In de koelkast gaat het fermenteren trager maar het stopt niet helemaal.quote:Op woensdag 25 mei 2016 15:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Paar dagen buiten de koelkast maar en daarna in de koelkast gezet en vervolgens eigenlijk helemaal vergeten.
Vanavond proevenquote:Op woensdag 25 mei 2016 15:54 schreef Farenji het volgende:
[..]
In de koelkast gaat het fermenteren trager maar het stopt niet helemaal.
Maar... hoe smaakte ie? Zal wel goed gerijpt zijn.
Zal weinig suiker bevatten, en enigszins alcoholisch zijn... en ik denk nogal bitter.quote:Op woensdag 25 mei 2016 15:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Vanavond proeven
Volgens mijn lief ruikt het sterk naar bier en naar gember.
quote:Op woensdag 25 mei 2016 14:40 schreef minilot het volgende:
Oef!
Mijn lief ontdekte vanmiddag haarscheurtjes (!) in mijn PET-fles vol gemberbier.
Ik heb hem er onmiddelijk mee de tuin in gestuurd.
Na drie keer voorzichtig ontluchten en schuim laten wegtrekken nog steeds dit:wees blij dat het geen glazen fles was, die was ontploftSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oeps!
Beetje erg actief!In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Ik heb een tijd met waterkefir gefermenteerd en daarmee ging het me juist iets te snel. Na drie dagen was het alweer klaar en zo snel dronk ik niet. En die korrels maar blijven groeien, en ze hebben altijd honger natuurlijk dus je voert ze steeds meer. Ik ben ze een keer vergeten en toen verzuurde de boel en ging de kefir dood.quote:Op zondag 7 mei 2017 19:45 schreef camaron het volgende:
5 kilo LeeHarveyOswald? Wat dacht je bij jezelf ;-)
Bij mij weinig bijzonders, ik speel met melkkefir en ga een dezer dagen op zoek naar waterkefir"korrels". Dan kan ik met limonades aan de slag die sneller klaar zijn dan met Kombucha scoby's zoals die bijvoorbeeld van Farenji.
Juist daarom een plastic fles gebruikt.quote:Op zondag 7 mei 2017 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
wees blij dat het geen glazen fles was, die was ontploft
Is zo'n bug net als kefir, dat je dus een blijfende kolonie hebt welke je blijft voeren, gebruiken en blijft groeien?quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:27 schreef Farenji het volgende:
Ik ben momenteel voornamelijk bezig met gefermenteerde dranken. Ik heb een gezonde gingerbug die flink bruist en er staan nu een paar flessen ginger ale keihard te worden in de tweede gisting. Heb ook geprobeerd om mijn eigen kombucha SCOBY te maken op basis van bio kombucha uit de ekoplaza, maar dat is tot nu toe nog niet goed gelukt. Binnenkort nog een keer proberen want het moet mogelijk zijn en ik vind kombucha wel erg lekker.
Het is een beetje vergelijkbaar met kefir inderdaad. Het is geraspte gemberwortel (ongeschild) met suiker en water in een potje dat je laat staan op kamertemperatuur. Na een paar dagen begint het te bruisen en bubbelen. En dan moet je het om de drie, vier dagen bijvoeren met extra gember, suiker en water. Je gebruikt een deel om de fermentatie in je dranken "op te starten" en wat je over hebt vul je weer aan met verse voeding. Zo kun je "eeuwig" doorgaan.quote:Op maandag 8 mei 2017 15:03 schreef Manke het volgende:
[..]
Is zo'n bug net als kefir, dat je dus een blijfende kolonie hebt welke je blijft voeren, gebruiken en blijft groeien?
elke dag toch?quote:Op maandag 8 mei 2017 15:28 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het is een beetje vergelijkbaar met kefir inderdaad. Het is geraspte gemberwortel (ongeschild) met suiker en water in een potje dat je laat staan op kamertemperatuur. Na een paar dagen begint het te bruisen en bubbelen. En dan moet je het om de drie, vier dagen bijvoeren met extra gember, suiker en water.
Zo vaak doe ik het niet. Dan groeit je bug ook wel heel snel. Misschien als je huis erg warm is, dan gaat de gisting sneller. Je kan de bug ook in de koelkast zetten en dan is 1 keer per week voeden zelfs wel genoeg.quote:
Komkommer, wordt dat niet wat slijmerig?quote:Op zaterdag 13 mei 2017 21:46 schreef camaron het volgende:
Gingerbug zal ik een dezer dagen ook weer eens opzetten, was ook een favoriet drankje.
Ik vind het wel lekkerder zomers, want gekoeld, vandaar dat ik al maanden niet naar omgekeken heb.
Komkommer kimchi is ook een goed plan. Nooit geprobeerd maar ik heb nog koreaanse chili staan.
Leuk voor morgenochtend. Top idee!
Tof! Wat voor gist gebruik je daarvoor? Kun je laten weten hoe het gaat, lijkt me interessant.quote:Op woensdag 24 mei 2017 10:47 schreef Opoefiets het volgende:
Ik heb nu rode zuurkool die een paar maandjes mag staan. Ik had al vorig jaar van spitskool zuurkool gemaakt. Was serieus de lekkerste zuurkool die ik ooit had gegeten
Binnenkort ga ik cider en champagne maken. Heb ik erg veel zin in. Mijn oma heeft nu een adres waar ze de stormvloed aan appels kwijt kan. In ruil voor een paar flesjes
Cidergist en champagnegist, genoeg voor 50 liter champagne en cider. Ik zal erover posten wanneer ik ben begonnen. Ik heb er echt zin in!quote:Op woensdag 24 mei 2017 11:09 schreef Farenji het volgende:
[..]
Tof! Wat voor gist gebruik je daarvoor? Kun je laten weten hoe het gaat, lijkt me interessant.
Omdat mijn gemberbier een paar keer in gelei was veranderd, heb ik deze keer geen bug gebruikt maar champagnegist. Gember geraspt en gekookt, af laten koelen, en (ongeveer, ik ben niet zo heel nauwkeurig) 10 liter water met 4 kilo gember en 4 kilo suiker en 1 zakje champagnegist voor droge champagne weggezet.quote:Op woensdag 24 mei 2017 11:17 schreef Opoefiets het volgende:
[..]
Cidergist en champagnegist, genoeg voor 50 liter champagne en cider. Ik zal erover posten wanneer ik ben begonnen. Ik heb er echt zin in!
Laat zo'n fles eens een jaar staan, en dan proeven. Dat is echt de moeite waard.quote:Op woensdag 24 mei 2017 11:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Omdat mijn gemberbier een paar keer in gelei was veranderd, heb ik deze keer geen bug gebruikt maar champagnegist. Gember geraspt en gekookt, af laten koelen, en (ongeveer, ik ben niet zo heel nauwkeurig) 10 liter water met 4 kilo gember en 4 kilo suiker en 1 zakje champagnegist voor droge champagne weggezet.
Alle suiker op. Erg mooie bubbel (bij de flessen die niet leegspoten ), heb ze wel moeten zoeten want ze waren, voor gemberbier, wel megadroog geworden
Spannend!quote:Op maandag 5 juni 2017 18:48 schreef Opoefiets het volgende:
Zo, van het weekend een paar litertjes gemaakt. Nu kijken of het aan wilt slaan. Over een paar dagen weet ik meer!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |