp alleen niet waarom je daar zo'n 40 tot $$$ (je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, zijn er ook bij van 700 dollar ofzo) USD aan moet uitgeven voor zoiets simpels? En waarom de bestaande oplossingen er zo reusachtig uitzien ook... Anders ga ik ze zelf wel maken... en dan solar powered, want waarom de neuk zou je die aan 220V moeten hangen? 8)7

[..]

Thanks, zag zoiets al op eBay voorbijkomen ook. Ziet er idd niet uit, maar dat is ook niet echt goedkoop, kun je haast net zo goed een standaard uhrenbeweger halen. 't Gaat maar om 1 horloge, misschien in de toekomst nog eens een tweede, maar dan is zo'n dual slot watch winder wel ok. Maar niet echt 50 EUR ok... :|W :P apart.
T2kANDXrdaXXXXXXXX_!!763509884.jpg_400x400.jpg

190 RMB... ook niet echt cheap hier.
https://item.taobao.com/i(...)=1&abbucket=7#detail

en deze https://item.taobao.com/i(...)=1&abbucket=7#detail 165 RMB ;)
artopaperzondag 15 mei 2016 @ 15:21
Heb ook een horloge besteld voor de 1e keer in china.. ben benieuwd
eddepetfoktzondag 15 mei 2016 @ 15:23
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:21 schreef artopaper het volgende:
Heb ook een horloge besteld voor de 1e keer in china.. ben benieuwd
Linkje? Laat ons niet in het ongewisse.... :9
artopaperzondag 15 mei 2016 @ 15:24
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:23 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Linkje? Laat ons niet in het ongewisse.... :9
http://nl.aliexpress.com/(...)ino/32409402371.html

Dacht voor de 1e keer: doe geen te dure. Wel goede recensies zie ik. Kwaliteit zal wel niet top zijn maar dat verwacht ik ook niet voor 8 euro.
eddepetfoktzondag 15 mei 2016 @ 15:28
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:24 schreef artopaper het volgende:

[..]

http://nl.aliexpress.com/(...)ino/32409402371.html

Dacht voor de 1e keer: doe geen te dure. Wel goede recensies zie ik. Kwaliteit zal wel niet top zijn maar dat verwacht ik ook niet voor 8 euro.
Leuk om te proberen. Ik heb het zelf niet zo op die nep metertjes maar voor dit geld vind je denk ik geen horloge met werkende metertjes.
shizzondag 15 mei 2016 @ 15:50
Zit denk ik ergens tussen V6 Superspeed ( :') ) en Curren ( :) ) in. Denk niet dat 'ie echt kan overtuigen.
Natuurlijk is er de resource: GC / [gadgets] Chinese webshops reviewtopic met o.a. 'Vrijwel bij alles onder (maar niet gelimiteerd tot) $25,- met anologe wijzertjes die chronometer-functies uitvoeren, daarvan zijn de wijzertjes en knopjes op de horloge puur ter decoratie en bieden dus geen werkende functie. Horloges met een plaat die een traditionele uitsparing biedt voor de datum werkt in het algemeen wel'.
quote:
Not too shabby though, zenks. ;)

Hebben meer mensen dat trouwens dat Taobao vaak je browser freezt en crasht? ;(
Majestyzondag 15 mei 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:50 schreef shiznuts het volgende:
Zit denk ik ergens tussen V6 Superspeed ( :') ) en Curren ( :) ) in. Denk niet dat 'ie echt kan overtuigen.
Natuurlijk is er de resource: GC / [gadgets] Chinese webshops reviewtopic met o.a. 'Vrijwel bij alles onder (maar niet gelimiteerd tot) $25,- met anologe wijzertjes die chronometer-functies uitvoeren, daarvan zijn de wijzertjes en knopjes op de horloge puur ter decoratie en bieden dus geen werkende functie. Horloges met een plaat die een traditionele uitsparing biedt voor de datum werkt in het algemeen wel'.

http://www.banggood.com/Y(...)-Watch-p-992928.html
Deze heb ik laatst gekocht, erg mooi ding.
Al veel mensen mee voor de gek kunnen houden door te zeggen dat het een horloge van ¤180,- is. Datum teller werkt en het wijzertje onderin ook. Zeker een aanrader!
shizzondag 15 mei 2016 @ 16:54
Not too shabby ook. :Y

't Is ook niet moeilijk om 't goed te doen eigenlijk. Daarom begrijp ik niet dat zoveel goedkope horloges er gewoon :') -uitzien. :P Maar dat vraag ik me ook vaak bij kleding af enzo. Of auto's. Je kunt ook voor weinig iets dat er legit en sexy uitziet maken, maar velen verdommen dat gewoon.
Downstarzondag 15 mei 2016 @ 17:43
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:17 schreef Onufriev het volgende:
Is het wat om een E-reader uit China te halen? Het lijkt me wel wat voor mijn vader, maar hij ziet het zelf (nog) niet zo zitten, daarom leek me een goedkope oplossing.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:14 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Nee joh. Koop een kinde of kobo.
Neem er liefst 1 met verlichting. Kobo glo refurbished koop je al voor 69 euro bij bol.com, maar ik zou de kobo glo hd of kindle paperwhite aanraden.
wellicht wat laat antwoord, maar koop inderdaad een Kobo!
De kobo Glo HD heb ik nu 2 maanden in bezit. Qua kwaliteit/prijsverhouding ga je niet beter vinden!
marco_sirezondag 15 mei 2016 @ 18:52
Hele speurtocht maar het toch niet kunnen vinden:

Ik zoek zoiets als een Parrot. Draadloos bellen met een display waarop de naam van de beller staat. Hoeft geen fm-transmitter te zijn.

Iemand zoiets al gevonden?

@Shiz: zoiets?
https://www.conrad.nl/nl/horlogebeweger-1-horloge-671686.html

[ Bericht 15% gewijzigd door marco_sire op 15-05-2016 19:02:40 ]
shizzondag 15 mei 2016 @ 20:00
quote:
1s.gif Op zondag 15 mei 2016 18:52 schreef marco_sire het volgende:
[..]

Iemand zoiets al gevonden?

@Shiz: zoiets?
https://www.conrad.nl/nl/horlogebeweger-1-horloge-671686.html
Oh, dat is wel iets om opgewonden over te raken... 098OtW3.gif
Thanks! Ik ken ook wel Renkforce, heb ik een headphone van (CD-340 uit m'n hoofd). Lol, die Eurochron... temperatuurweergave e.d. Whatthe. Is net een wijnkoeler. :P
quote:
Hele speurtocht maar het toch niet kunnen vinden:

Ik zoek zoiets als een Parrot. Draadloos bellen met een display waarop de naam van de beller staat. Hoeft geen fm-transmitter te zijn.
Voor wat, hoort wat. Bluedio i6 al naar gekeken of dat wat kan zijn (of zocht je iets met speaker)? Lijkt discontinued en moeilijk verkrijgbaar, maar als het goed is moet je 'em hier nog kunnen halen: http://nl.aliexpress.com/(...)one/32463842320.html . ;)
Iemand91zondag 15 mei 2016 @ 20:40
@ shiz: tape 'm aan de secondenwijzer:

1669740.jpg
shizzondag 15 mei 2016 @ 21:08
Ah! Je brengt me wel op een idee! :D En dan gewoon op z'n kant zetten.
$_12.JPG
dodge_911zondag 15 mei 2016 @ 21:26
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 21:08 schreef shiznuts het volgende:
Ah! Je brengt me wel op een idee! :D En dan gewoon op z'n kant zetten.
[ afbeelding ]
Oeh, zo moet ik er ook nog ergens 1 hebben rondslingeren.
Vrees alleen dat het motortje niet echt sterk genoeg gaat zijn om je horloge over 'n vertikale as te doen draaien...
Iemand91zondag 15 mei 2016 @ 22:36
360 Degree Light Solar Powered Jewelry Rotating Display Stand Turn Plate
quote:
Great piece of kit. Ordered it to convert to an automatic watch winder.
However...
quote:
One problem! I live in England (not much sun) It's solar powered. Fatal mistake. On the days we do get sun works brill. Would recommend if you live with plenty of sun.
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:31 schreef Majesty het volgende:
en het wijzertje onderin ook.
Wat geeft die wijzer eigenlijk aan?
dodge_911zondag 15 mei 2016 @ 23:25
Ik heb op eBay nog wat gevonden, wel 220V helaas :
s-l500.jpg
Maar dan is'ie wel snel opgewonden, denk ik :D
RobertNLmaandag 16 mei 2016 @ 11:43
De vrienden van BG hebben weer een actie:
CHI / [Banggood] [GIVE-AWAY] 10x Zebra Ocarina!

