abonnement Unibet Coolblue
pi_161556893
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 38.

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia's 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia' staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 19 april 2016 @ 20:06:14 #2
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161557813
Wasverzachter kan juist niet, dan loopt de urine niet goed weg. ;)

Mn moeder en ik hebben de oren van Lexie schoongemaakt met van die wattenstaafjes die normaliter voor baby's worden gebruikt. :')
  Eindredactie Games dinsdag 19 april 2016 @ 20:09:01 #3
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_161557874
Een van mijn caafjes had weer een abces ;( Altijd zielig hoe ze dan de boel bij elkaar piepen als ze dierenarts hun dan pijn doet ;(
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games dinsdag 19 april 2016 @ 20:15:09 #4
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_161558045
wat wel altijd opvalt is hoe snel wonden bij cavia's geneest. dat is iig een stuk sneller dan bij mij :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  dinsdag 19 april 2016 @ 20:18:50 #5
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161558142
Gatsie, dat lijkt me naar om te zien.. ;(
  Eindredactie Games dinsdag 19 april 2016 @ 20:23:53 #6
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_161558282
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2016 20:18 schreef NijntjesUk het volgende:
Gatsie, dat lijkt me naar om te zien.. ;(
nou, ik houd hem gewoon vast hoor. het ruikt alleen altijd zo smerig
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  dinsdag 19 april 2016 @ 20:27:20 #7
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_161558370
Nou, Yuki wordt steeds moeilijker qua groente. Zelfs wortel laat hij links liggen :{ Ik ga denk ik wat dingen halen die hij nog nooit opheeft. Paksoi bijvoorbeeld. Of spruiten.

Iemand nog tips? De standaard wortel, andijvie, tomaat en witlof zijn 'meh' tegenwoordig blijkbaar. Hooi eet hij zonder problemen en ook de brokjes worden gewoon gegeten. Qua gewicht zit hij nu op 1090 gram, dat is ongeveer 60 gram minder dan een paar maanden terug. Ga het de komende tijd wel in de gaten houden.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_161558439
Hier was het ook een tijdje meh, alles behalve hooi was meh...

Ik heb ze geen snoep meer gegeven en gewoon de brokjes laten staan. Ook heb ik ze een dag geen groenvoer gegeven en nu vallen ze er weer op aan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161558692
Hebben jullie eigenlijk dierenartsen die gespecialiseerd zijn in cavia's / knaagdieren?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 19 april 2016 @ 20:53:30 #10
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_161559151
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2016 20:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hier was het ook een tijdje meh, alles behalve hooi was meh...

Ik heb ze geen snoep meer gegeven en gewoon de brokjes laten staan. Ook heb ik ze een dag geen groenvoer gegeven en nu vallen ze er weer op aan.
Dus hij is verwend eigenlijk? :') :D
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  dinsdag 19 april 2016 @ 20:57:19 #11
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161559301
Bijzonder, Notorious_Roy, hier is t (wat Saar betreft,Lexie al sinds ze hier woont) al jaren elke dag aanvallen op de andijvie. :Y)
  dinsdag 19 april 2016 @ 21:20:42 #12
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_161560105
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 april 2016 20:57 schreef NijntjesUk het volgende:
Bijzonder, Notorious_Roy, hier is t (wat Saar betreft,Lexie al sinds ze hier woont) al jaren elke dag aanvallen op de andijvie. :Y)
Dat was hier tot voor kort ook. Nu eet hij liever zn huis op 8)7
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_161566360
Wortelloof, verse spinazie en peterselie doen hier wonderen.
Tap tap tap
  woensdag 20 april 2016 @ 15:37:42 #14
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_161576456
Wij zijn nu in Rome, net terug van de dierentuin daar.

Eerst dit..


Toen kwam de verzorger met een bak voer, machtig mooi, met de hele horde piepend achter die vent aan :D
pi_161613297
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 april 2016 20:53 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Dus hij is verwend eigenlijk? :') :D
Dat is een understatement :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 21 april 2016 @ 22:08:06 #16
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_161613563
Ach, hier eten ze alleen het groen van de wortels. Voor de rest zijn ze leip van sla, komkommer en tomaten ☺
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  donderdag 21 april 2016 @ 22:10:12 #17
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161613638
Ik ging dinsdag naar de markt en kwam voor de dames thuis met:
* dille
* koriander
* munt
* peterselie
* 2 bakjes mesclum sla
* aardbeien
* peen
* mini-komkommers

De aardbeien en druiven die ik ook kocht,moet ik ook delen.

Verwend? Hoezo? :')
pi_161631020
quote:
1s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:37 schreef Mubassie het volgende:
Wij zijn nu in Rome, net terug van de dierentuin daar.

Eerst dit..
[ afbeelding ]

Toen kwam de verzorger met een bak voer, machtig mooi, met de hele horde piepend achter die vent aan :D
[ afbeelding ]
Wat grappig :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161631030
Hm, ik heb hier twee muntplanten, wellicht vinden ze het te hachelen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161632615
quote:
1s.gif Op woensdag 20 april 2016 15:37 schreef Mubassie het volgende:
Wij zijn nu in Rome, net terug van de dierentuin daar.

Eerst dit..
[ afbeelding ]

Toen kwam de verzorger met een bak voer, machtig mooi, met de hele horde piepend achter die vent aan :D
[ afbeelding ]
Wat gaaf
pi_161655940
Voor de mensen, er is 30 April een cavia show in Tiel.
  zondag 24 april 2016 @ 20:00:19 #22
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_161682478
1 van onze cavia's lijkt een beetje een droge huid te hebben.
Normaal wordt ze graag geaaid, maar logisch is ze er vandaag even wat minder blij mee.

Kennen jullie dit probleem en hoe help ik haar van haar droge huid af?

Even ter info:
Ze krijgen niets nieuws te eten of drinken. Ze krijgen:
- sla
- paprika
- komkommer
- wortel
- wat verder in huis komt

Help?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 24 april 2016 @ 20:11:24 #23
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_161682947
Hoi! Selective is van de week in de aanbieding bij de discus en ranzijn. :-)

Doeg!
  maandag 25 april 2016 @ 14:07:14 #24
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_161700684
Yuki is inmiddels 100 gram aangekomen en eet ook weer paprika. Misschien dat 'ie een kleine dip had ofzo. Hij is in ieder geval weer meer zoals ik 'm ken. Ook nieuwsgieriger weer.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_161700914
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2016 20:02 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Voor de mensen, er is 30 April een cavia show in Tiel.
Ik ga misschien even kijken :)
Tap tap tap
pi_161721028
Ja ik ga zeker even kijken, ben benieuwd, ben laatst ook naar een vogelshow geweest, met name de mensen waren erg interessant om te zien, dus ben wel benieuwd wat voor slag bij zo'n cavia show lopen, uiteraard ook even voor de soorten caafjes en zo, daarna nog even winkelen in Veenendaal whoehoe!!
pi_161723124
Na twee weken terug van vakantie en de cavia's leven nog *O* Ze zijn alweer helemaal gewend in hun eigen hok.
Kwam tijdens m'n vakantie nog een cavia tegen op m'n tijdlijn van Facebook waar ik verliefd op werd, maar aangezien het tijdverschil van 7 uur en beperkte toegang tot internet was ik te laat en was ze al gereserveerd ;(
Tap tap tap
pi_161739275
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2016 20:02 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Voor de mensen, er is 30 April een cavia show in Tiel.
Ik wil dolgraag naar een caviashow, alleen werk ik op zaterdag ;(
Momenteel probeer ik een nieuw jong zeugje te zoeken, alleen lukt dat nog niet zo goed, wellicht dat het op een show wel lukt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161739348
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 20:00 schreef Sjechov het volgende:
1 van onze cavia's lijkt een beetje een droge huid te hebben.
Normaal wordt ze graag geaaid, maar logisch is ze er vandaag even wat minder blij mee.

Kennen jullie dit probleem en hoe help ik haar van haar droge huid af?

Even ter info:
Ze krijgen niets nieuws te eten of drinken. Ze krijgen:
- sla
- paprika
- komkommer
- wortel
- wat verder in huis komt

Help?
Heeft je cavia last van schilftertjes?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161739369
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2016 22:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik wil dolgraag naar een caviashow, alleen werk ik op zaterdag ;(
Momenteel probeer ik een nieuw jong zeugje te zoeken, alleen lukt dat nog niet zo goed, wellicht dat het op een show wel lukt.
Wat voor cavia zoek je dan?
pi_161739381
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 20:11 schreef kniftyhooker het volgende:
Hoi! Selective is van de week in de aanbieding bij de discus en ranzijn. :-)

Doeg!
Thx!

Ik heb nog + 15 kg caviavoer en aangezien de dames niet echt heel erg dooreten denk ik dat ik volgend jaar nog heb :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161739433
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2016 22:19 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Wat voor cavia zoek je dan?
Het liefste een borstel of een Teddy
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161739499
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2016 22:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Het liefste een borstel of een Teddy
Weet niet waar je vandaan komt, maar er is wel iemand die verkoopt mooie Teddy's.
pi_161739913
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2016 22:22 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weet niet waar je vandaan komt, maar er is wel iemand die verkoopt mooie Teddy's.
Randstad, maar ik ben bereid om te reizen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161739984
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 april 2016 22:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Randstad, maar ik ben bereid om te reizen.
Heb je via DM een link gestuurd
pi_161744711
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2016 22:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Thx!

Ik heb nog + 15 kg caviavoer en aangezien de dames niet echt heel erg dooreten denk ik dat ik volgend jaar nog heb :')
Die van mij hebben echt de vreetziekte. Ik had m'n ouders ruim een kilo voer gegeven voor twee weken oppassen, dat is normaal gesproken genoeg, vooral nu ze met hun vieren zijn. Maar de ton was al snel leeg en m'n ouders wisten niet waar ik het voer bewaarde. Zijn ze met wat brokjes naar het tuincentrum gegaan en hebben ze daar hulp gevraagd en een nieuwe zak gekocht. M'n vader schrok van de prijs. Maar die zak is ook bijna leeg :{
Misschien kwam het doordat ze even geen kruiden kregen? Het was al een hele volksverhuizing met een lange handleiding dat ik m'n ouders niet ook nog met drie bakken kruiden wilde opzadelen.
Tap tap tap
pi_161761914
Ik schrik ook altijd van de prijs van SS bij een tuincentra :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 27 april 2016 @ 22:27:36 #38
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_161765191
quote:
5s.gif Op dinsdag 26 april 2016 22:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heeft je cavia last van schilftertjes?
Daar lijkt het wel op.
Een van de 2 heeft er last van.
Enig idee?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_161765319
quote:
1s.gif Op woensdag 27 april 2016 22:27 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Daar lijkt het wel op.
Een van de 2 heeft er last van.
Enig idee?
Ik zou toch wel even een bezoekje brengen aan de DA, vanaf hier is dat moeilijk te beoordelen.
In de wintermaanden zou ik zeggen: verwarming, maar dat is bij jou niet aan de orde?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161766795
M'n peruuf had van de winter een hele rare, ranzige droge plek. Bij de dierenarts shampoo meegekregen die eigenlijk voor honden was, beestje twee keer gewassen en hup, ineens was het weg. Maar dat was één plekje.
Tap tap tap
  donderdag 28 april 2016 @ 11:45:43 #41
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_161772188
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 22:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik zou toch wel even een bezoekje brengen aan de DA, vanaf hier is dat moeilijk te beoordelen.
In de wintermaanden zou ik zeggen: verwarming, maar dat is bij jou niet aan de orde?
Nee eigenlijk niet.
Wij hebben vloerverwarming.
Deze staat niet hoog ofzo. De situatie is hierin niet gewijzigd.

quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 23:35 schreef CherryLips het volgende:
M'n peruuf had van de winter een hele rare, ranzige droge plek. Bij de dierenarts shampoo meegekregen die eigenlijk voor honden was, beestje twee keer gewassen en hup, ineens was het weg. Maar dat was één plekje.
Dat hebben wij voor een oudere cavia ook gehad.
Ik ga even contact opnemen met de DA.

Dank voor het meedenken :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_161785933
Succes bij de DA !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161807100
Ik heb een klein caviameisje gereserveerd :@
Uit een rigdeback papa en mama, maar zelf geen drager
Ze is pas een weekje oud, kan niet wachten *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 29 april 2016 @ 20:39:01 #44
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161807572
Foto? :)
pi_161812075


Kleine coronet Basje
pi_161813927
Ahwww die "wenkbrauwen."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161813941
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 20:39 schreef NijntjesUk het volgende:
Foto? :)
Ik zal dit weekend eens kijken :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161820240
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 22:23 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Kleine coronet Basje
Coronetjes O+ O+
Tap tap tap
  zaterdag 30 april 2016 @ 18:04:55 #49
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161827688
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 22:23 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Kleine coronet Basje
O+
pi_161830242


Vandaag bij de show geweest, was veel moois te zien, moet zeggen de skinny's en de baldwins kunnen niet echt mijn interesse wekken.
pi_161830262
pi_161851502
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 19:50 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag bij de show geweest, was veel moois te zien, moet zeggen de skinny's en de baldwins kunnen niet echt mijn interesse wekken.
Heb je nog iets moois mee naar huis kunnen nemen ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161851544
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heb je nog iets moois mee naar huis kunnen nemen ?
Nee helaas. Maar was wel leuk om een keer te zien, volgend jaar schrijf ik voor de grap Henk en Jos in, eens kijken hoe die het doen.
pi_161851667
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:26 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Nee helaas. Maar was wel leuk om een keer te zien, volgend jaar schrijf ik voor de grap Henk en Jos in, eens kijken hoe die het doen.
Leuk!
Heb je een foto van Henk en Jos?

Ik heb alleen maar kruisinkjes, Noir is peruvian x borstel (ziet eruit als een borstel met lang haar) en Oreo is een niet raszuivere borstel -iets.
Dus die kan ik niet inschrijven
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161852097

Henk


Jos
  zondag 1 mei 2016 @ 18:54:52 #56
62419 CherryLips
chocoholic
pi_161852104
Ik heb ook alleen maar afgekeurd tuig en bastaarden uit opvangen enzo :')
Tap tap tap
  Eindredactie Games zondag 1 mei 2016 @ 19:11:23 #57
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_161852602
ik kan mijn kale peruuf wel inschrijven :D of juist het haar laten groeien, maar dan geef ik het bees mee stres dan nodig is
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 2 mei 2016 @ 17:46:54 #58
62419 CherryLips
chocoholic
pi_161876145
Forse stijging van SS bij Medicanimal-dinges :{ Ruim 53 euro nu, was 33. Op zoek naar een nieuw adres, anders stap ik weer over op een ander merk :@
Tap tap tap
  dinsdag 3 mei 2016 @ 18:20:42 #59
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_161901162
Vandaag is mijn vrouw met onze cavia's naar de dierenarts geweest.
Eerst hebben we (vorige week) een telefonisch consult gehad, maar we wouden ze toch even nagekeken hebben.

Gelukkig viel het allemaal mee. De DA kon de droge plekjes ook niet helemaal verklaren.
Uit voorzorg hebben ze beide een injectie gehad (voor het geval het toch iets van een mijt oid was).
De DA gaf aan dat er dan eigenlijk een mijt gezien moest worden, maar die waren er niet.
Volgende week mogen ze gezellig terug op controle.

Beide gaven ze geen kik. Alleen is er nu wel 1 boos op mijn vrouw :)
De andere is heel gemakkelijk. De DA had hulp gehaald voor de injecties, maar dat bleek dus niet nodig :)

Afwachten nu.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_161902216
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2016 17:46 schreef CherryLips het volgende:
Forse stijging van SS bij Medicanimal-dinges :{ Ruim 53 euro nu, was 33. Op zoek naar een nieuw adres, anders stap ik weer over op een ander merk :@
Ga weg hoor :') Ik zie het nu ook.. vond 33 euro wel prima, maar 53 euro maakt ze net zo duur als een andere aanbieder.
Ik koop het niet meer daar, heb ze nu ook een mail gestuurd met de vraag waarom die achterlijke prijs is ingevoerd.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161902235
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 18:20 schreef Sjechov het volgende:
Vandaag is mijn vrouw met onze cavia's naar de dierenarts geweest.
Eerst hebben we (vorige week) een telefonisch consult gehad, maar we wouden ze toch even nagekeken hebben.

Gelukkig viel het allemaal mee. De DA kon de droge plekjes ook niet helemaal verklaren.
Uit voorzorg hebben ze beide een injectie gehad (voor het geval het toch iets van een mijt oid was).
De DA gaf aan dat er dan eigenlijk een mijt gezien moest worden, maar die waren er niet.
Volgende week mogen ze gezellig terug op controle.

Beide gaven ze geen kik. Alleen is er nu wel 1 boos op mijn vrouw :)
De andere is heel gemakkelijk. De DA had hulp gehaald voor de injecties, maar dat bleek dus niet nodig :)

Afwachten nu.
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 3 mei 2016 @ 19:25:57 #62
62419 CherryLips
chocoholic
pi_161902733
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 19:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ga weg hoor :') Ik zie het nu ook.. vond 33 euro wel prima, maar 53 euro maakt ze net zo duur als een andere aanbieder.
Ik koop het niet meer daar, heb ze nu ook een mail gestuurd met de vraag waarom die achterlijke prijs is ingevoerd.
Ook met die woorden? :D
Tap tap tap
pi_161903013
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 19:25 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ook met die woorden? :D
Min of meer :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games dinsdag 3 mei 2016 @ 19:45:58 #64
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_161903213
Ik ben al 2,5 week bezig met mijn caaf te vechten over de inname van antibiotica. En dat beest wordt met de dag slimmer. Eerst kon ik hem gewoon oppakken en een spuitje in zijn mond stoppen om de antibiotica toe te dienen. Daarna moest hij in de houdgreep, daarna op zijn ruggetje. Na een paar dagen werkte dat niet meer.

Dan maar met witlof. Eerst op de witlof, daarna maar in het bekkie spuiten tijdens het eten van witlof, en nu wilt hij een halve witlof voordat het mag. Nu mag dat ook niet meer, hij eet gewoon niet meer op mijn schoot.

Nu duikt ie al weg zodra ik in de buurt kom, en krijst hij doodskreten uit als ik hem oppak. Zijn kooigenoot snapt er geen reet van. Die loopt zijn longen nog steeds uit zijn lijf te schreeuwen als hij mij hoort rondlopen.

Ondertussen hoop ik dat het snel zondag is, dan mag ik er voorlopig mee stoppen en hopen dat het abces niet terug komt. Anders moet hij toch geopereerd worden en dan weer aan de antibiotica ;(
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  dinsdag 3 mei 2016 @ 19:55:52 #65
62419 CherryLips
chocoholic
pi_161903475
Die van mij deden nooit moeilijk over antibiotica :@ misschien dat ze daarom dood zijn :P hopelijk loopt het met jouw caaf beter af.
Tap tap tap
  Eindredactie Games dinsdag 3 mei 2016 @ 20:03:52 #66
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_161903699
Probleem is, is dat beest ook nog eens bere sterk is. Hij weegt bijna 1600 gram, een bulk spier :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_161904062
En met z'n tweeën?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 3 mei 2016 @ 21:33:26 #68
62419 CherryLips
chocoholic
pi_161906767
Schaapje lijkt weer haar vachtje op haar buik terug te krijgen *O* ze was echt kaal als een skinny op haar pens maar verder deed ze normaal, voor haar doen. Ze zit nu naast me te huilen op de bank, maar er zit weer een wollig vachtje op haar dikke vetpens O+ en op de zijkant.
Ze is maf, maar wel mijn maffe Schaap O+
Tap tap tap
  woensdag 4 mei 2016 @ 18:33:43 #69
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_161925680
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 19:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-
Ze pakte echt geen eten aan van mijn vrouw :D
Gelukkig vinden ze mij nog heel lief O+

Ze trekken gelukkig weer bij nu :Y
Wordt dinsdag dan weer lachen O-)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_161929468


Links is de nieuwe aanwinst, naast haar zwarte zusje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 4 mei 2016 @ 21:00:53 #71
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161930103
O+
pi_161930327
Medicalanimal gaf als reden aan dat SS zo verschrikkelijk duur is: de grondstofprijs.

Ja dikke doei.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_161931246
quote:
17s.gif Op woensdag 4 mei 2016 20:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ afbeelding ]

Links is de nieuwe aanwinst, naast haar zwarte zusje
Wat een snoepie!
pi_161939276
Kom even uit mijn schuilplaats maar kennen jullie deze cavia al?
Knap zoals ze hem getrained heeft.
  donderdag 5 mei 2016 @ 09:14:51 #75
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161939514
:o
Zie ik hier nog niet gebeuren _O-
pi_161972447
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2016 08:41 schreef Charlie_Brown het volgende:
Kom even uit mijn schuilplaats maar kennen jullie deze cavia al?
Knap zoals ze hem getrained heeft.
:o
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 6 mei 2016 @ 23:52:55 #77
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_161993841
Dat lijkt mij echt zo'n ongemakkelijke lighouding :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 8 mei 2016 @ 14:03:52 #79
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_162007436
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 20:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Dat lijkt mij echt zo'n ongemakkelijke lighouding :')
doet die van mij ook wel eens, of een in een cashewnootjes houding
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zondag 8 mei 2016 @ 16:34:47 #80
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162012329
Hahaha, ik noem dat de "croissantje"-houding. :D
pi_162018691
Ik noem het de gamba -houding :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162018710
En ik lust niet eens gamba's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 9 mei 2016 @ 11:14:16 #83
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162033206
Of de schijndood-houding :(
Tap tap tap
pi_162048373
Baasje een hartverzakking :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162049864
Krijg nog wel eens een hartverzakking als ze slapen met de oogjes open.
  maandag 9 mei 2016 @ 23:30:24 #86
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162051224
Dat gevoel ken ik. :')
pi_162055005
quote:
1s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Baasje een hartverzakking :{
En dan schrikken ze ineens wakker, zaagsel en poep door de lucht, paniek alom.
Tap tap tap
pi_162055018
Was van de week lekker aan het kroelen met Ollie in de kooi, die is zo tam O+ Al wilt ie alleen maar vreten natuurlijk. Zijn er kinderen aan het belletje lellen, beestje schrok zich wild.
Zo'n zin om die kutblagen in elkaar te trappen.
Tap tap tap
  dinsdag 10 mei 2016 @ 13:07:52 #89
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162059007
Hier zijn ze ook bang voor de deurbel. :{ (Maar lepeltjes in kopjes zijn nog veel enger :') )
  Moderator dinsdag 10 mei 2016 @ 18:36:50 #90
155227 crew  Guppy
dus
pi_162066574
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 13:07 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier zijn ze ook bang voor de deurbel. :{ (Maar lepeltjes in kopjes zijn nog veel enger :') )
Onze cavia's waren bang voor niezen. En dat was best kut voor ze als ik hooikoorts had :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 10 mei 2016 @ 19:06:24 #91
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162067378
_O-
Sorry, daar moest ik heel hard om lachen.
pi_162095124
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 09:35 schreef CherryLips het volgende:

[..]

En dan schrikken ze ineens wakker, zaagsel en poep door de lucht, paniek alom.
:') _O- Herkenbaar

Sleutelbosgerinkel, vinden ze ook niet heel grappig eigenlijk
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162118740


Lotje en Bertje
pi_162230184
Ik kan de foto helaas niet zien ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162230821
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 21:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kan de foto helaas niet zien ;(
Hmmm das raar, zo denk ik wel

pi_162230918


Deze heb ik tijdje geleden meegenomen uit Kesteren, hij begint nu heel mooi te glimmen, hij heet Frankie
pi_162230977


Op dit soort momenten krijg ik altijd bijna een hartverzakking, maar twee tellen later rende ze weer vrolijk rond.
pi_162231079
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:02 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Hmmm das raar, zo denk ik wel

[ afbeelding ]
Leuke foto's :D

En ik schrok een beetje van die laatste foto :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162237177
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Leuke foto's :D

En ik schrok een beetje van die laatste foto :')
Kun je nagaan hoe ik keek toen ik haar zo zag liggen, Ik had echt zoiets, oohh ze is dood, en zag toen dat ze gewoon ademde, maar ze was denk ik in hele diepe slaap want ze heeft dus niet gehoord dat ik naast haar kwam staan.
  Moderator maandag 16 mei 2016 @ 07:49:34 #100
155227 crew  Guppy
dus
pi_162237186
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 07:46 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Kun je nagaan hoe ik keek toen ik haar zo zag liggen, Ik had echt zoiets, oohh ze is dood, en zag toen dat ze gewoon ademde, maar ze was denk ik in hele diepe slaap want ze heeft dus niet gehoord dat ik naast haar kwam staan.
Het zou hier ook voor instant paniek gezorgd hebben :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 16 mei 2016 @ 08:36:23 #101
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162237409
Hier ook. Ik heb ook wel eens half hyperventilerend naast de bak gestaan toen Saar zo lag. :')


Ik denk dat Lexie eigenlijk een vampier is. :{

pi_162238525
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 08:36 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier ook. Ik heb ook wel eens half hyperventilerend naast de bak gestaan toen Saar zo lag. :')

Ik denk dat Lexie eigenlijk een vampier is. :{

[ afbeelding ]
Hahaha zal van de week ook een foto maken van Zuurpruim, die kan ook zo lekker rood worden nadat ze haar gevaarlijke tanden in een rode paprika heeft gezet.
  maandag 16 mei 2016 @ 10:43:49 #103
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_162238707

Dolly en Flodder willen aandacht :p
  maandag 16 mei 2016 @ 10:52:36 #104
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162238803
O+ O+ O+
Tap tap tap
  maandag 16 mei 2016 @ 11:01:18 #105
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162238918
Aww.. O+

Lexie heeft eigenlijk permanent een rood/oranje neus/kin/lok, idd vanwege paprika. Krijgt de kans niet om weg te slijten. :P
Maar na aardbei ziet ze eruit alsof ze gevochten heeft. :+
  maandag 16 mei 2016 @ 11:25:34 #106
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162239388
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 08:36 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier ook. Ik heb ook wel eens half hyperventilerend naast de bak gestaan toen Saar zo lag. :')


Ik denk dat Lexie eigenlijk een vampier is. :{

[ afbeelding ]
Wel een emo-vampier dan, met die lok ;)
Tap tap tap
pi_162239758
Hier zijn we bezig een flat te bouwen, een verdieping wil ik gewoon over de hele lengte open houden zodat ze zo'n 2.30 m heen en weer kunnen rennen, gezien sommigen erg sportief zijn.

  maandag 16 mei 2016 @ 13:12:37 #108
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162241712
Ik weet niet zo goed wat ik me bij een sportieve cavia moet voorstellen.
Tap tap tap
pi_162242225
Och ze racen de hele tijd heen en weer, achter elkaar aan rennen, wel leuk om te zien.
  maandag 16 mei 2016 @ 13:53:56 #110
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162242708
Dat doen die van mij maar heel soms, een paar minuten ;(
Tap tap tap
  maandag 16 mei 2016 @ 16:03:51 #111
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162246102
Hier doet Lexie het ook, totdat Saartje er duizelig van wordt en naar haar hapt. :')

@CherryLips, idd. Ze kan ook zo emo kijken alsof ze een belachelijk zwaar leven heeft. :6
pi_162249045
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 08:36 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier ook. Ik heb ook wel eens half hyperventilerend naast de bak gestaan toen Saar zo lag. :')


Ik denk dat Lexie eigenlijk een vampier is. :{

[ afbeelding ]
"Ik heb een heel zwaar leven."
:D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162249060
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 11:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Hier zijn we bezig een flat te bouwen, een verdieping wil ik gewoon over de hele lengte open houden zodat ze zo'n 2.30 m heen en weer kunnen rennen, gezien sommigen erg sportief zijn.

[ afbeelding ]
Ik wil ook een caviaflat !
Stomme draadkooi :(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162249426



Mijn lieve knuffel cavia
pi_162249449
Wat een mooie
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 16 mei 2016 @ 18:31:01 #116
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162249510
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 18:27 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Mijn lieve knuffel cavia
Een onderhouden peruuf O+
Tap tap tap
  maandag 16 mei 2016 @ 18:31:41 #117
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162249524
Ik heb Knof en Mo losgelaten in de badkamer maar ze zijn not amused geloof ik :') Nou ja, Mo is zo'n simpele ziel, maar ik moet even wat speelgoed voor ze bedenken.
Tap tap tap
pi_162249573
Vind het leuk om ze te kammen, ze blijft er ook altijd wel lekker voor zitten hoop dat ik de anderen ook zo mooi in de vacht kan krijgen, dat het gewoon wandelende pruikjes worden.
pi_162249714
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 18:33 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Vind het leuk om ze te kammen, ze blijft er ook altijd wel lekker voor zitten hoop dat ik de anderen ook zo mooi in de vacht kan krijgen, dat het gewoon wandelende pruikjes worden.
Wijlen langhaar Neuf vond het maar niks; knippen ENG. Kammen ENG. Mensen NOG ENGER.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 16 mei 2016 @ 18:42:10 #120
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162249851
Saar vindt kammen ook niet fijn, maar het mag wel eventjes. Lexie haat het. -O-
pi_162249880
Ik was altijd bang dat de schaar of kam in haar oog terecht kwam, want ze ging om haar as spinnen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162249963
Nee hier leren ze dat vrij snel, gewoon even zo op schoot kammen, deze gaat altijd fluiten als ik haar kam en in het rondkijken.

  maandag 16 mei 2016 @ 19:02:27 #123
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162250397
Ik ben helemaal niet jaloers. :'(
  Eindredactie Games maandag 16 mei 2016 @ 20:05:23 #124
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_162252553
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 18:42 schreef NijntjesUk het volgende:
Saar vindt kammen ook niet fijn, maar het mag wel eventjes. Lexie haat het. -O-
Swiffer ook. Daarom knip ik die maar kaal. Maar zijn megasnor laat ik staan.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games maandag 16 mei 2016 @ 20:09:08 #125
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_162252673
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 18:31 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb Knof en Mo losgelaten in de badkamer maar ze zijn not amused geloof ik :') Nou ja, Mo is zo'n simpele ziel, maar ik moet even wat speelgoed voor ze bedenken.
Ik flikker altijd wat hooi in een kartonnetje of hang eten aan een touwtje bovenaan de kooi. Eten vinden ze prima, maar ze mogen er ook wat moeite voor doen.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_162252886
Zo weer twee netjes:

Lotje


Bertje
  maandag 16 mei 2016 @ 20:31:18 #127
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162253323
quote:
4s.gif Op maandag 16 mei 2016 20:05 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Swiffer ook. Daarom knip ik die maar kaal. Maar zijn megasnor laat ik staan.
[ afbeelding ]
Cute.
Ik blijf ook van Lexie's lok af. :)
  maandag 16 mei 2016 @ 21:59:30 #128
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162256162
quote:
4s.gif Op maandag 16 mei 2016 20:09 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ik flikker altijd wat hooi in een kartonnetje of hang eten aan een touwtje bovenaan de kooi. Eten vinden ze prima, maar ze mogen er ook wat moeite voor doen.
Ik had een opening in een doos geknipt en daar hooi in gedaan zodat niet de hele ren onder ligt.
Snappen ze niet :')
Tap tap tap
  maandag 16 mei 2016 @ 22:00:08 #129
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162256184
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 20:31 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Cute.
Ik blijf ook van Lexie's lok af. :)
Verstandig. Die van Ollie is verkloot en groeit nu steeds terug als gordijntje voor z'n ogen :')
Tap tap tap
pi_162257444
  maandag 16 mei 2016 @ 23:03:00 #131
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162258434
_O-
  dinsdag 17 mei 2016 @ 16:53:24 #132
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162272406
Tap tap tap
pi_162324094
Beestjes net naar de vakantie-opvang gebracht en het is zo stil ;( Loop steeds langs die kooi en kijk dan even naar binnen en dan zit er niks :'(
Tap tap tap
pi_162324808
Is iemand van jullie bekend met zeer kleine zwarte vliegjes in de caviakooi? Dacht eerst dat het door de warmte kwam, kooi helemaal leeggehaald en schoongemaakt maar binnen 4-5 dagen zijn ze met tientallen terug. Ik vond ze eerst op vlooien lijken (zo klein) omdat ze meer springen dan vliegen, maar ze hebben toch echt vleugeltjes. Ze zitten met name in het gebied onder de waterfles...
pi_162324872
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 15:03 schreef Trusten het volgende:
Is iemand van jullie bekend met zeer kleine zwarte vliegjes in de caviakooi? Dacht eerst dat het door de warmte kwam, kooi helemaal leeggehaald en schoongemaakt maar binnen 4-5 dagen zijn ze met tientallen terug. Ik vond ze eerst op vlooien lijken (zo klein) omdat ze meer springen dan vliegen, maar ze hebben toch echt vleugeltjes. Ze zitten met name in het gebied onder de waterfles...
Ik heb ze ook :@ zijn volgens mij latrinevliegjes. Ze zijn niet zo snel dus ik zuig ze gewoon op of plet ze met keukenrol. Twee jaar geleden had ik er heel veel last van, heb sindsdien een vliegengordijn en geen fruit meer in de fruitschaal (maar in de koelkast), en ik maak de kooien vaker schoon, en heb ze vorig jaar en dit jaar niet gezien. Ik had eerst ook BedXCel en ben daarna overgestapt op aubiose, maar het kan ook toeval zijn.
Tap tap tap
pi_162325004
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 15:06 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb ze ook :@ zijn volgens mij latrinevliegjes. Ze zijn niet zo snel dus ik zuig ze gewoon op of plet ze met keukenrol. Twee jaar geleden had ik er heel veel last van, heb sindsdien een vliegengordijn en geen fruit meer in de fruitschaal (maar in de koelkast), en ik maak de kooien vaker schoon, en heb ze vorig jaar en dit jaar niet gezien. Ik had eerst ook BedXCel en ben daarna overgestapt op aubiose, maar het kan ook toeval zijn.


Na wat Googlen enz had ik zelf het idee dat het via hooi gekomen kan zijn? Heb sinds paar maanden 'Timothy' hooi. Zal eens zoeken op latrinevliegjes, dankje
pi_162332008
quote:
4s.gif Op maandag 16 mei 2016 20:05 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Swiffer ook. Daarom knip ik die maar kaal. Maar zijn megasnor laat ik staan.
[ afbeelding ]
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162333909
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 16:53 schreef CherryLips het volgende:
Iemand bekend met deze webshop?
http://www.topdierenshop.(...)uinea-pig-cavia-10kg
Nee, maar mijn interesse is gewekt.
Goedkopere SS
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162333929
Alleen hoef ik niet perse 20 kg SS, ondanks de nieuwe beeb, eten ze niet echt door.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games donderdag 19 mei 2016 @ 21:21:15 #140
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_162335299
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 15:03 schreef Trusten het volgende:
Is iemand van jullie bekend met zeer kleine zwarte vliegjes in de caviakooi? Dacht eerst dat het door de warmte kwam, kooi helemaal leeggehaald en schoongemaakt maar binnen 4-5 dagen zijn ze met tientallen terug. Ik vond ze eerst op vlooien lijken (zo klein) omdat ze meer springen dan vliegen, maar ze hebben toch echt vleugeltjes. Ze zitten met name in het gebied onder de waterfles...
Kijk eens naar de brokken. Dat eten zij vooral. Ik had het begin van de lente en ik had al het droogvoer in een bamibak gedaan en je zag ze tegen de wand opspringen.

Daarna heb ik al de brokken, maar ook meelproducten, weggegooid.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_162335581
quote:
9s.gif Op donderdag 19 mei 2016 20:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Alleen hoef ik niet perse 20 kg SS, ondanks de nieuwe beeb, eten ze niet echt door.
Woon dan ook een beetje in de buurt, dan konden we delen :(
Tap tap tap
pi_162400942
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 21:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Woon dan ook een beetje in de buurt, dan konden we delen :(
Delen kan altijd, mocht je bestellen dan wil ik wel meedoen
Ik heb een auto en ruimte om op te slaan
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162409674




De dames even gekamd, schoon hokje weer, ze moeten er wel erg aan wennen, dezen zijn kammen nog niet zo gewend.
  zondag 22 mei 2016 @ 17:55:42 #144
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162410883
Wat leuk, de bovenste twee hebben een afdakje :P
pi_162411256
Zal eens een foto maken van mijn humeurige cavia, als je naar dat hok loopt doet ze haar kop helemaal achterin de nek om onder het afdakje door te kijken.
pi_162414186
Humeurige cavia :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162414863
Kunnen niet allemaal het zonnetje zijn, zij is mijn heerlijke humeurige theemuts
pi_162415714
Ik vind het leuk dat ze zulke verschillende karakters hebben.
Neuf was ook contactgestoord, maar vond het stiekem wel leuk om te knuffelen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 22 mei 2016 @ 22:07:17 #149
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162420183
Dat heb ik met coronetjes altijd, die kijken zo nukkig onder dat kruintje door :') Altijd zo van 'moet dit'.
Tap tap tap
  donderdag 26 mei 2016 @ 23:54:03 #150
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_162530156
Mijn vriend heeft een neefje van 6 jaar dat graag een eigen huisdier wou! Dus wij hebben sinds 1,5 week twee jonge cavia's in huis! Twee vrouwtjes, Fluffy (zwart/bruin vol kruinen en de jongste) en Rosy (wit met rode ogen, gladharig en al wat ouder, niemand wou haar). En ja, een 6 jarige koos de namen! :D Ik zal snel eens een foto van beiden hier plaatsen!

Fluffy is nog altijd wel wat schichterig, maar ze houdt van haar knuffels. Purt er al lekker op los! Maar Rosy (wit) zat vanaf het begin verstijfd op schoot en was angstig. Schoot bij de minste beweging weg in het hok of krabbelde zich een weg diep in je kleding.

Geen idee hoe ik het eigenlijk gedaan heb. Maar we zijn nu nog maar 1,5 week verder en Rosy is nu zo O+ ! Afgelopen weekend besloot Rosy bij mij ineens lekker languit te gaan liggen in mijn nek! Kopje er zelfs bij neerleggen. Vandaag helemaal verrassend! Ze viel gewoon in slaap in mijn nek en heeft ook voor het eerst haar vrolijke cavia geluid laten horen! :o

Dus deze video wou ik alvast even delen (als ie het doet?)

:D Kijk dit dan toch, nu al zo vol vertrouwen!! O+

http://vid823.photobucket.com/albums/zz154/Sa-Bien-Tjee/video-1464272006_zpsp5p0u1es.mp4

Ik woon trouwens in Engeland, in het ouderlijk huis. Tot ik ook werk heb en mijn vriend en ik ons eigen plekje kunnen gaan vinden ;)
pi_162573873
Lief is dat O+

Vroeger viel wijlen Spikey ook altijd in slaap als ik haar op schoot had.
Dan ging ze in een u-bocht liggen met een achterpootje gestrekt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 29 mei 2016 @ 11:05:59 #152
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_162585755
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 17:55 schreef NijntjesUk het volgende:
Wat leuk, de bovenste twee hebben een afdakje :P
die knip ik altijd af. Dat maakt ze alleen maar extra schuchter naar mijn gevoel.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_162586171
Morning ;)

  zondag 29 mei 2016 @ 11:44:16 #154
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162586609
Hahaha, dat is altijd leuk als je zo begroet wordt. O+

Lexie's witlof-terrorisme wordt steeds erger. :'(
  zondag 29 mei 2016 @ 15:45:10 #155
62419 CherryLips
chocoholic
pi_162593539
Mijn monsters zijn weer terug van de vakantie-opvang O+ ze stonden daar gewoon in een kamer met tig andere caafs, tv aan, twee kleine kinderen en twee blaffende honden, en Schaap is nu iets minder hysterisch :') Knofje laat zich daarentegen nog niet zien. Ze liggen nu alle vier te maffen.
Tap tap tap
pi_162593691
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 15:45 schreef CherryLips het volgende:
Mijn monsters zijn weer terug van de vakantie-opvang O+ ze stonden daar gewoon in een kamer met tig andere caafs, tv aan, twee kleine kinderen en twee blaffende honden, en Schaap is nu iets minder hysterisch :') Knofje laat zich daarentegen nog niet zien. Ze liggen nu alle vier te maffen.
Ik ga ook een caaf opvang beginnen, in dat geval :')

Niet dat ik twee kinderen, blaffende honden heb of een tv die continu aan staat
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162593713
Het kleintje eet nu al uit de hand en eet al een vitamine c pilletje mee
Superhandig, zo'n tamme caaf
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 22:50:54 #158
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_162829646
Dit noem ik nou volledig relaxen! :D Kijk die witte (Rosy) nou met haar pootjes naar achter gestrekt! O+ Rosy kroop zelfs langzaam steeds een beetje naar voren zodat ze haar kop op mijn arm kon leggen! O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ja, Rosy is behoorlijk in de rui op dit moment! :o
pi_162853919


De laatste aanwinst, Sakura een klein coronetje
pi_162853962
Heb nu een open flat in de kamer staan, waar de 'buitenbeentjes' zitten

pi_162992263
Leuke foto's !

De kleine caaf eet alles wat in haar mondje past, even goed opletten met deze dame :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_162993697
Ik vraag me echt af wat mijn cavia's mankeren. Ik zie zoveel filmpjes en foto;s van enthousiaste blije huppelende popcornende caafs en ik vraag me af wat ik verkeerd doe. Het dagelijks beeld bij mijn monsters? Slapen.
Ze zijn zo suf als de pest. Ze hebben nooit echt fanatiek gepopcornd en alleen Pieter en Otje hingen hongerig over het plexiglas. M'n huidige monsters komen niet eens overeind als ze eten krijgen. Geef ik ze te veel?
Ik vraag me nu soms zelfs af waarom ik ze eigenlijk heb :@ Eerlijk waar, er zit geen leven in die hokken. Ze zitten in hun huisje, kachelen soms wat rond. Er is geen interactie meer. Alleen de nieuwe laat zich soms nog zien en zit in de hoek op Pieters plek als ik in de keuken bezig ben. Ik vind het gewoon zielig dat hij met zo'n oude taart als Knofje (4,5) zit opgescheept. Ik wil ze graag los laten lopen in de kamer, maar ze zijn niet zindelijk en ik heb een houten vloer (en al vlekken waar ze de afgelopen jaren over de rand van het kleed hebben gezeken). Meestal laat ik ze los in de badkamer, maar dan zitten ze in hun huisje en eten ze niet eens.
Wat doe ik verkeerd? Zelfs pretletter Ollie loopt rond alsof hij de hele tijd stoned en dronken is -O- Alleen voor peterselie en wortelloof zijn ze nog een beetje te porren, de witlof laten ze soms liggen en ook de harde delen van de andijvie ligt er de volgende ochtend nog.
Of ze zijn verwend, of hartstikke ziek, of oud, of verwend, of depressief. Ik weet het niet ;(
Tap tap tap
  dinsdag 14 juni 2016 @ 00:04:29 #163
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162995356
Misschien wat meer "verrijking" bieden zoals ze in dierentuinen doen? Bijv in de badkamer zetten met een lege kartonnen doos op zn kop (en eventueel wat lekkers eronder verstopt)?
Of wat ander speelgoed? Zo'n grasbal? Een wcrol met iets lekkers erin zodat ze ervoor moeten werken?
Ik roep ook maar wat.
pi_162997260
Dat doe ik ook -O- zelfs de kartonnen dozen, wc-rollen en papieren zakken laten ze tegenwoordig met rust. Of nou ja, de kartonnen doos die ze nu hebben draaien ze steeds om met de opening naar de achterwand en dan gaan ze er met hun tweeën in liggen, en zo blijft het de hele dag :')
Tap tap tap
  dinsdag 14 juni 2016 @ 08:13:17 #165
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162997293
Hmmm, misschien is het de leeftijd? :')
pi_162997957
Oh maar daar zag ik wel wat leuks voor, er zijn mensen die een stukje zeil halen, daar een fleece deken overheen spannen, daar een konijnenren op doen, je weet wel van die paneeltjes en dan allerlei huisjes en speelgoed in zetten, dan racen die beestjes aardig rond.

Hier rennen ze ook de hele dag en in het grote hok, hoor je de hele dag cavia's keuvelen en heen en weer rennen, maar dat is een hok van 60 cm bij 230 cm.
Moet ook zeggen dat zelfs Grumpy er blij van kan worden om even in een rennetje heen en weer te sjouwen.

Hier komt deze zomer een grote ren aan de zijkant van de tuin en dan hebben we het toch wel over een ren van 3 m lang bij een meter breed. cavia's zijn best sportieve beestjes, moet wel zeggen dat ik altijd wel hard moet lachen als de langharigen rondrennen, lijken het net op hol geslagen pruikjes
pi_162997985
Dit is niet bij mij, maar heb je wel een idee hoe ze dat doen,
pi_162998273
Die rekjes heb ik ja, maar als ze ergens van schrikken (als ik beweeg enzo) dan rennen ze met rekje en al weg. Ik zal eens een zeil opzoeken, ik heb wel plasdekens voor op schoot, van die hoezen voor bedplassers en -zweters, maar die kunnen ook maar zoveel hebben :') :D
Had in het begin van die dekjes gekocht voor zwangeren en ouderen enzo, voor in bed. Nou, twee cavia's kunnen die dekjes niet aan, daar ging het op een gegeven moment doorheen :D

Ik had Knofje gisteravond op schoot, die is altijd al stil geweest. Ik heb ze nu al ruim 4,5 jaar en snap de geluidjes nog steeds niet. Eerst begon ze hard te fluiten alsof ze de ander miste en toen begon ze een beetje paniekerig te pruttelen. Ze heeft wel veel geplast en gepoept en toen is ze daar in gaan liggen.

De badkamer vind ik trouwens sowieso niet altijd zo'n prettig idee, als ik net heb gedoucht is het er best benauwd en vochtig en ik maak regelmatig de tegels schoon en dan durf ik ze er ook niet te laten lopen vanwege dat gore schoonmaakspul en dampen, ook al heb ik alles schoongemaakt met water. Ik vertrouw het nooit zo en het lijkt me gewoon ook een stuk gezelliger als ze in de kamer of keuken kunnen rondhobbelen.
Tap tap tap
pi_162998488
Zie het als voor 2 uurtjes spelen, ze wennen er langzaam wel aan, hier heb ik een die heel gezellig bij je zit en dan zet je haar terug in het hok en gaat ze heel hard fluiten, maar ik heb idee dat ze dat doen om te laten weten dat ze er weer is.

Hier fluiten ze ook heel dramatisch als ik een koekje pak, de koelkast open en de hond op zijn donder geef, al voelt dat meer als soort hooligans die je op staan te jutten, van pak hem aan!!!
  dinsdag 14 juni 2016 @ 10:11:16 #170
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_162998972
Dat laatste _O-

Als ik Saartje en Lexie laat rondlopen is met name de laatste actief. Maar als ik erbij kom liggen, weet Saartje ook ineens weer hoe ze moet bewegen. :s)
Duurt nooit lang, maar toch.
En ik doe vaak wat lekkers in de schaal waarin ik ze weeg, dan moeten ze die omkiepen enzo. Zorgt allemaal voor wat actie.
pi_163014104
Misschien iets minder moord en doodslag op ID channel kijken

pi_163014236
Ik laat ze hier weleens rondlopen, maar met Noir erbij wordt dat nooit spannend. Noir propt zich in een huisje en alle caven willen erbij. Als Noir in het hok blijft dan willen Oreo en Orka best spelen en popcornen.

Noir is gewoon een oma -O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 15 juni 2016 @ 16:25:22 #173
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_163035477
Wij pakken ze er hier ook altijd uit.
Zijn altijd heel enthousiast. Zelfs de oude dame van ruim 4.
Altijd met de voorpoten op de rand. Soms denk ik dat ze te weinig krijgen, maar ze zijn gewoon onverzadigbaar :')

Als we ze op schoot hebben gehad, zetten we ze gewoon op de grond. Ze vinden hun eigen weg weer terug naar "huis". De jongste rent hard door de woonkamer en de oudste kiest meestal de kortste weg naar huis. Soms blijft een keuteltje achter, maar niets waar we niet terug kunnen :D
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 15 juni 2016 @ 18:27:04 #174
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163038367
Onze twee jonge cavia's doen nu sinds een week flink popcornen! Vooral Rosy, de witte! _O- Zo lief om te zien hoe ze helemaal happy (op hun favoriete groene fleece deken) heen en weer en op en neer springen, op hun zij gaan liggen, voetjes in de lucht en meteen weer terug op hun pootjes :D O+
pi_163053425
Gister liepen ze hier allemaal te popcornen, ik ben een flat aan het maken en elke keer als er een verdieping af is komen er bewoners in en dan doet iedereen even vrolijk mee.
Vandaag de laatste 3 delen klaarmaken, dan kan de verlichting erin.
pi_163064937
Popcornen is gewoon leuk om te zien :D

Oreo popcornt ook weleens in de "thee/ slaapmuts" maar dan zodanig dat de muts omvalt met Oreo erin :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games donderdag 16 juni 2016 @ 19:07:37 #177
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_163067220
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_163070691


Vandaag weer een stukje flat afgemaakt, helaas had ik net niet genoeg hout voor de deuren, dus kon eerst weer naar de bouwmarkt.
pi_163071516
quote:
Nee, maar ik had hem al wel gezien _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 16 juni 2016 @ 21:43:19 #180
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_163072493
Ik ga morgen met Yuki naar de dierenarts om hem in te laten slapen... Hij is erg verzwakt de afgelopen weken en weegt nog maar iets meer dan 800 gram nu.

Vorige week dacht ik al dat hij zelf zou gaan; hij viel om tijdens het lopen. Zakte simpelweg door zijn achterpoten. De volgende ochtend was hij vreemd genoeg opgeleefd en leek hij de oude. Dat was van korte duur.

Vandaag heeft hij slechts vier, vijf stukjes andijvie op. Geen brokjes, geen hooi. Ik had zelfs verse aardbeien gekoccht omdat hij die normaal zo lekker vindt. En ander hooi en andere brokjes om een andere smaak te proberen. Sinds ik gister de kooi heb verschoont is er ook geen ontlasting. Hij is op en ik wil voor hem geen gedoe om zijn leven te rekken.

Toen er bijna vier jaar terug cavia's uit de opvang hier in huis kwamen moest ik er weinig van hebben. Vandaag ben ik toch verdrietig. Ze worden toch een beetje je maatje.

The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_163073202
Ahw sterkte .. we zijn allemaal weleens op dit punt geweest helaas.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163075883
Veel sterkte, wat een lieve mooie Yuki ;(
Tap tap tap
pi_163081879


Samen in een doosje O+ Dit is echt uniek. Of is dat aanhankelijke echt iets van coronets? Dit is m'n derde coronet (die achterste dus) (klinkt raar) en die andere twee liepen ook al de hele tijd te klitten. Terwijl de caaf hier op de voorgrond die andere twee vaak uit haar huisje timmerde.
Tap tap tap
pi_163101044
Heb begrepen dat coronetjes wel brutaler zijn, maar heb dat nog niet zo ervaren, heb ook cornonetjes en de een doet ontzettend autistisch en de ander blijft op je arm hangen terwijl je haar probeert in het hok te duwen.

Morgen ga ik een aantal wassen, heb het deze week wat verzaakt het kammen, dus wil ze allemaal weer even opfrissen. tenminste de langharigen en een witte want die smeert zichzelf helemaal onder de tomaat, paprika en banaan, ze ziet er gewoon nu niet uit.
  vrijdag 17 juni 2016 @ 23:28:12 #185
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163101589
Sterkte Notorious_Roy.

Little Lady, Lexie ziet er standaard niet uit, want ze duwt altijd haar hele kop in de (rode!) paprika. Maar dat koppie ga ik echt niet wassen, dan maar oranje. _O-
  zaterdag 18 juni 2016 @ 07:22:03 #186
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163104588
In de bovenste foto was ze nog jong en onschuldig, de onderste is recent. ;)

pi_163106127



O+
Tap tap tap
pi_163111687
Tijdje geleden een cavia lijn over genomen en uiteraard zat daar een zwangere mama bij, na paar weekjes wachten zag ik vanmorgen 3 kleine hummeltjes. twee dames en een heertje.
Alle 3 coronetjes.

pi_163117615
De borstels hier liggen het liefst met z'n drieën in het hok
Terwijl dat helemaal niet past ..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163117630
Leuke foto's allemaal
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163123021
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:43 schreef LittleLady het volgende:
Tijdje geleden een cavia lijn over genomen en uiteraard zat daar een zwangere mama bij, na paar weekjes wachten zag ik vanmorgen 3 kleine hummeltjes. twee dames en een heertje.
Alle 3 coronetjes.

[ afbeelding ]
Coronetjes O+
Tap tap tap
pi_163125642
Zo leuk rennen allemaal al vrolijk om hun mama heen.
pi_163133027


Grumpy even in bad gehad.
pi_163133311
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 11:05 schreef LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

Grumpy even in bad gehad.
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 19 juni 2016 @ 14:46:22 #195
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163137743
Ollie moet eigenlijk ook even met z'n billen in het water, zo vies is ie :') Maar ik ben altijd als de dood dat ze kou vatten.
Heb de veestapel wel even geknipt vandaag, zie bij Ollie nog niet zoveel verschil maar hij was het beu en dan ben ik bang in z'n zaakje te knippen.
Schaap de asperger zit altijd heerlijk stil als je d'r knipt. Daar is nu dus niks van over, een kop op pootjes.
Bij Knofje was het haar niet echt aangegroeid, heel maf. Heb alleen het vieze bij de kont weggeknipt.
De nieuwe had niks door, die begon te brommen en was helemaal gefascineerd door de geur van Schaap, want die kent ie niet. Tot ik bij een spiertje in z'n zij ging knippen, toen begon ie te popcornen en lazerde hij bijna van de tafel af.

O, en 20% korting bij de dierenwinkel :D Helaas hadden ze de kruidenrollen niet meer en van een andere rol met riet ofzo hadden ze er nog maar één, dus even kijken wie wat krijgt. Heb ook van die blokken met samengeperste kruiden gekocht, daar zitten ze nu hun tanden op te breken.
Tap tap tap
  zondag 19 juni 2016 @ 16:16:50 #196
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163140134
Grumpy O+

@CherryLips, deze post is waardeloos zonder foto's. ;)
pi_163149627




Dit bedoelde ik eigenlijk met: het kan eigenlijk niet.
Cavia's: ja hoor, kan wel!

:|W
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 19 juni 2016 @ 22:38:14 #198
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_163150097
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zondag 19 juni 2016 @ 22:46:14 #199
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163150384
@4EverBlackEyed _O-
pi_163158068
Hahaha dat is wel een hele bijzondere huisgenoot van je cavia's

Vanmorgen hadden wij ook weer 3 nieuwe bewoners erbij, 3 kleine dames waarvan twee met een hele aparte vacht

pi_163158148
Mupkes O+

Wat voor merkje is het? Ik zie dat nooit als ze zo klein zijn, kan van alles zijn :D
Tap tap tap
pi_163158581
Ik zou het niet weten, het is echt een mix, zo heb ik nog een jong beertje en die kan theoretisch volgens de erfelijkheidsleer niet eens.
Ik wou een keer een nestje van de dames binnen, maar er komen hier echt verrassingen uit.
pi_163159512
Niet echt goed te zien, maar links Schaap voor de knipbeurt:


En daarna:



En Knofje en Moosje met hun lekkers O+
Tap tap tap
  maandag 20 juni 2016 @ 12:20:43 #204
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163159634
O+
pi_163168089
Hebben ze nou een kattenvoerbakje ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163168888
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hebben ze nou een kattenvoerbakje ?
Ja :@ Een bakje voor brokjes, een bakje voor kruiden en ander spul.
Tap tap tap
pi_163174437
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:39 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja :@ Een bakje voor brokjes, een bakje voor kruiden en ander spul.
Briljant !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163175332
Gewoon van de Action :P
Tap tap tap
pi_163177011
Vandaag heeft mijn nichtje twee dames uitgezocht die bij haar gaan wonen, dat zijn deze twee geworden, 17 juli als ze dan op gewicht zijn, gaan ze met haar mee.

pi_163177420
Ik vind die linker wel heel erg leuk
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163177716
Heb momenteel zulke mooie baby's, is dan moeilijk om te beslissen waar ik mee verder wil en welke naar een nieuw thuis kunnen, in september ga ik met 4 van de cavia's naar de show heb deze week mijn fokkers nummer gekregen
pi_163188578
Moos ligt nu al kakkend met z'n kont uit z'n papieren zak (vinden ze leuk om mee te spelen). Charmante harrie ;(
Tap tap tap
  dinsdag 21 juni 2016 @ 15:40:38 #213
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163188669
_O-
pi_163188857
Het was gewoon te ranzig om er een foto van te maken, je zag alleen z'n gecastreerde zaakje met een keutel er half uit.
Tap tap tap
  dinsdag 21 juni 2016 @ 15:51:04 #215
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163188905
Ach, die van mij liggen regelmatig wijdpoots op schoot. Kan ik zo naar binnen kijken. :')
  dinsdag 21 juni 2016 @ 20:15:45 #216
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163196600
:( Zo'n 5 weken geleden, wou mijn "schoonfamilie" cavia's voor het neefje van mijn vriend. (Ik woon hier nu, maar niet getrouwd.)

Ik heb mij er weinig mee bemoeid verder. Een aantal tips qua huizing (plan was om ze volledig buiten te houden en ik zei dat ze rekening moesten houden met de wind e.d.) werden al een beetje aangenomen als; "maak je toch niet zo druk". Maar toch uiteindelijk binnen houden, met een buiten ren.

En dan krijg je dus de ergste consequentie van cavia's gekocht bij een dierenwinkel.......

Onze jongste cavia. Ze is zelf misschien net 5/6 maanden ongeveer. DUIDELIJK ZWANGER! :( Dus die heeft in de winkel al vroeg bij een mannetje gezeten. (Onze twee meiden zijn namelijk 100% allebei meiden)

Kan ik me zo kwaad om maken hé? Nalatigheid van dierenwinkels. Maar ook van mensen die hier niet bij stilstaan en niet naar een specifieke fokker gaan. Om dit soort dingen te voorkomen! "Maak je niet zo druk?", ja, daarom dus.... :{w
pi_163196791
Ohw maar dat hoeft de dierenwinkel nog niet eens te hebben gedaan, als de handelaar komt zitten de cavia's allemaal in kratten (ja van die LeenBakker bakken met gaten erin gemaakt) daar zitten ze al allemaal door elkaar, zo'n handelaar loopt gewoon door zijn schuur en pakt gewoon jongen uit bakken en kwakt alles bij elkaar in die kratten voor ze langs de winkels gaan.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 20:35:41 #218
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163197377
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 20:21 schreef LittleLady het volgende:
Ohw maar dat hoeft de dierenwinkel nog niet eens te hebben gedaan, als de handelaar komt zitten de cavia's allemaal in kratten (ja van die LeenBakker bakken met gaten erin gemaakt) daar zitten ze al allemaal door elkaar, zo'n handelaar loopt gewoon door zijn schuur en pakt gewoon jongen uit bakken en kwakt alles bij elkaar in die kratten voor ze langs de winkels gaan.
Dat is ook wel waar!

Maar jeetje, ik voelde net gewoon minstens twee kloppende hartjes en bewegingen. Lief aan de ene kant, maar ik weet dat ze nog veel te jong is!

En bij lichte bewegingen is ze sowiesow al zo 42 dagen zwanger toch? En we hebben pas sinds een week echt gemerkt dat ze dikker werd. Dus volgens mij kunnen ze er binnen 3/4 weken al zijn. :o

Morgen naar de dierenarts hier in Engeland. Naja, ik ben benieuwd wat de schoonfamilie gaat besluiten. :o
pi_163197764
Tja er valt nu weinig aan te veranderen, vanaf 5 week kun je ze voelen, heb hier ook een zeugje die doodleuk zwanger aankwam en heb gister ook een zeugje gehaald en kreeg nog even te horen dat ze nog bij de vader liepen, dus vingers crossed dat ze niet gedekt is
pi_163202475
Vanaf morgen zijn mijn cavia's een beetje tbs, mooi achter een extra hekwerk, ben anders veel te bang dat kinderen erbij gaan zitten.

pi_163216099
Bij het tuincentrum geweest (voor iets anders), zat er een caafje helemaal alleen in zo'n glazen bak, lekker warm ook, en ze was al vijf maanden oud ;(
Had d'r bijna meegenomen maar dan blijf ik aan de gang. Een roodwit borsteltje ;(
Tap tap tap
pi_163233076
Tja je kan ze nooit allemaal meenemen, zie ook wel eens een mooie of zielige, maar heb al een behoorlijke groep, dus soms gewoon ogen dicht knijpen en doorlopen
pi_163258925


Met de mama's
pi_163259448
Klein grut O+
Tap tap tap
pi_163296633
Ik heb een nieuwe bank gekocht, maar de oude banken kunnen pas dinsdag mee met het grofvuil.
Dus nu mogen de cavia's de bank hebben :')
En leuk dat ze het vinden :D

Onnodig om te zeggen dat het ding helemaal ondergepoept en gepist is :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163378845
Orka en Noir vinden citroenijsjes onweerstaanbaar. Oreo vindt het drie keer niets.

Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 28 juni 2016 @ 22:24:47 #227
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_163379622
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 16:10 schreef CherryLips het volgende:
Bij het tuincentrum geweest (voor iets anders), zat er een caafje helemaal alleen in zo'n glazen bak, lekker warm ook, en ze was al vijf maanden oud ;(
Had d'r bijna meegenomen maar dan blijf ik aan de gang. Een roodwit borsteltje ;(
Zo'n moppie heb ik ooit op deze manier wél meegenomen.. Ik doopte haar Knuffel en ze is 8.5 jaar geworden! O+
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_163380064
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 22:24 schreef Rijstebuiltje het volgende:

[..]

