SeLang | dinsdag 19 januari 2016 @ 20:33 |
Ik eet vaak rijst met allerlei curry sauzen e.d. en daar gooi ik altijd kippenborst doorheen die ik in stukjes hak en dan eerst braad in de koekenpan. Nu valt het me op dat kip soms veel en soms weinig water bevat waardoor je uiteindelijk meer of minder kip overhoudt. Er zit behoorlijk wat variatie in. Mijn vraag: is het op één of andere manier aan de buitenkant te zien of de kip veel of weinig water bevat? Ik heb eigenlijk nog niet duidelijk een verschil gemerkt tussen donkerder vs lichter, groot vs klein, etc.... | |
LXIV | dinsdag 19 januari 2016 @ 20:50 |
Goede vraag, want ik erger me daar ook aan. Dan kun je eerst 10 minuten al het water uit die kip bakken voordat hij ook maar bruin wordt. Ik weet wel dat er water met eiwitten aan kip wordt toegevoegd om het gewicht te verhogen. Dat water verdamp je naderhand weer, dus het is pure verspilling van energie ook nog! Je zou biologische kip kunnen kopen ipv kiloknaller. Daar spuiten ze geen water in. | |
technofreak86 | dinsdag 19 januari 2016 @ 20:54 |
Er is maar 1 ding beter dan water voor de prijs van kip verkopen, water voor de prijs van biologische kip verkopen, dus dat lijkt me een slechte tip. Toegevoegd water moet op het etiket staan trouwens. Vergelijk anders verschillende aanbieders met een weegschaal voor en na het bakken. Het zou ook kunnen dat je pan niet altijd even heet is en het water de ene keer op hoopt in de pan en de andere keer al verdampt. Voor je gevoel kan dat een verschil opleveren. | |
Pietverdriet | dinsdag 19 januari 2016 @ 21:03 |
Ga naar de Aldi, koop de biologische kippendij filet. Heel goede en betaalbare kip | |
RobinOok | dinsdag 19 januari 2016 @ 21:12 |
Ik ga hier eens gewoon lekker niks zeggen..... | |
fs180 | dinsdag 19 januari 2016 @ 21:13 |
zit je weer in nederland dat je dit probleem hebt? | |
emmyemmy | dinsdag 19 januari 2016 @ 21:13 |
Ik zat al te wachten ![]() | |
Zelfscanner | dinsdag 19 januari 2016 @ 23:45 |
Ik ook niet... | |
emil23 | dinsdag 19 januari 2016 @ 23:48 |
Ik zou de kippenborst vervangen door ossenhaas. Dan heb je geen last van waterige kip. | |
ulq | woensdag 20 januari 2016 @ 00:09 |
Pauper. Vervang het dan gewoon door kreeft. Al komt die dan weer uit het water... | |
Zelfscanner | woensdag 20 januari 2016 @ 00:56 |
Miep | |
SeLang | woensdag 20 januari 2016 @ 08:19 |
Voor de duidelijkheid: het gaat hier om dezelfde pakjes kip van dezelfde aanbieder. Er zit gewoon veel variatie tussen. Dus als ik op één of andere manier aan de buitenkant zou kunnen zien welke kip veel water bevat en welke niet dan kan ik daar op letten als ik het uit het rek pak. | |
Fretwork | woensdag 20 januari 2016 @ 11:39 |
Klopt, er staat een vrouwtje aan de lijn (Ria, 57) die willekeurig de kip volspuit met water. Ze zijn te herkennen aan de gaatjes waar de naald uitkomt. | |
HarveySpecter | woensdag 20 januari 2016 @ 11:47 |
Tegenwoordig spuiten ze alle soorten vlees in met water en eiwitten. Inderdaad om het gewicht te verhogen. Biologisch is een optie, maar dat is dan weer duur. Denk dat we ermee moeten leren leven ![]() | |
emmyemmy | woensdag 20 januari 2016 @ 13:14 |
Het staat op de verpakking vermeld als dat gebeurd | |
habitue | woensdag 20 januari 2016 @ 13:38 |
Precies, staat gewoon achterop hoeveel% water. | |
Weltschmerz | woensdag 20 januari 2016 @ 13:49 |
Duur in de zin van prijs per kilo, maar die kilo is inclusief ingespoten water. 6 euro de kilo lijkt mij vrij duur voor water, aangezien ik normaal gesproken voor 6 euro zo'n 10.000 kilo water koop. Toen ik op een gegeven moment het beste spek van de stad had gevonden vond ik iets van 16 euro de kilo ook wel duur, maar het smaakt niet alleen beter, er zit ook gewoon méér smaak per kilo in, en veel minder water. Gewoon gerookt, niet in de pekel met rookaroma gehangen. Het is de fixatie op kiloprijs die dit soort dingen veroorzaakt. | |
habitue | woensdag 20 januari 2016 @ 13:58 |
Aan de andere kant, het is wel beter voor het milieu. | |
habitue | woensdag 20 januari 2016 @ 14:05 |
Overigens als het niet op het etiket staat, is de kip niet ingespoten. Het water dat in je pan zit komt omdat de kip ingevroren is geweest en de structuur van de cellen daardoor anders is. | |
Pietverdriet | woensdag 20 januari 2016 @ 16:25 |
Consumenten bond kwam met dit verhaal http://www.boerderij.nl/P(...)kipfilet-AGD111885W/ Foodlog kwam met een wat uitgebreider verhaal http://www.foodlog.nl/art(...)n_de_kale_conclusie/ | |
habitue | woensdag 20 januari 2016 @ 16:43 |
