abonnement bol.com Unibet Coolblue
  † In Memoriam † zaterdag 23 januari 2016 @ 08:46:45 #1
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159323465
V&D is zojuist failliet verklaard



quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 0% gewijzigd door Cynix ® op 23-01-2016 19:50:30 ]
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  † In Memoriam † zaterdag 23 januari 2016 @ 08:47:40 #2
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159323470
Nou ja, hier verder en zo.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  † In Memoriam † zaterdag 23 januari 2016 @ 08:48:32 #3
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159323476
Het is de vraag in hoeverre welke geïnteresseerde dan ook met iets echt nieuws komt op die locaties. Meer van hetzelfde in een ander jasje is gedoemd te mislukken.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159323564
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:08 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Het is toch een winkel? Daar kan je spullen in verkopen. :)
En of dat nou fietsen, eieren, planken of verse vis is, maakt dan toch niet uit?
"Ik ga even naar de Christine Le Duc om wat nieuwe Lego voor de kleine te kopen! Moet jij nog wat hebben schat?'
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  zaterdag 23 januari 2016 @ 09:50:07 #5
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159323873
quote:
15s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 09:04 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

"Ik ga even naar de Christine Le Duc om wat nieuwe Lego voor de kleine te kopen! Moet jij nog wat hebben schat?'
Of verse vis tussen de BHs _O-
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159324372
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 09:50 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Of verse vis tussen de BHs _O-
Die zit in de slipjes.
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159326419
ik vind de V&D gebouwen ook spuug lelijk.
  † In Memoriam † zaterdag 23 januari 2016 @ 13:39:46 #8
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159327063
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:01 schreef KingRadler het volgende:
ik vind de V&D gebouwen ook spuug lelijk.
Ja, maar al die ketens die in (het begin van) de vorige eeuw zijn ontstaan en groot geworden hadden tijdens de onstuimige groei steeds minder oog voor architectuur. Liefst grote plastic platen tegen de al te frivole gevels om er maar zo 'zakelijk' mogelijk uit te zien. De een nog lelijker dan de ander. Maar het gaf niet, want de consument wilde toch maar één ding: consumeren!
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159327101
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:39 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, maar al die ketens die in (het begin van) de vorige eeuw zijn ontstaan en groot geworden hadden tijdens de onstuimige groei steeds minder oog voor architectuur. Liefst grote plastic platen tegen de al te frivole gevels om er maar zo 'zakelijk' mogelijk uit te zien. De een nog lelijker dan de ander. Maar het gaf niet, want de consument wilde toch maar één ding: consumeren!
zullen de nieuwe eigenaren de panden ook opknappen of zal het zo blijven.
  † In Memoriam † zaterdag 23 januari 2016 @ 13:45:20 #10
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159327171
Een luxe keten zal wel een klein budgetje uittrekken voor een verfje, verder verwacht ik er niet al te veel van.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159327677
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:39 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, maar al die ketens die in (het begin van) de vorige eeuw zijn ontstaan en groot geworden hadden tijdens de onstuimige groei steeds minder oog voor architectuur. Liefst grote plastic platen tegen de al te frivole gevels om er maar zo 'zakelijk' mogelijk uit te zien. De een nog lelijker dan de ander. Maar het gaf niet, want de consument wilde toch maar één ding: consumeren!
Nou.. zie b.v. Haarlem en Den Bosch. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak maar er was zeker wel oog voor architectuur. Later werd het allemaal jaren 70 lelijkheid inderdaad.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)anden-van-V-D-145414

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 23-01-2016 14:22:38 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159327682
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:41 schreef KingRadler het volgende:

[..]

zullen de nieuwe eigenaren de panden ook opknappen of zal het zo blijven.
Alle panden zijn verkocht en gehuurd toch? V&D heeft (haast?) niets meer in eigendom..
dag
pi_159327842
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:15 schreef Peter het volgende:

[..]

Alle panden zijn verkocht en gehuurd toch? V&D heeft (haast?) niets meer in eigendom..
En de helft van de opbrengst is uitgekeerd als dividend. Dat is juist. Dat heeft de ondergang een handje geholpen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159328011
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:24 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En de helft van de opbrengst is uitgekeerd als dividend. Dat is juist. Dat heeft de ondergang een handje geholpen.
En de eigenaren is een jarenlange hoge huuropbrengst in het vooruitzicht gesteld, dus die gaan echt nu niet flink investeren..

[ Bericht 0% gewijzigd door Peter op 23-01-2016 19:45:14 ]
dag
  zaterdag 23 januari 2016 @ 14:41:30 #15
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_159328084
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:35 schreef Peter het volgende:

[..]

En de eigenaren is ene jarenlange hoge huuropbrengst in het vooruitzicht gesteld, dus die gaan echt nu niet flink investeren..
dus het blijven lelijke panden.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 17:37:31 #16
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159332007
Wat ik zo zonde vind is dat dat ze bijvoorbeeld in Haarlem bijna alle glas in lood ramen hebben dichtgeplakt, en van binnen dus stellingmuren hebben gebouwd. Hoe verkracht je een mooi pand.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:16:21 #17
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159334936
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:37 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dan vergeet je er wel even bij de te zeggen dat Kruidvat (A.S. Watson) wurgcontracten heeft met de fabrikanten waarbij het voor hen alleen nog maar interessant is om 2=1 te verkopen en dat dit ook zijn effect heeft op de salarissen van het (in mijn ogen) laag opgeleide personeel.

Kruidvat is leuk, maar geen drogisterij vind ik. Meer een discounter zoals er al zoveel zijn. Vergeet ook niet dat een paar jaar terug Kruidvat nog een best lelijke uitstraling had. Dat is wel wat opgekalefaterd maar ze verkochten ineens tablets / kinderspeelgoed en allerlei dingen waarvan je denkt huh?!
Etos is bijvoorbeeld voor cosmetica e.d. een fijnere winkel met een breder assortiment.
Geen idee hoe het zit met wurgcontracten. Ik stel alleen vast dat ze goedkoper zijn.

Hier in de straat zitten DA en Kruidvat en qua verzorgingsproducten, supplementen, zelfzorg, cosmetica ed. is het grotendeels hetzelfde assortiment. DA wil een wat meer chic imago hooghouden, nou je ziet wat er dan gebeurt. Plof. Voor een grote groep mensen inclusief mezelf kan het niks bommen wat het imago is. Precies waarom lidls en actions het zo goed doen. Bij Lidl hoor je ook wel eens wat over slechte omgang met het personeel maar de burger is geen overheid of consumentenbond, die wil gewoon geen maandsalaris voor een broccoli hoeven neertellen.

Al die extra meuk die kruidvat verkoopt is ook slim. Beetje rommelig en mensen mogen graag even sneupen. Bij DA wil je zo snel mogelijk weer weg. Kouwe steriele atmosfeer.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:43:25 #18
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159335733
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 09:50 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Of verse vis tussen de BHs _O-
Scheelt bij de AH niet veel. Kun je zo een pyama of t-shit naast de vis vinden. Laatst hadden ze opblaasbadjes. Ook voor bbq's, tablets en knuffeldieren kun je er terecht. :)
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159335736
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:16 schreef Rica het volgende:
Voor een grote groep mensen inclusief mezelf kan het niks bommen wat het imago is. Precies waarom lidls en actions het zo goed doen. Bij Lidl hoor je ook wel eens wat over slechte omgang met het personeel maar de burger is geen overheid of consumentenbond
Dat is jezelf vrijpleiten van ook maar enige verantwoordelijkheid. Je wilt het niet zien en bepaalde organisaties moeten eventuele misstanden maar oplossen. Ondertussen schaam je je er niet voor om het zo goedkoop mogelijk te willen. Kinderarbeid en uitbuiting boeit volstrekt niets.

Eigenlijk, als je er over na zou durven denken is dit een beschamende asociale attitude die kenmerkend is voor de moderne consument. Wir haben es nicht gewusst.

Of eigenlijk wisten we het wel maar we vonden die lage prijzen veel belangrijker.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 23-01-2016 19:49:18 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:48:55 #20
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159335902
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is jezelf vrijpleiten van ook maar enige verantwoordelijkheid. Je wilt het niet zien en bepaalde organisaties moeten eventuele misstanden maar oplossen. Ondertussen schaam je je er niet voor om het zo goedkoop mogelijk te willen. Kinderarbeid en uitbuiting boeit volstrekt niets.

