abonnement Unibet Coolblue
pi_161263959
Net nog even de rugby houding geprobeerd en nu ging het beter!
pi_161266219
Fijn Dot!hier had hij hetzelfde en ik bleek verstoppingen te hebben. Vond het uiteindelijk erg fijn dat er (eindelijk :')) een goede lk mee keek.

Ik heb/had even een mentale dip. G komt al een hele tijd om de 2 a 3 uur, ik kolf niet voldoende, en ik ben er altijd mee bezig. Ik heb een vrij drukke baan en meer werk dan ik in mijn werkbare uren kwijt kan.
Maar vandaag besloten dat ik heel langzaam het kolfen ga afbouwen. Deze maand twee keer ipv drie keer, volgende maand terug naar 1 x. Dat betekent dat G zolang hij nog geen hele maaltijden krijgt op den duur meer kv krijgt. Maar ik heb goede hoop dat mijn productie stabiel genoeg blijft om een paar voedingen en bijv de troost slokjes live te kunnen geven.

En bijna zes maanden bijna volledig bv *O*
pi_161276906
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:30 schreef SaskiaR het volgende:
He Myrr! Hoe is het verder?
Dat zou wel moeten kunnen, volgens mij deed Selvaria dat ook zo.
Ja, het lukt ook wel weer (heel goed). Was alleen die avond even wat minder maar inmiddels draaien ze weer op volle gang en hebben ze overdag pauze.

Met de kleine gaat het ook goed! Was iets langzaam maar heeft net een (hele lange ;() sprong gehad dus het grabbelen is begonnen en de rust wedergekeerd.

Zes kilo inmiddels en het is echt een knapperd geworden. *;

quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:33 schreef Burdie het volgende:
14 weken is daar bijna altijd te vroeg voor, Myrr... elke voeding die je vervangt, is in principe qua productie een voeding er af. Ik zou lekker blijven voeden/kolven, en in september kijken hoe het dan gaat. Dan is je baby ook met vast voedsel bezig, is je productie veel minder gevoelig voor een (paar) keer overslaan, en zou je nog best lang (zo lang je wilt) bijv. 2x op een dag kunnen voeden.
Het gaat weer goed, was 1 avond dat het minder ging maar daarna weer gewoon genoeg voeding (inclusief wakker worden in melkplekken :+) dus het komt wel goed. ^O^
pi_161288367
Kan je productie al teruglopen van twee dagen buikgriep? Kleine pluis wil al de hele dag elk uur drinken. Heel fijn als je zelf kotsmisselijk bent -O- . En m'n borsten voelen leeg. Of is er met 5 weken ook een regeldag?
  vrijdag 8 april 2016 @ 20:43:20 #105
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_161288443
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2016 20:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Kan je productie al teruglopen van twee dagen buikgriep? Kleine pluis wil al de hele dag elk uur drinken. Heel fijn als je zelf kotsmisselijk bent -O- . En m'n borsten voelen leeg. Of is er met 5 weken ook een regeldag?
Ja, dat kan wel hoor. Krijg je zelf wel genoeg vocht binnen?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_161288584
Eh :@ goed punt. Ik ben niet zo goed in voor mezelf zorgen als ziek.
pi_161305729
wel doen, Razz! Beterschap! :*

Ik heb tijdens een gezellige voeding op de bank vastgelegd wat er in 5 minuten gebeurde:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_161307714
Haha heerlijk! Ik vind het al een uitdaging dat E steeds in mijn borst probeert te klauwen... Bij voorkeur met het scherpste nageltje in mijn tepel :s
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_161318487
Hallo,

