abonnement Unibet Coolblue
pi_175007529
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:18 schreef zeer het volgende:

[..]

heb je wel eens zo'n brie of camambert gekocht/gemaakt op basis van noten?
De brieh'ze van Charlies all is fair ja O+

Die is van cashewnoten :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 12 november 2017 @ 10:35:43 #277
438758 zeer
Opritsjniki
pi_175013838
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 21:14 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

De brieh'ze van Charlies all is fair ja O+

Die is van cashewnoten :)
Is dat lekker?

Zag laatst dit:


Ben wel erg benieuwd geraakt daardoor.

Heb wel eens gefermenteerde notenkaas gegeten bij Vegan Gourmet in Parijs en dat was iig super lekker :9~ .
pi_175044156
In de sinterklaastijd wil ik graag een kruidnotenpudding maken. Iets als dit, maar dan zonder koemelk. Heeft iemand daar al ervaring mee, of een idee wat zou kunnen werken en smaken?
pi_175050518
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 14:47 schreef Hupje het volgende:
In de sinterklaastijd wil ik graag een kruidnotenpudding maken. Iets als dit, maar dan zonder koemelk. Heeft iemand daar al ervaring mee, of een idee wat zou kunnen werken en smaken?
Ik zou zowel de melk als de slagroom vervangen door (ongezoete) sojamelk.
Pudding maken met maizena en sojamelk kan: simpel recept
dus met kruidnootjes erdoor vast ook. Het enige waar je even mee uit moet kijken / mee moet experimenteren is de hoeveelheid suiker die je nodig hebt denk ik. Kruidnoten bevatten al suiker en als je gezoete sojamelk gebruikt zit daar ook suiker (en vanille!) in. Even goed kijken/rekenen/proeven denk ik. Succes! :)
pi_175053723
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
  maandag 13 november 2017 @ 21:43:24 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175054185
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Waarom sojamelk? Wie vindt dat lekker?
Waarom niet lekker kokosroom? Dat combineert prima met de speculaaskruiden in de pepernoten. En dat vinden normale mensen wél lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 13-11-2017 22:24:14 ]
pi_175054652
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Ik heb niet echt ervaring met sojaroom, alleen met soja opkloproom en dat is raar spul, mierzoet en echt alleen om opgeklopt in dingen te doen. Er zal vast ook wel "gewone" sojaroom zijn maar ik weet niet hoe die zich gedraagt.

Dat is het wat mij betreft ook een beetje met kokosmelk: ik zou niet weten hoe het zich gedraagt als je er maïzenapudding van maakt. Het is veel vetter en als je een blik openmaakt zit het vet vaak ook bovenin apart van de rest. En dan heb je ook nog verschillen tussen de merken kokosmelk.

Er zijn ook zat recepten voor maïzenapudding met koemelk zonder slagroom erdoor. Mijn moeder maakt nooit pudding met slagroom erin en dat gaat altijd uitstekend. Kruidnotenpudding kent ze niet, maar bitterkoekjes wel en dat is gewoon met alleen melk.
pi_175054889
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 10:35 schreef zeer het volgende:

[..]

Is dat lekker?

Zag laatst dit:


Ben wel erg benieuwd geraakt daardoor.

Heb wel eens gefermenteerde notenkaas gegeten bij Vegan Gourmet in Parijs en dat was iig super lekker :9~ .
Ik vind het heerlijk . Mijn favoriete kaasalternatief :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_175054962
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Sojaroom smaakt net als gewone room, de tijd dat soja echt anders smaakte is een jaar of tien geleden ( minstens ). Dus dat voegt zeker wat toe als je romig wil.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  maandag 13 november 2017 @ 23:34:28 #285
438758 zeer
Opritsjniki
pi_175057909
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 14:47 schreef Hupje het volgende:
In de sinterklaastijd wil ik graag een kruidnotenpudding maken. Iets als dit, maar dan zonder koemelk. Heeft iemand daar al ervaring mee, of een idee wat zou kunnen werken en smaken?
Ik zou zelf amandel rijstmelk gebruiken, namelijk deze:



Vind ik zelf iig een van de lekkere melken.
  maandag 13 november 2017 @ 23:36:36 #286
438758 zeer
Opritsjniki
pi_175057949
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:04 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ik vind het heerlijk . Mijn favoriete kaasalternatief :)
Oh, dan ga ik daar eens wat van bestellen, ben benieuwd.
pi_175062004
Dank voor de tips! Als ik genoeg tijd heb ga ik er gewoon een paar maken, met verschillende ingrediënten :)
pi_175065704
Gescheld verwijderd.
Spoilers!
pi_175075351
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 10:29 schreef Hupje het volgende:
Dank voor de tips! Als ik genoeg tijd heb ga ik er gewoon een paar maken, met verschillende ingrediënten :)
Lekker :9
Ben benieuwd naar de resultaten. Ik kook regelmatig voor een grote groep waarbij het eten voor een paar mensen strikt lactosevrij moet en dan vervangen we de melk enzo ook door soja omdat er geen tijd is om speciaal wat te verzinnen, maar ik ben dus benieuwd of een ander vervangmiddel beter werkt en welk sojaspul. :)

Ik eet en kook zelf veganistisch, maar dan denk ik niet vanuit het vervangen van dingen maar vanuit recepten die van zichzelf al veganistisch zijn. Dat vind ik makkelijker. Een fijne site vind ik Vegetus, want daar staan een heleboel betrouwbare recepten op die slim out-of-the-box denken om lekker vegan te koken :) en het is ook nog eens gewoon in het Nederlands, met aanwijzingen voor waar je dingen kunt kopen erbij O+
pi_175075414
Dat zou ook een handiger uitgangspunt zijn, maar ik zoek soms juist dingen die zoveel mogelijk lijken op iets, vanwege een kind met allergie wat vanalles niet mag.
  zaterdag 18 november 2017 @ 18:53:06 #291
438758 zeer
Opritsjniki
pi_175157002


Rijst, broccoli, radijs en crispy tofu uit de oven met een scherpe zoet zure laos saus.
pi_175157253
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 18:53 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]

Rijst, broccoli, radijs en crispy tofu uit de oven met een scherpe zoet zure laos saus.
_O_ :9
pi_175161748
Tofu _O_
Ik vond het altijd nogal weeig zompig spul tot ik ontdekte hoe je het klaar moet maken. Eerst langzaam lichtgoudbruin bakken in de pan of oven, en daarna pas door de saus of marinade. Vandaag heb ik tofu met uien, shii-take en cashews in hoisin-saus, met gebakken bimi met gember, sojasaus en sesamolie gegeten. Met wat mie. Best binnen te houden, op zich. ;)
  zaterdag 18 november 2017 @ 23:03:30 #294
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175162916
Tofu is echt super lekker uit de airfryer/frituur.
  dinsdag 28 november 2017 @ 22:58:25 #295
438758 zeer
Opritsjniki
  dinsdag 28 november 2017 @ 22:59:47 #296
438758 zeer
Opritsjniki
pi_175372757
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 23:03 schreef Erasmo het volgende:
Tofu is echt super lekker uit de airfryer/frituur.
gewoon zo zonde toevoegingen in airfryer? heb je tip welke airfryer?
pi_175384977
Spam verwijderd.
Spoilers!
pi_175476430
Ik val even binnen. Had vandaag voor het eerst tempeh gemaakt, maar was niet heel gelukkig met hoe het was geworden. Had kant-en-klare marinade gebruikt en toen gebakken, maar was niet echt krokant geworden. Iemand tips, of een recept?
  zondag 3 december 2017 @ 21:52:09 #299
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175478709
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 22:59 schreef zeer het volgende:

[..]

gewoon zo zonde toevoegingen in airfryer? heb je tip welke airfryer?
In blokjes gesneden, krijg je lekker krokant spul mee. Qua smaak is het wel vrij neutraal. Welke airfryer maakt niet zo uit.

quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 20:15 schreef Bleie het volgende:
Ik val even binnen. Had vandaag voor het eerst tempeh gemaakt, maar was niet heel gelukkig met hoe het was geworden. Had kant-en-klare marinade gebruikt en toen gebakken, maar was niet echt krokant geworden. Iemand tips, of een recept?
Tempeh kan lastig zijn, het is sowieso een smaak waar je even aan moet wennen. Hoe dik waren je plakken?
pi_175482455
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 21:52 schreef Erasmo het volgende:

[..]

In blokjes gesneden, krijg je lekker krokant spul mee. Qua smaak is het wel vrij neutraal. Welke airfryer maakt niet zo uit.

[..]

Tempeh kan lastig zijn, het is sowieso een smaak waar je even aan moet wennen. Hoe dik waren je plakken?
Ik heb het buitenshuis een aantal keer gegeten, en vond het toen heerlijk. Plakken waren denk ik 2-3 mm.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')