:)
marco_siremaandag 16 mei 2016 @ 15:53
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 20:00 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Oh, dat is wel iets om opgewonden over te raken... [ afbeelding ]
Thanks! Ik ken ook wel Renkforce, heb ik een headphone van (CD-340 uit m'n hoofd). Lol, die Eurochron... temperatuurweergave e.d. Whatthe. Is net een wijnkoeler. :P

[..]

Voor wat, hoort wat. Bluedio i6 al naar gekeken of dat wat kan zijn (of zocht je iets met speaker)? Lijkt discontinued en moeilijk verkrijgbaar, maar als het goed is moet je 'em hier nog kunnen halen: http://nl.aliexpress.com/(...)one/32463842320.html . ;)
Die winder is wel vraag naar merk ik: een hoop mensen komen met een optie alleen wel jammer genoeg allemaal voor ¤30 plus. Vind ik ook te duur. De goedkopere alternatieven zijn dan weer spuuglelijk.....misschien een inkoopactie???

En over die Bluedio: thanks maar dat is een oortje. Ik zoek echt een unit voor aan de zonneklep ofzo met callerid en een speaker ;)
larry_flyntmaandag 16 mei 2016 @ 16:30
Iemand een tip voor een goede, maar ook goedkope, koptelefoon voor mijn xbox one/televisie?
Mustamaandag 16 mei 2016 @ 20:53
Iemand ervaringen met deze speaker van xiaomi?
http://www.banggood.com/O(...)ablet-p-1038512.html
RobertNLmaandag 16 mei 2016 @ 21:19
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 20:53 schreef Musta het volgende:
Iemand ervaringen met deze speaker van xiaomi?
http://www.banggood.com/O(...)ablet-p-1038512.html
Nee, geen ervaring mee. Ziet er wel aardig en lekker compact uit!
Puntje013maandag 16 mei 2016 @ 22:47
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 20:53 schreef Musta het volgende:
Iemand ervaringen met deze speaker van xiaomi?
http://www.banggood.com/O(...)ablet-p-1038512.html
Geen ervaring mee, had laatst wel een kortingscode waarmee hij maar iets van ¤13,80 kost.
Geen idee of de code nog werkt maar dit is hem: 1f842f
shizmaandag 16 mei 2016 @ 23:21
Ook niet, wel bij de Duitse buren voorbij zien komen...
Je hebt ook deze: http://www.banggood.com/O(...)eaker-p-1053183.html .
Je hebt ook een Reddot Design Award winnende, maar die kan ik niet aanraden qua gebruik en sound. Die webradio speaker klinkt dan nog beter... alleen die is ruk qua zenderaanbod en in 't Chiness.
julius123dinsdag 17 mei 2016 @ 12:42
Aparte nieuwe oordoppen van xiaomi
66300025d7fec9f2403_%E5%89%AF%E6%9C%AC.jpg

20 dollar op ibuygou
Mustadinsdag 17 mei 2016 @ 13:45
Heb die xiamoi maar besteld voor 13 nog wat met de code, zal het laten weten of het wat is en ff vergelijken met de earson
tokko1dinsdag 17 mei 2016 @ 14:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 12:42 schreef julius123 het volgende:
Aparte nieuwe oordoppen van xiaomi
[ afbeelding ]

20 dollar op ibuygou
Lijkt me sterk dat die van Xiaomi zijn, nog nooit gezien en staan ook niet op hun site ;)
davedavydinsdag 17 mei 2016 @ 14:48
Vraagje voor kenners: kan zo'n Dashcam (met batterij) geen kwaad in de zon?
julius123dinsdag 17 mei 2016 @ 15:14
quote:
16s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 14:42 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Lijkt me sterk dat die van Xiaomi zijn, nog nooit gezien en staan ook niet op hun site ;)
hier henk :P
http://en.miui.com/thread-281860-1-1.html
tokko1dinsdag 17 mei 2016 @ 15:44
quote:
Álleen vandaag :p jahoor! Was afgelopen zaterdag nog in de store en daar hadden ze 'm niet :') dacht mehh zal wel niet.