Eigenlijk, als je er over na zou durven denken is dit een beschamende asociale attitude die kenmerkend is voor de moderne consument. Wir haben es nicht gewusst.
Hangt er vanaf. Ik ben geen neoliberaal en vind dat het we via de overheid voor goede regelgeving moeten zorgen. Het lijntje loopt van burger naar politiek naar overheid. Ik ben geen voorstander van het idee dat mensen het zelf maar moeten goed of afkeuren met hun koopgedrag want hoe moet je het allemaal weten wat er aan misstanden zijn? Alleen de overheid heeft de juiste onderzoeksmiddelen.
Er is natuurlijk ruimte voor activisme maar dat zijn losse gevallen. Niet om over de hele linie te doen.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159336268
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:48 schreef Rica het volgende:
mensen het zelf maar moeten goed of afkeuren met hun koopgedrag
Dat is het krachtigste wapen dat er bestaat.
En daarom is het jammer dat de burger daar geen gebruik van maakt en het liever overlaat aan de politiek en/of overheid waar dan weer niets van te verwachten valt.
Als wijzelf iets meer zouden luisteren naar ons geweten help je die misstanden in geen tijd de wereld uit. Maar wij negeren ons geweten voor 2 euro of minder.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 20:05:11 #22
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159336491
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:58 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is het krachtigste wapen dat er bestaat.
En daarom is het jammer dat de burger daar geen gebruik van maakt en het liever overlaat aan de politiek en/of overheid waar dan weer niets van te verwachten valt.
Als wijzelf iets meer zouden luisteren naar ons geweten help je die misstanden in geen tijd de wereld uit. Maar wij negeren ons geweten voor 2 euro of minder.
Het kan een krachtig wapen zijn idd. Alleen zou je er een dagtaak aan hebben om alles bij te houden en dan nog zou je kennis te kort schieten.

Bovendien, stel dat een supermarkt on-ethisch gevangen vis in blik verkoopt. Ga je alle supers boycotten die deze vis verkopen? Of als je het merk boycot maar blijkt dat het onder hetzelfde moederbedrijf als coca-cola of noem maar iets op valt, laat je dat dan ook staan?

Enige juise manier imo is zorgen voor regelgeving zodat het niet in de schappen ligt. Onze verantwoording ligt bij de wetten en regelgeving die we hebben en daar neem ik de mijne.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159336897
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:05 schreef Rica het volgende:
Bovendien, stel dat een supermarkt on-ethisch gevangen vis in blik verkoopt. Ga je alle supers boycotten die deze vis verkopen?
De "actiebereidheid" laten we het maar even noemen was vroeger een stuk sterker.
We lijken toch een beetje bedaagder these days.
Respect overigens hoe netjes jij altijd blijft discussiëren.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 20:28:45 #24
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159337350
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:16 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

De "actiebereidheid" laten we het maar even noemen was vroeger een stuk sterker.
We lijken toch een beetje bedaagder these days.
Respect overigens hoe netjes jij altijd blijft discussiëren.
Dank je. Ik ben overigens behoorlijk activistisch alleen overtuigd dat het niet anders kan dan via regelgeving. Bijvoorbeeld omdat er zoveel conglomeraten zijn. Eén product of merk boycotten gaat niet meer zoals vroeger.

Of over slecht omgang met personeel. Zie je je al tegen een Aldi kassa meisje zeggen "Ik heb het beste met je voor daarom koop ik hier niks meer" ?
"Hey top man, bedankt!" (staat volgende week op straat)

Nee, dus zorgen dat er dingen als minimumloon, regels voor overuren, vrije dagen ed. zijn. En wanneer een winkel zich er niet aan houdt volgen er sancties.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159338010
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 07:15 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Nou, als er één winkel helemaal los gaat qua branche-vervaging, is het wel de MediaMarkt. Daar staan inderdaad fietsen, schoenen en bakken met allesreinigers en keukendoekjes. Nou ja, ze doen maar. Ze voelen natuurlijk ook wel aan dat we voor hun oorspronkelijke core business, elektronica, allang online gaan.

Waar zo'n winkel dan uiteindelijk naartoe wil blijft wel wat vaag. Misschien wordt élke grote keten wel een soort Kruidvat of dure variant van Action, om nog íets te verdienen.
Nouja WE online gaan ik weet niet over welke we je het hebt, ik krijg vaak hele leuke prijzen aangeboden in de winkels, waarschijnlijk omdat ze het door hebben?
Voordat ik ook maar ergens online bestel ga ik langs een zaak met een print van die online zaak, krijg het vaak goedkoper ook nog dan!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')