Zo'n moppie heb ik ooit op deze manier wél meegenomen.. Ik doopte haar Knuffel en ze is 8.5 jaar geworden! O+
Nog even en ik ga dr halen hoor :(
Tap tap tap
pi_163396453
Nou als je er de ruimte voor hebt, waarom niet, heb je nog een lekkere knuffel erbij.
pi_163396553
Er staat nog steeds caviaflat op mijn verlanglijst
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163396571
Gewoon zelf bouwen, is leuk, kun je het helemaal inrichten zoals je zelf wil
pi_163396585
Oh nee, neeee, neeee, neeee

Dan wordt het een soort piramide-brandstapel

Net zoiets als een band plakken, ik kan het wel zelf doen, maar er zijn gewoon mensen die handiger zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163396666
Dat zal toch wel een beetje meevallen.

Deze hebben wij gebouwd

pi_163396686
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 19:41 schreef LittleLady het volgende:
Dat zal toch wel een beetje meevallen.

Deze hebben wij gebouwd

[ afbeelding ]
Ik ben totaal niet handig :@

Knap hoor, dat je het zelf kan :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163396728
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 19:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik ben totaal niet handig :@

Knap hoor, dat je het zelf kan :D
In de kamer heb ik ook een zelfgebouwde flat, met een trap naar boven, hoor je ze e hele dag heen en weer rennen met veel kabaal
pi_163396744
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 19:44 schreef LittleLady het volgende:

[..]

In de kamer heb ik ook een zelfgebouwde flat, met een trap naar boven, hoor je ze e hele dag heen en weer rennen met veel kabaal
Ik ben bang dat ze hier naar beneden rollen, omdat lomper dan lomp :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163396852
hahaha

  woensdag 29 juni 2016 @ 19:51:30 #238
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163396878
Wat zijn specifieke tekenen dat de bevalling er binnenkort aan komt?

- De baby's bewegen erg veel vandaag (voelde zelfs een flinke schop!).
- Het lijkt ook of ze veel wil eten, ze zit in ieder geval behoorlijk te schransen.
- Daarnet zat ze ook hard te tweeten naar ons. Ze heeft toen even lekker een half uur ontspannen bij mij gelegen in haar fleece deken, beetje tweeten met flink bewegende bulten :D Ze was zelf wel lekker ontspannen.
- Terug in haar hok leek ze een beetje rusteloos, weer hard tweeten (maar ze werd rustig als we erbij gingen zitten) drinken/liggen/wat eten/liggen/wat eten/liggen. Nu ligt ze er weer relaxed bij!

Ik heb het idee dat het dan wel vrij snel zal gebeuren? :o

We hebben trouwens nog niet van onderen gevoeld, maar het ziet er van buiten wel naar uit dat ze van achter wat breder begint te worden en/of lopen
pi_163396891
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 19:31 schreef LittleLady het volgende:
Nou als je er de ruimte voor hebt, waarom niet, heb je nog een lekkere knuffel erbij.
Omdat ik bang ben dat het niet klikt met m'n aspergers en ik dan een derde kooi nodig heb.
Tap tap tap
pi_163396916
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 19:51 schreef Bienelientjee het volgende:
Wat zijn specifieke tekenen dat de bevalling er binnenkort aan komt?

- De baby's bewegen erg veel vandaag (voelde zelfs een flinke schop!).
- Het lijkt ook of ze veel wil eten, ze zit in ieder geval behoorlijk te schransen.
- Daarnet zat ze ook hard te tweeten naar ons. Ze heeft toen even lekker een half uur ontspannen bij mij gelegen in haar fleece deken, beetje tweeten met flink bewegende bulten :D Ze was zelf wel lekker ontspannen.
- Terug in haar hok leek ze een beetje rusteloos, weer hard tweeten (maar ze werd rustig als we erbij gingen zitten) drinken/liggen/wat eten/liggen/wat eten/liggen. Nu ligt ze er weer relaxed bij!

Ik heb het idee dat het dan wel vrij snel zal gebeuren? :o

We hebben trouwens nog niet van onderen gevoeld, maar het ziet er van buiten wel naar uit dat ze van achter wat breder begint te worden en/of lopen
Ik hoop dat alles goed gaat :)
Tap tap tap
  donderdag 30 juni 2016 @ 00:33:52 #241
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163404598
Ben heel benieuwd. :o Ze is erg rusteloos en heeft zich teruggetrokken in haar hokje. Ik kan zien dat ze wat zwaarder ademt. En hoor dat ze heen en weer hobbelt!
pi_163416136
Twee nieuwe caafjes voor mijn lijn, zijn zo lief.

  Moderator donderdag 30 juni 2016 @ 18:50:43 #243
155227 crew  Guppy
dus
pi_163416306
Shelties! O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163429099
Wat krijg je als je een mislukte zwarte teddy met kruinen en een zilveragouti peruvian kruist?

Dan het meest schattige knuffel caafje die er is.

  vrijdag 1 juli 2016 @ 11:37:07 #245
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163431196
:D

Hier nog altijd geen baby's! Wel zijn ze flink aan het bewegen. Soms zie je haar buik gewoon golven O+
pi_163431388
Mooi is dat he, och en de moppie's worden zo snel groot, gaat wel zwaar worden als 18 juli een aantal weggaan, vind ze zooo leuk, maar alles houden is gewoon niet zo'n best idee
  vrijdag 1 juli 2016 @ 11:47:59 #247
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163431418
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 09:41 schreef LittleLady het volgende:
Wat krijg je als je een mislukte zwarte teddy met kruinen en een zilveragouti peruvian kruist?

Dan het meest schattige knuffel caafje die er is.

[ afbeelding ]
wat een wolligje O+
Tap tap tap
pi_163500609
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 19:50 schreef LittleLady het volgende:
hahaha

[ afbeelding ]
Chique trappetje :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:29:39 #249
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163528572
O+ O+ O+ Yin & Yang baby's! O+ O+ O+







pi_163529960
Ohh zo zijn ze zo schattig, mooi he dat ze meteen 'kant en klaar' ter wereld komen.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 10:27:30 #251
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163529996
Mooi maskertje O+
Tap tap tap
  dinsdag 5 juli 2016 @ 10:28:48 #252
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163530015
Ik heb die van mij een rieten rol gegeven met hooi erin geperst, het is nu de sport om al dat hooi aan de kant te gooien en ertussen te gaan zitten. Het is Moos al gelukt maar Knofje wil erbij O+
Alleen jammer dat de dierenwinkel er nog maar eentje had, ik heb de anderen een bol gegeven van takjes met daarin hooi dat ze eruit moeten trekken, maar ze doen er niets mee. Dus nu voel ik me schuldig dat ze in de ene kooi zo'n pret hebben en in de andere kooi niet :@
Tap tap tap
pi_163539935
Ik heb van die losse tapijttegels die ik dan op mijn laminaat leg. Dan kunnen de caafs lekker lopen.
Nou ho maar, Orka heeft ineens bedacht dat het ook leuk is om overal behalve op de tapijttegels te lopen. Nu moet ik er steeds als een lerares bij zitten, terwijl ze eerst zelfstandig op de tegels bleven.
Slechte invloed die kleine :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 19:13:09 #254
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163540829
Die van mij weigeren juist op laminaat te lopen. Niet dat ze op het plaid veel doen haha.

Die baby's O+

Saartje wordt alweer bijna vier! Helaas worden ze hier meestal niet veel ouder, maar Saartje wel (zo heb ik besloten ;))
  dinsdag 5 juli 2016 @ 19:24:34 #255
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163541071
Opgedroogde witte baby, genaamd Patch, achter grotere zwart/bruine baby genaamd Pepper! O+ O+

Zo grappig dat haar rechter gezicht pik zwart is :D

  dinsdag 5 juli 2016 @ 19:38:22 #256
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163541312
En een kleine video van onze kleintjes! :D O+ O+

http://vid823.photobucket(...)9711_zpsvut52n5f.mp4
  dinsdag 5 juli 2016 @ 19:50:42 #257
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163541519
O+
Ik mis babycaafjes.
Tap tap tap
  dinsdag 5 juli 2016 @ 19:52:26 #258
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163541558
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 18:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb van die losse tapijttegels die ik dan op mijn laminaat leg. Dan kunnen de caafs lekker lopen.
Nou ho maar, Orka heeft ineens bedacht dat het ook leuk is om overal behalve op de tapijttegels te lopen. Nu moet ik er steeds als een lerares bij zitten, terwijl ze eerst zelfstandig op de tegels bleven.
Slechte invloed die kleine :')
Hoe was je die tapijttegels dan? Dat is het probleem (of een van de problemen) bij het loslopen, ze zeiken álles onder. Ik wil eigenlijk nog een stuk zeil halen dat precies in de keuken en op het balkon past en daar dan handdoeken overheen leggen maar het is altijd zo'n geklooi met opruimen omdat alles onder de pies, keutels en het hooi zit en ik de kleden nergens kan uitkloppen.
Tap tap tap
pi_163541776
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 19:52 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Hoe was je die tapijttegels dan? Dat is het probleem (of een van de problemen) bij het loslopen, ze zeiken álles onder. Ik wil eigenlijk nog een stuk zeil halen dat precies in de keuken en op het balkon past en daar dan handdoeken overheen leggen maar het is altijd zo'n geklooi met opruimen omdat alles onder de pies, keutels en het hooi zit en ik de kleden nergens kan uitkloppen.
Ze plassen alleen in de kartonnen dozen die erop staan. Dus die dozen kan ik vervangen. Ik denk dat ze beschermd willen plassen..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 20:06:56 #260
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163541885
Die van mij zijn niet zo getraind ;(
Tap tap tap
pi_163542079
Gewoon even ernstig toespreken en in de hoek zetten als ze stout zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 20:32:52 #262
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163542415
_O-
pi_163542538
Orka bijt steeds in mijn vingers, blazen in het gezicht werkt niet zo, maar stemverheffingen vindt ze behoorlijk eng. Ze is er echt van onder de indruk.
Iemand hoeft maar naar haar te wijzen of ze zet haar tanden in de vingers :{ Ik heb echt nog nooit zo'n cavia gehad.

Alhoewel ik een soort rodeo verwachtte met het knippen van de nagels, maar dat bleek heel erg mee te vallen. Mevrouw zat braaf haar pedicure uit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163554639
Deze week in de aanbieding bij de Action, de panelenren voor 15 euro:
http://www.action.nl/weekaanbiedingen

Al lees ik net op FB al iemand die de laatste had. Het is gvd 12 uur mensen, toko is net 3 uur open.
Tap tap tap
pi_163566233
Vanmiddag tijdens het hooi voeren zag ik dat er ineens twee bewoners bij waren, die had ik eigenlijk pas over twee weekjes verwacht.

