abonnement Unibet Coolblue
  zondag 17 april 2016 @ 21:58:15 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161508056
Hummingbird, onderin de Rotterdam. Gebouw van Koolhaas, naast de Erasmusbrug.
Best leuk restaurant. Heb er 3 x gegeten en elke keer was het leuk en lekker.
Beetje aan de prijs, maar goed, zo' n lokatie is ook niet goedkoop.
  zondag 17 april 2016 @ 21:58:26 #277
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161508068
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 17 april 2016 @ 22:21:02 #278
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161509247
quote:
Ziet er wel goed uit. Maar ik wil als ik weer eens in Rotjeknor ben eigenlijk gewoon weer naar SanSan. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161859662
Vanavond gegeten bij Perròn in Oosterhout. Lang geleden dat ik er at, was benieuwd naar de huidige gerechten en hoewel ergens wel bekend, heeft het weer gesmaakt. Beide gegaan voor een 3 gangen verrassingsmenu. Beginnen met een aperitief van huisgemaakte brioche met geitenkaas en abrikozen. Daarna een amuse van witte asperges, hollandaise schuim, granny Smith appel en roze garnaaltjes. Een goede start, erg licht van smaak. Flesje plat water op tafel en aangezien het een zwaar weekend is geweest, gehouden bij ieder 1 glas wijn bij hoofdgerecht.

Voorgerecht was een mooi stuk kabeljauw omhuld in pancetta, met meiraap en ingelegde venkel. Interessante combi, het zoute van de pancetta met een licht zure venkel (ipv een harde anijssmaak). Hoofd was een stuk krokantgebakken kalfssukade, een bitterbal van Australisch runderragout, saus van morille, knolselderij, groene asperge en wortel. Dat ging helemaal op! Hierbij een malbec salentein, huiswijn en hoewel smakelijk had ik liever wat meer body gehad. Nagerecht was een plaatje van een citroentaartje met rozenijs en rabarber. Normaal geen fan van (structuur van) rabarber, wordt vaak ingekookt, maar dit was nog erg stevig van structuur en goed klaargemaakt. Nog wat koffie en thee na, totale rekening +- 100 euro wat niet verkeerd was. Leuke jonge brigade, bediening kon wat beter maar ook hier een jong team dus kan gebeuren. Al met al 8/10 :)
  zondag 8 mei 2016 @ 14:24:18 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162007798


Zino Urban Bistro
Zwaanshals 265, 3035KG Rotterdam

Avocado & bloemetjes zout
Met inca tomaten – basilicum, witte wijn vinaigrette, hollandaise, roggebrood croutons.
Bijpassende wijn: Gies-Düppel 2014 (Weisser Bugunder)

Ceviche van zeebaars
Op een soft taco met Austin style green sauce, watermeloen gevacumeerd met whisky, ingelegde courgette en ingelegde rode ui.
Bijpassende wijn: Menguante 2013 (Garnacha blanca)

Krab
Met mayonaise en botersla.
Bijpassende wijn: Puech Auriool 2015 (Carignan (80 %) et grenache)

Confit van varken
Op een soft taco met Austin style green sauce, gele watermeloen gevacumeerd met whisky, popcorn, ingelegde courgette en ingelegde rode ui.
Bijpassende wijn: White by Joseph Puig 2013 (Garnatxa Blanca)

We kozen voor 4 voorgerechtjes in plaats van een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht en dat beviel ons prima. We vonden alles lekker, met als hoogtepunten van de avond: de tomaten barstten van de smaak, de watermeloen met whiskey was bijzonder en de krab vond ik een feest. We aten er voor de tweede keer en dat was zeker niet voor het laatst. Een leuke bistro, met spannende kaart, relaxte sfeer en lekkere wijnen.

Prijs normaal: 3 gangen 32,50 (wijn 17,50) of 4 gangen 37,50 (wijn 22,50)
(maar wij werden zomaar gematst, omdat we alleen voorgerechten hadden. Dat maak je niet vaak mee!)

Hierdoor wel het nagerecht gemist, met Zuidvruchtenbrood van onze bakker:



(ik zag het eerlijk gezegd ook pas thuis, op de foto! :o )
pi_162008153
Mooie gerechten en onze bakker ^O^ Goed idee alleen wat voorgerechten. Lekker licht en afwisselend.
pi_162015032
Lekkere gerechten, ook op de kaart. En goede prijs ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162331041
Enkele jaren geleden zag ik op 24kitchen een documentaire waar een sterrenchef een "perfect" kerstdiner bereidde volgens zijn herinneringen. Gefascineerd heb ik gekeken en daarna zei ik tegen mijn man (toen nog vriend): "ooit wil ik daar gaan eten".
Dit jaar kwam het ter sprake, volgend jaar zouden we ons 5jarig huwelijk daar vieren maar toen we in gesprek raakte met mijn ouders werden die ook enthousiast en zo kwam het dat ik 3 maanden geleden voor mijn pc zat te wachten om te kunnen reserveren om 12 uur in de middag voor een weekend in mei. Dat lukte met veel moeite, want het is als kaartjes bemachtigen voor een popconcert.

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje, waarin ik enkele vragen kreeg om te beantwoorden. Of ik iets meer kon vertellen over onze leukste vakantieherinneringen, de rol van ijs in onze vakanties en bijvoorbeeld wat voor gebak we graag aten. Ook de vraag of ik iets kon vertellen over onze tafelgasten. Het riep een hoop verwachtingen op, maar we waren allemaal wel wat sceptisch of ze een diner echt zo persoonlijk zouden maken om iets te doen met die antwoorden.

Zaterdag zijn we naar Londen gevlogen om daar een huurauto te nemen naar Maidenhead. In de middag zijn we alvast naar Bray gereden om te kijken waar het was. Ik wist ondertussen dat er ook 2 pubs waren onder zijn naam en in 1 van die 2 zijn we gaan lunchen, wat erg leuk was. Daarna ook maar even in de andere pub gekeken (deze heeft ook 1 ster) en daar een cocktail gedronken van o.a. skittles washed wodka, suikerspin, marshmallows en knettersnoepjes. Echt heel grappig en een leuk voorproefje van wat er 's avonds zou komen.

Later met de taxi terug gegaan.
De rode draad door het menu was de dag dat je op vakantie gaat. Heston heeft geprobeerd herinneringen uit zijn vakantie te combineren met je eigen herinneringen wat erg leuk was.

De start is de dag voor vertrek: het inpakken van de auto, de stress voor de vakantie en zijn moeder gaf zijn vader dan altijd een gin and tonic om bij te komen.
Onze "change of air" was een meringue gepocheerd in vloeibare stikstof. Deze was koud met een berg smaak. Als je hem in je mond nam werd je een "draak" van een mens, want de rook kwam uit je mond.

Daarna een luchtig bolletje van bieten en mierikswortel. De gin and tonic werd een gerecht met divers kruiden en selderij en daarbij een glas gin met diverse kruiden er in.

Hierna begon het dag te worden, wat zich kenmerkte doordat het lampje boven onze tafel van donkergeel naar steeds lichter ging (einde van de dag werd dit weer donkerder).
We kregen als ontbijt eerst thee, welke tegelijk koud en warm was (ene kant warm, andere koud koud) doordat er een soort gelei in zat, maar dit proefde je niet en veranderde de consistentie ook nauwelijks.


Daarna stonden er ineens verpakkingen met cornflakes op tafel. Er werd uitgelegd dat hier een cadeautje in zat, een puzzel, die we moesten oplossen. De eerste die de puzzel oploste won een prijs. In de doosjes zat inderdaad stukjes hout die samen een soort doosje maakte met een gleuf. Ik eiste de prijs op :D en kreeg een plastic munt die in dit doosje werd gestopt en ik moest deze goed bewaren. Vervolgens kregen we "melk" die bij de cornflakes hoorde. De smaken samen maakte dat je cornflakes at, maar het smaakte naar een hartig engels ontbijt met tomaat, eieren, toast...



Na dit gerechtje kwam de ober naar mij toe, dat hij een beter dekseltje had voor mijn doosje. Ik kreeg een dekseltje wat er precies hetzelfde uit zag, dus ik vroeg hem het verschil "niks, hij was gewoon beter". Dus ik kijken en uiteindelijk bedacht ik hem om te draaien. Om daar het logo te zien van het hotel waar mijn man en ik onze beste vakantie ooit hebben gehad. Dat was echt heel gaaf <3


Vervolgens gingen we naar zee. We kregen een hoorn met daarin een ipod die zeegeluiden afspeelde en ons eerste gerecht was gebouwd op zeezand (met glas er tussen) en was net de zee.
Bij het gerecht kregen we een ansichtkaart met "groetjes uit Australië", waar mijn ouders op vakantie zijn geweest met een vakantiefoto.
Ijsjes (met hartige smaak) volgde en ineens zag ik dat er iets geschreven was op het stokje van de ijs van mijn vader. Hierop stond "happy birthday"( hij was pas jarig geweest) en idem voor mijn moeder (die bijna jarig is). _/-\o_

En daarna een kunstwerkje waar hete bouillon over heen ging. Het was een rots met daarop een krab, welke smolt in de bouillon en een soep werd.

Een grote vaas werd op tafel gezet waarbij verteld werd dat we naar het bos vertrokken. In de vaas was een bos gemaakt. Het was ondertussen 3 uur in de middag volgens het "verhaal". We roken al iets en toen werd er een schitterend gerecht neergezet en een vloeistof over de vaas gegoten waardoor alles in de rook kwam te staan en de geur van het bos tevoorschijn kwam.


Voor mij het hoogtepunt van de avond, dit gerecht was zo wauw <3

Tijdens het ontdekken van het bos ontdekte we de "mockturtle" uit Alica in Wonderland en mochten we thee drinken met hem. Met een sandwich uiteraard. We kregen een gouden horloge ,welke we in heet water hingen en dit werd een bouillon. Deze goten we vervolgens over het gerechtje uit.


En toen "eindelijk tijd voor diner" volgens de bediening. We kregen een menukaart. In Engeland was het gebruikelijk om een vast 3 gangendiner te hebben in de tijd dat Heston jong was en dus geen keuze.



En dus aten we een redelijk normaal 3 gangen diner, wat fantastisch smaakte. En we eindigde met whiskygums en konden koffie bestellen.



Dit was het dessert van het diner in het diner. Het was een wijnrank. wat ik begreep is het een bepaalde wijnsoort die bestaat uit diverse druifsoorten waarvan hij de smaken allemaal uit elkaar heeft getrokken en ieder bolletje is een aparte smaak. Allerlei verschillende texturen, smaken. Soms hard en knapte het in je mond uit elkaar, dan weer zacht. Koud en warm, allemaal tegenstellingen. Voor mij het tweede echte hoogtepunt van de avond.




En met de avond ten einde gingen we naar bed. Op tafel werd een kussen neergelegd wat zweefde boven de tafel, volgens mij door magnetisme. Hierop lagen kleine schuimpjes en we kregen een gerecht dat "counting sheep" heette.



En ik had nog steeds die munt :D Dus kwamen ze met een groot poppenhuis dat het restaurant voorstelde, maar dan als snoepwinkel. Dit kon open en binnenin waren allemaal laatjes. Ik mocht met mijn munt snoep gaan kopen in de snoepwinkel. "like a kid in a sweetshop". De munt ging aan de zijkant in het gebouw en de laatjes begonnen te bewegen waarna er een laatje open bleef staan met daarin chocolaatjes enzo. Deze werd in een snoeptasje gedaan en hierbij werd koffie geserveerd.





5.5 uur later was het avontuur ten einde en zijn we met de taxi weer naar huis gegaan, nadat we nog even in de keuken mochten kijken.
Echt een absolute droom is hiermee uitgekomen. Een geweldige ervaring en zo bizar om al je zintuigen bespeeld te zien worden op zo'n avond...
pi_162331318
Ik zou echt kapotmoe worden van zoveel onzin op 1 avond. Wat kost zo'n geintje?
pi_162331459
Wauw wat gaaf om zo eens een keer te eten zeg! Ziet er fantastisch uit! Leuk verslag!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_162331947
Erg leuk gedaan! maar hoe smaakte het eten? qua beleving erg tof gedaan, ook qua gerechten.
pi_162332121
Heston O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_162332199
Ieder zijn ding MCH haha. Ik hou er van, ook al eens bij de Librije gegeten, was ook fantastisch. Maar kan me best voorstellen dat het niet voor iedereen is.
Ik zou dit niet nog een keer over doen overigens, dat is teveel als een baantjer aflevering terug kijken: je weet toch al wie het gedaan heeft. Beleving is een groot deel van dit diner. Voor het eten vond ik de Librije lekkerder, hoewel dit ook fantastisch was en alles echt heerlijk smaalte (alleen de thee vond ik mwah).

Sommige gerechten waren echt fantastisch, voor dat bosgerecht en dat nagerecht met die druiven zou ik zo terug gaan, echt... Ook de sandwich die we bij de mockturtle soup kregen was zo geweldig, de schuimpjes op het zwevende kussen. Echte smaakexplosies, nog nooit zo meegemaakt.

En de kosten... Ehm.. Heel veel haha. Weet het eindbedrag nog niet, krijg nog de rekening van mijn ouders, die de kosten daar hebben voorgeschoten. Het eten op zochzelf was rond de 250pond dacht ik, komt drank en service bij. Drankarrangement was in verschillende prijsklasse, duurste 699pond(!!!!). Geen idee wat je daar voor kreeg, ik vermoed vloeibaar goud ofzo.
pi_162332241
Omg wat een gave ervaring!
Kan me wel voorstellen dat dit een droom was die uitkwam.
Complimenten voor het verslag ook.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_162332572
Jemig, wat een ervaring. Moet ook even 'landen' na zo'n avond, lijkt me. Dit is meer dan een diner, gaat inderdaad veel verder. Heel bijzonder.
Is dat zo?
pi_162333086
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:23 schreef MCH het volgende:
Ik zou echt kapotmoe worden van zoveel onzin op 1 avond. Wat kost zo'n geintje?
:D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 19 mei 2016 @ 20:18:58 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162333270
Leuk verslag van een avond bij Heston. ^O^

Overigens herken ik veel van die gerechten als klassiekers van hem, dus dat heel persoonlijke is wel erg beperkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 19 mei 2016 @ 20:20:51 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162333324
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:23 schreef MCH het volgende:
Ik zou echt kapotmoe worden van zoveel onzin op 1 avond. Wat kost zo'n geintje?
:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162333383
Geweldig zeg! Dat wil ik ook een keer doen.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_162333976
Golfer, het persoonlijke zit niet in de gerechten, dat lijkt me ook niet haalbaar. Concept bestaat (als ik het goed begrijp) sinds begin van dit jaar en hij wil het liefst het hele menu personaliseren, maar financieel is dat niet haalbaar. Hij heeft in het verleden wel eens voor een verjaardag van iemand hetbdessert gepersonaliseerd (een herinnering was zijn buurjongen die zijn verjaardag verpestte door peper over zijn taart te gooien, deze taart heeft hij nagemaakt en aan het einde strooide de serveerster vanille over de taart met een pepermolen), maar op dit moment is dit niet iets wat gedaan kan worden voor alle gasten.

Iedereen kreeg hetzelfde menu, maar in de kleine dingetjes probeert hij te mengen met je eigen vakantieherinneringen: de ijsstokjes, een ansichtkaart met een uitzicht dat mijn ouders bij bleef in een helicoptervlucht en dus het doosje met logo van ons hotel op vakantie. Zijn doel hiermee is om eigen herinneringen op te roepen. Geen idee hoe dat voor andere was, maar voor ons is dat geslaagd.
pi_162334269
Gaaf zeg! En leuk verslag. Heston staat ook nog hoog op mijn lijstje.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_162334292
quote:
13s.gif Op donderdag 19 mei 2016 20:20 schreef golfer het volgende:

[..]

:')
Ieder zn ding toch.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 19 mei 2016 @ 20:51:36 #298
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162334296
Zeer gaaf! Hele belevenis zo alles bij elkaar _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162334687
Restaurant Seidel.
We werden uitgenodigd, en we aten het grote menu. Het was echt heerlijk, het voorgerecht was allerlei lekkere vishapjes. Ik vond vooral de hollandse garnalen lekker,zo vers!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 19 mei 2016 @ 21:03:40 #300
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_162334694
Jeetje! Ik wist niet van het bestaan van zoiets af, hoe ontzettend tof! :D
Ik zou het denk ik wel een beetje overweldigend vinden, veel afleiding van de gerechten misschien ook. Ik heb zelf ook een keer bij de Librije mogen eten (in de oude aan een van de tafels in de keuken!) en ik vond dat zonder al die extra's al erg indrukwekkend. :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')