Heb 'm maar besteld als straf, zal zodra hij binnen is wel even kleine hand's-on plaatsen.
eddepetfoktdinsdag 17 mei 2016 @ 16:00
quote:
Wow, die grijze versie is mooi. Het is dat ik nog 6 gesealde Piston 3s hebben liggen van de 6.5 euro actie.. wel benieuwd wat ze voor ons gaan kosten...
julius123dinsdag 17 mei 2016 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 16:00 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Wow, die grijze versie is mooi. Het is dat ik nog 6 gesealde Piston 3s hebben liggen van de 6.5 euro actie.. wel benieuwd wat ze voor ons gaan kosten...
staan voor 19.99 dollar op ibuygou
ik vind ze ook mooi!
ben alleen benieuwd hoe dat in je oor moet.
en ik heb ook nog genog xiaomi doppen:P
Mustadinsdag 17 mei 2016 @ 18:49
Een vraagje, wat is een goeie dashcam uit china? Of is het beter om hier bij de action te kijken? Ik dacht ik zet mn sj4000 in als een dashcam, maar die is een beetje te opvallend en ik vergeet soms wel eens om hem uit de auto te halen :p
Heeft er iemand aanbevelingen uit chiina?
julius123dinsdag 17 mei 2016 @ 19:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 18:49 schreef Musta het volgende:
Een vraagje, wat is een goeie dashcam uit china? Of is het beter om hier bij de action te kijken? Ik dacht ik zet mn sj4000 in als een dashcam, maar die is een beetje te opvallend en ik vergeet soms wel eens om hem uit de auto te halen :p
Heeft er iemand aanbevelingen uit chiina?
Mini 0806,
gebruik hem zelf nu al een paar maanden en doet zn werk erg goed.
hij valt helemaal niet op als je em achter je spiegel plakt.
ik heb em op aliexpress gekocht maar ik zag laatst ook een aanbieding van gearbest voorbij komen.
Dromerdinsdag 17 mei 2016 @ 19:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 14:48 schreef davedavy het volgende:
Vraagje voor kenners: kan zo'n Dashcam (met batterij) geen kwaad in de zon?
Ik heb éénmaal meegemaakt dat de batterij opzwol. Dat was bij de dashcam one, maar die had ik ook wat onhandig gemonteerd laag acht de voorruit, zodat ie veel zon ving.
Verder nooit problemen gehad. Je kunt ze het best achter de spiegel hangen; dan komen ze doorgaans niet in de volle zon terecht.
larry_flyntdinsdag 17 mei 2016 @ 19:36
Net de U8 Smartwatch besteld. Ben benieuwd... Verwacht er neit veel van, maar wil kijken of een smartwatch iets voor me is.
dude75dinsdag 17 mei 2016 @ 23:14
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:24 schreef artopaper het volgende:

[..]

http://nl.aliexpress.com/(...)ino/32409402371.html

Dacht voor de 1e keer: doe geen te dure. Wel goede recensies zie ik. Kwaliteit zal wel niet top zijn maar dat verwacht ik ook niet voor 8 euro.
Heb iets soortgelijks... Leg hem maar ver van je bed, tikt best luid al besef ik me dat ik daar wel gevoelig voor ben
eddepetfoktwoensdag 18 mei 2016 @ 08:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:36 schreef larry_flynt het volgende:
Net de U8 Smartwatch besteld. Ben benieuwd... Verwacht er neit veel van, maar wil kijken of een smartwatch iets voor me is.
Juist als je zo'n cheap knock off koopt waar alles net niet goed werkt kan je je geen goed beeld vormen over een smartwatch. Al snap ik wel dat je niet meteen een paar honderd euro wil neerleggen.

Ik heb zelf al smartwatches sinds de eerste Galaxy Gear. Grootste nadeel vond ik de slechte afleesbaarheid in de zon (kun je oplossen door een e-ink scherm te nemen) en het het beste vond ik de notificaties. Ik gebruikte de meeste mogelijkheden niet en
uiteindelijk ben ik het beste af met een een smartband, in mijn geval de Sony Swr10, van een paar tientjes die perfect notificaties doorgeeft. Voordeel is dat ik nog gewoon een mooi horloge dragen.
kikoooooowoensdag 18 mei 2016 @ 08:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:02 schreef De-Hamster het volgende:
Mijn vriendin heeft sinds kort een iPhone 6. Voor Android heb ik een heel leger aan micro usb kabeltjes voor op te laden, voor data via de pc of korte kabeltjes voor de powerbank.

Zijn er aan te bevelen kabeltjes van onze Apple vrienden in China?
http://m.banggood.com/Ori(...)e-iPad-p-979009.html

Deze. Ik heb er 3 al meer dan een jaar in gebruik en ze werken nog hetzelfde als een originele, itt die 1 euro meuk
davedavywoensdag 18 mei 2016 @ 14:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:16 schreef Dromer het volgende:
dan komen ze doorgaans niet in de volle zon terecht.
Damn, bij mij is er geen andere mogelijkheid. Ik moet hem dus ook achter de spiegel hangen maar daar vangt die direct al het zonlicht op van boven. Misschien maar eentje zoeken waarbij de batterij uitneembaar is of er überhaupt geen in zit.
RobertNLwoensdag 18 mei 2016 @ 14:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:36 schreef larry_flynt het volgende:
Net de U8 Smartwatch besteld. Ben benieuwd... Verwacht er neit veel van, maar wil kijken of een smartwatch iets voor me is.
Stel je er inderdaad niet te veel bij voor :).

Heb zelf ook nog zoiets liggen, maar doe er niets meer mee (iemand belang bij voor verzendkosten?
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 08:10 schreef eddepetfokt het volgende:

Ik heb zelf al smartwatches sinds de eerste Galaxy Gear. Grootste nadeel vond ik de slechte afleesbaarheid in de zon (kun je oplossen door een e-ink scherm te nemen) en het het beste vond ik de notificaties. Ik gebruikte de meeste mogelijkheden niet en
uiteindelijk ben ik het beste af met een een smartband, in mijn geval de Sony Swr10, van een paar tientjes die perfect notificaties doorgeeft. Voordeel is dat ik nog gewoon een mooi horloge dragen.
Sony had dat best vroeg goed door. Had zonder dat ik het wist al een smart-item door de Sony MW1 voordat het populair was :P (gebruikte het ook nog op de fiets ook :Y).

quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:09 schreef davedavy het volgende:

[..]

Damn, bij mij is er geen andere mogelijkheid. Ik moet hem dus ook achter de spiegel hangen maar daar vangt die direct al het zonlicht op van boven. Misschien maar eentje zoeken waarbij de batterij uitneembaar is of er überhaupt geen in zit.
Het valt mee hoor; ben er in de zomer wel mee door Spanje gereden in de volle zon in een auto zonder airco. Zelf gebakken maar de navigatie en dashcam deden het nog gewoon ;).
davedavywoensdag 18 mei 2016 @ 14:37
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:35 schreef RobertNL het volgende:

Het valt mee hoor; ben er in de zomer wel mee door Spanje gereden in de volle zon in een auto zonder airco. Zelf gebakken maar de navigatie en dashcam deden het nog gewoon ;).
Geloof ik ook wel hoor, maar niet elke Chinees is even betrouwbaar :')
RobertNLwoensdag 18 mei 2016 @ 14:38
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:37 schreef davedavy het volgende:

[..]

Geloof ik ook wel hoor, maar niet elke Chinees is even betrouwbaar :')
Ging in dat geval om een GS1000, maar hier in Nederland valt het wel mee dacht ik.

quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 17:52 schreef julius123 het volgende:

[..]

veel geluk ermee :')
ik heb na 10 maanden mn geld van een nooit ontvangen telefoon terug gekregen :W
eerste en laatste keer gearbest voor mij
Ah, ja heb het maar ''opgegeven''; naar een paar keer zeuren toch een leuk bedrag als shopcredit gekregen. En het is het geen ramp gezien ik dat andere toestel ook prima kan gebruiken.

Iemand nog tips voor iets van rond de $50 bij Gearbest (dat is incl credit) het maximale dat ik er nog ga uitgeven :').
Kenziwoensdag 18 mei 2016 @ 14:42
full.jpg

Ben toch Nederlander he, moet fietsen :P 110 euro. Schijnt dat ze ook internationaal shippen maar wil niet weten wat de verzendkosten zijn -O-

Wel verbaasd over de kwaliteit. Doet niet echt onder voor de Giant die ik NL had. En deze heeft stuk betere remmen
davedavywoensdag 18 mei 2016 @ 14:42
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:38 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ging in dat geval om een GS1000, maar hier in Nederland valt het wel mee dacht ik.
http://www.aliexpress.com(...)34-8df6-94c34cca03c0

Deze?
RobertNLwoensdag 18 mei 2016 @ 14:45
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:42 schreef Kenzi het volgende:
[ afbeelding ]

Ben toch Nederlander he, moet fietsen :P 110 euro. Schijnt dat ze ook internationaal shippen maar wil niet weten wat de verzendkosten zijn -O-

Wel verbaasd over de kwaliteit. Doet niet echt onder voor de Giant die ik NL had. En deze heeft stuk betere remmen
Vet, zag ze in Seoul ook voor een prikje (80 euro) op Naver staan; ook eentje in het echt gezien en dat was best prima (zeker voor het geld).
quote:
Ja, maar ik zou voor iets gaan dat wat meer actueel is. Iets zoiets als de GW1:
https://dashcamtalk.com/g1w/

Zal overigens straks even een mini review over mijn budget-as-shit-aardappelfilmkwaliteit-dashcam plaatsen :')
julius123woensdag 18 mei 2016 @ 15:02
quote:
je moet de site van techmoan even bekijken
http://www.techmoan.com/what-is-the-best-dashcam/
julius123woensdag 18 mei 2016 @ 15:05
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:38 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ging in dat geval om een GS1000, maar hier in Nederland valt het wel mee dacht ik.

[..]

Ah, ja heb het maar ''opgegeven''; naar een paar keer zeuren toch een leuk bedrag als shopcredit gekregen. En het is het geen ramp gezien ik dat andere toestel ook prima kan gebruiken.

Iemand nog tips voor iets van rond de $50 bij Gearbest (dat is incl credit) het maximale dat ik er nog ga uitgeven :').
ze probeerden mij ook af te schepen met zoiets, maar ik had helemaal niks ontvangen }:|
pas nadat mn vriendin ze op facebook uitmaakte voor oplichters kwamen ze pas met een oplossing en vonden ze opeens mn pakje weer :')
gearbest kan wel goedkoop zijn met sommige dingen maar ik betaal liever iets meer zodat ik geen zaken met ze hoef te doen!
RobertNLwoensdag 18 mei 2016 @ 15:44
De $10-dashcam-review
ANg1hA1l.png

Wat: Dashcam
Wanneer: Vrijdagavond / Zaterdagnacht, laat.
Waarom: Mailtje van Buyincoins, prijs, coins, daarom.

Dus een Dashcam, en niet zomaar een dashcam. Waar ik eerder al eens een dashcam van Lightinthebox van $4 heb gehad (flash deal) die natuurlijk filmde in 576P aka 128P was het weer eens tijd voor de miskoop van het jaar.

Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken toen ik een mailtje kreeg van Buyincoins met daarin een dashcam. Wat moet zoiets nu kosten? $15? $13?

Nee voor het luttele bedrag van $10 ben je de eigenaar van deze dashcam.

Ik had nog een coupon voor 8% korting, paar puntjes erbij en hup de dashcam was besteld.
Paar weken later (20 april) viel hij dan (eindelijk) op de mat; mijn enige echte FHD dascham van een tientje.

2IAaj0Bl.jpg

Kwam in een mooie witte verpakking met daarin...

BtY0KB7l.jpg

Juist, een stukje bubbeltjesplastic. Doosjes zijn voor mensen die dingen graag in één de halve wereld over willen sturen, dus die laten we maar weg.
In het plastic vinden we een lader met 4 meter kabel; boekje; usb kabeltje (30 cm) en de dashcam + mount.

CehNNXvl.jpg

jqEC3gdl.jpg
Va8ZnmMl.jpg
Voorkant met LED's en bovenkant met USB & mount aansluiting

Als we de dashcam pakken voelt deze zeer licht aan; er is dus vast geen grote batterij aan boord ;) (5 min op de batterij openemen).

Verder ziet het ding er nog verbazingwekkend goed uit. Zeker vergeleken met de andere goedkope dashcams zoals hieronder weergegeven is de afwerking goed.

dtjrlU3.jpg

erN2JRol.jpg
Onderkant: Knopjes
Aan de onderkant van het geheel vinden we alle knopjes. De knopjes reageren goed dus ook daar hebben we al weinig op aan te merken. Vervelend ik had toch echt verwacht dat ik de dashcam op dit vlak al had kunnen afkraken.

De achterkant van het geheel bevat het schermpje, naast het schermpje vinden we de nood-knop. Deze lockt het bestand wanneer je er op drukt.

MJs2Jdo.jpg?1

QxajDTu.jpg?1

Het schermpje zelf valt ook alweer niet tegen; kijkhoeken zijn goed, helderheid kan iets beter maar ook daar hebben we weinig over te zeuren.
Daarnaast werkt het menu van het geheel ook nog eens prettig (nadat je het na 5 minuten proberen eindelijk op Engels hebt gekregen).

Al met al is het voor $10 dollar dus een top Dashcam; redelijk goede bouwkwaliteit, lekker veel knopjes, prima menu. Wat valt er nog meer te wensen.

SPOILER: Ah, ja dit...
- Het ding is geen FHD maar HD.

Nouja, geen ramp natuurlijk
Oh, Youtube heeft het filmpje de helft korter gemaakt _O-. Het is dus ongeveer 1x versneld afgespeeld. Zie hier het resultaat van deze super camera:

SPOILER

En daarmee beëindigen we deze review maar :+


[ Bericht 0% gewijzigd door RobertNL op 18-05-2016 16:33:28 ]
Dromerwoensdag 18 mei 2016 @ 16:13
_O-

Een aardappel van 10 dollar.
davedavywoensdag 18 mei 2016 @ 16:19
In 10 sec van het filmpje is de tijd van de dashcam al 18 sec verder :')
RobertNLwoensdag 18 mei 2016 @ 16:22
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 16:19 schreef davedavy het volgende:
In 10 sec van het filmpje is de tijd van de dashcam al 18 sec verder :')
Dat kan wel door Youtube komen, het filmpje is 5 minuten, maar youtube heeft daar de helft van gemaakt zie ik _O- .

Er stond al iets van Youtube kan niet goed omgaan met dit videoformaat. Denk dat het zelfbescherming is, zo lang wil je niet kijken naar dit soort kwaliteit _O-
eddepetfoktwoensdag 18 mei 2016 @ 16:36
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 16:13 schreef Dromer het volgende:
_O-

Een aardappel van 10 dollar.
grijpkranen.jpg
davedavywoensdag 18 mei 2016 @ 16:46
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 16:22 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Dat kan wel door Youtube komen, het filmpje is 5 minuten, maar youtube heeft daar de helft van gemaakt zie ik _O- .

Er stond al iets van Youtube kan niet goed omgaan met dit videoformaat. Denk dat het zelfbescherming is, zo lang wil je niet kijken naar dit soort kwaliteit _O-
Ik denk dat ik dan voor de aardappel ga :') Videokwaliteit boeit me namelijk niks.
-_Guitarist_-woensdag 18 mei 2016 @ 17:00
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:35 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Stel je er inderdaad niet te veel bij voor :).

Heb zelf ook nog zoiets liggen, maar doe er niets meer mee (iemand belang bij voor verzendkosten?

[..]

Sony had dat best vroeg goed door. Had zonder dat ik het wist al een smart-item door de Sony MW1 voordat het populair was :P (gebruikte het ook nog op de fiets ook :Y).

[..]

Het valt mee hoor; ben er in de zomer wel mee door Spanje gereden in de volle zon in een auto zonder airco. Zelf gebakken maar de navigatie en dashcam deden het nog gewoon ;).
Ik heb je een DM gestuurd :)
Dromerwoensdag 18 mei 2016 @ 18:56
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 16:22 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Dat kan wel door Youtube komen, het filmpje is 5 minuten, maar youtube heeft daar de helft van gemaakt zie ik _O- .

Er stond al iets van Youtube kan niet goed omgaan met dit videoformaat. Denk dat het zelfbescherming is, zo lang wil je niet kijken naar dit soort kwaliteit _O-
Ik dacht al: Die Robert stampt goed door met de auto.


quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 16:46 schreef davedavy het volgende:

[..]

Ik denk dat ik dan voor de aardappel ga :') Videokwaliteit boeit me namelijk niks.
Toch wel handig als kentekens enigszins leesbaar zijn, vind ik. Bij deze kwaliteit kun je nog net het type auto herkennen. :P
larry_flyntwoensdag 18 mei 2016 @ 20:19
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:42 schreef Kenzi het volgende:
[ afbeelding ]

Ben toch Nederlander he, moet fietsen :P 110 euro. Schijnt dat ze ook internationaal shippen maar wil niet weten wat de verzendkosten zijn -O-

Wel verbaasd over de kwaliteit. Doet niet echt onder voor de Giant die ik NL had. En deze heeft stuk betere remmen
Wutz... 110 euro? Doe je goed! Nog een mooie fiets ook :)
larry_flyntwoensdag 18 mei 2016 @ 20:20
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:35 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Stel je er inderdaad niet te veel bij voor :).

Heb zelf ook nog zoiets liggen, maar doe er niets meer mee (iemand belang bij voor verzendkosten?

Kom je nu mee! ;)
We gaan het zien, ik zag een review van iemand op Reddit en dat zag er wel geinig uit.
larry_flyntwoensdag 18 mei 2016 @ 20:25
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 15:44 schreef RobertNL het volgende:
De $10-dashcam-review
[ link | afbeelding ]

Wat: Dashcam
Wanneer: Vrijdagavond / Zaterdagnacht, laat.
Waarom: Mailtje van Buyincoins, prijs, coins, daarom.