Gelezen en ben nu eigenlijk nog meer overtuigd dat het zo is. Als dit het sterkste bewijs is waar ze mee kunnen komen. Lijkt me dat er dan al veel meer rapporten naar buiten zouden zijn gekomen als het echt gebeurt. Ik heb overigens in mijn middelbare-schooltijd in de inpakafdeling van een kippenslachterij gewerkt en nog nooit iemand gezien die met een waterspuit aan de haal was. | |
RobinOok | woensdag 20 januari 2016 @ 17:07 |
Ik zeg weer nog steeds niks. ![]() | |
Myraela | woensdag 20 januari 2016 @ 18:40 |
Ze spuiten geen vocht in vlees. Vlees bestaat uit vocht en het is een natuurproduct dus het kan variëren. Het is niet toegestaan om vocht toe te voegen wanneer dit niet op de verpakking staat. | |
habitue | woensdag 20 januari 2016 @ 18:49 |
Toe nou. ![]() | |
loonytik | donderdag 21 januari 2016 @ 23:22 |
Toe Nouuu +! ![]() | |
jcdragon | donderdag 21 januari 2016 @ 23:25 |
Tik dan in een spoiler! | |
RobinOok | vrijdag 22 januari 2016 @ 08:57 |
Nee! | |
MevrouwPuff | vrijdag 22 januari 2016 @ 09:00 |
DM? ![]() | |
jcdragon | vrijdag 22 januari 2016 @ 09:52 |
DM Of link naar een andere post van jou | |
Fokpop | vrijdag 22 januari 2016 @ 10:22 |
Heel Nederland heeft ook jarenlang onbewust paardenvlees gegeten, en als daar al zo lang niemand achter komt.. | |
citywok | vrijdag 22 januari 2016 @ 12:28 |
Offtopic: waar precies, als ik vragen mag? | |
Pietverdriet | vrijdag 22 januari 2016 @ 12:36 |
Zo heb ik kilo's spek uit Kroatie meegenomen, goddelijk lekker. | |
Weltschmerz | vrijdag 22 januari 2016 @ 12:47 |
Dat was bij Van Dijk in de Steentilstraat, maar die is een paar jaar geleden afgebrand. Nu zit hij in Uithuizermeeden en dat doet mijn winkelgemak geen goed, maar hij ligt hij niet goed in het dorp dus misschien komt hij wel terug naar stad. | |
RedFever007 | vrijdag 22 januari 2016 @ 12:50 |
naast Ferwerda? en tvp | |
Weltschmerz | vrijdag 22 januari 2016 @ 12:55 |
Welke winkel zat daar niet naast Ferwerda? Hij zat aan de zuidkant, een of twee panden van de Winschoterkade af. | |
citywok | vrijdag 22 januari 2016 @ 13:09 |
Ok, da's wat minder handig ja. Ik had de laatste keer spek van de worstman uit Pekela die 's zaterdags tegenover de viskramen staat (of stond, laatste weken staat-ie er niet). Ook prima spul. Al weet ik niet hoe die het 'rookt'. Hoe onderscheid je dat? [/topic hack] | |
Weltschmerz | vrijdag 22 januari 2016 @ 13:41 |
Het is droog, ik koop eigenlijk nooit stukken spek in de supermarkt dus dan zie je het niet zo goed, maar de plakjes zijn gewoon nattig. Enerzijds door de pekel, anderzijds door het niet verdampen van vocht tijdens het roken (extra gewicht voor een 'goede' prijs per kilo). Gerookt spek kun je ook gewoon buiten de koelkast bewaren als het vocht maar kan verdampen, hangen dus. Daar wordt het wel hard en taai van en dat moet je willen, maar het kán wel. Dat spek van die worstenman uit Pekel (haha) ziet er wel goed uit, je zou ook gewoon kunnen vragen of het niet gepekeld is, ik heb het nog niet gekocht maar het zag er wel vertrouwenwekkend uit. Er staat de laatste tijd ook wel eens een Italiaan die guanciale heeft, dat is kinnebakspek, maar volgens mij niet van hele denderende varkens want het viel mij behoorlijk tegen, maar wie weet komt het in de pan helemaal los. Op vrijdag schijnt er wel eens een kraam met Waddenvarkens te staan, er zijn meerdere varkensvertroetelaars actief in de provincie, maar het zou best kunnen dat Van Dijk ook daarvan zijn spek betrok. Het heeft in ieder geval alle kwalificaties, ras, ruimte, tijd en een gevarieerd dieet. Anders is er altijd nog Ariola in de Folkinge, waar als gewillig proeft van de aangeboden lekkernijen de dames wel over te halen zijn om een hele aardige pancetta voor je af te snijden. | |
Nobu | vrijdag 22 januari 2016 @ 13:44 |
Waterige kip is te herkennen aan het (water)blauwe AH-logo | |
Fer | zaterdag 23 januari 2016 @ 11:46 |
Gewoon bij KFC halen. Maar serieus, ik weet geen winkels te vinden waar je altijd fatsoenlijke kip filet koopt, eet het daarom weinig. Kipdijfilet is wel aardig. Maar goed ik woon in Amsterdam West, hier heb je alleen Jumbo en AH, div Turkse en Marokkaanse winkels en goedkope slagers en het is allemaal rommel. De keurslager is een oplichter en de enige fatsoenlijke is achterlijk duur en teringdruk. Ik zal die Aldi filet eens proberen. Wat ik wel te pruimen vind, zelf de filet van een hele kip afrukken, heb je ook, gelijk twee bouten en vleugel. | |
Dingflofbips | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:05 |
poelier een idee? | |
Vijzel | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:07 |
Biologisch vlees is zelden of nooit ingespoten. Ook het gehakt spettert veel minder. Zo af en toe sta ik verbaasd te kijken naar een spetterende pan en dan blijkt eigenlijk altijd dat ik weer 'regulier' vlees in de pan heb. ![]() | |
t4rt4rus | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:09 |
Koop het bij een slager... | |
Redster1984 | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:45 |
Zal niet van dezelfde aanbieder zijn. Je moet even naar de eg nummers kijken. Kip mag je sowieso 18% water in spuiten | |
SeLang | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:47 |
Zelfde winkel, zelfde verpakking, zelfde etiket, allemaal identiek | |
Vijzel | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:50 |
Dan eens een andere winkel proberen? | |
Tommeke | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:53 |
Ik haal kip altijd bij de poelier op de markt. Dat vlees heeft tenminste structuur. Itt die AH meuk. | |
SeLang | zaterdag 23 januari 2016 @ 12:57 |
De vraag in dit topic is hoe ik waterige kip kan herkennen. Die vraag blijft ook staan als je je kip in een andere winkel zou kopen. | |
Vijzel | zaterdag 23 januari 2016 @ 13:05 |
Hoe te herkennen: niet. | |
Fer | zaterdag 23 januari 2016 @ 13:07 |
Er zijn nog maar een paar, zoals in Zuid waar veel welgestelde joden wonen en Zuidoost in een buurt meet heel veel zwarte bevolking. | |
Dingflofbips | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:37 |
maar heb je daar wel de 'garantie' op fatsoenlijke kip? | |
Redster1984 | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:06 |
Ook hetzelfde eg nummer? | |
Redster1984 | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:07 |
Sowieso als je kip erg glimt is dat een indicator... | |
Ludacriss | woensdag 27 januari 2016 @ 06:29 |
Ik haal mijn vlees vaak direct van de slachterij en dat vries ik zelf thuis in. Dan weet ik zeker dat er geen water is ingespoten. | |
Vijzel | woensdag 27 januari 2016 @ 08:30 |
Waar kan dat? Is dat ook echt een officieel verkooppunt aan particulieren of is dat n beetje 'schimmig'? En hoeveel koop je dan per keer? | |
zatoichi | woensdag 27 januari 2016 @ 08:37 |
je kunt ook een paar kuikens kopen en die in de tuin laten scharrelen totdat ze groot genoeg zijn. Kop eraf, kaal plukken en in stukken hakken. Daarna kun je zelf bepalen hoeveel water je bij je kip wilt. | |
Dingflofbips | woensdag 27 januari 2016 @ 08:48 |
Waarom? Is dat alleen toegestaan om de verkoper meer geld te laten opstrijken? Dat zou echt sneu zijn | |
Vijzel | woensdag 27 januari 2016 @ 08:49 |
Ik ken iemand die dat op t balkon van n flatje wilde doen. ![]() ![]() | |
SeLang | woensdag 27 januari 2016 @ 09:01 |
Toen ik studeerde woonden er Indonesische studenten naast me en die grepen gewoon af en toe een stadsduif van het balkon voor in de pan. | |
Vijzel | woensdag 27 januari 2016 @ 09:11 |
Ik had op t werk ooit wat Poolse studenten, die eieren raapten in het park. ![]() | |
Redster1984 | donderdag 28 januari 2016 @ 00:48 |
Je wilt niet weten wat er allemaal gebeurt in de vleesindustrie. Maar goed, ik had klanten die zulke percentages ingespoten wilden hebben. Heb 6 jaar in de kipindustrie als verkoper gezeten. Ik weet genoeg 😉 | |
Dingflofbips | donderdag 28 januari 2016 @ 07:59 |
Ik geloof wel dat er veel wordt gesjoemeld, maar dit komt neer op legaal sjoemelen. Daar sta ik dan toch weer van te kijken. Maar goed: jij hebt kennis van zaken, dus waar zijn we gered? Toch bij poeliers of maakt het eigenlijk niks uit? Eet je zelf nog kip? | |
Ludacriss | donderdag 28 januari 2016 @ 09:24 |
Officieel punt gewoon. Ze slachten op maandag, en op dinsdag verkopen ze hun vlees. Je kan dus het best op dinsdag gaan, meeste keus en meest vers. Heet iets van Verschoor BV als ik het goed heb, zit in Leiderdorp. Ik kom er iets van 3x per jaar. | |
Redster1984 | vrijdag 29 januari 2016 @ 21:39 |
Mwah ik leverde ook wel aan keurslagers enzo... Poelier zou wellicht nog wat zijn. En anders gewoon je eigen kip slachten 😉 Ik eet wel kip, maar kijk goed en vermijd gemarineerde kip. Marinade wordt vooral gebruikt om oude kip qua bacteriële groei weer in goede waarden te krijgen | |
Wantie | zaterdag 30 januari 2016 @ 10:10 |
Dat is de enige reden. Verder is er geen enkele reden om water aan kip toe te voegen. Het moet wel vermeld staan op de verpakking. | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 10:51 |
Toch die poelier eens proberen dan. Waar let je precies op bij kip? En haal je m dan wel gewoon in de supermarkt? Dit vind ik echt bizar. Niet zozeer dat de ondernemer dit wil doen, die gaat gewoon voor winstmaximalisatie. Dat de overheid het legaliseert is het bizarre | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 11:00 |
Ik heb geen problemen met toevoegingen aan levensmiddelen, of dat nu water is aan kip of conserveermiddel aan worst. Waar ik een probleem mee heb is het niet op de verpakking zetten en de lakse controle van de VWA daarop. | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 11:10 |
Ook niet als het enige doel is om meer geld te pakken? Conserveermiddelen dragen dan tenminste ook bij aan het gemak voor de klant. Bovendien gok ik dat de meeste mensen simpelweg niet begrijpen wat er op zo'n etiket staat en wat de consequenties kunnen zijn van een aantal toevoegingen. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 11:20 |
De mensen die te dom zijn etiketten te lezen of te begrijpen interesseren zich sowieso niet voor wat ze eten, daar is water in vlees nog met minste probleem. Zo zijn er ook toevoegingen of recepturen om worst of kaas minder lang te laten rijpen, dat is ook geld gedreven. Oorspronkelijk was het toevoegen van Walnoten aan salami ook een vulmiddel, minder duur vlees erin. Tegenwoordig is dat een delicatesse. Meer water in de halvarine is ook geld gedreven, men noemt het dieet of light en er wordt gejubeld. | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 11:51 |
klinkt misschien stom, maar de kipblokjes zijn veel droger, zijn wel iets duurder omdat het voor jou gesneden is, maar houden geen extra water vast. | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 11:58 |
Wat is dat nou voor rare opmerking. Het is toch best mogelijk dat mensen zich wel interesseren maar het gewoon niet snappen? Zo duidelijk is het allemaal niet | |
Molo | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:03 |
Smartphone in de supermarkt pakken en even ingrediënt/onbekend woord intoetsen in google is heul niet moeilijk man. Je moet er alleen moeite voor doen. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:03 |
Wat denk jij dat de consequentie is van toegevoegd water dan? ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:08 |
Dat je meer geld betaald voor minder vlees? | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:12 |
ja, logisch, het idee om de prijs zo laag te houden voor een kilo kip. ook al zit er 300 ml vocht in waarvoor je betaald. | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:15 |
Dat klopt. Maar die info is niet echt consistent en even betrouwbaar enzo. Je moet de info kritisch kunnen benaderen en die capaciteit heeft lang niet iedereen. Om dan maar te zeggen dat mensen dom en lui zijn en derhalve geen recht hebben op goede info vind ik nogal ver gaan. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:24 |
Oeh, dat was een ongezond kipje, dat voor slechts 30% uit water bestaat! Ik besta al voor 50% uit water. Een man zelfs 65% en babies bestaan voor 75% uit water. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:29 |
En jullie vinden het dus niet genoeg dat vemeldt wordt dat er water is toegevoegd, maar willen dat dat voor de dommen ook nog eens uitgelegd wordt? Moet dat voor op de verpakking of mag dat achterop. En moet dat ook bij die worst van Piet? Dat er niet alleen op staat dat er walnoten in zitten, maar "pas op, consument, dat betekent dat u een vleesprijs betaalt voor toegevoegde walnoten."? Wat een gedoe zeg. Gelukkig koop ik nooit kip met toegevoegd water. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:30 |
ik heb niet het hele topic gelezen alleen jouw vraag en ik gaf antwoord ![]() | |
habitue | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:32 |
Mensen die zich interesseren voor eten, die vaak koken, weten ook vaak waar ze op moeten letten bij een etiket. De gemiddelde consument weet dat niet. Ik vind de voorlichting op dat gebied ook ver ondermaats. Verder wordt er natuurlijk ook echt nog veel gesjoemeld met etiketten. | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:32 |
#toegevoegd vocht. | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:38 |
dit. Het getuigt van bijzonder weinig inzicht om mensen dan maar als 'dom' weg te zetten. Nog los van het feit dat niet de toevoeging van water door ondernemers zo vreemd is maar wel dat de overheid daar op deze manier aan meewerkt. Het zou gewoon verboden moeten zijn, dan hoeft een consument ook niet ingelicht te worden. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:38 |
