ja maar het kost zoveel moeite en tijd. bovendien heb ik twee linker handen. en ik ben bang dat ik de broodmachine tot ontploffen breng.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 08:42 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
! Heb je nog nooit zelfgemaakt brood gegeten? Probeer het eens, je wilt niet meer anders.
Waarschijnlijk wel! Ik raad t je ten strengste af, levensgevaarlijk!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 08:45 schreef matthias24 het volgende:
[..]
ja maar het kost zoveel moeite en tijd. bovendien heb ik twee linker handen. en ik ben bang dat ik de broodmachine tot ontploffen breng.
met zoveel mogelijk hulpmiddelen erin zodat brood week goed blijftquote:Op zaterdag 12 maart 2016 08:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Waarschijnlijk wel! Ik raad t je ten strengste af, levensgevaarlijk!
Niet doen hoor, gewoon kopen, liefst in de supermarkt!
ja dat is wel beter voor mij idd. ik ga trouwens zometeen ff naar de supermarkt toe maar dan wil ik wel zeker weten dat het brood te pruimen is, gelukig kan ik alvast voorproeven eet ik gewoon een paar broden op daar ik denk niet dat die lui dat een probleem zullen vinden.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 08:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Waarschijnlijk wel! Ik raad t je ten strengste af, levensgevaarlijk!
Niet doen hoor, gewoon kopen, liefst in de supermarkt!
noord-hollands, en nu eigenlijk alleen bekend in de Zaanstreek en Amsterdam Noordquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:27 schreef Lot_1 het volgende:
Wat een scoring-skills heb jij, Zo-is-dat! Is dat geluk of wijsheid?
De duivekater ziet er prachtig uit. Ik ken het brood niet, is het streekgebonden?
te laat! ik heb net braaf als laatste zout toegevoegdquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:30 schreef Lot_1 het volgende:
Ah vandaar! Leuk, dat soort streekrecepten
Ik zie trouwens in het recept van de weekendbakery staan dat het zout pas toegevoegd moet worden na de autolyse. Volgens LHO is dit onzin, dus als je het jezelf gemakkelijker wilt maken zou ik het er direct al bij gooien. Ik was gisteren het zout bijna vergeten namelijk
Nou voel ik me bijn verplicht om het ook eens te maken. Ken het alleen van naam, maar lijkt me best lekker. Ik heb wel steranijs in huis, kan ik dat fijn genoeg maken om te gebruiken? Niet dat het dit weekend lukt, maar wellicht maandag.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
noord-hollands, en nu eigenlijk alleen bekend in de Zaanstreek en Amsterdam Noord
Edit Wiki kent hem ook: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Duivekater
Het is ook echt lekkerquote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou voel ik me bijn verplicht om het ook eens te maken. Ken het alleen van naam, maar lijkt me best lekker. Ik heb wel steranijs in huis, kan ik dat fijn genoeg maken om te gebruiken? Niet dat het dit weekend lukt, maar wellicht maandag.
Oh en verder: wat een mooie broden weer allemaal. En tof van die workshop!
ligt een beetje aan de tools en kracht in je handen. ik heb het eerst in een vijzel geprobeerd, dat gaf niet helemaal het goede resultaat maar ik heb een heel handig koffiemolentje voor het echte fijngemalen werk.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou voel ik me bijn verplicht om het ook eens te maken. Ken het alleen van naam, maar lijkt me best lekker. Ik heb wel steranijs in huis, kan ik dat fijn genoeg maken om te gebruiken? Niet dat het dit weekend lukt, maar wellicht maandag.
Oh en verder: wat een mooie broden weer allemaal. En tof van die workshop!
Wat tof!! Alvast heel veel plezier!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:59 schreef computergirl het volgende:
Ik krijg net bevestiging dat ik nog een workshop ga volgen bij Levine. Workshop Breads of Sinclair
In mei komt Mark Sinclair 3 dagen, dat is een Amerikaanse bakker die ook veel op youtube doet en fb https://www.facebook.com/SinclairsBakery/
https://www.youtube.com/user/markcsinclair/videos
ik weet niet of je wel eens in Zuid komt, maar http://www.simonmeijssen.nl/winkels verkoopt hem ook rond pasen (cheat tip)quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou voel ik me bijn verplicht om het ook eens te maken. Ken het alleen van naam, maar lijkt me best lekker. Ik heb wel steranijs in huis, kan ik dat fijn genoeg maken om te gebruiken? Niet dat het dit weekend lukt, maar wellicht maandag.
Die haal ik hier bij de bakker... ik woon dan ook in een dorp in N-H maar misschien ook straks zelf eens maken. Duivekaterquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
noord-hollands, en nu eigenlijk alleen bekend in de Zaanstreek en Amsterdam Noord
Edit Wiki kent hem ook: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Duivekater
Niet in Zuid, maar meneer Bleie werkt een paar keer per week op de Albert Cuijp, en daar zitten ze ook, zie ik. Maar nou wil ik het ook zelf maken.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 17:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik weet niet of je wel eens in Zuid komt, maar http://www.simonmeijssen.nl/winkels verkoopt hem ook rond pasen (cheat tip)
Ik ben zo begonnen. Ik had zelfs verschillende maten pannen voor verschillende maten brood.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:32 schreef pmponer het volgende:
Ja sinds vincent bak ik eigenlijk altijd in een pan. Je kan hem ook zien op de eerste foto.
mij rijsmandjes e.d. hebben ze ook niet?
Ik bak niet iedere dag, maar ik bak wel al ons brood. Meestal bak ik er 2 tegelijk en daar doen we ongeveer 3 a 4 dagen mee.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:42 schreef pmponer het volgende:
Waarom bak je elke dag? (ik zou daar de tijd niet echt voor hebben).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |