Ovenschotel met van alles en nog wat.
Voor 4 personen:
1kg aardappelpurree met cheddar, als je dat niet kunt krijgen gewone aardappelpurree met wat paturain ofzo
500g gehakt
3 uien
1 gele paprika
1 rode paprika
1 aubergine
1 bakje champignons
half bakje olijven
wat kappertjes
1 potje pesto
250g strooikaas
rijstolie
wat ketchup
tarragon of provencaalse kruiden
grove peper
Hak de uien, aubergines en paprika in kleine stukjes en bak ze in pan of wok met de olie. Eerst de uien, dan de aubergines en als laatste paprika toevoegen. Roer het goed en strooi de peper en kruiden er over. Als het er goed uit ziet haal je het uit de pan en zet je het apart in een kom.
Snij de champignons en olijven. Bak het gehakt in de pan of wok, als het een beetje bruin begint te worden kiep je het potje pesto er overheen en doe je er nog wat kruiden bij. Roer het goed door elkaar en voeg de champignons toe en doe er wat ketchup overheen voor de smaak. Er komt veel vocht vrij en dat kun je het beste even afgieten. Na het afgieten kunnen de olijven en kappertjes er bij en dan nog even doorkoken zodat het wat droger is.
Vet een ovenschaal in met wat olie, smeer de aardappelpurree op de bodem en doe dit in de oven zodat het warm kan worden. Zodra de puree warm is doe je het gehaktmengsel er over en daarna de laag met de uien/aubergine/paprika. Zet het geheel ongeveer 15 min in de oven. Strooi daarna de kaas er overheen, zet de bovenwarmte aan en wacht 5-7 min tot de kaas goed gesmolten is.
Bier of cider smaakt er prima bij.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.