Een kip van 700 gram waar 300gr water in is gespoten? Jeeeeetje, wat knap. En jij gelooft dat ze dat jou verkopen als gewone, verse kip? | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:39 |
ja idd, dat heet label fraude | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:42 |
Gewoon alles wat domme mensen niet snappen verbieden? De overheid bepaalt wat goed voor je is en zorgt voor een lekker beperkte, overzichtelijke keus. ![]() Geen bewerkte producten meer, iedereen moet alles zelf maar maken, want stel je voor dat iemand niet begrijpt wat theeworst is. | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:44 |
Hardnekkig blijven verdedigen dat water gewoon toegevoegd moet kunnen worden aan etenswaren met als enkel doel de ondernemer meer meer meer geld te laten verdienen. Echte liefde voor het product zullen we maar zeggen. ![]() | |
Molo | zaterdag 30 januari 2016 @ 12:57 |
Als ze gewoon op de verpakking zetten wat er aan toegevoegd is boeit het me niet. Dan kun je het zien/checken en zelf keuze maken. Zolang ze dat niet doen vind ik het gewoon drie keer kut. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:01 |
Dat doen ze wel joh, je moet die smaadpratende aluhoedjes niet op hun blauwe ogen geloven. Dat gelul elke keer, gaat echt helemaal nergens over. Nog even door laten lullen en hetis allemaal de schuld van Unilever en Monsanto & Co. Die hebben snode plannen om de wereldbevolking te vergiftigen met msg. En anders de joden en de russen wel. | |
habitue | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:06 |
Van mij hoeft het ook niet verboden te worden. Maar mensen moeten ingelicht worden erover. Er bestaan nog veel te veel misverstanden over en dat is ook wel te lezen hier in dit topic. ![]() Als iedereen met een smartphone al deze termen moet gaan opzoeken bij elk product in de supermarkt gaat het nog druk worden in de AH. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:14 |
Ik dacht heel even dat de producent zomaar een website op zijn verpakking had gezet, hahahaha. Maar daar staat toevallig de foto. | |
minilot | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:15 |
Irrelevant gezever verwijderd. Inhoudelijk houden graag, carry on! ![]() | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:23 |
Zembla denkt daar anders over en toont het ook aan, dus stop maar met fantaseren. http://zembla.vara.nl/seizoenen/2013/afleveringen/05-09-2013 | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:37 |
Godver, hele uitzending bekeken en er kwam werkelijk geen kip in voor!!!!!! Godverdekut, waarom ook zit ik mijn tijd te verdoen aan dit gelul. Aaaargggghhhhh. Nee, grapje. Ik heb er niet naar zitten kijken, want heb die uitzendingn allang gezien. Dus ik weet dat daarin niks wordt gezegd over kip die ingespoten wordt met water. Laat staan dat dat bewezen zou worden. ![]() Waar het wel over gaat is trouwens ook prutsjournalistiek. Veel suggestie, nul bewijs. Stemmingmakerij, bangmakerij en smaad. | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:39 |
het gaat ook over labelfraude, zelfde geldt voor kip, biokip wat gewoon een plofkip is enzo.. http://www.videoman.gr/nl/73554 [ Bericht 5% gewijzigd door THEFXR op 30-01-2016 13:44:51 ] | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:50 |
Ja, sorry hoor. Dat slaat toch helemaal nergens op? Dit topic gaat over waterige kip. En ik geloof niet dat de kip die in onze supermarkten in het versvak verkocht wordt met water wordt ingespoten, laat staan met pak 'm beet 43% van zijn eigen lichaamsgewicht extra aan water. En dan moet een prutsdocumentaire over varkensvlees en kalfsvlees waarin trouwens ook alleen maar van alles geïnsinueerd en niks bewezen wordt (waarom eigenlijk niet?) en het nergens gaat over het inspuiten met water mij overtuigen van het gelijk van jullie wanen? Yeah, sure. | |
Redster1984 | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:55 |
Het is maar net wat de supermarkt voor specificaties heeft. Maar 43% is onzin. T kan wel, daar niet van, maar meer dan 18% kom je niet tegen in Nederland. Ik kijk zelf altijd naar de kleur en glans en hoe het vel er uit ziet | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 14:18 |
Hadden ze maar beter moeten opletten op school. Net zoals jij die niet verder leest dan de eerste regel en dan al meent te begrijpen wat ik post. Te dom om te poepen | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 14:20 |
Nee, er moet gewoon op de verpakking staan wat er in zit. | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 15:48 |
Redster, zou je willen uitleggen aan mij waar je dan precies op let bij de kip aanschaf? | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 15:50 |
ok man | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 16:05 |
Wat wil jij dan? Het verbieden? Dan kan je vlees ook niet meer pekelen, je kan een aantal worstsoorten niet meer maken, want ijs door het vlees bij het malen, en dan heb ik het nog niet over marinades. | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:53 |
dat jij het niet inziet kunnen wij niks aan doen. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:21 |
Dat blijkt wel ja. Lijkt me lastig, om dingen te geloven die je niet aan kunt tonen. Geloof je ook in God of andere niet te bewijzen onzin? Of alleen in waterkippen? | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:52 |
kan je ook normaal posten? en al die onzin en domme praat achterwege laten. | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:05 |
Kijk naar je eigen. | |
THEFXR | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:56 |
nee, We hebben het over jou beledigende en denigrerende post gedrag. jij bent hier de echte kip die maar er op los kakelt zonder iets te bewijzen. Zembla heeft een uitstekende reputatie waar jij er op lost flamed en trolt! | |
RobinOok | zaterdag 30 januari 2016 @ 20:58 |
Nou wordt ie mooi. Nou moet ik gaan bewijzen dat jullie spaghetti monster niet bestaat? ![]() | |
Dingflofbips | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:10 |
Goed topic geworden | |
StefBros | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:41 |
Spuit 11; Turkse toko's. Niet enkel omdat je daar zelfs één kippenpootje kan kopen i.p.v. een hele bak die je moet invriezen als je alleen bent... maar de 10 die ik in deze stad bezocht hebben nooit waterige kip. Ik denk dat ik kip pas lekker begon te vinden sinds ik het daar kocht... =/ Wat een wereld van verschil qua smaak en geur. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:43 |
Ik koop vaak vleugels bij een goede poelier, smullen is dat en wat een kwaliteitsverschil met elders | |
StefBros | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:46 |
Ja. Wauw. Aanrader voor allen wat vlees betreft. Een keer iets uitgeven aan een goed-gevoerde koe/kip/schaap/etc. Je wilt nooit meer terug. Ik wist niet dat vlees uit de supermarkt zo goor was.... ik vond het altijd prima en dacht dat vlees zo hoorde... maar wauw... *preekmodus uit* | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:53 |
Vlees uit de supermarkt, dan begrijp je waarom mensen vegetarier worden. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:54 |
hé hé ![]() | |
StefBros | zondag 31 januari 2016 @ 00:50 |
Ik ben er een beetje vega van geworden... 3 keer per week een goed stuk vlees waar je naar uit kijkt en veel kook-liefde insteekt is vele malen beter dan 7 keer per week waterige smakeloze supermarkt kip... of smakeloos AH gehakt met stukjes bot omdat de machine dat verzorgd, of de ALDI waar enkel de buitenkant rood is vanwege kleurstoffen....(7 keer goed vlees is niet betaalbaar helaasch). | |
Redster1984 | zondag 31 januari 2016 @ 02:23 |
Grootste deel wat je in de supermarkt koopt is ook ingevroren geweest. Simpel te herkennen, bereid je kip, is daarna je bot donker/zwartig in plaats van botkleur, dan is het ingevroren geweest en weer opgedooid. | |
Redster1984 | zondag 31 januari 2016 @ 02:25 |
Langleve 3mm vlees.... Of baader... Not... | |
Biekuh | zondag 31 januari 2016 @ 02:36 |
bedankt voor deze tip. ik heb een vraagje aangezien jij ervaring hebt in de kipindustrie. een aantal mensen heeft in dit topic islamitische slagers genoemd. hoe kan het dat de kipproducten daar vaak zo goedkoop zijn vergeleken met de supermarkt? ik dacht altijd: een supermarkt heeft 'macht' vanwege het marktaandeel waardoor ze een lagere inkoopprijs kunnen bedingen. maar veel kipproducten zijn daar vaak juist duurder. hoe komt dat? | |
Redster1984 | zondag 31 januari 2016 @ 03:06 |
Mijn ervaring is dat die vaak B producten kopen. Helemaal niets mis mee hoor, maar echt geen halal. Halal is de grootste zwendel ooit. Ik heb vrachtauto's vol verkocht als halal wat geen halal was | |
Biekuh | zondag 31 januari 2016 @ 03:13 |
ah zo. ik dacht dat supermarkten overwegend B-producten verkochten? ![]() | |
RobinOok | zondag 31 januari 2016 @ 08:01 |
Mijn moslim collega eet alle kip, omdat hij van mening is dat alle kip per definitie halal geslacht wordt. Lekker praktisch. Geen label nodig. ![]() | |
Wantie | zondag 31 januari 2016 @ 11:02 |