Even een vraag omdat ik een beetje onzeker ben over of mijn dochter van 10 maanden wel genoeg binnen krijgt. Ze krijgt borstvoeding op verzoek. Meestal drinkt ze kort, maar nog wel een keer of 4-5 overdag en 's nachts 2 keer. Voor de rest eet ze er heel weinig bij. Een paar stukjes brood, een paar hapjes fruit. Af en toe eens een paar lepels warm eten. Een half koekje. Dat is het wel zo'n beetje. De eerste maanden groeide ze heel hard en zat ze boven het gemiddelde. Maar sinds ze geacht wordt ook naast de borstvoeding zelf te eten (dus vanaf 6 maanden) vlakt de curve steeds verder af en zit ze onder het gemiddelde. Op het CB deden ze er verder niet moeilijk over. Ze is gewoon vrolijk en nooit ziek, loopt al zowat los dus dat is allemaal prima.
Maar ik vind het soms lastig om me geen zorgen te maken. Als ik zie wat een joekels kinderen van haar leeftijd soms al zijn, terwijl zij net aan 7,5 kg weegt nu... En ook hoef ik haar maar 2-3 keer per dag te verschonen. En dan nog heeft ze soms de luier niet vol.
Komt het vaker voor dat als je voedt op verzoek je kindje niet zo veel trek in ander eten heeft?
pi_161320937
Ja, dat komt zelfs vaker wel dan niet voor. Die overgang naar vast voedsel gaat geleidelijk, hoe wel het consternatiebureau graag anders doet geloven. Belangrijk om te weten is dat melkvoeding de hoofdvoeding is waar je baby van groeit en bloeit, tot in elk geval de eerste verjaardag. En voor sommige kinderen dus nog langer. Daarom is het zo belangrijk om op verzoek te voeden, want als je voedingen beperkt op jouw initiatief, kan je kind op die manier tekort komen. Tegelijkertijd wordt de wereld steeds interessanter en is het voor oudere baby's vaak lastig om de aandacht bij de borst te houden. Soms helpt het dan om te zorgen voor rust tijdens het voeden, qua geluid en qua beelden. Ik heb zelf bij mijn oudste dochter een korte periode liggend op bed gevoed om deze reden.
pi_161322407
Jojo, het heeft bij J ook lang geduurd voor hij meer ging eten van de bijvoeding. En nog haalt hij niet de hoeveelheden die het CB voorschrijft. Voor de niet zo natte luiers zou ik misschien wel vaker op eigen verzoek aanleggen, of slokjes water aanbieden.

Een jaar (gedeeltelijk) bv *O* Het had nogal wat voeten in de aarde: in het begin kwam mijn productie niet op gang, J groeide niet goed, op dieet i.v.m. KMA en een maand terug een borstontsteking. De diepvriesvoorraad is bijna op en mijn productie is inmiddels niet meer zo veel. J drinkt 's ochtends en 's avonds nog wat (en als hij 's nachts wakker wordt). Dit bouwt zich rustig af, het is goed zo.
pi_161341632
Ok, bedankt voor jullie reacties. Dat stelt me wel weer wat meer gerust!
pi_161341706
Hoi hopelijk kan ik nog een vraag stellen op dit topic aangezien deze oud is. Ben nieuw hier dus misschien werkt het niet zo;) Ben sinds 22/2 moeder geworden van een meisje. Geef borstvoeding en dit is altijd heel goed gegaan tot zo'n 2 weken geleden. Begon ermee dat het ineens niet meer lukte om voldoende te kolven. Wat ik ook probeer er komt amper wat uit. Heel frustrerend! Maar borstvoeding ging verder nog wel goed. Alleen sinds een aantal dagen gaat dat ook niet meer zo goed. Ze duwt dan mijn borst/tepel gefrustreerd weg en gaat huilen. Ze zuigt daarna wel weer op haar vuistjes alsnog ze nog honger heeft. Leg ik haar daarna weer aan dan pakt ze weer mij mijn tepel niet en sabbelt weer op haar vuistje. Hierdoor wordt zij maar ik ook zelf gefrustreerd. Probeer wel rustig te blijven maar wordt er wel onzeker van. Wat is er nou denk ik steeds..Het ging zo lang goed. Wat is er veranderd? Dit weekend leek het ook steeds meer alsof ik te weinig melk had dus we hebben een paar keer een flesje gegeven van ingevroren moedermelk en toen was ze meteen tevreden. Alleen de melk begint op te raken ook omdat het nu niet lukt om te kolven. Ga morgen maar het consultatiebureau bellen en vragen of ik maar aan de flesvoeding moet gaan. Dit kan niet langer en het kan niet zo zijn dat ik zometeen geen voeding meer heb (borstvoeding en borstvoeding in de vriezer). Iemand ervaring hier ervaring mee? En vooral waarom ineens de tepel wegduwt maar dus wel honger bliijkt te hebben gezien het sabbelen op de vuistjes en omdat ze wel een flesje leeg drinkt?
  zondag 10 april 2016 @ 23:25:49 #114
409579 LuDann
All the way
pi_161342015
@jojo: mijn baby is 8 maanden en die eet ook nog heel weinig vast voedsel. Ze heeft er gewoon geen interesse in. Het zal vanzelf komen maar ik kan me voorstellen dat je je wat zorgen maakt, ik krab mezelf ook weleens op mijn hoofd als ik lees hoeveel andere kindjes eten.

Hupje: een jaar borstvoeding! *O* Fijn dat het zo geleidelijk minder wordt, dat dat goed zo is.

@Syl: dit is geen oud topic hoor, het is vrij actief juist.

Het klinkt alsof je productie gedaald is om de een of andere reden. Ik vraag me af waarom, kun je vertellen hoe vaak je kolft en voedt? Ben je ziek geweest? Werk je weer of ben je nog thuis? Geef jij of je man weleens een flesje in plaats van een borstvoeding? Ben je met anticonceptie begonnen, de pil of een spiraal ofzo?

Je productie moet je weer opbouwen als je door wilt gaan met de borstvoeding. Dit je het beste door je kindje veel aan te leggen. Ook veel huid op huid contact helpt. Een dag met je kindje lekker op bed gaan liggen, ontkleed en dan heel vaak aanleggen zal helpen. Als veel aanleggen niet lukt dan moet je gaan kolven. Clusterkolven is een goede manier om je productie weer op te bouwen (Iemand een linkje? Ik zit mobiel). Opbouwen van productie duurt een aantal dagen dus je moet even geduld hebben maar het is zeker mogelijk.

Je baby reageert nu zo omdat ze gefrustreerd is dat er te weinig uitkomt, je kunt dan eventueel na een voeding (en tijdens zo'n voeding moet je meerdere borsten geven, vaak afwisselen zodat je borsten veel gestimuleerd worden) een flesje bijgeven. Niet te veel want ze moet wel vaak bij je willen drinken.

Als je een flesje melk blijft geven in plaats van een voeding dan bouw je je productie verder af. Als je haar dus een flesje geeft dan zul jij in plaats van die voeding te geven, moeten kolven. Ook nachtvoedingen zijn erg goed voor je productie.

[ Bericht 2% gewijzigd door LuDann op 11-04-2016 01:22:59 ]
  zondag 10 april 2016 @ 23:31:32 #115
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161342098
Regeldagen misschien? Ik zou stoppen met kolven en flesjes geven en lekker vaak aanleggen.
KuikenGuppy
  zondag 10 april 2016 @ 23:36:59 #116
409579 LuDann
All the way
pi_161342181
2 weken lijkt me wat lang voor regeldagen? Maar veel en vaak aanleggen is wel de eerste stap.
pi_161343886
Ik zie dat het topic inderdaad actueel is! Er is niets in mijn situatie veranderd eigenlijk. Heb nog verlof, niet ziek en geef zelf expres niet d'r fles zodat ze mij blijft associeren met de borst. Ze kwam altijd om de 3/4 uur maar sliep afgelopen week ineens 2 nachten door van 01.00-05.30. Dat was wel even heel lekker! Maar eergister nacht kwam ze toch weer om 4,6,8 uur s' nachts. Gisteren avond heeft ze een fles gehad om 18/19 uur en voed haar nu aan de borst 03.00 uur). Totaal voed ik haar zo'n 6-8 keer dan. Kan de combinatie fles/borst per keer wel eens proberen. Hopelijk pikt ze dat ( ze is erg ongeduldig sowieso). Ook even kijken of dat kv kan blijven aangezien mijn vooraf nu erg snel verminderd uit de vriezer. Benieuwd wat het consultatiebureau gaat zeggen. Moeilijk om bv niet op te geven nu namelijk...

[ Bericht 91% gewijzigd door Syl84 op 11-04-2016 03:31:52 (Verkeerde tekst) ]
pi_161343938
Kan het ook zijn dat ze een beetje lui is geworden van de fles? Dat stroomt natuurlijk makkelijker en voor een borst moet je hard werken. Wij hebben voor de fles straks een Breastflow fles klaar liggen. Daar moeten ze ook echt een grote hap van nemen om er echt iets uit te krijgen bijv.
pi_161344195
Het kan inderdaad wel raadzaam zijn om de fles op zgn therapeutische wijze aan te bieden. Verder wat de dames boven mij zeggen.
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  maandag 11 april 2016 @ 08:45:25 #120
409579 LuDann
All the way
pi_161344474
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 03:20 schreef Syl84 het volgende:
Ik zie dat het topic inderdaad actueel is! Er is niets in mijn situatie veranderd eigenlijk. Heb nog verlof, niet ziek en geef zelf expres niet d'r fles zodat ze mij blijft associeren met de borst. Ze kwam altijd om de 3/4 uur maar sliep afgelopen week ineens 2 nachten door van 01.00-05.30. Dat was wel even heel lekker! Maar eergister nacht kwam ze toch weer om 4,6,8 uur s' nachts. Gisteren avond heeft ze een fles gehad om 18/19 uur en voed haar nu aan de borst 03.00 uur). Totaal voed ik haar zo'n 6-8 keer dan. Kan de combinatie fles/borst per keer wel eens proberen. Hopelijk pikt ze dat ( ze is erg ongeduldig sowieso). Ook even kijken of dat kv kan blijven aangezien mijn vooraf nu erg snel verminderd uit de vriezer. Benieuwd wat het consultatiebureau gaat zeggen. Moeilijk om bv niet op te geven nu namelijk...
Dat ze nu zo vaak komt in de nacht is heel zwaar, maar ze doet dat om je productie op te krikken. Als je haar een flesje geeft zal ze dat niet doen en wordt je productie ook niet gestimuleerd.

Als er verder niets veranderd is, zou je zwanger kunnen zijn?
  maandag 11 april 2016 @ 08:49:15 #121
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161344489
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 23:36 schreef LuDann het volgende:
2 weken lijkt me wat lang voor regeldagen? Maar veel en vaak aanleggen is wel de eerste stap.
Klopt, maar ik bedoel dat het misschien de aanleiding is geweest voor het gevoel niet genoeg te hebben, flesje bijgeven, daardoor niet genoeg hebben, etc. want effectief bouw je dan wel af en ga je niet mee in de vraag.
Plus wat Dot zegt, een flesje is makkelijker drinken.
KuikenGuppy
  maandag 11 april 2016 @ 08:50:06 #122
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161344494
Kuiken vroeg gisteren ineens weer om de borst, maar wist niet meer hoe het moest! Bizar dat hij dat zo snel is vergeten...
KuikenGuppy
pi_161344639
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 08:45 schreef LuDann het volgende:

[..]

Dat ze nu zo vaak komt in de nacht is heel zwaar, maar ze doet dat om je productie op te krikken. Als je haar een flesje geeft zal ze dat niet doen en wordt je productie ook niet gestimuleerd.

Als er verder niets veranderd is, zou je zwanger kunnen zijn?
Kind is 6/7 weken oud toch? :o
  maandag 11 april 2016 @ 11:04:16 #124
409579 LuDann
All the way
pi_161346203
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2016 08:49 schreef Burdie het volgende:

[..]

Klopt, maar ik bedoel dat het misschien de aanleiding is geweest voor het gevoel niet genoeg te hebben, flesje bijgeven, daardoor niet genoeg hebben, etc. want effectief bouw je dan wel af en ga je niet mee in de vraag.
Plus wat Dot zegt, een flesje is makkelijker drinken.
Oh zo, ja dat kan goed, dat dat de start was van een vicieuze cirkel.

@Wup: alles kan toch. :+ Ik had me niet gerealiseerd dat februari nog maar zo kort geleden is. :')
pi_161350940
quote:
11s.gif Op maandag 11 april 2016 08:50 schreef Burdie het volgende:
Kuiken vroeg gisteren ineens weer om de borst, maar wist niet meer hoe het moest! Bizar dat hij dat zo snel is vergeten...
Ohja? Zoiets verleer je toch niet zo snel, zou je denken? :D .
I was afgelopen week ziek. En dit weekend ook nog heel sneu en zielig. Het was de hele tijd ineens weer 'borstje'. En omdat ze sneu en zielig was, kreeg ze dat ook. Vandaag is ze weer zo goed als beter, maar als iets even niet lukt of als ze haar zin niet krijgt, en dus heel zielig is, wil ze ook ineens perse bv. :') .

Vanochtend een mooie scene: ze wilde een koekje, maar dat mocht niet. Vervolgens hing ze huilend aan mijn been 'mama bo-ho-orstje!!' _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')