Twee mooie coronet dames in zwart/wit

pi_163569254
Coronetjes O+
Tap tap tap
pi_163569648
Zijn zo leuk en zo lekker zacht

Ben nu bezig mijn perkje klaar te maken dan kan daar een mooie grote buitenren op, kunnen ze ook lekker op het gras keuvelen.
pi_163570487
Ik wilde die van mij ook eens op het balkon zetten, maar ik heb geen gras dat ze kunnen maaien. Heb ook niet het idee dat ik ze er een plezier mee doe. Maar dat heb ik altijd met loslopen. Of andere dingen die ik voor ze doe :')
Tap tap tap
pi_163571042
Je kan natuurlijk eens een soort grasdoos maken, die kun je ook bestellen, maar die zijn erg prijzig, maar zelf zoiets maken kost natuurlijk niet zoveel
pi_163571118
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:46 schreef LittleLady het volgende:
Je kan natuurlijk eens een soort grasdoos maken, die kun je ook bestellen, maar die zijn erg prijzig, maar zelf zoiets maken kost natuurlijk niet zoveel
Ik heb er weleens naar gekeken, bijvoorbeeld een plastic hondenmand volgooien met aarde en daar dan graszaad in zaaien. Maar dan denk ik, wordt dat niet zompig, welke aarde moet ik gebruiken, zelf gras, en het eerste gras zouden ze niet mogen, en dan ben ik bang dat ze het loodje leggen dus dan doe ik het maar niet.
Tap tap tap
pi_163571403
Begin je eerst in een kleine afwasteil, dat kun je nog wel beetje bijknippen met een schaartje, ik zou dan wel even gaatjes boren onder in de bak, stuk of 3 en dan gewoon op het balkon opkweken.
  donderdag 7 juli 2016 @ 18:10:10 #272
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_163584532
Saartje bijt ook, maar alleen als ik haar terug wil zetten in de kooi of als ze in de handoek wil kruipen en nog niet mag. Kan ze best venijnig doen ook dan.

Maandag had ik cavia-stress. Saartje was in vergelijking met de week ervoor bijna 50 gram afgevallen. :{
En eten als een bootwerker hè.
Weeg ik haar vandaag, zit er weer ruim 30gram aan. _O- ze is een jojoër. ;)
  donderdag 7 juli 2016 @ 19:29:30 #273
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_163585979
Ze zijn zo klein en lief :D En Fluffy gedraagt zich als een perfecte moeder ^O^





En we hebben het idee dat de witte (Patch) een vrouwtje is! Wat we al hoopten :D
pi_163597938
Zijn zo leuk, gister de bevalling van een gezien, dat caafje heb ik een 2 a 3 week geleden opgehaald, zij was 2,5 maand en toen zeiden ze zoiets dat papa het ook leuk vind de kleintjes of dat e beer erbij liep zoiets. Drong ook eerst helemaal niet door, maar in de auto wel, ik denk aah nee he dan is ze dachtig.
Kennis van mij fokt al 10 jaar, dus haar laten voelen ja hoor, zwanger.
Gister zijn ze geboren, moedertje nu een dikke 3 maand, twee kleine dame pluisjes erbij.
Ze zitten nu in de bak waar meer moeders lopen dus die tutten er ook gezellig mee.

pi_163611650
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb er weleens naar gekeken, bijvoorbeeld een plastic hondenmand volgooien met aarde en daar dan graszaad in zaaien. Maar dan denk ik, wordt dat niet zompig, welke aarde moet ik gebruiken, zelf gras, en het eerste gras zouden ze niet mogen, en dan ben ik bang dat ze het loodje leggen dus dan doe ik het maar niet.
Ik heb ze het eerste gras wel gegeven en ze wandelen nog steeds rond ;) Behalve Oreo, die waggelt :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163611672
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 18:10 schreef NijntjesUk het volgende:
Saartje bijt ook, maar alleen als ik haar terug wil zetten in de kooi of als ze in de handoek wil kruipen en nog niet mag. Kan ze best venijnig doen ook dan.

Maandag had ik cavia-stress. Saartje was in vergelijking met de week ervoor bijna 50 gram afgevallen. :{
En eten als een bootwerker hè.
Weeg ik haar vandaag, zit er weer ruim 30gram aan. _O- ze is een jojoër. ;)
Vrouwen .. Zucht ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163611725
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 11:26 schreef LittleLady het volgende:
Zijn zo leuk, gister de bevalling van een gezien, dat caafje heb ik een 2 a 3 week geleden opgehaald, zij was 2,5 maand en toen zeiden ze zoiets dat papa het ook leuk vind de kleintjes of dat e beer erbij liep zoiets. Drong ook eerst helemaal niet door, maar in de auto wel, ik denk aah nee he dan is ze dachtig.
Kennis van mij fokt al 10 jaar, dus haar laten voelen ja hoor, zwanger.
Gister zijn ze geboren, moedertje nu een dikke 3 maand, twee kleine dame pluisjes erbij.
Ze zitten nu in de bak waar meer moeders lopen dus die tutten er ook gezellig mee.

[ afbeelding ]
Moedertje is net zo oud als Orka :o Orka is van eind april
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163616719
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 22:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Moedertje is net zo oud als Orka :o Orka is van eind april
Ja sommige mensen letten absoluut niet op, denken gewoon cavia's zijn groepsdieren, ja dat klopt ook maar de beer is gewoon een seksmaniak die iedereen zwanger wil maken, heb hier ook een die loert de hele tijd naar de buurvrouwen.
Zal eens kijken of ik het kan filmen, dan kijkt hij over het randje op zijn achterpoten en doet hij prrrrrrrr als hij met zijn kont staat te draaien, net een sexy dansje waar de rest heel verveeld naar kijkt
pi_163625691
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 08:12 schreef LittleLady het volgende:

[..]

Ja sommige mensen letten absoluut niet op, denken gewoon cavia's zijn groepsdieren, ja dat klopt ook maar de beer is gewoon een seksmaniak die iedereen zwanger wil maken, heb hier ook een die loert de hele tijd naar de buurvrouwen.
Zal eens kijken of ik het kan filmen, dan kijkt hij over het randje op zijn achterpoten en doet hij prrrrrrrr als hij met zijn kont staat te draaien, net een sexy dansje waar de rest heel verveeld naar kijkt
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163627011


Het smiechtje smeerde hem elke keer, maar heb hem toch nog zo als kodak moment.
pi_163628038
Ik had die van mij op het balkon gezet terwijl ik de kooien schoonmaakte. Pure doodsangst. Ze zijn het huisje niet eens uit geweest. Ik heb helemaal geen rekje nodig zo.
Dat de wind er ineens met de stoffen tunnel vandoor ging zal ook niet geholpen hebben.
Tap tap tap
pi_163628591
Ik ben bang dat mijn cavia's van het balkon afwaaien ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163630544
Ben vandaag weer in de tuin bezig geweest, van de week zat Henk nog troosteloos even op het zwarte zand heb ik vandaag even een gazon gekocht, zodra dat goed pakt dan komt de ren erop.


Zo was het dus eerst.



Zo is het nu, had nog een paar 'lapjes' over dus ook een klein lapje in het hok gelegd, waren ze helemaal blij mee, leuk springen en purren en eraan trekken.

pi_163632871
Ik wil ook een tuin :)

De caven zijn het met mij eens
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163635635
Is wel makkelijk een tuin, tenminste zolang het niet te groot is, heb destijds met mijn man 3200m2 gehad, dat was rampzalig, maar dit is net groot zat en voordeel het zit in de tegels en af en toe bemoeid de buurman zich met mijn voortuin en dan zeg ik, nou wat let je, dan snoei je dat toch weg.
Interesseerd mij dat tuinieren, ik vind gewoon de ruimte fijn zo in de zomer, heb het ook nog eens zo aangelegd, hogedrukspuit erover paar leuke bloembakken en klaar. Nou ja nu dan een klein 'gazon' voor de poepie's maar die houden dat zelf wel kort.
pi_163638394
  zondag 10 juli 2016 @ 12:45:23 #287
62419 CherryLips
chocoholic
pi_163638627
Eh ja, leuk dat buiten-zijn, maar Moos heeft nu een piepende ademhaling. Niet de hele tijd, heb hem al even niet gehoord maar toch. Dienstdoende dierenarts gebeld en die zei dat het ook door de warmte kon komen en dat ik morgen even moest terugbellen. Maar ik twijfel.
Dit is niet hoe ik de mooie zondag had verwacht door te brengen :( Vol twijfels. En ben maar vast aan het werk gegaan voor het geval ik morgen weg moet.
Tap tap tap
pi_163638726
Dat is altijd zo vervelend, dat afwachten.
pi_163655328
Niet leuk, succes ... :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_163658420
Ik heb hem verder niet meer gehoord, dus hopelijk had ie zich gewoon verslikt ofzo -O-
Tap tap tap
pi_163659975
Ik durf niet meer in de woonkamer te komen uit angst dat het terug is :')
Tap tap tap
pi_163668776
Ik kom hier ook even meeschrijven. Binnenkort eigenaresse van 2 caafjes. :D (Maybe more, maar eerst nog even een kooi halen.)

Zijn een beertje en z'n halfzusje, uit een caviaopvang hier. Beertje is gecastreerd.
pi_163669312
Nou als je uit de buurt komt, heb wel een kooi voor je.
pi_163671371
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 16:58 schreef LittleLady het volgende:
Nou als je uit de buurt komt, heb wel een kooi voor je.
Assen is niet ver idd. :D

Welke afmetingen?
pi_163676141
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 18:46 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Assen is niet ver idd. :D

Welke afmetingen?
100 bij 50 cm
pi_163676832
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:57 schreef LittleLady het volgende:

[..]

100 bij 50 cm
Ik wil graag 120 x --, of zelfs 140 x -- :@
pi_163676985
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 22:20 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik wil graag 120 x --, of zelfs 140 x -- :@
Nee die heb ik niet liggen.
pi_163678453
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 22:20 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik wil graag 120 x --, of zelfs 140 x -- :@
O+
Tap tap tap
pi_163682400
Zelf een hok maken is ook leuk, heb ik voor in de kamer gedaan, zitten de mama's met de baby's in

pi_163683020
Zoiets heb ik ook, met plexiglas aan de voorkant voor cavia-tv en een soort plakplastic op de bodem. Maar oh my wat wordt die bodem vies :D
Tap tap tap
pi_163683093
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 07:51 schreef LittleLady het volgende:
Zelf een hok maken is ook leuk, heb ik voor in de kamer gedaan, zitten de mama's met de baby's in

[ afbeelding ]
Ik heb hier een kastje, maar ik weet niet of dat genoeg is voor 2 of misschien meer caafjes. Zal zo even meten.

(En dicht. :@)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')