Nou, op een aantal gebieden is daar wel wetgeving voor, bijv. mayonaise en boter kennen minimale vetpercentages waaraan het product moet voldoen voordat het zo mag heten. Vandaar ook dat je allerlei vervoegingen ziet, zoals mayolijn, yogonaise, etc. etc. Verder zie je ook wel misleiding zoals smaakt alsCHEDDAR KAAS of te gebruiken alsSLAGROOM Ik vind zelf dat je van de consument mag verwachten dat die in staat is etiketten te lezen. Wat de kip betreft, eigenlijk zou de term 'vlees' een beschermde status moeten hebben, dus dat de verpakking dan toch echt alleen vlees bevat en geen toevoegingen. En dat de rest 'vleesproduct' heet bijv. Maar dan zit je nog met gekruid vlees: dat is natuurlijk ook vlees met toevoeging en dus een vleesproduct. ![]() | |
Wantie | zondag 31 januari 2016 @ 11:05 |
Klopt, supermarkten kunnen een lagere inkoopprijs bedingen. Maar dat wil niet zeggen dat ze het dan ook voor een lagere verkoopsprijs verkopen. Supermarkten hebben veelal een basisassortiment dat bijna voor inkoopsprijs wordt verkocht, om zo te concurreren met andere supermarkten en bedrijven in de sector. Dat compenseren ze door andere artikelen juist duurder te verkopen. Bijv. bij de Jumbo kost de gesneden achterham meer dan 20 euro de kilo, terwijl ze diezelfde ham kunnen inkopen voor 3-4 euro de kilo. Das best een flinke opslag voor het snijwerk en de verpakking. | |
Wantie | zondag 31 januari 2016 @ 11:08 |
43% lijkt mij ook onmogelijk. Tijdens het bakken gaat het meeste ingespoten water er weer uit. Dus dat zou betekenen dat je tijdens het bakken van je kipfilet op een gegeven moment kippensoep aan het maken bent. | |
StefBros | zondag 31 januari 2016 @ 13:42 |
Oh, ik heb niks tegen invriezen, ik vind het gewoon irritant, ik vergeet het vaak op tijd uit de vriezer te halen ![]() | |
Dingflofbips | zondag 31 januari 2016 @ 14:01 |
als het ergens nuttig voor is dan moet water of net wat toegevoegd kunnen worden. Als het doel alleen maar 'meer geld' is dan vind ik het eigenlijk misdadig dat de overheid er aan meewerkt ten nadele van het product of de consument. Dan doel ik op de bepaling dat het schijnbaar is toegestaan om 18% water aan kip toe te voegen. | |
Wantie | zondag 31 januari 2016 @ 14:16 |
Je zou als excuus kunnen aandragen dat je dan dus niet minder kip hoeft te eten om toch minder calorieen binnen te krijgen ![]() Maar goed, verse kipfilet mag geen water toegevoegd krijgen, tenzij op de verpakking staat dat het om een bereid product gaat en het toegevoegde water bij de ingredienten staat. Overigens spuit men niet puur water in, maar eiwithoudend water. Daar was in het verleden in Engeland nog een schandaal rond ontstaan, omdat men daar ontdekte dat er rundereiwit in de kip was gespoten, terwijl juist rundproducten in de ban waren gedaan vanwege de BSE-crisis. | |
Wantie | zondag 31 januari 2016 @ 14:26 |
Even wat gezocht daarover en toen trof ik oa dit: http://www.europarl.europ(...)M-011+DOC+XML+V0//NL Voorzitter, commissaris, collega's, op dit late uur willen we toch een probleem aansnijden. Het gaat om wat we in het Nederlands "plofkippen" noemen. Het is nu wettelijk toegestaan om kippen te vullen met water. Er mag 30, 40, 55 procent water aan die kippen worden toegevoegd. Het probleem is dat er vervolgens aan die kippen, om ze nog een beetje op kippen te laten lijken, eiwitten worden toegevoegd, eiwitten van slachtafval, van kippenvlees dat aangevuld wordt met varkenseiwitten en met rundereiwitten. Dat gebeurt met name in Nederlandse bedrijven en dit kippenvlees, als je het nog kippenvlees kunt noemen, wordt vervolgens in Engeland als halal aan de moslims en kosjer aan de Joden verkocht. Dat is onaanvaardbaar en in een BBC-documentaire werd daar ook met nadruk op gewezen. Ik weet dat de Commissie zal voorstellen om te labellen: "kip met varken" of "kip met rund". Maar het probleem is dat het met moderne DNA-technieken heel makkelijk is om dat DNA van die kippen, het DNA van die runderen en varkens kapot te knippen zodat de Engelsen niet kunnen bewijzen dat er iets anders inzit dan kip. Daarom stellen wij voor het eenvoudigweg te verbieden: aan die kip mag geen water worden toegevoegd. Het Engelse food agency heeft voorgesteld om slechts maximaal 15 procent water toe te voegen. Wat is hierop uw antwoord? | |
RobinOok | zondag 31 januari 2016 @ 14:56 |
Daar staat dus dat die producten in Engeland worden verkocht. Als het nou zo evident is he, waarom valt het dan niet gewoon te bewijzen? Waarom moet je dan met een niet relevant documentje uit fucking 2003 komen? Dat heb ik ook al tig keer voorbij zien komen in dit soort discussies en is gewoon niet relevant in deze discussie. Rook is geen bewijs voor vuur. Iedere muts aan de slachtlijn kan AH of Jumbo erbij lappen, maar het is nog noooooooit aangetoond. Smaad en laster, dat is het, ook hier weer in dit topic. Nul komma nul bewijs. [ Bericht 17% gewijzigd door RobinOok op 31-01-2016 15:08:59 ] | |