Dus een Dashcam, en niet zomaar een dashcam. Waar ik eerder al eens een dashcam van Lightinthebox van $4 heb gehad (flash deal) die natuurlijk filmde in 576P aka 128P was het weer eens tijd voor de miskoop van het jaar.

Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken toen ik een mailtje kreeg van Buyincoins met daarin een dashcam. Wat moet zoiets nu kosten? $15? $13?

Nee voor het luttele bedrag van $10 ben je de eigenaar van deze dashcam.

Ik had nog een coupon voor 8% korting, paar puntjes erbij en hup de dashcam was besteld.
Paar weken later (20 april) viel hij dan (eindelijk) op de mat; mijn enige echte FHD dascham van een tientje.

[ afbeelding ]

Kwam in een mooie witte verpakking met daarin...

[ afbeelding ]

Juist, een stukje bubbeltjesplastic. Doosjes zijn voor mensen die dingen graag in één de halve wereld over willen sturen, dus die laten we maar weg.
In het plastic vinden we een lader met 4 meter kabel; boekje; usb kabeltje (30 cm) en de dashcam + mount.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voorkant met LED's en bovenkant met USB & mount aansluiting

Als we de dashcam pakken voelt deze zeer licht aan; er is dus vast geen grote batterij aan boord ;) (5 min op de batterij openemen).

Verder ziet het ding er nog verbazingwekkend goed uit. Zeker vergeleken met de andere goedkope dashcams zoals hieronder weergegeven is de afwerking goed.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Onderkant: Knopjes
Aan de onderkant van het geheel vinden we alle knopjes. De knopjes reageren goed dus ook daar hebben we al weinig op aan te merken. Vervelend ik had toch echt verwacht dat ik de dashcam op dit vlak al had kunnen afkraken.

De achterkant van het geheel bevat het schermpje, naast het schermpje vinden we de nood-knop. Deze lockt het bestand wanneer je er op drukt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het schermpje zelf valt ook alweer niet tegen; kijkhoeken zijn goed, helderheid kan iets beter maar ook daar hebben we weinig over te zeuren.
Daarnaast werkt het menu van het geheel ook nog eens prettig (nadat je het na 5 minuten proberen eindelijk op Engels hebt gekregen).

Al met al is het voor $10 dollar dus een top Dashcam; redelijk goede bouwkwaliteit, lekker veel knopjes, prima menu. Wat valt er nog meer te wensen.

SPOILER: Ah, ja dit...
- Het ding is geen FHD maar HD.

Nouja, geen ramp natuurlijk
Oh, Youtube heeft het filmpje de helft korter gemaakt _O-. Het is dus ongeveer 1x versneld afgespeeld. Zie hier het resultaat van deze super camera:

SPOILER

En daarmee beëindigen we deze review maar :+
Voor tien euro nog best wel prima haha.

Ik heb vandaag mijn wifi receiver binnen gekregen! Vanavond of morgen eens kijken hoe het precies werkt... Niet zo heel veel verstand van. Was E16,88, hopelijk werkt het!

Is deze:
TENDA A301 300Mbps Wireless Router WiFi Repeater Universal Range Extender with 2 External Antenna
Dromerwoensdag 18 mei 2016 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 20:25 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Voor tien euro nog best wel prima haha.

Ik heb vandaag mijn wifi receiver binnen gekregen! Vanavond of morgen eens kijken hoe het precies werkt... Niet zo heel veel verstand van. Was E16,88, hopelijk werkt het!

Is deze:
TENDA A301 300Mbps Wireless Router WiFi Repeater Universal Range Extender with 2 External Antenna
Het merk is iig prima. Ik heb er een jaar of 2 geleden een simpeler model van gekocht. Ligt nu ergens stof te happen, want gebruik nu de mini Xiaomi router als repeatertje.
larry_flyntwoensdag 18 mei 2016 @ 20:57
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 20:38 schreef Dromer het volgende:

[..]

Het merk is iig prima. Ik heb er een jaar of 2 geleden een simpeler model van gekocht. Ligt nu ergens stof te happen, want gebruik nu de mini Xiaomi router als repeatertje.
Nu mee aan het rommelen. Doet het tot nu goed, uitleg is alleen een beetje wazig :')
RobertNLwoensdag 18 mei 2016 @ 22:27
Doogee Y300:
C3UdxCP.jpg

Telefoon: Doogee Y300, in een luxe jasje.

Oh; en je kan hem ook nog winnen: http://frontpage.fok.nl/prijsvraag/1388
RobertNLwoensdag 18 mei 2016 @ 22:28
Vol!