MrSalazar | zondag 31 januari 2016 @ 15:11 |
Ik knijp meestal het water uit de kipfilet, vang het op in een glaasje en zet er dan thee van. | |
Wantie | maandag 1 februari 2016 @ 03:47 |
De kwestie was of het mogelijk is om zoveel water aan kip toe te voegen. Wettelijk mag je dus tot 55% toevoegen. In Engeland leverde dat een schandaal op in 2003 omdat men,om het water te binden en te voldoen aan de wettelijke eiwit verhouding, eiwitten van runderen en varkens toegevoegd zonder dat dat op het etiket stond. Vandaar dat je berichten hierover uit dat jaar kunt vinden. Als je kip koopt en op de verpakking staat niet dat er water in zit zou je er van uit kunnen gaan dat dat zo is. Maar 100% garantie heb je niet en als kip veel water verliest bij het bakken geeft dat te denken.. Vertrouwen op klokkenluiders zou ik niet doen, in Nederland worden die aan de hoogste boom opgehangen. Kijk ook naar het paardenvlees schandaal. Dat zal over 10 jaar ook gezien worden zoals jij nu aankijkt tegen het plofkip schandaal met Nederlandse kip die in Engeland werd verkocht. | |
RobinOok | maandag 1 februari 2016 @ 07:04 |
Welnee. Daar was iedereen het allang over eens. Oh wacht, je bedoelt dat percentage. Die link zou bewijzen dat je 55% aan water toe zou kunnen voegen? Ja, dat zal gerust kunnen, in een kipnugget of zo. Maar hoe is dat dan relevant in een discussie òf er uberhaupt water in onze supermarkt kip zit? En oh, ik hoef geen 10 jaar te wachten om NU al op dezelfde wijze tegen het paardenschandaal aan te kijken. Ook dat paardenschandaal bewijst NIET dat de biefstukken in het koelvak bij Albert Heijn ooit van paardenvlees waren. Ook weer twee verschillende dingen. [ Bericht 16% gewijzigd door RobinOok op 01-02-2016 07:53:38 ] | |
Wantie | maandag 1 februari 2016 @ 11:49 |
Wat het verleden heeft aangetoond is dat je er nooit 100% van uit kunt gaan dat er niet gesjoemeld wordt. Technisch is het mogelijk om aardig wat water aan kipfilet toe te voegen. Maar terugkomend op de discussie: ook de manier waarop je de kip snijdt is van invloed op hoeveel er na het bakken overblijft. Als je vlees met de draad mee snijdt gaan er meer cellen kapot die hun vocht verliezen. Ook maakt het uit of het verse kip is of ontdooide kip. | |
Wantie | maandag 1 februari 2016 @ 11:53 |
Klopt, maar het is ook niet bewezen dat het om rundvlees gaat. Daarvoor moet je Albert op zijn blauwe ogen geloven. Overigens hebben we het niet over het inspuiten van kipnuggets, maar kipfilet | |
Deshain | maandag 1 februari 2016 @ 19:39 |
Is ook wel gunstig voor de foodprint/kg natuurlijk. Ik snap echt niet wat we in Nederland hier over te klagen kunnen hebben, behalve als het etiket niet klopt natuurlijk. Alles staat er op en als je wilt weten wat je eet lees je gewoon het etiket. Als etiketten niet duidelijk voor je zijn zou je ook geen rauwe kip mogen kopen want grote kans dat je dat niet gaar krijgt zonder ongelukken. | |
RobinOok | maandag 1 februari 2016 @ 21:58 |
Dus als ik aantoon dat er in het verleden wel eens vrouwen vermoord zijn door mannen, mag ik hier gerust beweren dat alle mannelijke fokkers moordenaars zijn. Ik kan het alleen niet bewijzen, maar dat is niet erg, het zou best waar kunnen zijn. En daarom mag ik dat roepen. Nou ja, in mijn wereld mag dat dus niet.... | |
Dingflofbips | maandag 1 februari 2016 @ 22:47 |
minder footprint / kg ![]() | |
Deshain | dinsdag 2 februari 2016 @ 12:12 |
Ach, je hebt bestelen en je laten bestelen omdat je te lam bent om het etiket te lezen. In dat laatste geval moet je gewoon niet zeuren want het is een gevolg van de eigen desinteresse in wat je in je waffel propt. | |
Dingflofbips | dinsdag 2 februari 2016 @ 12:31 |
bestelen überhaupt toestaan is niet waar het mis gaat ![]() | |
Wantie | dinsdag 2 februari 2016 @ 17:08 |
Tja, ik beweer dat niet. Om in je vergelijking te blijven: gezien het feit dat vrouwen ook wel vermoord worden kun je er niet klakkeloos van uit gaan dat wanneer een vrouw overleden is, dit een natuurlijke dood is. Als de omstandigheden daarvoor aanleiding geven is het niet zo raar dat je dat verder gaat onderzoeken. Zo ook met kipfilet: technisch is het mogelijk dat kip met water wordt ingespoten, dus als kipfilet onevenredig veel krimpt tijdens het bakken, dan kun je daar vraagtekens bij zetten. |